Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Διαρροή θεμάτων στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο στόχαστρο διοικητικός υπάλληλος που είχε πρόσβαση στη βάση δεδομένων.

Ποινική έρευνα για διαρροή θεμάτων στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος, Αλέξανδρος Γαρύφαλλος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η διαρροή φαίνεται ότι συνέβη στο μάθημα της Παθολογίας, ενώ στο «κάδρο» βρίσκεται διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου, ο οποίος εκτιμάται ότι είχε πρόσβαση στη βάση δεδομένων, όπου κατατίθεντο κάποιες μέρες νωρίτερα τα θέματα. Η ανώνυμη καταγγελία που έφθασε στην Ιατρική Σχολή, προκαλώντας την κινητοποίηση της διοίκησής της, ανέφερε ότι τα θέματα πωλούντο, έναντι οικονομικού τιμήματος, σε φοιτητές που μετείχαν στην εξεταστική διαδικασία. Κατά τις παραπάνω πηγές, η «ταρίφα» για κάθε ενδιαφερόμενο κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των φοιτητών που πιθανότατα ενέδωσε στον πειρασμό καταβάλλοντας «φακελάκι» για να εξασφαλίσει πρόσβαση στα προς εξέταση θέματα. Πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι παρατηρήθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις το τελευταίο διάστημα, από πολλούς εξεταζόμενους φοιτητές στο μάθημα της Παθολογίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε από πταισματοδίκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της δωροληψίας. Μάλιστα, η έρευνα θα φθάσει σε βάθος 3ετίας, έτσι ώστε, εφόσον επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν επιλήψιμες πρακτικές και κατά το παρελθόν.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση της Σχολής φαίνεται ότι φρόντισε ήδη να προβεί σε αλλαγές στη βάση δεδομένων των θεμάτων, ενισχύοντας την ασφάλεια της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.