Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Ασπίδα για τον καρκίνο...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο στο πάγκρεας έχουν οι γυναίκες που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μια χούφτα ξηρούς καρπούς δύο φορές την εβδομάδα διατρέχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από την εν λόγω ασθένεια. Οι ξηροί καρποί περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ουσίες που προσδίδουν στα φυτά το χρώμα τους, την οσμή και τις φυσικές τους ιδιότητες. Ωστόσο, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αυξήσουν το σωματικό βάρος, γεγονός που πρέπει να αποφεύγεται καθώς η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την προσβολή από καρκίνο.

Παρ’ όλα αυτά η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μέτρια ποσότητα ξηρών καρπών δύο φορές την εβδομάδα συνήθως έχουν μικρότερο σωματικό βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «British Journal of Cancer», ωστόσο δε διευκρινίζεται αν έχουν ληφθεί υπόψη άλλοι παράγοντες του καθημερινού τρόπου ζωής, όπως η άσκηση, το κάπνισμα, οι άλλες διατροφικές συνήθειες κτλ.

Μελέτη του 2012 που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά την εγκυμοσύνη μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και άσθματος στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 7 ετών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.