Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Προβλήματα και καταστροφές σε όλη την χώρα από την κακοκαιρία που συνεχίζεται και σήμερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβάστε τα άρθρα για τα προβλήματα και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία σε όλη την χώρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές.


----------

Ανυπολόγιστες καταστροφές σε όλη την Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης τέθηκαν περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία που πλήττει την επικράτεια. Ήπειρος καιΕυρυτανία έχουν πληγεί περισσότερο, ενώ Σάμος και Μυτιλήνη έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει και ηΑιτωλοακαρνανία, η οποία πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Εκεί έχουναποκλειστεί κοινότητες στους δήμους Θέρμου και Ναυπακτίας, ενώ στον δρόμο από Θέρμο προς Άγιο Θεόδωρο, υπάρχουν αποκλεισμένα αυτοκίνητα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.

Ανυπολόγιστη καταστροφή στην Άρτα

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος της Άρτας, ενώ σε προληπτική εκκένωση χωριών στα πεδινά προχωρούν οι αρχές, καθώς ο Άραχθος, ο Αχέροντας και ο Λούρος έχουν ξεφύγει από το όριο κινδύνου.

«Θα εκκενώσουμε προληπτικά τα πεδινά χωριά, ο Άραχθος κατεβάζει νερό» είπε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.



Τα χωριά που εκκενώνονται προληπτικά είναι οι Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, Λουτρότοπος, Κομμένο και Ακροποταμιά.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις κατέρρευσε το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα.


Το μεγαλύτερο τμήμα του υποχώρησε από τις βροχοπτώσεις και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αράχθου.

Στην Θεσπρωτία ο ποταμός Καλαμάς υπερχείλισε και πλημμύρισαν εκτάσεις στην περιοχή της Βρυσέλλας, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Αχέροντα, κυρίως στην περιοχή του κάμπου Φαναρίου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Μάλιστα στα Σεισμόπληκτα, το Βοτανικό και την Κατσικά έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια σπιτιών.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων βρίσκονται επί ποδός και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ενημερώνονται για τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή τους.



Κατέρρευσε κτήριο στη Σάμο

Μετά τις κατολισθήσεις στον περιμετρικό της πόλης και τις καταπτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου άλλο ένα περιστατικό κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία του δήμου.

Στην περιοχή της παραλιακής του Καρλοβάσου και συγκεκριμένα στην Αγία Πελαγία ένα παλιό κτίσμα κατέρρευσε λόγω των θυελλωδών ανέμων με αποτέλεσμα να καταπλακώσει ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Άμεσα έσπευσαν τα συνεργεία και διαπιστώθηκε, προς ανακούφιση όλων, ότι δεν υπήρχε άνθρωπος στο αυτοκίνητο

Εξάλλου, επί ποδός ήταν όλη την νύχτα τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου για να ανοίγουν τους δρόμους, που έκλειναν από τις καταπτώσεις των δέντρων.



Συναγερμός στη Μυτιλήνη

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας κήρυξε όλη την επικράτεια του δήμου Λέσβου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, λόγω των πρωτόγνωρων θυελλωδών νότιων ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε δεκάδες κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν συνεργεία με πυροσβεστικούς υπαλλήλους καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στη Σκάλα Ερεσού όπου έχει καταστραφεί προστατευτικό τοιχίο με αποτέλεσμα τα κύματα να καταστρέφουν την παραλία και να κινδυνεύουν με κατάρρευση παραθαλάσσια σπίτια του οικισμού.

Σε αρκετές περιοχές της Μυτιλήνης σημειώθηκαν μικροδιακοπές ρεύματος ενώ προβλήματα υπάρχουν και στη μετάδοση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από τη Digea.

Ζημιές υπέστησαν και ιστιοπλοϊκά σκάφη στο παραδοσιακό νότιο λιμάνι της πόλης. Επίσης, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στις αεροπορικές αφού από το πρωί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 10 μποφόρ.



