Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάκληση αυτοκινήτων από την Hyundai


Υπενθύμιση για την εκτέλεση προγράμματος ανάκλησης αυτοκινήτων HYUNDAI GK, που διατέθηκαν ως turbo μετά από προσθήκη συστήματος εξαρτημάτων (κιτ) από τη HYUNDAI HELLAS Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε, ανακοινώνεται μέσω Δελτίου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και δεδομένου της μικρής μέχρι σήμερα (κάτω του 10%) ανταπόκρισης των ιδιοκτητών.

Συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά επιπλέον 18 οχήματα (συνολικά 450 οχήματα HYUNDAI GK Coupe), πωληθέντα από το 2ο εξάμηνο του 2002 έως και το 1ο εξάμηνο του 2004. Το εύρος των πλαισίων των επηρεαζόμενων οχημάτων αναπροσαρμόζεται σε KMHHN61BP2U006481 έως KMHHN61BP4U130341.

Υπενθυμίζεται ότι στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να εμφανιστεί πέταγμα του δείκτη λαδιού κινητήρα με ταυτόχρονο άναμμα της ενδεικτικής λυχνίας «check engine». Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία εμφανίζεται από βούλωμα της βαλβίδας αναθυμιάσεων (purge control valve) και ενδέχεται να επηρεάσει την ασφαλή λειτουργία του κινητήρα.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων HYUNDAI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, οι ακόλουθοι έλεγχοι / διορθωτικές ενέργειες:

α. Έλεγχος σωστής επαφής του δείκτη λαδιού, για πλήρη στεγάνωση του κινητήρα.

β. Έλεγχος και αν απαιτείται αντικατάσταση της βαλβίδας ανακούφισης (PCV valve), βούλωμα της οποίας μπορεί να επιφέρει το πέταγμα του δείκτη λαδιού.

γ. Έλεγχος θορύβου, καυσαερίων και έλεγχος συμπίεσης για να διαπιστωθεί τυχόν φθορά του κινητήρα.

δ. Έλεγχος ανάρτησης, φρένων και συστήματος διεύθυνσης, για τη διασφάλισης της οδικής ασφάλειας

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα αποσταλούν στην Δ/νση Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξόδεψε 40.000 ευρώ για να μοιάζει με πλαστική κούκλα


Εμφυτεύματα στήθους, αυξητική χειλιών, μπότοξ με το πορτοφόλι του καλού της.

Μία περιουσία ξόδεψε ένα μοντέλο από τις Κάννες της Γαλλίας για να μεταμορφωθεί στο είδωλο των ονείρων της, που δεν ήταν άλλο από μία πλαστική κούκλα.

Η Victoria Wild ξόδεψε σχεδόν 40.000 ευρώ για να κάνει ρινοπλαστική, μπότοξ , έβαλε εμφυτεύματα στα στήθος κι έκανε αυξητική χειλών.

Το μοντέλο είναι 30 ετών, ζει στις Κάννες, και λέει ότι θέλει να είναι πάντα στο επίκεντρο και να μιλούν όλοι για εκείνη.

Μάλιστα σχεδιάζει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το στήθος της και όλα αυτά με την οικονομική στήριξη του αγαπημένου της.

«Και ποιος δεν θα ήθελε να είναι μια bimbo κούκλα; Είναι τόσο σέξι» δηλώνει η ίδια στη Mirror.

«Είχα μια πολύ φυσιολογική παιδική ηλικία, μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό στην εξοχή. Ήμουν πολύ αδύνατη και ξανθιά και όλοι με αποκαλούσαν Barbie. Αλλά εγώ μισούσα το πολύ μικρό στήθος μου. Είχα σύμπλεγμα κατωτερότητας. Δεν ήξερα τίποτα για τις πλαστικές αλλά πάντα ονειρευόμουν να γίνω μια σέξι πλαστική κούκλα με τεράστια χείλη και στήθη.

Η εμμονή της να μεταμορφωθεί σε πλαστική κούκλα ξεκίνησε όταν ήταν έφηβη.

«Μου αρέσουν οι σέξι πλαστικές κούκλες, είναι τόσο λαμπερές και φωτεινές. Αυτή η φαντασίωση ήταν πάντα μέσα στο κεφάλι μου» προσθέτει.

Η Victoria ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο, σε ηλικία 20 ετών, τότε έμαθε για τις πλαστικές. Στα 25 της, γνώρισε τον Simon, έναν ιταλό επιχειρηματία, ο οποίος την ενθάρρυνε να γίνει η κούκλα που ονειρευόταν. Το 2011 η Βικτόρια έκανε τρεις προσθετικές στήθους στην Ουγγαρία.

«Τώρα αισθάνομαι πολύ πιο όμορφη και έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από πριν» λέει η ίδια.












Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αρχιεπίσκοπος που αμφισβητεί την ύπαρξη του Θεού


«Υπάρχουν στιγμές που λες "υπάρχει Θεός;, που είναι ο Θεός;"».

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι παραδέχτηκε ότι έχει αμφιβολίες αναφορικά με την ύπαρξη του Θεού.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή που είχε δώσει από τον καθεδρικό ναό του Μπρίστολ, ο Αρχιεπίσκοπος Justin Welby, δήλωσε ότι είχε αναρωτηθεί γιατί ο Θεός δεν είχε παρέμβει για να αποτρέψει τις αδικίες.

«Τις προηγούμενες ημέρες προσευχόμουν για κάτι και κατέληξα να λέω ‘κοίτα, καλά όλα αυτά αλλά μήπως να έκανες κάτι-αν υπάρχεις και είσαι εδώ;’», δήλωσε σύμφωνα με τα Βρετανικά μέσα.

Όταν ρωτήθηκε αν είχε στιγμές αμφιβολίες, ο Welby ήταν σαφής: «Ναι, έχω και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους». «Υπάρχουν στιγμές που λες ‘υπάρχει Θεός;, που είναι ο Θεός;’», συμπλήρωσε. Υπερασπιζόμενος πάντως την πίστη, ανέφερε σχετικά : «Ο Θεός είναι πιστός και το εξαιρετικό με το να είναι κανείς Χριστιανός είναι ότι ο Θεός είναι πιστός όταν εμείς δεν είμαστε».



Διαβάστε περισσότερα...

«Ακόμη και να μπήκαν τυμβωρύχοι... κάπου θα βρω τα κοκαλάκια τους!»


Περιστέρη: Στην κορυφή του τάφου υπάρχει το θεμέλιο της βάσης του Λέοντα.
Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα η Προϊσταμένη της ΚΗ ' Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, η οποία εμφανίστηκε εντυπωσιασμένη από τα ευρήματα αλλά και χολωμένη με τους συναδέλφους της που, όπως η ίδια λέει, βγάζουν συμπεράσματα βλέποντας φωτογραφίες!

«Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης» τόνισε μεταξύ άλλων η αρχαιολόγος του Τύμβου Καστά, Προϊσταμένη της ΚΗ ' Εφορίας προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης.

«…Ήμασταν βουρκωμένοι, όχι μόνο εγώ αλλά και οι εργάτες, όλοι όσοι δουλεύουμε εκεί, όταν βλέπαμε σιγά-σιγά να βγαίνουν τα κεφαλάκια μας πιάσαν τα κλάματα, ήταν επόμενο…» θα πει συγκινημένη η αρχαιολόγος Κατερίνη Περιστέρη που θα δηλώσει απόλυτα δικαιωμένη για τη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη που έχει βρει με την ομάδα της.

«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη γιατί πάντα έλεγα ότι είναι ταφικός περίβολος και μερικοί αρχαιολόγοι με κοιτάγανε με μισό μάτι.. Αισθάνομαι πραγματικά απόλυτα δικαιωμένη που βγαίνει και ένας τέτοιος τάφος που ακόμα προχωρούμε και έχουμε πολλά να δούμε από αυτόν» είπε.

Διαφοροποιώντας τον εαυτό της από άλλους συναδέλφους της, η κ. Περιστέρη δεν δίστασε να αναφερθεί και στη νοοτροπία που έχει, της πλήρους και καθημερινής δημοσιοποίησης για την εξέλιξη ων ανασκαφών, έναντι όσων έκαναν ανασκαφές με άκρα μυστικότητα.

«Με τη βοήθεια της Λίνας Μενδώνη και της Άννας Παναγιωταρέα έχουμε κάνει την τεράστια δουλειά της ενημέρωσης, ότι βγαίνει κάθε μέρα το ξέρετε. Η έρευνα πρέπει να μεταδίδεται και να μην κλειδώνεται στα συρτάρια. Δεν μπορεί να υπάρχουν στις αποθήκες αδημοσίευτες μελέτες είπε χαρακτηριστικά φέροντας ως παράδειγμα επιγραμματική στήλη που βρέθηκε στο αρχαίο γυμνάσιο της Αμφίπολης που αυτή τη μελετά από το 1984 η Καλλιόπη Λαζαρίδου, και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η μελέτη της» κατήγγειλε η Κατερίνα Περιστέρη.

«Ο πολιτισμός δεν είναι για λίγους είναι για όλους» είπε.

