Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρκετές χώρες προχωρούν σε ενίσχυση ή αναπροσαρμογή των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζουν στα αεροδρόμια που διαθέτουν, μετά τις χθεσινές αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ κατηγόρησε την Ευρώπη για τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας στα σύνορα της, αλλά και για τη γενικότερη χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας, για την πρόληψη των επιθέσεων.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στον τομέα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, αλλά και στο μετρό της πόλης, σε ώρα αιχμής, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων.

Οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι οι επιθέσεις στο αναφερόμενο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί άνω των 23 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, έγιναν από βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο Τέρνμπουλ αναφέρθηκε στον προβληματισμό που έχει εκδηλωθεί διεθνώς αναφορικά με την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας στα σύνορα των χωρών, διαβεβαιώνοντας τους Αυστραλούς ότι: «οι κανονισμοί εσωτερικής ασφάλειας που εφαρμόζονται στην Αυστραλία, είναι πιο αυστηροί από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη, οι οποίοι επιτρέπουν να υπάρχουν κενά στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας. Οι αδυναμίες αυτές στην ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν είναι άσχετες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι τελευταία», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Οι αστυνομικές αρχές στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη, ενίσχυσαν την αστυνομική δύναμη φύλαξης των αεροδρομίων, αλλά και τις περιπολίες εντός των χώρων που διακινείται μεγάλος αριθμός επιβατών.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρίες έδωσαν άμεσα οδηγίες για την προσγείωση των αεροσκαφών τους σε άλλα αεροδρόμια, καθώς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα μείνει κλειστό για σήμερα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, εξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια, μετά την πτώση ρωσικού αεροσκάφους από βόμβα που είχε μετασκευαστεί σε κουτί σόδας, στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ωστόσο, οι χθεσινές επιθέσεις μετατοπίζουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την εκδήλωση επιθέσεων από τα αεροσκάφη στους χώρους ανοιχτής φύλαξης των αεροδρομίων, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αναθεώρηση του εφαρμοζόμενου πλαισίου ασφάλειας.


Πηγή http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.