Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πέντε σκιέρ σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στην Αυστρία


Πέντε Τσέχοι σκιέρ σκοτώθηκαν σήμερα από χιονοστιβάδα που παρέσυρε 17 ανθρώπους στο αυστριακό Τιρόλο, ανακοίνωσε η αστυνομία.



Η αυστριακή αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο απολογισμός είναι ο τελικός και ποια είναι η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων θυμάτων της χιονοστιβάδας, που είναι όλοι Τσέχοι σκιέρ. Το δυστύχημα συνέβη σε κοιλάδα των Άλπεων, νότια του Ινσμπρουκ.

Τις τελευταίες ώρες οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών χρειάστηκε να επέμβουν και σε άλλες περιπτώσεις για χιονοστιβάδες στην περιοχή αυτή των Άλπεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικές στιγμές στο μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν σήμερα το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο του αδικοχαμένου σπουδαστή της γαλακτοκομικής σχόλης Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.





Η υπόθεσή του συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο ενώ ο νεαρός φοιτητής έγινε το σύμβολο κατά του bullying.



Σήμερα, έναν χρόνο μετά, υπάρχουν πολλά αναπάντητα γιατί ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης. Το μεσημέρι φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στο Σελί Ρεθύμνου όπου έγινε το μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.



Η θλίψη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μελών της οικογένεια του και των φίλων του, οι οποίοι ακόμη και σήμερα δε μπορούν να πιστέψουν τις εφιαλτικές στιγμές, που έζησε ο Βαγγέλης τους κατά την παραμονή του στη Γαλακτοκομική Σχολή.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η έξοδος του Καλλίτση από το νοσοκομείο - Τι δήλωσε


Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης, μία εβδομάδα μετά την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε έξω από το σπίτι του στον Λυκαβηττό.

«Ήταν θαύμα που έζησα» είπε, και επανέλαβε ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εναλλακτικό σενάριο για τρεις κλίμακες φόρου στα εισοδήματα


Αυξήσεις φόρων για όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα από ενοίκια, για όσους δηλώνουν μισθούς ή συντάξεις άνω των 60.000 ευρώ το χρόνο και για όσους εμφανίζουν στην εφορία καθαρά κέρδη άνω των 42.000 ευρώ από την ατομική άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ή ελευθέριων επαγγελμάτων προκύπτουν από ένα ακόμη εναλλακτικό σενάριο το οποίο περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης προς του δανειστές για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Το εναλλακτικό αυτό σενάριο προβλέπει τρεις ξεχωριστές φορολογικές κλίμακες, μία για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, μία για καθαρά κέρδη από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα και μία για τα ενοίκια και τα λοιπά εισοδήματα από ακίνητα. Βάσει του σεναρίου αυτού, το εισόδημα από κάθε μία εκ των τριών αυτών πηγών θα φορολογείται αυτοτελώς με τη δική του κλίμακα, δηλαδή τα εισοδήματα από περισσότερες της μιας πηγές δεν θα αθροίζονται για να υπαχθούν σε φόρο με ενιαία κλίμακα.

Η πρόταση

Σύμφωνα, ειδικότερα, με το εναλλακτικό αυτό σενάριο:

1. Η κλίμακα φορολογίας των μισθών και των συντάξεων παραμένει ίδια με την ισχύουσα σήμερα μέχρι το επίπεδο εισοδήματος των 60.000 ευρώ. Πάνω από το επίπεδο αυτό θα ισχύει συντελεστής φόρου 50%. Ετσι, η κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων διαμορφώνεται ως εξής:
* Τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος φορολογούνται με 22%.
* Τα επόμενα 17.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 25.001 έως 42.000 ευρώ, φορολογούνται με 32%.
* Τα επόμενα 18.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 42.001 έως 60.000 ευρώ φορολογούνται με 42%.
* Το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 60.000 ευρώ φορολογείται με 50%.

Ο φόρος που προκύπτει από την παραπάνω κλίμακα θα εξακολουθεί να μειώνεται κατά 2.100 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ και μέχρι 42.000 ευρώ η έκπτωση φόρου των 2.100 θα μειώνεται και πάλι κατά το 10% του ποσού κατά το οποίο το ετήσιο εισόδημα υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ. Για παράδειγμα, σε ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ αντιστοιχεί φόρος 22%, δηλαδή 5.280 ευρώ. Από το ποσό του φόρου θα εκπίπτει ποσό 1.800 ευρώ, δηλαδή 2.100 ευρώ μείον το 10% του ποσού των 3.000 ευρώ, κατά το οποίο το εισόδημα των 24.000 ευρώ υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ.

2. Η κλίμακα φορολογίας του καθαρού εισοδήματος από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα θα είναι ίδια με αυτήν που ισχύει για τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, με τη διαφορά ότι δεν θα προβλέπει έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ.

3. Η κλίμακα φορολογίας των ενοικίων και των λοιπών εισοδημάτων από ακίνητα θα προβλέπει φόρο αυξημένο από το 11% στο 15% για ετήσια μισθώματα και λοιπά εισοδήματα από ακίνητα μέχρι 12.000 ευρώ, φόρο αυξημένο από το 33% στο 35% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 40.000 ευρώ και νέο συντελεστή μεταξύ 40% και 45% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

4. Για τους αγρότες θα παραμείνει το καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης του εισοδήματος με ένα συντελεστή, για τον οποίο προβλέπεται σταδιακή αύξηση από το 13% στο 26% σε βάθος πολλών ετών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός «μπουμπούκι» σκηνοθέτησε την κλοπή του όπλου του


Νωρίτερα είχε μάθει πως θα ανακληθεί η πρόσληψή του επειδή κατέθεσε πλαστό απολυτήριο λυκείου.