Εκτεταμένες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία

Αιτήματα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των δήμων Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας και των δημοτικών ενοτήτων Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλήνης του δήμου Ναυπακτίας και των τοπικών κοινοτήτων Ευηνοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου του δήμου Μεσολογγίου, έστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα τα προβλήματα έχουν καταγραφεί στις εξής περιοχές:

Δήμος Μεσολογγίου: Στην τοπική κοινότητα Ευηνοχωρίου, έχουν καταστραφεί δύο εκ των τεσσάρων γεωτρήσεων του Ευήνου, ενώ έχουν σημειωθεί καταστροφές σε βοσκοτόπια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ελαιώνες.

Στις τοπικές κοινότητες Κατοχής και Λεσινίου της δημοτικής κοινότητας Οινιάδων Μεσολογγίου,υπάρχει ανάλογη εικόνα με καταστροφές σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και στο αρδευτικό σύστημα.

Δήμος Αμφιλοχίας: Υπερχείλισε ο ποταμός Ίναχος στις τοπικές κοινότητες Πατιόπουλου, Αγριδίου, Εμπεσού, Σταθά, Αμοριανών και Ποδογόρας με τις καταστροφές να εντοπίζονται κυρίως στις λιθοδομές στήριξης της κοίτης, σε παρακείμενες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε γεωτρήσεις και στην οδοποιία.

Επίσης υπάρχουν κατολισθήσεις πρανών, αποξηλώσεις και καταστροφές μεγάλων τμημάτων στον δρόμο από Θύαμο προς ιερά μονή Ρέθα, στην τοπική κοινότητα Αγριδίου, στον οικισμό Σκατζόκαμπο, στη διαδρομή από Περδικάκι προς Βρουβιανά - Αυλάκι, στη διαδρομή από Πατιόπουλο - Χρυσοπηγή - Φλωριάδα και στην εσωτερική οδοποιία των οικισμών Πετσάλια και Φράγκου.


Ακόμη, μεγάλες καταστροφές έχουν καταγραφεί στις δύο τοξωτές γέφυρες Αυλακίου και Βρουβιανών, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί, ως σημαντικά μνημεία παλαιάς αρχιτεκτονικής, αφού ο ποταμός Αχελώος τις έχει υπερκαλύψει με την ροή του. Επιπλέον, υπάρχουν πολλαπλές καταπτώσεις και αποφράξεις τάφρων απορροής.

Δήμος Θέρμου: Αποκλεισμένη είναι η τοπική κοινότητα Αργυρού Πηγαδίου, όπως και οι 12 μόνιμοι κάτοικοι, αφού δεν υπάρχει πρόσβαση από την περιοχή Γαρδικιώτη, ενώ στην ίδια περιοχή έχει καταστραφεί και το δίκτυο ύδρευσης. Επιπλέον έχει καταστραφεί από κατολισθήσεις η δεύτερη γέφυρα που συνέδεε το δρόμο Αμβρακίας προς Αργυρό Πηγάδι, η υδρομάστευση και τμήμα του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Θεοτόκος, στον οποίο παραμένουν σε αναμονή εκκένωσης και απομάκρυνσης οι πέντε μόνιμοι κάτοικοι.

Μεγάλη κατολίσθηση υπάρχει στο δρόμο Λαδικού - Νεροσύρτης στην τοπική κοινότητα Χαλικίου, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Αποκλεισμένη είναι η τοπική κοινότητα Κόνισκας, λόγω πολλών κατολισθήσεων στον κεντρικό δρόμο Θέρμο - Κόνισκα.

Ο δρόμος προς την τοπική κοινότητα Διπλατάνου έχει αποκοπεί, λόγω φερτών υλικών, ενώ έχει καταστραφεί και ο δεύτερος δρόμος από Ευηνολίμνη, Επίσης, έχει παρασυρθεί η γέφυρα στη θέση Καλαθέικα.



