Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ιερέας πρωταγωνιστούσε σε γκέι ερωτικές ταινίες


«Όλοι έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε…».

Ουδέν κρυπτόν από το… διαδίκτυο! Το αμαρτωλό παρελθόν ενός ιερέα ήρθε, για κακή του τύχη, στο φως της δημοσιότητας μέσω του «διαβολικού» ίντερνετ.



Πιστοί του πάστορα Jose Santiago, στο Πουέρτο Ρίκο, είδαν τον ιερωμένο να συμμετάσχει σε γκέι ερωτικές ταινίες όταν αυτές ανέβηκαν σε ιστοσελίδες πονηρού περιεχομένου.

Ο 33χρονος ιερέας, που πλέον είναι παντρεμένος με γυναίκα, απολογήθηκε λέγοντας ότι πλέον δεν είναι ομοφυλόφιλος και εγκατέλειψε την βιομηχανία του πορνό όταν δέχτηκε το κάλεσμα από το Θεό, περίπου πριν από επτά χρόνια.

«Εκείνες τις ημέρες ήμουν γκέι και συμμετείχα σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότης, αλλά με άγγιξε ο Θεό. Ο Θεός με μεταμόρφωσε, μου έδωσε γυναίκα που με αγαπάει και δέχεται το παρελθόν μου», είπε στα τοπικά μίντα.

«Δεν έχω δει τις ταινίες εδώ και πολλά χρόνια και δεν λαμβάνω πλέον χρήματα γι αυτές. Ήταν μέρος μιας ζωής που τελείωσε». Όπως μάλιστα συμπλήρωσε, «όλοι έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε…».


Διαβάστε περισσότερα...

Google Earth Pro: Δωρεάν για όλους η premium έκδοση


Όσοι χρησιμοποιείτε Android smartphones θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει προεγκατεστημένη η εφαρμογή Google Earth και το πιθανότερο είναι ότι δεν την έχετε ανοίξει ποτέ, αλλά ακόμη και αν ασχοληθήκατε τότε είναι μάλλον απίθανο να ξοδέψατε $399 (ετησίως) για να έχετε πρόσβαση στην premium έκδοση.



Η έκδοση Google Earth Pro περιλαμβάνει εργαλεία που απευθύνονται σε αρκετά πιο εξειδικευμένο κοινό ή κρατικούς οργανισμούς για να δημιουργήσουν λεπτομερείς χάρτες, fly-through videos σε ποιότητα HD κλπ. χρησιμοποιώντας το υλικό που έχει καταγράψει η Google.

Η εταιρεία αποφάσισε τελικά να καταργήσει την ετήσια συνδρομή και προσφέρει σε όλους τους χρήστες τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν δωρεάν στην premium έκδοση μέσα από την εφαρμογή για desktop ή φορητές συσκευές. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι εταιρείες που ενσωματώνουν υλικό από το Google Earth σε υπηρεσίες-προϊόντα θα συνεχίσουν κανονικά να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραπεζικός υπάλληλος έβαζε «χέρι» στις καταθέσεις πελατών


Περισσότερες από 500.000 ευρώ υπολογίζεται πως υπεξαίρεσε από τους λογαριασμούς δύο καταθετών τραπεζικός υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραπεζικός υπάλληλος πλαστογραφώντας έγγραφα κατά το διάστημα 2010-2012 υπεξαίρεσε τμηματικά σχεδόν 530.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς δύο καταθετών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέρος των υπεξαιρεθέντων κατέληξε στην τσέπη του και το υπόλοιπο στους λογαριασμούς δύο γνωστών του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο της τράπεζας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ οι δύο γνωστοί του διώκονται για απλή συνέργεια σε απλή υπεξαίρεση. Η τράπεζα αποζημίωσε τα θύματα επιστρέφοντας τα ποσά που είχαν υπεξαιρεθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθίζηση στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Αθηνών


Κλειστή είναι για όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα η εθνική οδός Ιωαννίνων - Αθηνών, στην περιοχή του Τερόβου.

Τα συνεργεία της περιφέρειας Ηπείρου δίνουν μάχη με το χρόνο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από την καθίζηση που προκλήθηκε την Κυριακή στο οδόστρωμα.



Σύμφωνα με το Epirusgate, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ' ότι αρχικά εκτιμήθηκε καθώς πλέον η Ήπειρος έχει κοπεί στα δύο.

Η παράκαμψη των οχημάτων γίνεται μέσω Σκλίβανης.


Διαβάστε περισσότερα...

Απήγαγε τον γείτονα γιατί πίστευε ότι είχε σχέση με τη γυναίκα του


Ένοχος για τις πράξεις της αρπαγής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε από το δικαστήριο ένας άντρας που το 2010 απήγαγε και ξυλοκόπησε τον γείτονά του θεωρώντας πως είχε ερωτική σχέση με την πρώην σύζυγό του.

Στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες βρέθηκαν ο γιος του και ο ανιψιός του.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, τα δύο αγόρια της οικογένειας, ο κατηγορούμενος και ο ανήλικος αδερφός του, έχουν στραφεί εναντίον της ίδιας τους μητέρας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μητέρας, ο κατηγορούμενος γιος από το εδώλιο την διέκοψε ουκ ολίγες φορές, κατηγορώντας την ότι, παραμελούσε τον ίδιο και τον αδερφό του.

Η στάση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση τόσο του προέδρου, όσο και της εισαγγελέως της έδρας, οι οποίοι προσπάθησαν να νουθετήσουν τα δύο παιδιά, και να τα πείσουν πως πρέπει να ...ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας με την μητέρα τους. "Η πιο κακή μητέρα, δεν παύει να είναι μαμά. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Δώστε συγχωροχάρτι στη μαμά, και προχωρήστε. Αν έχετε καλή σχέση μαζί της, θα δείτε ότι μπορεί να σας δώσει πολλά πράγματα", τόνισε η εισαγγελέας απευθυνόμενη και στα δύο παιδιά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κατηγορούμενος πατέρας, φέρεται το 2010, να απήγαγε με τη βοήθεια του μεγάλου του γιου και του νεαρού ανιψιού του, το θύμα, που ήταν φίλος και γείτονάς του, και να τον μετέφερε, σε αποθήκη που διατηρεί στο χωριό Πανόραμα, του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος που διαβάστηκε στο δικαστήριο, δεδομένου, ότι ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή λόγω προβλημάτων υγείας, κακοποιήθηκε βάναυσα από τον δράστη.

Όπως ανέφερε, τον κακοποίησε χτυπώντας τον με τα χέρια, τα πόδια, με κατσούνες ακόμη και με λάστιχο ποτίσματος. Τον απειλούσε δε, ότι θα έκανε κακό στην οικογένειά του. Στο τέλος του έβαλε, όπως ανέφερε, ένα πιστόλι στο στόμα και τον υποχρέωσε να ορκιστεί στην εικόνα της Παναγίας ότι είχε σχέση με την εν διαστάσει σύζυγό του. Στην συνέχεια τον έβαλαν και πάλι στο αυτοκίνητο, τον οδήγησαν στο σπίτι τους στο Ηράκλειο και εκεί κάλεσαν την σύζυγό του, προκειμένου να ομολογήσει και μπροστά της, τη σχέση τους. Στην μήνυση που έκανε, ο παθών, χαρακτήρισε τον βασικό κατηγορούμενο αδίστακτο και ικανό για όλα. Πρόσθεσε δε, πως υποχρεώθηκε να πει ψέματα γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του.