Αστυνομικός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί μαζί με την αδελφή του και ένα φίλο του έστησαν ολόκληρο σενάριο για να «εξαφανίσουν» τα όπλα του, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι επρόκειτο να ανακληθεί η πρόσληψη του στην Αστυνομία επειδή είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Πρόκειται για έναν υπαρχιφύλακα 39 ετών, ενώ επίσης συνελήφθησαν η 39χρονη αδελφή του και ο 39χρονος φίλος του που τον βοήθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την 36χρονη αδελφή του υπαρχιφύλακα.

Σημειώνεται ότι χθες είχε διαβιβαστεί στην υπηρεσία του υπαρχιφύλακα η ανάκληση της απόφασης πρόσληψης του στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου.

Λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων επελήφθη της υπόθεσης η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή, ενώ με τη συνδρομή του 39χρονου φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου


Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό και από Πειραιά για Σαλαμίνα εκτελούνται πάντως κανονικά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

----------------

Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες


Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα εκτελούνται κανονικά, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία φθάνουν μέχρι το Μαρμάρι.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τον σεισμό στη Ταϊβάν


Μάχη με το χρόνο για επιζώντες δίνουν τα σωστικά συνεργεία.

Ο ισχυρός σεισμός, που έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την Ταϊβάν, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονταν μέσα σ' ένα συγκρότημα διαμερισμάτων 17 ορόφων το οποίο κατέρρευσε, ενώ καθώς βραδυάζει εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί αγνοούμενοι στα συντρίμμια του συγκροτήματος, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τον σεισμό στη Ταϊβάν


Ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να ψάχνουν για επιζώντες, ερωτήματα διατυπώνονται σχετικά με την κατασκευή του κτιρίου Wei-guan Golden Dragon στη νότια πόλη Ταϊνάν, το οποίο κατέρρευσε όταν σημειώθηκε ο μεγέθους 6,4 βαθμών σεισμός γύρω στις 4 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα, 22:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), κατά την έναρξη της αργίας του Νέου Σεληνιακού Έτους.


Δέκα από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, ανάμεσα στους οποίους ένα κοριτσάκι μόλις 10 ημερών, βρίσκονταν μέσα σ' αυτό το συγκρότημα διαμερισμάτων. Το βρέφος βρέθηκε στην αγκαλιά του νεκρού πατέρα του, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.


Οι διασώστες χρησιμοποιούν υδραυλικές κλίμακες και έναν γερανό για να ερευνήσουν τα συντρίμμια και να εντοπίσουν επιζώντες, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, αν και πολλοί απ' αυτούς δεν χρειάστηκε να παραμείνουν για πολύ.


Ένας 18χρονος εντοπίσθηκε ζωντανός λίγο πριν πέσει το σκοτάδι και οι διασώστες προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν, ενώ μια 30χρονη γυναίκα, ένα εννιάχρονο κορίτσι κι ένα αγοράκι νηπιακης ηλικίας ανασύρθηκαν ζωντανοί, μετέδωσε η τηλεόραση της Ταϊβάν. Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κι άλλων κτιρίων σε άλλες εννέα περιοχές της πόλης αυτής των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με το κυβερνητικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.


Ωστόσο οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης επικεντρώνονται, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στο κτίριο αυτό των 17 ορόφων, όπου είναι πλέον έντονη η οσμή από διαρροή αερίου.


-------------

Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό στην Ταϊβάν


Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από την περιοχή που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην πόλη Ταινάν της Ταϊβάν.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες, καθώς και τα κατεστραμμένα κτίρια που άφησε πίσω του το χτύπημα του εγκέλαδου.

















Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν όλοι εκεί!


Οπαδοί, αθλητές και διοικούντες. Όλοι έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο για τα 35 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7.

Για άλλη μια χρονιά οπαδοί και αθλητές από όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» για να τιμήσουν την μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7.

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα όπως και αυτό του μπάσκετ, εκπρόσωποι από τα άλλα αγωνιστικά τμήματα αλλά και πολλά παιδιά από τις σχολές του συλλόγου ήταν εκεί.

Φυσικά και πολλοί οπαδοί της ομάδας, που ποτέ δεν έχουν ξεχάσει εδώ και 35 χρόνια την τραγική εκείνη ημέρα.

Ήταν όλοι εκεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ
Παναγιώτης Τουμανίδης 14 ετών
Κώστας Σκλαβούνης 16 ετών
Ηλίας Παναγούλης 17 ετών
Γεράσιμος Αμίτσης 18 ετών – οπαδός της ΑΕΚ
Γιάννης Κανελλόπουλος 18 ετών
Σπύρος Λεωνιδάκης 18 ετών
Γιάννης Σπηλιόπουλος 19 ετών
Νίκος Φίλος 19 ετών
Γιάννης Διαλυνάς 20 ετών
Βασίλης Μάχας 20 ετών
Ευστράτιος Πούπος 20 ετών
Μιχάλης Κωστόπουλος 21 ετών
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου 23 ετών
Σπύρος Ανδριώτης 24 ετών
Κώστας Καρανικόλας 26 ετών
Μιχάλης Μάρκου 27 ετών
Κώστας Μπίλας 28 ετών
Αναστάσιος Πιτσόλης 30 ετών
Αντώνης Κουρουπάκης 34 ετών
Χρήστος Χατζηγεωργίου 34 ετών
Δημήτρης Αδαμόπουλος 40 ετών
















Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις φλόγες τυλίχθηκε λεωφορείο στη Κοζάνη


Βγήκαν εγκαίρως από το φλεγόμενο όχημα όλοι οι επιβάτες.

Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, στο ύψος του Σαρανταπόρου, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύσουν οι επιβάτες του. Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη 1.30 μετά το μεσημέρι, ενώ η φωτιά ξέσπασε στη μηχανή του λεωφορείου, το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτελούσε δρομολόγιο από τα Τίρανα προς την Αθήνα, μεταφέροντες οικονομικούς μετανάστες από την Αλβανία.