Ακόμη αποκλεισμένος από κατολίσθηση είναι ο δρόμος Θέρμο - Αμπέλια - Κοκκινόβρυση και διακλάδωση προς 'Αγιο Θεόδωρο, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο τμήμα Συκιές - Αμπέλια. Στη διακλάδωση του δρόμου προς 'Αγιο Θεόδωρο έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος φερτών υλικών και παραμένουν αποκλεισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή, ενώ στο δρόμο προς Κόνισκα η γέφυρα Γιδομανδρίτη κινδυνεύει με ολοσχερή καταστροφή.

Επίσης, έχει καταστραφεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης στους οικισμούς Μελίγκοβα - Λαδικού - Νεροσύρτης και στις τοπικές κοινότηες Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδιού, Χαλικίου και Κοκκινόβρυσης. Ακόμη, έχει αποκλειστεί ο δρόμος Γέφυρα Μπανιά - Ανάληψη, μέσω Πούλιανης, ενώ υπάρχουν επιμέρους ζημιές σε ιδιοκτησίες, σε δημοτικούς δρόμους και σε καλλιέργειες.

Δήμος Ναυπακτίας: Στην δημοτική ενότητα Πλατάνου έχει αποκοπεί ο δρόμος μεταξύ Πλατάνου και Αγίου Δημητρίου, στη θέση Χάνι Λιόλιου και έχουν αποκοπεί από τη Ναύπακτο επτά ορεινές κοινότητες, ενώ δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση.

Επίσης υπάρχουν κατολισθήσεις στην τοπική κοινότητα Κλεπάς, όπου κινδυνεύουν κατοικίες. Στη δημοτική κοινότητα Αποδοτίας έχει αποκοπεί ο δρόμος που οδηγεί στην «Ιφιονεία» και ειδικότερα στις περιοχές Γραμμένη Οξυά, Λευκά, Μανδρινή, όπου δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τις τοπικές κοινότητες Καλλονή και Κυδωνιά, η τοπική κοινότητα Γρηγόρι είναι αποκλεισμένη, ενώ η πρόσβαση προς την τοπική κοινότητα Ελατόβρυσης γίνεται μόνο από αγροτικό δρόμο. Ζημιές από κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί στο επαρχιακό δίκτυο Ελατού - Γρηγόρι - Ελατόβρυση, ενώ καταπτώσεις υπάρχουν στις τοπικές κοινότητες Τερψιθέα, Κοκκινοχώρι, Ασπριά και Αμπελακιώτισσα.

Στη δημοτική ενότητα Πυλήνης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε πολλές τοπικές κοινότητες, λόγωκαταπτώσεων, ενώ έχει υπερχειλίσει ο ποταμός Εύηνος στον Κάμπο Στράνωμας, όπου και έχουν πλημμυρίσει αγροκτήματα.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας παρακολουθούν σε όλη του την έκταση τον ποταμό Εύηνο, καθώς η ΕΥΔΑΠ έχει ξεκινήσει και απελευθερώνει μεγάλο όγκο νερού.



Προβλήματα σε όλη τη χώραΠροβλήματα δημιουργηθηκαν στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των βροχοπτώσεων που επικράτησαν ιδιαίτερα στην περιοχή της Φθιώτιδας και την υπερχείλιση του ποταμού Σπερχειού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τραίνων στο τμήμα Λιανοκλάδι – Τιθορέα.

Για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό την Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, οι αμαξοστοιχίες σταματούν στους σταθμούς Λιανοκλαδίου και Τιθορέας και στο τμήμα αυτό θα γίνεταιμετεπιβίβαση σε λεωφορεία, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

Στην Κοζάνη, έκλεισε από τις εννιά πρωί η Εγνατία Οδός, η οποία πλημμύρισε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, κλειστό είναι το κομμάτι Κοζάνη-Καλαμιά και στα δύο ρεύματα και η κυκλοφορία διεξάγεται από την ενωτική οδό μέσω Κοίλων και Βατερού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εγνατίας Οδού και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να αντληθούν τα ύδατα και να αποκατασταθεί το πρόβλημα.