Η απόφαση

Το δικαστήριο απάλλαξε λόγω αμφιβολιών τα δύο αγόρια και έκρινε ένοχο τον πατέρα, για τις πράξεις της αρπαγής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών, εξαγοράσιμη προς 25 ευρώ την ημέρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όριο ταχύτητας... το 0


Το μηδέν ορίζει ως ανώτατο όριο ταχύτητας πινακίδα του Κ.Ο.Κ. που βρίσκεται τοποθετημένη στην ανατολική είσοδο στη Σκάλα των Αβδήρων, στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης.



Το ιδιαίτερο αυτό θέαμα πάνω στην πινακίδα προκλήθηκε από τις βροχοπτώσεις, με το πρώτο ψηφίο του ανώτατου ορίου ταχύτητας να απομακρύνεται.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απάντηση του ΕΚΑΒ για το θάνατο του 17χρονου αθλητή


Με ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ σχετικά με το περιστατικό του θανάτου 17χρονου αθλητή στην Ελευσίνα υποστηρίζει ότι το ασθενοφόρο δεν έκανε 45 λεπτά για να φτάσει στο σημείο, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, αλλά 26 λεπτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ:

«Κατόπιν δημοσιεύσεων σχετικά με περιστατικό κατά το οποίο 17χρονος έχασε τη ζωή του την ώρα που συμμετείχε σε αγώνα μπάσκετ την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στην Ελευσίνα και των αναφορών περί 45λεπτης καθυστέρησης της άφιξης του ασθενοφόρου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

το συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έλαβε κλήση χθες, 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 14:00, σχετικά με περιστατικό τραυματισμού κεφαλής μετά λιποθυμίας 17χρονου αθλητή σε αγώνα Μπάσκετ, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου 64 στην Ελευσίνα.

Η κλήση διαβιβάστηκε στο πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο και μετέβη στο σημείο του συμβάντος στις 14:26 και ενώ ήδη είχαν πραγματοποιηθεί, χωρίς αποτέλεσμα, προσπάθειες ανάνηψης από τον Ιατρό του αγώνα. Ο 17χρονος αφού παρελήφθη από τους διασώστες οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

Επιπλέον, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β., έχει ήδη ενεργοποιηθεί η πάγια διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου είδους περιστατικά και πραγματοποιείται η ανάλογη έρευνα σχετικά με την επιχειρησιακή διαχείριση του εν λόγω περιστατικού».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιονίζει στην Ευρυτανία - Απαραίτητες οι αλυσίδες στο Καρπενήσι


Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που άφησαν πίσω τους πολύ μεγάλες ζημιές στην Ευρυτανία, ήρθε και το χιόνι.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με το lamiastar.gr, χιονίζει στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρυτανίας ακόμη και μέσα στο Καρπενήσι. Η χιονόπτωση είναι έντονη και κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των συνεργείων να αποκαταστήσουν τις καταστροφές. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα απομακρύνουν ήδη το χιόνι από το οδόστρωμα.



Πυκνό χιόνι πέφτει και στην Δυτική Φθιώτιδα με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου από το 54ο χιλιόμετρο.

Και εκεί έχουν πιάσει δουλειά τα εκχιονιστικά μηχανήματα που επιχειρούν συνεχώς.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένα τεράστιο φίδι στη μηχανή του αυτοκινήτου


Τρομοκρατημένοι και με ουρλιαχτά οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου στην Ταϊλάνδη είδαν έναν ερπετολόγο να βγάζει από τη μηχανή ένα τεράστιο ερπετό. Ο οδηγός ακούγοντας διάφορους θορύβους κάτω από το καπό έριξε μια μάτια και έκπληκτος διαπίστωσε πως ένα μεγάλο φίδι είχε φωλιάσει στον κινητήρα. Αρχικά προσπάθησε να το απομακρύνει με ένα ξύλο όμως δεν τα κατάφερε και αποφάσισε να καλέσει έναν ειδικό που έπιασε με τα χέρια του. Όταν κατάφερε να βγάλει από τον κινητήρα το μεγάλο φίδι το έβαλε μέσα σε ένα τσουβάλι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγωνία για ζευγάρι ηλικιωμένων και το εγγονάκι τους


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση από την 7η ΕΜΑΚ στην Ευρυτανία καθώς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μαζί με το 2-3 ετών εγγονάκι τους έχουν εγκλωβιστεί σε ορεινή περιοχή του Προυσού, κοντά στο χωριό Καστανιά.

Η πρόσβαση στον οικισμό είναι αδύνατη καθώς λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος έχει κοπεί σε δυο σημεία.

Όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, η οικογένεια βρίσκεται μεν σε σπίτι ωστόσο δεν υπάρχει κανείς για να διαπιστωθεί αν είναι καλά στη υγεία τους με την αγωνία να είναι στο "κόκκινο"

Οι διασώστες για να φτάσουν στον οικισμό πρέπει να προχωρήσουν μέσα στη νύχτα εν μέσω χιονοθύελλας περίπου 15 με 20 χιλιόμετρα. Επιπλέον, η ορατότητα είναι περιορισμένη, τα μονοπάτια έχουν καλυφθεί από το χιόνι και η περιοχή είναι δύσβατη και απόκρημνη.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να φτάσουν στον οικισμό όπου είναι εγκλωβισμένη η οικογένεια.


Διαβάστε περισσότερα...

Link ιός στο facebook. Προσοχή στη σελίδα σας


Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι χρήστες του facebook καθώς τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ιός.

Συγκεκριμένα, στο timeline των χρηστών εμφανίζεται κάποιος από τους "φίλους" να έχει αναρτήσει ένα link σαν αυτό που εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο σύνδεσμος είναι κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε τη φωτογραφία με τον επικίνδυνο σύνδεσμο



Σε περίπτωση που ο χρήστης ανοίξει αυτό το link για να δει περί τίνος πρόκειται, ο ίδιος εμφανίζεται να στέλνει τον παραπάνω ιό στα προφίλ των φίλων του στο facebook.

Δείτε τη φωτογραφία



Συνεπώς, οι χρήστες που βλέπουν στο προφίλ τους στο facebook αναρτημένο κάποιο link από έναν από τους φίλους τους, καλούνται να μην το ανοίξουν.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι χώρες με το πιο γρήγορο και το πιο αργό Internet. Δείτε που βρίσκεται η Ελλάδα


Η υπηρεσία του Internet θεωρείται πλέον απαραίτητο αγαθό για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο σε κάποιους κάνει πιο εύκολη τη ζωή απ ότι σε κάποιους άλλους οι οποίοι είναι πιο άτυχοι με τις ταχύτητες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης.

Ο Independent δημοσίευσε την έρευνα της Ookla που μας δίνει τον παγκόσμιο χάρτη με το ταχύτερο και το πιο αργό internet.

