Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Έκαναν σεξ μέσα στη θάλασσα και κόλλησαν


Περιπέτεια για δύο ερωτευμένους Ιταλούς.

Σε τραγωδία κατέληξε το ερωτικό πάθος ενός ζευγαριού στην Ιταλία. Το ζευγάρι θέλησε να επωφεληθεί την ηλιόλουστη μέρα και πήγε σε μια σχεδόν ερημική παραλία, το Porto San Giorgio.

Ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα, ήρθαν λίγο πιο κοντά και κατέληξαν να κάνουν σεξ. Όμως… κόλλησαν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται την ιταλική εφημερίδα The Local, το ζευγάρι έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό μην ξέροντας τι να κάνει.

Κάποια στιγμή μία λουόμενη τούς προσέφερε μια πετσέτα για να τυλιχτούν και να μπορέσουν να βγουν έξω. Μάλιστα, στην παραλία εκλήθη και γιατρός, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και το ζευγάρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του κοντινότερου νοσοκομείου.

Οι γιατροί εκεί έκαναν στη γυναίκα μια ένεση που χρησιμοποιείται για να προκαλέσει διαστολή της μήτρας στις εγκύους και μετά από λίγη ώρα… αποδεσμεύτηκαν ο ένας από τον άλλο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι γιατροί πιστεύουν ότι το ζευγάρι έπεσε «θύμα» ενός σπάνιου φαινομένου, κατά το οποίο ο γυναικείος κόλπος συσπάται σταθερά σε ρυθμούς πιο γρήγορους απ' ό,τι συνήθως, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζει το ανδρικό μόριο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ταξιδεύει για να κάνει σεξ με κάθε άντρα που συναντά σε κάθε πόλη


Τολμηρή 19χρονη Κινέζα βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να κάνει δωρεάν διακοπές.

Η 19χρονη Ju Peng από τη Σανγκάη, ανέβασε στα social media της Κίνας μια αγγελία στην οποία εξηγούσε τα ταξιδιωτικά της πλάνα.

Η Ju ελπίζει ότι στο μελλοντικό της ταξίδι σε όλη την Κίνα θα πληρώνει με σεξ και όχι με χρήματα!
Κάθε βράδυ, η 19χρονη θα μείνει και σε ένα διαφορετικό κατάλυμα το οποίο και θα πληρώνει και ένας διαφορετικός «αγαπημένος» ο οποίος αφού θα έρχεται σε ερωτική επαφή μαζί της, θα καταβάλει και το αντίστοιχο αντίτιμο στον ξενοδόχο…

Η ίδια πιστεύει ότι αυτός είναι ένας αλάνθαστος, φιλικός τρόπος για χρηματοδοτήσει την εκδρομή της.
Στην αγγελία περιγράφει τον ιδανικό «προσωρινό» φίλος της ως εξής: «εμφανίσιμος, κάτω των 30 ετών, ψηλότερος από 1,75 και, φυσικά, πλούσιος».







Διαβάστε περισσότερα...

Εξώδικο στον Καρασμάνη για καθυστέρηση οικονομικών ενισχύσεων


Εξώδικο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έστειλε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, που διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στα μέλη της για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Μάλιστα, το εξώδικο το κοινοποιούν στον πρωθυπουργό, στο αρμόδιο γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον Επίτροπο Αγροτικών Υποθέσεων.

Στο εξώδικο, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας διαμαρτύρεται και κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και για οικονομική ταλαιπωρία των βιοκαλλιεργητών και βιοκτηνοτρόφων.

Η Ένωση καλεί τον υπουργό και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να κινήσει αμέσως κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου «να καταβληθούν και μάλιστα εντόκως οι οικονομικές ενισχύσεις για απώλεια παραγωγής για τα έτη 2012, 2013 και 2014 στους δικαιούχους Βιοκαλλιεργητές - Βιοκτηνοτρόφους. Να καταβληθούν οι οικονομικές ενισχύσεις αυτές στο ακέραιο χωρίς τον διάκριση παλαιών και νέων βιοκαλλιεργητών. Οι τόκοι που πρέπει σύμφωνα με τα ανωτέρω να καταβληθούν στους βιοκαλλιεργητές - βιοκτηνοτρόφους να υπολογισθούν ακριβώς με τον τρόπο που υμείς επιβάλλετε τόκους και πρόστιμα σε περίπτωση υπερημερίας των αγροτών. Οι οικονομικές ενισχύσεις για απώλεια παραγωγής στους βιοκαλλιεργητές - βιοκτηνοτρόφους να καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους χωρίς αυθαίρετες παρακρατήσεις, άμεσες ή έμμεσες, από τον οποιοδήποτε άνευ της συναινέσεως των (των δικαιούχων), και να αποζημιωθούν οι βιοκαλλιεργητές - βιοκτηνοτρόφοι κατά περίπτωση, για τα διαφυγόντα κέρδη που προέκυψαν από την μείωση των εισοδημάτων τους, ως αποτέλεσμα της μη έγκαιρης καταβολής οικονομικών ενισχύσεων για την βιολογική γεωργία - κτηνοτροφία».

Τέλος, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας υπογραμμίζει πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά της εντός πενθημέρου από την κοινοποίηση του εξωδίκου θα καταφύγουν στα καθ' ύλην και κατά τόπον αρμόδια δικαστήρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησε καθολικός ιερέας κατηγορούμενος για παιδεραστία


Ένας 48χρονος καθολικός ιερέας που ανήκε στη σλοβενική κοινότητα της Τεργέστης, βρέθηκε απαγχονισμένος μετά τις κατηγορίες εναντίον του ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ένα κορίτσι 13 ετών.

Όπως ομολόγησε ο ίδιος στον επίσκοπο του Giampaolo Crepaldi, οι κατηγορίες ήταν αληθινές και γι' αυτό ζήτησε δύο ημέρες για να προετοιμάσει μια επιστολή ζητώντας την συγχώρεση του Θεού, της Καθολικής Εκκλησίας και του θύματος.