Πηγή: http://www.nooz.gr

----------

Στο έλεος της κακοκαιρίας




Πηγή: http://www.newsit.gr


----------

Μεγάλες οι καταστροφές από την κακοκαιρία. Άστατος και σήμερα ο καιρός

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου. Χωριά εκκενώθηκαν ή και αποκλείστηκαν, σπίτια και γεωργικές εκτάσεις πλημμύρισαν, ενώ υπήρξαν και επικίνδυνες κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα, η μισή Ελλάδα «πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη, λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων. Οι μετεωρολόγοι ωστόσο εκτιμούν ότι μέχρι το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα υποχωρήσουν σημαντικά.

- Στην Άρτα, πολλές περιοχές πλημμύρισαν λόγων των έντονων βροχοπτώσεων. Μάλιστα, εκκενώθηκαν προληπτικά χωριά στις παραποτάμιες περιοχές του Άραχθου, του Αχέροντα και του Λούρου, καθώς τα ποτάμια «φούσκωσαν» από την έντονη βροχή.

- Στα Τζουμέρκα, κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το οποίο χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Μεγάλο τμήμα του υποχώρησε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Άραχθου. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι Αρχές έλαβαν έκτακτα μέτρα και για το γεφύρι της Άρτας.

- Στα Ιωάννινα, πολλά σπίτια αλλά και γεωργικές εκτάσεις πλημμύρισαν σε πολλές περιοχές.

Στα Τρίκαλα, υπερχείλισαν παραπόταμοι του Πηνειού προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν χωριά.

- Στον δήμο Σπερχειάδας, ένα κομμάτι γέφυρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και αποκλείστηκαν τέσσερα χωριά.

- Στην Λέσβο, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Άστατος και σήμερα ο καιρός

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική και βορειοανατολική χώρα και στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα είναι τοπικά έντονες. Μάλιστα, αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -1 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 8 στην Ήπειρο, από 8 έως 13 βαθμούς στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 15 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις 8 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας θα σημειωθούν στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.



Πηγή: http://www.madata.gr


----------

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ήπειρος και Ευρυτανία

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ήπειρος και η Ευρυτανία έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που ακολούθησαν.

Σημειώνεται ότι εκκενώθηκε το χωριό Κρίκελλος του δήμου Καρπενησίου, ενώ με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη την επικράτεια.

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σε όλη την επικράτεια, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, συσσωρεύσεων υδάτων και κατολισθήσεων. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, ενώ από τις 05:45 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων σε σημείο της διαδρομής Αθήνα-Λιανοκλάδι. Οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία από τον ΣΣ Λιανοκλαδιού προς τον ΣΣ Τιθορέας και αντίστροφα.

Παράλληλα, λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαμίας - Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και στην επαρχιακή οδό σιδηροδρομικού σταθμού Λιανοκλαδίου - Κωσταλεξίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών μέσω Επαρχιακής οδού Μοσχοχωρίου - Γοργοποτάμου. Επίσης, λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι, από τις 10:30 διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχιάδας προς τα χωριά Κολοκυθιά- Μάρμαρα- Αργύρια- Ανατολή.

Στην Άρτα εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους τα χωριά που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού Άραχθου, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, μετά το άνοιγμα του φράγματος στο Πουρνάρι, τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου(ΣΝΟ), που συνεδρίασε χθες το βράδυ στην Άρτα, οι κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι, Συκιές, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις. Μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράζονται φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης. Ωστόσο, μεγάλες καταστροφές έχουν γίνει σε όλο τον δήμο Νικολάου Σκουφά, στις υποδομές, στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο μεγάλος όγκος των υδάτων στην περιοχή Καναλακίου της Πρέβεζας, καθώς και στον Κάμπο του Φαναρίου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέρωντα. Η ίδια εικόνα, επικρατεί και στη Θεσπρωτία στον κάμπο των Φιλιατών, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά. Οι κάτοικοι, που βρίσκονται σε απόγνωση, μιλούν για πρωτοφανείς πλημμύρες.