Η έρευνα δείχνει ότι οι περιοχές με το πιο γρήγορο Internet είναι η Σιγκαπούρη (104.25 Mbps download speeds) και το Hong Kong (96.38Mbs), ενώ στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 92η θέση με 9,64 Mbps.



Την ίδια στιγμή, οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ταχύτητες στην Ελλάδα είναι η Γλυφάδα και η Βούλα, την τριάδα συμπληρώνουν οι Σέρρες και στις θέσεις 4 και 5 βρίσκονται Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι η Αθήνα βρίσκεται στη θέση 16 και η Θεσσαλονίκη στην 17η θέση.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Παγώνει" κάθε μεταβολή στην ΕΡΤ


Με προσωρινή διαταγή της Ειρηνοδίκου Χαλανδρίου Ελένης Καψιμάλη απαγορεύεται κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ Α.Ε., με ευθύνη του προέδρου του προτεινόμενου Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Καρακώστα, πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ και νομικού.

Ειδικότερα, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δικηγόρου Γ. Κόκκα με την οποία ζητούσε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε., ενώ παράλληλα πρότεινε τα πρόσωπα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που πρέπει να διοριστούν προσωρινά, με πρόεδρο τον κ. Καρακώστα.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο κ. Κόκκας υποστηρίζει ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ, όπως επίσης αναγκαία είναι η άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ως προς την λειτουργία και την περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης.

Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου 2015, ενώ ταυτόχρονα η Ειρηνοδίκης εξέδωσε την εν λόγω προσωρινή διαταγή.

Η Ειρηνοδίκης με την προσωρινή διαταγή της προς την ασκούσα την διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού, αλλά και έχουσα την επιμέλεια των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά, απαγόρευσε κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κρατικής τηλεόρασης, «με ευθύνη του προτεινόμενου Δ.Σ.».

Κατόπιν αυτού, ο κ. Κόκκας, κατ' εντολή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Καρακώστα, ζητεί από την ειδική διαχειρίστρια κυρία Γουγά να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν «έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας (ΕΡΤ Α.Ε.) μέχρι σήμερα και των υλικών και έμψυχου δυναμικού που διαθέτει με επιβάρυνση των εναπομενόντων κονδυλίων της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ή σε τρίτους».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κόκκας ήταν επί σειρά ετών δικηγόρος της ΕΡΤ, ενώ έχει προσφύγει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το «μαύρο» που επιβλήθηκε στην ΕΡΤ τον πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Ιουνίου και αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣΕΠ: Τα αποτελέσματα για τις 68 θέσεις στο Δημόσιο


Εκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Δ/2014, που αφορούν στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 68 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, διάφορων κλάδων - ειδικοτήτων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου.

Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από 3 Φεβρουαρίου 2015 έως και την πάροδο της 12ης Φεβρουαρίου 2015.

Επισημαίνεται ότι, δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2014 είχαν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, οι πίνακες των οποίων έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά και που δεν έχουν διοριστεί (άρθρο 51 του Ν. 4250/2014, ΦΕΚ 74/Α/26-3-2014).

Τα προσωρινά αποτελέσματα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) της Προκήρυξης 1Δ/2014 θα εκδοθούν μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης ελεγκτικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ δικαίωσε τους Ειδικούς Φρουρούς με τα τατουάζ


«Δεν συνιστά λόγο αποκλεισμού από διαγωνισμούς».

Δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τέσσερις ειδικοί φρουροί οι οποίοι διεγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων (2018-2010) επειδή είχαν τατουάζ.

Το ΣτΕ ήρθε με τις νέες αποφάσεις του να επαναλάβει την πάγια θέση του ότι οι ένστολοι μπορούν να έχουν τατουάζ, αλλά όχι σε εμφανή σημεία του σώματος τους. Επίσης, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η απεικόνιση του τατουάζ δεν μπορεί να προκαλεί και πρέπει να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει για τους ενστόλους.

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε ότι το τατουάζ «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, επισημαίνουν στις αποφάσεις τους ότι «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας (τατουάζ) δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής, κ.λπ.

Έτσι, οι δικαστές έκαναν δεκτές τις προσφυγές των υποψηφίων ειδικών φρουρών για να ακυρωθούν ως μη νόμιμα αιτιολογημένες οι παραλείψεις των προσλήψεων τους και ανέπεμψε τις υποθέσεις στο Διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις στον Πειραιά ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου


Σκοπός η προσέλκυση καταναλωτών.

Τη διοργάνωση εκδηλώσεων προετοιμάζουν οι έμποροι του Πειραιά για το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, με σκοπό την προσέλκυση καταναλωτών.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του συλλόγου Ν. Μανεσιώτης και οι αντιπρόεδροι Π. Πολιτάκης, Γ. Σωτηρίου και Μ. Πιττάκη με τον δήμαρχο Πειραιά, Ιω. Μώραλη, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση.

Ακόμη συζητήθηκαν η επίσπευση των διαδικασιών διέλευσης του τρόλεϊ από την οδό Μπουμπουλίνας, ο ορισμός οργανωμένων σταθμών ταξί στο κέντρο της πόλης και η διάνοιξη της οδού Σωτήρος και έγινε εκτενής αναφορά στο γεγονός καθυστέρησης των έργων τραμ, θέμα για το οποίο ο δήμαρχος διατύπωσε την πρόθεση συνεισφοράς του στην ταχύτερη υλοποίησή τους.

Αμφότερες οι πλευρές, επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για συνεργασία, έτσι ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη του πειραϊκού εμπορίου και την ανάπτυξη του Πειραιά γενικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.



Διαβάστε περισσότερα...

Στη «φάκα» της Οικονομικής Αστυνομίας 40χρονη οδοντίατρος


Έκρυψε περισσότερα από 105.000 ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Η μακροχρόνια έρευνα και ενδελεχή εξέταση φορολογικών και τραπεζικών στοιχείων μιας 40χρονης οδοντίατρου έβγαλε… «λαβράκι» για την Οικονομική Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φοροδιαφυγής και πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ιδιωτών για μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, από την συγκεκριμένη οδοντίατρο, η οποία διατηρεί ιατρείο σε περιοχή της Αττικής.

Η έρευνα, πέραν των άλλων ενεργειών, περιελάμβανε επιτόπιο φορολογικό έλεγχο, παραλαβή των τηρουμένων βιβλίων και στοιχειών της ατομικής επιχείρησης για περαιτέρω έλεγχο καθώς και άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, προέκυψε αναντιστοιχία, η οποία υπερβαίνει συνολικά τις 105.000 €, μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των τραπεζικών καταθέσεων της οδοντιάτρου, για τα έτη 2009 έως και 2012.

Επιπλέον διαπιστώθηκαν ποινικές καθώς και διοικητικές - φορολογικές παραβάσεις, που σχετίζονται με στοιχεία που αφορούν σε υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων, παράτυπες καταχωρήσεις εξόδων και μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό συντάχθηκε «Έκθεση Ελέγχου-Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Στοιχείων», η οποία κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., ενώ το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Είναι η δουλειά σου απίθανη;


Μάθε αν η εργασία σου είναι εκπληκτική ή όχι.

