Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Εργαζόμενος τιμωρήθηκε… για ένα κουτάκι μπύρας


Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο... πονηρή.

Το να δουλεύει κανείς στις υπηρεσίες πελατών είναι αρκετό για να τον ρίξει στο ποτό, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μία εταιρεία έπιασε στα πράσα έναν υπάλληλο με ένα κουτάκι από μπύρα κάτω από το γραφείο του.

Όμως, όποιος επιχειρούσε να σηκώσει το καπάκι του κουτιού ανακάλυπτε ότι το μυστικό για να βγάλει την ημέρα δεν ήταν το αλκοόλ, αλλά ένα βίτσιο, εντελώς διαφορετικό.

drft1

Ο Ρον, το επώνυμο του οποίου δεν έγινε γνωστό, τιμωρήθηκε επειδή έπινε εν ώρα εργασίας, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε μετά, το συγκεκριμένο ποτό δεν παραβίαζε κανένα κανόνα της εταιρείας, εκτός κι αν απαγορεύονται τα σεξουαλικά βοηθήματα...

Στις φωτογραφίες φαίνεται το κουτάκι μπύρας που μετατρέπεται σε σεξουαλικό βοήθημα, αλλά και το επίσημο χαρτί για τις κατηγορίες κατά του εργαζομένου.

 


Ο υπάλληλος είναι σε επιτήρηση από τη στιγμή που βρέθηκε το κουτάκι κάτω από το γραφείο του, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το κουτάκι ήταν ένα δώρο που του έστειλε ο παππούς του από την Κίνα και είχε ξεχάσει και την ύπαρξή του.

Βέβαια, αν το αφεντικό του είχε ανοίξει το κουτάκι πριν τον βάλει σε επιτήρηση, θα έβλεπε ότι επρόκειτο για ένα από τα δημοφιλέστερα σεξουαλικά παιχνίδια για άντρες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη του επικεφαλής της Γραμματείας Αποδήμων στη Γερμανία


Η ελληνική αντιπροσωπεία άκουσε τις προτάσεις της ομογένειας για την παιδεία και στον πολιτισμό.

Την υποστήριξή του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο ελληνισμός της Γερμανίας, καθώς και προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του επιστημονικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, στον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλη Κόκκινο κατά την περιοδεία, που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Γερμανία.

Στο Γκόπινγκεν (Göppingen) στο 34ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Ελληνικής Βουλής Γιάννης Αμανατίδης και ο κ.Κόκκινος τόνισαν σημασία διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των μακραίωνων παραδόσεων του Ποντιακού Ελληνισμού στις νεώτερες γενιές και μάλιστα την ίδια ώρα που η Ελλάδα δίνει, όπως είπαν, τη μάχη για μία Ευρώπη του ανθρωπισμού,του πολιτισμού και της παράδοσης.

Ο κ.Κόκκινος επισήμανε πως «σήμερα οι Πόντιοι Νεολαίοι της Διασποράς γέμισαν την Αρένα του Γκόπινγκεν με νιάτα, πολιτισμό και Ελλάδα και με τον χορό και τη ζωντάνια τους προκάλεσαν σεισμό, που το επίκεντρό του θα το ψάχνουν στην Ευρώπη και τελικά θα το βρουν σ' εκείνες τις ιστορικές πατρίδες, που οι Πόντιοι κράτησαν στο διάβα του χρόνου μέσα από την ενότητα της πίστης και της παράδοσής τους».

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε με ομογενειακούς φορείς στη Στουτγάρδη και στη Φραγκφούρτη, τέθηκαν οι βάσεις για «την απαραίτητη αμοιβαιότητα μέσω της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων για όλα τα θέματα, που απασχολούν την ελληνική ομογένεια».

Η ελληνική αντιπροσωπεία άκουσε τις απόψεις και προτάσεις της ομογένειας για την παιδεία και στον πολιτισμό, την ενίσχυση και κατοχύρωση των υφιστάμενων δομών, την επικοινωνία και την πληροφόρηση, αλλά και τη νέα μορφή και τον χαρακτήρα, που θα δοθεί στο ΣΑΕ καθώς και για την ψήφο των ομογενών, πάγιο αίτημα των αποδήμων.

Στη συνάντησή του στη Φραγκφούρτη με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, ο κ. Κόκκινος, αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία, ζήτησε «να εμπνεύσουν όσους περισσότερους μπορούν» και πρότεινε τη μετονομασία της Επιτροπής, σε «Επιτροπή Αλληλεγγύης των Λαών της Ευρώπης», δεδομένου ότι η κρίση δεν αφορά μόνον στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Τα μέλη της Επιτροπής - βουλευτές του τοπικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτιστικών φορέων, Πανεπιστημιακοί, μέλη του SPD και της Αριστεράς, Έλληνες και Γερμανοί - διαβεβαίωσαν τον κ. Κόκκινο πως θα συνεχίσουν να προβάλουν τις ελληνικές θέσεις και να παλεύουν για το μέλλον της Ευρώπης, της οποίας αναπόσπαστο μέλος είναι η Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδες για την προώθηση της Ισότητας στην Κρήτη


Θα πραγματοποιηθούν 15-17 Ιουνίου σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Τρεις ημερίδες με θέμα: «Πολιτικές ισότητας των φύλων στην τοπική αυτοδιοίκηση», θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά (15-17 Ιουνίου) με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων.

Σκοπός τους είναι η ενημέρωση των αιρετών και των υπαλλήλων των ΟΤΑ και λοιπών φορέων σε επίπεδο Κρήτης για την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων καθώς και για τα Σχέδια Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες, παρουσιάζοντας την πιλοτική εφαρμογή στην Περιφέρεια Κρήτης και στους Δήμους Ηρακλείου και Χανίων.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει η γ.γ. Ισότητας Φ. Κούβελα, καθώς και εκπρόσωποι της ΠΕΤΑ Α.Ε., της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ, του ΚΕΘΙ και η Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μειώνει τον αριθμό των πτήσεων το Φιουμιτσίνο


Το αεροδρόμιο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά του Μαΐου.

Μόνο το 60% των πτήσεων θα πραγματοποιούνται από απόψε τα μεσάνυχτα από το διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την ιταλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ENAC.

