Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην καισαρική τομή



Έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη στιγμή και τον τρόπο που θα γεννήσει.

Η σύγχρονη γυναίκα κατά κανόνα έχει σπουδάσει, έχει αυτόνομη επαγγελματική σταδιοδρομία και επιλέγει η ίδια την χρονική στιγμή, που θα δημιουργήσει οικογένεια με τον σύντροφό της. Ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χρονοδιαγράμματος που η ίδια θέτει στην ζωή της και όταν αποφασίσει ότι οι συνθήκες είναι οι επιθυμητές, διεκδικεί το δικαίωμά της στην μητρότητα.

Ξεκινώντας από το δεδομένο ότι πλέον κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει την επιθυμητή χρονική στιγμή της εγκυμοσύνης της γιατί μας παραξενεύει ακόμα το γεγονός, ότι έχει το δικαίωμα να επιλέξει τόσο την στιγμή όσο και τον τρόπο με τον οποίο θα γεννήσει;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια και πως η πλειοψηφία των γυναικών συνεχίζει να εργάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να θέτει στόχους και παράλληλα με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις να προσπαθεί να κάνει το βέλτιστο δυνατό για τις κοινωνικές της υποχρεώσεις και τις διαπροσωπικές τις σχέσεις, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η επιλογή της προγραμματισμένης καισαρικής τομής είναι προς όφελός της.

Σε συνεργασία με τον Γυναικολόγο της μπορεί να επιλέξει όχι μόνο την στιγμή που θα μείνει έγκυος αλλά και την κατάλληλη ημέρα που επιθυμεί να γεννήσει, προγραμματίζοντας από την εισαγωγή της στο μαιευτήριο μέχρι την ημέρα της εξόδου της, διαμορφώνοντας το πρόγραμμά της σύμφωνα με τις ανάγκες της.

Η προγραμματισμένη καισαρική τομή μπορεί να γίνει είτε με γενική νάρκωση είτε με επισκληρίδιο αναισθησία, δίνοντας την δυνατότητα στην μητέρα να δει το παιδί την στιγμή της εξόδου και να ακούσει το πρώτο του κλάμα όπως στην διαδικασία του κολπικού τοκετού. Είναι μία χειρουργική επέμβαση κατά κανόνα χωρίς καμία επιπλοκή όταν διενεργείται υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες και προϋποθέσεις. Η μητέρα αναρρώνει γρήγορα και επιστρέφει στην καθημερινότητά της άμεσα.

Επιπλέον αποφεύγεται η κακοποίηση του πυελικού εδάφους με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην παρουσιάζει αργότερα ακράτεια ούρων, κυστεοκήλη, ορθοκήλη και πρόπτωση μήτρας που παρατηρούνται συχνά σε γυναίκες που έχουν γεννήσει με κολπικό τοκετό (συνήθως εργώδη) και επιβαρύνουν την καθημερινότητά της, οδηγώντας την μετά την πάροδο κάποιων ετών στην χειρουργική λύση του προβλήματος.

Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ενημερώνεται εγκαίρως για τις επιλογές της και σε συνεργασία με τον Γυναικολόγο της να αποφασίζει την καλύτερη λύση για την ίδια υπολογίζοντας όχι μόνο τα βραχυπρόθεσμα αλλά και τα μακροπρόθεσμα οφέλη αλλά και επιπλοκές της κάθε μεθόδου ξεχωριστά. Μπορεί να αποφασίζει για το σώμα της και να διεκδικεί το δικαίωμά της στη μητρότητα χωρίς αυτό να συνεπάγεται περιττές επιβαρύνσεις και επιπλοκές για το σώμα της.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμετωπίστε την χρόνια κόπωση



Είστε συχνά κουρασμένοι και δεν ξέρετε γιατί;
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αλλοιώσει ριζικά την λειτουργιά του ανθρώπινου οργανισμού, παραβιάζοντας κάθε φυσική σωματική έκφραση. Η σωματική κίνηση έχει δώσει τη θέση της στη ψυχολογική φόρτιση, ενώ η θρεπτική αξία των τροφών έχει περιοριστεί στην έντονη χημική γεύση. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είμαστε φτιαγμένοι για καθιστική ζωή ούτε για «πλαστικά γεύματα».

Τι είναι το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης

Πρόκειται για μια σύνθετη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από έντονη κόπωση, η οποία δεν βελτιώνεται με την ξεκούραση και επιδεινώνεται με κάθε φυσική ή νοητική δραστηριότητα. Το σύνδρομο αυτό δεν αφορά μόνο το εργασιακό περιβάλλον, αφού έχει παρουσιαστεί ακόμη και σε εφήβους.
Συμπτώματα χρόνιας κόπωσης

Αδυναμία συγκέντρωσης

Συνήθως η χρόνια κόπωση γίνεται αντιληπτή στη διάρκεια μιας απαιτητικής δραστηριότητας. Το άτομο συνειδητοποιεί ότι αδυνατεί να εκτελέσει την εργασία του και σταδιακά αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε στα στοιχειώδη. Μεγάλες δυσκολίες εμφανίζονται και στην προσπάθεια απομνημόνευσης.

Έντονοι μυϊκοί πόνοι

Ανεξήγητοι μυϊκοί πόνοι, οι όποιοι δεν υποχωρούν στο πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα με τους μύες υπάρχει και πόνος στις αρθρώσεις, ο όποιος δεν συνοδεύεται από πρήξιμο ή ερυθρότητα.

Πονοκέφαλος

Η ημικρανία είναι ίσως το ενοχλητικότερο από τα συμπτώματα που συνοδεύουν το σύνδρομο. Πολλές φορές ο πόνος δεν υποχωρεί ακόμη και με παυσίπονα φάρμακα. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι το πρωινό ξύπνημα με πονοκέφαλο.

Διαταραχές ύπνου

Το σύνδρομο μπορεί να συνοδεύεται από παρατεταμένη αϋπνία. Ο ελάχιστος ύπνος συνήθως δεν ξεκουράζει τον ασθενή, ο οποίος, συνήθως ξυπνά κουρασμένος. Η χρόνια κόπωση μπορεί να συνοδεύεται και με διαρκή υπνηλία αλλά και αδυναμία πλήρους αποκατάστασης.
Ποια είναι τα αίτια της εμφάνισης του συνδρόμου;

Ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί τελείως από το φυσικό τρόπο ζωής και βιώνει μια πολύ ανθυγιεινή πραγματικότητα. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει αφορούν το ψυχολογικό και το οργανικό κομμάτι, επηρεάζοντας αντίστοιχα νοητικές και σωματικές λειτουργίες. Η κακή διατροφή είναι βασικός παράγοντας οποιασδήποτε υπερκοπωτικής κατάστασης, στερώντας από τον οργανισμό πολλά αμυντικά όπλα. Η μειωμένη σωματική δραστηριότητα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, επίσης, το σώμα και το πνεύμα του ανθρώπου, ο οποίος νιώθει εξαντλημένος από τον υπολογιστή ή την καρέκλα του γραφείου αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει εκτονώσει καθόλου κινητική ενέργεια. Τέλος, το στρες που μας συνοδεύει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να αποβεί μοιραίο αφού αποτελεί καθοριστικό παράγοντα νοητικής κόπωσης, δημιουργώντας κυρίως πρόβλημα στο μηχανισμό ανάπαυσης και αποκατάστασης.
Πρόληψη

Αλλαγή του τρόπου σκέψης

Τίποτα δεν μπορεί να μας προστατέψει περισσότερο από το θετικό τρόπο σκέψης. Το μόνιμο άγχος της καθημερινότητας είναι αρκετές φορές αδικαιολόγητο και δεν προσφέρει ουσιαστική λύση στα προβλήματα. Ο φόβος της επιτυχίας ή της αποτυχίας δεν πρέπει να μας επηρεάζει περισσότερο από όσο χρειάζεται αφού πάντα υπάρχει και μια δεύτερη ευκαιρία.

Διατροφή

Η διατροφή θα πρέπει να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, προστατεύοντας το σώμα από την υπερπαραγωγή ελεύθερων ριζών. Μεγάλος σύμμαχος στην αμυντική μας προσπάθεια είναι τα αντιοξειδωτικά. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, με κυριότερες τη βιταμίνη Α και το β-καροτένιο, τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε, το σελήνιο και τα διάφορα φλαβονοειδή, δρουν δεσμεύοντας και εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντάς τες κατά αυτό τον τρόπο σε μη τοξικές. Καταναλώνουμε άφθονα φρούτα και λαχανικά, προτιμούμε το λευκό κρέας (ψάρι, κοτόπουλο), ενώ αφαιρούμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα από το τραπέζι μας.

Συμπληρώματα

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά την άμυνα του οργανισμού ενάντια στη χρόνια κόπωση. Ωστόσο, η βιταμίνη C και κάποια συμπλέγματα βιταμινών πιθανόν να βοηθούν ανθρώπους που δεν τρέφονται σωστά. Τα σκευάσματα καφεΐνης δίνουν προσωρινή διέγερση η οποία δεν αποτελεί ουσιαστική βοήθεια. Τέλος, τα συμπληρώματα πρωτεΐνης υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των ανθρώπων που εκτελούν βαριά σωματική εργασία, ενώ δεν θεωρούνται αναγκαία αν υπάρχει σωστή διατροφή.

