Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το γυμνισμό


Σε ποιες παραλίες μπορείτε να κολυμπήσετε ανά τον κόσμο και πώς άρχισε το κίνημα.

Σας αρέσει ο γυμνισμός; Θέλετε να κάνετε μπάνιο σε παραλίες και πισίνες απαλλαγμένοι από τα ρούχα σας; Θεωρείτε ότι τα μαγιό περισσεύουν; Τότε δεν έχετε τίποτα άλλο από το να μάθετε τα πάντα γύρω από το γυμνισμό στη χώρα μας: Ανακαλύψτε ποιες παραλίες είναι μόνο για τους εραστές του γυμνισμού στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό και μάθετε πως άρχισε η θεωρία του.

Και το πιο σημαντικό! Δεν υπάρχει κανένας λόγο να στεναχωριέστε αν σε κάποιες παραλίες ο γυμνισμός είναι απαγορευμένη πράξη… Υπάρχουν πολλές ακόμη ομορφιές για να εκφραστείτε…

Τα ξενοδοχεία και το… μάτι
Ξενοδοχεία υπάρχουν στην Ελλάδα (σε Ρόδο και Κρήτη) τα οποία προσελκύουν μόνο γυμνιστές που κυκλοφορούν στις πισίνες χωρίς ρούχα και δεν προξενούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που κάνουν εκεί διακοπές. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί.

Φυσικά, αν δεν έχετε ξανακάνει γυμνισμό, θα σας φανεί λίγο παράξενο στην αρχή. Όμως, αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που επιλέγουν να παίρνουν… μάτι στη θέα του… γυμνού, τότε, αναμφίβολα τα μέρη αυτά δεν είναι κατάλληλα για εσάς.

Ξεχάστε λοιπόν τις ταινίες του ΄80 που έδειχναν τους ηθοποιούς να… μασκαρεύονται για να… θαυμάσουν λίγο μπούτι παραπάνω (και όχι μόνο). Εξάλλου, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τώρα υπάρχουν παραλίες που φημίζονται για γυμνισμό. Όμως, άλλο παραλίες και άλλο ξενοδοχεία…

Άλλωστε, το κίνημα του γυμνισμού έχει καθιερωθεί και κανείς πλέον δεν μπορεί να το αλλάξει παρά το γεγονός ότι έχουν προκληθεί αντιδράσεις ανά το παρελθόν...

Πώς άρχισε ο γυμνισμός ανά τον κόσμο
Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903 κοντά στο Αμβούργο. Έτσι, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κίνημά του εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και κατά τη δεκαετία του 1920 γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση κυρίως στη Γερμανία. Όμως, όταν ο Χίτλερ πήρε την εξουσία, το κίνημα τέθηκε υπό διωγμό.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο κοινωνικός γυμνισμός με ιδιωτικές λέσχες και κατασκηνώσεις εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Εκεί ιδρύθηκε η πρώτη αποικία γυμνιστών το 1930 και καθιερώθηκε κατά τη δεκαετία που ακολούθησε. Έτσι, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πήρε διαστάσεις κοινωνικού κινήματος. Οι νέοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον της κοινωνικής τάξης (χίπις, κ.ά.) είδαν στο γυμνισμό μια εκδήλωση κατά της κοινωνικής τάξης και γι’ αυτό τον ενίσχυσαν.



Στην Ελλάδα, μία πρώτη κίνηση γυμνιστών εμφανίστηκε στο Μεσοπόλεμο όμως δεν εδραιώθηκε. Τότε, οι οπαδοί του, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, κυκλοφόρησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ένα περιοδικό που τιτλοφορείτο «ΦΛΕΡΤ» (Φυσιολατρική Λογοτεχνική Επιθεώρηση Ριζοσπαστικών Τάσεων).

Όμως, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα άρχισε να προσελκύει γυμνιστές τουρίστες που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο να κολυμπήσουν, όπως θέλουν: απόλυτα ελεύθεροι δηλαδή.
Οι γυμνιστές άλλωστε πιστεύουν ότι η θέα του γυμνού κορμιού δεν έλκει τους άλλους σεξουαλικά αλλά πρόκειται για μία φυσική κατάσταση και έκθεση του σώματος.

Στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει λέσχη γυμνισμού στην Εκάλη, όπως λέει ο εκπρόσωπος των ελλήνων γυμνιστών, Άγγελος Μιμηκόπουλος, στο newsbeast.gr.

Ο εκπρόσωπος των ελλήνων γυμνιστών στη διεθνή ομοσπονδία από το 1994 που πέθανε ο «πρωτεργάτης» του γυμνισμού στη χώρα μας Δημήτρης Παζαρλής, τονίζει ότι ο γυμνισμός δε γίνεται για να παίρνει «μάτι» κάποιος τον άλλο. «Γίνεται από άποψη και γιατί μας αρέσει να είμαστε ελεύθεροι στη φύση», εξηγεί. Μάλιστα, πολλές φορές ο ίδιος έχει πει ότι κάποιοι τους πολεμούν για να ληφθούν μέτρα κατά του γυμνισμού προβάλλοντας ως πρόσχημα πως «ταυτίζεται με τη σεξουαλική ασυδοσία». Και προσθέτει: «Η γυμνοφοβία έχει εισχωρήσει στη ζωή του μέσου πολίτη. Γυμνοφοβικοί άνθρωποι κυκλοφορούν παντού και εκδηλώνονται απροκάλυπτα». Στους Έλληνες γυμνιστές υπάρχουν και άλλα μέλη που εκπροσωπούν τον Άγγελο Μιμηκόπουλο όταν δε μπορεί εκείνος.

Οι παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Ουσιαστικά, νόμιμες παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Όμως, υπάρχουν κάποιες σε νησιά και όχι μόνο που φημίζονται για τους γυμνιστές που προσελκύουν. Δείτε λοιπόν ποιες είναι είτε για να πάτε αν είστε λάτρεις του γυμνού μπάνιου είτε για να τις αποφύγετε αν δεν σας αρέσει.

Παραλία Χιλιαδού Εύβοιας: Η Χιλιαδού αποτελεί, εκτός από τη δημοφιλέστερη ίσως παραλία της Εύβοιας λόγω της άγριας ομορφιάς που της προσδίδουν τα βράχια της και τα ορμητικά κύματα του Αιγαίου και μία από τις ελάχιστες «επίσημες» παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα –στο βόρειο τμήμα της, ένας μικρός κολπίσκος είναι μόνο για τους γυμνιστές.



Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος: Οργανωμένη παραλία γυμνιστών, δημοφιλής για τα κρυστάλλινα νερά της, την ψιλή άμμο αλλά και την απομόνωση από τα αδιάκριτα βλέμματα που εξασφαλίζει ο θεόρατος βράχος που τη χωρίζει από την Μπανάνα.



Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα: Αμμώδης παραλία γυμνιστών με απότομες πλαγιές που προσφέρουν απομόνωση



Παραλία Πλακιάς, Κρήτη: Η παραλία του Πλακιά βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κρήτη. Ένα τοπίο που συνδυάζει βουνό, βράχια, χρυσή άμμο και ήρεμα κρυστάλλινα νερά. Το τελευταίο κομμάτι της παραλίας είναι η περιοχή των γυμνιστών.



Παραλία Αμμούδι, Κρήτη: Υπάρχουν ελάχιστοι γυμνιστές σε αυτή την παραλία με την πλειοψηφία να βρίσκεται λίγο πιο πέρα από την παραλία. Σε ένα μικρό κολπίσκο συγκεκριμένα τον οποίο οι κάτοικοι ονομάζουν «Αμμουδάκι».



Παραλία Χαλικιάδα, Αγκίστρι: Η Χαλικιάδα είναι κλασσική περίπτωση παραλίας γυμνιστών. Η κατάβαση θα δυσκολέψει λίγο όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στο να κατεβαίνουν βράχους.



Αυτές είναι από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών στην Ελλάδα, όμως, όπως λένε οι γυμνιστές, υπάρχουν και άλλες αρκεί να τις εξερευνήσετε. Παραλίες γυμνιστών όμως υπάρχουν και στο εξωτερικό. Οι πιο γνωστές είναι οι: Valarta στην Κροατία, στην οποία υπάρχει κοντά και κάμπινγκ γυμνιστών, Playa de Maspalomas, στα Κανάρια Νησιά. Πρόκειται για μία παραλία 3χλμ.

Ακόμη μία παραλία γυμνιστών είναι η Euronat στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της χώρας, στην πλευρά δηλαδή που βλέπει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αλλά και η Les Grottes Plage στη Γαλλία που βρίσκεται στο νησάκι Ile du Levant της Μεσογείου.

Και στην Ισπανία όμως υπάρχει η παραλία Vera Playa και στην περιοχή υπάρχουν μέχρι και καταλύματα γυμνιστών.
Στη Φλόριντα των ΗΠΑ υπάρχει η παραλία Haulover. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαϊάμι και το κομμάτι που προορίζεται μόνο για γυμνιστές έχει δικούς του ναυαγοσώστες.

Πάντως, ανά τον κόσμο, υπάρχουν καταλύματα που προορίζονται για γυμνιστές. Αρκεί μόνο να τα δοκιμάσετε, όσοι φυσικά το επιθυμείτε…



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο φρικιαστικές μέθοδοι εκτέλεσης


Όταν η Ιστορία γράφεται… με αίμα.

Η εξέλιξη του ανθρώπου, τα επιτεύγματα και τα κατορθώματά του όπως τα γνωρίζουμε μέσα από την ιστορία κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων, είναι -το λιγότερο- άξια θαυμασμού.

Ο θαυμασμός αυτός όμως απέναντι στο ανθρώπινο είδος μειώνεται κατακόρυφα, όταν κανείς διαβάζει για τα διάφορα εργαλεία και μεθόδους εκτέλεσης που εφηύραν κάποια μυαλά… προκειμένου να βασανίζουν και να οδηγούν στο θάνατο συνανθρώπους τους!

Παρακάτω παρατίθενται μερικές (γιατί πόσες να αντέξει να δει κανείς!) από τις πιο φρικιαστικές μεθόδους εκτέλεσης στην ιστορία, που εφηύρε ο ανθρώπινος νους…

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα list25.com:

1. Ο τροχός



Ο τροχός, που είναι γνωστός και ως «Catherine Wheel», ήταν μια συσκευή βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνταν το Μεσαίωνα για την εκτέλεση θανατικών ποινών. Το θύμα δενόταν επάνω στον τροχό, ο οποίος περιστρεφόταν, ενώ ο δήμιος επέφερε δυνατά χτυπήματα στο σώμα του θύματος.

2. Τα κάρβουνα



Το θύμα… ψηνόταν επάνω σε ένα κρεβάτι από κάρβουνα. Ο θάνατος ήταν αργός και βασανιστικός.

3. Ο ματωμένος αετός



Η συγκεκριμένη μέθοδος εκτέλεσης αναφέρεται σε σκανδιναβικούς μύθους, σύμφωνα με τους οποίους οι δήμιοι έσπαγαν τα πλευρά του θύματος και άνοιγαν το στήθος του, έτσι ώστε να θυμίζει φτερά αετού, πετάγοντας τα πνευμόνια του έξω. Και επειδή αυτό δεν ήταν ήδη αρκετό… στη συνέχεια έριχναν αλάτι επάνω στις πληγές!

4. Γδάρσιμο



Αφού έγδερναν στην κυριολεξία το θύμα, αφαιρώντας όλο του το δέρμα, στη συνέχεια το κρεμούσαν σε δημόσιο χώρο προς… παραδειγματισμό.

5. Πριόνισμα



Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν στην Ασία και την Ευρώπη. Το θύμα κρεμόταν ανάποδα και οι εκτελεστές άρχιζαν να… πριονίζουν το σώμα του, ξεκινώντας από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Με αυτόν τον τρόπο υπήρχε αρκετό αίμα στον εγκέφαλο, προκειμένου του θύμα να διατηρεί τις αισθήσεις του… μέχρι το πριόνι να φτάσει στα μεγάλα αγγεία στην περιοχή της κοιλιάς…

6. Mazzatello



Το θύμα οδηγούνταν σε μια δημόσια πλατεία, όπου υπήρχε ένας δήμιος και ένα φέρετρο. Ο δήμιος χτυπούσε δυνατά με το σφυρί το κεφάλι του θύματος, όμως καθώς αυτό συνήθως δεν ήταν αρκετό για να επιφέρει το θάνατο, στη συνέχεια έκοβαν το λαιμό του.

7. Bestiarii



Οι Ρωμαίοι έριχναν τους κρατούμενους γυμνούς σε μια αρένα και παρακολουθούσαν πώς σιγά σιγά καταβροχθίζονταν από τα άγρια θηρία.