Η φωτιά επεκτάθηκε στο εσωτερικό του λεωφορείου, με τους επιβάτες να βγαίνουν εγκαίρως από το φλεγόμενο όχημα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε στο σημείο με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και έντεκα πυροσβέστες, οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς ερευνώνται, ενώ το λεωφορείο υπέστη σοβαρότατες ζημιές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράσταση προθεσμίας στα δικαιολογητικά για τον νόμο Κατσέλη


Μέχρι τον Απρίλιο θα μπορούν οι δανειολήπτες να τα υποβάλλουν.

Μέχρι τον Απρίλιο θα μπορούν οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη το 2015 να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση της κάθε αίτησης, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης «μέσα στο τρίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο νόμο Κατσέλη, περίπου 25.000 δανειολήπτες».

«Υπάρχει θέμα με την τήρηση από τις τράπεζες της προθεσμίας του δεκαημέρου για την έκδοση των σχετικών δικαιολογητικών» ανέφερε ο κ. Παπαδεράκης και σημείωσε ότι αναζητείται ένα τρόπος καλής συνεργασίας με τις τράπεζες.

«Αναζητούμε το πλαίσιο του ... συνεργάσιμου τραπεζίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφερόμενος στις προσπάθειες της γενικής γραμματείας Εμπορίου να διαμορφώσει όρους καλής συνεργασίας των δανειοληπτών με τις τράπεζες. Ουσιαστικά, όπως εξήγησε, η προσπάθεια αυτή αφορά την καλύτερη επικοινωνία των κρατικών αρχών με τις τράπεζες και την τήρηση από τα πιστωτικά ιδρύματα του κανονιστικού πλαισίου που αφορά ένα ευρύ φάσμα εργασιών (χρεωστικές κάρτες, χρεώσεις, έκδοση δικαιολογητικών κτλ).

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαδεράκη εκκρεμούν περίπου 300 υποθέσεις για επιβολή προστίμων στα πιστωτικά ιδρύματα για καθυστερήσεις στις διαδικασίες για την έκδοση δικαιολογητικών, ενώ «έχουν επιβληθεί πρόστιμα άλλες περίπου 300.000 ευρώ για 37 υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει». Ανέφερε ότι το υπουργείο μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα «και για καθ´ υποτροπή συμπεριφορά, όπως λέει ο νόμος».

«Δώσαμε μια παράταση πάνω από 45 μέρες. Θα φτάσει το χρονικό περιθώριο. Η νέα προθεσμία απαντά σε αυτό που λένε οι τράπεζες ότι δηλαδή έχουν αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθούν στα αιτήματα», είπε ο κ. Παπαδεράκης.

Κρατικές προμήθειες

Σχετικά με το νέο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) τόνισε ότι κεντρικός στόχος είναι να μπουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις διαδικασίες διαγωνισμού του δημοσίου.

«Γι’ αυτό βάση του νέου πλαισίου είναι ο υποχρεωτικός ο καταμερισμός των συμβάσεων είτε με γεωγραφικά είτε με άλλα κριτήρια. Πολλές προμήθειες γίνονται από εμπορικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι προμήθειες του στρατού από την κλωστοϋφαντουργία» ανέφερε ο γενικός γραμματέας.

Για τις συμβάσεις των δημόσιων έργων σημείωσε ότι με το νέο σύστημα μέχρι τις 30 Απριλίου 2017 θα έχουν ενταχθεί κι αυτά στο νέο ενιαίο πλαίσιο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εξαίρεση αυτή, τόνισε ότι ο χρόνος που δόθηκε ήταν απολύτως απαραίτητος ώστε να ολοκληρωθούν οι τεχνικές υποδομές αλλά και οι σχετικές εκπαιδεύσεις του προσωπικού για να υποστηρίξουν τις συμβάσεις δημοσίων έργων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο 40χρονος που διώκεται για ασέλγεια σε 6χρονη


Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του από την ΕΛ.ΑΣ.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του 40χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 29 Ιανουαρίου στις Αχαρνές, για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:
ΠΕΤΡΙΔΗ Μιχαήλ του Λαζάρου και της Ελένης, γεννηθέντα το 1976 στο Καζακστάν





Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης παιδιού, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, από δράστη στον οποίο είχαν εμπιστευτεί την επίβλεψη και την προσωρινή φύλαξη του, καθώς και του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων από την εγκληματική του δράση και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των λοιπών ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-2478025 του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δανειστές ζητούν ακύρωση των φόρων σε κρασί και στοίχημα


Νέες αξιώσεις από τους θεσμούς.

Ανατροπές ακόμη και σε ψηφισμένα νομοσχέδια ζητούν οι επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον φόρο των 20 λεπτών στο κρασί και την επιβολή των 5 λεπτών ανά στήλη στα στοιχηματικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, που είχαν υπολογιστεί ότι θα αποφέρουν 300 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία το 2016.

Οι θεσμοί εκτιμούν ότι τα μέτρα αυτά δεν αποδίδουν, ενώ εκφράζουν ενστάσεις για μια σειρά από κυβερνητικές προτάσεις, όπως είναι η επιβολή φόρου 50% στα υψηλά εισοδήματα και η λοταρία, δηλαδή οι κληρώσεις δώρων για τη συλλογή αποδείξεων.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν και οι παρεμβάσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο, με τους δανειστές να ζητούν να δουν την εξέλιξη του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων για την επόμενη τριετία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα μπλόκα οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα


Ποια σημεία του εθνικού δικτύου κλείνουν.

Εθνικές οδοί και παράδρομοι σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου της ΠΑΘΕ θα κλείσουν από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα και για 24 ώρες. Οι αγρότες θα αποκλείσουν τις εθνικές οδούς σε Κερδύλια, Χρυσούπολη, Νησέλι, Κατερίνη, Τέμπη, Νίκαια, Βοιωτία, Ισθμό Κορίνθου, Κρυσταλλοπηγή και στον κόμβο του Μπράλου.