Ο τερματικός σταθμός 3 του αεροδρομίου, που υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά στις αρχές Μαΐου θα κλείσει σταδιακά για τις αναχωρήσεις, για προληπτικούς λόγους, διευκρίνισε η υπηρεσία. Η μείωση του αριθμού των πτήσεων ζητήθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία ADR (Aeroporti di Roma) προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι άλλοι τερματικοί σταθμοί.

Η ENAC δεν διευκρίνισε το πότε θα ξαναρχίσει κανονικά η λειτουργία του αεροδρομίου αλλά κάλεσε τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες για να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους.

Περίπου 11 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το Φιουμιτσίνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο φέτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου. Η κίνηση δηλαδή αυξήθηκε κατά 8,3% σε σύγκριση με πέρσι. Την ίδια περίοδο απογειώθηκαν και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας 95.000 αεροσκάφη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η περιφέρεια Αττικής στηρίζει ηθικά το Athens Pride


Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου το κεντρικό κτίριο.

Με τα χρώματα του ουράνιου τόξου φωταγωγήθηκε το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει του αυριανού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Athens Pride). Στα ίδια χρώματα βάφονται και διαβάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο θα υποδεχθεί και την αυριανή πορεία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρεται πως «είναι η πρώτη φορά που ένα δημόσιο κτίριο στη χώρα μας φωταγωγείται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δηλωθεί η υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να εκφραστεί η δέσμευση της Περιφέρειας για καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Το ουράνιο τόξο αποτελεί τη σημαία του διεθνούς κινήματος κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και χρησιμοποιείται ως επίσημο έμβλημα σε κάθε σχετική εκδήλωση (rainbow flag)».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως η υποχρέωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλλουν ενεργά στην καταπολέμηση αυτών των κατηγοριών διακρίσεων, αποτυπώθηκε πρόσφατα στο Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο «Διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών (ΛΟΑΔ) ανθρώπων: μια υποχρέωση των πόλεων και Περιφερειών της Ευρώπης» (26.3.2015).

Τέλος, σημειώνεται ότι η Περιφέρεια, γνωρίζοντας τα ενδο-κοινοτικά προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από την κοινότητα των Διεμφυλικών (τρανς) συμπολιτών μας, σε σχέση με τη διοργάνωση του φετινού Athens Pride και τις σχετικές ενστάσεις, συμμετέχει με το συμβολικό αυτό τρόπο, στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2015, και με την προσδοκία τον επόμενο χρόνο η ΛΟΑΔ κοινότητα να συμμετέχει ενιαία και να συνεχίζει τις διεκδικήσεις της για την ενδυνάμωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς τους γονείς κρατούνται δύο κοριτσάκια σε αεροδρόμιο της Γαλλίας


Στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων – Ξεκίνησε διοικητική έρευνα.

Δύο κοριτσάκια, μία 6χρονη από τη Γαλλία και μία 3χρονη από την Ακτή Ελεφαντοστού, κρατούνται εδώ και πολλές ημέρες χωρίς τους γονείς τους σε έναν χώρο του αεροδρομίου του Παρισιού Ρουασί, όπου κρατούνται οι ταξιδιώτες που δεν φέρουν νόμιμα έγγραφα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διοικητική έρευνα για την διαλεύκανση των υποθέσεών τους αλλά και να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση.

Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ προέβη σε «συστάσεις» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι «η εξακρίβωση των στοιχείων θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, κυρίως διότι πρόκειται για μικρά παιδιά».

Η Αντριάν, 6 ετών, πέρασε αυτήν την εβδομάδα τέσσερις ημέρες στην Ζώνη Αναμονής Προσώπων με εκκρεμείς υποθέσεις (ZAPI) και η Φάντα, 3 ετών και 9 μηνών, παραμένει στον ίδιο χώρο εδώ και πέντε ημέρες.

Σε αυτό το κτίριο του αεροδρομίου, όπου κρατούνται τα πρόσωπα που δε διαθέτουν νόμιμα έγγραφα και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη Γαλλία, την φροντίδα των δύο παιδιών ανέλαβε το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού, επισήμανε ο υπουργός.

Εντούτοις, και στις δύο περιπτώσεις, ο Συνήγορος του Πολίτη -μία ανεξάρτητη αρχή που έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να επιτηρεί και να επιβεβαιώνει το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών- ξεκίνησε έρευνα.

Στην περίπτωση της Φάντα, εκτιμάται ότι «η κράτησή της μοιάζει μη φυσιολογική». Για την Αντριάν αποφάσισε να παρέμβει, καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι πρόκειται για λάθος χειρισμό των αρχών.

Το περασμένο Σάββατο η μικρή, που ζει με τη γιαγιά της στο Καμερούν και ταξίδευε στη Γαλλία όπου διαμένει η μητέρα της, έφθασε στο Ρουασί. Αντί ωστόσο οι υπεύθυνοι να εντοπίσουν τους γονείς της την οδήγησαν στον χώρο αναμονής, καθώς οι αστυνομικοί έκριναν ότι η φωτογραφία στο διαβατήριό της, την οποία είχε τραβήξει πριν από ένα χρόνο, δεν της έμοιαζε.

Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να αφεθεί ελεύθερη, αφού εμφανίστηκε ενώπιον ενός δικαστή την Τρίτη. Εκείνος υπογράμμισε ότι «το σύνολο των στοιχείων της υπόθεσης» έρχεται σε αντίθεση με την εκδοχή των αστυνομικών περί πλαστού διαβατηρίου.

Η Αντριάν αναγνώρισε τη μητέρα της, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο δικαστήριο, και θυμόταν και την παλιά της δασκάλα, επισημαίνεται στην απόφαση.

«Δε νιώθουμε πλέον Γάλλοι και έχουμε την εντύπωση ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε πολίτης ξένης υπηκοότητας» δήλωσε η μητέρα της Αντριάν, Στεφανί Νγκατσά. Γεννηθείσα στη Γαλλία, δεν έχει παρά μία υπηκοότητα, τη γαλλική.