Εκτεταμένες καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προκληθεί, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιοχή. Επίσης, έχουν αποκλειστεί κοινότητες στους δήμους Θέρμου και Ναυπακτίας, ενώ στον δρόμο από Θέρμο προς 'Αγιο Θεόδωρο, υπάρχουν αποκλεισμένα αυτοκίνητα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή.

Μάλιστα από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εστάλησαν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τα αιτήματα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των δήμων Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας και των δημοτικών ενοτήτων Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλήνης του δήμου Ναυπακτίας και των τοπικών κοινοτήτων Ευηνοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου του δήμου Μεσολογγίου.

Αίτημα για άμεση κήρυξη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του δημοτικού διαμερίσματος Πλάκας Καλαβρύτων, υπέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τον Δήμο Καλαβρύτων, μετά τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες και εξακολουθούν να συνεχίζονται, απειλώντας το χωριό.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου, ενώ στην Ορεστιάδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Πάλλης -Πενταλόφου λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

Στο Κιλκίς, λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις: Επ. Ο. 'Ανω Ποταμιάς - Κάτω Ποταμιάς, Επ. Ο. Αργυρουπόλεως - Σεβαστού, Επ. Ο. Μανδρών - Γαλλικού. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. Παράλληλα, εξαιτίας υπερχείλισης ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της επαρχιακής οδού Ακροποταμιάς - Μελάνθιου-Λαοδικήνου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς, αλλά δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης, από το Λιμνότοπο (διασταύρωση κολιός), έως τη διασταύρωση Αξιοχωρίου εξαιτίας υπερκάλυψης οδοστρώματος από όμβρια ύδατα και λάσπη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήρια επαρχιακή οδό Αξιοχωρίου Πολυκάστρου, μέσω των οικισμών Αξιοχωρίου και 'Ασπρου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή η διάβαση Ξηρόμερου στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην Καστοριά, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 26ο έως 28ο χλμ, λόγω χιονόπτωσης και ισχυρών ανέμων, που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα.

Στα Τρίκαλα, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλοκοτού και Φαρκαδόνας, του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης, πενήντα περίπου στρεμμάτων, αλλά και τμήμα της επαρχιακής οδού Κλοκοτού Τρικάλων - Μαραθέας Καρδίτσας κατακλύστηκαν με νερά με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων - Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού )να μην είναι εφικτή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη προστασία των διερχομένων ατόμων και οχημάτων από το σημείο. Η στάθμη των υδάτων είναι ανοδική.

Στην Ευρατανία, στις τοπικές κοινότητες Αγράφων - Επινιανών, Τριδέντρου και Βριγγιανών του δήμου Αγράφων, Δομνίστας και Στάβλων του δήμου Καρπενησίου και στις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Προυσού(Προυσός, Καστανιά, Τόρνος, Ασπρόπυργος) και του πρώην δήμου Φούρνας, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω βλάβης.

Διακοπές στην κυκλοφορία

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, ενώ από τις 05:45 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, λόγω υπερχείλισης όμβριων υδάτων σε σημείο της διαδρομής Αθήνα-Λιανοκλάδι. Οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία από τον ΣΣ Λιανοκλαδιού προς τον ΣΣ Τιθορέας και αντίστροφα.

Παράλληλα, λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Σπερχειού, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαμίας - Γοργοποτάμου (θέση Φραντζομύλου) και στην επαρχιακή οδό σιδηροδρομικού σταθμού Λιανοκλαδίου - Κωσταλεξίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών μέσω Επαρχιακής οδού Μοσχοχωρίου - Γοργοποτάμου. Επίσης, λόγω πτώσης γέφυρας στο χωριό Περιβόλι, από τις 10:30 διεκόπη η συγκοινωνία από Περιβόλι Σπερχιάδας προς τα χωριά Κολοκυθιά- Μάρμαρα- Αργύρια- Ανατολή.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου, ενώ στην Ορεστιάδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Πάλλης -Πενταλόφου λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων.