Στο Κάστρο Βοιωτίας ο δρόμος θα μείνει κλειστός από τις 08:00 το πρωί έως τις 17:00, αλλά θα είναι ανοιχτοί οι παράδρομοι.

Ανοιχτός θα παραμείνει τελικά ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τριπόλεως μέχρι και τις 18:00 το Σάββατο, όπως αποφάσισαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νεστάνης, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί και προκειμένου να μην ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.

Οι αγρότες σχεδίαζαν αρχικά να κλείσουν τον δρόμο τα μεσάνυχτα, ωστόσο τελικά αποφάσισαν να μείνουν στο μπλόκο με τον αυτοκινητόδρομο ανοικτό έως τις 18:00 το Σάββατο, όταν και θα τον αποκλείσουν επ’ αόριστον, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης.

Μπλόκο στήθηκε και στη γέφυρα του Ευρώτα, στην είσοδο της Σπάρτης, αγρότες των γύρω χωριών με περίπου 50 τρακτέρ.

Στο Αίγιο ο δρόμος κλείνει καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:00 ενώ τις ίδιες ώρες αποκλείεται η εθνική οδός και στο ύψος του Πύργου.

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου ο εθνικός δρόμος στο ύψος του Κεφαλόβρυσου θα παραμείνει κλειστός έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Εξετάζεται 24ωρος αποκλεισμός του «Μακεδονία»

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Θεσσαλονίκη, ο συντονιστής του μπλόκου αεροδρομίου, επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα, Χαράλαμπος Γαλανόπουλος, επισήμανε ότι «στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε προς το κτίριο αναχωρήσεων του «Μακεδονία», χωρίς να εμποδίζουμε τον κόσμο που θέλει να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, και θα μοιράσουμε ελιές και γάλα στους πολίτες, ενημερώνοντάς τους για τους λόγους που τόσο καιρό βρισκόμαστε στο δρόμο».

Επιστρέφοντας από την αυριανή κινητοποίηση θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο, προκειμένου να οριστεί εάν τελικά θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμού του «Μακεδονία» την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.

---------------

Αγρότες «σφράγισαν» το εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας

Αποκλεισμός για 24 ώρες σε τέσσερα σημεία.

Ταξίδι εφιάλτης περιμένει τους οδηγούς που θα ήθελαν να κινηθούν από την Αθήνα προς τη Λαμία αφού έχει κλείσει σε τέσσερα σημεία το εθνικό δίκτυο για 24 ώρες, ενώ συγχρόνως έχει κλείσει και το παλιό εθνικό δίκτυο από τα μπλόκα των αγροτών σε δύο σημεία.

Οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας σε 4 σημεία μέχρι τις 12:00 αύριο το μεσημέρι. Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους δεν επιτρέπουν την διέλευση.

Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες

Ακόμα οι αγρότες έκλεισαν τον εθνικό δρόμο στο 210 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Στο παλαιό εθνικό δίκτυο για 24 ώρες μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής και ενδεχόμενα να παραταθεί για τρεις ώρες ακόμη είναι ο δρόμος από τους αγρότες στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη. Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης, στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμέινει κλειστός για 24 ώρες.

Επίσης, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο σε δύο σημεία για 24 ώρες δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το πρώτο μπλόκο των αγροτών είναι στην πόλη του Δομοκού και το δεύτερο μπλόκο είναι 6 χλμ. μετά στη θέση Δρούγος.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Αθήνα-Λαμία η τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία μέσα από το επαρχιακό δίκτυο. Ωστόσο η κίνηση εξελίσσεται με τεράστια ταλαιπωρία. Στα 4 μπλόκα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας οι αγρότες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο να παρατείνουν τους αποκλεισμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται να αποφασιστεί την Κυριακή το πρωί στις συνελεύσεις τους .


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι


Ο αστροναύτης Έντγκαρ Μίτσελ πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Ο αμερικανός αστροναύτης Έντγκαρ Μίτσελ, ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι και ήταν ο πιλότος της σεληνακάτου Antares της αποστολής Apollo 14 το 1971, απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) χθες.

Απεβίωσε ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι

Ο Μίτσελ πέθανε στο Ουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντας την Πέμπτη, την παραμονή της 45ης επετείου από την προσσελήνωσή του, διευκρίνισε η NASA. Σύμφωνα με την εφημερίδα Palm Beach Post, πέθανε σε ένα κέντρο για ηλικιωμένους λόγω ασθένειας.

Στη μοναδική του διαστημική αποστολή, ο Μίτσελ μαζί με τον Άλαν Σέφαρντ Τζούνιορ, τον πρώτο Αμερικανό που ταξίδεψε στον διάστημα, βρισκόταν στη σεληνάκατο όταν προσεδαφίστηκε την 5η Φεβρουαρίου 1971. Η αποστολή τους -η τρίτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι- ήταν να εγκαταστήσουν επιστημονικά όργανα, να κάνουν μια δοκιμή συστημάτων τηλεπικοινωνιών, να φωτογραφίσουν την επιφάνεια της Σελήνης και φαινόμενα στο βαθύ διάστημα, καθώς και να συλλέξουν πετρώματα.



Οι Μίτσελ και Σέφαρντ έκαναν ρεκόρ χρόνου για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανυθεί ποτέ στην επιφάνεια της σελήνης, το μεγαλύτερο φορτίο που μεταφέρθηκε στη γη από τον δορυφόρο της και την πιο μακρά παραμονή στη σελήνη (33 ώρες). Ήταν επίσης οι πρώτοι αστροναύτες που μετέδωσαν έγχρωμες τηλεοπτικές εικόνες από τη Σελήνη. Ο Μίτσελ συνέβαλε να συλλεχθούν σεληνιακά πετρώματα και δείγματα του εδάφους βάρους 42,6 κιλών.