Αλλά όταν ο Crepaldi έφτασε την Τρίτη το απόγευμα για να του ανακοινώσει ότι απομακρύνεται επίσημα από τα ιερατικά του καθήκοντα, βρήκε τον ιερέα να κρέμεται στο σκευοφυλάκιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίγυπτος: Βρέθηκε φαραωνικός ναός 3.400 ετών


Ιδιώτες που έκαναν παράνομη ανασκαφή κάτω από ένα σπίτι στα νότια του Καΐρου έφεραν στο φως έναν φαραωνικό ναό ηλικίας 3.400 ετών, βυθισμένο κάτω από υπόγεια ύδατα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Μαμντούχ αλ Νταμάτι.

"Η αστυνομία αρχαιοτήτων έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επτά πρόσωπα έκαναν ανασκαφή" κάτω από το σπίτι του ενός στην περιοχή Μπαντρασίν, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας. Από την ανασκαφή αυτή ανακαλύφθηκε ένας ναός, βυθισμένος κάτω από νερά βάθους εννέα μέτρων. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν μάλιστα εξοπλισμό καταδύσεων για να μπορέσουν να φτάσουν στον ναό.

Το μνημείο ανάγεται στην εποχή του φαραώ Τούθμωσις Γ΄ (1479-1425 π.Χ.). Στο χώρο βρέθηκαν επτά τοιχογραφίες καλυμμένες με ιερογλυφικά, ένα άγαλμα από ροζ γρανίτη, ύψους δυόμισι μέτρων, καθώς και βάσεις από κίονες, επίσης από ροζ γρανίτη. Το υπουργείο τόνισε ότι θα συνεχίσει την ανασκαφή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, επειδή η ζώνη όπου πραγματοποιούσαν την ανασκαφή δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των αρχαιολογικών χώρων.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της περιόδου της 18ης δυναστείας, υπό τη βασιλεία του Τούθμωσις Γ΄, η Αίγυπτος γνώρισε τη χρυσή εποχή της, επεκτείνοντας τα σύνορά της μέχρι και τη σημερινή Συρία. Για τον λόγο αυτό, κατά τη σύγχρονη εποχή ο φαραώ απέκτησε το προσωνύμιο "Ναπολέοντας της Αιγύπτου".

Οι παράνομες ανασκαφές και το εμπόριο αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο είναι συχνό φαινόμενο, το οποίο εντάθηκε μάλιστα μετά την εξέγερση του 2011 και την εκδίωξη του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία μαθητών του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας


Με το σύνθημα «η δημόσια και δωρεάν παιδεία δεν είναι δαπάνη , είναι επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας» οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας πραγματοποίησαν πορεία πριν από λίγο στους δρόμους της πόλης.

Τα παιδιά ζητούν:

-Πρόσληψη εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά

-Επίλυση μεταφοράς των μαθητών

-Να τηρηθούν οι νομοθετικές διατάξεις για την σίτηση και

-Να προχωρήσει η διαδικασία για την ανοικοδόμηση του Μουσικού Σχολείου

Δείτε τις φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα...

Ανιχνευτής εξασφαλίζει την απαγόρευση καπνίσματος


Εντοπίζει κάθε παραβάτη σε μέρη όπως δωμάτια ξενοδοχείων.
Με τις απαγορεύσεις για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους να επεκτείνονται, την εμφάνισή τους έκανε ένας ανιχνευτής καπνού τσιγάρου προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση του νόμου σε μέρη όπως δωμάτια ξενοδοχείων.

Ο «Φύλακας του Αέρα» («AirGuard»), όπως ονομάζεται η συσκευή, αφού ανιχνεύσει τον καπνό τσιγάρου κατόπιν στέλνει ειδοποίηση μέσω Wi-Fi.

Μάλιστα, η «έξυπνη» συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει και τον καπνό από μαριχουάνα και θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις από την άνοιξη του 2015. Η μία έκδοση λειτουργεί με μπαταρία που «επικοινωνεί» με το κεντρικό σύστημα μέσω Bluetooth, αφού πρώτα συνδεθεί με κινητό Android. Η άλλη έκδοση προσαρμόζεται σε οικιακή πρίζα.







Διαβάστε περισσότερα...

Η αποκάλυψη ενός απατεώνα επαίτη


Θαύμα, το κομμένο πόδι... ξαναφύτρωσε.


Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 10 Νοεμβρίου οι προσφορές για το πρώτο διατροφικό πάρκο στην Ελλάδα


Ο προϋπολογισμός της νέας ιχθυαγοράς Αθηνών ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ.

Οι προσφορές για το έργο κατασκευής και διαχείρισης της νέας ιχθυαγοράς Αθηνών στο Ρέντη, με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ Α.Ε.) υποβάλλονται στις 10 Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός είναι 13 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης 25 χρόνια. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΚΑΑ θα δημιουργηθεί στην Αθήνα μια κεντρική ιχθυαγορά, δίπλα στην υφιστάμενη κρεαταγορά και λαχαναγορά, διαμορφώνοντας έτσι το πρώτο και μεγαλύτερο διατροφικό πάρκο στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, στις 17 Νοεμβρίου κατατίθενται δεσμευτικές προσφορές για το έργο Ψηφιακής Καταγραφής, Αποθήκευσης και Διάθεσης Πρακτικών Συνεδριάσεων Δικαστηρίων.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας, καθώς και η παροχή υπηρεσιών ηχογράφησης-αποηχογράφησης και απομαγνητοφώνησής τους.

Το έργο αφορά όλα τα πρωτοδικεία, εφετεία και ειρηνοδικεία της χώρας και ο ανάδοχος θα παρέχει τις υπηρεσίες του για διάστημα 5 ετών. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν προεπιλεγεί τρεις υποψήφιοι και συγκεκριμένα η κοινοπραξία Onex -Space-Hellas, η Intrasoft International - Printec και η Profile.