Στο Κιλκίς, λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις: Επ. Ο. 'Ανω Ποταμιάς - Κάτω Ποταμιάς, Επ. Ο. Αργυρουπόλεως - Σεβαστού, Επ. Ο. Μανδρών - Γαλλικού. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. Παράλληλα, εξαιτίας υπερχείλισης ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της επαρχιακής οδού Ακροποταμιάς - Μελάνθιου-Λαοδικήνου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς, αλλά δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί. Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης, από το Λιμνότοπο (διασταύρωση κολιός), έως τη διασταύρωση Αξιοχωρίου εξαιτίας υπερκάλυψης οδοστρώματος από όμβρια ύδατα και λάσπη. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήρια επαρχιακή οδό Αξιοχωρίου Πολυκάστρου, μέσω των οικισμών Αξιοχωρίου και 'Ασπρου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει κλειστή η διάβαση Ξηρόμερου στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην Καστοριά, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 26ο έως 28ο χλμ, λόγω χιονόπτωσης και ισχυρών ανέμων, που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα.

Στα Τρίκαλα, λόγω υπερχείλισης του Πηνειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλοκοτού και Φαρκαδόνας, του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης, πενήντα περίπου στρεμμάτων, αλλά και τμήμα της επαρχιακής οδού Κλοκοτού Τρικάλων - Μαραθέας Καρδίτσας κατακλύστηκαν με νερά με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων - Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού )να μην είναι εφικτή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη προστασία των διερχομένων ατόμων και οχημάτων από το σημείο. Η στάθμη των υδάτων είναι ανοδική.

Στην Ευρυτανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

- Επ. Ο. 10η χ/θ Δάφνης - Μαυρομάτας, Δήμου Αγράφων.

- Επ. Ο. Βαρβαριάδας - Μοναστηρακίου, από 6ο έως 9ο χλμ.

- Επ. Ο. Κερασοχωρίου - Αγράφων, Δήμου Αγράφων θέση Καρβασαράς, (15ο χλμ).

- Επ. Ο. Κερασοχωρίου - Παλαιοκατούνας, Δήμου Αγράφων, θέση Ακόνια, (8ο χλμ).

- Επ. Ο. Βελαώρας - Τοπολιάνων, Δήμου Αγράφων (διασταύρωση προς Κ. Ποταμιά Γρανίτσας).

- Επ. Ο. Ραπτόπουλου - Πρασιάς - Κέδρων, Δήμου Αγράφων, από 6ο έως 18ο χλμ.

- Επ. Ο. Κερασοχωρίου - Αγράφων, θέση κουφαλόρεμα.

- Όλο το επαρχιακό δίκτυο, της Δημοτικής ενότητας Αγράφων.

- Επ. Ο. Καρπενησίου - Προυσού, από οικισμό Ταύρος έως Διπόταμα.

- Επ. Ο. Προυσού - Ασπροπύργου.

- Επ. Ο. Ραπτόπουλου -Πρασιάς, (θέση Στάρτ).

- Επ. Ο. Κρικέλλου - Δομνίστας, 35ο χλμ.

- Επ. Ο. Λημερίου - Γρανίτσας, Δήμου Αγράφων 1η και 6η χ/θ.

- Επ. Ο. Καρπενησίου - Βελαώρας , θέση Σταυρός.

- Επ. Ο. Σιγγρέλου - Κρικέλλου, (θέση Βασιλικό), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

- Στην Επ. Ο. Καρπενησίου - Προυσού, συχνές διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων, λόγω πτώσεως βράχων και υλικών.