Ο Μίτσελ αποχώρησε από τη NASA και το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό και το 1973 ίδρυσε το Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών, που ήταν αφιερωμένο στην έρευνα για τη φύση της συνείδησης και για παραφυσικά φαινόμενα. Έλεγε πως πίστευε πως έχουν επισκεφθεί τη Γη εξωγήινοι, αλλά παραδεχόταν πως δεν είχε δει ποτέ κανέναν.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1997, ο τεξανός Μίτσελ, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του MIT, που επελέγη για να γίνει αστροναύτης το 1966, είχε δηλώσει πως τον προσέλκυσε στη NASA η δήλωση του προέδρου Τζον Κένεντι ότι έπρεπε να σταλούν αστροναύτες στο διάστημα.

«Ο Έντγκαρ ήταν ο ένας από τους μόλις 12 ανθρώπους που έχουν βαδίσει στη Σελήνη και συνέβαλε να αλλάξει η αντίληψή μας για τη θέση μας στο σύμπαν», ανέφερε ο επικεφαλής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν.

Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη, απέτισε φόρο τιμής σε «άλλον έναν σεληνιακό πρωτοπόρο» μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ποδοσφαιρική αεροπορική τραγωδία που άλλαξε μία ομάδα


Συμπληρώθηκαν 58 χρόνια από την ημέρα που σταμάτησε ο χρόνος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την 6η Φεβρουαρίου του 1958 και την τραγωδία που σημάδεψε μια ομάδα αλλά και όλο τον φίλαθλο κόσμο. Σαν σήμερα, 6 Φεβρουαρίου, πριν από 58 χρόνια συνέβη η αεροπορική τραγωδία του Μονάχου, που άφησε φτωχότερο τον κόσμο της στρογγυλής θεάς.

Η ποδοσφαιρική αεροπορική τραγωδία που άλλαξε μία ομάδα

Το αεροσκάφος που μετέφερε πίσω στην πατρίδα της την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνετρίβη κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου, σε μια ως μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του αθλητισμού.

Εκείνη τη μέρα ο χρόνος σταμάτησε για πάντα στις 15.04 για τους 23 από τους 43 επιβάτες. Η ομάδα του Ματ Μπάσμπι επέστρεφε στην Αγγλία από το Βελιγράδι με το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μετά το 3-3 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Το χιονισμένο Μόναχο ήταν ο χώρος που το αεροπλάνο τύπου «Ελίζαμπεθ» μήκους 25 μέτρων που μετέφερε την αποστολή σταμάτησε για ανεφοδιασμό. Το μοιραίο συνέβη στην τρίτη προσπάθεια απογείωσης, λόγω χιονοθύελλας. Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο απέτυχε να κερδίσει ύψος και κατέπεσε σ' ένα χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο.





Επτά ποδοσφαιριστές (Τζεφ Μπεντ, Ρότζερ Μπερν, Έντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Πεγκ, Τόμι Τέιλορ και Μπιλ Γουίλαν) ανασύρθηκαν νεκροί καθώς και τρία στελέχη της ομάδας. Στη λίστα των θυμάτων βρέθηκαν και 8 δημοσιογράφοι, δύο μέλη του πληρώματος και δυο ακόμα επιβάτες, ενώ ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής Ντάνκαν Έντουαρντς υπέκυψε στα τραύματά του λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο του Μονάχου.

Το ματς στο Βελιγράδι



Οι «κόκκινοι» διάβολοι με προπονητή τον Ματ Μπάσμπι αντιμετώπισαν τον Ερυθρό Αστέρα στις 5 Φεβρουαρίου, στη ρεβάνς του πρώτου παιχνιδιού στο οποίο η Μάντσεστερ είχε επικρατήσει με 2-1. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν προηγούταν με 3-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο με δυο γκολ του Μπόμπι Τσάρλτον και ένα του Ντένις Βιολέτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας ισορρόπησε το παιχνίδι στο 3-3, αποτέλεσμα όμως που έδινε και πάλι την πρόκριση στους «μπέμπηδες». Το πάρτι για την πρόκριση περιελάμβανε γλέντι μέχρι πρωίας στο ξενοδοχείο, ενώ προηγήθηκε δεξίωση στη βρετανική πρεσβεία του Βελιγραδίου.

Το δυστύχημα

Στις 6 Φεβρουαρίου η ομάδα θα έφευγε από το Βελιγράδι μετά από αρκετές ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο, καθώς ο Τζον Μπέρι είχε χάσει το διαβατήριό του. Αφότου έψαξαν όλοι και βρέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο του Μπέρι, το αεροπλάνο απογειώθηκε και έκανε στάση στο Μόναχο για ανεφοδιασμό καυσίμων.

Ο ρεπόρτερ Φρανκ Τέιλορ, της εφημερίδας του Manchester Chronicle ανέφερε πως μόλις άνοιξε η πόρτα για να κατέβουν οι επιβάτες, ο αέρας που μπήκε μέσα στην καμπίνα ήταν σαν να προερχόταν από τις στέπες της Σιβηρίας. Όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν στους χώρους αναμονής του αεροδρομίου και λίγη ώρα πιο μετά ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν στο αεροπλάνο για τη συνέχεια του ταξιδιού. Παρότι το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα, η ομάδα περίμενε υπομονετικά για την επιστροφή της.

Λίγα λεπτά μετά την επιβίβαση, ο πύργος ελέγχου έδωσε άδεια στον κυβερνήτη Τζέιμς Θέιν και τον συγκυβερνήτη Κεν Ρέιμεντ να απογειωθούν. Η πρώτη προσπάθεια απογείωσης σταμάτησε αμέσως μετά την εκκίνηση του αεροπλάνου στον αεροδιάδρομο, εξαιτίας ενός περίεργου θορύβου στη μια από τις δύο μηχανές.



