Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κέντρο φιλοξενίας για προσφυγόπουλα από το ίδρυμα Βαρδινογιάννη


Θα παρέχει σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Το ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αναλαμβάνει να λειτουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων για ασυνόδευτα ανήλικα και μονογονεϊκές οικογένειες. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια η πρόεδρος του ιδρύματος και πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Όπως ανέφερε η κ. Βαρδινογιάννη, το κέντρο θα παρέχει σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική στήριξη, με στόχο να αποτελέσει πρότυπο παγκοσμίως - ενώ επίσης το ίδρυμα θα διανείμει 15.000 παιδικά μπουφάν σε ισάριθμα προσφυγόπουλα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ακτινογραφία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία


Χιλιάδες επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, με μηδενική δραστηριότητα.

Δεν εμφανίζουν απασχολούμενο προσωπικό οι περισσότερες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στη Βουλγαρία. Επίσης, οι περισσότερες από τις μισές εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και έχουν προέλευση την ελληνική πρεσβεία στη Βουλγαρία.

Το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Ε. Μπασιάκος με την οποία ζητούσε στοιχεία και ενημέρωση αναφορικά με τα κίνητρα και τις φορολογικές κλίμακες γειτονικών χωρών που ενθαρρύνουν την ίδρυση/μετεγκατάσταση ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ως προς την τάση ή μη μετεγκατάστασης ελληνικών επιχειρήσεων σε χώρες της ευρύτερης βαλκανικής περιοχής, παρατίθενται στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο ΓΕΜΗ σχετικά με τον αριθμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον βαλκανικό χώρο, είτε μέσω μεταφοράς έδρας είτε μέσω εγκατάστασης υποκαταστήματος και δείχνουν ότι:


  • Οι Ελληνικές Εταιρείες με υποκαταστήματα στην Κύπρο είναι 101
  • Ελληνικές Εταιρείες με υποκαταστήματα στην Βουλγαρία είναι 33
  • Ελληνικές Εταιρείες με υποκαταστήματα στην Ρουμανία είναι 50
  • Κυπριακές Εταιρείες με υποκαταστήματα στην Ελλάδα είναι 281
  • Βουλγαρικές Εταιρείες με υποκαταστήματα στην Ελλάδα είναι 46
  • Ρουμανικές Εταιρείες με υποκαταστήματα στην Ελλάδα είναι 9


Διασυνοριακές Συγχωνεύσεις με απορρόφηση Ελληνικών Εταιρειών από αντίστοιχη Κοινοτική (προς όλες τις χώρες 2014-2016).

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών (Πρεσβεία στη Βουλγαρία-Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων) σχετικά με τον συνολικό αριθμό βουλγαρικών εταιρειών στις οποίες συμμετέχει ελληνικό νομικό πρόσωπο ή ελληνικό φυσικό πρόσωπο ανεξαρτήτως του ποσοστού συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο των υπό εξέταση εταιρειών:


  • μέχρι 31/12/2014 ο συνολικός αριθμός εταιρειών ελληνικών συμφερόντων ανήλθε σε περίπου 11.000 από τις οποίες οι 9.000 περίπου δεν εμφανίζουν απασχολούμενο (εργαζόμενο). Επίσης 6.000 (εκ των 11.000) εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα.
  • για το 2015 υπήρξαν περίπου 2.000 νέες εγγραφές /καταχωρήσεις επιχειρήσεων και οι οποίες στο σύνολό τους δεν εμφανίζουν απασχολούμενο (και βέβαια δημιουργία θέσεων εργασίας στη Βουλγαρία) όπως επίσης δεν περιλαμβάνουν μεταφορά παραγωγικής ή εμπορικής δραστηριότητας.
  • σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 καταγράφηκε αποεπένδυση στη Βουλγαρία ύψους -125,5 εκατ. Ευρώ.


Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών (Πρεσβεία μας στην Κύπρο-Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων) σχετικά με τον συνολικό αριθμό κυπριακών εταιρειών στις οποίες συμμετέχει Ελληνικό νομικό πρόσωπο ή Ελληνικό φυσικό πρόσωπο ανεξαρτήτως του ποσοστού συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο των υπό εξέταση εταιρειών:


  • νέες αλλοδαπές επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν στην Κύπρο το έτος 2014 ανήλθαν σε 87, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι ρωσικών και ουκρανικών συμφερόντων.
  • νέες αλλοδαπές επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν στην Κύπρο το έτος 2015 ανήλθαν σε 71, εκ των οποίων και πάλι οι περισσότερες είναι ρωσικών και ουκρανικών συμφερόντων. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στο Κυπριακό Μητρώο ανέρχεται σε 277.840 εταιρείες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

DNA αντί σκληρού δίσκου για την αποθήκευση δεδομένων


Θα μπορούσαν έτσι να αντέχουν επί χιλιάδες χρόνια, χωρίς να καταστραφούν.

Ερευνητές στην Ελβετία ανέπτυξαν μια καινοτόμα μέθοδο εγγραφής και αποθήκευσης πληροφοριών στο DNA, τα οποία θα μπορούσαν έτσι να αντέχουν επί χιλιάδες χρόνια, χωρίς να καταστραφούν.

Η διατήρηση των ψηφιακών δεδομένων σε βάθος χρόνου αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες, καθώς οι σκληροί δίσκοι και τα άλλα μέσα αποθήκευσης πληροφοριών έχουν ημερομηνία λήξης και χρειάζονται συνεχή συντήρηση.

Οι επιστήμονες του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, με επικεφαλής τον δρα Ρόμπερτ Γκρας του Τμήματος Χημείας και Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, στράφηκαν στον κόσμο της βιολογίας για να βρουν ένα μέσο αποθήκευσης με πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Έτσι, με την ίδια λογική που το DNA ενός φυσικού απολιθώματος μπορεί να αναλυθεί χιλιάδες χρόνια μετά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα συνθετικό απολίθωμα από DNA και μέσα σε αυτό να αποθηκεύσουν δεδομένα.

«Το DNA, ένα μέσο πολύ παλαιότερο από οτιδήποτε άλλο γνωρίζει η ανθρωπότητα, είναι ένα πολύ σταθερό υλικό, που μπορεί να αντέξει στη φύση ή στο περιβάλλον για πολύ καιρό» δήλωσε ο Γκρας.

Οι ερευνητές, αφού έγραψαν τα δεδομένα στο DNA, το προφύλαξαν μέσα σε ένα συνθετικό κέλυφος από νανοσωματίδια πυριτίας, με τρόπο που θυμίζει απολιθωμένα οστά. Ήδη οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την μέθοδό τους για να αποθηκεύσουν σε DNA ένα έργο του Αρχιμήδη.

Η αποκωδικοποίηση των πληροφοριών που βρίσκονται στο DNA, γίνεται με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου στο «απολίθωμα» μηχανισμού. Ειδικοί αλγόριθμοι διασφαλίζουν ότι η ανάκτηση των στοιχείων θα γίνει χωρίς σφάλματα.

Ο Γκρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αποθήκευση της συλλογικής γνώσης της ανθρωπότητας σε συνθετικό DNA θα εξασφαλίσει το ασφαλές πέρασμα αυτών των πολύτιμων πληροφοριών στις επόμενες γενιές. Όπως ανέφερε, «ένα κουταλάκι γεμάτο DNA θα μπορούσε να περιέχει όλες μαζί της πληροφορίες του Facebook, της Wikipedia και του Twitter. Σε αυτό το κουταλάκι έχουμε κάτι πολύ σταθερό σε πολύ μικρό χώρο και με εγγυημένη σταθερότητα για πολύ-πολύ καιρό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύροι πρόσφυγες έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε νεοναζί θύμα τροχαίου


Έφυγαν από το σημείο πριν φτάσουν τα ασθενοφόρα για να παραλάβουν το στέλεχος του NPD.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού, νεοναζιστικού κόμματος NPD, που έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από δύο Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι όμως έφυγαν από το σημείο πριν φτάσουν στην περιοχή οι άνδρες της πυροσβεστικής και τα ασθενοφόρα.

Το αυτοκίνητο του Στέφαν Γιαγκς, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το NPD στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Άλτενστατ, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα δέντρο πριν από μία εβδομάδα, έγραψε η εφημερίδα Frankfurter Rundschau επικαλούμενη έναν πυροσβέστη.