Η υπεύθυνη αρχαιολόγος των ανασκαφικών διεργασιών του Τύμβου Καστά επεσήμανε για ακόμη μία φορά, ότι η περίβολος του ταφικού μνημείου και τα αρχαιολογικά ευρήματα ανήκουν στα τέλη του τετάρτου αιώνα π.Χ. ενώ επεξήγησε την απόλυτη σχέση του Λέοντα της Αμφίπολης με τον ταφικό μνημείο τονίζοντας ότι «στην κορυφή του τάφου υπάρχει το θεμέλιο της βάσης του Λέοντα, ενώ κομμάτια από τη χαίτη βρέθηκαν και μέσα στο ταφικό χώρο».
Όσον αφορά τα γλυπτά και τις αρχιτεκτονικές του μνημείου διευκρίνισε ότι πρόκειται για την ίδια τεχνοτροπία και είναι από θασίτικο μάρμαρο.

«Τα πλαϊνά του τάφου είναι μικρογραφία του περιβόλου και πάνω στις Καρυάτιδες έχουμε γείσο και καταπληκτική ορθομαρμάρωση που είναι και αυτή μικρογραφία του περιβόλου. Όλα αυτά ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως όπως είναι του Δεινοκράτη η περίβολος, είναι και σχεδιαστικά και ο τάφος του Δεινοκράτη».

«Λανθασμένα πολλοί συνάδελφοι έχουν διάφορες απόψεις όπως η Όλγα Παλαγιά, που είπε ότι οι Καρυάτιδες είναι έργο των ρωμαϊκών χρόνων, αυτό αποκλείεται γιατί ξέρουμε την χρονολογία του μνημείου» επεσήμανε η κ. Περιστέρη επικαλούμενη σε όσα της έλεγε ο δάσκαλός της, Γιώργος Δεσπίνης, ότι «από μια φωτογραφία δεν μπορείς να έχεις άποψη για ένα άγαλμα, ούτε να χρονολογήσεις ούτε να σκεφτείς τι είναι».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κ. Περιστέρι διευκρίνισε ότι το ταφικό μνημείο του λόφου Καστά δεν είναι ένας συνηθισμένος Μακεδονικός τάφος που ακολουθεί τα πρότυπα.

«Αυτός ο τάφος κάθε μέρα μας εκπλήσσει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι ο τύπος ο παραδοσιακός του μακεδονικού τάφου που έχουμε για παράδειγμα στη Βεργίνα. Αυτός ο τάφος είναι μοναδικός και έχει τους διαφραγματικούς τοίχους που κάθε φορά λέμε τι βγαίνει, είναι ένας θαυμασμός για όλους μας. Όσον αφορά το κύριο μέρος του τάφου είναι κάτι που το ψάχνουμε, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας προχωρούμε με βήματα σταθερά και παίρνουμε τις απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε διανύσει τα 23 μέτρα που ξέρουμε. Αυτή είναι η μαγεία της αρχαιολογίας. Όταν βγαίνει ένα μνημείο είναι το καλύτερο βιβλίο για να σου δώσει την ιστορία της εποχής εκείνης» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις ανασκαφές του Δημήτρη Λαζαρίδη, η Κατερίνα Περιστέρη είπε ότι «ο Λαζαρίδης έσκαβε μέχρι το '73 τον τύμβο στην πλευρά που ήταν προς τον λόφο 133, όπου εκεί έχουμε νεκρόπολη, την εποχή του σιδήρου και αρχαϊκών χρόνων, καμία σχέση με τον τάφο το δικό μας» είπε και πρόσθεσε «τα δε μπάζα τα έριχνε στην αντίθετη περιοχή, σε αυτή που είμαστε και δύο μήνες τώρα μαζεύουμε τα μπάζα του Λαζαρίδη».

Στα όσα έχουν ακουστεί ή γραφεί για τη πιθανή σύληση του τάφου η κ. Περιστέρη διευκρίνισε ότι «οι θάλαμοι είναι γεμισμένοι και έχουμε τα σφραγίσματα. Όλα αυτά δηλώνουν ότι έγινε ένας τεράστιος αγώνας για να μην μπορέσει να μπει άνθρωπος μέσα, ακόμη και να μπήκαν οι τυμβωρύχοι στα αρχαία χρόνια, στα ρωμαϊκά χρόνια, κάπου θα βρω τα κοκαλάκια τους, δεν περνάει τίποτα, στα ρωμαϊκά χρόνια που γίναν οι καταστροφές δεν ξέρουμε».

Οι αρχαιολόγοι σήμερα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών διεργασιών, κοσκινίζουν προσεκτικά την κάθε χούφτα χώμα που βγαίνει από τον τύμβο Καστά, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, μετά τη σχολαστική αυτοψία του τρίτου θαλάμου που ξεκίνησε την Δευτέρα, οι τεχνικοί έκριναν ότι είναι επιβεβλημένο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που διεξάγονται με ειδικά όργανα, να αναθεωρηθεί ο τρόπος της εισόδου στον τρίτο θάλαμο λόγω του αδυνάτου της πρόσβασης καθώς δεν αναλαμβάνει κανείς την αποχωμάτωση του θυρώματος και έτσι θα οδηγηθούν στον τοίχο απέναντι από τις Καρυάτιδες με την αφαίρεση δύο ακόμη δόμων από τον τοίχο σφράγισης.

Την ίδια ώρα θα αφαιρεθεί η άμμος από τις Καρυάτιδες και θα προκύψει η πλήρης αποκάλυψή τους, ενώ θα ενισχυθεί η υποστύλωση στον πρώτο και τον δεύτερο θάλαμο, με ισοδύναμα μέτρα αποχωμάτωσης και υποστύλωσης.

Επίσης ξεκίνησαν οι διεργασίες αποχωμάτωσης ανατολικά και δυτικά των επιμέρους αρχαιολογικών ανασκαφών προκειμένου να απομακρυνθούν τα χώματα που καλύπτουν 14 περίπου μέτρα πάνω από τον τύμβο.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα των ανασκαφικών εργασιών παραμένει άγνωστο, ενώ η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη σήμερα ενισχύθηκε από γεωλόγο-σπηλαιολόγο του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ αύριο αναμένεται να προσέλθει και ο Διευθυντής αναστήλωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίχτυ παραλλαγής στις πισίνες


Δεν έχει όρια η φαντασία ορισμένων όταν πρόκειται να κλέψουν την εφορία. Ακόμη και στρατιωτικό εξοπλισμό επιστράτευσαν προκειμένου να κρύψουν τις πισίνες τους από τα... αδιάκριτα μάτια της εφορίας και να γλιτώσουν φόρους.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκκλησία, Τζαμί και Συναγωγή κάτω από την ίδια στέγη


Το Βερολίνο ετοιμάζεται να γράψει θρησκευτική ιστορία.

Θρησκευτική ιστορία ετοιμάζεται να γράψει το Βερολίνο με την ανέγερση ενός ναού που θα στεγάζει χώρους προσευχής Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων. Το κτίριο θα είναι χωρισμένο σε εκκλησία, συναγωγή και τζαμί και έτσι για πρώτη φορά πιστοί από τρεις διαφορετικές θρησκείες θα μπορούν να προσεύχονται μαζί σε μια προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος.

Το κτίριο θα ονομαστεί «Οίκος του Ενός» και κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz του Βερολίνου. Ο αρχιτέκτονας Wilfried Kuehn επισημαίνει στο BBC πώς το κτίριο θα είναι ισομερώς κατασκευασμένο αλλά θα έχει τρία διαφορετικά σχήματα.

Όπως αναφέρει ένας εκ των τριών θρησκευτικών ηγετών που εμπλέκονται στο πρωτοφανές τόλμημα η τοποθεσία είναι πολύ σημαντική. «Στην πόλη όπου σχεδιάστηκαν τα δεινά των Εβραίων τώρα θα φιλοξενηθεί ένας Ναός για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες που διαμόρφωσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», αναφέρει ο Ραβίνος Tovia Ben Chorin.

Από την πλευρά του ο ιμάμης, Kadir Sanci, βλέπει τον «Ναό του Ενός» ως «ένα μήνυμα στον κόσμο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι ειρηνική και όχι βίαιη». «Είναι, επίσης», λέει, «ένα μέρος όπου οι διαφορετικοί πολιτισμοί μπορούν να μάθουν ο ένας από τον άλλο».

Ο πάστορας Gregor Hohberg επισήμανε ότι: «Μια συναγωγή, ένα τζαμί και μια εκκλησία κάτω από την ίδια στέγη θα είναι το παράδειγμα της οικουμενικότητας και της συμφιλίωσης που θέλουμε να δώσουμε σε μια πόλη με εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις θρησκείες του κόσμου».

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ναού έχει οριστεί μέσα στο 2016 με δεδομένο ότι θα υπάρξει ανταπόκριση για τις δωρεές που απαιτούνται. Μέχρι σήμερα πάντως έχουν συγκεντρωθεί 68.750 ευρώ από τα 43,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου.



Διαβάστε περισσότερα...