Μια δεύτερη απόπειρα έγινε τρία λεπτά αργότερα αλλά ακυρώθηκε ξανά για τον ίδιο λόγο. Αργότερα αναφέρθηκε ότι ο ήχος οφειλόταν στην υπερτροφοδοσία με καύσιμα, γεγονός που συνέβαινε συχνά σε αεροσκάφη τύπου «Ελίζαμπεθ».

Ανησυχία άρχισε να επικρατεί στην καμπίνα και οι επιβάτες κατέβηκαν και πάλι στο αεροδρόμιο. Πριν όμως προλάβουν να πιούν τον καφέ τους κλήθηκαν εκ νέου στο αεροσκάφος. Όπως περιέγραψε ο ποδοσφαιριστής Μπιλ Φουλκς αργότερα «Η ειδοποίηση δεν μου άρεσε… ήρθε πολύ γρήγορα, δηλαδή μέσα σε 10 λεπτά πρόλαβαν να αποκαταστήσουν την βλάβη;».

Η παραδοχή του κυβερνήτη ότι «με τον Κεν, τον συγκυβερνήτη, δεν βγήκαμε καθόλου από το κοκπιτ, απλά κουβεντιάσαμε για τη χιονόπτωση που είχε αραιώσει, κοιτάξαμε τα φτερά από την καμπίνα, που έμοιαζαν εντάξει και αποφασίσαμε να πετάξουμε χωρίς να βάλουμε να καθαρίσουν τα φτερά» δικαιολογεί απόλυτα τον προβληματισμό του Φουλκς.

Όλοι κάθισαν στις θέσεις τους και στις 14.56 ο κυβερνήτης Θέιν πήρε άδεια από τον πύργο ελέγχου για να ξεκινήσει τις διαδικασίες απογείωσης. Αφού ξεκίνησε η διαδικασία απογείωσης, το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ταχύτητα και να πλησιάζει τον φράκτη στο τέλος του αεροδιαδρόμου. Το αεροπλάνο απογειώθηκε στιγμιαία αλλά δεν έφτασε στην επιθυμητή ταχύτητα, βγήκε εκτός πορείας και προσέκρουσε σε σπίτια της περιοχής.

Ακολούθησε μεγάλη έκρηξη και οι φλόγες τύλιξαν το αεροσκάφος. Το ρολόι έξω από το Ολντ Τραφορντ έδειχνε λίγο μετά τις τρεις όταν ο χρόνος σταμάτησε για 7 ποδοσφαιριστές και 3 στελέχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δύο εβδομάδες μετά υπέκυψε στα τραύματά του και ο Ντάνκαν Έντουαρντς, ο πιο χαρισματικός νέος παίκτης στην Αγγλία, μόλις 21 ετών, που έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 16 ετών. Ο Έντουαρντς πρόλαβε να αγωνιστεί σε 175 αγώνες (21 γκολ), από το 1952 ως το 1958, ενώ στην εθνική Αγγλίας, είχε 18 συμμετοχές.

Οι γερμανικές αρχές κατηγόρησαν τον πιλότο Τζέιμς Θέιν ως υπαίτιο του δυστυχήματος, επειδή δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποπαγοποίησης των φτερών του αεροπλάνου. Η British Airways τον απέλυσε και χρειάστηκαν 10 χρόνια δικαστικών αγώνων για να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία.



Τα θύματα της τραγωδίας

Παίκτες
Ρότζερ Μπερν
Τζοφ Μπεντ
Έντι Κόλμαν
Ντάνκαν Έντουαρντς
Μαρκ Τζόουνς
Ντέιβιντ Πέγκ
Τόμι Τέιλορ
Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν

Στελέχη της ομάδας
Γουόλτερ Κρίκμερ, γραμματέας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τομ Κάρι, γυμναστής
Μπερτ Γουόλι, μέλος του προπονητικού τιμ

Δημοσιογράφοι
Αλφ Κλαρκ, δημοσιογράφος Manchester Evening Chronicle
Ντον Ντέιβις, δημοσιογράφος Manchester Guardian
Τζορτζ Φόλοους, δημοσιογράφος Daily Herald
Τομ Τζάκσον, δημοσιογράφος Manchester Evening News
Άρτσι Λέντβρουκ, δημοσιογράφος Daily Mirror
Χένρι Ρόουζ, δημοσιογράφος Daily Express
Έρικ Τόμπσον, δημοσιογράφος Daily Mail
Φρανκ Σουίφτ, δημοσιογράφος News of the World, πρωην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι

Μέλη του πληρώματος
Κένεθ Ρέιμεντ, συγκυβερνήτης
Τομ Κέιμπλ, αεροσυνοδός

Άλλοι επιβάτες
Μπέλα Μίκλος, ταξιδιωτικός πράκτορας
Γουίλι Σάτινοφ, φίλαθλος



Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. Ο προπονητής Ματ Μπάσμπι με τραύματα στο στήθος χρειάστηκε να μείνει πάνω από δύο μήνες στο νοσοκομείο.

Οι επιζώντες Τσάρλτον, Βάιολετ , Μόργκανς, Φούλκς και Γκρεγκ συνέχισαν να αγωνίζονται στους «μπέμπηδες», μαζί με τους παίκτες που προωθήθηκαν από την ομάδα των νέων. Η ομάδα κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου έχασε με 2-0 από την Μπόλτον. Η ταινία «United» του σκηνοθέτη James Strong που κυκλοφόρησε το 2011 είναι βασισμένη στην τραγωδία.

Το σταματημένο ρολόι στο «Ολντ Τράφορντ» δείχνει τι συνέβη πριν από 58 χρόνια
Τραγούδια εμπνευσμένα από το τραγικό συμβάν:

The Flowers of Manchester από τους The Spinners

Busby Babes από τον Iain Matthews

Munich Air Disaster, 1958 από τον Morrissey

News and Tributes από τους The Futureheads




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο «κόκκινο» η Ιστιαία με τα σκουπίδια


Εκρηκτική η ατμόσφαιρα του δημοτικού συμβουλίου – «Όχι» στα απορρίμματα από Πύργο και Τήνο.

Μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού στη Βόρειο Εύβοια και ομόφωνα πήρε απόφαση να μην δεχτεί σκουπίδια από τον Πύργο και την Τήνο, όπως είχε συμφωνήσει να μεταφέρει η ΦΟΔΣΑ ΑΕ που είναι εταιρεία που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ της Βόρειας Εύβοιας.

Η ΦΟΔΣΑ ΑΕ, στην οποία μετέχουν δήμοι απ’ ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ από το τέλος της περασμένης χρονιάς, είχε αποφασίσει να απορροφήσει 1.500 τόνους απορριμμάτων από τον Πύργο και άλλους 1.500 τόνους από την Τήνο. Μάλιστα, είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για την υπογραφή συμβάσεων, όταν κορυφώθηκε η αντίδραση φορέων και κατοίκων στην περιοχή της Ιστιαίας, που προκάλεσαν κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ήταν παρόντες ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΦΟΔΣΑ ΑΕ δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης και ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλειος Καθαροσπόρης, οι οποίοι προσπάθησαν να εξηγήσουν τους λόγους, χωρίς όμως να το καταφέρουν, γιατί οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι, αλλά και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν τους επέτρεψαν.

Η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της Ιστιαίας, κατηγορούσε την δήμαρχό της Λίνα Ευσταθίου, κυρίως γιατί δεν ενημέρωσε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο συγκαλώντας από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα έκτακτη συνεδρίαση του σώματος. Η Λίνα Ευσταθίου, σημείωσε ότι η ίδια δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση αυτή της ΦΟΔΣΑ ΑΕ, που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις οι συνάδελφοι της και ότι αντέδρασε στην επόμενη συνεδρίαση του φορέα.

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, απειλήθηκαν και φραστικά επεισόδια και μετά από την αντίδραση των κατοίκων δεν δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους της ΦΟΔΣΑ ΑΕ να αναπτύξουν τις σκέψεις τους. Υπογραμμίστηκε, σε όλους τους τόνους, ότι τα σκουπίδια δεν γίνονται αποδεκτά στη συγκεκριμένη περιοχή και το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ταυτίσθηκε με αυτή την πρόταση. Μάλιστα, υπήρξαν και φωνές ακόμη και δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι απείλησαν να κάψουν φορτηγά με σκουπίδια τα οποία πιθανά να εμφανιστούν στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και η δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου προσχώρησε σε αυτή την απόφαση.



Είναι χαρακτηριστικό, πως δημοτικοί σύμβουλοι του συγκεκριμένου δήμου, δεν αποκλείουν πιθανές δικαστικές εμπλοκές, είτε για την ακύρωση αποφάσεων που έχουν ληφθεί, είτε ακόμα και προσφύγει στην Δικαιοσύνη για τη νομιμότητα της εταιρίας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην Στερεά Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκαν σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία έχουν σχέση και με την ύπαρξη του φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κρίνει ότι δεν έχει συσταθεί νόμιμα, όπως και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς που ακυρώνει συνεχώς αποφάσεις των δήμων για οτιδήποτε έχει σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία της αυτοδιοίκησης.

Το θέμα της νομιμότητας της ΦΟΔΣΑ ΑΕ απασχολεί σε διάφορα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΣ έχουν καταλήξει ότι η σύσταση της δεν είναι νόμιμη, ενώ μετά από πιέσεις και παραστάσεις των δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας παραπέμφθηκε η υπόθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να γνωμοδοτήσει περί της νομιμότητας ή μη. Η γνωμοδότηση, αναμένεται το επόμενο διάστημα. Ενδιάμεσα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακυρώνει αποφάσεις του δήμου της Λαμίας, αλλά και του δήμου της Χαλκίδας, όπως και άλλων δήμων με το αιτιολογικό ότι ο φορέας δεν έχει συσταθεί νόμιμα.

Ενδιάμεσα, κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο πλαίσιο προσυμβατικού ελέγχου ενός έργου, διαπιστώνει ότι ο συγκεκριμένος φορέας δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει σύμβαση, γιατί δεν έχει συσταθεί νόμιμα και μπλοκάρει την εξέλιξη του έργου αν και πρόκειται για έργο ΕΣΠΑ και που αφορά με την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Θήβα.



Παρά τις αποφάσεις της επιτροπής του άρθρου 152 όπως λέγεται, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση συνεχίζει ακόμη και μέχρι τώρα να ακυρώνει αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων σε οτιδήποτε έχει σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία. Δείχνει δηλαδή να αγνοεί την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152.

Όλο το σκηνικό βρίσκεται κυριολεκτικά σε τεντωμένο σκοινί αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν εγκρίνει τις δαπάνες των δήμων που αφορούν την εξόφληση υποχρεώσεων των δήμων προς την ΦΟΔΣΑ Α.Ε.

Εξάλλου, τα ζητήματα νομιμότητας της συγκεκριμένης εταιρείας επιδρούν και στην αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου για τα απορρίμματα. Οι ημερομηνίες που έχουν τεθεί ως στόχοι παραβιάζονται συνεχώς. Προβλήματα ενδιάμεσα ανακύπτουν, ενώ την ίδια στιγμή έχουν γίνει απανωτές συσκέψεις στο υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να βρεθεί λύση, αφού όλοι περιμένουν την έκφραση γνώμης από το Νομικό Συμβουλίου του Κράτους.

Έτσι, μέχρι τώρα, εξελίσσονται διάλογοι εκτός ορίων στα δημοτικά συμβούλια, που συζητούν το θέμα και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην Ιστιαία οι τόνοι ανέβηκαν πολύ ψηλά. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, παρόμοιες συνθήκες διαμορφώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ρέθυμνο βάζει τις… μάσκες του


Ξεκίνησε από σήμερα ο προπομπός του Καρναβαλιού.