Άσκηση

Η αερόβια άσκηση μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χρόνιας κόπωσης, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και οδηγώντας σε πλήρη σωματική και πνευματική εκτόνωση. Ιδανικά θεωρούνται τα ομαδικά σπορ που έχουν και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ενώ πολύ αποδοτικά είναι και τα προγράμματα αίθουσας των γυμναστηρίων (group training). Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι στόχος της άσκησης είναι η πνευματική και σωματική υγεία και όχι η επίδοση η οποία αποτελεί, επίσης, στρεσογόνο παράγοντα.
Σύνδρομο Burn out

Μια από τις εκφάνσεις του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης είναι το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης (Burn out).

Το σύνδρομο Burn out ή σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης καταγράφηκε για πρώτη φορά στην βιβλιογραφία το 1974 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η κατάσταση αυτή, εν δυνάμει, αφορά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους , με μεγαλύτερη συχνότητα στους χώρους που απαιτείται διαπροσωπική επαφή. Το ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο χρόνος και η αποτίμηση της εργασίας μέσω του αποτελέσματος , όπως επίσης και οι υψηλές προσδοκίες που καλλιεργεί ο εργαζόμενος και το περιβάλλον για αυτόν , είναι στοιχειά που εξασθενούν τις εσωτερικές άμυνες του, οδηγώντας στην εμφάνιση συμπτωμάτων ψυχικής και σωματικής διαταραχής. Η διάρκεια και η ένταση του φαινομένου αφορούν το κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και έχουν να κάνουν με τον ατομικό μηχανισμό άμυνας αλλά και με την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξοργιστικό: Ο «Γολγοθάς» μίας μητέρας και η αδιαφορία ενός κράτους!!!



Γροθιά στο στομάχι μίας Πολιτείας, που αδιαφορεί προκλητικά ακόμη και για τη ζωή μικρών παιδιών, αποτελεί η επιστολή της Άννας Κυρώζη.

Μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού της Μαριλένας, που αντιμετωπίζει μία σπάνια ασθένεια (σύνδρομο ΟΚΑΜΟΤΟ) και υποβάλλεται σε συνεχείς εγχειρήσεις η κ. Κυρώζη , δημοσιοποιεί μέσω του Facebook τις τεράστιες δυσκολίες με τις οποίες μάχεται καθημερινά.

Η ίδια καυτηριάζει τη στάση των αρμοδίων αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον οποίο είχε στείλει επιστολή αλλά δεν έγινε τίποτα.

Η γυναίκα με απίστευτη αξιοπρέπεια και κουράγιο, παρά την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί προκειμένου να γίνει γνωστή η συγκεκριμένη ασθένεια και στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η επιστολή της Άννας Κυρώζη

«22 Μαΐου. Κουράστηκα να διαβάζω για τους πολιτικούς, για ψηφοφορίες, για το τι έκανε ο ένας και ο άλλος, τι έφαγε, τι έκανε η γυναίκα του, για τις υποσχέσεις τους και τα κουτσομπολιά για τους διάσημους.
Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε και να δημοσιοποιήσουμε μπας και ταρακουνηθεί κανένας, όπως είναι η υγεία των δικών μας ανθρώπων. Δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ κανέναν πολιτικό να αναφέρεται για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και τι προτίθενται να κάνουν για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Αντίθετα ταλαιπωρούν τον κόσμο που πραγματικά έχει ανάγκη και τους βάζουν στο ίδιο «σακί» με τους «ΑΜΕΑ μαϊμούδες»!

Ήθελα να ήξερα με την απογραφή που έγινε ακόμα δεν έβγαλαν άκρη; Καθυστερούν τα προνοιακά επιδόματα γιατί τώρα έβαλαν πάλι να ψάχνουν ποιοι τα δικαιούνται τελικά! Έχουν ιδέα πόσα μηνιαία έξοδα έχει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες;

Αγανάκτησα, βαρέθηκα, έκλαψα, θύμωσα, έπαθα κατάθλιψη και αποφάσισα επιτέλους να δημοσιοποιήσω χωρίς καμία ντροπή έστω και στο facebook την κατάσταση της κόρης μου Μαριλένας που σε λίγο θα γίνει 8 ετών μια και αρκετοί από εσάς είναι γιατροί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, έχετε γνωριμίες κλπ και ίσως μπορείτε να βοηθήσετε. Ακόμα όμως και να μην γίνει αυτό, τουλάχιστον τα "βγάζω" από μέσα μου που βράζω!!!

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο link http://omim.org/entry/604916, το 3ο άρθρο (της κας Μαρκούρη) αναφέρεται στην Μαριλένα, ή στο link http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1469-8749.2008.03147.x/abstract (άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «Developmental Medicine & Child Neurology»),
η οποία πάσχει από ένα πάρα πολύ σπάνιο σύνδρομο, το οποίο λέγεται ΟΚΑΜΟΤΟ, και είναι μόλις το 4ο παιδί παγκοσμίως που έχει διαγνωσθεί. Δυστυχώς λόγω των πολύ λίγων περιπτώσεων δεν υπάρχει καμία πρόγνωση για το μέλλον. Δύο από τα παιδάκια δεν είναι πλέον στην ζωή…

Η Μαριλένα αύριο θα κάνει την 9η εγχείρηση από τότε που γεννήθηκε, αρχές Ιουλίου την 10η και δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε στην συνέχεια! Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί έχω αγανακτήσει τόσο πολύ με το ελληνικό κράτος που δεν αντέχω να τα κρατάω άλλο μέσα μου! Ζήτησα από όλα τα κανάλια να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και απ’ότι κατάλαβα ακόμα και εκεί χρειάζεσαι μέσον… Έγραψα επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό κο Παπανδρέου στέλνοντας μαζί και όλες τις εξετάσεις, γνωματεύσεις, άρθρα για την περίπτωση της Μαριλένας και τον Γολγοθά που αντιμετωπίζουμε τόσο ψυχικά όσο και χρηματικά (π.χ. για μια συνεδρία φυσιοθεραπείας το Κράτος μας πληρώνει με 1,23 ευρώ ενώ πραγματικά το κόστος είναι 40 ευρώ) χωρίς να έχουμε από το Κράτος υποστήριξη και ζητώντας καθοδήγηση!

Ο κος Παπανδρέου (αμφιβάλλω αν διάβασε καν την επιστολή) προώθησε προς τα «αρμόδια» Υπουργεία την επιστολή και όλα τα συνημμένα. Κάθε Υπουργείο δήλωνε ότι η περίπτωση δεν είναι στην αρμοδιότητά του και το προωθούσε σε άλλο, μέχρι που μου απάντησαν όλοι ότι τελικά κανένας δεν ήταν αρμόδιος να βοηθήσει!!! Στο Νοσοκομείο Παίδων κοντέψαμε να χάσουμε την κόρη μας από λάθος διαγνώσεις και αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης μια και δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα περί τίνος πρόκειται! Και βέβαια κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να ψάξει τι ακριβώς σύνδρομο είναι αυτό! Απλά «σηκώναν τα χέρια ψηλά». Η Μαριλένα όμως έχει πολύ θέληση για ζωή και απίστευτη δύναμη, και μας το δείχνει κάθε μέρα. Από αυτήν αντλούμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε!

Που θέλω να καταλήξω; Δεν ξέρω πλέον που να αποτανθώ και ποιος μπορεί να βοηθήσει να γίνει αυτό το σύνδρομο γνωστό στην Ελλάδα ώστε να γραφτεί επίσημα στις σπάνιες παθήσεις ώστε να μην έχουμε πάντα την γνωστή απάντηση: “Tι είναι πάλι αυτό; Δεν ξέρουμε, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε, δεν καταγεγραμμένο αυτό το Σύνδρομο κλπ”. Επίσης ίσως να μπορούσε να βοηθήσει και άλλα παιδάκια που ίσως είναι ακόμα αδιάγνωστα και οι γονείς τους δεν μπορούν να βρουν πουθενά απαντήσεις…

Aς αναλάβει επιτέλους κάποιος σε αυτό το Κράτος τις ευθύνες του, έστω και με την δική μας βοήθεια! Ίσως κάποιος από εσάς να μπορεί να βοηθήσει δίνοντάς μας οδηγίες για το πώς μπορούμε να κινηθούμε.
Να είστε πάντα καλά»!


Διαβάστε περισσότερα...

«Κατανόηση για όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν»



Εγκύκλιος της ΔΕΗ για το «χαράτσι».

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) για το 2011 μέσω των λογαριασμών ρεύματος εξέδωσε ΔΕΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Στα τέλη Απριλίου, έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011. Για το λόγο αυτό, στις 30 Απριλίου 2012 η ΔΕΗ – σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών – διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος για είσπραξη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Προς τούτο, δεδομένου ότι τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε περίπτωση πελάτη που είχε οφειλή από ΕΕΤΗΔΕ, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η ως άνω πίστωση – για όσους πελάτες όφειλαν ΕΕΤΗΔΕ –εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.