Εξάλλου, στις 26 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο κατασκευής 11 ανοικτών κολυμβητηρίων και επτά κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων με ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά τα ανοιχτά κολυμβητήρια Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, Καστοριάς, Κοζάνης, Ηγουμενίτσας, Ασπροπύργου και Θήβας, καθώς και τα κλειστά γυμναστήρια Σαμοθράκης, Καστοριάς, Άγους, Σικυωνίων και Οινοφύτων.

Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή και διαχείριση της μαρίνας Ναυπλίου, ενώ πιθανώς εντός της εβδομάδας να εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ το έργο για τις ψηφιακές πύλες ελέγχου στα τελωνεία της χώρας.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα υπογραφεί πιθανώς η πρώτη σύμβαση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. Πρόκειται για την κατασκευή και διαχείριση της μονάδας απορριμμάτων που θα καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των νέων αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης για επτά έργα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ και συγκεκριμένα σε Αττική (σχεδιάζονται 4 μονάδες επεξεργασίας), Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Αχαΐα.

Το χρονοδιάγραμμα των διαγωνισμών όπως αναφέρεται σε σημερινό δελτίο Τύπου, ανακοίνωσε σε ειδικό πάνελ, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη» στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Λωζάννης το κύπελλο του Σπύρου Λούη


Το έκθεμα θα παραμείνει για έξι μήνες.

Το ασημένιο κύπελλο, που απονεμήθηκε στον μαραθωνοδρόμο των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρο Λούη, θα φιλοξενείται έως τον Μάρτιο στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάννης.

Η επίσημη παρουσίαση του εκθέματος έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου της ελβετική πόλης, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της διεξαγωγής του διεθνούς Μαραθωνίου, που πραγματοποιείται εκεί.

Το κύπελλο, ταυτόσημο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και σύμβολο της ολυμπιακής ιδέας, θα παραμείνει στο Ολυμπιακό Μουσείο για έξι μήνες, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να το θαυμάσουν από κοντά και να πληροφορηθούν την ιστορία του.



Στην ομιλία του ο Έλληνας πρέσβης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το πνεύμα του Φειδιππίδη και του Σπύρου Λούη, το πνεύμα του αγώνα για έναν υψηλότερο σκοπό, είναι πάντα παρόν σε όλους τους αθλητές του Μαραθωνίου. Ένα υγιές πνεύμα σε ένα υγιές σώμα. Είναι το σύμβολο της πνευματικής και σωματικής ελευθερίας».

Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, ο διευθυντής του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης, εκπρόσωποι του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και ο εκπρόσωπος του ιδρύματος στην Ελβετία, καθηγητής Heini Murer, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Γενεύη, Άγγελος Υψηλάντης, εκπρόσωποι των Αρχών του Καντονιού του Vaud, των Αρχών της πόλης της Λωζάννης και εκπρόσωποι της Επιτροπής για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Μαραθωνίου στην ελβετική πόλη.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές του διεθνούς μαραθωνίου, ενώ με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας, οι νικητές στέφθηκαν με κότινο ελαίας, το σύμβολο της Ειρήνης, της Σοφίας και της Νίκης, ως ένδειξη της συνέχειας της ολυμπιακής ιδέας από την αρχαιότητα έως τον σύγχρονο κόσμο.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ιερό «μυστικό» της κυράς της Σκουτάρας


Τίμησε τη μνήμη έξι ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Αλβανία – Φέτος τη θυμήθηκε η Πολιτεία.

Η Ερμιόνη Πρίγκου, 82 χρονών σήμερα, φύλαξε την ιερή μνήμη έξι ελλήνων φαντάρων που έπεσαν στο περβόλι της, το 1941, στη Σκουτάρα της Αλβανίας. Τιμήθηκε μόλις φέτος από την Πολιτεία.



Το σπίτι της είναι γεμάτο τέτοιες μέρες. Από ταξιδιώτες που σκαρφαλώνουν εδώ επάνω, στη Σκουτάρα, όπου ήταν η απώτατη γραμμή μετώπου στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο. Έρχονται για να ακούσουν το «μυστικό» που κρατούσε η οικογένειά της καλά κρυμμένο όλα τα δύσκολα χρόνια μετά τον πόλεμο, όταν τη διακυβέρνηση στην Αλβανία ανέλαβε ο Εμβέρ Χότζα. Όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος η χειμαριώτισσα Ερμιόνη Πρίγκου ήταν μόλις οκτώ χρονών, αλλά αρκετά μεγάλη για να καταλάβει ότι εκατό μέτρα πιο μακριά από το σπίτι της γράφονταν ιστορία.

«Ήμασταν σαν μια οικογένεια»
Μέχρι τον Μάρτιο του 1941 ο ελληνικός στρατός κατάφερε να απωθήσει τους Ιταλούς κάνοντας νικηφόρα πορεία προς τους Άγιους Σαράντα, το Πόγραδετς, την Κορυτσά , τη Χειμάρα …Σε αυτήν την πορεία μια ομάδα από 15 στρατιώτες είχε προωθηθεί μέχρι τη Σκουτάρα, στην τοποθεσία Βάνοβα. Εκεί, στο περίβολο του σπιτιού της κυρίας Ερμιόνης, οι στρατιώτες κοιμόντουσαν, έτρωγαν και πολεμούσαν, όπως αναφέρει η Deutche Welle. «Εκεί ήρθαν οι Έλληνες, ήταν το φυλάκιο, οι αξιωματικοί έμειναν στο σπίτι μας, στο μαντρί, εκεί που βάζαμε τα γίδια, ήταν οι στρατιώτες, ήμασταν όλοι σαν μια οικογένεια. Η μάνα μου τους μαγείρευε». Και όχι μόνο. Τους περιποιόνταν τα κρυοπαγήματα με χαμομήλι και λαδάκι. Η Ερμιόνη τους πήγαινε τσάι, γιατί ήταν τόσο μικροκαμωμένη που δεν την έπιαναν τα βόλια. «Το πρωί που έφτιανε η μάνα μου το τσάι, έπρεπε να το πάω στο φυλάκιο στους στρατιώτες, λίγο νεράκι. Γιατί ήμουν μικρή και δεν γινόμουν στόχος για τα αεροπλάνα. Πήγαινα άκρη – άκρη»… Η γιαγιά της φώναζε να προσέχει, να σκύβει, να σκύβει…. «Δεκαπέντε άτομα ήταν, δεν ήταν πολλοί, αλλά έκαναν για 115. Άξια παλικάρια, δεν φοβόντουσαν για τη ζωή τους, ήταν αποφασισμένοι παρά το ότι ήταν νεαρά παιδιά».