Το CNN σε βοηθά να μάθεις αν η εργασία σου είναι αυτή που πάντα ονειρευόσουν, αν τέλος πάντων είναι υπέροχη με προοπτικές, με καλό μισθό και προπαντός, ένα καλοσυνάτο αφεντικό.

Πρόκειται για ένα τεστ λίγων ερωτήσεων, στα οποία έχετε δυο επιλογές: «Yes» και «No» (αν και πολλοί από εσάς, μάλλον θα…. Αγνοείσετε το «Ναι»)

Κάντε το τεστ εδώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Επανέρχεται το «9,5» για την προαγωγή μαθητών


Τράπεζα θεμάτων και αυστηροποίηση προϋποθέσεων εκτίναξαν τη σχολική αποτυχία.

Αναφορά στο άρθρο 32 του προεδρικού διατάγματος 60/2006 πραγματοποιήθηκε στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 31 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα αναφέρονταν:

«Δεδομένων των πολλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε σχέση με το βαθμό προαγωγής, και προκειμένου να δοθεί χρόνος για την αναγκαία εις βάθος μελέτη του θέματος,επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος "εννέα και πέντε δέκατα" (9,5) όπως ενδεικτικά περιγράφεται στο άρθρο 32 του Π.Δ. 60/2006».

Να σημειώσουμε ότι η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προαγωγής σε συνδυασμό με την Τράπεζα Θεμάτων είχαν εκτινάξει τον αριθμό των μαθητών που κλήθηκαν να επαναλάβουν την Α Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό το 2013-14 έφθασε το 8,8% του συνολικού μαθητικού δυναμικού, ποσοστό σχεδόν 4πλάσιο από το 2% πριν την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων και των προϋποθέσεων προαγωγής.

Ακολουθούν τα όσα παρατίθενται στο άρθρο 32 ΠΔ 60/2006:

«Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος υπολογίζεται στο εξής από το σύνολο των βαθμών των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, συνυπολογιζομένου και του προφορικού βαθμού, είτε αυτά εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου που δεν προάγονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου του άρθρου αυτού, παραπέμπονται σε ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, με τον τρόπο και τη διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων του Ιουνίου στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του παρόντος διατάγματος είναι μικρότερος του 9,5.

Αν πρόκειται για μαθητές της Γ΄ τάξης, αυτοί έχουν τις εξής δυνατότητες:

i. Να επαναλάβουν τη φοίτηση στη Γ΄ τάξη και να επανεξεταστούν σε όλα τα μαθήματα.

ii. ii. Να προσέλθουν στις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου του επόμενου σχολικού έτους σε όλα τα μαθήματα της ίδιας κατεύθυνσης, χωρίς να φοιτήσουν στο Λύκειο. Στην περίπτωση αυτή παραμένει αμετάβλητος ο βαθμός των τετραμήνων. Οι μαθητές αυτοί, εφόσον προσέλθουν το αμέσως επόμενο σχολικό έτος από αυτό της φοίτησής τους στη Γ` τάξη , εξετάζονται σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα που διδάσκονταν κατά το τελευταίο έτος της φοίτησής τους στην τάξη αυτή και στην εξεταστέα-διδακτέα ύλη που έχει ανακοινωθεί για το έτος που προσέρχονται στις εξετάσεις, εκτός των μαθημάτων που τυχόν αντικαταστάθηκαν ή προστέθηκαν. Όσον αφορά στα μαθήματα που αντικαταστάθηκαν, οι μαθητές αυτοί εξετάζονται στην ύλη που είχε καθοριστεί το σχολικό έτος της φοίτησής τους στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Όσον αφορά στα μαθήματα που προστέθηκαν, οι παραπάνω μαθητές δεν τα εξετάζονται. Αν δεν απολυθούν ούτε το αμέσως επόμενο σχολικό έτος από αυτό της φοίτησής τους στη Γ` τάξη, μπορούν είτε να επαναφοιτήσουν είτε να προσέλθουν στις απολυτήριες εξετάσεις της τελευταίας τάξης οποιοδήποτε άλλο σχολικό έτος εξεταζόμενοι στα μαθήματα και στην ύλη που εξετάζονται οι μαθητές της Γ` τάξης το συγκεκριμένο σχολικό έτος. Οι μαθητές αυτοί, σε περίπτωση που είχαν ως μάθημα επιλογής το μάθημα "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας" υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο διευθυντή του οικείου Λυκείου, στην οποία δηλώνουν ότι θα εξετασθούν το μάθημα σε επίπεδο σχολικής μονάδας ή σε εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο είχαν εξετασθεί την προηγούμενη φορά. Για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που εξετάζεται σε εθνικό επίπεδο (επιλογής του μαθητή), οι παραπάνω μαθητές υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο ∆ιευθυντή του οικείου Λυκείου, στην οποία δηλώνουν το μάθημα της προτίμησής τους που μπορεί να είναι διαφορετικό από την προτίμηση του προηγούμενου έτους. Οι δηλώσεις αυτές κατατίθενται την ίδια χρονική περίοδο που ορίζεται και για τους μαθητές που φοιτούν στην τελευταία τάξη του Ενιαίου Λυκείου.

Οι μαθητές του εδαφίου β' της παραγράφου αυτής δηλώνουν την επιλογή τους με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 που καταθέτουν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της περιόδου Ιουνίου και Ιουλίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στη ∆/νση του Λυκείου στο οποίο φοιτούσαν. Η δήλωση αυτή μπορεί να ανακληθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου».

Να σημειώσουμε ότι για την προαγωγή των μαθητών υπάρχουν και άλλα προεδρικά διατάγματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρέα ανδρών κακοποίησε οικιακή βοηθό


Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 50χρονη από τη Βουλγαρία.

Για παράνομη κατακράτηση, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλή σε βάρος 50χρονης υπηκόου Βουλγαρίας κατηγορείται ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας.

Ειδικότερα, στις 30 Ιανουαρίου το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας ενημερώθηκε ότι η 50χρονη είχε διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Η παθούσα, η οποία τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία της μητέρας του 56χρονου, κατήγγειλε ότι την προηγουμένη ημέρα, ο 56χρονος την κακοποίησε, προκαλώντας της σωματικές βλάβες, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.



Από τον συλληφθέντα υπεβλήθη έγκληση σε βάρος της 50χρονης, για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και κλοπή χρηματικού ποσού από την οικία της μητέρας του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέμιζε το ίντερνετ με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας


Εντοπίστηκε από τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 37χρονος Πολωνός.

Στα «πράσα» πιάστηκε ένας 37χρονος Πολωνός από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη στιγμή που διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ψηφιακής αστυνομικής έρευνας αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ιστότοπο του διαδικτύου, εντοπίστηκε άγνωστος χρήστης, ο οποίος διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε εισαγγελική παραγγελία, από την οποία προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σπίτι του στην Αθήνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο οποίο βρέθηκε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας (φωτογραφίες και βίντεο), γεγονός για το οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο (03-02-2015) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 4.000 καταναλωτές στα κοινωνικά τιμολόγια της ΕΥΑΘ


Καταγγελία για μαζικές διακοπές υδροδότησης σε οικογένειες.

