Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από το όριο συναγερμού (5,90 μέτρα) βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 5,99 μέτρα), με αποτέλεσμα οι τεχνικές υπηρεσίες, οι δήμοι, η πυροσβεστική και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, χθες βράδυ, το συντονιστικό πολιτικής προστασίας αποφάσισε ότι, αν η στάθμη του νερού ξεπεράσει τα 6 μέτρα και 5 εκατοστά, τότε θα επιχειρηθεί τεχνητή εκτόνωση (του φαινομένου) και θα ανοίξουν τα θυροφράγματα του Πυθίου για να πλημμυρίσει -ελεγχόμενα- μια έκταση και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος το νερό να υπερπηδήσει το ανάχωμα.

Όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ έχουν ειδοποιηθεί άπαντες να απομακρύνονται από τα αναχώματα, είπε ο κ. Πέτροβιτς.

Αναφερόμενος σε δύο πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες, τόνισε ότι πρόκειται για δύο φαινόμενα, που σημειώθηκαν σε υπερβλητά αναχώματα, το ένα στο Πραγγί, όπου πλημμύρισαν περίπου 2000 στρέμματα χέρσας και καλλιεργήσιμης έκτασης και το άλλο στο Αμόριο, όπου πλημμύρισαν 800 στρέμματα, εκ των οποίων τα μισά είναι καλλιεργήσιμα.

Πρόκειται -υπογράμμισε ο κ. Πέτροβιτς- για ελεγχόμενο φαινόμενο που δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.