«Έσπειρε κουκιά, έβαλε δυο αχλαδιές»
Στο σπίτι της Ερμιόνης έμειναν για μήνες ολόκληρους μέχρι την οπισθοχώρηση, τον Απρίλιο του 1941. Στο περβόλι έγινε φονική μάχη. Έξι στρατιώτες έπεσαν. Ήταν ο Παναγιώτης Αλογογιάννης, ο Ανδρέας Προβατάς, ο Ματθαίος Λαγός, ο Δημήτρης Σελλάς ο Νικόλαος Κτημαδάκης και ένας ανώνυμος. «Το βράδυ τους έθαψαν, ο πατέρας μου με τους άλλους στρατιώτες, γιατί την ημέρα δεν μπορούσαν, ήταν επικίνδυνο. Τους έθαψαν στο περιβόλι, εκεί που έπεσαν. Εμείς ήμασταν στο σπίτι», θυμάται η Ερμιόνη Πρίγκου. Και όταν ήρθε «το άλλο καθεστώς» στα δύσκολα χρόνια, ο πατέρας της έσπειρε κουκιά σε όλο το χωράφι. Και εκεί που ήταν τα δύο μνήματα έβαλε για σημάδι δύο αχλαδιές. Επί Χότζα φυλακίστηκε και εξορίστηκε τέσσερις φορές γιατί δεν έλεγε πού είχε θαμμένους τους Έλληνες φαντάρους.«Όσες φορές πήραν τον πατέρα μου, του λέγανε πού είναι οι Έλληνες κρυμμένοι. Ο πατέρας μου δεν άνοιγε στόμα να πει, ποτέ. Κι όταν το φυλακώσανε, πάλι δεν είπε. Ούτε στο δικαστήριο δεν άνοιξε στόμα παρά τα βάσανα που πέρασε».

Μόλις φέτος τιμήθηκε
Τα χρόνια πέρασαν και η κυρά Ερμιόνη φύλαξε καλά το «μυστικό». Μέχρις ότου έφυγε και το «άλλο καθεστώς». Σήμερα, οι αχλαδιές δεν υπάρχουν πια. Ξεράθηκαν. Έχει μείνει μόνο ένα κούτσουρο. Εκεί που είναι τα μνήματα η Ερμιόνη Πρίγκου έχει βάλει ένα βουναλάκι από κοτρώνια και από ένα ξύλινο σταυρό. Κάθε χρόνο, «όταν πρέπει», φέρνει λιβάνι και λιβανίζει. Στο ίδιο περιβόλι με τις ελιές υπάρχει και ένα πέτρινο μνήμα με τα ονόματα των πεσόντων που χρηματοδότησε η βορειοηπειρώτικη νεολαία της Oμόνοιας. Μετά από τόσες δεκαετίες μόλις την περασμένη εβδομάδα, η «κυρά της Σκουτάρας» πήγε στην Αθήνα. Συνάντησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο που την τίμησαν για την προσφορά της. Σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η «κυρά της Σκουτάρας» βρίσκεται και πάλι στο σπίτι της και υποδέχεται με βασιλικό από τις γλάστρες τους ταξιδιώτες στο περιβόλι με τα λιόδενδρα, όπου έρχονται να προσκυνήσουν στα δύο μνήματα…


Διαβάστε περισσότερα...

Αμφίπολη: Τα νέα από το ταφικό μνημείο


Φάκλαρης: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει υπόγειος θάλαμος στο ταφικό μνημείο


Εξαιρετικά απίθανο θεωρεί το ενδεχόμενο να υπάρχει υπόγειος θάλαμος στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης ο αρχαιολόγος, Παναγιώτης Φάκλαρης, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Σε κανέναν μακεδονικό τάφο δεν έχει βρεθεί υπόγειος θάλαμος από κάτω», τόνισε ο κ. Φάκλαρης διευκρινίζοντας πως ακόμα και αν υπάρχει υπόγειος θάλαμος θα είναι συλημένος.

Παράλληλα, εκτίμησε πως στον τύμβο Καστά ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι τάφοι ενώ σημείωσε πως η τυμβωρυχία στο ταφικό μνημείο χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους.

Δείτε το βίντεο του Mega:




-----------------------

«Πιθανότατα ο Νέαρχος στην Αμφίπολη»


Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών, Αθανάσιος Νακάσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο τάφος της Αμφίπολης σίγουρα δεν είναι βασιλικός.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι «Δε θα επέτρεπαν οι Μακεδόνες κάποιος από τη δυναστεία να ταφεί εκτός Μακεδονίας».

Κατά τον κ. Νακάση, ο πιθανότερος ένοικος του τάφου της Αμφίπολης είναι ο Νέαρχος, επειδή ήταν Αμφιπολίτης.

Πάντως, ο κ. Νακάσης υποστηρίζει ότι το μέγεθος του μνημείου δεν είναι κατ' ανάγκη ευθέως ανάλογο με τη σημαντικότητα του νεκρού.

«Είναι πιθανόν οι Καρυάτιδες να είναι μεταγενέστερες. Να έγινε δηλαδή σε χρόνο ύστερο κάποιου είδους ανακαίνιση του τάφου και να προστέθηκαν τα πανύψηλα γυναικεία αγάλματα», είπε ακόμα ο κ. Νακάσης.