Περισσότεροι από 4.000 καταναλωτές, επί συνόλου 510.000 υδρόμετρων, έχουν ενταχθεί τον τελευταίο χρόνο στα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια της Εταιρείας 'Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), προκειμένου να επωφεληθούν από τις μειώσεις 50%, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2014 και μέχρι το τέλος του 2015 στα τιμολόγια για τρίτεκνους, υπερήλικες και άτομα με χαμηλό εισόδημα ή μακροχρόνια άνεργους.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που έθεσε στη διάθεση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η ΕΥΑΘ ΑΕ, στο πλαίσιο ρεπορτάζ με αφορμή την καταγγελία της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης ότι «η εταιρεία προχώρησε σε μαζικές διακοπές υδροδότησης σε εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία)».

Η Επιτροπή καλεί τους Θεσσαλονικείς σε συνέλευση στις 5 Φεβρουαρίου στις 19:00 το βράδυ, στο δημαρχείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστούν κινητοποιήσεις, όχι μόνο για τις διακοπές υδροδότησης, αλλά και για εκείνες του ρεύματος, που -όπως υποστηρίζει- «συνεχίζονται ακόμη και μέσα στον χειμώνα» και για τις κατασχέσεις κατοικιών.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Νίκος Παπαδάκης, υποστήριξε ότι πραγματικό πρόβλημα δεν υφίσταται, αφού η εταιρεία έχει καθιερώσει εγκαίρως κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ έχει κινητοποιήσει ολόκληρο μηχανισμό ρύθμισης χρεών για όσους αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού.

«Κανένας πραγματικά αναξιοπαθής δεν μένει χωρίς νερό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ακόμη και σε περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι κατά λάθος έγινε διακοπή σε ένα νοικοκυριό με πραγματική αδυναμία, η σύνδεση αποκαθίσταται άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή υπάρχουν προς αφαίρεση περίπου 30.000 ρολόγια λόγω ανεξόφλητων -επί μακρόν- λογαριασμών.

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο

Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ, που προβλέπει έκπτωση 50%, μπορούν να ενταχθούν:

-Οικογένειες με τρία προστατευόμενα παιδιά και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 17.000 ευρώ ετησίως.

-Υπερήλικες άνω των 75 ετών που ζουν μόνοι (δε φιλοξενούνται), με φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως και κατανάλωση που δεν υπερβαίνει τα 30 κυβικά ανά τετράμηνο.

-Μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα χαμηλού εισοδήματος με φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

Το κοινωνικό τιμολόγιο θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2015 και οι ενδιαφερόμενοι (απαραίτητα υπόχρεοι οι ίδιοι του λογαριασμού ύδρευσης) ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους απαιτείται να υποβάλουν σχετικό αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό, Ε1 και πιστοποίηση από τον ΟΑΕΔ για τους ανέργους) στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Εγνατία 127, 6ος όροφος, Πρωτόκολλο). Τα στοιχεία πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση για ακριβή στοιχεία του άρθρου 8 του ν. 1599/86 του ενδιαφερομένου επικυρωμένη στα ΚΕΠ.

-Έκπτωση 50% παρέχεται και στις καταναλώσεις πελατών με αναπηρία 80% και άνω.

Δυνατότητα διακανονισμών και ρυθμίσεων

Σε περίπτωση ανεξόφλητων οφειλών λόγω οικονομικής αδυναμίας μπορεί να γίνει διακανονισμός της οφειλής σε μέχρι 36 δόσεις, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 50 ευρώ. Αν το χρέος είναι σχετικά μικρό (π.χ., της τάξης των 200 ευρώ) μπορεί να γίνει διακανονισμός για χαμηλότερη μηνιαία δόση. Στην περίπτωση που ο καταναλωτής βρίσκεται σε τόσο δυσχερή θέση που ακόμη δεν μπορεί να ανταποκριθεί, τότε η υπόθεση μπορεί να περάσει από συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν περαιτέρω διευκολύνσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, ενόψει τής συνάντησης της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία “θα πρέπει να συναντηθούν, προκειμένου να δράσουν ομαδικά και συντονισμένα, για να επιβάλλουν τις δικές τους ανάγκες”: απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών/καταθέσεων, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση σε όλα τα σπίτια, κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, διαγραφή ολόκληρου του χρέους και υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.



Διαβάστε περισσότερα...

«Παγώνει» πρόγραμμα για την ένταξη νέων στην αγορά εργασίας


Δε θα αξιολογηθούν οι προτάσεις μέχρι να ληφθούν αποφάσεις.

«Μέχρι τη λήψη των αποφάσεων και την ανακοίνωσή τους, σας ενηµερώνουµε ότι η ΕΥ∆ ΕΠ ΑΝΑ∆ΕΠ∆ΒΜ δεν θα προβεί σε καµία ενέργεια εξέτασης/αξιολόγησης των προτάσεων, οι οποίες θα υποβληθούν έως την ισχύουσα ηµεροµηνία υποβολής (2-2-2015)».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση σχετικά με την πράξη «Ένταξη νέων 18-28 ετών στην αγορά εργασίας και βελτιστοποίηση της σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήµατος µε την τοπική αγορά εργασίας».

Το ποσό που προβλέπονταν για την εν λόγω πράξη έφθανε τα 25.000.000 ευρώ ενώ απευθύνονταν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που μπορούσαν να συμπράξουν µε φορείς που εποπτεύονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ, ή/και µε Ν.Π.∆.∆.

Η πρόσκληση εντασσόταν στον ειδικό στόχο του «Άξονα Προτεραιότητας 4» που αφορά στην αποτελεσµατικότερη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήµατος µε την αγορά εργασίας. Ωφελούµενοι από τις πράξεις που θα υλοποιηθούν θα είναι νέοι 18-28 ετών των 8 περιφερειών σύγκλισης, οι οποίοι δε διαθέτουν υψηλά εκπαιδευτικά και ακαδηµαϊκά προσόντα, λόγω του γεγονότος ότι δεν ολοκλήρωσαν τον κύκλο της τυπικής γενικής εκπαίδευσης είτε της επαγγελµατικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι συγκεκριµένες ηλικιακές οµάδες µε τα συγκεκριµένα χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικά και οικονοµικά. Ως αποτέλεσµα, οι νέοι που εντάσσονται στην οµάδα στόχου αντιµετωπίζουν σηµαντικά προβλήµατα πρόσβασης στην αγορά εργασίας και ως εκ τούτου σε αυτές τις οµάδες σηµειώνονται υψηλότατα ποσοστά ανεργίας. Κρίνεται σκόπιµο, στα προγράµµατα που θα υλοποιηθούν να έχουν προτεραιότητα οι ωφελούµενοι οι οποίοι είναι άνεργοι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μετά τις καθυστερήσεις που προέκυψαν εξ αιτίας των προσαρµογών βάσει των διατάξεων του νόμου 4314/2014 (ηµεροµηνία δηµοσίευσης 23-12-2014) και λόγω της διεξαγωγής των εκλογών και των αλλαγών που επήλθαν (νέα πολιτική ηγεσία, ανακατανοµή αρµοδιοτήτων υπουργείων και αναµονή ανάληψης καθηκόντων και ανάθεση αρµοδιοτήτων), η υπηρεσία θα ενηµερώσει τη νέα ηγεσία προκειµένου να εξετασθούν και να ληφθούν αποφάσεις σε θέµατα που αφορούν την πρόσκληση, όπως:

- Τη δυνατότητα παράτασης για την υποβολή προτάσεων.

