Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Στις 10 Νοεμβρίου οι προσφορές για το πρώτο διατροφικό πάρκο στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο προϋπολογισμός της νέας ιχθυαγοράς Αθηνών ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ.

Οι προσφορές για το έργο κατασκευής και διαχείρισης της νέας ιχθυαγοράς Αθηνών στο Ρέντη, με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ Α.Ε.) υποβάλλονται στις 10 Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός είναι 13 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης 25 χρόνια. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΚΑΑ θα δημιουργηθεί στην Αθήνα μια κεντρική ιχθυαγορά, δίπλα στην υφιστάμενη κρεαταγορά και λαχαναγορά, διαμορφώνοντας έτσι το πρώτο και μεγαλύτερο διατροφικό πάρκο στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, στις 17 Νοεμβρίου κατατίθενται δεσμευτικές προσφορές για το έργο Ψηφιακής Καταγραφής, Αποθήκευσης και Διάθεσης Πρακτικών Συνεδριάσεων Δικαστηρίων.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας, καθώς και η παροχή υπηρεσιών ηχογράφησης-αποηχογράφησης και απομαγνητοφώνησής τους.

Το έργο αφορά όλα τα πρωτοδικεία, εφετεία και ειρηνοδικεία της χώρας και ο ανάδοχος θα παρέχει τις υπηρεσίες του για διάστημα 5 ετών. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν προεπιλεγεί τρεις υποψήφιοι και συγκεκριμένα η κοινοπραξία Onex -Space-Hellas, η Intrasoft International - Printec και η Profile.

Εξάλλου, στις 26 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο κατασκευής 11 ανοικτών κολυμβητηρίων και επτά κλειστών μεταλλικών γυμναστηρίων με ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά τα ανοιχτά κολυμβητήρια Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, Καστοριάς, Κοζάνης, Ηγουμενίτσας, Ασπροπύργου και Θήβας, καθώς και τα κλειστά γυμναστήρια Σαμοθράκης, Καστοριάς, Άγους, Σικυωνίων και Οινοφύτων.

Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή και διαχείριση της μαρίνας Ναυπλίου, ενώ πιθανώς εντός της εβδομάδας να εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ το έργο για τις ψηφιακές πύλες ελέγχου στα τελωνεία της χώρας.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα υπογραφεί πιθανώς η πρώτη σύμβαση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. Πρόκειται για την κατασκευή και διαχείριση της μονάδας απορριμμάτων που θα καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Μακεδονίας ενώ αναμένονται οι αποφάσεις των νέων αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης για επτά έργα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ και συγκεκριμένα σε Αττική (σχεδιάζονται 4 μονάδες επεξεργασίας), Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Αχαΐα.

Το χρονοδιάγραμμα των διαγωνισμών όπως αναφέρεται σε σημερινό δελτίο Τύπου, ανακοίνωσε σε ειδικό πάνελ, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη» στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.