«Ο Έμπολα θα έχει "καταστροφικές" οικονομικές συνέπειες για τις πληγείσες χώρες»


Φόβοι της Παγκόσμιας Τράπεζας - Η Ε.Ε. δεσμεύθηκε να προσφέρει επιπλέον 78 εκατ. ευρώ.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του ιού Έμπολα ενδέχεται να είναι «καταστροφικές» στις τρεις χώρες-εστίες της επιδημίας, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία, εξαιτίας κυρίως του «παράγοντα του φόβου» που παραλύει την οικονομική δραστηριότητα, προειδοποίησε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Αν ο ιός εξακολουθήσει να εξαπλώνεται στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, οι οικονομικές επιπτώσεις του ενδέχεται να οκταπλασιαστούν, επιφέροντας ένα καταστροφικό σοκ στα ήδη εύθραυστα κράτη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό της Τράπεζας, το ΑΕΠ της Λιβερίας, της Γουινέας και της Σιέρα Λεόνε ενδέχεται να μειωθεί κατά 359 εκατομμύρια δολάρια το 2014 και κατά 809 εκατομμύρια δολάρια το 2015, αν η επιδημία δεν περιοριστεί.

Βάσει του χειρότερου σεναρίου, η οικονομική ανάπτυξη της Γουινέας θα μειωθεί κατά 2,3% το 2015, της Σιέρα Λεόνε κατά 8,9%, ενώ η Λιβερία θα πληγεί περισσότερο και θα δει την ανάπτυξή της να μειώνεται κατά 11,7%.

Παράλληλα ο πληθωρισμός και οι τιμές των προϊόντων έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται εξαιτίας των ελλείψεων, των αγορών λόγω πανικού και της κερδοσκοπίας, επεσήμανε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τυχόν αποτυχία να περιοριστεί άμεσα η επιδημία θα επηρεάσει επίσης την επιχειρηματική δραστηριότητα στις γειτονικές χώρες, όπως η Νιγηρία, προειδοποίησε.

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύθηκε να προσφέρει επιπλέον 78 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στη μάχη κατά του ιού Έμπολα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη αποδεσμεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υποστηρίξει τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

Η Ε.Ε. αναμένεται να συνεχίσει τον συντονισμό των προσπαθειών της στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Υγείας που είναι προγραμματισμένη για τις 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο, την ώρα που ο ΟΗΕ εκτιμά σε ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια (περίπου 770 εκατομμύρια ευρώ) τους πόρους που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Νανοκρύσταλλοι αποκαλύπτουν το παρελθόν της Γης


Αποδεικνύουν ότι υπήρξε κοσμική σύγκρουση πριν από 12.800 χρόνια.

Πριν από 12.800 χρόνια η Γη πέρασε μια «παγωμένη φάση», η οποία οδήγησε στην εξαφάνιση πολλών ειδών.

Το τι προκάλεσε, όμως, αυτό το φαινόμενο παρέμενε άγνωστο.

Μία θεωρία ήθελε η Γη να έχει χτυπηθεί από έναν κομήτη ή αστεροειδή. Νέα στοιχεία που προέκυψαν τώρα από μια νέα έρευνα υποστηρίζουν την άποψη αυτή.

Μελετώντας διάσπαρτους νανοκρυστάλλους (νανοδιαμάντια) σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θεωρία της κοσμικής σύγκρουσης είναι σωστή.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σικάγο ισχυρίζονται ότι η «Νεότερη Δρυάς» (Younger Dryas) –όπως ονομάστηκε η κρύα περίοδος πριν από 12.800 χρόνια- ήταν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κοσμικής σύγκρουσης.

Η δραστική κλιματική αλλαγή συνέπεσε με την εξαφάνιση των μεγάλων θηλαστικών της Πλειστοκαίνου και οδήγησε σε σημαντικές μειώσεις των προϊστορικών ανθρώπινων πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένου του τέλους του προϊστορικού πολιτισμού Clovis, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Daily Mail.

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί- ήταν ένα στρώμα νανοδιαμαντιών (YD Boundary - YDB)τα οποία διασκορπίστηκαν σε έκταση μεγαλύτερη των 50 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων.



Τα νανοδιαμάντια είναι τύποι διαμαντιών που προκύπτουν από εκρήξεις.

«Σε 11 χώρες του Βόρειου Ημισφαιρίου το στρώμα αυτό (YDB) περιέχει σημαντική ποσότητα νανοδιαμαντιών, που θα μπορούσαν να προέρχονται από μια τέτοιου είδους κοσμική σύγκρουση» εξήγησε ο καθηγητής James Kennett και οι συνεργάτες του.

Μικροσκοπικά νανοδιαμάντια, λιωμένο γυαλί, σφαιρίδια άνθρακα και άλλα υλικά υψηλών θερμοκρασιών υπάρχουν σε αφθονία σε όλο το YDB πεδίο, σε ένα λεπτό στρώμα που βρίσκεται σε βάθος μερικών μόνο μέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Επειδή αυτά τα υλικά σχηματίστηκαν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 2.200 βαθμών Κελσίου, το γεγονός ότι παραμένουν παρόντα τόσο ψηλά στην επιφάνεια της Γης υποδηλώνει, ότι κατά πάσα πιθανότητα δημιουργήθηκαν από ένα μεγάλο εξωγήινο αντικείμενο που συγκρούστηκε με τη Γη, όπως ένας αστεροειδής.

Πέρα από το γεγονός, ότι υποστηρίζει τη θεωρία της κοσμικής σύγκρουσης, η συγκεκριμένη μελέτη παρέχει επιπλέον αποδείξεις για την απόρριψη άλλων υποθέσεων αναφορικά με το σχηματισμό αυτών των νανοκρυστάλλων, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Βασιζόμενοι σε πολλαπλές αναλυτικές διαδικασίες, οι ερευνητές προσδιόρισαν ότι η πλειοψηφία των υλικών στην περιοχή YDB είναι νανοδιαμάντια και όχι κάποια άλλα είδη ορυκτών.

Η έρευνα με τίτλο «Nanodiamond-rich layer across three continents consistent with major cosmic impact» δημοσιεύτηκε στο Journal of Geology.



Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας στην Ευρώπη


Καθοριστικές η κινητικότητα και η έλλειψη δεξιοτήτων σύμφωνα με έκθεση των ΟΟΣΑ-Ε.Ε.

Ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας (15-64 ετών) αναμένεται να μειωθεί κατά 7,5 εκατ. (-2,2%) μεταξύ του 2013 και του 2020, ενώ θα αυξηθεί κατά την ίδια αναλογία στο σύνολο της ζώνης του ΟΟΣΑ, προβλέπεται σε κοινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ, στην οποία γίνεται σαφές πως η κινητικότητα των εργαζομένων έχει καθοριστική σημασία για την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων και των ελλείψεων δεξιοτήτων στην Ε.Ε.

Επιπλέον, η ίδια έκθεση, που δημοσιεύθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες επισημαίνει ότι βάσει ενός σεναρίου «μηδενικής καθαρής μετανάστευσης», ο πληθυσμός εργάσιμης ηλικίας των 28 χωρών της Ε.Ε. αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο, κατά 11,7 εκατ. (-3,5%) έως το 2020.

Πέραν από τις δημογραφικές συνέπειες, η έκθεση προβλέπει ότι κύριο ζήτημα για την αγορά εργασίας της Ε..Ε θα καταστούν οι ελλείψεις δεξιοτήτων. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το 2013 η Eurofound (European Company Survey) για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, παρά τη χαλάρωση της αγοράς εργασίας, το 40% των εταιρειών της Ε..Ε δυσκολεύονται να βρουν εργαζομένους με τις κατάλληλες δεξιότητες. Βάσει των στοιχείων της έρευνας, οι ανάγκες για εργατικό δυναμικό στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ κατά την επόμενη δεκαετία θα αφορούν συγκεκριμένα επαγγέλματα -κυρίως επαγγέλματα που απαιτούν υψηλή ειδίκευση- αλλά και ενδιάμεσα επίπεδα δεξιοτήτων.

Η κοινή έκθεση της Επιτροπής και του ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η Ε.Ε. πρέπει αφενός να προωθήσει την κινητικότητα των εργαζομένων στο εσωτερικό της Ε.Ε., ώστε να εξασφαλιστεί καλύτερη κατανομή των δεξιοτήτων και αφετέρου να βελτιωθεί η ενσωμάτωση των μεταναστών από χώρες εκτός Ε.Ε., οι οποίοι διαθέτουν δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα άτομα που μετακινούνται μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. έχουν μεγαλύτερο ποσοστό απασχόλησης (68 %) απ' ό,τι οι ημεδαποί (64,5 %). Για το λόγο αυτό η έκθεση τονίζει ότι «θα πρέπει να αναληφθεί πολιτική δράση για την περαιτέρω εξάλειψη των εμποδίων που παρακωλύουν την κινητικότητα». Σημειώνει, δε, ότι η προώθηση της κινητικότητας των εργαζομένων στο εσωτερικό της Ε.Ε. απαιτεί ισχυρότερα εργαλεία αντιστοίχισης δεξιοτήτων και μεγαλύτερη προώθηση της εκμάθησης γλωσσών.

Όσον αφορά τους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ε.Ε., η έκθεση αναφέρει ότι το 2013 παρουσίαζαν ποσοστό απασχόλησης χαμηλότερο κατά 12 μονάδες από το αντίστοιχο μέσο ποσοστό των ημεδαπών (52,6 %, έναντι 64,5 %). Η έκθεση τονίζει ότι αυτή η σημαντική σπατάλη ανθρώπινου κεφαλαίου θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ιδίως με τη διευκόλυνση της αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων, με την πρόσβαση των μεταναστών σε προγράμματα για την αγορά εργασίας και με την εκμάθηση γλωσσών.