- Την έγκαιρη υλοποίηση των πράξεων (εναποµείναν χρονικό διάστηµα έως 31-10-2015) µε παράλληλη διασφάλιση της ποιότητάς τους.

- Την παροχή διευκρινίσεων και απαντήσεων επί των ερωτηµάτων που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία εκ µέρους των δυνητικών δικαιούχων.



Διαβάστε περισσότερα...

Πανκ συγκρότημα με σύνδρομο Down


Θέλουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision.

Οι PKN (Pertti Kurikan Nimipaivat), είναι ένα πανκ συγκρότημα από τη Φινλανδία, που μπορείτε να ακούσετε δείγμα της δουλειάς τους στο διαδίκτυο.

Το ιδιαίτερο σε αυτή τη μπάντα είναι ότι τα μέλη της είναι άτομα με σύνδρομο Down και ο λόγος της αναφοράς τους σε αυτό το κείμενο, είναι η επιθυμία τους να λάβουν μέρος στον Ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τη κοινή γνώμη για το σύνδρομο.

Οι PKN θα διαγωνιστούν με άλλα 17 συγκροτήματα της χώρας τους πριν την τελική επιλογή για τον διαγωνισμό που φέτος θα φιλοξενηθεί στη Βιέννη.

«Ο κιθαρίστας, ο Pertti, είναι μεγάλος θαυμαστής της Eurovision», είπε ο μάνατζερ τους Kalle Pajamaa στο Sputnik. «Τους ενθαρρύνουν τόσο οι οικογένειές τους, όσο και οι θαυμαστές τους», συμπλήρωσε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο σκληρό μάθημα γυμναστικής


Μαθητές από τη Σουηδία βουτούν στα παγωμένα νερά λίμνης.

Οι λίμνες στη Σουηδία συνήθως παγώνουν το χειμώνα και μετατρέπονται γρήγορα σε χώρους αναψυχής καθώς αποτελούν το τελειότερο σκηνικό για πατινάζ.

Επειδή όμως οι Σουηδοί είναι… Σουηδοί και αποτελούν χώρα πρότυπο, δεν θα μπορούσαν να μην παραβλέψουν τους κινδύνους που κρύβει η επίσκεψη σε μια παγωμένη λίμνη. Έτσι, οι μαθητές των σχολείων της χώρας, μαθαίνουν πώς να συμπεριφερθούν όταν πέσουν στα παγωμένα νερά της λίμνης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, μια σειρά από μαθητές να βουτούν στα παγωμένα νερά μιας τέτοιας λίμνης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οριστικά αποτελέσματα για 94 θέσεις στο ΥΠΟΙΚ


Εκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ.

Τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 2Κ 2014, που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 94 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) στο υπουργείο Οικονομικών, εκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο μοναδικό κωδικό ο οποίος αναγράφεται στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ναρκωτικά που δεν θα πιστεύετε ότι ήταν νόμιμα!


Άλλες εποχές, άλλα ήθη, άλλη... «φάση».

Την ώρα που λογίζονται σήμερα κοινωνική μάστιγα και επισύρουν αυστηρές ποινές και στίγμα στον χρήστη, υπήρξαν εποχές που η κοινωνία δεν αντιμετώπιζε εξίσου δαιμονικά τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Καιροί που ήταν απολύτως νόμιμη η χρήση δηλαδή, για να μην πούμε επιστημονικά επιβεβλημένη!

Καλλιτέχνες, ψυχίατροι και απλός κοσμάκης επιδίδονταν στο ναρκωτικό σπορ με απίστευτη προσήλωση, κάνοντας τις εθιστικές ουσίες να μετατραπούν σε κοινό κοινωνικό τόπο.

Και φυσικά δεν ήταν απλώς διαθέσιμα στην αγορά, αλλά τα ναρκωτικά τα συνιστούσαν στις συνταγογραφήσεις τους οι επιστήμονες της υγείας, αν και συχνά είχαν όχι και τόσο επιθυμητά αποτελέσματα.

Για πάμε λοιπόν ένα ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων και των παραισθήσεων…

Όπιο



Το χιλιοτραγουδισμένο όπιο το έχουν παινέψει συγγραφείς και ζωγράφοι, μέχρι και πόλεμοι έχουν γίνει για πάρτη του! Κι ενώ η καταγωγή του χάνεται στα βάθη του χρόνου, η χρήση του με την αποξηραμένη μορφή που το ξέρουμε σήμερα διαδόθηκε στη Δύση κατά τον 19ο αιώνα. Πέρα από την αγάπη που το περιέβαλλαν τα καλλιτεχνικά κινήματα, το όπιο το συνταγογραφούσαν γιατροί, ενώ έφτασε να κυκλοφορεί εντελώς ελεύθερο στην αγορά. Ήταν οι κινέζοι εργάτες που έφεραν στις βαλίτσες τους τη συνήθεια του καπνίσματος οπίου στη Δύση εκεί στα μέσα του 19ου αιώνα, την ίδια ώρα που αρκετά φαρμακευτικά προϊόντα περιείχαν στη σύνθεσή τους την εξαιρετικά εθιστική ουσία. Το όπιο ήταν ιδανικό λέει ως θεραπεία για τη δυσμηνόρροια, ενώ ακόμα και σε βρέφη το χορηγούσαν ως γιατρικό για τον πόνο της οδοντοφυΐας. Στη στροφή μάλιστα του 20ού αιώνα, οι περισσότεροι εθισμένοι χρήστες του οπίου ήταν ηλικιωμένες γυναίκες…

Ινδική κάνναβη



Η χρήση του ψυχοτρόπου ναρκωτικού ήταν απόλυτα νόμιμη μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα στις περισσότερες χώρες της Δύσης. Ήταν άλλωστε οι εποχές που το φυτό καλλιεργούταν και για εμπορικούς σκοπούς, καθώς έφτιαχναν ωραιότατο ύφασμα και σχοινί από δαύτο. Στις ΗΠΑ μάλιστα η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε την καλλιέργεια και χρήση της κάνναβης ήταν -αρκετά ειρωνικά αν λάβουμε υπόψη μας τη σημερινή της φήμη- η Καλιφόρνια το 1913!