8. Εκτέλεση με τη βοήθεια ελέφαντα



Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία, όπου οι ελέφαντες εκπαιδεύονταν να παρατείνουν το βασανιστικό θάνατο των θυμάτων, πατώντας επάνω τους… τόσο όσο! Με τον τρόπο αυτό ο αυτοκράτορας ήθελε να δείξει ότι ήταν κυρίαρχος ακόμη και απέναντι στη Φύση.

9. Σύνθλιψη



Κάτι παρόμοιο με αυτό που γινόταν με τη βοήθεια ελεφάντων στην Ασία, στην Ευρώπη οι άνθρωποι το έκαναν με… πέτρες. Κάθε φορά που το θύμα αρνούνταν να μιλήσει/ομολογήσει κ.τ.λ. έβαζαν περισσότερο βάρος στο στήθος του.

10. Τα τσιμεντένια παπούτσια



Στη μέθοδο αυτή έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση η αμερικανική μαφία. Τα πόδια του θύματος τοποθετούνταν σε τσιμέντο και στη συνέχεια τον πετούσαν μέσα σε νερό.


Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει στις 216 σελίδες του


Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων το οποίο υπογράφεται από δεκατρείς υπουργούς και δύο αναπληρωτές και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την απενεργοποίηση του ΑΦΜ εάν ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα και την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης στο τέλος του έτους για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται στον ΦΠΑ. Παράλληλα, προβλέπει την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της και να λειτουργήσει ομαλά η Φορολογική Διοίκηση.

Επίσης, προβλέπει την ένταξη στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών ταμείων – Ν.Π.Δ.Δ, συμπεριλαμβανομένου και του επικουρικού των ενστόλων, καθώς και την κατάργηση, από την 1/1/2015, σειράς κοινωνικών πόρων (φόρων υπέρ τρίτων) που δεν είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα που ήδη έχει ψηφίσει η Βουλή, όπως επίσης και τον καθορισμό της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, προβλέπεται επιχορήγηση φορέων του κλάδου υγείας (νοσηλευτικά ιδρύματα, νομικά πρόσωπα) και πρόνοιας (οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης- ΟΚΑ) αλλά και λοιπών φορέων της γενικής κυβέρνησης που δεν επιχορηγούνται σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, με σκοπό να λάβουν επιχορηγήσεις για την άμεση αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους σε ιδιώτες που δημιουργήθηκαν τα έτη 2012 και 2013.

Προβλέπει ακόμη τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων συμβάσεων ενσωματώνοντας το σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο απλοποιώντας και επιταχύνοντας τις διαδικασίες με όρους διαφάνειας και τη μείωση των διοικητικών βαρών σε 11 τομείς της οικονομίας με αποτέλεσμα την ελάφρυνση των πολιτών και την ενίσχυση των κλάδων.

Στις διατάξεις προβλέπεται η συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων (βουλευτών, υπουργών κ.ά.), η οποία αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και έναν υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόσωπα δηλαδή εγνωσμένου κύρους και ανεξαρτησίας. Επίσης, θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων και η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ώστε να καταστεί αποτελεσματικός ο έλεγχος.

Ειδικότερα:

Στο Μέρος Α' περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τον εξορθολογισμό λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και τη μείωση του διοικητικού κόστους για τον φορολογούμενο, οργανωτικά θέματα του υπουργείου, ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων φορέων του δημοσίου τομέα, διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπως και θέματα που άπτονται ειδικότερες λειτουργίες της καθώς και διατάξεις για την χάραξη του αιγιαλού και άλλες διατάξεις για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Στο Μέρος Β' περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με τις οποίες εκσυγχρονίζεται το σύστημα δημοσίων συμβάσεων. Ο χώρος των δημοσίων συμβάσεων είναι διαχρονικά βεβαρημένος με το ότι δε γίνεται διαφανής και αποτελεσματική διαχείριση των διατιθέμενων προς τον σκοπό αυτό πόρων του κρατικού προϋπολογισμού και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων των ευρωπαϊκών ταμείων, με συνέπεια αφ' ενός μεν να επιβαρύνονται τα ετήσια δημοσιονομικά ελλείμματα και εν τέλει το δημόσιο χρέος, αφ' ετέρου δε να καθυστερεί ή να ακυρώνεται η υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων που θα υπηρετήσουν την ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και την μεταστροφή του οικονομικού κλίματος. Υπό συνθήκες δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης, εντείνεται η ανάγκη για αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα της δράσης του Κράτους στον συγκεκριμένο τομέα.

Στο Μέρος Γ΄ του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , με τις οποίες μειώνονται τα διοικητικά βάρη σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας με άμεσα αποτελέσματα και για τους πολίτες αλλά και για τους κλάδους της οικονομίας μας ,ενώ

Στο Μέρος Δ' περιλαμβάνονται διατάξεις αρμοδιότητος των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη με τις οποίες μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υπάγεται στην εποπτεία και αρμοδιότητά του το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα ασφαλείας «Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.» καθώς από την 1.1.2015, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.).

Στο Μέρος Ε' περιλαμβάνεται διάταξη για τα ανταποδοτικά τέλη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στο Μέρος ΣΤ' του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις οποίες αντικαθίστανται ορισμένες διατάξεις του ισχύοντος νόμου 3213/2003 που αφορά στην υποβολή και τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης δημοσίων λειτουργών και προσώπων με δημόσιο ενδιαφέρον. Οι νέες ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες αφενός μεν για να επεκταθεί η υποχρέωση δήλωσης σε νέες κατηγορίες προσώπων και να ενισχυθεί η αρμόδια επιτροπή ελέγχου, αφετέρου δε για να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου και να καταστεί αυτός αποτελεσματικότερος με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.


Διαβάστε εδώ το πολυνομοσχέδιο

Διαβάστε εδώ την αιτιολογική έκθεση
Διαβάστε περισσότερα...

«Γροθιά στο στομάχι» η εικόνα ενός άστεγου


Φωτογραφικές ιστορίες στις γειτονιές της Αθήνας.

Οδός Αθηνάς, ώρα 12:30 το μεσημέρι. Λίγα μέτρα από την Ομόνοια ένας άστεγος ξαπλώνει στο πεζοδρόμιο και τον παίρνει ο ύπνος. Χωρίς κάλυμμα ή αυτοσχέδιο παραβάν για να κρατήσει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα όσων περνούν από το σημείο εκείνη την ώρα.