Η περίπτωση της Φάντα είναι πιο περίπλοκη: το παιδί έφθασε στη Γαλλία φέροντας πλαστό διαβατήριο, το οποίο είχε αγοράσει ο πατέρας της στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο ίδιος δε διέθετε επίσης νόμιμα έγγραφα. Οι αστυνομικοί την οδήγησαν στον χώρο αναμονής εωσότου εξακριβώσουν ότι επρόκειτο πράγματι για τον πατέρα της, ο οποίος τη συνόδευε, και ότι δεν είχε απαγάγει το παιδί.

«… Στόχος ήταν να προστατεύσουμε το παιδί» επισήμανε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένα παιδί «δεν έχει καμία δουλειά σε έναν χώρο αναμονής» ανταπάντησε η Λορ Παλούν, της οργάνωσης Anafe, μία οργάνωση προάσπισης των μεταναστών.

Σύμφωνα με τις αρχές 342 ανήλικοι κρατήθηκαν στον χώρο αναμονής του αεροδρομίου Ροισί το 2013.

«Υπό το φως των νέων αυτών περιστατικών» ο Συνήγορος του Πολίτη τάσσεται εκ νέου υπέρ της απαγόρευσης, σε ολόκληρη την χώρα, της επιβολής στερητικών μέτρων για την ελευθερία των παιδιών των μεταναστών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Οι τελευταίες στιγμές του μπαμπά μου»


Φωτογράφος κατέγραψε τον αγαπημένο του πατέρα που έπασχε από Αλτσχάϊμερ.

Όταν ο πατέρας του φωτογράφου Mark Seymour διαγνώσθηκε ότι έπασχε από τη νόσο Αλτσχάϊμερ, ο τελευτείος πήρε την φωτογραφική του κάμερα και κατέγραψε ό,τι επακολούθησε. Επί τέσσερα χρόνια, μέχρι τον θάνατο του λατρεμένου του πατέρα, Ronnie, ο φωτογράφος κατέγραφε την πάλη που έδινε ο ηλικιωμένος με την άνοια. Από έναν γυμνασμένο 78χρονο, που διέθετε μάλιστα και πατίνια προκειμένου να παίζει με τα εγγόνια του, ο Ronnie έγινε ένας άνθρωπος που δεν θυμόταν ούτε το όνομά του...

Η σειρά αποτελείται από ασπρόμαυρα καρέ, τα οποία κατέγραψε ο 55χρονος Βρετανός με σκοπό να «δείξω την πρόκληση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ασθενείς με Αλτσχάϊμερ…».























Διαβάστε περισσότερα...

Πώς κατανέμονται οι 9.847 αιτήσεων των Πρότυπων και Πειραματικών


Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την επιλογή μαθητών στα Πρότυπα και στα Πειραματικά Σχολεία ο αριθμός των αιτήσεων διαμορφώνεται όπως φαίνεται στον πίνακα.

Συνολικός Αριθμός αιτήσεων: 9847

α/α Κωδικός Σχολείο Πλήθος

1          0501002          ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ     652
2          0501003          ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ    648
3          0501004          ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ        589
4          0501904          ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ   518
5          0501130          2o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ          468
6          9050020          12/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)          445
7          1915018          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 381
8          9190130          3ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΕΥΟΣΜΟΥ       380
9          0501005          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ          375
10        0551003          ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ   329
11        1901004          2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ           317
12        9190664          1/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Π.Σ.Π.Θ.)        273
13        9050021          12/Θ ή 3/Θ ή 1/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)
271
14        9190016          1o 12/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ. Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ Α.Π.Θ.)
228
15        1701001          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ         224
16        0501905          ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 224
17        0501040          1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ         222
18        0601001          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ   201
19        9050659          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - Π.Σ.Π.Α. (6/Θ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ)    200
20        1901001          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Π.Σ.Π.Θ.
(ΓΥΜΝΑΣΙΟ)    186
21        1901050          1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ           164
22        0551004          ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ       159
23        9060552          2/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΗ
ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΣΥΝΕΓΡΑΖΟΜΕΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ)          149
24        0551040          1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ          149
25        0551015          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ          141
26        0551905          ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ 133
27        9520272          12/Θ ή 3/Θ ή 1/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ - ΡΑΛΛΕΙΟ    132
28        9520037          12/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΡΑΛΛΕΙΟ 131
29        9200411          1ο ή 2o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ζ.Π.Α. (ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ
ΠΑΝ/ΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)          127
30        9190494          2o 2/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ Α.Π.Θ.
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ) (ολοήμερο τμήμα)          120
31        2001030          ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ       109
32        0601002          ΜΙΚΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ)    109
33        9521475          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ. Σ. ΣΕΡΡΩΝ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ"         107
34        0501001          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - Π.Σ.Π.Α.
(ΓΥΜΝΑΣΙΟ)    98
35        4101042          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ   96
36        0551904          ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 92
37        1951004          1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ"   79
38        9110248          1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ    75
39        9060479          2/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ
Π.Τ.Δ.Ε. -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΟ)    69
40        1951001          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Π.Σ.Π.Θ.
(ΛΥΚΕΙΟ)          67
41        3351010          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ         58
42        9050923          12/Θ ή 3/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ)            55
43        1951005          2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ           54
44        0651002          ΜΙΚΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (ΛΥΚΕΙΟ)         48
45        9100040          1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ         38
46        9520271          12/Θ ή 3/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ - ΡΑΛΛΕΙΟ 37
47        9190495          2o 2/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ Α.Π.Θ.
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ) (κλασικό τμήμα)             34
48        9100203          2o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ.Σ. ΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ         34
49        9470186          ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Δ. Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ          29
50        9190498          3o 1/Θ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ Α.Π.Θ.
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ)     22


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΕΤΕΜ: Ρουσφετολογικές παρεμβάσεις του υπ. Παιδείας υπέρ της συντεχνίας του


Η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΕΕΤΕΜ για τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου με την οποία τα πενταετή προπτυχιακά μετατρέπονται σε Μάστερ. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «παρά τις εγκλήσεις μας, ο Υπουργός Παιδείας, αρνείται να ασχοληθεί με τις εκκρεμότητες των Τ.Ε.Ι, αλλά αποδέχεται αυτούσιες τις τροπολογίες που του δίνει η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μπαλτάς αποδεικνύει ότι το μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί είναι το βάφτισμα των πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερς και η σύνδεση τους με το 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων προκειμένου να τα διαφοροποιήσει επαγγελματικά από τα πτυχία τετραετούς φοίτησης πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι!»

