Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο γεύμα για τους Έλληνες του Μόντρεαλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Γέννηση του Χριστού από την ελληνική ομογένεια του Καναδά. Οι πιστοί παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στους Ελληνορθόδοξους ναούς των μητροπόλεων του Ελληνισμού, ακολουθώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα της πατρίδας.



Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ προσέφερε δωρεάν χριστουγεννιάτικο γεύμα στους Έλληνες. Παιδιά και μεγάλοι πλαισίωσαν τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, προσφέροντας εθελοντική εργασία στο πλούσιο χριστουγεννιάτικο γεύμα.

«Τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΜΜ σκεφθήκαμε τη μέρα των Χριστουγέννων να ανοίξουμε την αγκαλιά της Κοινότητας και να υποδεχτούμε με πολλή αγάπη όσους ήθελαν να μοιραστούν ευχές, χαρά και παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γαλοπούλα και όλα τα γλυκίσματα της Ελληνικής παράδοσης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος ΕΚΜΜ, Νικόλας Παγώνης.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος, η οποία σημείωσε: «Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για την οικογένεια και η Κοινότητά μας είναι η μεγάλη μας οικογένεια. Άνοιξε σήμερα την αγκαλιά της να δεχτεί όλους τους Έλληνες, νεοφερμένους και παλαιούς των ημερών».

Ο οκτάχρονος μαθητής Δημήτρης Ρούσης Καλπίδης, ο οποίος ήταν εθελοντής σερβιτόρος στο γεύμα των Ελλήνων, είπε ότι η ημέρα της Γέννησης του Χριστού είναι μέρα αγάπης και γι' αυτό «πρέπει να προσφέρουμε αγάπη στους συνανθρώπους μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.