Λίγο πιο δίπλα, ένας σωρός από πράγματα, τα υπάρχοντά του, τυλιγμένα σε μια βρώμικη κουβέρτα, αλλά και μία γυναίκα που τραβάει φωτογραφίες, πιθανότατα τουρίστρια, που θα πάρει στις βαλίτσες της επιστροφής μαζί με τις αναμνήσεις από την Ακρόπολη και την εικόνα ενός άστεγου.



Δίχως περισσότερα λόγια, όσες φορές και να αντικρύσει κανείς μια αντίστοιχη φωτογραφία δεν θα σταματήσει να είναι μια εικόνα «γροθιά στο στομάχι», μέχρι η Πολιτεία να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να δώσει λύσεις και να τραβήξει αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους από τον φαύλο κύκλο του κοινωνικού περιθωρίου.



Άνθρωποι που τον αντίκρισαν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έφθασε αμέσως, κατέγραψε το περιστατικό και βεβαιώθηκε ότι ο άνθρωπος είναι ζωντανός.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο διαδίκτυο τα ψηφιακά δεδομένα των Λατομικών Περιοχών


Την καταχώρηση έκανε η Διεύθυνση Πολιτικής Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΚΑ.

Στη συγκέντρωση, καταγραφή και ηλεκτρονική καταχώρηση των Λατομικών Περιοχών (ΛΠ) της χώρας προχώρησε η Διεύθυνση Πολιτικής Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΚΑ και πλέον τα επικαιροποιημένα δεδομένα για τις εν λόγω περιοχές βρίσκονται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, η διαθέσιμη εφαρμογή θέασης των πολυγώνων Λατομικών Περιοχών καθώς η σχετική κατηγοριοποίησή τους (ενεργοποιημένη, αποχαρακτηρισμένη κ.λπ.) είναι προσβάσιμη μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.latomet.gr/lp_adranon.

Όπως υπογραμμίζεται από το ΥΠΕΚΑ, οι Λατομικές Περιοχές όπου χωροθετούνται τα λατομεία αδρανών αποτελούν το θεσμικό εργαλείο της χωροθέτησης και του βιώσιμου σχεδιασμού των αδρανών υλικών από πρωτογενείς πρώτες ύλες.



Διαβάστε περισσότερα...

Αρουραίοι έκαναν πάρτι στο Λούβρο


Τεράστιοι αρουραίοι εμφανίστηκαν στους κήπους του Λούβρου και αυτό γιατί όπως αναφέρει η Le Parisiene, όσοι έκαναν πικ νικ στους κήπους του Κεραμεικού το σαββατοκύριακο, ανάμεσα στο Λούβρο και τον Σηκουάνα, δεν φρόντισαν να μαζέψουν τα αποφάγια τους.

Τα ποντίκια αντιλήφθηκαν τα σκουπίδια και δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Δείτε το βίντεο από το BFMTV




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια επικουρικά ταμεία ενοποιούνται


Την ενοποίηση επικουρικών ταμείων, την εισαγωγή συντελεστή βιωσιμότητας για τα εφάπαξ βοηθήματα, τη δυνατότητα μετατροπής επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά και την κατάργηση κοινωνικών πόρων προβλέπουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου από την 1.1.2015 ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΑΕΠΑΣΑ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ) υπάγονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, η ένταξη στο ΕΤΕΑ «κρίνεται επιβεβλημένη ώστε να διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας του και τη γενικότερη νομοθεσία, όπως κάθε φορά ισχύουν».

Προβλέπεται επίσης, ότι με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, κάθε φορά, η οποία θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2014, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, θα καθοριστούν οι τεχνικές παράμετροι από τις οποίες θα προκύπτει συντελεστής βιωσιμότητας, για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) και τους ειδικούς Κλάδους και Λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού (ΜΤΣ, ΜΤΑ, ΜΤΝ, «ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία στο μέλλον νέων ελλειμμάτων και η μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Με άλλες διατάξεις, διασφαλίζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα συγκεκριμένα ταμεία, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους φορείς αυτούς έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 να μετατραπούν αυτοδίκαια σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μετά από σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

Τέλος καταργούνται κοινωνικοί πόροι υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων τ. ΤΕΑΔΥ και του Τομέα Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών.

Καταργείται η συμμετοχή του ΟΤΕ για παροχή συντάξεων ΕΛΠΦΠΤΤ, στο ΤΕΑΔΥ και η εισφορά από τις ποινές που επιβάλλονται σε χρήμα ή ποσά που προκύπτουν από μετατροπές ποινών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» γίνονται 20 ετών


Επετειακό πρόγραμμα για το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας.

Είκοσι χρόνια συμπληρώνει φέτος το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας», και το γιορτάζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει κινηματογραφικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μια εκλεκτή σοδειά από τις πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ, δημιουργίες που παντρεύουν απολαυστικά τη μουσική με τον κινηματογράφο, κλασικούς σταθμούς του παρελθόντος και μεταμεσονύκτιες προβολές.

«…Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε κι εμείς αν αυτή η ιδέα, που έμοιαζε στην αρχή με τρελό όνειρο, μπορεί να εξελιχθεί σ' ένα μεγάλο, ετήσιο φεστιβάλ της Αθήνας, ένα αληθινό σταυροδρόμι του ανεξάρτητου σινεμά, μια γιορτή όπου θα μαζευόμαστε κάθε χρόνο και περισσότεροι». Με αυτά τα λόγια του Γιώργου Τζιώτζιου ξεκινούσε δειλά- δειλά το 1995, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας για να εξελιχθεί, 20 χρόνια μετά, στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της πόλης και σ' ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Μεσογείου και των Βαλκανίων, προσελκύοντας όλο και περισσότερο κόσμο. Κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών διεξαγωγής του, παραπάνω από 1.800 ταινίες έχουν προβληθεί, ενώ σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου έχουν δώσει το «παρών»: από τον Ντάνιελ Ντέι Λούις ως την Τζέιν Μπίρκιν και τον Τζέρεμι Άιρονς και από τον Μπεν Γκαζάρα ως την Αντέλ Εξαρχόπουλος πέρσι.