Στην κατακλείδα της ανακοίνωσής της καλεί την Κυβέρνηση πριν υιοθετήσει τα ρουσφέτια του κ. Μπαλτά, να προωθήσει το σχέδιο νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, το οποίο έχει παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας μαζί με την πρόταση για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (Σύνοδος Πρόεδρων Τ.Ε.Ι στις 27-2-2015).

«Διαφορετικά η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες» επισημαίνει η ΕΕΤΕΜ.

Η ανακοίνωση της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών:

Οι ενστάσεις και οι φόβοι μας που είχαν εκφραστεί προεκλογικά για το πρόγραμμα του Κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τα Τ.Ε.Ι, αλλά και μετεκλογικά με την σύνθεση της Κυβέρνησης (8 Υπουργοί είναι μέλη του Τ.Ε.Ε), δυστυχώς επαληθεύτηκαν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η διάταξη ρουσφέτι «της αναδρομικής μετατροπής πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερ» καθώς και αποσπασματικές διατάξεις για τα επίπεδα επαγγελματικών προσόντων,χωρίς επίσημα να έχει θεσπιστεί το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, εστάλη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στον τομέα Παιδείας του Κυβερνώντος κόμματος προς έγκριση!

Παρά τις εγκλήσεις μας, ο Υπουργός Παιδείας, αρνείται να ασχοληθεί με τις εκκρεμότητες των Τ.Ε.Ι, αλλά αποδέχεται αυτούσιες τις τροπολογίες που του δίνει η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μπαλτάς αποδεικνύει ότι το μόνο πρόβλημα που τον απασχολεί είναι το βάφτισμα των πενταετών προπτυχιακών σε Μάστερς και η σύνδεση τους με το 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων προκειμένου να τα διαφοροποιήσει επαγγελματικά από τα πτυχία τετραετούς φοίτησης πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι!

Το Προεδρείο της Κ.Δ.Ε, ήδη, (48 ώρες μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης), αποστέλλει έγγραφο στον Πρωθυπουργό και στο κυβερνών κόμμα για μη αποδοχή των ανωτέρω ρουσφετολογικών ρυθμίσεων. Παράλληλα:

1. Καλεί την Τριμελή Γραμματεία της Συνόδου Προέδρων των Τ.Ε.Ι να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Σύνοδογια τις ρυθμίσεις Μπαλτά οι οποίες οδηγούν στην «σαλαμοποίηση» των Α.Ε.Ι (Τ.Ε.Ι - Πανεπιστήμια), θέμα πρωτίστως ακαδημαϊκό αφενός και αφετέρου- εάν υιοθετηθεί από την Βουλή -οδηγεί στην διάλυση των Τ.Ε.Ι και την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χάρτη.

2. Καλεί τα κόμματα να πάρουν θέση και να παρέμβουν στον Πρωθυπουργό ώστε να δοθεί τέλος στην φαρσοκωμωδία της αναδρομικής αναγνώρισης αδιάσπαστου προπτυχιακού μάστερ γενικού χαρακτήρα που μας εκθέτει διεθνώς.

3. Καλεί τις παρατάξεις φοιτητών στα Τ.Ε.Ι να συγκροτήσουν άμεσα τα όργανα του σπουδαστικού κινήματος και να αναλάβουν δράση.

4. Καλεί τις Διοικούσες Επιτροπές των Ν.Τ και τα μέλη της Ένωσης σε ετοιμότητα.

Καλούμε την Κυβέρνηση, πριν υιοθετήσει τα ρουσφέτια του κ. Μπαλτά, να προωθήσει το σχέδιο νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τα επαγγελματικά δικαιώματα, το οποίο έχει παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας μαζί με τηνπρόταση για την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση (Σύνοδος Πρόεδρων Τ.Ε.Ι στις 27-2-2015).

Διαφορετικά η Κυβέρνηση σπέρνει ανέμους για ικανοποίηση συντεχνιών και θα θερίσει θύελλες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απελαύνονται από την Μαλαισία οι τουρίστες που πόζαραν γυμνοί πάνω σε ένα «ιερό» βουνό


Κατηγορήθηκαν από τις αρχές ότι προκάλεσαν έναν φονικό σεισμό.

Οι τέσσερις Δυτικοί τουρίστες που πόζαραν γυμνοί στην κορυφή του υψηλότερου όρους της Μαλαισίας και κατηγορήθηκαν από τις αρχές ότι προκάλεσαν με αυτήν την ενέργειά έναν εκ των φονικότερων σεισμών που έχουν σημειωθεί στην χώρα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ημέρων και καταβολή προστίμου αφού αποδέχθηκαν την ενοχή τους στην κατηγορία της άσεμνης συμπεριφοράς σε δημόσιο χώρο.

Το δικαστήριο διέταξε επιπλέον την άμεση απέλασή τους.

Οι τέσσερις, δύο Καναδοί πολίτες και από ένας από τη Βρετανία και την Ολλανδία, προκάλεσαν την οργή των Μαλαισιανών, ορισμένοι εκ των οποίων υποστήριξαν ακόμα και ότι με τις ενέργειές τους προκάλεσαν την οργή των πνευμάτων του βουνού, του όρους Κιναμπαλού, που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί ο σεισμός της περασμένης Παρασκευής ο οποίος στοίχισε την ζωή σε 18 ανθρώπους.

ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΒΟΡΝΕΟ ΓΥΜΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Το δικαστήριο αποφάσισε είτε να πληρώσουν πρόστιμο 5.000 ρινγκίτ Μαλαισίας (1.330 δολάρια) ή να εκτίσουν ποινή φυλάκισης 3 μηνών στην περίπτωση που δε μπορούσαν να πληρώσουν το πρόστιμο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Οι κατηγορούμενοι εξέτισαν ήδη την τριήμερη ποινή φυλάκισης καθώς έχουν προφυλακιστεί από την Τετάρτη.

Ο δικαστής Ντιν Γουάιν Νταλί έλαβε υπόψη τους τις δηλώσεις ενοχής τους ως ελαφρυντικό στοιχείο, υπογράμμισε ωστόσο ότι οι ενέργειές τους προκάλεσαν έκπληξη στο έθνος και πυροδότησαν τη λαϊκή οργή, μετέδωσε το πρακτορείο.