Στις περιορισμένες περιπτώσεις πελατών, οι λογαριασμοί των οποίων περιελάμβαναν καθυστερούμενες οφειλές ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήθηκαν εκπρόθεσμα μετά την 30η Απριλίου 2012, σημειώνεται ότι, το ποσό που τυχόν κατεβλήθη και αντιστοιχούσε στην οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ θα επιστραφεί (πιστωθεί) στους πελάτες αυτούς με τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

Εάν οιοσδήποτε εκ των ως άνω πελατών επιθυμεί να του επιστραφεί το ως άνω ποσό νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, μπορεί – εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά του – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να εισπράξει άμεσα το σχετικό ποσό (με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και την ταυτότητά του).

Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, τηλεφωνώντας στον αριθμό που αναγράφεται στο λογαριασμό τους στη θέση Πληροφορίες.

Η ΔΕΗ ζητεί την κατανόηση για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι εξ αρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην αποστολή αυτή που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων».



Διαβάστε περισσότερα...

Καλοκαιρινό bazaar διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»



Θα διαρκέσει από τις 11 μέχρι και τις 13 Ιουνίου.

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει bazaar με στόχο την οικονομική στήριξη και ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου που προσφέρει.

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα γίνει στο μετρό του Συντάγματος θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του οργανισμού αλλά και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών και άλλων ειδών.

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα αντικείμενα που θα μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες του bazaar, σε προσιτές τιμές, είναι τα εξής: πετσέτες θαλάσσης, καπέλα, παιδικές μπλούζες με ζωγραφιές των παιδιών, σεντόνια, μπλοκ και σύνεργα ζωγραφικής καθώς και είδη ρουχισμού.

Το bazaar θα διαρκέσει από τη Δευτέρα, 11 έως και την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρες 7:30 έως 22.30.


Διαβάστε περισσότερα...

Τους «βάφτιζαν» τυφλούς για να παίρνουν επιδόματα



Εισαγγελική έρευνα για υπόθεση παράνομων επιδομάτων στη Ζάκυνθο.

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει άλλη μία υπόθεση παράνομων επιδομάτων. Συγκεκριμένα, προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, με σκοπό τη διερεύνηση λήψης παράνομων επιδομάτων τυφλότητας από πολίτες της Ζακύνθου.

Η έρευνα που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου γίνεται προκειμένου να διακριβωθεί η τέλεση εγκλημάτων ψευδούς βεβαίωσης, απάτης, απιστίας και παράνομης λήψης ωφελημάτων από διάφορα πρόσωπα (ιδιώτες και υπαλλήλους), τα οποία ελάμβαναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται, ύστερα από ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, η έρευνα ανατρέχει χρονικά από το έτος 1988 και αφορά τον έλεγχο χιλίων διακοσίων (1200) φακέλων συνολικά, προσώπων δικαιούχων λήψεως προνοιακών επιδομάτων (εν ζωή και αποθανόντων), του Νομού Ζακύνθου.

Από τον έλεγχο των στοιχείων συγκεκριμενοποιήθηκαν εξακόσιες ογδόντα δύο (682) περιπτώσεις προσώπων (εν ζωή) για τις οποίες διεξάγεται δικαστική πραγματογνωμοσύνη από ιατρούς οφθαλμίατρους - πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Πατρών. Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώνεται και η ζημιά του Δημοσίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Τράπεζα αίματος στη Χαλκιδική



Η προσπάθεια ξεκινά με εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 9/6.

Στη δημιουργία Τράπεζας αίματος και Μητρώου αιμοδοτών προχωρά ο δήμος Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των δημοτών και των κατοίκων για αίμα σε έκτακτες περιπτώσεις και να αναπτυχθεί το πνεύμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς.

«Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί σημαντική πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας και συνάμα μεγαλειώδη εκπλήρωση κοινωνικού καθήκοντος. Αποτελεί, ίσως, την ευγενέστερη και πολυτιμότερη ανθρώπινη προσφορά, την προσφορά ζωής», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Χρήστος Πάχτας.

Η Τράπεζα αίματος του δήμου Αριστοτέλη θα λειτουργεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία Πολυγύρου και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η προσπάθεια ξεκινά το Σάββατο 9 Ιουνίου με την εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα «Μητροπολίτης Σωκράτης» του δημοτικού καταστήματος Αρναίας, εκεί όπου θα βρίσκεται κινητή μονάδα αιμοδοσίας από τις 9:30-13:30.


Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντική αιμοδοσία στα Βραχνέικα Αχαΐας



Θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου.

Για μια ακόμη φορά θα μπορέσουν να δείξουν την έμπρακτη κοινωνική τους προσφορά οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Βραχναιίκων στην Αχαΐα, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου.

Η προσφορά αίματος θα γίνει στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο από τις 9.00 έως τις 13.00. Η προσπάθεια διοργανώνεται από το κέντρο αιμοδοσίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, σε συνεργασία με τη δημοτική ενότητα Βραχναιίκων, τον κοινωνικό οργανισμό δήμου Πατρέων και την αντιδημαρχία υγείας του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση των κατοίκων στην προηγούμενη αιμοδοσία που είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου ήταν εξαιρετικά μεγάλη.

Έτσι, όσοι από τους πολίτες της περιοχής χρειάστηκαν αίμα εξυπηρετήθηκαν άμεσα λόγω των τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών στις οποίες προχωράει η δημοτική ενότητα.


Διαβάστε περισσότερα...

70 εκατ. ευρώ για τους αγρότες



"Ενέσεις" ρευστότητας σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου του αρμοδίου υπουργού, Ν. Μαραβέγια, 70 εκατ. ευρώ συνολικά, πρόκειται να δοθούν, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε παραγωγούς για το ποιοτικό παρακράτημα ελαιολάδου, το ποιοτικό παρακράτημα βοοειδών κι άλλα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία κι ενίσχυση ελαιοπαραγωγών σε νησιά του Αιγαίου.

Έως το τέλος του μήνα επίσης, θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αποζημιώσεων παραγωγών που υπέστησαν ζημιές το 2011, με την καταβολή από τον ΕΛΓΑ ποσού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το σύνολο των αποζημιώσεων για τις ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή το 2011, ανήλθαν σε 90-100 εκατ. ευρώ. Τέλος, έως τις αρχές Ιουλίου το αργότερο πρόκειται να καταβληθεί και η εξισωτική αποζημίωση κτηνοτρόφων που ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, όπως επισημάνθηκε, αμείωτο εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα μίσθωσης αγροτικής γης. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έχουν αναρτηθεί προς μίσθωση 2.176 αγροτεμάχια κι έχουν κατατεθεί 3.700 αιτήσεις ενδιαφέροντος, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης. Την ίδια ώρα από τις Περιφέρειες ελέγχονται 21.000 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης, 400.000 στρεμμάτων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αξιολογήσεις και να προχωρήσουν οι αναρτήσεις των καταλλήλων τεμαχίων.


Διαβάστε περισσότερα...

Έκαναν ηλεκτροσόκ σε έγκυο οκτώ μηνών!




Επειδή πάρκαρε σε θέση για Άτομα με Αναπηρία.

Μία γυναίκα που διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της λέει πως ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε σε βάρος της ένα Taser, όπλο που κάνει ηλεκτροσόκ. Η 30χρονη Tiffany Rent δήλωσε πως ήρθε σε αντιπαράθεση με τον αστυνομικό του Σικάγο επειδή πάρκαρε σε θέσεις που προορίζονταν για Άτομα με Αναπηρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Rent έσκισε την κλήση που της έκοψε ο αστυνομικός και έβαλε μπρος για να φύγει αλλά ο αστυνομικός- που την προειδοποίησε να μην απομακρυνθεί από το σημείο- άρπαξε το Taser και της επιτέθηκε.




Η εφημερίδα «Chicago Tribune» γράφει πως η Rent και ο μνηστήρας της Joseph Hobbs, βρίσκονταν στο πάρκινγκ ενώ μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και τα δύο μικρά παιδιά της.

Η Rent είπε πως παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο όταν ο Hobbs μπήκε σε ένα κατάστημα και βγήκε από το SUV για να ταχτοποιήσει καλύτερα την τρίχρονη κόρη της.

Ο αστυνομικός της έκοψε κλήση για στάθμευση σε θέση για άτομα με αναπηρία. «Πέταξα την κλήση κάτω», είπε η ίδια και πήγε να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο.