Φέτος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην επετειακή του διοργάνωση, το φεστιβάλ -το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Δαναός 1&2, Odeon Opera 1&2, Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος- παρουσιάζει πάνω από 100 νέες ταινίες μεγάλου μήκους απ' όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και περισσότερες από 60 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Ειδικότερα, το Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ φιλοξενεί για ακόμα μία χρονιά μερικές από τις καλύτερες πρεμιέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου συστήνοντας στο κοινό νέους σκηνοθέτες που ξεχωρίζουν ανά τον κόσμο. Τα «10.000km» του Κάρλος Μάρκες Μαρσέτ, μία αφοπλιστικά ειλικρινής σκιαγράφηση της πορείας που διανύει η αγάπη και ο έρωτας σε απόσταση, αλλά και το αγωνιώδες πολιτικό θρίλερ '71 του Γιαν Ντεμάνζ που έκανε το ντεμπούτο του και τιμήθηκε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στο τμήμα αυτό.

Οι Pulp και ο Nick Cave καταλαμβάνουν μία θέση στο πρόγραμμα του διαγωνιστικού τμήματος «Μουσική και Φιλμ», με τις ήδη δημοφιλείς ταινίες «Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets» και «20.000 Days on Earth». Ιδιαίτερης σημασίας αποτελεί και το διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά και δίνει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους και να διεκδικήσουν ένα από τα βραβεία του τμήματος.

Όπως κάθε χρόνο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας τιμά σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου μέσα από ειδικά αφιερώματα. Φέτος, μεταξύ άλλων, σειρά έχουν ένας από τους επιδραστικότερους Αμερικάνους δημιουργούς, ο Ρόμπερτ Όλτμαν, σε ένα ειδικό αφιέρωμα για τις ταινίες - σταθμούς που υπέγραψε τη δεκαετία του '70, όπως τα «Nashville», «McCabe and Mrs. Miller» και «M.A.S.H.». Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ κατέχει και ο θρυλικός Πολωνός σκηνοθέτης, Αντρέι Ζουλάφσκι, υπεύθυνος για αριστουργήματα όπως το «Σημασία Έχει να Αγαπάς» και το «Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη», τα οποία φιλοξενούνται σε μια ρετροσπεκτίβα του σπουδαίου έργου του, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα.

Μία γεύση από τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν φέτος αποτελεί το «Life Itself» του Στιβ Τζέιμς, που αποκαλύπτει τη συναρπαστική ζωή του διασημότερου Αμερικανού κριτικού κινηματογράφου, Ρότζερ Έμπερτ. Ενώ, οι ειδικές προβολές εξασφάλισαν και θα προβάλουν, μεταξύ άλλων, τον διαβόητο «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι», σε ψηφιακά αποκαταστημένη κόπια την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Τόμπι Χούπερ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ πλαισιώνουν μία σειρά από παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και ομιλίες αλλά και πάρτι. Επιπλέον, με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων, σε συνδιοργάνωση με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθούν ειδικές επετειακές εκδηλώσεις - έκπληξη, που θα περιλαμβάνουν μία σειρά από installation, μουσικές περφόρμανς και σπάνιες προβολές. Τέλος, η φετινή αφίσα της 20ής έκδοσης του φεστιβάλ είναι έργο του εικαστικού Δημήτρη Αληθεινού που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε σημαντικές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεκατέσσερα πυροσβεστικά έτοιμα να πέσουν στη μάχη με τις φλόγες


Σε ποιες περιοχές θα αξιοποιηθούν.

Με δεκατέσσερα νέα οχήματα ενισχύονται οι κατά τόπους δασικές υπηρεσίες από το ΥΠΕΚΑ. Έπειτα από την ολοκλήρωση σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, τα 1600 κυβικών οχήματα με εκτός δρόμου δυνατότητες, πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τα δασαρχεία Αμφιλοχίας, Αργολίδας, Αριδαίας, Θηβών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κορίνθου, Λαγκαδά, Ξάνθης, Ξυλοκάστρου, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Φουρνά, Χαλκίδας.

«Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά οι δασικοί υπάλληλοι στοχεύει στην προάσπιση των δασών μας, στην πάταξη της λαθροϋλοτομίας, στην προστασία του δασικού πλούτου από πυρκαγιές και αυθαίρετη ανθρώπινη παρέμβαση κάθε είδους», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, τονίζοντας ότι «σε αυτό τον αγώνα οι δασικοί υπάλληλοι έχουν στο πλευρό τους την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ».

Σύμφωνα πάντα με τον αναπληρωτή υπουργό, η προσπάθεια που γίνεται έχει να κάνει με τη μεταβίβαση πόρων στα κατά τόπους δασαρχεία και τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για την αποκατάσταση, τη διαχείριση και την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Ειδικότερα, τα οχήματα προορίζονται για εργασίες, όπως αντιμετώπιση λαθροϋλοτομιών, προστασία από πυρκαγιές και άλλους κινδύνους των δασών, περιπολίες, έλεγχοι και πράξεις χαρακτηρισμού, διαχείριση δασών, προσημάνσεις, παραλαβές ξυλείας, δασών, δασικές χαρτογραφήσεις και άλλες εργασίες που εκτελεί η Δασική Υπηρεσία στην ελληνική ύπαιθρο.

Από το υπουργείο σημειώνεται, τέλος, ότι η προμήθεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερης πολιτικής της κυβέρνησης για μείωση του κόστους χρήσης των κρατικών οχημάτων με την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων και μεγάλου κυβισμού οχημάτων με νεότερα, οικονομικότερα, σύγχρονης τεχνολογίας και μικρότερου κυβισμού. Πηγή χρηματοδότησης είναι το πράσινο ταμείο του ΥΠΕΚΑ, και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 292.000 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα του δήμου Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του 47χρονου εργάτη


«Η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και πρωταρχικό μέλημα»
.
Τη βαθιά της θλίψη εκφράζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την απώλεια του 47χρονου εργαζόμενου, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από εργατικό ατύχημα στο μηχανουργείο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο δήμος σημειώνει ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και είναι πρωταρχικό της μέλημα.

Όπως αναφέρεται, αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου του άτυχου υπαλλήλου, ενώ η διοίκηση έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, επιπλέον, η σχετική έρευνα από την Επιθεώρηση Εργασίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία νέων αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσουν αντιπρόσωποι των νέων αγροτών την Πέμπτη, 31 Ιουλίου, στις 12:00 το μεσημέρι διαμαρτυρόμενοι για τη Νέα Κοινή Αγροτική πολιτική 2015 - 2019.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών αναφέρει:

"Οι επιδοτήσεις σε αυτούς που παράγουν"

Την Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 και ώρα 12:00, αντιπροσωπεία Νέων Αγροτών, θα αποκλείσει συμβολικά την είσοδο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει την Νέα Κοινή Αγροτική πολιτική 2015 - 2019.

