Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ερευνητές δημιούργησαν πυρηνική μπαταρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαρκεί περισσότερο και είναι πιο αποδοτική από τις σημερινές τεχνολογίες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι ισχυρίζονται πως κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πυρηνική μπαταρία! Η πρωτότυπη εκδοχή της μπαταρίας που βασίζεται στην πυρηνική ενέργεια και το νερό, διαρκεί περισσότερο και είναι πιο αποδοτική από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν παροχή ενέργειας σε οχήματα, διαστημόπλοια και σε άλλες εφαρμογές που η διάρκεια, η αξιοπιστία και η αποδοτικότητα είναι μεγάλης σημασίας.

«Τα “betavoltaics”, μια τεχνολογία μπαταρίας που παράγει ενέργεια από την ακτινοβολία, μελετάται σαν πηγή ενέργειας από τη δεκαετία του ‘50», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Jae W. Kwon στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι. «Οι ελεγχόμενες πυρηνικές τεχνολογίες δεν είναι εγγενώς επικίνδυνες. Ήδη έχουμε πολλές εμπορικές χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένων των ανιχνευτών φωτιάς και των πινακίδων εξόδων κινδύνου στα κτίρια», συμπληρώνει.

Η μπαταρία βασίζεται στο ραδιενεργό ισότοπο Στρόντιο-90, προκειμένου να παραχθεί η ηλεκτροχημική ενέργεια που παράγεται σε ένα διάλυμα με βάση το νερό. Οι ερευνητές ενσωμάτωσαν ένα ηλεκτρόδιο από διοξείδιο του τιτανίου, που λειτουργεί σαν καταλύτης για τη διάσπαση του νερού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.