Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πρότερος έντιμος βίος κρίνει τους «αιώνιους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερο χρόνο θα έχουν οι λιμνάζοντες φοιτητές.

Οι μελλοντικοί αιώνιοι φοιτητές πιθανότατα θα γλιτώσουν τις διαγραφές από τα πανεπιστήμια, εφόσον ήταν… επιμελείς. Ορισμένα πανεπιστήμια της χώρας προβλέπουν στους υπό σύνταξη Οργανισμούς του διάφορες εξαιρέσεις στον νόμο για τη διαγραφή των λιμναζόντων φοιτητών, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Επειδή όμως το καθένα επιχειρεί να θεσπίσει τους δικούς του κανόνες, ενώ άλλα ιδρύματα δεν εισάγουν εξαιρέσεις, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται τώρα να θεσπίσει κοινές εξαιρέσεις στο θέμα της διαγραφή των φοιτητών, ώστε να μην υπάρξει άνιση μεταχείριση μεταξύ φοιτητών διαφορετικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι ο νόμος – πλαίσιο 4009/2011 που θέσπισε το ανώτατο όριο φοίτησης προβλέπει, για όσους φοιτητές εισήχθησαν στα ΑΕΙ μετά την ψήφισή του, ότι μετά το πέρας της κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών προσαυξημένο κατά 4 εξάμηνα, οι φοιτητές δεν διαγράφονται μόνο εφόσον πληρούν τους όρους συνέχισης της φοίτησης που καθορίζονται στον Οργανισμό κάθε ιδρύματος.

Αρκετά πανεπιστήμια φροντίζουν τώρα με τους Οργανισμούς τους να δίνουν ακόμα περισσότερο χρόνο, υπό την προϋπόθεση ότι ο φοιτητής που λίμνασε ήταν επιμελής προηγουμένως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.