Μεθαμφεταμίνη



Ήταν ιάπωνας χημικός ο άνθρωπος που παρασκεύασε το επικίνδυνο και εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό το 1893. Από την πρώτη σχεδόν στιγμή οι ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι της Δύσης το αγκάλιασαν ολόψυχα, καθώς φαινόταν να είναι ιδανικό για τη θεραπεία μιας πληθώρας παθήσεων, από ναρκοληψία και αλκοολισμό μέχρι και ήπια κατάθλιψη ή εποχικές αλλεργίες! Από τη δεκαετία του 1950, η χρήση της πάντα νόμιμης φαρμακευτικά μεθαμφεταμίνης γενικεύτηκε, αν και πλέον ήταν γνωστή ως μεθεδρίνη. Εξίσου γενικευμένος ήταν βέβαια και ο εθισμός στην ουσία και πλέον οι Αρχές δεν μπορούσαν να αγνοούν το επικίνδυνο του πράγματος, αρχίζοντας σταδιακά να την απαγορεύουν…

Πεγιότ



Η ιδιαιτέρως παραισθησιογόνα ουσία μεσκαλίνη που προκύπτει από τον κάκτο πεγιότ ήταν γνωστή στις τελετουργίες των γηγενών Αμερικανών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το παραδοσιακό ναρκωτικό των Ινδιάνων απαγορεύτηκε σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ στις δεκαετίες του 1920 και του 1930, αν και ο ομοσπονδιακός νόμος δεν εμπόδιζε τη χρήση του, παραμένοντας εν πολλοίς νόμιμο μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Ακόμα και σήμερα, τα μέλη της αναγνωρισμένης πολιτειακά Εκκλησίας των Γηγενών Αμερικανών μπορούν να την απολαμβάνουν νόμιμα και χωρίς συνέπειες, φτάνει να περιορίζουν τη χρήση της στις παραδοσιακές τελετές τους…

Κοκαΐνη



Οι περίφημοι κοκαϊνομανείς του 20ού αιώνα παραείναι πολλοί και διάσημοι για να αναφερθούν εδώ, αν και θα μνημονεύσουμε ιδιαίτερα τον Σίγκμουντ Φρόιντ, «βαρύ πυροβολικό» στην κουβέντα μας. Παρά το γεγονός ότι η κοκαΐνη, που προέρχεται από τα φύλλα του φυτού κόκα, ήταν γνωστή στη Λατινική Αμερική εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια, η σύγχρονη εκδοχή της δεν θα εμφανιζόταν παρά στη δεκαετία του 1860. Διαθέσιμη σε πολλές μορφές, ακόμα και διαλυμένη στο κρασί, την κοκαΐνη τη συνταγογραφούσαν ψυχίατροι και ψυχολόγοι ως φάρμακο για την κατάθλιψη, αλλά και ως θεραπεία για τον εθισμό στο εξαιρετικά ισχυρό οπιούχο μορφίνη. Η χρήση της έφτασε μάλιστα να επεκταθεί και ως γιατρικό για την ίωση και τον βήχα, ενώ όπως ξέρουμε ακόμα και η πρώτη μυστική φόρμουλα της Coca-Cola την περιείχε. Παρά το γεγονός ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να την απαγορεύουν σταδιακά, σπανίως διωκόταν η χρήση της πριν από τη δεκαετία του 1970(!), όταν πέρασε πια στη μαύρη λίστα των ναρκωτικών…

Διαιθυλαμίδιο του Λυσεργικού Οξέος (LSD)



Οι ψυχεδελικές ιδιότητες του διαβόητου LSD ανακαλύφθηκαν εντελώς συμπτωματικά από τον ελβετό χημικό Άλμπερτ Χόφμαν το 1943, όταν το «προβληματικό μου παιδί», όπως θα το αποκαλούσε αργότερα, παρεισέφρησε κατά λάθος στον οργανισμό του μέσω του δέρματός του. Σχεδόν αμέσως ένας ναρκωτικός μύθος γεννήθηκε που αγκαλιάστηκε ολόψυχα από την περιθωριακή κουλτούρα της δεκαετίας του 1960, αν και είχαν προηγηθεί τα αντιδεοντολογικά πειράματα του αμερικανικού στρατού και της CIA κατά τη δεκαετία του 1950 για τις προοπτικές χρήσης του LSD τόσο ως «ναρκωτικού της αλήθειας» όσο και ως μέσου για πλύση εγκεφάλου. Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι ψυχίατροι και ψυχολόγοι, οι οποίοι ψάχνουν πάντα νέες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Παρά το γεγονός ότι ο πλανήτης προμηθευόταν LSD από την Ελβετία ακόμα, σύντομα θα μπορούσες να αποκτήσεις τα δικαιώματα χρήσης της μαγικής συνταγής και να την παρασκευάσεις στον τόπο σου. Και ήταν μάλιστα και πάλι η Καλιφόρνια που πήρε την παγκόσμια πρωτιά στην απαγόρευση του LSD το 1966, εξαιτίας μάλιστα της λάθος χρήσης που έκαναν πολλοί χρήστες και επέφερε τραγικά αποτελέσματα. Αργότερα οι ιατρικοί σύλλογοι της Δύσης κατέληξαν ότι το LSD δεν διέθετε απτές φαρμακευτικές ή άλλες θεραπευτικές ιδιότητες…

Παραισθησιογόνα μανιτάρια



Τα μαγικά μανιτάρια περιέχουν την πανίσχυρη δραστικά ψιλοκυβίνη, μια παραισθησιογόνα ουσία που τη γνώριζαν Ασιάτες και Αμερικανοί εδώ και πάμπολλες χιλιετίες. Παρά ταύτα, εδώ στη Δύση ερίζαμε ακαδημαϊκά για το αν πράγματι υπήρχαν ή ήταν μύθος μέχρι και στις αρχές του 20ού αιώνα! Κι όμως υπήρχαν και η Δύση άρχισε να τα καταβροχθίζει μετά μανίας πια στη δεκαετία του 1950, όταν τα μαγικά μανιτάρια απαθανατίστηκαν σε άρθρα εφημερίδων και περιοδικών (σταθμός εδώ άρθρο του περιοδικού Life). Από το 1960 μάλιστα μεγάλα ονόματα στον χώρο της ψυχολογίας (όπως ο Timothy Leary) προωθούσαν τη χρήση των παραισθησιογόνων μανιταριών ως θεραπευτικά μέσα. Πλέον, την ώρα που τα μαγικά μανιτάρια είναι απαγορευμένα στις χώρες της Δύσης, οι σπόροι τους είναι συνήθως νόμιμοι, καθώς αυτοί δεν περιέχουν ψιλοκυβίνη…

Έκστασι



Το φοβερό και τρομερό Εcstasy (ή MDMA) ήταν νόμιμο στη Δύση μέχρι πρόσφατα, τουλάχιστον ως το 1984! Η μαγική φόρμουλα ανακαλύφθηκε και κατοχυρώθηκε εμπορικά το 1912 από χημικό που δούλευε στα εργαστήρια του φαρμακευτικού κολοσσού Merck, αν και ξεχάστηκε εν πολλοίς μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν ο καθηγητής ψυχολογίας στο φημισμένο πανεπιστήμιο Berkeley, Alexander Shulgin, την ξέθαψε από τη λήθη ισχυριζόμενος ότι ήταν ιδανική για ψυχοθεραπεία! Ο διαπρεπής ψυχολόγος ισχυρίστηκε δηλαδή ότι το Έκστασι βοηθούσε τους ασθενείς του τόσο στην ενδοσκόπηση όσο και στο να είναι πιο δεκτικοί στις ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις κατά τις συνεδρίες. Το Έκστασι έγινε όπως ξέρουμε δημοφιλές και εκτός του ψυχαναλυτικού ντιβανιού, έχοντας την τιμητική του στα νυχτερινά κέντρα. Οι ΗΠΑ έκοψαν εδώ πρώτες το νήμα της απαγόρευσης, επιβάλλοντας άρον-άρον αποκλεισμό το 1985…