Τότε ο αστυνομικός της είπε πως τη συλλαμβάνει και της έγραψε νέα κλήση για ρίψη απορριμμάτων. Ζήτησε τα στοιχεία της κι εκείνη αρνήθηκε να του τα δώσει. Ο αστυνομικός την απείλησε πως θα χρησιμοποιούσε το Taser αν επιχειρούσε να φύγει κι όταν η γυναίκα έβαλε το κλειδί στη μίζα, το χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Hobbs τραυματίστηκε καθώς επιχείρησε να παρέμβει ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ο αστυνομικός είχε δει πως η Rent ήταν οκτώ μηνών έγκυος.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές και σήμερα στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ




Χωρίς τέλος το μαρτύριο με τα φάρμακα.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των βαριά ασθενών μεταξύ των οποίων και οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι στήνονται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠYΥ για να προμηθευτούν την αγωγή τους, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση θα εξομαλυνόταν.

Ηλικιωμένοι ασθενείς περιμένουν και σήμερα υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα.

Όπως αναφέρουν μάλιστα ασθενείς που βρίσκονται από το πρωί σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγίου Κωνσταντίνου, εκτός από τα φάρμακα των καρκινοπαθών, ελλείψεις παρουσιάζονται και σε άλλα φάρμακα, όπως στην ινσουλίνη.

Χτες, ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να αρχίσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς, όπως είπε, έχουν ήδη καταβληθεί 200 εκατ. ευρώ (το 70% των οφειλών του Μαρτίου), και τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν άλλα 70 εκατ. ευρώ, που βρίσκονται ήδη στο Ταμείο του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα...

Σκέψεις για νέες περικοπές στις εφάπαξ αποζημιώσεις



Μείωση έως 22% στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μειώσεις των εφάπαξ αποζημιώσεων των εργαζομένων που δεν είναι ανταποδοτικές σε σχέση με τις εισφορές εξετάζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι διοικήσεις των ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΤΠΔΥ, ΤΑΠΙΤ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ και ΤΕΑΠΑΣΑ έστειλαν στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στοιχεία των καταβαλλόμενων παροχών προκειμένου να εξετασθεί η ανταποδοτικά των παροχών σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονται.

Άμεσες προσαρμογές αναμένονται στο ελλειμματικό Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων όπου σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων έως 22%, επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Βαριά η «λυπητερή» που έρχεται με τα εκκαθαριστικά



Επιπλέον 405 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν 280 χιλ. φορολογούμενοι.

Στα 405 εκατ. ευρώ ανέρχονται συνολικά οι επιπλέον φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι πρώτοι 280.000 φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε την εκκαθάριση των πρώτων 420.000 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν εφέτος. Από τη διαδικασία της εκκαθάρισης προέκυψαν:

- 280.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναγράφουν συνολικό υπόλοιπο φόρων προς καταβολή 405 εκατ. ευρώ. Σε κάθε παραλήπτη αντιστοιχεί κατά μέσο όρο οφειλή συνολικού ύψους 1.446 ευρώ. Η οφειλή αυτή αποτελείται από φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%- 4%, για όσους είχαν το 2011 εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, και τέλος επιτηδεύματος ύψους 500 ευρώ, για όσους κατά τη διάρκεια του 2011 άσκησαν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα. Η καταβολή της συνολικής οφειλής μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε τρεις δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Ιουνίου, η δεύτερη έως το τέλος Αυγούστου και η τρίτη έως το τέλος Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που η οφειλή δεν υπερβαίνει τα 300 ευρώ, η εξόφλησή της πρέπει να γίνει εφάπαξ.

- 37.000 πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναγράφουν συνολικά ποσά επιστροφών φόρου ύψους 25 εκατ. ευρώ.

- 103.000 μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Τα καθαρά έσοδα του Δημοσίου από την πρώτη «παρτίδα» των εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα ανέλθει σε 380 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων



Διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών μέσω δύο εγκυκλίων.

Δύο εγκυκλίους με οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, στις εγκυκλίους διευκρινίζεται ότι:

- Εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέσω διαδικτύου, όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2011 εισοδήματα από συντάξεις, ανεξαρτήτως ποσού, εκτός και εάν απέκτησαν παράλληλα και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση (εμπορική ή γεωργική), από ελευθέριο επάγγελμα ή μετείχαν σε Ομόρρυθμες ή Ετερόρρυθμες Εταιρείες ή Κοινωνίες ή Κοινοπραξίες ή Αστικές Εταιρείες. Σε περίπτωση συζύγων, όταν ένας εκ των δύο είναι συνταξιούχος, η κοινή φορολογική τους δήλωση μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ. Η μόνη περίπτωση κοινής δήλωσης συζύγων που υποχρεωτικά υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είναι όταν ένας εκ των δύο απέκτησε το 2011 εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή από αγροτική εκμετάλλευση (αγρότης κανονικού καθεστώτος) ή από ελευθέριο επάγγελμα ή μετείχε σε Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξία, κοινωνία, αστική εταιρία.

- Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, για το οικονομικό έτος 2012, είναι:

α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του ανέργου την 30η-4-2012.

β) Να μην έχει φέτος πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά, που θα υποβάλλει στη ΔΟΥ (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος). Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

- Οι μισθωτοί οι οποίοι δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2011 λόγω αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και εάν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση και εφόσον η χορηγούμενη σε αυτούς ετήσια βεβαίωση αποδοχών της ίδιας χρήσης αναγράφει τις ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές σε διακεκριμένη σειρά, δεν θα αναγράψουν στη δήλωση φόρου εισοδήματος που θα υποβάλουν εφέτος τις μη εισπραχθείσες αυτές αποδοχές, καθώς ο χρόνος απόκτησης αυτών είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται.

Στην περίπτωση κατά την οποία έχει παρακρατηθεί (αποδοθεί) φόρος και επί των μη καταβληθέντων αποδοχών, τότε ο αναλογών και παρακρατηθείς φόρος που αντιστοιχεί στο σύνολο των αποδοχών τής διαχειριστικής χρήσης του 2011 (εισπραχθείσες και ανείσπρακτες) θα πρέπει προηγουμένως να επιμεριστεί αναλόγως και να αναγραφεί αντίστοιχα στις δύο ξεχωριστές σειρές της χορηγηθείσας ετήσιας βεβαίωσης αποδοχών. Βάσει της βεβαίωσης αυτής ο εργαζόμενος θα δηλώσει στους αντίστοιχους κωδικούς μόνο τις εισπραχθείσες αποδοχές του 2011, καθώς και τον αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο που αντιστοιχεί σε αυτές.


Διαβάστε περισσότερα...

Νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης



Το 50% του συνόλου των συνταγών εκτελείται ηλεκτρονικά.

Τη νέα εφαρμογή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, Βλάσης Σφυρόερας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία εφαρμογή πιο ασφαλή, πιο φιλική στους χρήστες, πιο γρήγορη στις καταχωρίσεις και εκτελέσεις συνταγών, πιο σταθερή και με δυνατότητες επεκτασιμότητας.

«Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελεί τη μεγαλύτερη εφαρμογή από όσες ''τρέχουν'' αυτή τη στιγμή στη χώρα μας εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό χρηστών ανά λεπτό», είπε ο κ. Σφυρόερας, προσθέτοντας ότι 10.764 φαρμακοποιοί και 37.566 ιατροί έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα, ενώ το 50% του συνόλου των συνταγών εκτελείται ηλεκτρονικά.

Ο κ. Σφυρόερας, αναφερόμενος στην απόπειρα επίθεσης στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, διευκρίνισε πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για το διάστημα από 4 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου, εντοπίστηκαν συνολικά 23 απόπειρες επιθέσεων από 11 διαφορετικές χώρες. Όλες οι απόπειρες ήταν ανεπιτυχείς, είπε ο κ. Σφυρόερας, «καθώς δεν πέτυχαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή και απόσπαση, αλλοίωση πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων». Σημείωσε ότι οι δράστες του εγχειρήματος θα αναζητηθούν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Προγράμματα εργασίας για ανέργους στη Θεσσαλονίκη



Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια.

Δρομολογείται σταδιακά στην Κεντρική Μακεδονία η υλοποίηση των ειδικών προγραμμάτων που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προώθηση ανέργων και μελών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην αγορά εργασίας.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας η αξιολόγηση των 42 προτάσεων που υποβλήθηκαν σε αυτήν για τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ). Μέσω αυτών, αναπτυξιακές συμπράξεις που θα δημιουργηθούν από δήμους, αναπτυξιακές εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα αναζητήσουν ευκαιρίες και δυνατότητες απασχόλησης για ανέργους.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα κατευθυνθούν σε αυτές τις συγκεκριμένες δυνατότητες απασχόλησης που θα προκύψουν από τις αναλύσεις των τοπικών αγορών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Νωρίτερα θα συμμετέχουν σε καταρτίσεις και επιμορφώσεις, σεμινάρια στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, δράσεις εκμάθησης επαγγελματικής ορολογίας σε ξένη γλώσσα και εκπαιδευτική πρακτική άσκηση. Παράλληλα θα υποστηριχτούν ώστε να εκπονήσουν επιχειρησιακά σχέδια και θα τους παραχθεί νομική υποστήριξη σε μια σειρά θεμάτων. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα ενθαρρυνθούν να ιδρύσουν οι ίδιοι επιχειρήσεις οι οποίες θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου.