Εξάλλου, η έκθεση τονίζει ότι σήμερα παρατηρείται χαμηλό επίπεδο μετανάστευσης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες προς τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι οι χώρες έχουν απελευθερώσει το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη μετανάστευση. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό οφείλεται κυρίως στο σύστημα της νόμιμης εισδοχής και στο γεγονός ότι, στις περισσότερες χώρες, οι εργοδότες διστάζουν να προσλάβουν άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό.

Παρουσιάζοντας την έκθεση, ο επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Λάσλο Άντορ, τόνισε ότι η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού εντός της Ε..Ε, η κατάρτιση των εργαζομένων, η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και η καλύτερη ένταξη των εργαζομένων που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε., μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος της γήρανσης του πληθυσμού και των ελλείψεων δεξιοτήτων που μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρεμ, παρατήρησε ότι σήμερα πολλές χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εργαζομένους με αμιγώς εγχώριο εργατικό δυναμικό και τόνισε ότι το ζήτημα είναι πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η μετανάστευση στο μέγιστο βαθμό.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Απασχόλησης, Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων του ΟΟΣΑ Στέφανο Σκαρπέτα δήλωσε: «Μπορεί να προκαλεί έκπληξη στους πολίτες το γεγονός ότι μιλάμε για αξιοποίηση της οικονομικής μετανάστευσης για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς εργασίας σε μια εποχή κατά την οποία πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν επίμονη ανεργία και αυξανόμενη αντίδραση κατά της μετανάστευσης. Ωστόσο, η Ευρώπη θα βρισκόταν ήδη σε καλύτερη κατάσταση, αν αξιοποιούσε αποτελεσματικότερα τις δεξιότητες των μεταναστών. Η επιτυχής ενσωμάτωση των μεταναστών και των παιδιών τους και η εφαρμογή αποτελεσματικότερων συστημάτων διαχείρισης της μετανάστευσης εργατικού δυναμικού είναι στοιχεία απαραίτητα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης».



Διαβάστε περισσότερα...

Να ελέγχει το ύψος των αποζημιώσεων που επιβάλλονται θέλει ο Άρειος Πάγος


Εισήγηση από την Εισαγγελέα, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

«Ο Άρειος Πάγος οφείλει να εξετάζει εάν κατά την επιβολή των αποζημιώσεων που επιβάλλονται από τα δικαστήρια ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης τηρείται η συνταγματική αρχής της αναλογικότητας». Πρόκειται για εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ουσιαστικά προτείνει την μεταστροφή της νομολογίας αφού μέχρι τώρα η θέση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ήταν ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί το ύψος της αποζημίωσης αλλά εάν νόμιμα επιβλήθηκε.
Αφορμή στάθηκαν δύο περιπτώσεις εκκοκκιστικών εταιρειών που το Εφετείο επιδίκασε 1.000.000 ευρώ και 700.000 ευρώ, σε κάθε μια ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από Τράπεζα όταν σταμάτησε για ένα χρόνο να χορηγεί εγγυητικές επιστολές .

Η εισαγγελική λειτουργός θεωρεί ότι το Εφετείο με το να επιδικάσει μεγάλα ποσά αποζημιώσεων υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας και πρέπει ο Άρειος Πάγος να μπορεί να εξετάσει τα πραγματικά περιστατικά και να ελέγχει εάν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση της.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει τι θα ισχύσει στη φορολόγηση των αγροτών


Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο "φορολογικό σοκ" που αναμένεται να υποστούν 625.000 αγρότες της χώραςτο επόμενο έτος, με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

"Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει τη φορολόγηση των κερδών από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 13% και αυτό θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση" αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα ανάφεραν ότι σύμφωνα με τις νέες διατάξεις στην περίπτωση που το εισόδημα το οποίο έχει δηλώσει ο αγρότης είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (για κατοικίες, Ι.Χ, αυτοκίνητα, βάρκες) και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τότε η πρόσθετη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος θα θεωρείται ως «εισόδημα από επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα» και θα φορολογείται με συντελεστή διπλάσιο, δηλαδή με 26% αντί με 13% που προβλέπεται κανονικά για τα γεωργικά εισοδήματα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα»


Ο Ανδρέας Λοβέρδος για την κατάσταση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

«Το θέμα μάς ταλανίζει, αναζητούμε μια έντιμη λύση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε για το θέμα των μετεγγραφών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις θρησκευτικές κοινότητες.

Ως προς την πλήρωση των κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 9.500 αναπληρωτές καθηγητές, εκ των οποίων οι 5.000 πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και ως το τέλος του μήνα θα προσληφθούν 4.500.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι τα κενά ήταν συνολικά 16.500, ο δε συνολικός αριθμός των αναπληρωτών θα φτάσει τις 16.000.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε δύο οικονομικά δεδομένα: Το ένα είναι η ενίσχυση του κονδυλίου στεγαστικού επιδόματος, που δικαιούνται οι φοιτητές, με 5,5 εκατ. ευρώ. Το κονδύλι ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ, ενώ δικαιούχοι είναι οι φοιτητές, το οικογενειακό εισόδημα των οποίων είναι κάτω των 30.000 ευρώ. Το στεγαστικό επίδομα είναι 1.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε φοιτητή.

Παράλληλα ο προϋπολογισμός του υπουργείου ενισχύεται με 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις κατασχέσεις λογαριασμών δημόσιων λειτουργών, που δωροδοκήθηκαν και θα κατανεμηθούν ως εξής: 2,5 εκατ. θα λάβουν οι πανεπιστημιακές κλινικές των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, 2 εκατ. τα περιφερειακά πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας για θέρμανση, 1,5 εκατ. θα διατεθούν στη δια βίου μάθηση, 2 εκατ. στα ερευνητικά κέντρα και 2 εκατ. θα μοιραστούν τα 36 ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για τις διαχειριστικές τους ανάγκες.

Ως προς τις θρησκευτικές κοινότητες, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι με το νομοσχέδιο κλείνει μια εκκρεμότητα, που εξέθετε το ελληνικό κράτος διεθνώς από το 1946. Η Ελλάδα δεν ήταν πάντα κράτος δικαίου στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών. Η Ελλάδα αυτή ανήκει πλέον στο παρελθόν, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. «Έχω ενημέρωση ότι η αντιπολίτευση θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και αυτό μας κάνει πιο περήφανους», πρόσθεσε. Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν μακρών διαβουλεύσεων και ευχαρίστησε τους προκατόχους του οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για την υλοποίησή του.

Η σημαντικότερη ρύθμιση αφορά στη νομική προσωπικότητα των εκκλησιών. Με βάση το προηγούμενο καθεστώς, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ήταν μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος και οι εβραϊκές κοινότητες για ιστορικούς λόγους. Οι μουφτήδες ανήκαν στην κατηγορία των δημόσιων υπηρεσιών και όλες οι υπόλοιπες εκκλησίες ήταν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή σωματεία.

Με τη νέα ρύθμιση, η Εκκλησία της Ελλάδος, οι εβραϊκές κοινότητες και οι μουφτήδες διατηρούν το νομικό τους καθεστώς, ενώ οι υπόλοιπες εκκλησίες θα υπαχθούν στο καθεστώς των θρησκευτικών νομικών προσώπων.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως και το Άγιον Όρος είχαν θέμα με τα μετόχια. Το ξεπεράσαμε», ανέφερε ο υπουργός για να προσθέσει ότι ακούστηκαν πολλές «οπισθοδρομικές φωνές». «Σε μια δημοκρατία πρέπει να ακούγονται όλοι. Εμείς σεβόμαστε ακόμη και τις άκρες φωνές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Θρησκευτικό νομικό πρόσωπο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε οργάνωση πληροί τις προϋποθέσεις του Συντάγματος κι εφόσον έχει τουλάχιστον τριακόσια μέλη, με σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο. Οι μεγάλες εκκλησίες, πάντως, όπως η Καθολική, η Ευαγγελική ή των Κοπτών, θα αναγνωριστούν ως θρησκευτικά νομικά πρόσωπα από τον νόμο και όχι μέσω της δικαστικής οδού.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στις φήμες περί κατάργησης της καμπάνας από τις εκκλησίες ή του σταυρού από την ελληνική σημαία ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν για βιομηχανική κατασκοπεία


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος οχτώ ατόμων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής επιχειρηματία, Προέδρου, Διευθύνουσας Συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου εταιρείας κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας, για «βιομηχανική κατασκοπεία» σε βάρος της εταιρείας της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τα οχτώ άτομα αντέγραψαν σε εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, σχέδια εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, τα οποία αποτελούν μοναδικές δημιουργίες της εταιρίας (πατέντες).

Στη συνέχεια, διέγραψαν τα στοιχεία αυτά από τους εξυπηρετητές (servers) της εταιρείας και τα διέθεσαν σε ανταγωνίστριες εταιρίες, έναντι άγνωστης χρηματικής αμοιβής, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημία στην εγκαλούσα εταιρεία.

