Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Συλλαλητήριο ενάντια στο Ασφαλιστικό στις 31 Μαρτίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 19:00 το απόγευμα.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην Ομόνοια στις 19:00 το απόγευμα ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Το ΠΑΜΕ κάνει κάλεσμα για αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της γενικής 48ωρης απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο «λαιμητόμος» για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του «το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο. Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο.

Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο».

Μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να αγωνιστούν ώστε «να αποτρέψουν το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου». Επίσης καλεί να αποτρέψουν «τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους» αλλά και «το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.