Επιπλέον, στις τοπικές κοινότητες Αγράφων - Επινιανών, Τριδέντρου και Βριγγιανών του δήμου Αγράφων, Δομνίστας και Στάβλων του δήμου Καρπενησίου και στις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Προυσού(Προυσός, Καστανιά, Τόρνος, Ασπρόπυργος) και του πρώην δήμου Φούρνας, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω βλάβης.

Στην Αχαΐα, περίπου στις 12:00, λόγω κατολίσθησης χωμάτινου όγκου, πραγματοποιήθηκε εκκένωση οκτώ σπιτιών, του χωριού Πλάκα Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ στο σημείο παραμένει ένας κάτοικος προκειμένου, διασώσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών στη περιοχή, όπως και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης.


Πηγή: http://www.madata.gr


----------

Άμεσες πρωτοβουλίες για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας (φωτό - videos)

Το μονότοξο Γεφύρι της Πλάκας ήταν το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, με άνοιγμα τόξου 40,20 μέτρα και ύψος, στο κέντρο, 21 μέτρα

φωτό από vimanews.gr

Άμεσες πρωτοβουλίες για την αναστήλωση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας αναλαμβάνουν ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σύμφωνα με το vimanews.gr. Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης ήλθε ήδη σε επαφή με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ι. Κόλια, ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα για τη σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης.

Τη διαβεβαίωση ότι άμεσα θα ξεκινήσουν επαφές και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα απευθυνθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που έχει την τεχνογνωσία, ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία για να ξεκινήσει η μελέτη και να αναζητηθεί χρηματοδότηση για την αναστήλωση αυτού του ιστορικού μνημείου, είχε δώσει και ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές.


φωτό από pramantamaniac.blogspot.gr

Ο Περιφερειάρχης ανέλαβε επίσης το συντονισμό όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την πλήρη αποκατάσταση της Γέφυρας. Ήδη σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μετέβη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας και στελέχη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, για την εξέταση της όλης κατάστασης.



Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρρευση του ιστορικού Γεφυριού, σημειώνοντας ότι κλιμάκιο των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη φεύγει για την περιοχή προκείμενου να υπολογιστεί το μέγεθος των ζημιών. Παράλληλα, κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα θα εξετάσει όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, ενώ θα συζητηθεί και τι μπορεί να γίνει με το Γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε.


φωτό από vimanews.gr

Σε κατάσταση σοκ

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι των Τζουμέρκων βρίσκονται σε κατάσταση σοκ για την κατάρρευση του γεφυριού που ήταν αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Όλοι στην περιοχή κάνουν λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων σε ζητήματα υποστήριξης του πέτρινου γεφυριού, τα οποία πολλές φορές έθεταν και κατέθεταν την ανησυχία τους. Ο δάσκαλος Χαρίλαος Μήτσης, λέει χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ: «Σήμερα, έγινε το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει διαπραχτεί, γιατί υπήρξε αδιαφορία. Επισήμανα πολλές φορές τον κίνδυνο ότι θα πέσει. Μάλιστα τελευταία προσπάθεια ήταν τον Γενάρη, πέρυσι, όταν ζητούσα από τους αρμόδιους άμεση επέμβαση».

Η ιστορία του θρυλικού Γεφυριού

Το μονότοξο Γεφύρι της Πλάκας ήταν το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, με άνοιγμα τόξου 40,20 μέτρα και ύψος, στο κέντρο, 21 μέτρα. Γεφύρι με ιστορικό φορτίο, καθώς εκεί λειτούργησε το τελωνείο από την ελεύθερη Ελλάδα στην σκλαβωμένη Ήπειρο. Σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας των αντιστασιακών δυνάμεων, καθώς εκεί, στις 29 Φεβρουαρίου του 1944, υπογράφηκε η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφιλλου για την κοινή δράση κατά των Γερμανών κατακτητών της χώρας.


