Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Λόγοι που μας κάνουν να 'χάνουμε' τον ύπνο μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η έλλειψη ύπνου έχει συσχετιστεί με την επιβάρυνση της αρτηριακής πίεσης και την αύξηση των επιπέδων της χοληστερίνης. Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος για να είμαστε ξεκούραστοι, γεμάτοι ενέργεια και πάνω απ’ όλα αναζωογονημένοι. Σας παρουσιάζουμε ορισμένα συμπτώματα τα οποία αποτελούν ενδείξεις ότι μπορεί να κρύβεται κάποιο πρόβλημα:

1. Καούρα

Η καούρα είναι μια δυσάρεστη κατάσταση και όταν επιμένει θα πρέπει να διερευνηθεί. Θα μπορούσε να είναι κάποια φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου (γαστρίτιδα) ή του σωλήνα τροφίμων (οισοφαγίτιδα), ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας αν η καούρα συνεχίζει, δυσκολεύεστε να καταπιείτε, χάνετε βάρος ή έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του οισοφάγου.

2. Τρίξιμο των δοντιών

Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα του βρυγμού είναι το τρίξιμο των δοντιών που συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου, κάτι που ο ασθενής συνήθως δεν αντιλαμβάνεται. Το τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια της νύχτας συνδέεται με το άγχος και το στρες. Πολλοί άνθρωποι κάνουν τόσο πολύ θόρυβο που ο σύντροφός τους δεν μπορεί να κοιμηθεί. Οι πάσχοντες υποφέρουν από:

• πόνο στην άρθρωση της κάτω γνάθου

• αδυναμία διάνοιξης του στόματος (συνήθως το πρωί)

• συνολικότερη ενόχληση στους μύες του προσώπου

Ο βρυγμός μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τον τρόπο ζωής, το αλκοόλ, το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.

Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας έχετε άπνοια, στρες και άγχος. Διαφορετικά επισκεφθείτε τον οδοντίατρός σας

3. Έντονη εφίδρωση

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, με λοιμώξεις όπως η πνευμονία, κάποιες διαταραχές του αίματος, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας ή του λεμφώματος. Τις περισσότερες φορές η εφίδρωση προκαλείται απλά από τις υψηλές θερμοκρασίες και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας αν οι εφιδρώσεις διαρκούν πάνω από μια εβδομάδα και έχετε άλλα συμπτώματα, όπως απώλεια βάρους ή βήχα που δεν περνάει (συνεχίζεται πάνω από 3 εβδομάδες). Επίσης, να κλείσετε ένα ραντεβού, αν κάνετε εύκολα μώλωπες, έχετε εξογκώματα στις μασχάλες, στη βουβωνική χώρα ή το λαιμό σας.

4. Συχνοουρία

Πολλές φορές η συχνοουρία είναι ένα κοινό σύμπτωμα μη διαγνωσμένου διαβήτη. Στους άντρες μπορεί να σχετίζεται με τον προστάτη. Αν ένα παιδί που προηγουμένως ήταν στεγνό το βράδυ αρχίζει να βρέχει το κρεβάτι, μπορεί επίσης να είναι ένδειξη διαβήτη τύπου 1.

Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας αν έχετε άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως κάποιο στενό μέλος της οικογένειας με διαβήτη τύπου 2.

5. Κράμπες στα πόδια

Μπορεί απλά να οφείλονται στην κακή διατροφή ή σε διουρητικά φάρμακα.

Οι κράμπες στα πόδια μπορεί να είναι ένα σημάδι ανεπάρκειας ηλεκτρολυτών καλίου, θρεπτικών συστατικών και μαγνησίου, τα οποία βοηθούν στον έλεγχο της ισορροπίας των υγρών στο σώμα. Το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για την αποτελεσματική συστολή των μυϊκών ινών.

Κράμπες ποδιών σε υγιείς ανθρώπους μπορεί μερικές φορές να οφείλονται στα χαμηλά επίπεδα νατρίου (αλάτι). Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ασκείστε και ιδρώνετε πολύ.

Επίσης, πρέπει να πίνετε πολλά υγρά , νερό ή τσάι από βότανα είναι τα καλύτερα. Θα πρέπει όμως να επισκεφθείτε το γιατρό σας αν έχετε καρδιαγγειακά προβλήματα.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.