Η Βρετανίδα Ελέανορ Χόκινς, 24 ετών, ο Ολλανδός Ντίλαν Σνελ, 23 ετών, τα αδέλφια από τον Καναδά, Λιντσεϊ, 23 ετών και Ντανιέλ Πίτερσεν 22 ετών συνελήφθησαν λίγες ημέρες μετά το σεισμό των 6 βαθμών που σημειώθηκε την 5η Ιουνίου.

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν «στοχεύουν στο να υπενθυμίζουν στους τουρίστες να μην αδιαφορούν για τις τοπικές παραδόσεις και την κουλτούρα» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού του κρατιδίου Σαμπάχ, Μαστίντι Μαντζούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαγικές μουσικές βραδιές στη Λίμνη Βουλιαγμένης


Διαβάστε το αναλυτικό καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Βραδιές ατμοσφαιρικής, απαλής μουσικής ακρόασης θα προσφέρει στους επισκέπτες της αυτό το καλοκαίρι η Λίμνη της Βουλιαγμένης, απόλυτα εναρμονισμένες με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματά τους γι’ αυτό το ζωντανό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου η μεγάλη ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου θα μας ξεναγήσει σε ιδιαίτερα μουσικά τοπία, όπου το ελληνικό τραγούδι συναντά τις τζαζ αρμονίες.

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου ο Στέφανος Κορκολής έρχεται να μας παρασύρει για μια ακόμα φορά με τον μελωδικά ευχάριστο ήχο του και την ευαίσθητη ερμηνεία του σε ένα… «Φάσμα ασμάτων».

Τετάρτη 24 Ιουνίου και η στιγμή έφτασε για να συναντηθούν επί σκηνής , ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας με τον διαχρονικό ερμηνευτή Δάκη. «Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα...» ο τίτλος της παράστασης τους και πραγματικά το περιμένουμε όλοι, αφού μας το χρωστάνε από το 1968!

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου είναι η βραδιά του Κώστα Χατζή. Ο κιθαρωδός που καθιέρωσε το στυλ «φωνή- κιθάρα» στην Ελλάδα κι έγινε πρότυπο για πολλούς μεταγενέστερους τραγουδοποιούς, συνοψίζει σε μια μουσική βραδιά τη μεγάλη του πορεία στο τραγούδι, που επίσημα ξεκίνησε το 1961.

Έναρξη στις 22.30

Διοργάνωση: Half Note Jazz Club

Τιμές Εισιτηρίων: 10, 15, 20, 25 ευρώ

Κρατήσεις: 210 92 13 310, viva.gr, halfnote.gr, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt και στα ταμεία της Λίμνης Βουλιαγμένης


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διχάζονται οι αρεοπαγίτες για την συνταγματικότητα του πλαφόν στις αποζημιώσεις λόγω τροχαίων


Αντικρουόμενες οι εισηγήσεις για το ζήτημα.
Αντικρουόμενες εισηγήσεις έχει στα χέρια του το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου σχετικά με την συνταγματικότητα ή όχι του πλαφόν των 6.000 ευρώ στις αποζημιώσεις του «Επικουρικού Κεφαλαίου» λόγω τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και το ενδεχόμενο αναδρομικής ισχύς του.

Η αρεοπαγίτης Σοφία Ντάντου τάχθηκε με την εισήγηση της υπέρ της αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης του νόμου 4092/2012 συμπληρώνοντας ότι είναι αντίθετη και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Επιπλέον, για την αναδρομική ισχύ του ανώτατου ορίου καθώς και το επιτόκιο 6% για τους τόκους που βαρύνουν το επικουρικό κεφάλαιο η αρεοπαγίτης υπογραμμίζει ότι «δεν αποτελούν καθ΄ εαυτοί θεμιτό δημόσιο συμφέρον για την επιβολή περιορισμών στα περιουσιακά δικαιώματα».

Ωστόσο, τον περασμένο Φεβρουάριο ο αρεοπαγίτης Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης με σχετική εισήγησή του στο Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι είναι συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία το ανώτατο πλαφόν των 6.000 ευρώ στις αποζημιώσεις του «Επικουρικού Κεφαλαίου».
¨Όπως υπογράμμιζε η ρύθμιση δεν προσκρούει ούτε και στις Ευρωπαϊκές οδηγίες 72/166/ΕΟΚ και 84/5/ΕΟΚ που αφορούν την αστική ευθύνη από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Το Δ΄ Τμήμα έχει επιφυλαχθεί να εκδώσει την απόφαση του και για τις δυο υποθέσεις που εκκρεμούν.

Υπενθυμίζεται ότι το «Επικουρικό Κεφάλαιο», αποζημιώνει τα τροχαία ατυχήματα σε περίπτωση κατά την οποία η ασφαλιστική εταιρεία κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης, ανακληθεί η άδεια λειτουργία της, ή το αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο ή είναι αγνώστων στοιχείων. Λόγω της οικονομικής κρίσης παρουσίασε έλλειμμα 700 εκατομμυρίων ευρώ και τέθηκε ζήτημα βιωσιμότητας του με αποτέλεσμα να οριστεί ανώτατο πλαφόν για τις περιπτώσεις χρηματικών αποζημιώσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας


Ξεπέρασαν τις 6.000 αιτήσεις οι αιτήσεις της πρώτης μέρας.

Περισσότερες από 6.000 αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έχουν υποβληθεί από τις 11:00 το πρωί χθες έως το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο νέος διοικητής του ΟΓΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων, λήγει στις 30 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία της κλήρωσης για την επιλογή των δικαιούχων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν 1.356.350 ασφαλισμένοι, από τους οποίους οι 645.350 είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι 31.000 είναι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι 437.000 είναι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών και είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, ενώ άλλα 243.000 είναι προστατευόμενα μέλη.