Δείτε το βίντεο:




-----------------------

Το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου βλέπει στην Αμφίπολη Αμερικανίδα αρχαιολόγος


Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο έχει γίνει αντιπαθητική στην Ελλάδα επειδή υποστηρίζει την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Βρετανικό Μουσείο. Ωστόσο, με ανάρτηση της στο προσωπικό της ιστολόγιο, θίγει το θέμα της εύρεσης επιγραφών στον εξωτερικό χώρο του τάφου της Αμφίπολης. Η σχετική ανάρτηση έχει γίνει από τις 13 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα δεν έχει σχολιαστεί από καμία επίσημη πηγή, ούτε έχει επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και έχει διαψευσθεί.

Συγκεκριμένα η Dorothy King επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε να βρεθούν μεγάλες επιγραφές αλλά μικρές, τόσο μικρές όσο ένα μονόγραμμα, που ωστόσο στο παρελθόν αποδείχθηκε χρήσιμο για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε άλλα μνημεία.

Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος προσθέτει ότι βρέθηκαν δύο επιγραφές αλλά περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την μία, αυτή που είναι έξω από τον τάφο και όχι την δεύτερη, αυτή δηλαδή που σήμερα φυλάσσεται στο μουσείο της Αμφίπολης.

Αναλυτικά ξεκινάει το σκεπτικό της με μια ερώτηση, την οποία στην συνέχεια φροντίζει να απαντήσει με αποκαλυπτικό τρόπο: «Ήταν επιγραφές που βρέθηκαν έξω από τον τάφο άλλες ημέρες; Ναι. Πιστεύω ότι βρέθηκαν και η μια είναι στο μουσείο και η άλλη είναι στο μνημείο, και μπορεί να τη δει κανείς σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν όταν επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός την ανασκαφή».

Μάλιστα δημοσιεύει και μία φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι εμφανίζεται το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μάλιστα προσθέτει ότι στην φωτογραφία είναι σαν να το έχουν καλύψει με στόκο για να μη φαίνεται. Παράλληλα, για να στηρίξει τον ισχυρισμό της παραθέτει φωτογραφία του περιβόλου με το επίμαχο σημείο αλλά και εικόνες από νομίσματα του Μ. Αλεξάνδρου στα οποία εμφανίζεται το ίδιο μονόγραμμα.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μία επιγραφή που θα λέει «εδώ είναι το δεμένο το άλογο του και θάφτηκε στην Αμφίπολη», ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στο Λιοντάρι της Αμφίπολης υπογραμμίζοντας ότι «η αίσθησή μου είναι ότι ένα μνημείο αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί μόνο για τον Αλέξανδρο, πιθανόν ως ένα οικογενειακό μαυσωλείο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε για την ταφή του».

Η αρχαιολόγος κ. King δεν παραλείπει να σχολιάσει και το περίφημο πλέον ψηφιδωτό που βρέθηκε μέσα στον τάφο, σημειώνοντας για το κενό που υπάρχει στο κέντρο του ψηφιδωτού, την άποψη ότι φιλοξενούσε κάποιο βωμό και δεν είναι φυσική φθορά. «Ίσως να υπήρχε ένα μικρό δοχείο - βωμός που φιλοξενούσε μια φωτιά που φώτιζε το δωμάτιο και το μωσαϊκό, λίγο πριν από τις μαρμάρινες πύλες του 3ο δωματίου».

Δείτε τις φωτογραφίες






-----------------------

H Περιστέρη για την Αμφίπολη: “Αν έχει συληθεί, είναι κάποιος πολύ μεγάλος εκεί”

«Αν πραγματικά ο τάφος έχει συληθεί, σημαίνει ότι ήταν κάποιος πολύ μεγάλος εκεί πέρα, πολύ σημαντική προσωπικότητα, που βέβαια δεν θα το άφηναν οι τυμβωρύχοι των αρχαίων χρόνων, αλλά πάντα ελπίζουμε και λέμε "εντάξει υπάρχει αυτή η πιθανότητα", αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα βρει» απάντησε η Κατερίνα Περιστέρη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η αρχαιολόγος που τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου με το «Μακεδονικό Βραβείο 2014» δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλά μυστήρια για την ανασκαφή μας που θα πρέπει να τα λύσουμε, αφού τελειώσει η ανασκαφή και αφού κάνουμε τη μελέτη. Πριν από τη μελέτη είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Θέλει χρόνο».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ




-----------------------

Σουέρεφ: Ίσως υπάρχουν και άλλοι τάφοι στον περίβολο της Αμφίπολης

«Θα πρέπει να ελεγχθεί ο περίβολος του τάφου της Αμφίπολης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι τάφοι», δήλωσε ο αρχαιολόγος, Κώστας Σουέρεφ, αναφερόμενος στις ανασκαφικές εργασίες της Αμφίπολης.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σουέρεφ, επισήμανε ότι στον τάφο της Αμφίπολης μπορεί να βρίσκεται είτε ο γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Αλέξάνδρος, είτε ο Αρίστωνας, φρούραρχος του Μακεδόνα ηγέτη.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις για την αποζημίωση 370 νοικοκυριών


Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο, καθώς έχουν ήδη υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας αιτήματα των δήμων Ιλίου, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιώς και Αχαρνών, τα οποία αφορούν στην παροχή του έκτακτου βοηθήματος, σε 370 νοικοκυριά.

Με βάση τα πρώτα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, προωθήθηκε άμεσα από τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, απόφαση σκοπιμότητας του έκτακτου βοηθήματος των 587 ευρώ, ώστε να εκταμιευτούν χωρίς καθυστέρηση και να αποδοθούν στους δήμους οι πρώτες ενισχύσεις.

Ο Τομέας της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας συνδράμει στην ενίσχυση των πληγέντων με δύο προγράμματα, στην παροχή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 587 ευρώ και στην αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και οικοσκευής με ύψος που κυμαίνεται από 1.174 ευρώ έως 5.870 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κεγκέρογλου έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες για την ταχύτερη προώθηση των προγραμμάτων.