Μια δεύτερη ευκαιρία απασχόλησης αφορά ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, θύματα trafficking, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, οροθετικοί, άστεγοι, αιτούντες άσυλο, πρώην χρήστες ουσιών, αποφυλακισθέντες και άποροι). Πρόκειται για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΤΟΠ ΕΚΟ).

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Γεωργόπουλο, έχουν ήδη εγκριθεί 14 προτάσεις από τις οποίες θα ωφεληθούν περίπου 1500 άνθρωποι. Στη συνέχεια κάθε αναπτυξιακή σύμπραξη είναι υποχρεωμένη να συνεδριάσει αλλά και να λάβει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο για τη συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό δεν αναμένεται πριν τις επικείμενες εκλογές, θεωρείται, όμως, ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το υπουργείο. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης. Σημειώνεται ότι στους φορείς υλοποίησης των ΤΟΠ ΕΚΟ στην Κεντρική Μακεδονία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δήμοι, συνδικαλιστικοί φορείς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπογραμμίζεται ότι τα παραπάνω προγράμματα δεν παρέχουν επιδότηση στους ανέργους, αλλά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προώθησή τους στην απασχόληση.


Διαβάστε περισσότερα...

Γέφυρα ζωής για νεφροπαθή



Γέφυρα ζωής στήθηκε μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας για έναν 62χρονο άνδρα, για τον οποίον βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα νεφρού, που περίμενε τα τελευταία τρία χρόνια, διάστημα στο οποίο υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Η διαδικασία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ειδοποιήθηκε από τον αντίστοιχο Οργανισμό της Ισπανίας για προσφορά μοσχεύματος νεφρού από 58χρονη δότρια, η οποία κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία, καθώς στην Ισπανία δεν υπήρχε συμβατός λήπτης.

Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του κατάλληλου λήπτη από την εθνική λίστα αναμονής του ΕΟΜ και έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι ιστοσυμβατότητας. Ο νεφρός μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Αθήνα και μεταμοσχεύθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον 62χρονο λήπτη στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.


Διαβάστε περισσότερα...

Εμπλοκή στις πληρωμές προνοιακών επιδομάτων



Κάποιοι δήμοι δεν έχουν προχωρήσει στη διαγραφή των «μαϊμού» δικαιούχων.

Ο γενικός γραμματείας του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Μπαλασόπουλος, ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί στους δήμους τα σχετικά στοιχεία ώστε να αρχίσουν οι πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων, τονίζοντας ότι πενήντα έξι χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πάψουν να λαμβάνουν επιδόματα, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική απογραφή δεν δικαιούνται να τα λαμβάνουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, από τους 61 υπόχρεους δήμους «οι 9 βρίσκονται στο μηδέν της επεξεργασίας των στοιχείων, της διαδικασίας», δηλαδή για να αφαιρέσουν από τις λίστες τους «μαϊμού» αναπήρους, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να υπάρξει εμπλοκή στην πληρωμή.

Μεταξύ των δήμων που δεν επεξεργάστηκαν κανένα στοιχείο είναι η Φλώρινα, η Καρδίτσα, η Τρίπολη, η Έδεσσα, το Ηράκλειο, η Κόρινθος και Άγιος Νικόλαος.

«Δεν θα επιτρέψω κανείς μη δικαιούχος να λάβει επίδομα», είπε ο κ. Μπαλασόπουλος, προσθέτοντας ότι όσοι δήμοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, θα μπορούν να προχωρήσουν σε πληρωμές.


Διαβάστε περισσότερα...

Αναρωτιέστε γιατί παχαίνετε ενώ δεν τρώτε πολύ;



Εννιά συνήθειες που δεν ξέρατε ότι σας προσθέτουν κιλά.

Τηρείτε ευλαβικά το πρόγραμμα του γυμναστηρίου, κάνετε δίαιτες την μισή σας ζωή, αλλά το βάρος σας εξακολουθεί να απέχει κατά πολύ από τα επιθυμητά επίπεδα. Πριν καταλήξετε σε μάγισσες και χαρτορίχτρες για να σας εξηγήσουν τι έγκλημα κάνατε στην προηγούμενη ζωή σας και το πληρώνετε με αυτόν τον τρόπο ή πριν αρχίσετε να κατηγορείτε την μαμά σας για τα γονίδια που σας κληρονόμησε, ρίξτε μια ματιά στις δέκα συνήθειες που δεν είχατε υποψιαστεί ότι σας παχαίνουν και αλλάξτε τις, για να δείτε την ζυγαριά να κατεβαίνει.

Πίνετε χυμούς του εμπορίου

Μπορεί να θεωρούνται (και να διαφημίζονται ως) πηγή βιταμινών, στην πραγματικότητα όμως στην αναλογία βιταμινών – θερμίδων που σας παρέχουν νικητές αναδεικνύονται οι δεύτερες. Ακόμη και όταν δεν περιέχουν ζάχαρη ή συντηρητικά, οι χυμοί φορτώνουν το σώμα σας με καμουφλαρισμένους υδατάνθρακες, για μεγάλο ποσοστό των οποίων ευθύνεται η επεξεργασμένη φρουκτόζη. Αυτή η τελευταία, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να αποθηκευτεί στα μυϊκά κύτταρα, μετατρέπεται ταχύτατα σε λίπος. Συμπέρασμα; Αν διψάτε πιείτε νερό ή πράσινο τσάι, αν χρειάζεστε βιταμίνες στύψτε μόνοι σας φυσικό χυμό από φρέσκα φρούτα. Αν είστε στο γραφείο και δεν έχετε μαζί σας φρέσκα φρούτα, πάρτε ένα συμπλήρωμα βιταμινών –θα σας δώσει τις βιταμίνες που χρειάζεστε, χωρίς τις θερμίδες του χυμού.

Πίνετε συστηματικά αλκοόλ

Αν βιαστήκατε να απαντήσετε πως παραγγέλνετε αυστηρά και μόνο τζιν-τόνικ, για να αποφύγετε τις θερμίδες με τις οποίες γνωρίζετε ότι σας φορτώνουν τα υπόλοιπα ποτά, το πιθανότερο είναι πως δεν υπολογίζετε τους ξηρούς καρπούς, τα πατατάκια ή το finger food που καταναλώνετε μαζί με το ποτό σας. Το άθροισμα θερμίδων μιας βραδιάς στο μπαρ μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις χίλιες, ή το μισό κιλό λίπους αν παρασυρθείτε σε ένα-δυο κομματάκια πίτσα «μια που βγήκατε». Προσπαθήστε να περιορίσετε το αλκοόλ που καταναλώνετε σε ένα-δυο ποτά κάθε φορά που βγαίνετε, αν δεν θέλετε να σαμποτάρετε τις προσπάθειες όλης της υπόλοιπης εβδομάδας.

Τρώτε συχνά έξω

Μπορεί να αποφεύγετε τα fast food και να επιλέγετε ποιοτικά εστιατόρια που προσέχουν τα υλικά τους για τις εξόδους σας, και πολύ καλά κάνετε. Αν, όμως, βγαίνετε για φαγητό περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, το πιθανότερο είναι ότι σαμποτάρετε την δίαιτά σας. Όχι απαραίτητα γιατί το φαγητό του εστιατορίου περιέχει περισσότερες θερμίδες από εκείνο που θα μαγειρεύατε σπίτι σας –αν και τις περισσότερες φορές ισχύει και αυτό– αλλά κυρίως γιατί αποκλείεται να φάτε μόνο ένα κυρίως πιάτο και μια μικρή σαλάτα, όπως θα κάνατε στο σπίτι.

Τα ορεκτικά, τα συνοδευτικά και η τεράστια ποικιλία του μενού θα σας παρασύρει να παραγγείλετε –και να δοκιμάσετε– λίγα παραπάνω απ’ όσα χρειάζεστε για να χορτάσετε. Επιπλέον, οι μερίδες είναι πολύ μεγαλύτερες, η γεύση, αν όχι καλύτερη, σίγουρα λιγότερο συνηθισμένη και η εικόνα των συνδαιτυμόνων σας που τρώνε ένας ακόμη λόγος για να μην αφήσετε –ακόμα– κάτω τα μαχαιροπίρουνα.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ή μπορεί να κοιμάστε αρκετά, αλλά να κουράζεστε υπερβολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τόσο η έλλειψη ύπνου, όσο και το αυξημένο στρες σε συνδυασμό με την υπερβολική σωματική ή πνευματική κούραση κάνουν διπλό κακό στη σιλουέτα σας. Από τη μία, δημιουργούν αυξημένο αίσθημα πείνας, και από την άλλη στέλνουν μήνυμα στον οργανισμό σας να αποθηκεύσει λίπος, θεωρώντας πως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κι αυτό, χωρίς να συνυπολογίσουμε το γεγονός πως τρώτε γρήγορα και αγχωμένα φαγητό που παραγγείλατε απ’ έξω –με ιδιαίτερη προτίμηση στις υπερβολικά αλατισμένες επιλογές του fast food, που σας κάνουν να αισθάνεστε προσωρινά καλύτερα, καθώς έχουν επίδραση παρόμοια με εκείνη της σοκολάτας στον οργανισμό σας.