Παράλληλα ο κ. Μπακαλέξης, κάλεσε τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων, να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση (Ε1), μαζί με το έντυπο Α21, έως τις 21 Ιουνίου, προκειμένου να προλάβουν, την καταβολή της δεύτερης δόσης των επιδομάτων, που έχει προγραμματιστεί για το β' 15νθήμερο του Ιουλίου. Εάν υποβάλλουν μετά την ημερομηνία αυτή, θα πληρωθούν με την καταβολή της επόμενης δόσης το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται, ότι τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνουν:
Κοινωνικό τουρισμό

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 85.000 δικαιούχους (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016).
Ιαματικό τουρισμό (αφορά μόνο συνταξιούχους)

Το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις δωρεάν, σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων σε τουριστικά καταλύματα ή ιαματικές πηγές της χώρας για 15.000 συνταξιούχους (διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016 και για την παροχή δωρεάν ιαματικών λουτρών από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).
Εκδρομικό Πρόγραμμα

Απευθύνεται σε 49.000 δικαιούχους και περιλαμβάνει:

  • τριήμερες εκδρομές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (120 ευρώ).
  • διήμερες διακοπές για 10.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (65 ευρώ).
  • Μονοήμερες εκδρομές για 32.000 δικαιούχους, που είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από τον 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016).
Δωρεάν παροχή βιβλίων

Ο ΟΓΑ χορηγεί βιβλία σε 180.000 δικαιούχους, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη τους, που θα έχουν τη δυνατότητα αγοράς βιβλίων αξίας 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).
Δωρεάν δελτία θεάματος

Η Αγροτική Εστία, παρέχει δωρεάν δελτία θεάματος, σε 90.000 δικαιούχους για μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα.

Τα δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ μετά από κλήρωση και ισχύουν έως τις 20/8/2015. Τα δελτία που θα μείνουν αδιάθετα και έως να συμπληρωθούν τα 90.000 άτομα, θα διανέμονται σε δικαιούχους, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για το 2015 με τη σειρά προσέλευσης στα ΚΕΠ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφονικό χτύπημα στον δικαστικό επιμελητή Σπάρτης


Του επιτέθηκε άγνωστος στο κέντρο της πόλης.

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του δικαστικού επιμελητή Σπάρτης, Δημήτρη Πολυμενάκου, που νοσηλεύεται από την περασμένη Τρίτη στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου των Αθηνών, μετά από «δολοφονικό» χτύπημα που δέχθηκε από άγνωστο άνδρα, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διαδικασία κατάσχεσης σε κατάστημα στο κέντρο της Σπάρτης.

Από τη μανία του δράστη δεν ξέφυγε και ο επιβλέπων δικηγόρος Στέφανος Βρεττάκος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Το βίαιο επεισόδιο, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, ενώ το συμβάν καταδίκασε απερίφραστα, τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης, όσο και ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, τα μέλη των οποίων απείχαν (χθες Πέμπτη) από τα καθήκοντά τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" η σκηνοθέτης Βρισηΐδα Δανάλη-Ντάνη


Τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους της Βρισηΐδας Δανάλη-Ντάνη που«έφυγε» σήμερα το πρωί μετά από δίχρονη μάχη με τον καρκίνο, εκφράζει η ΚΕ Επιτροπή του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, στην οποία παραθέτει και σύντομο βιογραφικό της σκηνοθέτιδας.

Κόρη του κομμουνιστή διευθυντή φωτογραφίας Γρηγόρη Δανάλη, του «παππού» του ελληνικού κινηματογράφου, η Βρισηΐδα Δανάλη άρχισε να ασχολείται με την έβδομη τέχνη το 1968, όταν λόγω της χούντας υποχρεώθηκε να διακόψει τις σπουδές της στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, τις οποίες ολοκλήρωσε το 1976. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και στη γαλλική σχολή κινηματογράφου IDEC.



Δούλεψε πολλά χρόνια ως βοηθός σκηνοθέτη, συνεργαζόμενη με μια πλειάδα γνωστών δημιουργών, μεταξύ άλλων με τους Ν. Κούνδουρο, Κ. Φέρρη, Γ. Αναστασιάδη, Σ. Κωνστανταράκο, Ν. Κατσουρίδη, και από τα τέλη της δεκαετίας του '80 άρχισε να ασχολείται ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση, στην ΕΤ1, ΕΤ3 και από το 1992 και σε ιδιωτικά κανάλια, ενώ από το 2007 στήριξε τη λειτουργία του «902 TV», σκηνοθετώντας πλήθος εκπομπών («Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα», «Στις 78 στροφές», «Γεύσεις παράδοσης», «Αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις», «Εις υγείαν» κ.ά.).

Υπήρξε πολύτιμη συνεργάτης του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, έχοντας σημαντική συμβολή στην ανάδειξη των δραστηριοτήτων του.

Ιδιαίτερη ήταν η βοήθειά της στο επιστημονικό συνέδριο για τον Μπρεχτ που οργάνωσε το 2013 το Τμήμα, με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για το μεγάλο αυτόν κομμουνιστή καλλιτέχνη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ήταν και η τελευταία της δουλειά, η σκηνοθεσία της μουσικοθεατρικής μεταφοράς του έργου του Μπρεχτ «Το ρομάντζο της πεντάρας», που ανέβηκε στην αίθουσα συνεδρίων του ΚΚΕ.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 11:30 π.μ, στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος υπ. Παιδείας για την παράλληλη στήριξη για το σχολικό έτος 2015 - 2016


Ανακοίνωση 12.06.2015


Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών, την στήριξη μαθητών από Ειδικό Βοηθό, την στήριξη μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)και την στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2015-2016.


Όλο το κείμενο της εγκυκλίου.

Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (134.31 KB)


----------------

12.06.2015: Εγκύκλιος υπ. Παιδείας για την παράλληλη στήριξη για το σχολικό έτος 2015 - 2016


Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών, την στήριξη μαθητών από Ειδικό Βοηθό, την στήριξη μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)και την στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2015-2016 από το υπουργείο Παιδείας.

Λοιπά σχετικά αρχεία:
Η εγκύκλιος σε μορφή PDF (148.84 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Η "γιαγιά" κλείδωσε τους διαρρήκτες στην αυλή


Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν έξω από το σπίτι της στη Λαμία και κουβέντιαζε με μια γειτόνισσα όταν δυο ανήλικοι ρομά την πλησίασαν. Χωρίς να το αντιληφθεί ο ένας "τρύπωσε" στο σπίτι.