Εν συνεχεία, τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας απέστειλε προς τους δήμους των περιοχών αυτών διευκρινιστική εγκύκλιο ώστε να αιτηθούν τα αναγκαία ποσά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καρδιοπαθής που διέψευσε τους γιατρούς


Μήνυμα ελπίδας και ισχυρής θέλησης στέλνει μια γυναίκα, η οποία πριν 26 χρόνια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευσης καρδιάς. Μάλιστα, ο διάσημος καρδιοχειρουργός Μαγκντί Γιακούμπ, της είχε δώσει πέντε χρόνια ζωής, ωστόσο εκείνη τον διέψευσε.

Δείτε το βιντεο του ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε φτάνει ο Μετροπόντικας στον Κορυδαλλό


Έως τις 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει «φτάσει» ο Μετροπόντικας στο Σταθμό της Πλατείας Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό.

Για το θέμα αυτό ενημέρωσε σήμερα τον δήμαρχο της πόλης Σταύρο Κασιμάτη, αντιπροσωπεία της Αττικό Μετρό με επικεφαλής τον Μανώλη Ουρανό και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία του εγχειρήματος, μεταξύ αυτών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη λειτουργία του Μετρό και η πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους της πλατείας Ελευθερίας, σε μια προσπάθεια να παρθούν όλα τα δυνατά μέτρα για την μικρότερη όχληση κατοίκων και επιχειρηματιών.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη, καθώς και την άψογη συνεργασία με την Αττικό Μετρό, δηλώνοντας, ότι οι πολίτες του Κορυδαλλού περιμένουν να υποδεχθούν τη διέλευση του Μετροπόντικα και όλα τα παράλληλα έργα, που θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία της πόλης.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποβλήθηκαν μαθητές γιατί έβγαλαν... selfie στην παρέλαση


Τρεις μέρες αποβολή για «προσβολή της εθνικής επετείου».

Δυο μαθητές του 2ου Λυκείου Τρικάλων «τιμωρήθηκαν» με τριήμερη αποβολή για «προσβολή της Εθνικής Επετείου» γιατί έβγαλαν... selfie μπροστά στους επισήμους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δύο μαθητές, κλήθηκαν την τελευταία στιγμή να συμμετάσχουν στην παρέλαση και να συμπληρώσουν τα τμήματα. Παρελαύνοντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων κοντοστάθηκαν και έβγαλαν selfie δαγκώνοντας τις γραβάτες τους με... φόντο την εξέδρα.

Όπως μεταδίδει το trikalavoice.gr το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο και οι μαθητές κλήθηκαν από το Σύλλογο καθηγητών του σχολείου η οποία τους επέβαλε την ποινή της τριήμερης αποβολής για «προσβολή της εθνικής επετείου».



Διαβάστε περισσότερα...

Αποτελέσματα αθλητών για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Α' εξάμηνο.

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 29/10/2014,από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους υποψηφίους μέσω διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr (αρχική σελίδα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα πληκτρολογώντας στο σχετικό πεδίο τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο- Μητρώνυμο ).

Οι υποψήφιοι οι οποίοι εισάγονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό σε Σχολή, Τμήμα/ Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. της προτίμησής τους μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα με τον ανωτέρω τρόπο, εφόσον γνωρίζουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου, ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα : 210-3442705, 210-3442661, 210-3442100, 210-3442651, 210-3442693, 210-3442101.

Οι εγγραφές των εισαγομένων θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 3 Νοεμβρίου έως και Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Α’ εξάμηνο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία τα ακόλουθα:

α) Αίτηση εγγραφής.

β) Φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 2690/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του ν. 4250/2014,τίτλου απόλυσης.

γ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας.

δ) ΄Εξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι εισαγόμενοι αθλητές κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους.

Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή, πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα σχολή εισαγωγής τους.

Διευκρινίζεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι επιτυχόντες στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα αποσταλούν υπηρεσιακά στη σχολή επιτυχίας τους.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Οι προτάσεις του αναπηρικού κινήματος στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα - Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Κρήτης


Δελτίου Τύπου 29.10.2014


Αρ. Πρωτ.: 4310

Με ισάριθμες επιστολές της η ΕΣΑμεΑ καταθέτει τις προτάσεις της επί των τριών κειμένων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ): «Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020», «Θεσσαλία 2014 - 2020» και « Κρήτη 2014 - 2020».

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. λαμβάνοντας υπόψη ότι στη νέα προγραμματική περίοδο:
• τόσο ο Κανονισμός ΕΕ 1303/2013 περί καθορισμού κοινών διατάξεων για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) όσο και οι επιμέρους Κανονισμοί των Ευρωπαϊκών Ταμείων, ενισχύουν τις απαιτήσεις τους αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και την προσβασιμότητα σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, δεδομένης της προηγηθείσας υπογραφής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Η Σύμβαση και το συνοδευτικό αυτήν Προαιρετικό Πρωτόκολλο επικυρώθηκαν, ως γνωστόν, και από την ελληνική Βουλή και δια του ν. 4074/2012 - Αρ. ΦΕΚ 88 Α΄ - αποτελούν πλέον και εθνική νομοθεσία),
• ενδυναμώνεται η σημασία της εταιρικής σχέσης με κοινωνικούς εταίρους, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς - όπως η Ε.Σ.Α.μεΑ. - που είναι υπεύθυνοι για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση των διακρίσεων, καθώς και η υποχρέωση ενίσχυσης αυτών των εταίρων,
• οι νέοι Κανονισμοί των ΕΔΕΤ περιλαμβάνουν την υποχρέωση οριζόντιας εφαρμογής των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, με ρητές αναφορές σε αυτά, και μάλιστα στο πλαίσιο όλων των επενδυτικών προτεραιοτήτων των Προγραμμάτων, είτε απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό είτε αφορούν σε στοχευμένες παρεμβάσεις,
• η οριζόντια ενσωμάτωση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας σε δράσεις που απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό αποτελεί και το σημείο-κλειδί που θα φέρει τη μεγάλη διαφορά προς όφελος των ατόμων με αναπηρία, αποτρέποντας τη δημιουργία νέων εμποδίων, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Καθώς υφίστανται αναφορές στα άτομα με αναπηρία που περιλαμβάνονται ήδη στα κείμενα των ΠΕΠ, η ΕΣΑμεΑ καταθέτει συμπληρωματικά και ξεχωριστές προτάσεις, στις επιστολές που επισυνάπτονται.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναγκαία η μείωση των μαθημάτων στα Δημοτικά