Υπερβάλλετε με τις πρωτεΐνες

Κλασικό ανδρικό λάθος, στο οποίο υποπέφτουν και αρκετές γυναίκες. Αποφεύγετε τους υδατάνθρακες και τα λίπη, ή σε extreme περιπτώσεις τα αποκλείετε εντελώς από τη διατροφή σας, και φορτώνετε τον οργανισμό σας με υπερβολικά πολλές πρωτεΐνες, θεωρώντας πως συμβάλλουν στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, χωρίς να σας παχαίνουν. Αυτό που δεν συνυπολογίζετε, όμως, είναι ότι πολλά πλούσια σε πρωτεΐνες φαγητά –όπως η αγαπημένη σας μπριζόλα– περιέχουν επίσης σε μεγάλο ποσοστό κορεσμένα λιπαρά, καθώς και θερμίδες. Η λύση είναι εκείνη που οι διαιτολόγοι έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν: ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, χωρίς στερήσεις και χωρίς υπερβολές.

Κάνετε συχνά αυστηρές δίαιτες

Για να δείτε μόνιμα αποτελέσματα στη σιλουέτα σας, η ισορροπημένη διατροφή πρέπει να είναι τρόπος ζωής, και όχι κάτι που κάνετε για δυο μήνες μέχρι να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη ζυγαριά. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν, είναι ότι «ισορροπημένη διατροφή» δεν σημαίνει «φρούτα και λαχανικά, με λίγο κοτόπουλο πού και πού». Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν κατάφερε να στερηθεί τα παγωτά και τις τηγανιτές πατάτες για ένα εξάμηνο –πόσο μάλλον για μια ολόκληρη ζωή. Προκειμένου να μην σαμποτάρετε τη δίαιτά σας, πρέπει να εντάξετε σε αυτήν ένα 10% απολαυστικά ανθυγιεινών γευμάτων.

Αν, για παράδειγμα, ακολουθείτε μια δίαιτα με έξι γεύματα την ημέρα, οπότε τρώτε 42 γεύματα την εβδομάδα, τα τέσσερα από αυτά μπορούν να είναι «κακά» γεύματα: δυο μπάλες παγωτό, δυο κομμάτια πίτσα, ένα burger, μια μερίδα τηγανιτές πατάτες. Αν δεν υπερβάλλετε, και δεν ξεφεύγετε από το όριο του 10%, διασφαλίζετε όχι μόνο πως δεν θα παχύνετε αλλά και πως δεν θα πέσετε με τα μούτρα σε μια γαβάθα παγωτό μετά από τρεις εβδομάδες εξαντλητικής δίαιτας με μαρουλόφυλλα, θυμίζοντας στον οργανισμό σας να αποθηκεύσει λίπος τώρα που το βρήκε, γιατί «ποιος ξέρει πότε θα ξαναφάει ο τρελός».

Μένετε με τους γονείς σας

Η κρίση είναι παντού γύρω μας, το ταμείο είναι μείον, και/ή το επίδομα ανεργίας δεν φτάνει για το ενοίκιο. Αν τελευταία φλερτάρετε με την ιδέα να επιστρέψετε στο πατρικό σας, ξανασκεφτείτε το. Δεν είναι μόνο τα υπέροχα σουτζουκάκια της μαμάς σας που θα σας παχύνουν. Είναι και το μονίμως γεμάτο ψυγείο, που θα ανοίγετε κάθε φορά που περνάτε από την κουζίνα, και όλες οι λιχουδιές που θα αγοράζουν «τώρα που είναι σπίτι το παιδί», και η επιμονή να φάτε δύο τεράστιες μερίδες δυο φορές τη μέρα, αλλιώς θα θεωρήσουν πως δεν σας αρέσει το φαγητό. Επίσης, το γεγονός πως βαριέστε να μαγειρέψετε όταν επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά συμβάλλει στο να φάτε ένα γιαούρτι ή δύο μαρουλόφυλλα και να πέσετε για ύπνο. Το αχνιστό φαγητό με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω του να τσουγκρίζει κρασιά, πάλι, όχι.

Δεν τρώτε πρωινό

Ο λόγος για τον οποίο οι διαιτολόγοι τονίζουν και ξανατονίζουν το πρωινό ως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, δεν είναι ούτε ότι θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για την ημέρα, ούτε ότι θα σας χορτάσει τόσο ώστε να φάτε λιγότερο το μεσημέρι ή το βράδυ. Ούτως ή άλλως, σε πολλούς ανθρώπους το πρωινό έχει την αντίθετη επίδραση, να πεινούν νωρίτερα το μεσημέρι. Εδώ κρύβεται ο πραγματικά σπουδαίος ρόλος του, που δεν είναι άλλος από το ότι ξυπνάει τον μεταβολισμό σας, ο οποίος κοιμάται το βράδυ όταν κοιμάστε κι εσείς. Αν δεν φάτε τίποτα το πρωί που θα ξυπνήσετε, ο μεταβολισμός σας θα δουλέψει πολύ αργότερα μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Γεγονός που μεταφράζεται ως αποθήκευση λίπους στο σώμα σας.

Πηγαίνετε παντού με το αυτοκίνητο

Ακόμη και αν δεν παραλείπετε τις επισκέψεις σας στο γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα, αν όλες τις υπόλοιπες ώρες κάθεστε –είτε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, είτε πίσω από το τιμόνι, είτε στο σκαμπό του μπαρ– παχαίνετε. Οι πεντακόσιες θερμίδες που θα κάψετε σε μια ώρα στον διάδρομο δεν αρκούν για να σας κρατήσουν σε φόρμα αν τέσσερις ημέρες την εβδομάδα δεν κινείστε καθόλου. Εντάξτε στο ημερήσιο πρόγραμμά σας λίγη φυσική δραστηριότητα –ακόμη και αν αυτή περιορίζεται στο να παρκάρετε δυο τετράγωνα μακριά και να περπατήσετε μέχρι το γραφείο, ή να χορέψετε για λίγο τα βράδια που θα βγείτε– και θα δείτε αμέσως διαφορά.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκστρατεία ενημέρωσης για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη



Απευθύνεται σε άνδρες άνω των 50 ετών.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), οργανώνει Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ελλήνων ανδρών άνω των 50 ετών για τη νόσο αυτή, τα συμπτώματα της και την επιβάρυνση που μπορεί να προκαλέσει στην ποιότητα της ζωής τους.

Παράλληλα, η εκστρατεία ενημερώνει για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου και τη βέλτιστη αντιμετώπισή της που μειώνει τα συμπτώματα και προλαμβάνει τις επιπλοκές. Απώτερος στόχος της εκστρατείας είναι να παροτρύνει τους άνδρες αυτών των ηλικιών να απευθυνθούν στον ουρολόγο τους.

Μέσω της εκστρατείας πρόκειται να διανεμηθούν καταρχήν 300.000 φυλλάδια σε όλους τους Δήμους της Ελλάδος με ιδιαίτερη έμφαση στους 150 Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ. Η διανομή των φυλλαδίων προς τους δημότες θα γίνει από τα Δημαρχεία όλης της χώρας και επιπλέον από άλλες δημοτικές δομές των Δήμων μελών, όπως Δημοτικά Ιατρεία, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ αλλά και μονάδες του ΕΣΥ που θα θελήσουν να συνεργαστούν (Περιφερειακά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία).
Επιπλέον θα ενημερωθούν οι ουρολόγοι όλης της χώρας ώστε να διαθέσουν τα φυλλάδια μέσω των ιδιωτικών τους ιατρείων.

Τέλος, θα υπάρξει σειρά καταχωρήσεων στον Τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) καθώς και συμμετοχές με ομιλίες στο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη 6 & 7 Ιουλίου 2012.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά με την εκστρατεία αυτή: «Είναι πράγματι μεγάλη η ανάγκη των δημοτών μας για έγκυρη επιστημονική ενημέρωση σχετικά με νόσους που μπορούν να προληφθούν ή να διαγνωσθούν εγκαίρως. Το Διαδημοτικό μας Δίκτυο, παράλληλα με τις δράσεις προληπτικής ιατρικής που αναπτύσσει, έχει επανειλημένως κινηθεί στη κατεύθυνση αυτή τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη που έρχεται να καλύψει η εκστρατεία αυτή είναι ουσιαστική καθώς πρόσφατη Ευρωπαϊκή έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες διστάζουν να συμβουλευτούν τον ιατρό τους για συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού που μπορεί να οφείλονται στην ΚΥΠ, καθυστερώντας κατά μέσο όρο 2 χρόνια, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.

