Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επέτρεψαν την προσγείωση αεροσκάφους


Ένα αεροσκάφος της British Airways, που απογειώθηκε από το Χίθροου με προορισμό του αεροδρόμιο του Λιντς, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ. Και αυτό γιατί λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Λιντς, ο πιλότος διαπίστωσε ότι ήταν αδύνατη η προσγείωση και έτσι άλλαξε προορισμό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Gadget που θα φέρουν επανάσταση στα ταξίδια


Η τεχνολογία που θα συνοδεύει τα ταξίδια του μέλλοντος.

Η τεχνολογία που θα μας περιβάλλει τα επόμενα δέκα χρόνια και θα αποτελεί μέρος της ζωής μας θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδεύουμε στο μέλλον.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Skyscanner, μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι πολύ πιθανό να έχουμε το δικό μας «ψηφιακό συνταξιδιώτη», μια τεχνολογική συντροφιά η οποία θα πηγαίνει παντού μαζί μας και θα γνωρίζει ακριβώς τις προτιμήσεις μας και τι είναι αυτό που θέλουμε κάθε στιγμή, χάρη στις εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη… κι όλα αυτά στο μέγεθος ενός ρολογιού ή ενός μικρού κοσμήματος!

Βέβαια, δε χρειάζεται να κοιτάξει κανείς πολύ βαθιά στο μέλλον, καθώς ήδη στις μέρες μας κυκλοφορούν αρκετά gadgets που θα μπορούσε να δοκιμάσει κανείς και φυσικά, πολύ περισσότερα τα οποία δοκιμάζονται ή σχεδιάζονται τώρα.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά, που θα μετατρέψουν τα ταξίδια του μέλλοντος σε μια πολύ διαφορετική εμπειρία:

1. Desti

Πρόκειται για μια ταξιδιωτική εφαρμογή από το ερευνητικό ινστιτούτο SRI που δημιούργησε το γνωστό στους πελάτες της Apple… Siri!

Με τη βοήθεια της εφαρμογής αυτής θα μπορείτε να βρίσκεται εύκολα διαδικτυακές, ταξιδιωτικές αξιολογήσεις και σχόλια, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και τις αναζητήσεις που κάνατε στο παρελθόν.

2. Google Glass

Τα έξυπνα γυαλιά της Google αναμένεται να κάνουν εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2016 και παρότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς με αυτά, σε μερικά χρόνια από τώρα είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα ταξίδια μας κατά τη γνωριμία μας με καινούριους τόπους.

3. Sami

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Samsung, SAMI (Samsung Interactive Artificial Intelligence) θα παρακολουθεί αυτόματα τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες που σχετίζονται με την κατάσταση της υγείας των χρηστών, συνδυάζοντας τη γνώση και τις δυνατότητες των έξυπνων και φορετών συσκευών που θα υπάρχουν στο μέλλον.

4. Cortana

Η Microsoft αναπτύσσει το Cortana, έναν προσωπικό βοηθό που θα ενεργοποιείται με φωνητικές εντολές (κάτι σαν τη Σαμάνθα από την ταινία «Her» του Spike Jonze) και με τη βοήθεια ειδικών αλγορίθμων θα κάνει προσωποποιημένες προτάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τους περιορισμούς που θέτει ο χρήστης.

5. I-free

Το I-free είναι ένα ρώσικο innovation brand, που έχει σχεδιάσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που επεξεργάζεται ερωτήσεις και παρέχει κατάλληλες λεκτικές απαντήσεις σε ελάχιστο χρόνο, επιτρέποντας στο Frank (ρομπότ) να πραγματοποιεί συνομιλίες με ανθρώπους.



Διαβάστε περισσότερα...

Λουτρά με όλα τα κομφόρ


Έτσι για να ζηλεύουμε.

Δείτε τις φωτογραφίες...





















Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τα ρετρό αυτοκίνητα της Κούβας


Πιθανότατα σε λίγο καιρό θα έχουν εξαφανιστεί.

Με μία ιστορική κίνηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Κούβα ανακοίνωσαν μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε ότι θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των διπλωματικών τους σχέσεων που έχουν διακοπεί από το 1961.

Μαζί με την (πιθανή το επόμενο διάστημα) επανέναρξη του εμπορίου ανάμεσα στις δύο χώρες είναι πιθανό να αποσυρθούν οριστικά πια τα παλιά κλασικά αμερικανικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κούβας.

Από το 1961 που οι ΗΠΑ επέβαλαν εμπάργκο στην Κούβα, ο στόλος των παλιών αμερικανικών αυτοκινήτων παρέμεινε στους δρόμους χάρη στην εφευρετικότητα και τις ικανότητες των ντόπιων μηχανικών.

Οι New York Times εκτιμούν ότι το 2004 περίπου 60.000 από αυτά τα οχήματα κυκλοφορούσαν στους δρόμους όχι μόνο της Αβάνας, αλλά ολόκληρου του νησιού.

Κάποια από αυτά τα πολύτιμα «κουκλιά» εκτελούν χρέη ταξί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η κατάσταση των αυτοκινήτων ποικίλει. Κάποια βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, κάποια άλλα όμως έχουν περάσει δύσκολες εποχές…

Και παρότι η μοίρα αυτών των πανέμορφων οχημάτων είναι άγνωστη, ρίξτε μία ματιά στις εντυπωσιακές φωτογραφίες τους που ακολουθούν.






































Διαβάστε περισσότερα...

Το καλύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων


Δείτε στο βίντεο, γιατί οι άντρες θα το λατρέψουν.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αξιολάτρευτα τετράποδα σε ξεκαρδιστικές αποτυχίες


Δείτε το απολαυστικό βίντεο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και στην σκόνη υπάρχει τέχνη


Δείτε τις εντυπωσιακές δημιουργίες πάνω σε αυτοκίνητα... 























Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος με πειθαρχεία... σαμουράι!


Αυτό θα πει αυτοσυγκράτηση.


Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απίθανα αντικείμενα που κατασχέθηκαν σε ελέγχους αεροδρομίων


Μα, τι είχαν στο μυαλό τους;

Δείτε τις φωτογραφίες...





























Διαβάστε περισσότερα...