Μάλιστα, ένας εκ των δραστών είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, φωτογραφίες από μηχανήματα της μηνύτριας εταιρίας, ισχυριζόμενος ότι αποτελούν δικές του κατασκευές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας διενεργήθηκαν νομότυπες αστυνομικές έρευνες στις οικίες δύο εμπλεκομένων ατόμων, όπου βρέθηκαν, σε σκληρούς δίσκους και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πληθώρα αρχείων και σχεδίων της εγκαλούσας εταιρίας, καθώς και αρχεία που καταδεικνύουν την συνεργασία των δύο εμπλεκομένων με ανταγωνίστριες εταιρίες.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι διαμένουν πλέον στο εξωτερικό, όπου έχουν αναπτύξει παρόμοια επαγγελματική δραστηριότητα με την καταγγέλλουσα εταιρία.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τέσσερις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, που εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζεται η εφαρμογή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια


Αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες μαθητές.

Τη λειτουργία της «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» για τους μαθητές των Γυμνασίων εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr. Ακόμα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του προγράμματος που αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες μαθητές αλλά είναι στις προθέσεις του Υπουργείου και γίνονται ήδη κινήσεις για την εφαρμογή του προγράμματος «χωρίς όμως να υπάρχει κάτι σαφές» όπως μας ανέφεραν κύκλοι του Υπουργείου.

Να θυμίσουμε ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα της «Ενισχυτικής» λειτούργησε αποσπασματικά αφού η χρονική διάρκεια πραγματοποίησής του ήταν περίπου 1 μήνας για το σχολικό έτος 2012-13 και 2,5 μήνες περίπου για το σχολικό έτος 2013-14.

Οι προσλήψεις στην «Ενισχυτική Διδασκαλία» πραγματοποιούνται με κριτήριο την κατάταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες των αναπληρωτών και η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι μέσω του ΕΣΠΑ.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα περισσότερα νοικοκυριά καθιστά επιτακτική την άμεση έναρξη του προγράμματος καθώς ενδεχόμενη καθυστέρησή του και υλοποίηση του τους τελευταίους μήνες του σχολικού έτους θα οδηγήσει για ακόμη μια φορά στην απαξίωσή του.



Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελέας σε ιδιωτικές κλινικές που υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ


Καταχωρούσαν «διπλά» νοσήλια, επιπλέον χρεώσεις υπηρεσιών και παρατάσεις νοσηλείας.

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν οι ιδιωτικές κλινικές οι οποίες σύμφωνα με πόρισμα ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών φέρονται να υπερχρέωναν τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρείχαν προς τους ασφαλισμένους το 2013, καταχωρίζοντας «διπλά» νοσήλια, παράλληλες νοσηλείες, επιπλέον χρεώσεις υπηρεσιών και παρατάσεις νοσηλείας.

Αφορμή για την δικαστική έρευνα ήταν δημοσίευμα (Καθημερινή) το οποίο κάνει λόγο για χρεώσεις μόνο το 2013 που αγγίζουν τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Οι ιδιωτικές κλινικές θα τεθούν υπό έλεγχο για το αδίκημα της τέλεσης απάτης στρεφόμενης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με όφελος ή ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα).

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα ο ΕΟΠΥΥ έχει κληθεί να καταβάλει στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 25,6 εκατ. ευρώ για επανεισαγωγή ασθενών στο νοσοκομείο εντός 30 ημερών από την προηγούμενη νοσηλεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν ηλεκτρονικά οι κλινικές, 55.058 ασφαλισμένοι νοσηλεύθηκαν δύο φορές σε διάστημα ενός μηνός σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ γι’ αυτές τις επανεισαγωγές ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να καταβάλει το 6% της συνολικής δαπάνης για νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ιδιωτικές κλινικές ζητούν τα 2,25 εκατ. ευρώ για παροχή υπηρεσιών ανοιχτής περίθαλψης (διαγνωστικές, παρακλινικές εξετάσεις κ.ά.) δηλαδή για υπηρεσίες που καλύπτονται από το νοσήλιο που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Το πόρισμα-έκθεση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, από τον πρώτο στατιστικό έλεγχο των χρεώσεων προς τον ΕΟΠΥΥ, αμφισβητεί τη νομιμότητα σχεδόν του ενός τρίτου των οικονομικών απαιτήσεων των κλινικών για υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους πέρυσι. Οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έχουν ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για νοσηλείες ασφαλισμένων που χρεώθηκαν με περίπου 130.000.000 ευρώ, όταν οι συνολικές απαιτήσεις των κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013 ανέρχονται στα 430.000.000 ευρώ και η υπέρβαση από τον προϋπολογισμό έχει υπολογιστεί περίπου στα 100.000.000 ευρώ και θα «κουρευτεί» μέσω claw back. Ήδη έχει ζητηθεί από τις ιδιωτικές κλινικές να δώσουν εξηγήσεις, και εκτιμάται ότι ακόμα κι αν γίνουν δεκτές όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από τις κλινικές, πάλι το όφελος για τον ΕΟΠΥΥ από τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών θα είναι τουλάχιστον 70.000.000 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες παράπονα και καταγγελίες πολιτών στο ΚΕΠΚΑ


Το Κέντρο δέχτηκε σχεδόν 4.000 τηλεφωνήματα σε 8 μήνες.

Σχεδόν 4.000 τηλεφωνήματα για παράπονα, καταγγελίες, αλλά και ερωτήματα πολιτών δέχθηκε, στο πρώτο οκτάμηνο φέτος, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με τη μεσολάβηση του οποίου τα μέλη του αποζημιώθηκαν -για διάφορα ζητήματα- με το ποσό των 251.055,05 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΚΕΠΚΑ σε σημερινή του ανακοίνωση, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δέχθηκε συνολικά 3.996 τηλεφωνήματα, από τα οποία 310 ήταν καταγγελίες, 2.634 παράπονα και 1.052 ερωτήματα καταναλωτών.

Πρώτο στη λίστα των παραπόνων-καταγγελιών των καταναλωτών βρίσκονται τα ελαττωματικά προϊόντα-εγγυήσεις, αντιπροσωπεύοντας το 21,27% των συνολικών (850) και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν: η ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών (746 ή 18,67%), οι υπηρεσίες κοινωνικού ενδιαφέροντος (730 ή 18,27%), οι τουριστικές υπηρεσίες (204 ή 5,11%) και οι πωλήσεις από απόσταση (194 ή 4,75%).

Μικρότερος καταγράφηκε ο αριθμός των παραπόνων-καταγγελιών αναφορικά με θέματα εκπτώσεων, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικής ζωής, εισπρακτικών εταιρειών, ασφάλειας προϊόντων -που καθένα ξεχωριστά αντιπροσώπευε το 0,45% επί του συνόλου- και σούπερ μάρκετ (με 0,25%).

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται, δε, ότι οι καταναλωτές, με τη μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ, γλίτωσαν το ποσό των 184.563,67 ευρώ, από χρέη που διαγράφηκαν σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με βάση αποφάσεις Ειρηνοδικείων.

Μεταξύ άλλων, το ΚΕΠΚΑ καλεί τους καταναλωτές να γίνουν μέλη του και να στηρίξουν την ύπαρξη και λειτουργία του ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε αυτό και να δικαιώνονται, όχι μόνον όταν έχουν κάποιο πρόβλημα.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Πρόσω ολοταχώς για την κατάργηση του δημοσίου συστήματος ασφάλισης


18.09.2014

Αρ. Πρωτ.: 3773

Να αποσυρθεί πάραυτα η ανάλγητη απόφαση με την οποία αναστέλλεται το εξωϊδρυματικό επίδομα κατά τη διάρκεια νοσηλείας των δικαιούχων απαιτεί η ΕΣΑμεΑ από το υπουργείο Εργασίας.

Η απόφαση αυτή είχε τέθηκε σε εφαρμογή με σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ (αρ. Σ38/17 Αρ.39) και ήδη έχουν σταλεί αποφάσεις σε δικαιούχους του εξωϊδρυματικού επιδόματος, σύμφωνα με τις οποίες το επίδομα διεκόπη κατά τη διάρκεια νοσηλείας τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα. Πρόκειται για απόφαση που έχει ανασυρθεί από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς στηρίζεται σε παλαιότερη απόφαση του 1983, της οποίας η εφαρμογή ακυρώθηκε μετά από τις αντιδράσεις των ατόμων με κινητική αναπηρία. Πλέον επιβάλλει εγκληματικούς όρους για τη ζωή των ατόμων με βαρύτατες κινητικές αναπηρίες, που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει με τον πιο βίαιο τρόπο. Είναι πασιφανές ότι αυτή η διάταξη αποτελεί τον πρόδρομο της κατάργησης του δημοσίου συστήματος ασφάλισης, καταστρατηγεί αναφαίρετα δικαιώματα ατόμων που ανήκουν σε μία από τις βαρύτερες κατηγορίες αναπηρίας, και αγνοεί με τον πιο επιδεικτικό τρόπο τις πραγματικές ανάγκες των βαριά κινητικά αναπήρων.

Το εξωϊδρυματικό επίδομα χορηγείται επί σειρά δεκαετιών από την Πολιτεία, με κύριο και αποκλειστικό σκοπό να υποστηρίξει τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες που διαβιούν στην οικογενειακή τους εστία και όχι σε ασυλικού τύπου ιδρύματα.