Ηρωίνη



Η σύνθεσή της έγινε το 1874 και δημιουργήθηκε μάλιστα ως μια μη εθιστική εναλλακτική στην εξαιρετικά εθιστική μορφίνη! Ακόμα και το όνομά της «ηρωίνη» ήταν εμπορική ονομασία για τη νέα ουσία, έτσι όπως το θέλησε τουλάχιστον η φαρμακευτική που την εφηύρε, η Bayer. Κι έτσι στις αρχές του 20ού αιώνα η ηρωίνη έφτασε να προωθείται στις χώρες της Δύσης ως φάρμακο ακόμα και για τον βήχα! Και βέβαια παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε ως πρώιμη εναλλακτική για τους μορφινομανείς, όπως έχουμε σήμερα τη μεθαδόνη για τους ηρωινομανείς, η ηρωίνη αποδείχθηκε σύντομα ακόμα πιο εθιστική από το ναρκωτικό που ερχόταν να αντικαταστήσει. Παρά το γεγονός ότι ήδη από την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα είχε αποδείξει τη ζοφερή της δράση, δεν θα απαγορευόταν στην Αμερική (την πρώτη χώρα που έκανε το μεγάλο βήμα) πριν από το 1924!



Διαβάστε περισσότερα...

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ζητά η ΠΟΜΙΔΑ


«Να αντικατασταθεί από πραγματικά ενιαίο φόρο για κάθε ακίνητο».

«Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από πραγματικά ενιαίο φόρο για κάθε ακίνητο, χωρίς εξαιρέσεις και με χαμηλό συντελεστή που θα μπορούν να πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι χωρίς να κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς ή φυλάκιση λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων» ζητά με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ, με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τους αναπληρωτές υπουργούς Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Μάρδα, αλλά και άμεση συνάντηση μαζί τους για το θέμα της φορολογίας ακινήτων.

Στις προτάσεις της η ΠΟΜΙΔΑ, ζητά μεταξύ άλλων:

- Πλατιά και καθολική φορολογική βάση, χωρίς εξαιρέσεις από τη φορολογία των ακινήτων που ανήκουν σε ισχυρές κοινωνικές ή επαγγελματικές ομάδες ή φορείς.

- Ενιαίο χαμηλό φορολογικό συντελεστή 1 ο/οο, που όλοι πράγματι θα πληρώνουν.

- Ξεχωριστή φορολόγηση κάθε ακινήτου, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαικές χώρες.

- Σύνδεση με το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.

- Μείωση των αντικειμενικών τιμών ζώνης κατά 30% και των συντελεστών "εμπορικότητας" των ακινήτων κατά 50% στο τμήμα τους πάνω από τη μονάδα.

Στην επιστολή τονίζεται ότι «τυχόν αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από Φόρο Ακίνητης Περιουσίας με το αφορολόγητο και τους συντελεστές που πιθανολογούνται και δημοσιεύονται ως πληροφορίες, θα οδηγήσει σε πενταπλασιασμό της επιβάρυνσης ανά φορολογούμενο και θα αποτελέσει τη χαριστική βολή τόσο για τη μεσαία τάξη όσο και για τα δημόσια έσοδα, αφού τέτοιου μεγέθους φόροι είναι αδύνατο να καταβληθούν από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι στην πλειονότητα των περιπτώσεων κατέχουν απρόσοδες περιουσίες»

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά επίσης από την κυβέρνηση, ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος 2014, να καταργήσει δύο μνημονιακές ρυθμίσεις του νέου «Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος» (Ν.4172/2013) με τις οποίες η «Τρόικα» έχει παγιδεύσει τους ιδιοκτήτες της χώρας αφενός να φορολογούνται με τεκμαρτό μίσθωμα κάθε μήνα για τα σπίτια τους και αφετέρου να πληρώνουν αναγκαστικά φόρο για ενοίκια που δεν εισπράττουν. Συγκεκριμένα να επαναφέρει την ρητή απαλλαγή της ιδιοκατοίκησης κύριας κατοικίας από τη σήμερα ισχύουσα φορολόγησή της με τεκμαρτό μίσθωμα 3% επί της αντικειμενικής αξίας, που θα προστεθεί στο φορολογητέο εισόδημα του 2014 όλων, και να επαναφέρει τη δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων έτους 2014 στο Δημόσιο, ή κάποια άλλη αντίστοιχη διαδικασία. «είναι έξω από κάθε νομιμότητα, πραγματικότητα αλλά και κρατική φορολογική ηθική, να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες που «φεσώθηκαν» από τους ενοικιαστές τους, να πληρώσουν φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα αυτά μισθώματα του 2014, χωρίς να έχουν την παραμικρή πρακτική δυνατότητα να τα εισπράξουν!», τονίζει χαρακτηριστικά η ΠΟΜΙΔΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι μέρες απεργίας δεν αφαιρούνται από το συντάξιμο χρόνο


Υπουργική απόφαση μετά από αναφορά ασφαλισμένου.

Με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, μετά εισήγηση του Συνηγόρου του Πολίτη, ορίζεται ρητά, ότι οι μέρες απεργίας συνυπολογίζονται για τη συμπλήρωση των ημερών ασφάλισης που απαιτούνται για την άσκηση του δικαιώματος επιλογής ασφαλιστικού φορέα.

Η υπουργική απόφαση προέκυψε μετά από αναφορά ασφαλισμένου σχετικά με την απόρριψη του αιτήματός του να υπαχθεί σε ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ), με την αιτιολογία ότι δεν συμπλήρωνε κατά το προηγούμενο εξάμηνο 150 ημέρες ασφάλισης, λόγω συμμετοχής του σε απεργία.

Σύμφωνα με τον νόμο, προϋπόθεση για την επιλογή ασφαλιστικού φορέα μεταξύ ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αποτελεί η συμπλήρωση των 25 ημερών εργασίας ανά μήνα στην εξασφάλιση του ΙΚΑ. Ο ασφαλισμένος ασκώντας το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, επέλεξε να υπαχθεί στο ΙΚΑ και ζήτησε την απαλλαγή του από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν συμπλήρωνε κατά το προηγούμενο εξάμηνο 150 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, επειδή είχε συμμετάσχει σε απεργία.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, σε έγγραφο που απηύθυνε στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στον ΟΑΕΕ, υπογράμμισε, ότι η απουσία υποχρέωσης καταβολής μισθού και, κατά συνέπεια και εισφορών κατά τη διάρκεια της απεργίας, δεν αναιρεί την ιδιότητα του μισθωτού, ούτε συνεπάγεται τη διάρρηξη του ασφαλιστικού δεσμού, όπως μάλιστα, έχει κριθεί και από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.



Διαβάστε περισσότερα...