Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το 50% του συνόλου των συνταγών εκτελείται ηλεκτρονικά.

Τη νέα εφαρμογή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση παρουσίασε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, Βλάσης Σφυρόερας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία εφαρμογή πιο ασφαλή, πιο φιλική στους χρήστες, πιο γρήγορη στις καταχωρίσεις και εκτελέσεις συνταγών, πιο σταθερή και με δυνατότητες επεκτασιμότητας.

«Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποτελεί τη μεγαλύτερη εφαρμογή από όσες ''τρέχουν'' αυτή τη στιγμή στη χώρα μας εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό χρηστών ανά λεπτό», είπε ο κ. Σφυρόερας, προσθέτοντας ότι 10.764 φαρμακοποιοί και 37.566 ιατροί έχουν πιστοποιηθεί στο σύστημα, ενώ το 50% του συνόλου των συνταγών εκτελείται ηλεκτρονικά.

Ο κ. Σφυρόερας, αναφερόμενος στην απόπειρα επίθεσης στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, διευκρίνισε πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για το διάστημα από 4 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου, εντοπίστηκαν συνολικά 23 απόπειρες επιθέσεων από 11 διαφορετικές χώρες. Όλες οι απόπειρες ήταν ανεπιτυχείς, είπε ο κ. Σφυρόερας, «καθώς δεν πέτυχαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή και απόσπαση, αλλοίωση πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων». Σημείωσε ότι οι δράστες του εγχειρήματος θα αναζητηθούν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.