Είναι αδιανόητο να διακόπτεται το εξωϊδρυματικό επίδομα σε άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στα οποία δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υπηρεσίες υποστήριξης και φροντίδας τους, ή ακόμη και οι στοιχειώδεις προσβάσιμες υποδομές (απουσία προσβάσιμων κρεβατιών έως και προσβάσιμων wc).

Το ποσό του εξωϊδρυματικού επιδόματος έτσι κι αλλιώς δεν καλύπτει τις ανάγκες που έχουν τα άτομα με βαριά αναπηρία (παραπληγία –τετραπληγία – ακρωτηριασμοί) σε 24άωρη βάση. Αυτό λοιπόν το ποσό, με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση αναστέλλεται σε εκείνη τη χρονική περίοδο που το άτομα με κινητική αναπηρία όπως παραπληγικοί – τετραπληγικοί, ακρωτηριασμένοι έχουν πρόσθετη ανάγκη υποστήριξης. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση δείχνει το πιο απεχθές πρόσωπο της Πολιτείας και επιβάλλεται να αποσυρθεί αμέσως. Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν δικαιολογούνται στο όνομα καμίας δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η επιστολή επισυνάπτεται.
Το Δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.93 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Για το μέλλον των εργαζομένων ΑμεΑ της ΔΕΥΑΙ


Δελτίο Τύπου 18.09.2014

Αρ. Πρωτ.: 3765

Με επιστολή της στον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Ιωαννίνων η ΕΣΑμεΑ παρεμβαίνει για το ζήτημα της εργασίας ατόμων με αναπηρία στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΥΑΙ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννίνων προέβη σε μια απόφαση, μέσω της οποίας θα παραμείνουν στην εργασία τους 25 άτομα με αναπηρία που έχουν εργαστεί επί τέσσερα έτη μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, γνωστά ως 3+1, και των οποίων η σύμβαση μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος έληξε αυτές τις ημέρες. Η απόφαση θα μπορούσε να θεωρηθεί άκρως θετική εάν το ίδιο συνέβαινε για άλλους 40 εργαζόμενους που είναι άτομα με αναπηρία και είχαν προσληφθεί μέσω του ίδιου προγράμματος, προσφέροντας επί 4 συναπτά την εργασία τους στο ίδιο αντικείμενο.

Το μοναδικό κριτήριο για αυτές τις δύο αντίθετες αποφάσεις ήταν το ποσοστό αναπηρίας των εργαζομένων. Όμως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ με τα οποία προσλήφθηκαν εξαρχής οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούσαν κίνητρο προς τους εργοδότες για την πρόσληψη των ατόμων με αναπηρία με την προοπτική της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους μετά τη λήψη των προγραμμάτων. Άλλωστε κανένας εργαζόμενος με αναπηρία ή όχι δεν προσλαμβάνεται με την προοπτική της απόλυσης.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω της οποίας ανανεώνονται μόνο οι συμβάσεις των εργαζομένων ΑμεΑ που το ποσοστό αναπηρίας τους ανέρχεται στο 67% και άνω, αγνοούνται οι ανάγκες των εργαζομένων που το ποσοστό αναπηρίας τους είναι κάτω του 67%, παρόλο που το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και το βασικό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία εντάσσει στις ρυθμίσεις του τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Η ΕΣΑμεΑ αναμένει την εξεύρεση άμεσης και δόκιμης λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο 40 εργαζόμενοι με αναπηρία που εργάζονται 4 χρόνια στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Ιωαννίνων.

Η επιστολή επισυνάπτεται.
Το Δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.5 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

Ανασφάλιστη η σχολική τροχονόμος που παρασύρθηκε από Ι.Χ.


Δήμαρχος Πατρέων: Ανασφάλιστες όλες οι σχολικές τροχονόμοι της Πάτρας.

Ανασφάλιστη εργαζόταν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, η 40χρονη σχολική τροχονόμος του 54ου Δημοτικού Σχολείου, στην οδό Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, που παρασύρθηκε σήμερα το πρωί από διερχόμενο όχημα!

«Σήμερα το πρωί στο 54ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων έγινε σοβαρό ατύχημα όταν όχημα παρέσυρε σχολική τροχονόμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της εργαζόμενης που εργάζεται ανασφάλιστη, όπως και οι άλλες σχολικές τροχονόμοι, σε προγράμματα του υπουργείου Παιδείας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή για πάρα πολλά χρόνια ως παράταξη, πάλευε μαζί με τις εργαζόμενες ώστε αυτές να ασφαλιστούν. Με την ίδια συνέπεια λοιπόν απαιτεί και αγωνίζεται για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων ενώ ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, επισκέφτηκε την εργαζόμενη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου αυτή νοσηλεύεται και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της.

Υπενθυμίζεται πως η 40χρονη γυναίκα παρασύρθηκε σήμερα το πρωί από Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας ηλικιωμένος ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, συνέχισε, προς στιγμήν, την πορεία του, αλλά επέστρεψε δηλώνοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί και του είπαν άλλοι οδηγοί.

Η γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι και στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ως τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τις μετεγγραφές


«Η πολιτική ηγεσία κατανοεί την ανησυχία χιλιάδων οικογενειών».

Έως τη Δευτέρα θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίζουν τη διαδικασία των μετεγγραφών, όπως ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, ο κ. Δερμεντζόπουλος διευκρίνισε, εξάλλου, ότι έως τις 26 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τελειώνει η διαδικασία των εγγραφών των φοιτητών στις σχολές που έχουν πετύχει και από τις 29 Σεπτεμβρίου ανοίγει το σύστημα, με το οποίο θα μπορέσουν οι δικαιούμενοι και οι αιτούντες μετεγγραφή να τη διεκδικήσουν.

Ο υφυπουργός επανέλαβε τη θέση του υπουργείου ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «το να αλλάξεις τους όρους μετεγγραφών θα ήταν ηθικά ανεπίτρεπτο», αν και υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία κατανοεί την ανησυχία χιλιάδων οικογενειών και θέλει να καλύψει όσο γίνεται τις ανάγκες που υπάρχουν.

Η κ. Ξουλίδου ζήτησε μέριμνα και για τους εισακτέους του έτους 2012- 2013 και για τους επιτυχόντες με το 10%, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αδικίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι προτάσεις των πανεπιστημίων για τις διαγραφές φοιτητών


Λοβέρδος: Θέσπιση κοινών εξαιρέσεων από το υπ. Παιδείας για ίση μεταχείριση.

«Στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης και του δικαιώματος της πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας θα μεριμνήσει για την θέσπιση κοινών εξαιρέσεων στο θέμα της διαγραφής των φοιτητών ώστε να αποφευχθούν αδικίες σε βάρος των ίδιων των φοιτητών». Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή ενώ επισημαίνει ότι κατά την επεξεργασία των προτάσεων των ΑΕΙ-ΤΕΙ θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να μην υπάρξει άνιση μεταχείριση μεταξύ των φοιτητών διαφορετικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας κάνει γνωστό ότι τα πανεπιστήμια είτε δεν έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους σύμφωνα με τη νομοθεσία είτε έχουν αποστείλει προσχέδια οργανισμών με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή προς το παρόν η επεξεργασία των προτάσεών τους. Οι προτάσεις που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις και τυγχάνουν επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι αυτές των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα στην πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου προβλέπεται δυνατότητα παράτασης της διάρκειας φοίτησης, πέραν της περιόδου κανονικής φοίτησης ( που ισοδυναμεί με τον ελάχιστο αριθμό φοίτησης προσαυξημένο κατά τέσσερα εξάμηνα) για δυο επιπλέον εξάμηνα υπό την προϋπόθεση ότι ο φοιτητές θα έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα 2/3 των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών.

Στην πρόταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνεται ρύθμιση σύμφωνα με την οποία μετά το πέρας της περιόδου κανονικής φοίτησης, όπως αυτή αναφέρθηκε ανωτέρω στην πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο φοιτητής διαγράφεται μόνο εφόσον δεν έχει επιτυχώς ολοκληρώσει τουλάχιστον το 75% των μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. Στις δυο ανωτέρω προτάσεις δεν περιλαμβάνονται λεπτομερείς και ειδικότερες ρυθμίσεις για την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι στα περισσότερα προσχέδια που έχουν υποβληθεί από τα πανεπιστήμια δεν περιλαμβάνονται ως επί το πλείστον, ειδικότερες ρυθμίσεις για το θέμα της απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα προσχέδια οργανισμών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αντίστοιχα παραπέμπουν στον οικείο Εσωτερικό Κανονισμό για τη ρύθμιση του ζητήματος, αντίθετα με τη σχετική νομοθετική πρόβλεψη και επομένως μη επιτρεπτά. Επίσης στο προσχέδιο του οργανισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επαναλαμβάνεται η πρόβλεψη του νόμου ο οποίος παραπέμπει στον ίδιο τον οργανισμό για τη ρύθμιση του θέματος.

Στο προσχέδιο του οργανισμού του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου προβλέπεται δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των σπουδών με την προϋπόθεση ότι οι φοιτητές έχουν επιτυχώς καλύψει «το 80% των προβλεπόμενων στο πρόγραμμα σπουδών που είναι εγγεγραμμένοι υποχρεώσεων για την λήψη πτυχίου», ενώ η παράταση δεν μπορεί να υπερβαίνει σε διάρκεια το ένα ακαδημαϊκό έτος.