φωτό από το alekosdigital.blogspot.gr

Ο κ. Θεόφιλος Παπαδημητρίου, κάτοικος των Ραφταναίων, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση ανάσας από τον οικισμό, αναφέρει ότι το γεφύρι κτίστηκε από μαστόρους και πελεκάνους της πέτρα από την Πυρσόγιαννη. Όταν τελείωσε το γεφύρι και έγιναν τα εγκαίνια, έπεσε η καμάρα και μετά από λίγο καιρό οι Τζουμερκιώτες έφεραν τον αρχιμάστορα Μπέγκα από την Πράμαντα και το έργο ξανακτίστηκε το 1866. Μάλιστα, όπως μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αυγά από την περιοχή και μαζί με ασβέστη «έγινε πορσελάνη, η συνδετική ουσία της πέτρας».

Το γεφύρι, δρόμος εμπορίου, ένωνε τα Τζουμέρκα με την υπόλοιπη Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Η καμάρα του δέχτηκε τις βόμβες των γερμανικών αεροπλάνων, όμως άντεξε με μικρές φθορές στη δεξιά του πλευρά. Οι Ραφτανίτες το επισκεύασαν με τσιμέντο το 1943 και η γέφυρα έκτοτε λειτουργούσε χωρίς προβλήματα. Κάθε χρόνο, τα Θεοφάνεια, στο Γεφύρι τις Πλάκας, οι Τζουμερκιώτες κάνουν την βάφτιση του Σταυρού.


φωτό από το alekosdigital.blogspot.gr


φωτό από το alekosdigital.blogspot.gr




Πηγή: http://www.skai.gr


----------

Σε «κλοιό» κακοκαιρίας για τρίτη μέρα Πάτρα, Καλάβρυτα, Ναυπακτία και Αιτωλία


Η κακοκαιρία πλήττει για τρίτο εικοσιτετράωρο τη Δυτική Ελλάδα, με την Πάτρα, τα Καλάβρυτα και τη Ναυπακτία να δέχονται το μεγαλύτερο κύμα και να εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα.

Στη διάρκεια της νύχτας στην πρωτεύουσα της Αχαΐας συνεχίστηκαν τα προβλήματα καθώς λόγω των σφοδρών ανέμων έπεσαν δέντρα με πεύκο να ξεριζώνεται και να πέφτει πάνω στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου. Ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Ρίου αλλά και σε παραλία , Μονοδένδρι.

Η πορθμειακή Γραμμή Ρίου Αντιρρίου παραμένει για τρίτο εικοσιτετράωρο κλειστή λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή

Μετά την εκκένωση 8 κατοικιών στην Πλάκα Καλαβρύτων, όπου έχει σημειωθεί μεγάλης έκτασης κατολισθητικό φαινόμενο σήμερα αναμένεται σήμερα η πολιτεία να απαντήσει στο αίτημα για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην ορεινή Ναυπακτία και συγκεκριμένα στο Δημοτικό διαμέρισμα της Αποδοτίας όπου έχουν σημειωθεί μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις.

Ανάλογο αίτημα – για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - έχει τεθεί από το Δήμο Ναυπακτίων και αναμένεται η απάντηση να δοθεί σήμερα.


Πηγή: http://www.zougla.gr


----------

Έπεσε η στέγη σχολείου στην Ημαθία


Ο δυνατός άνεμος «σάρωσε» τα πάντα – Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.
Τυχερά ήταν τα παιδιά του Λυκείου και του Γυμνασίου της Μελίκης στην Ημαθία που δεν είχαν σχολείο χθες διαφορετικά ίσως να είχαμε και τραγωδία, αφού από τον ισχυρό αέρα κατέρρευσε όλη η σκεπή του κτιρίου.

Σύμφωνα με το laikoyra.gr, από τον δυνατό θόρυβο όπως μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής τρόμαξαν. Στο σημείο έσπευσαν ο Λυκειάρχης,δημοτικοί σύμβουλοι και μηχανικοί να δουν την κατάσταση.

Έπεσε η στέγη σχολείου στην Ημαθία

Αύριο και μεθαύριο το Λύκειο και το Γυμνάσιο Μελίκης θα παραμείνει κλειστό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.