Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε η κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, Αλεξία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγικές στιγμές περνάει η Βέφα Αλεξιάδου καθώς η κόρη της, Αλεξία, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.

Η διάσημη μαγείρισσα είχε δυο κόρες ηλικίας 17 και 10 ετών.

-------------




Ποια ήταν η Αλεξία Αλεξιάδου

Η Αλεξία Αλεξιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διέμενε μόνιμα στην Αθήνα. Κόρη της Βέφας Αλεξιάδου, ήταν γνωστή μέσα από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις σε εκπομπές μαγειρικής αλλά και τη συγγραφή βραβευμένων βιβλίων μαγειρικής.

Είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά μια και η ίδια ήταν μητέρα, και πολλά από τα βιβλία της απευθύνονταν σε αυτά.

Με το σύζυγό της Βαγγέλη Κιτσάκη ήταν ιδιοκτήτες του εκδοτικού οίκου «Alba Editions». Οι κόρες της Χαρά και Γενοβέφα, είναι 10 και 17 ετών.



Ως συγγραφέας είχε βραβευθεί από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο διαγωνισμό «International Cookbook Awards» και είχε λάβει το Silver Laddle Award 1999 για το βιβλίο “Νηστήσιμα και Υγιεινά” που εξέδωσε σε συνεργασία με τη μητέρα της. Η Αλεξία Αλεξιάδου ήταν μέλος του I.A.C.P. (International Association of Culinary Professionals), και παρακολουθούσε τακτικά στο εξωτερικό σεμινάρια στο χώρο της γαστρονομίας και δίνοντας και διαλέξεις σε Αμερικάνικο κοινό.

Το βιβλίο της «Ονειρικά Χριστούγεννα» (2004) έγινε best seller και επανεκδόθηκε 4 φορές.

Οι σπουδές στη μαγειρική και η τηλεόραση



Με την πρώτη της δουλειά στο χώρο της γαστρονομίας, το βιβλίο «Εξωτική Κουζίνα», η Αλεξία Αλεξιάδου έκανε το μεγάλο βήμα από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και τα δύο πτυχία ΒΑ στα Οικονομικά και MBA σε Import and Export Management από το City University Business School του Λονδίνου, στη μεγάλη της αγάπη, που λόγω οικογενειακής παράδοσης δεν μπορούσε παρά να είναι η μαγειρική.

Ακολούθησαν επιτυχημένες σειρές σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς ομίλους και η έκδοση του μηνιαίου περιοδικού μαγειρικής και lifestyle “realfood”.

Από τον Δεκέμβριο του 2008 εξέδιδε κάθε μήνα μαζί με την μητέρα της Βέφα, «Το Αλφαβητάρι της Μαγειρικής» μια εύχρηστη εγκυκλοπαίδεια γεύσης, η οποία κυκλοφορεί κάθε μήνα με το περιοδικό Τηλεθεατής.



Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφορεί ο Β’ τόμος του βιβλίου Νηστήσιμα και Υγιεινά, που συνέγραψε με τη Βέφα Αλεξιάδου, ολοκληρώνοντας με τον πλέον άρτιο τρόπο το σημαντικό κεφάλαιο της διατροφής που στη ελληνική κοινωνία, είναι δεμένο τόσο με την παράδοση της νηστείας όσο και με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί υγείας.

Από το Μάιο του 2009 παρουσίαζε μαζί με την μητέρα της την τηλεοπτική εκπομπή του κυπριακού καναλιού Sigma TV «Μαγειρέματα με την Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου».

Τον περασμένο Απρίλιο, είχε θέσει και υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον συνδυασμό του Βασίλη Καπερνάρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αλεξία άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας καρδιακού επεισοδίου που προκλήθηκε από το άσθμα που την ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.