Ο κ. Λοβέρδος κάνει γνωστό ότι στο Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη υποβληθεί το σύνολο σχεδόν των σχεδίων των Οργανισμών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Ο υπουργός Παιδείας γνωστοποιεί ότι η έκδοση των οργανισμών γίνεται με προεδρικό διάταγμα το οποίο προτείνεται από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Παιδείας μετά από διατύπωση των οικείων οργανισμών διοίκησης των ιδρυμάτων. Επίσης αναφέρει ότι οι προτάσεις των ιδρυμάτων στο σύνολό τους θα τύχουν λεπτομερούς επεξεργασίας τόσο από τους ανωτέρω συναρμόδιους υπουργούς όσο και από το αρμόδιο για τη νομοτεχνική επεξεργασία των προεδρικών διαταγμάτων ΣτΕ γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο υιοθέτησης ρυθμίσεων που θα συνιστούσαν άνιση μεταχείριση μεταξύ των φοιτητών ενός εκάστου των ιδρυμάτων, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε ιδρύματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις 30-40 πόντοι χώμα έχουν αφαιρεθεί από τον τρίτο θάλαμο


Με αργά και σταθερά βήματα συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Υπό τον φόβο της κατάρρευσης του θόλου που «σκεπάζει» τον τρίτο θάλαμο, συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα έργα υποστύλωσης του θόλου προχωρούν κανονικά, ωστόσο, το συγκεκριμένο σημείο θέλει υπομονή και επιμονή καθώς η στατικότητα του μνημείου είναι «τραυματισμένη».

Ενδεικτικό της προσοχής με την οποία προχωρούν οι εργασίες είναι πως οι δύο επιστήμονες εξακολουθούν να μπαίνουν στο τρίτο θάλαμο από την υφιστάμενη οπή που υπάρχει στην πάνω δεξιά πλευρά του διαφραγματικού τοίχου.

Συνέπεια του φόβου που υπάρχει και τον προσεκτικών βημάτων που κάνει πλέον η αρχαιολογική ομάδα είναι και το γεγονός πως από τον τρίτο θάλαμο έχουν βγει μόνο 30-40 πόντοι από το χώμα με το οποίο ήταν καλυμμένος.

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται σήμερα να δούμε για πρώτη φορά φωτογραφίες που θα εμφανίζονται οι Καρυάτιδες ολόσωμες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν και τις τρείς τελευταίες σειρές από της ογκωδέστατες πέτρες από τις οποίες καλύπτονταν.

Τέλος, παράλληλα με τις εσωτερικές εργασίες, ξεκίνησαν και οι εξωτερικές και συγκεκριμένα η αφαίρεση του χώματος που καλύπτει την πάνω πλευρά του μνημείου. Σύμφωνα με πληροφορίες το χώμα που «κρύβει» το μνημείο φτάνει τα 14 μέτρα. Οι εργασίες απομάκρυνσης ξεκίνησαν ταυτόχρονα στη ανατολική και τη δυτική πλευρά της εισόδου του ταφικού μνημείου, δεξιά και αριστερά δηλαδή από τις Σφίγγες.



Διαβάστε περισσότερα...

Παραμονή των Μαθηματικών στις Επιστήμες Υγείας ζητά η ΕΜΕ


Προτάσεις και για τα Παιδαγωγικά τμήματα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ανακοίνωση της γνωστοποιεί την πρότασή της να παραμείνουν τα Μαθηματικά στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και υποστηρίζει ότι με τον προτεινόμενο νέο νόμο τιμωρείται ο μαθητής που επιλέγει το συγκεκριμένο πεδίο με τον αποκλεισμό του από την μεγαλύτερη ομάδα των σχολών της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις σχολές θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και αντίστροφα.

Η ΕΜΕ τονίζει ότι για να είναι δυνατή η επιλογή σχολών θετικών και τεχνολογικών επιστημών από μαθητές των επιστημών υγείας αλλά και για την κάλυψη βασικών προαπαιτούμενων μαθηματικών αναγκών των ιατρικών και βιολογικών σχολών (σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των αντίστοιχων σχολών) κρίνεται υποχρεωτική η κοινή διδασκαλία των Μαθηματικών στο πεδίο των επιστημών υγείας και στο πεδίο των θετικών και τεχνολογικών επιστημών, όπως προβλέπει το παρόν πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προκειμένου να υλοποιηθούν τα ανωτέρω η Μαθηματική Εταιρεία προτείνει τα μαθήματα προσανατολισμού στη Γ΄ Λυκείου για τα Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης: Επιστήμες Υγείας και Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, καθώς και οι ώρες που αντιστοιχούν, να είναι τα εξής:

-Φυσική 6 ώρες
-Μαθηματικά 8 ώρες
-Βιολογία 6 ώρες
-Χημεία 4 ώρες

Με την παραπάνω πρόταση το σύνολο των εξεταζόμενων μαθημάτων θα είναι πέντε, δηλαδή τα τέσσερα παραπάνω και η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Όμως πρέπει να δίνεται η δυνατότητα της επιλογής ενός μόνο από τα μαθήματα των Μαθηματικών ή της Βιολογίας, αν ένας μαθητής επιθυμεί την εισαγωγή του αποκλειστικά και μόνο στις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες ή στις Επιστήμες υγείας, αντίστοιχα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αναφέρει ότι με βάση την ανωτέρω ρύθμιση προτείνονται τέσσερις ώρες παραπάνω στα μαθήματα προσανατολισμού στη Γ΄ Λυκείου, οι οποίες μπορούν να εξευρεθούν είτε με επιμήκυνση του συνολικού προγράμματος, είτε με περικοπή ωρών από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας.

Επίσης η ΕΜΕ υποστηρίζει ότι η διαφοροποίηση μεταξύ των αναγκών των διαφόρων τμημάτων των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ είναι προφανές ότι μπορεί να επιτευχθεί με χρήση διαφορετικών συντελεστών βαρύτητας του κάθε μαθήματος, ανάλογα με τα τμήματα και τις σχολές προτίμησης. Εναλλακτικά, το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη διδασκαλία των εξής μαθημάτων:
-Μαθηματικά 6 ώρες, κοινά για όλους
-Φυσική 5 ώρες, κοινά για όλους
-Χημεία 5 ώρες, κοινά για όλους
-Βιολογία 4 ώρες, κοινά για όλους

Επιπλέον: 2 ώρες εμβάθυνση στα Μαθηματικά για Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες και 2 ώρες εμβάθυνση στη Βιολογία για Επιστήμες Υγείας. Συνολικά 20 +2+2 ώρες.

Όσον αφορά στα Παιδαγωγικά Τμήματα η ΕΜΕ επαναφέρει την πρόταση που διατυπώθηκε στην προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΜΕ (10-8-13), σύμφωνα με την οποία οι απόφοιτοι του Λυκείου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για τα Παιδαγωγικά Τμήματα δεν εντάσσονται σε καμιά ομάδα προσανατολισμού, αλλά εξετάζονται στα εξής μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά με θέματα Γενικής Παιδείας Α και Β Λυκείου,
Φυσικές Επιστήμες με θέματα από τα αντίστοιχα μαθήματα Α και Β Λυκείου και
Ιστορία με θέματα Γενικής Παιδείας Β και Γ Λυκείου.

Εναλλακτικά, θα ήταν δυνατόν, σύμφωνα με την ΕΜΕ, το Ε.Π.Ε. – Παιδαγωγικών Τμημάτων, με την προσθήκη ενός πέμπτου μαθήματος (π. χ. Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) να διευρυνθεί συμπεριλαμβάνοντας και άλλα σχετικά συναφή τμήματα π. χ. κάποια τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, τμήματα Ιστορίας και Εθνολογίας, Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνιολογίας κλπ.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τονίζει ότι εάν το Ε.Π.Ε. – Παιδαγωγικών Τμημάτων παραμείνει ως έχει, υπάρχει κίνδυνος να τεθεί εκτός προτίμησης του συνόλου σχεδόν των υποψηφίων, αφενός μεν λόγω της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών και αφετέρου δε λόγω της μη παροχής της εναλλακτικής λύσης της φοίτησης σε ικανό αριθμό από άλλα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπέρδεψαν το εμβόλιο ιλαράς με μυοχαλαρωτική ουσία


Δεκαπέντε βρέφη έχασαν τη ζωή τους στη Συρία.

Το προσωπικό του νοσοκομείου στη Συρία -όπου 15 βρέφη πέθαναν έπειτα από τον εμβολιασμό τους κατά της ιλαράς- μπέρδεψαν τα φιαλίδια που χρησιμοποίησαν και τους χορήγησαν μία μυοχαλαρωτική ουσία, αναφέρει προκαταρκτική έκθεση των ιατρικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση.

Οι εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν από τις αρχές της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι φιαλίδια που περιείχαν την μυοχαλαρωτική ουσία ατρακούριο βρέθηκαν σε ένα από τα εργαλεία εμβολιασμού στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία.

Οι θάνατοι των βρεφών οδήγησαν στην άμεση αναστολή της εκστρατείας εμβολιασμού στην επαρχία, η οποία ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους αντικαθεστωτικούς.