Αν και σοβαρά τραυματισμένος, ο Γιαγκς κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από δύο Σύρους πρόσφυγες που περνούσαν τυχαία από το σημείο, είπε ένας εκπρόσωπος των εθελοντών πυροσβεστών του Μπούντινγκεν.

Το NPD είναι ένα ρατσιστικό, αντισημιτικό μόρφωμα σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα από τη γερμανική δικαιοσύνη με το ερώτημα της απαγόρευσης της λειτουργίας του. Αν και σε εθνικό επίπεδο τα ποσοστά του είναι ασήμαντα, σε ορισμένες περιοχές της πρώην ανατολικής Γερμανίας έχει ισχυροποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Rundschau ο 29χρονος Γιαγκς συμμετείχε τον περασμένο Ιανουάριο σε μια συγκέντρωση στην οποία οι περίπου 1 εκατομμύριο πρόσφυγες που έφτασαν πέρσι στη Γερμανία χαρακτηρίστηκαν «παράνομοι πίθηκοι».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο βιβλίο «Ήρωες» και η αδημοσίευτη ιστορία του ΜΠΛΕΚ


Όλοι οι ήρωες του ιστορικού εκδότη, Στέλιου Ανεμοδουρά, σε ένα βιβλίο.

H νέα αδημοσίευτη ιστορία του Μπλεκ με τίτλο «Το τίμημα της προδοσίας», περιλαμβάνεται στο βιβλίο «ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ». Σε αυτό καταγράφεται για πρώτη φορά ολόκληρο το συγγραφικό κι εκδοτικό του έργο από τρεις διακεκριμένους συγγραφείς: τον Γιώργο Πολ. Παπαδάκη, τον Γιώργο Βλάχο και τον Νίκο Δημ. Νικολαϊδη. Ο καθένας από τους τρεις συγγραφείς, αποτίοντας φόρο τιμής στον δημιουργό, γράφουν μια νέα ιστορία με τον ήρωα που τους σημάδεψε περισσότερο.



Οι ιστορίες αυτές, με πρωταγωνιστές τον Μικρό Ήρωα και τον Μπλεκ, παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου, την εικονογράφηση των οποίων ανέλαβε ο εξαιρετικός εικονογράφος Κ. Φραγκιαδάκης.

Όλοι οι… χάρτινοι ήρωες μπροστά στα μάτια σας

Στο βιβλίο θα δείτε να παρελαύνουν όλες κυκλοφορίες του θρυλικού εκδότη-συγγραφέα, Στέλιου Ανεμοδουρά, του οποίου οι χάρτινοι ήρωες γαλούχησαν γενιές και γενιές. «Ο Υπεράνθρωπος», «Μπλεκ», «Ζαγκόρ», «Όμπραξ», «Περιπέτεια» και φυσικά «Μικρός Ήρωας».

Αυτή τη φορά όμως κυκλοφόρησε η δική του ιστορία.



Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000) στιγμάτισε με τους ήρωες του μια ολόκληρη εποχή, με ιστορίες φαντασίας, ελευθερίας, ξεγνοιασιάς αλλά και ήθους και αξιοπρέπειας.

Οι αναγνώστες που έζησαν με την προσμονή της αγαπημένης τους έκδοσης στο περίπτερο, θα ταξιδέψουν, έστω και για λίγο, πίσω στο χρόνο, θα γίνουν πάλι παιδιά, ενώ οι νεότεροι θα γνωρίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά αναγνώσματα των πατεράδων και των παππούδων τους, και θα μεταφερθούν σε κόσμους όπου κυρίαρχο ρόλο είχε η φαντασία, η αθωότητα και ο ρομαντισμός.

Το σίγουρο είναι πως το αξεπέραστο κληροδότημα του Στέλιου Ανεμοδουρά θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Κι όπως γράφει για τον παππού του ο εγγονός του, Λεωκράτης, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και επιμελείται της έκδοσης: «Είμαστε βέβαιοι ότι αν βρισκόταν ανάμεσα μας, θα γέμιζε από υπερηφάνεια και συγκίνηση ξεφυλλίζοντας το βιβλίο. »

Το βιβλίο κυκλοφορεί, από την C&CPublications, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Είναι επίσης δυνατή η online παραγγελία στο ccpublic.gr ή μέσω τηλ. Στο 2108983824.