Σήμερα είμαστε ευτυχείς που θα μπορέσουμε να προσφέρουμε σωστή ιατρική πληροφορία για την έγκαιρη κινητοποίηση δημοτών μας οι οποίοι ίσως έχουν πρόβλημα Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη ώστε να απευθυνθούν στη συνέχεια στον θεράποντα ιατρό τους. Ευχαριστούμε την Ουρολογική Εταιρεία για την επιστημονική πιστοποίηση». Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΔΥΠΠΥ ευχαριστεί την εταιρεία GlaxoSmithKline για την ουσιαστική της υποστήριξη στην Πανελλαδική αυτή εκστρατεία ενημέρωσης που έχουμε αναλάβει ως Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Η εκστρατεία διεξάγεται με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλεγχος χοληστερόλης και σακχάρου



Στις 11-12 Ιουνίου και 25-26 Ιουνίου στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Με στόχο την στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 11-12 Ιουνίου και στις 25-26 Ιουνίου ελέγχους χοληστερόλης και σακχάρου.

Οι μετρήσεις για την έγκαιρη διάγνωση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου σε ανθρώπους που δεν έχουν γνωστό πρόβλημα σακχαρώδους διαβήτη ή υπερλιπιδαιμίας θα πραγματοποιηθούν στον 3ο όροφο του κτιρίου των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου 53-55 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2310509020, 2310509053.


Διαβάστε περισσότερα...

Προνοιακά επιδόματα: Χάνονται για 50% των δικαιούχων!



Πρόσχημα η αδυναμία των δήμων να περάσουν τα στοιχεία στα αρχεία τους.

Μόνο οι μισοί -και μάλιστα των απογραφέντων- δικαιούχοι θα μπορέσουν να πάρουν τα πενιχρά επιδόματα πρόνοιας καθώς οι καλλικρατικοί δήμοι - για διάφορους λόγους - δεν πέρασαν στα αρχεία τους αυτή την απογραφή.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χτες ο υπηρεσιακός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Μπαλασόπουλος, από την απογραφή των δικαιούχων των επιδομάτων πρόνοιας προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
  • Ο αριθμός των απογραφέντων ανήλθε σε 184.000 άτομα, έναντι 240.000 που έπαιρναν μέχρι τώρα τα επιδόματα. Δηλαδή υπάρχει μια μείωση 23,3%, στην οποία κάποιοι πραγματικά ανάπηροι καίγονται με τις περιπτώσεις των αναπήρων - μαϊμού, που είναι αποτέλεσμα των ρουσφετολογικών πολιτικών των κομμάτων εξουσίας.
  • Με βάση τα επεξεργασθέντα από τους δήμους στοιχεία μέχρι χτες, από τους 184.000 έχει γίνει επεξεργασία για 97.000. Δηλαδή θα πάρουν τα επιδόματα μόλις 52,70%, από όσους τα δικαιούνται μετά την απογραφή.
  • Οι υπόχρεοι δήμοι είναι 61 για να δώσουν τα επιδόματα. Οκτώ δήμοι είναι στο 100% και άλλοι οκτώ είναι μεταξύ 90-100%. Εννέα δήμοι δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια.

Φαίνεται δηλαδή ότι οι αδυναμίες των δήμων να επεξεργαστούν τα στοιχεία - σε συνδυασμό με προεκλογικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες - θα στερήσουν σε περισσότερους από τους μισούς αναπήρους τα ψίχουλα αυτών των επιδομάτων, που οι ανάπηροι τα περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού», όπως παραδέχτηκε και ο Δ. Μπαλασόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ», για το αν κάποιος ανάπηρος -όπως π.χ. κατάκοιτος- δεν μπόρεσε να απογραφεί, ο Δ. Μπαλασόπουλος είπε ότι δεν το χάνει και ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να το πάρει.


Διαβάστε περισσότερα...

Παράλυτη ολοκλήρωσε το μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας βιονική φόρμα



Χάρη στην τεράστια ψυχική της δύναμη και τη βοήθεια της τεχνολογίας, η 32χρονη Claire Lomas κατόρθωσε ώντας παράλυτη να ολοκληρώσει το μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας μια ολόσωμη βιονική φόρμα.

Η νεαρή γυναίκα έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω το 2007 όταν έπεσε από το άλογο που ίππευε. Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και όπως αποδείχτηκε δικαιώθηκε. Την κούρσα ολοκλήρωσε όχι σε μία αλλά σε 16 ολόκληρες μέρες, διάστημα κατά το οποίο ο κόσμος της έδειχνε έμπρακτα την υποστήριξη του. Στο τέρμα την περίμενε πλήθος κόσμου που κυριολεκτικά την αποθέωσε.

Σκοπός της συμμετοχής της ήταν να συλλέξει χρήματα για έρευνες που αφορούν την αποκατάσταση παράλυτων ανθρώπων και μέχρι στιγμής έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει περισσότερα από €96.000.

Σύμμαχος στην προσπάθεια της ήταν η βιονική φόρμα ReWalk, εφεύρεση του Ισραηλινού Amit Goffer, που επιτρέπει σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα να στέκονται, να περπατούν και να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία θα βρείτε στο video που ακολουθεί:

Διαβάστε περισσότερα...

ΘΕΛΕΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟ;; Αυτό είναι φασισμός!!!



Ίσως να μην έμπαινα στον κόπο για άλλη μια φορά να κινδυνεύσω να χαρακτηριστώ πάλι γραφικός και φωνακλάς και μουρλός και, και, και. Αλλά ακριβώς μια στιγμή πριν, από το συγκεκριμένο σημείο πέρασε ένα περιπολικό.

Είναι σε τέτοιο βαθμό η ασυδοσία και η περίεργη αμνηστία της Ελλάδας, που να θεωρείται ένα φυσικό θέαμα της πόλης, η κατάληψη με προκλητικό και βάναυσο τρόπο του πεζοδρομίου από το οιοδήποτε SUV! Η ολοκληρωτική κατάληψη!

Όσο κύριοι αυτό είναι το θέαμα των πόλεων μας και όσο για να μετακινηθώ είτε με την αναπηρική μου καρέκλα είτε με το scooter μου, θα χρησιμοποιώ το οδόστρωμα, όσο μια μητέρα που μετακινεί το παιδί της με το παιδικό καροτσάκι θα εξορίζεται και θα διακινδυνεύει τη ζωή του παιδιού της, έχετε πολύ δουλειά για να μπορείτε μεγαλόσχημα να πυροβολείτε λεκτικά με το χαρακτηρισμό «φασίστα» όποιον διαφωνεί με τις απόψεις σας αφήνοντας τέτοια «μικροπροβληματάκια» να διαιωνίζονται. Νιός ήμουν και γέρασα, άσπρισαν τα μαλλιά μου, να λέω τα ίδια και τα ίδια σε συνέδρια, σε μαζώξεις, σε καταγγελίες. Πάντα η αιώνια ηλίθια απάντηση, «δίκιο έχεις φίλε μου». Τι να το κάνω ρε γελοίε, τι να το κάνω το δίκιο μου;;

Η ελληνική κοινωνία πρόσφατα δείχνει ένα περίεργο ενδιαφέρον για κοινωνικές ομάδες που ξαφνικά ήλθαν στο επίκεντρο και παράλληλα εκφυλίζονται χαρακτηρισμοί και πρακτικές. Δεν θα επιλυθούν τα προβλήματα ΚΑΝΕΝΟΣ πολίτη και επισκέπτη αυτής της χώρας αν δεν αναγνωρίσουμε το φασισμό της καθημερινότητάς μας. Άλλη μια υποκρισία, άλλη μια διαβολή για να διαιωνίζεται μια αθλιότητα.

Μάθετε πρώτα σε τι κόσμο ζω, μάθετε σε τι κόσμο ζουν πάρα πολλοί από τους συμπολίτες σας, μάθετε πρώτα ποιοι είναι οι συμπολίτες σας, ανακαλύψτε ότι δεν υπάρχει ο κόσμος τους και ο κόσμος σας, αλλά ένας αδιαίρετος κόσμος και ότι η ανεξερεύνητη πηγή της δυστυχίας σας, αρχίζει να υπάρχει εκεί που ξεκινά η αδιαφορία σας.

Είναι βία και φασισμός να μην μου επιτρέπεις να κινηθώ, βάζοντας όπου γουστάρεις το περίβλημα της κοινωνικής σου κομπλεξικότητας, είναι βία και φασισμός να είμαι άνεργος για χρόνια μόνο και μόνο γιατί έχω αναπηρία, είναι φασισμός και αναπηρία να αφήνεται στην οικογένεια όλη η προνοϊακή υποχρέωση του παιδιού με αναπηρία, είσαι φασίστας αν νομίζεις ότι όσα περιγράφω είναι δικό μου και προσωπικό πρόβλημα.

Ο αποκλεισμός δεν είναι θεωρία αλλά καθημερινή πρακτική και οφείλετε και οφείλουμε την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων στο ίδιο πρόβλημα. Φτιάξτε ένα τόπο αξιοβίοτο για τους κατοίκους του και τότε ίσως να ΑΠΟΚΤΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ να βοηθήσετε, επισκέπτες, μετανάστες και όποιους άλλους. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι έτσι διότι δυστυχώς ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, αλλά βλέπετε τα λόγια είναι εύκολα και γλυκιά η παγίδα της μόδας ΤΑ ΕΡΓΑ είναι τα δύσκολα, τα ΕΡΓΑ!