Από σήμερα Σάββατο ξεκινάει ο προπομπός του καρναβαλιού που θα επισκεφθεί μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου τα περισσότερα χωριά του νομού για να επιβεβαιώσει μέσα και από την ενημέρωση, το στοίχημα της συμμετοχής σε όλα όσα συμβαίνουν στο Ρέθυμνο όλα αυτά τα χρόνια. Από μουσικές, θεατρικές ομάδες, ομάδες αλληλεγγύης και προσφοράς, κοινότητες ανθρώπων που στόχο έχουν να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να γιγαντωθεί το αίσθημα της ασφάλειας μέσα από τα πρότυπα μιας υγιούς κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα μέλη των ομάδων αυτών είναι και τα μέλη των καρναβαλικών ομάδων, που εργάζονται αδιαλείπτως όλο το χρόνο για το ίδιο σκοπό, αυτόν της προσφοράς.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, που έχει βραβευθεί διεθνώς, είναι πλέον ένας αναγνωρίσιμος θεσμός με διεθνείς διαστάσεις και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αυτές τις μέρες φιλοξενείται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο για το Καρναβάλι που πραγματοποιείται στη Φλωρεντία και στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας. Παράλληλα υπάρχει συνάντηση στη Βενετία με ομάδες του εκεί Καρναβαλιού για την ανταλλαγή απόψεων και οργανωτικών θεμάτων γεγονός που ανεβάζει το κύρος του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Εκπρόσωποι φορέων, από την πανεπιστημιακή κοινότητα, την αυτοδιοίκηση, των Ευρωπαϊκών Μουσείων αλλά και σχετικών με το θέμα διεθνών ενώσεων, άκουσαν από την αντιδήμαρχο Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη, τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα και την ταυτότητα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού μέσω της οποίας όπως και η ίδια η κα Μπιρλιράκη αναφέρει: «Πρόκειται για μία διαρκή φλόγα που αγκαλιάζει και ζεσταίνει την κοινωνία».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού έχουν δημιουργηθεί κοινωνικές ομάδες που μεταλαμπαδεύουν το μήνυμα της συμμετοχής και της δημιουργίας από γενιά σε γενιά με στόχο να μη χαθεί το δώρο και η αξία που χαρίζει αυτή καθ΄ αυτή η συμμετοχή. Ένας αιώνας Καρναβάλι με τους παλαιότερους να συνεχίζουν να αισθάνονται, όπως δηλώνουν και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σκέψη και στη συμμετοχή στο Καρναβάλι, σαν παιδιά, αποδεικνύοντας πως η ηλικία μπορεί να σχετιστεί μόνο με την εμπειρία όχι όμως με το πώς αισθάνεται ένας Ρεθεμνιώτης που δεν έλειψε ποτέ ούτε από τις μέρες προετοιμασίας, ούτε από τις δράσεις κατά τη διάρκεια του έτους, ούτε από τη συμμετοχή τις ημέρες κορύφωσης του Καρναβαλιού.

Μιλώντας η κ. Μπιρλιράκη από την Κεντρική Πλατεία της Βενετίας όπου βρίσκεται αυτή την ώρα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και παρουσιάζεται στη Ρεθεμνιώτικη εκπροσώπηση ο τρόπος διοργάνωσης και βίωσης του Καρναβαλιού της Βενετίας, δήλωσε πως: «Ο Φετινός τίτλος του Καρναβαλιού, Ζω, Δρω, Δημιουργώ, είναι το αποκορύφωμα της φιλοσοφίας ύπαρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Από το 1898 έως και σήμερα έχει αποδειχθεί μέσα από μαρτυρίες, καταγραφές και κάθε είδους αποτυπώσεις, πως ο Ρεθεμνιώτης μέσα από όλα τα δεινά που έχει περάσει, κατοχές, πολέμους, και κάθε δύσκολη ιστορικά στιγμή, έχει συλλέξει στοιχεία που τον έχουν βοηθήσει να συμμετάσχει στην όσμωση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην τοπική κοινωνία και αφορά στη προσφορά από άνθρωπο προς άνθρωπο. Αυτός είναι και ο λόγος που φέτος πέρα των άλλων, στέλνουμε το μήνυμα για τη σπουδαιότητα της προσφοράς Μυελού των Οστών η οποία είναι πολύ σημαντική για τη στήριξη του πυλώνα ανθρωπιάς που έχει υψωθεί στο Ρέθυμνο».

Ο διευθυντής της ΚΕΔΗΡ Γιώργος Γύπαρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε την ανάγκη αλλά και την προσπάθεια που γίνεται από τους συντελεστές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού να αυξηθεί ο αριθμός ακόμη περισσότερο όλων όσων πριν και μετά το πέρας της Καρναβαλικής περιόδου, ασχολούνται με την προετοιμασία του και τις συσχετιζόμενες με αυτό δράσεις. Μία προετοιμασία, στην οποία εντάσσονται ακόμη και οι κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης. «…έχει αποδειχθεί η δύναμη της συλλογικής προσπάθειας μέσω της ύπαρξης του Καρναβαλιού που πάνω από 100 χρόνια έχει αγκαλιαστεί από όλους ανεξάρτητα από ηλικία, μόρφωση, εργασία. Βέβαια το αποτέλεσμα που είναι γνωστό και αναγνωρίσιμο, έρχεται από έναν αριθμό ατόμων ο οποίος πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και κάθε χρόνο ακόμα περισσότερο, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο, όλοι όσοι συμμετέχουν στο Καρναβάλι, να συμμετέχουν όλοι και στις κοινωνικές δράσεις και στην προετοιμασία του. Αυτός είναι ο στόχος μας. Μία κοινωνία με θετικούς πολίτες που Ζουν Δρουν Δημιουργούν για το καλύτερο μιας τοπικής κοινωνίας όπως αυτής του Ρεθύμνου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...