Όταν η γιαγιά κατάλαβε τι συμβαίνει κλείδωσε την αυλόπορτα ώστε να τους εγκλωβίσει και άρχισε να ψάχνει τι λείπει από το σπίτι.



Ωστόσο, οι ανήλικοι κλέφτες εξαφανίστηκαν πηδώντας τα κάγκελα, μαζί με τα τρία πορτοφόλια της ηλικιωμένης γυναίκας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ


Ρυθμίσεις για χιλιάδες εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), περιλαμβάνει τροπολογία την οποία ενέταξε στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο κ. Στρατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται κατ' αρχήν ρύθμιση για τους 5.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γιατί οι οφειλές τους υπερβαίνουν το ανώτερο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση, δηλαδή τις 20.000 ευρώ και δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός με τη σύνταξη.

Γι αυτήν την κατηγορία ασφαλισμένων το «πλαφόν» της οφειλής θα επεκταθεί στις 50.000 ευρώ και θα συμψηφίζεται με τη σύνταξη σε 60 συνολικά δόσεις. Η διάταξη αυτή είναι μεταβατική και θα ισχύσει έως το τέλος του 2016, ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το κατώτατο όριο σύνταξης που χορηγείται από τον ΟΑΕΕ.

Με την πάγια διάταξη, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ επεκτείνεται από τις 20.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ από τις 15.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα, ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνση από τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, η μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων μπορεί να μειωθεί στα 131 ευρώ, από τα 380 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα.

Αναφερόμενος εν συνεχεία στην πορεία της ρύθμισης των 100 δόσεων, ο κ. Στρατούλης είπε σχετικά με τον ΟΑΕΕ ότι έχουν ρυθμιστεί έως τώρα οφειλές ύψους 1,5 δισ. ευρώ από 115.000 οφειλέτες και έχουν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΓΑ, έχουν υποβληθεί στον Οργανισμό 22.000 αιτήσεις και έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 16.000 από τους συνολικά 238.000 οφειλέτες. Οι οφειλές προς τον ΟΓΑ ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το 50% των οφειλετών χρωστούν ποσά έως 1.000 ευρώ ο καθένας.

Ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε τέλος στη ρύθμιση του σχεδίου νόμου για την επαναχορήγηση σύνταξης σε 30.000 ανασφάλιστους υπερήλικες η οποία είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια με τη χρήση εισοδηματικών κριτηρίων που προέβλεπαν οι νόμοι των μνημονίων.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εισπράξουν σύνταξη 260 ευρώ από την 1/10/2015 και 360 ευρώ από την 1/10/2016.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τι αλλάζει στο Twitter


Αλλαγές έρχονται στο twitter μέσα στον μήνα Ιούλιο. Όπως ανακοινώθηκε τον επόμενο μήνα πρόκειται να καταργηθεί ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων στα απευθείας μηνύματα (Direct Messages) μεταξύ των χρηστών.



Η σχετική ανακοίνωση του twitter



Ωστόσο, αυτός ο περιορισμός των 140 χαρακτήρων παραμένει στις αναρτήσεις των χρηστών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ολοκληρώνεται η 8η Σύνοδος στον ΟΗΕ για τα ΑμεΑ


Δελτίο Τύπου 12.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1677

Ολοκληρώνεται σήμερα η παραμονή του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη στη Νέα Υόρκη για την 8η Σύνοδο της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Κρατών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Πλήθος εκπρόσωποι οργανώσεων ατόμων με αναπηρία συγκεντρώθηκαν για μια εβδομάδα στον ΟΗΕ, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν και να λυθούν προβλήματα και εμπόδια που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άτομα με αναπηρία σε όλο τον πλανήτη. Ο κ. Βαρδακαστάνης παρευρέθηκε με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), εκπροσωπώντας 80 εκ. Ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία.

Εκτός της Συνόδου, στο περιθώριο της οποίας πραγματοποιήθηκε και μια παράλληλη εκδήλωση για τις παρεμβάσεις σε φυσικές καταστροφές και πολεμικές συρράξεις χωρίς αποκλεισμούς για τα ΑμεΑ, στην οποία προέδρευσε ο κ. Βαρδακαστάνης, πραγματοποιήθηκαν και μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους αναπηρικών οργανώσεων και αντιπροσώπους του ΟΗΕ. Την Τετάρτη συναντήθηκε με την αναπληρώτρια μόνιμη αντιπρόσωπο στον ΟΗΕ της Ελλάδας ενώ χθες Πέμπτη με τον Πρέσβη μόνιμο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ της ΕΕ. Τη σημερινή τελευταία ημέρα ο κ. Βαρδακαστάνης έχει πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους εθνικών οργανώσεων ατόμων με αναπηρία από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση σοκ του Σεραφείμ: Η ομοφυλοφυλία προκαλεί καρκινογενέσεις


Την έντονη αντίδρασή του για την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια εκφράζει με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ομοφυλοφυλία προκαλεί καρκινογενέσεις.

Δήλωση σοκ του Σεραφείμ: Η ομοφυλοφυλία προκαλεί καρκινογενέσεις

Αναλυτικά η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς:

«Ἡ δημοσιοποίηση ἀπό τό Ὑπουργεῖο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας καί Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων τοῦ Νομοσχεδίου γιά τό Σύμφωνο Συμβίωσης πού ἐπεκτείνει τήν ἰσχύουσα ρύθμιση καί στά λεγόμενα «ὁμόφυλα ζευγάρια» μᾶς ὑποχρεώνει νά ἀναφέρουμε:

1. Ὅτι ὁ ἱερός θεσμός τοῦ Γάμου πού κατά τόν ἐκπληκτικό ὁρισμό τοῦ Ρωμαίου νομομαθοῦς Μοδεστίνου εἶναι «ἀνδρός καί γυναικός συνάφεια καί συγκλήρωσις τοῦ βίου παντός, θείου τε καί ἀνθρωπίνου δικαίου κοινωνία», ἀντιμετωπίζεται θεσμικά καί πάλι σάν δικαιοπρακτική ἐνέργεια καί ἀποϊεροποιεῖται πλήρως.

