Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου έχει ο δήμαρχος του Τορόντο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αμφιλεγόμενος δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου στην κοιλιακή χώρα, αλλά ο γιατρός που τον παρακολουθεί δήλωσε χθες Τετάρτη "αισιόδοξος" ότι μπορεί να θεραπευτεί. "Η διάγνωση είναι κακόηθες λιποσάρκωμα.



Είναι αρκετά επιθετικός, αλλά τον αντιμετωπίζουμε πολύ επιθετικά προκειμένου να τον εξαφανίσουμε", δήλωσε ο δρ Ζέιν Κόεν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κόεν πρόσθεσε ότι ο όγκος, που όπως περιέγραψε έχει διαστάσεις 12Χ12 εκ, δεν επηρεάζει κάποιο από τα ζωτικά όργανα του δημάρχου.

"Βρίσκεται στους ιστούς, όπως είναι ο λιπώδης ιστός, τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα, ο συνδετικός ιστός, οι μύες. Έχει 60 διαφορετικούς κυτταρικούς τύπους κι αυτό είναι που τον καθιστά πολύ σπάνιας μορφής όγκο και πολύ δύσκολο, έναν πολύ δύσκολο όγκο", είπε ο Κόεν.

Ένας μικρός καρκινικός όζος βρέθηκε επίσης στον γλουτό του δημάρχου και ο Κόεν τον χαρακτήρισε "τμήμα του ίδιου όγκου". Ο 45χρονος Φορντ θα υποβληθεί σε δύο κύκλους χημειοθεραπείας και θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Μπορεί να χρειαστούν περαιτέρω κύκλοι χημειοθεραπείας και πιθανώς ακτινοβολίες και χειρουργική επέμβαση. Αυτό θα κριθεί από την ανταπόκριση που θα έχει ο οργανισμός του στην αρχική θεραπεία, εξήγησε ο γιατρός του.

Ο Φορντ έγινε γνωστός διεθνώς όταν παραδέχτηκε ότι κάπνισε κρακ. Την περασμένη εβδομάδα αποσύρθηκε από την κούρσα για την επανεκλογή του στις δημοτικές εκλογές όταν εισήχθη στο νοσοκομείο για θεραπεία ενός όγκου στην κοιλιακή χώρα, όπως ανακοινώθηκε τότε. "Φαντάζομαι ότι ο καλός Θεός με θέλει κάπου αλλού", δήλωσε τότε ο Φορντ στην εφημερίδα Toronto Sun από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με φρικτούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.