Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Gadget που θα φέρουν επανάσταση στα ταξίδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τεχνολογία που θα συνοδεύει τα ταξίδια του μέλλοντος.

Η τεχνολογία που θα μας περιβάλλει τα επόμενα δέκα χρόνια και θα αποτελεί μέρος της ζωής μας θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδεύουμε στο μέλλον.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Skyscanner, μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι πολύ πιθανό να έχουμε το δικό μας «ψηφιακό συνταξιδιώτη», μια τεχνολογική συντροφιά η οποία θα πηγαίνει παντού μαζί μας και θα γνωρίζει ακριβώς τις προτιμήσεις μας και τι είναι αυτό που θέλουμε κάθε στιγμή, χάρη στις εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη… κι όλα αυτά στο μέγεθος ενός ρολογιού ή ενός μικρού κοσμήματος!

Βέβαια, δε χρειάζεται να κοιτάξει κανείς πολύ βαθιά στο μέλλον, καθώς ήδη στις μέρες μας κυκλοφορούν αρκετά gadgets που θα μπορούσε να δοκιμάσει κανείς και φυσικά, πολύ περισσότερα τα οποία δοκιμάζονται ή σχεδιάζονται τώρα.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά, που θα μετατρέψουν τα ταξίδια του μέλλοντος σε μια πολύ διαφορετική εμπειρία:

1. Desti

Πρόκειται για μια ταξιδιωτική εφαρμογή από το ερευνητικό ινστιτούτο SRI που δημιούργησε το γνωστό στους πελάτες της Apple… Siri!

Με τη βοήθεια της εφαρμογής αυτής θα μπορείτε να βρίσκεται εύκολα διαδικτυακές, ταξιδιωτικές αξιολογήσεις και σχόλια, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και τις αναζητήσεις που κάνατε στο παρελθόν.

2. Google Glass

Τα έξυπνα γυαλιά της Google αναμένεται να κάνουν εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2016 και παρότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς με αυτά, σε μερικά χρόνια από τώρα είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα ταξίδια μας κατά τη γνωριμία μας με καινούριους τόπους.

3. Sami

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Samsung, SAMI (Samsung Interactive Artificial Intelligence) θα παρακολουθεί αυτόματα τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες που σχετίζονται με την κατάσταση της υγείας των χρηστών, συνδυάζοντας τη γνώση και τις δυνατότητες των έξυπνων και φορετών συσκευών που θα υπάρχουν στο μέλλον.

4. Cortana

Η Microsoft αναπτύσσει το Cortana, έναν προσωπικό βοηθό που θα ενεργοποιείται με φωνητικές εντολές (κάτι σαν τη Σαμάνθα από την ταινία «Her» του Spike Jonze) και με τη βοήθεια ειδικών αλγορίθμων θα κάνει προσωποποιημένες προτάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τους περιορισμούς που θέτει ο χρήστης.

5. I-free

Το I-free είναι ένα ρώσικο innovation brand, που έχει σχεδιάσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που επεξεργάζεται ερωτήσεις και παρέχει κατάλληλες λεκτικές απαντήσεις σε ελάχιστο χρόνο, επιτρέποντας στο Frank (ρομπότ) να πραγματοποιεί συνομιλίες με ανθρώπους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.