Την Πέμπτη η παρουσίαση

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στις 6:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. (Ακαδημίας 50), στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, θα λάβει χώρα μια πολύ ιδιαίτερη και νοσταλγική παρουσίαση: Οι εκδόσεις Comics & Crosswords Publications θα παρουσιάσουν το, ήδη αγαπημένο στο κοινό, βιβλίο «ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ».



Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χάρης Καμπουρίδης, Τζίμμυ Κορίνης, Χρήστος Μήτσης, Σπύρος Ορνεράκης, Λευτέρης Ταρλαντέζος. Συντονίζει ο εκδότης Λεωκράτης Ανεμοδουράς. Επιπλέον, θα προβληθεί 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τον Στέλιο Ανεμοδουρά (1917 – 2000) και τις δημιουργίες του και θα ακολουθήσει έκθεση αυθεντικών των εκδόσεών του, από τις συλλογές του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. Η έκθεση θα γίνει στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαράζ φορολογικών ελέγχων από την Οικονομικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος


Ιατρείο στη Θεσσαλονίκη δεν εξέδωσε 3.703 αποδείξεις το 2014 και το 2015.

«Λαβράκια» έβγαλε η Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος κατά τους συνεχιζόμενους ελέγχους που διενεργεί για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το τελευταίο διάστημα βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

- σε ιατρείο της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι για τα φορολογικά έτη 2014 και 2015 δεν εκδόθηκαν 3.703 αποδείξεις σε ασθενείς

- σε επιχείρηση εμπορίας πέλλετ στη Δράμα διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διατηρεί παράνομη αποθήκη, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν 546 συσκευασίες των 15 κιλών πέλλετ, ενώ το συγκεκριμένο εμπόρευμα πωλείτο χωρίς παραστατικά. Από τον φορολογικό έλεγχο σε βάθος 15μηνου προέκυψε ότι δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία, ύψους 126.390 ευρώ, με τον ΦΠΑ να αναλογεί στο ποσό των 29.069 ευρώ.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Όπως υπενθυμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την παροχή πληροφοριών ή καταγγελιών παράνομων και επίμεμπτων ενεργειών ή δραστηριοτήτων κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, όπως επίσης της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κούβα στα πρόθυρα της αλλαγής


Το νησί του Φιντέλ και της επανάστασης.

Η Κούβα υποδέχτηκε πανηγυρικά τον Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το νησί μετά από τουλάχιστον 90 χρόνια. Το νησί του Φιντέλ, του Τσε και της επανάστασης αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους και αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως ίσως γιατί έχει μια «vintage» αισθητική…

Η αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, πιθανότατα θα αλλάξει το πρόσωπο της χώρας. Στην Κούβα, πνέει ένας άνεμος αλλαγής όπως δηλώνει και ο δημοσιογράφος των New York Times που πραγματοποίησαν ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο νησί.






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πόλεις που… βυθίζονται


Πώς θα είναι μεγάλες πρωτεύουσες σε 100 χρόνια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα πριν από το 2100 η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 11,5 περίπου μέτρα.

Αν συμβεί αυτό 1800 πόλεις θα αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλα προβλήματα μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο, το Σίδνεϊ και η Νέα Υόρκη. Με ταχεία και άμεση περικοπή σε ενέργειες όπως η χρήση ορυκτών καυσίμων θα μπορούσε αυτό να αποφευχθεί σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι εικόνες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail δείχνουν τι θα συμβεί εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Την έρευνα διεξάγει ομάδα από το Κλιματολογικό Κέντρο του Λονδίνου και προειδοποιεί ότι αν και όλοι έχουμε ακούσει τις επιπτώσεις από την υπερθέρμανση του πλανήτη θα πρέπει πλέον να τις λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν. Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα έρευνας επεξεργάστηκε ψηφιακά φωτογραφίες μεγάλων πρωτευουσών για να δείξει πώς μπορεί να μοιάζουν αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Σε κάθε φωτογραφία απεικονίζεται πώς θα αλλάξει η κάθε πόλη αν δεν μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες ανεβάζουν την θερμοκρασία του πλανήτη δραματικά.

Μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Σίδνεϊ και η Σαγκάη, καθώς και 17 άλλες μεγάλες πόλεις, και 1.800 παραθαλάσσιοι οικισμοί θα μπορούσαν να εξαφανιστούν σιγά-σιγά κάτω από το νερό αν δεν αλλάξει κάτι προειδοποιούν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κλιματολογικού Κέντρου, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες παράγονται χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα, ή από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων κλπ στέκονται στην ατμόσφαιρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ακόμη και χρόνια μετά την εκπομπή τους.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι οι αυξήσεις της στάθμης της θάλασσας θα προκύψουν από την τήξη των πολικών πάγων προσθέτοντας όχι μόνο νερό στους ωκεανούς αλλά επιφέροντας ολόκληρη αλλαγή στη μορφή των ηπείρων όπως μετατόπιση του βάρους τους. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος είναι ήδη εγκλωβισμένος σε κάποιο βαθμό από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Δείτε τις φωτογραφίες με τις μεγάλες πόλεις όπως είναι τώρα και όπως εικάζεται από τους επιστήμονες ότι θα είναι σε 100 χρόνια αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

 

Λονδίνο

 

Μουμπάι

 

Νέα Υόρκη

 

Ρίο ντε Τζανέιρο

 

Σαγκάη

 

Σίδνεϋ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από αύριο οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ


Αφορά 15 χιλιάδες ανέργους, ηλικίας άνω των 50 ετών.

Ξεκινά αύριο, στις 10:00, η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ, για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Επιχορήγηση από το πρόγραμμα δικαιούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και γενικά, εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, για διάστημα άνω του ενός έτους, καθώς και επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το 12μηνο πριν το μήνα υποβολής της αίτησής τους, δεν έχουν κάνει μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τους.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και οι αποζημιώσεις του δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα και επιδόματος αδείας. Αυτές οι αποζημιώσεις καταβάλλονται κατά το μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι εννέα μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον εννέα μήνες, εφ’ όσον ο εργοδότης υποβάλλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης. Οι εργοδότες δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας, καθώς και το προϋπάρχον προσωπικό τους, για το οποίο έχουν δεσμευθεί, μέσω της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής, τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά, ενώ οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής αναγράφονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλείς επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες οι Έλληνες μαθητές


Την ώρα των εκρήξεων βρίσκονταν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επιστρέφουν σήμερα, Τετάρτη, στην Ελλάδα οι 50 μαθητές και οι συνοδοί τους καθηγητές, που ως προσκεκλημένοι Ελλήνων ευρωβουλευτών επισκέφτηκαν το ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες του. Η επίσκεψή τους συνέπεσε με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, χθες Τρίτη, καθώς εκείνη την ώρα, οι μαθητές παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου.

Ασφαλείς επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες οι Έλληνες μαθητές

Για λόγους ασφαλείας, παρέμειναν στο αεροδρόμιο ως τις 6 το απόγευμα και στη συνέχεια αναχώρησαν για τα ξενοδοχεία τους, όπου και διανυκτέρευσαν.

Σήμερα, οι μαθητές του γυμνασίου Τήλου και Ραπτοπούλου Αγράφων αναχώρησαν με πτήση για Αθήνα και οι μαθητές από το 1ο λύκειο Δράμας και από σχολεία του ‘Έβρου αναχώρησαν με πτήση για Θεσσαλονίκη, από το αεροδρόμιο του Charleroi.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο αττικός ουρανός γέμισε σκόνη


Ένα πέπλο σκέπασε την πρωτεύουσα - Δείτε φωτογραφίες.

Ο ελλαδικός ουρανός είναι συνηθισμένος στην… αφρικανική σκόνη. Το φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του και σήμερα προκαλώντας μάλλον δυσάρεστη έκπληξη, μιας και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Στις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε παρακάτω, η Αθήνα φαίνεται «καλυμμένη» από την αφρικανική σκόνη, με τα καρέ να μοιάζουν σαν να έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία με ειδικά φίλτρα, αν και στην πραγματικότητα αυτή ακριβώς ήταν η εικόνα που αντίκριζαν η Αθηναίοι την Τετάρτη.

Δείτε φωτογραφίες...






































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...