Διαμαρτυρόμαστε, διότι με την Νέα Κ.Α.Π. έπρεπε όλοι οι γεωργοί που παράγουν, να λαμβάνουν "ενιαία στρεμματική ενίσχυση". Αντίθετα, το υπουργείο φρόντισε να παίρνουν το μεγάλο κομμάτι των επιδοτήσεων, όσοι έχουν ιστορικά δικαιώματα και όχι όσοι παράγουν πραγματικά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, οι νέοι γεωργοί να λαμβάνουν πολύ μικρή βασική ενίσχυση, που το bonus +25%, δεν θα αντισταθμίζει τις πραγματικές απώλειες.

Στη πράξη, η "ενιαία στρεμματική ενίσχυση", είναι μόνον τίτλος!

Επιθυμούμε λοιπόν να καταγραφεί ιστορικά, ότι τουλάχιστον, κάποιοι εναντιώθηκαν σε αυτήν την καταστροφική απόφαση.»


Διαβάστε περισσότερα...

Μπαζώνουν ποτάμι στη Λέσβο


Σε χώρους απόθεσης μπαζών έχουν μετατραπεί δύο περιοχές ανατολικά της κοίτης του ποταμού Ευεργέτουλα, στη Λέσβο, όπως διαπιστώθηκε κατά την σημερινή επίσκεψη του κλιμακίου του Οικολογικού Ανέμου στο σημείο.

Την ίδια στιγμή, ο ποταμός χρησιμοποιείται ως χώρος αποκομιδής αμμοχάλικου ενώ επιπλέον εντοπίστηκε και ένα φορτηγό που πέταγε μπάζα σε τρίτο σημείο 300 μέτρα από τη γέφυρα των Κεραμειών στη δυτική όχθη του ποταμού Ευεργέτουλα.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες αλλά και το σχετικό βίντεο η εναπόθεση μπαζών στις όχθες του ποταμού γίνεται χωρίς κανένα μέτρο και διαδικασία. Λόγω του όγκου και της ποιότητας των αποθέσεων είναι προφανές ότι τα μπάζα δεν προέρχονται από την οικοδομή ενός ιδιώτη αλλά από δημόσιο έργο.

Ο Οικολογικός άνεμος ενημέρωσε για το συμβάν το Αστυνομικό τμήμα Αγιάσου και προετοιμάζεται αναφορά στα Τμήματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καθώς και στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος βορείου Αιγαίου με τον οικολογικό άνεμο έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μπάζα παντού, σε μια περίοδο που όλοι εγκωμιάζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος στο νησί μας και είμαστε υπερήφανοι για την ανακήρυξη όλου του νησιού της Λέσβου σε Γεωπάρκο. Το ζήτημα της διαχείρισης των αδρανών υλικών στο νησί μας το έχουμε θέσει πολλές φορές χωρίς δυστυχώς να υπάρχει κινητοποίηση από τις αρμόδιες αρχές. Δεν είναι δυνατόν σε μια σύντομη επίσκεψη μας στην περιοχή να διαπιστώσαμε τόσες προβληματικές καταστάσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου να μην κάνουν τίποτα. Εάν ξαναπλημμυρίσει ο Ευεργέτουλας ποιος θα φταίει; Οι οικολόγοι όπως δυσφημιστικά διέδιδε μετά την καταστροφή του 2012 ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ή όλοι αυτοί που μπαζώνουν το ποτάμι; Από την πλευρά μας ζητάμε για μια ακόμη φορά την κινητοποίηση των αρμοδίων δημοσιών υπηρεσιών που αντί να κάνουν τα στραβά μάτια σε παράνομες ενέργειες ακόμα και κατά την εκτέλεση δημοσίων έργων, να αναλάβουν το ρόλο τους ουσιαστικά για την περιβαλλοντική προστασία του νησιού. Μόνο έτσι ο κάθε ένας από εμάς θα μπορέσει να εμπιστευτεί την Πολιτεία και θα σταθεί υπεύθυνος πολίτης, φρουρός και προστάτης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς Γιατί όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν αν χάσουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος του νησιού μας, όταν τελειώσει η κρίση, θα είμαστε δυο φορές φτωχοί».

Δείτε τις φωτογραφίες










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετράχρονος κρεμόταν από παράθυρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας


Ριψοκινδύνευσε ο πατέρας του για να τον σώσει.

Ένα παιδί μόλις τεσσάρων ετών κατάφερε τη Δευτέρα να σκορπίσει τον τρόμο στον 2ο όροφο του νοσοκομείου Καλαμάτας, στη χειρουργική κλινική όπου νοσηλευόταν.

Ο 4χρονος κρεμάστηκε από το παράθυρο της τουαλέτας και μέχρι ο πατέρας του να βγει από το παράθυρο του δωματίου και να κρεμαστεί ο ίδιος στη μαρκίζα για να πιάσει το γιο του, είχε παγώσει το αίμα όσων έβλεπαν το παιδί να κρέμεται στο κενό.

Το παιδί είχε άγιο τελικά και πολύ ψύχραιμο πατέρα, ο οποίος δεν δίστασε να παίξει τη ζωή του κορώνα-γράμματα για να τον σώσει.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline, ο μικρός μπήκε κάποια στιγμή στην τουαλέτα και κλείδωσε την πόρτα. Όμως μετά του ήταν δύσκολο να την ξεκλειδώσει και προτίμησε να... δοκιμάσει την τύχη του από το παράθυρο. Έτσι, σκαρφάλωσε σε ένα καλοριφέρ για να τα καταφέρει. Το παιδί είναι πλέον καλά και ασφαλές.



Διαβάστε περισσότερα...

Νηπιαγωγοί κακοποιούσαν παιδιά και τα κοίμιζαν με κρασί


Κάμερα ασφαλείας αποκάλυψε την κακοποίηση - Δείτε το βίντεο.

Αξέχαστη θα μείνει σε δεκάδες γονείς στην ρουμανική πόλη Κωνστάντζα η στιγμή όπου βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας αποκάλυπτε ότι οι νηπιαγωγοί στους οποίος είχαν εμπιστευτεί τη φύλαξη των ανήλικων παιδιών τους, τα κακοποιούσαν.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε στους γονείς όταν οι νηπιαγωγοί του «Μικρού Βασιλείου» έκαναν το «λάθος» να ξεχάσουν και μετά το μεσημέρι ανοικτές τις κάμερες στον χώρο. Οι συγκεκριμένες κάμερες λειτουργούσαν από τις 9 το πρωί έως τις 12 δίνοντας τη δυνατότητα στους γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους τις ώρες του παιχνιδιού και της διδασκαλίας. Μετά τις 12 το μεσημέρι οι κάμερες έσβηναν και τότε... άρχιζε το ξύλο.

Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος των γονιών, καθώς το θέμα έχει φτάσει στα ρουμανικά δικαστήρια, οι νηπιαγωγοί του σταθμού, το οποίο όπως αποδείχθηκε δεν διέθετε νόμιμη άδεια λειτουργίας, έβαζαν κόκκινο κρασί στους χυμούς των παιδιών ώστε να τους προκαλέσουν υπνηλία και στη συνέχεια τους προσέφεραν καφέ για να τα ξυπνήσουν και να συνέλθουν μέχρι να τα παραδώσουν στους γονείς τους.

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Dailymail ακούγεται μία εκ των υπαλλήλων να φωνάζει: «Αν δεν κάνεις ό,τι σου λέω, θα σου ρίξω μπουνιά στο κεφάλι. Απλά πήγαινε για ύπνο ή θα σε δείρω πολύ άσχημα και μετά θα σε αφήσω έξω στο κρύο».

Στο ίδιο βίντεο διακρίνονται τα παιδιά, ηλικίας περίπου πέντε ετών, να σπρώχνονται από τις υπαλλήλους, να πέφτουν κάτω και μετά εκείνες να τα σέρνουν στο πάτωμα επειδή αυτά αρνούνται να κοιμηθούν ή νυστάζουν πολύ για να ξυπνήσουν.

Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα το νηπιαγωγείο εξακολουθεί να λειτουργεί χάρη σε ένα νομικό παραθυράκι, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γεννήθηκε πρόβατο-κύκλωπας


Δείτε το βίντεο.

Σε μια φάρμα της Τουρκίας ένας αγρότης έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν είδε τι γεννήθηκε. Πρόβατο περίμενε μεν, αλλά όχι μονόφθαλμο.

Το μικρό ζωάκι έχει μόνο ένα μάτι, αλλά είναι χαριτωμένο. Λίγο μετά τη γέννηση του, ο Τούρκος αγρότης το τύλιξε σε μια κουβέρτα και το βιντεοσκόπησαν καθότι δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Το πρόβατο, που έμοιαζε με κύκλωπα- κοίταζε την κάμερα, βέλαζε και έβγαζε και… γλώσσα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ήδη πολύ δημοφιλές.

Το βίντεο του έχει… ξεσηκώσει το διαδίκτυο. Δείτε το…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κανείς δεν με κοιτά δεύτερη φορά»


Ο άνθρωπος που αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο εξομολογείται στο GQ.

Ο 39χρονος σήμερα Richard Lee Noris, πέρασε 10 χρόνια κρυμμένος πίσω από μία μάσκα αφότου αυτοπυροβολήθηκε το 1997 με αποτέλεσμα να χάσει τη μύτη του, τα χείλια του ενώ νέκρωσαν οι μύες στο σαγόνι του και η γλώσσα του.

Στη συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό GQ έπειτα από την επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου στην οποία υπεβλήθη και η οποία είχε διάρκεια 36 ώρες δηλώνει περήφανος που υπήρξε «πειραματόζωο» και χαρούμενος που περνά το υπόλοιπο της ζωής τους μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία με τους χειρουργούς να εκτιμούν την κατάστασή του.

Σαγόνια, δόντια, γλώσσα, μύες και νεύρα αντικαταστάθηκαν από δωρητή οργάνων. Η επέμβαση θεωρείται από τις πολυπλοκότερες στα ιατρικά χρονικά και οι γιατροί έδιναν στον 39χρονο μόλις 50% πιθανότητες επιβίωσης. Ωστόσο, ο Norris εξομολογείται στη συνέντευξή του στο περιοδικό:

«Μία σταγόνα ελπίδας μπορεί να δημιουργήσει έναν ωκεανό, αλλά ένα κουτί (γεμάτο) από πίστη μπορεί να δημιουργήσει ολόκληρο κόσμο».

Ο Richard Norris ήταν μόλις 22 ετών όταν αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο. Είχε επιστρέψει αργά στο σπίτι του μεθυσμένος και τσακωνόταν με τη μητέρα του όταν πήρε μία καραμπίνα και την απειλούσε πως θα τινάξει τα μυαλά του στον αέρα. Πείραξε λίγο τη θαλάμη του και το όπλο του «ανατίναξε» το πρόσωπο. Ανθρώπινη σάρκα, δόντια και οστά διασκορπίστηκαν στους τοίχους αλλά και στη μητέρα του. Δεν είχε δόντια, μύτη και κόπηκε κι ένα μέρος της γλώσσας του.



Από τότε ξεκίνησε και ο γολγοθάς για τον 39χρονο. Πάλεψε με τη διάκριση κάθε φορά που έβγαινε στον έξω κόσμο, τον εθισμό του στο αλκοόλ, αλλά και την κατάθλιψη που του δημιούργησε τάσεις αυτοκτονίας. Μάλιστα, για δέκα χρόνια επέλεγε να κυκλοφορεί μόνο τις νύχτες και πάντα φορώντας μάσκα.

Πριν κάνει την μεταμόσχευση προσώπου, ο Norris υπεβλήθη σε σειρά άλλων επεμβάσεων. Οι γιατροί του είχαν ανακοινώσει πως είναι αδύνατον να του κατασκευάσουν από την αρχή κάποια όργανα και πως η μόνη λύση ήταν να περιμένει για κάποιον δότη. Υπήρχε μεγαλύτερος κίνδυνος ο οργανισμός του να απορρίψει τα μεταμοσχευμένα όργανα και για το λόγο αυτό είχε μόλις 50% πιθανότητες επιβίωσης.

Μάλιστα, αυτό που ισχύει για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση προσώπου είναι ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμη και έπειτα από 10 χρόνια, μπορεί να απορρίψουν το μόσχευμα. Για τον Norris αυτός είναι ο μεγαλύτερός του φόβος:

«Κάθε μέρα ξυπνάω με αυτό το φόβο: Είναι αυτή η μέρα; Η μέρα όπου θα μπω σε ένα στάδιο απόρριψης, που θα είναι τόσο προχωρημένο που οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να το αλλάξουν;».