Το ατρακούριο, το οποίο χρησιμοποιείται στην αναισθησία στα χειρουργεία, φαίνεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για να διαλυθούν τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στα παιδιά, αναφέρει η έκθεση των εμπειρογνωμόνων.

Οι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι η συσκευασία του ατρακούριου έμοιαζε με τα φιαλίδια που περιείχαν τον διαλύτη, που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε και διατηρείτο σε ψυγείο του νοσοκομείου στο χωριό Τζαρτζανάζ.

Συνολικά 50 με 70 βρέφη ασθένησαν, όλα εκ των οποίων είχαν εμβολιαστεί στο χωριό αυτό, σύμφωνα με την ιατρική έκθεση.

Η ηλικία τους ήταν από έξι ως 18 μηνών. Τα μεγαλύτερα παιδιά που ασθένησαν μετά τον εμβολιασμό τους ανέρρωσαν.

Το γεγονός ότι ασθένησαν σε συνδυασμό με τα συμπτώματα παράλυσης που εμφάνισαν επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι χορηγήθηκε ατρακούριο, αναφέρει η έκθεση.

Δικαστήριο αναμένεται τώρα να αποφανθεί αν ο θάνατος των βρεφών προκλήθηκε από ανθρώπινο σφάλμα ή από δόλο, είπαν οι αρχές.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβαθμίζονται δώδεκα μεθοριακοί σταθμοί της Βόρειας Ελλάδας


Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση.

Προγραμματική σύμβαση με έξι δήμους για την αναβάθμιση έξι χερσαίων μεθοριακών της Βόρειας Ελλάδας υπογράφηκε, σήμερα, μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και των δήμων Κομοτηνής, Μύκης, Κάτω Νευροκοπίου, Κιλκίς, Παιονίας και Πρεσπών.

Η σύμβαση, ύψους 335.000 ευρώ, προβλέπει την εκτέλεση έργων ανάδειξης των υποδομών στους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Δοϊράνης, Εξοχής, Αγίου Κωνσταντίνου και Νυμφαίου.

Την περασμένη εβδομάδα, το ΥΜΑΘ είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση, ύψους 525.000 ευρώ, με τους δήμους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας για την αναβάθμιση άλλων έξι μεθοριακών σταθμών (Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης).

Με τις δύο συμβάσεις ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της αναβάθμισης συνολικά 12 χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας.

«Στόχος είναι να κάνουμε πιο ελκυστικούς τους μεθοριακούς σταθμούς και στο μυαλό μας είναι η επόμενη φάση, την οποία διεκδικούμε. Θεωρώ ότι το έργο θα συνεχιστεί και όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και επιθετικά προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, στο υπουργείο.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι επεσήμαναν ότι η αναβάθμιση των μεθοριακών σταθμών αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών προς την Πολιτεία.

«Γίνεται ένα βήμα για να δείξουμε ότι η Ελλάδα σέβεται τον επισκέπτη και τον δέχεται για να τον εξυπηρετήσει. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις για να σηκώσουμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει να είναι» τόνισε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σημείωσε πως είναι υποχρέωση των δήμων να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση του έργου, ενώ ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης εξήρε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης.

«Θα προχωρήσουμε στην οικονομική αξιοποίηση του χώρου. Υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καταστήματα και πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίνοντας νέα ζωή σε άχρηστα αντικείμενα


«Δες το αλλιώς» από την WWF.

Αυτοσχέδια μουσικά όργανα, κυνήγι θησαυρού, οικολογικά βιβλιοντυσίματα, κατασκευές από σύρμα και ανακυκλώσιμα υλικά, ιδέες για οικολογικά πάρτι, μετατροπές επίπλων, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες του φεστιβάλ «Δες το αλλιώς» για την επαναχρησιμοποίηση, ανταλλαγή και δωρεά αντικειμένων, από το πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή του WWF Ελλάς, που θα γίνει στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Βρυσάκι, στο Μοναστηράκι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και τις παράλληλες εκδηλώσεις θα συμπληρώσουν προβολές ταινιών μικρού μήκους, συναυλία με τον Νίκο Τουλιάτο και τον Simone Mongelli.



Μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιμένουν το κοινό για να το μυήσουν στον κόσμο της επαναχρησιμοποίησης, δίνοντας νέα ζωή σε άχρηστα αντικείμενα, μαζί με τους Handmade revolution, Transfodesign, Μικροί Μεγάλοι, ftiaxto.gr, Ηλέκτρα Πάστη, Αναστασία Δάλμα, Yiuco, Sofan, Γιώργο Κατσαρό και Ευαγγελία Μπίζα.

Η παιδική ενότητα του Σαββατοκύριακου φιλοξενεί πλούσιες δράσεις που διοργανώνουν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οι Μικρές Ιστορίες, το Baby Feat, η ομάδα Transfodesign, το Εργαστήριο Τέχνης Χαλκίδας, τα Μανταλάκια και η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι Bookcrossers «στήνουν» ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού.

Από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή (24 - 28 Σεπτεμβρίου) οι διοργανωτές συγκεντρώνουν στον πολυχώρο Βρυσάκι είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα που δεν έχουν λήξει, ανδρικά μπουφάν και παπούτσια, κάλτσες, σλίπινγκ μπαγκς, σκουφιά, παγούρια, κουζινικά) για τις ανάγκες των κέντρων υποδοχής αστέγων, των Πολυϊατρείων και του προγράμματος ΣΤΕΓΗ της Praksis.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Δες το αλλιώς» δρομολογούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες αποκλειστικά για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή (24-26 Σεπτεμβρίου) με διαδραστικά εργαστήρια που θα φέρουν στον πυρήνα τους την πολύτιμη σημασία της ανταλλαγής, της συνετής κατανάλωσης και της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων. Οι μαθητές των σχολείων καλούνται να προσφέρουν προαιρετικά ένα παιχνίδι τους το οποίο θα λειτουργεί ως συμβολικό «εισιτήριο» εισόδου. Τα συγκεντρωμένα παιχνίδια θα αποτελέσουν δωρεά των μαθητών στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μαζί με προσχολικά βιβλία, δωρεά των εκδοτικών οίκων Κέδρος, Μεταίχμιο και Καλειδοσκόπιο.



Διαβάστε περισσότερα...

"Καμπάνα" σε υπάλληλο που έπαιρνε μισθό από δύο νοσοκομεία


Σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων τέθηκε μια υπάλληλος του υπουργείου Υγείας καθώς διαπιστώθηκε ότι από το 2001 έπαιρνε μισθό από δύο νοσοκομεία.

Η οργανική θέση της υπαλλήλου ήταν στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» και είχε αποσπασθεί σε Κέντρο Υγείας Νοσοκομείου της 4ης ΥΠΕ (Μακεδονίας – Θράκης). Από τον έλεγχο όμως προέκυψε ότι λάμβανε τις αποδοχές της και από τα δύο νοσοκομεία από 1/1/2001. Έτσι, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλος Βεντούρης, με εντολή του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, την έθεσε σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων.

Ταυτόχρονα ο Διοικητής κίνησε την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία και απέστειλε ολόκληρο τον φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για διερεύνηση ποινικών ευθυνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Σπίτι 104 ετών χαρίζεται λόγω... ΕΝΦΙΑ


Η Γολά είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στο Δήμο Φιλιατών, στην Ήπειρο, ο πληθυσμός του οποίου είναι 74 κάτοικοι και ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία. Σε αυτόν τον οικισμό, υπάρχουν πολλά σπίτια τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί και έχουν γίνει ερείπια.

Το ίδιο συμβαίνει και με το σπίτι που βλέπετε στην φωτογραφία, το οποίο είναι μόλις 49 τετραγωνικών και κατασκευάστηκε πριν από 104 χρόνια, ενώ πλέον δεν κατοικείται από κανέναν. Αυτό λοιπόν το σπίτι των 104 ετών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, έχει αντικειμενική αξία 22.848,79.

Για τον λόγο αυτό όπως αναφέρει το epiruspost.gr, oι ιδιοκτήτες του το χαρίζουν στο ελληνικό δημόσιο, με την προϋπόθεση, ότι θα τους καταβληθεί το μισό της αντικειμενικής αξίας.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ισχύς αόριστης διάρκειας για τα πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού Η/Υ στο δημόσιο


Αόριστης διάρκειας ισχύ έχουν τα πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή για τους υπαλλήλους του δημοσίου, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «η ισχύς των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τον Ο.Ε.Ε.Κ., από φορείς πιστοποιημένους από τον καταργηθέντα Ο.Ε.Ε.Κ. μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους και από φορείς πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ., τον Ε.Ο.Π.Π. και τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους είναι αόριστης διάρκειας. Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από 30.6.2014».

Σημειώνεται, ότι η ρύθμιση αποτελεί συνέχεια παλαιότερης εγκυκλίου αναφορικά με την ισχύ, έως 30/6/2014, των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ, ως πρόσθετου προσόντος διορισμού στο δημόσιο.

Τέλος, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί τα υπουργεία και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις να διαβιβάσουν την εγκύκλιο στους φορείς που εποπτεύουν.



Διαβάστε περισσότερα...