Την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Για την ανάγκη της μείωσης των μαθημάτων στο Δημοτικό αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Παραπολιτικά» o Υπουργός Παιδείας ο οποίος τόνισε ότι η μόνη αλλαγή που θα γίνει το επόμενο διάστημα θα αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όχι τις άλλες δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για την μείωση των μαθημάτων στα Δημοτικά ο Υπουργός δήλωσε ότι «Τα διδασκόμενα αντικείμενα είναι 17, τα 17 είναι πολλά. Είναι πάρα πολλά, είναι υπερβολικά πολλά. Πρέπει να μειωθούν. Δεν έχω ακόμη κατασταλάξει, θέλω να ακούσω. Μην ξεχνάτε ότι έχω λίγους μήνες εκεί, δεν διακινδυνεύω να πω την άποψή μου, διαμορφώνω με τον καιρό κι εγώ άποψη, αλλά θα εκφραστούν όλοι οι φορείς και στη συνέχεια, αφού αυτή είναι η κατεύθυνση θα δούμε πως θα την εφαρμόσουμε. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας θα γίνει την άλλη εβδομάδα» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Υπουργός τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η εικόνα του παιδιού που πάει στην Γ ή Δ ή Ε Δημοτικού με τη σάκα με 40 κιλά παρακολουθεί επί πολλές ώρες μαθήματα και επί πολλές ώρες αναγκάζεται να μελετά στο σπίτι όταν επιστρέφει αργά το απόγευμα.

«Δηλαδή τα φορτωμένα παιδάκια με τα βιβλία των πολλών κιλών, για πολλά μαθήματα κάθε μέρα και τα παιδάκια που τελειώνει το ωράριό τους λες και είναι διπλή βάρδια, αυτό πρέπει να τελειώσει. Εκεί διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες» επεσήμανε ο Υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε για ακόμη μια φορά το δίπτυχο της πρότασης του που είναι λιγότερη ύλη και περισσότερη παιδείας.

Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

«Λιγότερα μαθήματα περισσότερη παιδεία, λιγότερη επιβάρυνση του παιδιού και περισσότερη δουλειά στο σχολείο και σχεδόν καθόλου στο σπίτι και δυνατότητα του παιδιού να ολοκληρωθεί. Δεν θέλω να προκαταλάβω, γιατί θα κάνω μια εισήγηση με αυτές τις αρχές στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας λειτουργεί σε Ολομέλεια έχει όμως και τρία τμήματα, ένα τμήμα του αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εκεί θα γίνει η δουλειά.Περισσότερος χρόνος στο σχολείο που υπάρχει η διδασκαλία αλλά και η προετοιμασία για την επομένη, να μην υπάρχει δουλειά για το σπίτι τουλάχιστον πολύ δουλειά για το σπίτι και μια κατεύθυνση με λιγότερα μαθήματα. Τα μαθήματα που διδάσκονται τα παιδιά…»



Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση στη Βουλή για την καθυστέρηση στις πληρωμές των αναπληρωτών


Αφορά τους αναπληρωτές των Δημοσίων Επενδύσεων.

Στη Βουλή έφθασε η καθυστέρηση στην πληρωμή των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σε ερώτηση που κατέθεσαν στις 23 Οκτωβρίου οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κα Τριανταφύλλου και κ. Βαρεμένος αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο.

Οι δυο Βουλευτές τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο να μένουν νέοι αναπληρωτές, απλήρωτοι, στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία και να το βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, μακριά από τις οικογένειές τους.

Μεταξύ των άλλων οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι οι αναπληρωτές βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους και τη μετακίνησή τους προς τις σχολικές μονάδες, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Οι Βουλευτές ζητούν να μάθουν τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο προκειμένου να πληρώνονται οι αναπληρωτές εγκαίρως όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους.

Να αναφέρουμε ότι πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης, που καθορίζει τα διαδικαστικά για την πληρωμή των αναπληρωτών των Δημοσίων Επενδύσεων μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής:

Προκαταβολή και οδοιπορικά
Οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται εκτός της έδρας του σχολείου, για να διδάξουν σε τμήματα, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, δύναται να χορηγούνται προκαταβολές στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίες δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 100% των καθαρών μηνιαίων αποδοχών και οι οποίες θα συμψηφίζονται κατά την εκκαθάριση μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.
Διαδικασίες πληρωμής
Κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό με την επωνυμία "Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας − Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης", ο οποίος τηρείται αποκλειστικά για το εν λόγω πρόγραμμα. Ως υπόλογος του αναφερόμενου λογαριασμού ορίζεται ο Διευθυντής της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Από τον αναφερόμενο λογαριασμό και μόνο πραγματοποιούνται οι πληρωμές των δικαιούχων του εν λόγω προγράμματος.
Για την εκκαθάριση και την πληρωμή, αποστέλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων οι μισθοδοτικές καταστάσεις, οι οποίες υπογράφονται και βεβαιώνονται από τον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Μετά την εξόφληση των εκπαιδευτικών, του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και των Ασφαλιστικών Ταμείων, αποστέλλονται στην EYE ΕΔ τα αντίστοιχα αποδεικτικά εξόφλησης.


Διαβάστε περισσότερα...

Το e-δέντρο που μοιράζει... Wi-Fi


Επιτρέπει τη φόρτιση συσκευών την ώρα που οι περαστικοί θα απολαμβάνουν τον ίσκιο του.