Το επιθυμητό ήταν να μπορεί να κυκλοφορεί και πάλι δημοσίως την ημέρα. «Δυστυχώς, όταν έχεις μία σοβαρή παραμόρφωση στο πρόσωπο, οι άνθρωποι νιώθουν αποκρουστικά και κάνουν σχόλια που δεν θα έκαναν σε έναν άνθρωπο που θα καθόταν για παράδειγμα σε μια αναπηρική καρέκλα» εξομολογείται στο περιοδικό ο Norris.
Και συνεχίζει: «Όταν κοιτάω στον καθρέφτη βλέπω τον Richard Norris. Πριν τη μεταμόσχευση,περπατούσα στο δρόμο και οι περισσότεροι άνθρωποι κάρφωναν τα μάτια τους πάνω μου με αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω στους τηλεφωνικούς θαλάμους και στους στύλους. Τώρα κανείς δε δίνει σημασία, εκτός αν με γνωρίζει προσωπικά».



Διαβάστε περισσότερα...

«Η Θεσσαλονίκη δεν θα αποκτήσει μετρό πριν το 2020»


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να αποκτήσει μετρό πριν από το 2020 ή και το 2023, «όσο καλά και να πάμε από εδώ και πέρα και όποιον σταθμό και να καταργήσουμε», εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των Σωματείου Εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης, σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, παρουσία του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.

Ισχυρίστηκε δε ότι οι καθυστερήσεις που έχουν ανακύψει με τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, είναι απλώς το «χαλί» κάτω από το οποίο κρύβονται τα πραγματικά προβλήματα του έργου, ήτοι οι απαλλοτριώσεις, τα οικονομικά ζητήματα και τα θέματα μηχανικού.

Ακόμη και οι δύο μετροπόντικες, επισήμανε, που ανακοινώθηκε ότι «πιάνουν δουλειά», απλά θα αποθηκευτούν στον σταθμό της Ν. Ελβετίας, όπου μεταφέρονται, και δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, όσο δεν κατασκευάζονται οι διαφραγματικοί τοίχοι στη Βούλγαρη, εξαιτίας των εκεί προβλημάτων.

Ο γενικός γραμματέας του σωματείου, αρχαιολόγος Δημήτρης Παπάς, διευκρίνισε ότι απομένει να ολοκληρωθεί το 28% των ανασκαφών. «Φοβόμαστε», είπε, «ότι οι πρόσθετοι πόροι, ύψους 42 εκατ. ευρώ, που τελούν υπό τελική έγκριση για τις αρχαιότητες, δεν είναι επαρκείς». Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε ότι η σύμβαση γι’ αυτά τα 42 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων 10 εκατ. προορίζονται για την εφαρμογή οποιασδήποτε απόφασης -π.χ., περί απόσπασης κι ανάδειξης των αρχαιοτήτων- στον σταθμό Βενιζέλου), δεν έχει καν φτάσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο μέχρι στιγμής, ώστε ακολούθως να κυρωθεί απ' τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί για τα αρχαιολογικά έργα του μετρό Θεσσαλονικης πόροι ύψους 92 εκατ. ευρώ (σ.σ. δεν συνυπολογίζονται τα 42 εκατ), εκ των οποίων έχουν δαπανηθεί 85 εκατ.

Ο κ. Παπάς εξέφρασε ακόμη την απογοήτευσή του για την απόσυρση της μελέτης με αντικείμενο την αξιοποίηση των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου από την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), καθώς αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση το ζήτημα θα συζητηθεί μετά τον Σεπτέμβριο και άρα θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Οι δύο ομιλητές ανέφεραν, τέλος, ότι η αντιμετώπιση των εργαζομένων στο έργο είναι κακή. Έκαναν λόγο για άθλιες συμβάσεις με μειώσεις μισθών και αντισυνταγματικούς όρους για τους εργαζομένους, που τούς στερούν τα προβλεπόμενα δικαιώματα από την εργατική νομοθεσία. Πρόσθεσαν δε, ότι, αν χρειαστεί, θα επικαλεστούν δικαστική απόφαση του 2012, που τους είχε δικαιώσει ως προς αιτήματά τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε… βοηθό στο πρόσωπο του σκύλου της


Ηλικιωμένη πάσχει από ασθένεια που της απαγορεύει πολλές καθημερινές κινήσεις.

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και αν διαθέτει και… ταλέντο γίνεται και ο καλύτερος βοηθός του. αυτό συμβαίνει στην περίπτωση μιας 75χρονης γυναίκας από το Σάσεξ, η οποία δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της με τις δουλειές του σπιτιού και την βοηθά η σκυλίτσα της!

Μη φανταστείτε ότι κάνει λίγα πράγματα. Η Κλόι όσο μεγαλόσωμη είναι, άλλο τόσο ικανή είναι. Η Χέιζελ Κάρτερ πάσχει από μια ασθένεια που εξασθενεί το μυϊκό σύστημα και έτσι δεν μπορεί να κάνει κάποιες κινήσεις, κουράζεται εύκολα και χρειάζεται βοήθεια. Έτσι, αποφάσισε να μάθει τον σκύλο της να κάνει ορισμένα πράγματα. Μετά από μερικά μαθήματα, η Κλόι τη βοηθά στο μαγείρεμα, στο καθάρισμα, αλλά και στην περιποίηση του κήπου.

Παράλληλα, της μεταφέρει τα ψώνια, της κρατά μέχρι και την τσάντα, μαζεύει τα μπιζέλια από τον κήπο, της φέρνει το φαράσι, βάζει τα ρούχα στο πλυντήριο και κουβαλάει διάφορα αντικείμενα, ενώ βοηθά την ιδιοκτήτρια της και στο να βγάλει τα παπούτσια και τις κάλτσες της για να μη σκύβει. Κι όμως, όλα αυτά τα κάνει η τετράχρονη σκυλίτσα, η οποία αποδεικνύεται άριστη μαθήτρια και ακόμη καλύτερη βοηθός. Μάλιστα, μαζεύει μόνη της και τα παιχνίδια της.

«Ξέρει πάντα τι χρειάζομαι και το κάνει χωρίς να της το πω», λέει η Κάρτερ στην Mail, η οποία είναι ενθουσιασμένη. Παράλληλα, εξήγησε ότι για να τη βοηθήσει να μάθει την αντάμειβε όταν έκανε κάτι σωστά και έτσι έμαθε. «Είναι ο καλόκαρδος γίγαντας μου», τονίζει η 75χρονη γυναίκα.













Διαβάστε περισσότερα...