Πηγή: http://akida-eu.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΔΟΕ: Εντόπισε "τυφλούς" να οδηγούν αναπηρικά Ι.Χ.



Τυφλούς που οδηγούν αφορολόγητα αναπηρικά Ι.Χ. και ανάπηρους «μαϊμού» που έχουν αποκτήσει παρανόμως αφορολόγητο Ι.Χ. για τις μετακινήσεις τους έχει εντοπίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στο ΣΔΟΕ έχει διαπιστωθεί από δειγματοληπτικούς ελέγχους, αλλά και από αξιοποίηση καταγγελιών και πληροφοριών, ότι στον κλάδο των αφορολόγητων αναπηρικών Ι.Χ. υπάρχει μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και απάτη.

Στο πλαίσιο αυτών των αρχικών ευρημάτων έχει συσταθεί στο ΣΔΟΕ ειδική ομάδα ελεγκτών η οποία θα βάλει σε εφαρμογή ένα εκτεταμένο σχέδιο ελέγχου των αδειών που έχουν δοθεί για αφορολόγητα αναπηρικά Ι.Χ. Το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

-τη λήψη μετά από αίτημα στο υπουργείο Μεταφορών όλης της λίστας με τις άδειες κυκλοφορίας αναπηρικών Ι.Χ. που έχουν εκδοθεί και βρίσκονται σε ισχύ, καθώς και των στοιχείων για το είδος και το βαθμό της αναπηρίας. Το σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί.

-την επιλογή ενός σημαντικού αριθμού αναπήρων οι οποίοι θα ελεγχθούν για το αφορολόγητο Ι.Χ. που κυκλοφορούν.

-όσοι κατά τον έλεγχο εντοπισθούν να μην δικαιούνται την άδεια που έχουν λάβει, τότε θα κινούνται όλες οι διαδικασίες για την ανάκλησή της και την καταβολή των τελών ταξινόμησης που γλίτωσε ο “ανάπηρος” κατά τη χορήγηση της σχετικής άδειας κυκλοφορίας. Επίσης θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα ασκούνται στους παραβάτες και ποινικές διώξεις για απάτη και παραβίαση της τελωνειακής νομοθεσίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι των αναπηρικών Ι.Χ. “Κλιμάκιο ελεγκτών θα στήνει ακόμη και μπλόκο έξω από την κατοικία του ελεγχόμενου αναπήρου προκειμένου να διαπιστώσει ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο” λέει στο Capital.gr ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ. “Όταν διαπιστώνεται ότι το Ι.Χ. οδηγείται από συγγενείς του αναπήρου, οι οποίοι δεν έχουν το σχετικό δικαίωμα ή οδηγούνται από τον ίδιο τον ανάπηρο ο οποίος υποτίθεται ότι λόγω αναπηρίας δεν μπορεί να οδηγήσει, τότε το όχημα θα δεσμεύεται επί τόπου και θα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων”.

Με βάση την τελωνειακή νομοθεσία οι φορολογούμενοι με βαθμό αναπηρίας από 67% έως και 100% ανάλογα με το είδος της αναπηρίας δικαιούνται αγορά επιβατικού Ι.Χ. με πλήρη απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και του υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να γίνει μια συνολική επανεξέταση των αναπήρων που έχουν λάβει άδεια αφορολόγητου αναπηρικού Ι.Χ.


Πηγή: http://www.capital.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν από ανάπηρους επιπλέον φόρο έως και 760 ευρώ!



Κάποιο νοσηρό μυαλό στο υπουργείο Οικονομικών το σκέφτηκε. Κάποιες εκατοντάδες βουλευτών το ψήφισαν –ενδεχομένως χωρίς να γνωρίζουν καλά-καλά τι κάνουν- και τώρα οι «αδύναμοι κρίκοι» καλούνται να πληρώσουν.

Σας ακούγεται λογικό να ζητούν 200, 300 ή και 500 ευρώ επιπλέον φόρο από ανάπηρους και γονείς που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες;

Οι «τεχνοκράτες» του υπουργείου Οικονομικών τα κατάφεραν και πάλι μια χαρά. Μέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότεροι ανάπηροι υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και έρχονται αντιμέτωποι με ένα «τρικ» του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκτοξεύει τον φόρο.

Δείτε τι έκαναν

Σύμφωνα με το fpress.gr ,μέχρι και πέρυσι, ανάπηροι φορολογούμενοι, είτε υποβάλλουν οι ίδιοι φορολογικές δηλώσεις είτε συνοικούν και βαρύνουν φορολογικά άλλους φορολογούμενους (δηλαδή είτε τους γονείς είτε τα παιδιά τους) είχαν μια έκπτωση από το φορολογητέο τους εισόδημα της τάξεως των 2400 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι γλίτωναν:

• 240 ευρώ φόρο αν το εισόδημά τους ήταν από 7400 έως 12.000 ευρώ

• 432 ευρώ φόρο αν το εισόδημα ήταν από 12-16000 ευρώ

• 912 ευρώ φόρο αν το εισόδημα ήταν από 60-100.000 ευρώ

Αυτό άλλαξε για τα ίδια εισοδήματα, οι φορολογούμενοι που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα θα κληθούν να πληρώσουν έως και ...760 ευρώ περισσότερο φόρο μόνο εξαιτίας της συγκεκριμένης αλλαγής (εννοείται ότι και οι ανάπηροι θα φορτωθούν τις επιβαρύνσεις από τη μείωση του αφορολογήτου, από την κατάργηση της έκπτωσης των αποδείξεων κλπ)

Με το νέο καθεστώς, η έκπτωση των 2400 ευρώ από το εισόδημα μετατράπηκε σε έκπτωση 2000 ευρώ από τον φόρο. Οι συνέπειες αυτής της τεχνοκρατικής αλλαγής, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Διαβάστε περισσότερα...

Τροχαίο-σοκ για τον Γουίλιαμς




Ανάπηρος κινδυνεύει να μείνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας στην κατηγορία ημιμεσαίων βαρών, Πολ Γουίλιαμς, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος. Ο 30χρονος πυγμάχος τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη, όταν προσπαθώντας να αποφύγει διερχόμενο όχημα, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο άτυχος αθλητής δεν νιώθει τίποτα κάτω από τη μέση του και εκφράζονται φόβοι ότι δε θα μπορέσει να περπατήσει ξανά. Ο Πολ Γουίλιαμς είναι επαγγελματίας πυγμάχος από το 2000 έχοντας 41 νίκες σε 43 αγώνες εκ των οποίων οι 27 με νοκ άουτ.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρό παιδί σηκώθηκε από το φέρετρο και ζήτησε νερό



Στη συνέχεια ξάπλωσε και πάλι… χωρίς να αναπνέει.

Ο πατέρας πήγε το δύο ετών αγοράκι του πίσω στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί εξακρίβωσαν για δεύτερη φορά τον θάνατό του χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά το περιστατικό.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Belem της βόρειας Βραζιλίας. Ένα αγοράκι δύο ετών που νοσηλευόταν στο τοπικό νοσοκομείο σταμάτησε να αναπνέει στις 7.40 το απόγευμα της Παρασκευής από καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Το άψυχο σώμα του Kelvin Santos παραδόθηκε στoυς γονείς του μέσα σε πλαστικό κάλυμμα. Εκείνοι θρήνησαν όλη τη νύχτα το χαμό του παιδιού τους, κρατώντας το σπίτι όλο το βράδυ σε ανοιχτό φέρετρο και την επόμενη ημέρα το οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία.



Μία ώρα πριν την ταφή το παιδί σηκώθηκε από το φέρετρο και είπε στον πατέρα του: «Μπαμπά, μπορώ να έχω λίγο νερό;».

«Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Σκεφτήκαμε ότι είχε γίνει ένα θαύμα και το αγοράκι μας είχε αναστηθεί. Τότε, όμως, ο Kelvin απλώς ξάπλωσε πάλι κάτω και έμεινε ακίνητος, όπως πριν. Δεν μπορούσαμε να τον ξυπνήσουμε. Ήταν και πάλι νεκρός» είπε συγκλονισμένος ο πατέρας του μικρού, Antonio Santos.



Ο πατέρας μετέφερε εσπευσμένα το άψυχο σώμα του παιδιού του στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι ήταν νεκρό, χωρίς να του δώσουν καμία εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη.

«Δε μου έδωσαν καμία εξήγηση γι’ αυτό που είδαν τα μάτια μου. Μου είπαν μόνο ότι δεν είχαν συναντήσει ξανά κάτι ανάλογο», είπε ακόμη ο συντετριμμένος πατέρας, ο οποίος πιστεύει πλέον ότι έχασε το παιδί του από ιατρικό λάθος και κατέθεσε μήνυση κατά του νοσοκομείου.



«Δεκαπέντε λεπτά μετά τις προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη, μου παρέδωσαν το παιδί μου σε σακούλα. Οι νεκροί δε σηκώνονται να μιλήσουν και να περπατήσουν. Θα βρω την αλήθεια» πρόσθεσε.


Διαβάστε περισσότερα...