Ένα τεχνολογικό δέντρο που αντί για καρπούς, χαρίζει πρόσβαση στο διαδίκτυο, δημιούργησε η ισραηλινή εταιρεία Sologic.

Η κατασκευή δημόσιου χώρου είναι σχεδιασμένη ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομη, να δίνει πρόσβαση σε δίκτυο Wi-Fi και να φορτίζει τις φορητές συσκευές των χρηστών.

Η Sologic δηλώνει πως ο στόχος της είναι να διαδώσει την περιβαλλοντική συνείδηση και να προωθήσει τη βιωσιμότητα, καθώς και να συνδέσει την οργανωμένη κοινωνία με το περιβάλλον.

Το e-δέντρο χρησιμοποιεί ηλιακές κυψέλες που βρίσκονται στα «κλαδιά» του ώστε να παράγει ενέργεια. Πέρα από τις θύρες φόρτισης USB και το δίκτυο Wi-Fi, διαθέτει LCD οθόνη που προβάλει πληροφορίες για την ενέργεια που το δέντρο έχει συγκεντρώσει από τον ήλιο.

Φυσικά, πέρα από την τεχνολογική χρήση, το e-δέντρο προσφέρει ένα χώρο με σκιά για τους περαστικούς.

Το πρώτο δέντρο της Sologic «φυτεύτηκε» πρόσφατα στο πάρκο Ramat Hanadiv του Ισραήλ.













Διαβάστε περισσότερα...

Άφησε το παιδί της να αργοπεθαίνει για να κάνει σεξ


Το είχε κλειδώσει σε ένα βρώμικο δωμάτιο χωρίς φαγητό - Ομολόγησαν την ενοχή τους οι γονείς.

Επί αρκετό καιρό ένα παιδί τεσσάρων ετών ήταν κλεισμένο σε ένα δωμάτιο με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και με ελάχιστο φαγητό. Για… καλή του τύχη οι Αρχές της Αυστραλίας το βρήκαν μόλις δύο μέρες πριν πεθάνει!

Οι γονείς δήλωσαν ένοχοι και πλέον το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, με τους κατήγορους να έχουν ζητήσει να μπουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή. Το αγοράκι –που βρίσκεται πλέον στη φροντίδα της Πρόνοιας- έχει υποστεί αρκετά τραύματα όμως, ιδίως ψυχολογικά. Όσο για τα σωματικά; Το επίπεδο της αφυδάτωσης του είχε φτάσει στο 10%, με γιατρούς να τονίζουν σε αυστραλιανά Μέσα πως αν έφτανε το 15%, σε περίπου δύο μέρες δηλαδή, θα ήταν πια πολύ αργά για να σωθεί. Το παιδί ήταν κλειδωμένο επί αρκετό καιρό σε ένα μικρό και βρώμικο δωμάτιο. Οι αστυνομικοί το βρήκαν σε άθλια κατάσταση, καθώς το παιδί υποσιτιζόταν. Η μητέρα του τού έδινε ελάχιστο φαγητό –και κυρίως γιαούρτι- βάζοντας του σε ένα πιάτο και περνώντας το κάτω από την πόρτα. Όπως είπε η ίδια ήταν «απασχολημένη». Με τι; Με το «να κάνω σεξ», δήλωσε.

Στο δωμάτιο επικρατούσε ένα χάος, καθώς υπήρχε σάπιο φαγητό, περιττώματα και παντού λερωμένες πάνες του μικρού. Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν κλήθηκαν από την 24χρονη μητέρα για να καταγγείλει ότι την χτυπούσε ο σύντροφος της. Τότε ανακάλυψαν το παιδί και δε μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν, με την ίδια να δηλώνει ότι προτιμούσε να κάνει σεξ και να μαγειρεύει για να ποστάρει τις φωτογραφίες του φαγητού και των γλυκών που έφτιαχνε, όπως ένα αρνάκι ψητό και λιωμένη σοκολάτα, στο facebook. Την ώρα, που ο γιος της λιμοκτονούσε. Όχι βέβαια, ότι φρόντιζε και το υπόλοιπο σπίτι, καθώς και τα άλλα δωμάτια ήταν στα ίδια χάλια, καθώς όταν η 24χρονη δεν έκανε σεξ, έπινε και κάπνιζε κάνναβη μαζί με τον σύντροφο της.

«Τα έκανα θάλασσα», είχε να πει η ίδια κλαίγοντας. Ο 28χρονος πατέρας αντιμετωπίζει κι αυτός κατηγορίες για εγκατάλειψη και αμέλεια και μάλιστα τονίζεται ότι οι Αρχές γνώριζαν ότι στο παρελθόν η Πρόνοια του είχε πάρει άλλο ένα παιδί που είχε από προηγούμενη σχέση επίσης λόγω αμέλειας. Μάλιστα, συγγενείς, φίλοι και γείτονες στην Αυστραλία αναρωτιόνται πως οι Αρχές δεν ανακάλυψαν νωρίτερα το περιστατικό, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι κάτι είχε υποπέσει στην αντίληψη τους. Μάλιστα, ο δικαστής Paul Cuthbertson έθεσε το ερώτημα για ποιο λόγο οι Αρχές δεν είχαν επέμβει νωρίτερα, γνωρίζοντας ιδίως το παρελθόν του πατέρα.

Πλέον, το παιδί έχει χάσει αρκετά από τα δόντια του λόγω του υποσιτισμού, δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα του, κάποιες φορές χτυπά το κεφάλι του και τρέχει πέφτοντας πάνω σε τοίχους. Όταν ξυπνά περιμένει ξαπλωμένο στο κρεβάτι μέχρι να έρθει κάποιος στο δωμάτιο του, δεν αντέχει να βλέπει κλειστές πόρτες, μιλά ελάχιστα και κρύβει φαγητό στις τσέπες του. Οι γονείς του θα μάθουν την ποινή τους τον προσεχή Δεκέμβριο.

Δείτε φωτογραφίες από το δωμάτιο όπου ήταν φυλακισμένο το παιδί, άλλα μέρη του βρώμικου σπιτιού και το βίντεο:
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...