Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα ομοσπονδιακών υπαλλήλων στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην επικαιρότητα ξανά τα όρια της κυβερνοάμυνας στην Αμερική.

Χάκερ που εισέβαλαν στις κυβερνητικές βάσεις δεδομένων των ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά στοιχεία του συνόλου των ομοσπονδιακών υπαλλήλων της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση ενός αμερικανικού συνδικάτου.

Σε επιστολή προς τις αρχές το αμερικανικό συνδικάτο κυβερνητικών υπαλλήλων επισημαίνει ότι οι δράστες της ηλεκτρονικής πειρατείας -οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση με την Κίνα σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης- απέσπασαν τους αριθμούς μητρώου κοινωνικής ασφάλισης όλων των ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

«Οι δράστες της ηλεκτρονικής πειρατείας έχουν πλέον στην κατοχή τους όλα τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ομοσπονδιακού υπαλλήλου, κάθε συνταξιούχου ομοσπονδιακής υπηρεσίας και έως ενός εκατομμυρίου πρώην ομοσπονδιακών υπαλλήλων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε εντοπίσει ηλεκτρονική πειρατεία σε προσωπικά δεδομένα τεσσάρων εκατομμυρίων ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

Ένα ακόμη περιστατικό που φέρνει στο φως τα όρια της κυβερνοάμυνας των ΗΠΑ, ένα πρόβλημα για την καταπολέμηση του οποίου η κυβέρνηση Ομπάμα πασχίζει να βρει κατάλληλα μέτρα.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κοξ, τον πρόεδρο του συνδικάτου, οι αριθμοί ταυτότητας δεν ήταν κωδικοποιημένοι, γεγονός που συνιστά «ένα απολύτως εξωφρενικό και απαράδεκτο κενό ασφαλείας στον κυβερνοχώρο».

Μεταξύ των προσωπικών δεδομένων που τέθηκαν σε κίνδυνο, οι χάκερ πιθανόν έχουν ανακτήσει στοιχεία όπως διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, μισθούς και στρατιωτικά δεδομένα από όλους αυτούς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το συνδικάτο.

Συνολικά 750.000 πολιτικοί υπάλληλοι του Πενταγώνου πιθανόν περιλαμβάνονται στα εκατομμύρια των εργαζομένων τα στοιχεία των οποίων υπεκλάπησαν.

Αυτή η «κυβερνοεισβολή» εντοπίστηκε τον Απρίλιο από το Γραφείο Διεύθυνσης Προσωπικού, το οποίο διαχειρίζεται το προσωπικό της κυβέρνησης και χορηγεί εκατοντάδες χιλιάδες διαπιστεύσεις στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους κάθε χρόνο.

«Η ακριβής έκταση της εισβολής αυτής συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας του FBI και άλλων τεχνικών εμπειρογνωμόνων. Έχουμε ήδη αρχίσει να επικοινωνούμε με αυτούς που σκεφτόμαστε, σε αυτό το στάδιο, ότι μπορεί να επλήγησαν», αντέδρασε αργά χθες ο Τζος Ερνεστ, εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μετά την τελευταία ψηφιακή αυτή επίθεση κατά αμερικανικών συμφερόντων, το Γραφείο Διεύθυνσης Προσωπικού κάλεσε όλα τα εν δυνάμει θύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στη διαχείριση των τραπεζικών τους λογαριασμών και των προσωπικών τους δεδομένων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως την Τετάρτη, όταν η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι οι χάκερς φέρεται να έχουν αποκτήσει την ταυτότητα Κινέζων που έχουν σχέση με αμερικανούς ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Πεκίνο για να εκβιάσει τους πολίτες του.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι «κινέζοι χάκερ [...] μπόρεσαν να αποσπάσουν ονόματα κινέζων συγγενών, φίλων ή συνεργατών αμερικανών διπλωματών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων», πληροφορίες που οι κινεζικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για εκβιασμούς ή αντίποινα» σε βάρος των προσώπων αυτών, είχε γράψει η εφημερίδα.

Πέρυσι, κινέζοι χάκερς είχαν εισβάλει στο δίκτυο πληροφοριακών συστημάτων του Γραφείου Διεύθυνσης Προσωπικού και δύο ακόμη υπεργολάβων, έχοντας στόχο κυρίως την υποκλοπή στοιχείων φακέλων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Τα κρούσματα ηλεκτρονικής πειρατείας έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ, τα περισσότερα έχουν στόχο τα πληροφοριακά συστήματα μεγάλων ομίλων, όπως ο διανομέας Target, ο πάροχος ασφάλισης υγείας Anthem ή τα κινηματογραφικά στούντιο της Sony Pictures Entertainment.

Η κατασκοπεία από την Κίνα αμερικανικών εταιριών «παραμένει μεγάλο πρόβλημα» είχε προειδοποιήσει τον Φεβρουάριο ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, σημειώνοντας ότι το Πεκίνο και η Μόσχα διαθέτουν για τις επιθέσεις αυτές «πολύ εξελιγμένα» συστήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.