Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Νέο απεργιακό λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορμή η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις υπαλλήλων.

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων φαίνεται ότι ανοίγουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της διαθεσιμότητας. Ωστόσο, από τη νέα εβδομάδα δε λείπουν οι κινητοποιήσεις και οι υπάλληλοι θα συμμετέχουν και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου.

Στάση εργασίας θα έχουν από τις 10:00 έως τις 13:00 της Πέμπτης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου το Δ.Σ. και αντιπροσωπεία από τους υπό διαθεσιμότητα συνάδελφους συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας για τα ζητήματα της διαθεσιμότητας – απολύσεων. Η συνάντηση δεν έφερε νέα αποτελέσματα, πέρα από τις ήδη εκφρασμένες δεσμεύσεις του Υπουργού τον Ιούνιο του 2014, ότι μετά την αξιολόγηση και τα αποτελέσματά της, δεν θα απολυθεί κανείς από τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων.

Σημειώνουμε ότι για το Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με την αξιολόγηση απαιτούνται 659 υπάλληλοι. Πριν τη διαθεσιμότητα είχαμε 457 υπαλλήλους και σήμερα έχουμε 302. Οι εξηγήσεις και οι προφορικές δεσμεύσεις του Υπουργού δεν μας πείθουν ότι το ζήτημα θα λυθεί, γι’ αυτό και μετά από συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, αποφασίσαμε τις παρακάτω κινητοποιήσεις: -

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου θα δώσουμε συνέντευξη τύπου στα Γραφεία της Ένωσης Συντακτών, Μαιζώνος 200, στις 12:00 για τις εξελίξεις στα ζητήματα διαθεσιμότητας – απολύσεων. –

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου προκηρύσσουμε στάση εργασίας 10:00–13:00 και καλούμε συγκέντρωση των εργαζομένων και των φορέων της Πανεπιστημιακής κοινότητας στο κτίριο Α'.

-Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (για τη μετακίνησή μας, ο Σύλλογος θα βάλει λεωφορείο). Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι στις θέσεις τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.