2. Εἶναι ἐμφανέστατη ἡ προσπάθεια τοῦ ἁρμοδίου Ὑπουργείου νά ὑποκαταστήσει τόν ἱερό θεσμό τοῦ γάμου μέ νομικές προβλέψεις πού ἀντιμετωπίζουν τήν κακοδαιμονία τοῦ ἰσχύοντος νομικοῦ πλαισίου γιά τό σύμφωνο συμβίωσης ἑτεροφύλων πού ἔχει μεταβάλει τό τιμιώτατο ἀνθρώπινο πρόσωπο σέ χρηστικό ἀντικείμενο πού μετά τή χρήση μπορεῖς εὔκολα νά πετάξεις στόν κάλαθο τῶν ἀχρήστων.

3. Δυστυχῶς γιά τόν ἁρμόδιο Ὑπουργό καί Καθηγητή τῆς Νομικῆς καί τόν Γενικό Γραμματέα τοῦ Ὑπουργείου τήν πρωτοτυπία τοῦ προτεινομένου Νομοσχεδίου τήν εἶχε ἐμπνευστεῖ ὅσον ἀφορᾶ τά λεγόμενα «ὁμόφυλα ζευγάρια» ὁ φρενοβλαβής αὐτοκράτορας τῆς Ρώμης Νέρων, αὐτός πού ἔκαψε τή Ρώμη γιά νά ἐμπνευσθεῖ τίς ἄριές του πού ὅπως καταγράφει ὁ ἐξαίρετος ἱστορικός Κάσσιος Δίων στήν Ρωμαϊκή του Ἱστορία συνῆψε ἐπίσημη ὁμοφυλοφιλική σχέση μέ δύο Ἕλληνες ἀπελεύθερους τόν «ἀνδρώδη» Πυθαγόρα καί τόν «γυνακώδη» Σπόρο, τόν ὁποῖο κατέστησε ἐκτομία καί τόν ὀνόμασε Σαββίνα!!!

4. Μέ τό ὑπό διαβούλευση νομοθέτημα πού ἀποτελεῖ συνέχεια τοῦ λεγόμενου ἀντιρατσιστικοῦ νόμου τῆς συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-Πασόκ μέ τόν ὁποῖο θεσμοθετήθηκε καί «ἕτερος» γενετήσιος προσανατολισμός στήν ἀνθρώπινη φύση, ὁλοκληρώνεται ἡ θεσμοθέτηση ἀπό τήν Ἑλληνική ἔννομη τάξη τῆς ἀνατροπῆς τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας καί φυσιολογίας καί ἀπενοχοποιεῖται ἡ παράχρηση τῶν σωματικῶν ὀργάνων τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους μέ φαιδρότατο στρουθοκαμηλισμό γιατί φυσικά ἡ φυσιολογία τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος εὐτυχῶς δέν ἔξαρτᾶται ἀπό τίς ἰδεοληψίες τῶν συντακτῶν τοῦ νομοσχεδίου, ἀλλά ἀπό τήν νομοτέλεια τοῦ Δημιουργοῦ Θεοῦ γι’ αὐτό καί οἱ ἐπιπτώσεις ἀπό τήν παράχρηση εἶναι ἄμεσες καί τραγικές κατά τό Εὐαγγελικό λόγιο «Οὐκ οἴδατε ὅτι ναὸς Θεοῦ ἐστε καὶ τὸ Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ οἰκεῖ ἐν ὑμῖν; 17 εἴ τις τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ φθείρει, φθερεῖ τοῦτον ὁ Θεός· ὁ γὰρ ναὸς τοῦ Θεοῦ ἅγιός ἐστιν, οἵτινές ἐστε ὑμεῖς». (Α΄Κορ. Γ16-17).

5. Ταπεινῶς θά συνεβούλευα τόν κ. Ὑπουργό καί τόν κ. Γεν. Γραμματέα ἐπ’ ὠφελείᾳ τῆς τραγικῆς οἰκονομίας τῆς χώρας μας νά συμβληθῆ τό Ὑπουργεῖο τους μέ τίς μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες γιατί μέ τό ὑπό διαβούλευση νομοσχέδιο ἀπενοχοποιοῦνται οἱ πρακτικές τῆς ὁμοφυλοφιλίας πού ἀναπόδραστα ὁδηγοῦν σέ ἄπειρες λοιμώξεις τοῦ ὀργανισμοῦ καί καρκινογενέσεις, οἱ ὁποῖες μέ τήν σειρά τους θά αὐξήσουν τόν τζίρο τῶν μεγάλων πολυεθνικῶν τοῦ φαρμάκου.

Καί μή χειρότερα!!!»




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ακροατήριο η υπόθεση της δολοφονίας που συγκλόνισε την Τουρκία


Ξεκίνησε η δίκη των τριών ανδρών που κατηγορούνται ότι βίασαν και στη συνέχεια σκότωσαν μια 20χρονη φοιτήτρια στη νότια Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσία πολλών δικηγόρων και εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα των γυναικών.



Η βάναυση δολοφονία της Εζγκετσάν Ασλάν, η οποία βρέθηκε νεκρή στις 13 Φεβρουαρίου, προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα και έφερε σε δύσκολη θέση την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση η οποία κατηγορήθηκε ότι υποκινεί τη βία σε βάρος των γυναικών λόγω των θρησκευτικών προκαταλήψεών της.

Από την έρευνα που έγινε για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι η φοιτήτρια βιάστηκε και στη συνέχεια δολοφονήθηκε, αφού χτυπήθηκε με σιδερόβεργα, από τον οδηγό του λεωφορείου που την μετέφερε από το πανεπιστήμιο στο σπίτι της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με τους δύο συνενόχους του, τον πατέρα του και έναν φίλο του, ο δράστης Αχμέτ Σούφι Αλτιντοκέν έκοψε κατόπιν τα χέρια του θύματός του και προσπάθησε να κάψει το πτώμα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, που αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη, ήταν παρόντες το πρωί στη δίκη τους, στο δικαστήριο της Μερσίνας. Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολιτες που ζητούσαν την επιβολή αυστηρής ποινής στους δράστες και φώναζαν συνθήματα όπως "Θέλουμε δικαιοσύνη για την Εζγκετσάν" και "Η Εζγκετσάν είναι η δική μας εξέγερση", όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...