Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Απήγαγε τον γείτονα γιατί πίστευε ότι είχε σχέση με τη γυναίκα του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένοχος για τις πράξεις της αρπαγής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε από το δικαστήριο ένας άντρας που το 2010 απήγαγε και ξυλοκόπησε τον γείτονά του θεωρώντας πως είχε ερωτική σχέση με την πρώην σύζυγό του.

Στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες βρέθηκαν ο γιος του και ο ανιψιός του.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, τα δύο αγόρια της οικογένειας, ο κατηγορούμενος και ο ανήλικος αδερφός του, έχουν στραφεί εναντίον της ίδιας τους μητέρας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μητέρας, ο κατηγορούμενος γιος από το εδώλιο την διέκοψε ουκ ολίγες φορές, κατηγορώντας την ότι, παραμελούσε τον ίδιο και τον αδερφό του.

Η στάση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση τόσο του προέδρου, όσο και της εισαγγελέως της έδρας, οι οποίοι προσπάθησαν να νουθετήσουν τα δύο παιδιά, και να τα πείσουν πως πρέπει να ...ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας με την μητέρα τους. "Η πιο κακή μητέρα, δεν παύει να είναι μαμά. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Δώστε συγχωροχάρτι στη μαμά, και προχωρήστε. Αν έχετε καλή σχέση μαζί της, θα δείτε ότι μπορεί να σας δώσει πολλά πράγματα", τόνισε η εισαγγελέας απευθυνόμενη και στα δύο παιδιά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κατηγορούμενος πατέρας, φέρεται το 2010, να απήγαγε με τη βοήθεια του μεγάλου του γιου και του νεαρού ανιψιού του, το θύμα, που ήταν φίλος και γείτονάς του, και να τον μετέφερε, σε αποθήκη που διατηρεί στο χωριό Πανόραμα, του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος που διαβάστηκε στο δικαστήριο, δεδομένου, ότι ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή λόγω προβλημάτων υγείας, κακοποιήθηκε βάναυσα από τον δράστη.

Όπως ανέφερε, τον κακοποίησε χτυπώντας τον με τα χέρια, τα πόδια, με κατσούνες ακόμη και με λάστιχο ποτίσματος. Τον απειλούσε δε, ότι θα έκανε κακό στην οικογένειά του. Στο τέλος του έβαλε, όπως ανέφερε, ένα πιστόλι στο στόμα και τον υποχρέωσε να ορκιστεί στην εικόνα της Παναγίας ότι είχε σχέση με την εν διαστάσει σύζυγό του. Στην συνέχεια τον έβαλαν και πάλι στο αυτοκίνητο, τον οδήγησαν στο σπίτι τους στο Ηράκλειο και εκεί κάλεσαν την σύζυγό του, προκειμένου να ομολογήσει και μπροστά της, τη σχέση τους. Στην μήνυση που έκανε, ο παθών, χαρακτήρισε τον βασικό κατηγορούμενο αδίστακτο και ικανό για όλα. Πρόσθεσε δε, πως υποχρεώθηκε να πει ψέματα γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του.

Η απόφαση

Το δικαστήριο απάλλαξε λόγω αμφιβολιών τα δύο αγόρια και έκρινε ένοχο τον πατέρα, για τις πράξεις της αρπαγής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών, εξαγοράσιμη προς 25 ευρώ την ημέρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.