Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Υπό αίρεση τα νέα προγράμματα σπουδών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μαθητές της Β' Λυκείου ενδέχεται να δώσουν εξετάσεις με το παλιό σύστημα.
Το σενάριο να εφαρμοστεί το παλιό σύστημα εξετάσεων των 6 μαθημάτων και για τους μαθητές που φοιτούν στη Β λυκείου, εξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, χωρίς όμως να έχει κλειδώσει κάτι.

Μια τέτοια απόφαση παρουσιάζει δυσκολίες καθώς στη Β Λυκείου οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί μαθήματα όπως αυτό των Λατινικών ή της Χημείας Κατεύθυνσης που στο προηγούμενο σύστημα τα διδάσκονταν στη Β Λυκείου στις κατευθύνσεις.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρονταν μεταξύ των άλλων ότι ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής θα μελετηθεί με νηφαλιότητα και εις βάθος. «Το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους».

Όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών που ανακοινώθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είχαν εφαρμογή από το σχολικό έτος 2015-2016 θα παγώσουν και πιθανόν να μην εφαρμοστούν από το νέο σχολικό έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσαν παράγοντες του Υπουργείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.