Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Το καθηλωτικό μυστικό νησί-καταφύγιο του Marlon Brando

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε φωτογραφίες από την εξωτική Τετιαρόα.

Αν και ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους ηθοποιούς, ο Marlo Brando πολλές φορές προτιμούσε να διατηρεί τη μυστικοπάθειά του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός γνώρισε τη «μαγεία» της Γαλλικής Πολυνησίας τη δεκαετία του '70 και ερωτεύτηκε την ήρεμη ατόλλη Τετιαρόα η οποία αποτελείται ουσιαστικά από 12 νησίδες και ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για τη βασιλική οικογένεια της Ταϊτής.

Μετά από σχεδόν 6 χρόνια αντιπαραθέσεων και προβλημάτων, ο Marlon Brando πλήρωσε 136.624 λίρες και κατάφερε να εξασφαλίσει μια 99χρονη μίσθωση και να το κάνει το ιδιωτικό του νησί! Έπειτα το μετέτρεψε σε ένα μικρό χωριό και αργότερα έχτισε ένα ολόκληρο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror. «Το μυαλό μου πάντα καταπραΰνεται όταν φαντάζομαι τον εαυτό μου να κάθεται στο νησί μου το βράδυ. Αν θα έχω τον τρόπο, η Τετιαρόα θα παραμείνει για πάντα ένα μέρος που θα θυμίζει τους Ταϊτινούς, ποιοι είναι και ποιοι ήταν πριν από αιώνες».

Ο ίδιος ξέφευγε από το Χόλιγουντ στο παραμυθένιο καταφύγιο του και καλούσε επίσης φίλους του στο εξωτικό νησί. Ο Quincy Jones και ο Robert De Niro είχαν βρεθεί επίσης στο καταφύγιο του Brando, του οποίου την ομορφιά προσπάθησε σύμφωνα με το δημοσίευμα να αφήσει άθικτη. Μη θέλοντας να βλάψει τη μοναδική ομορφιά του νησιού, ο Brando ζούσε σε μια «καλύβα» στην παραλία μέχρι που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «υπεύθυνη πολυτέλεια» όσον αφορά το περιβάλλον. Ο ίδιος εισήγαγε ένα σύστημα κλιματισμού με θαλασσινό νερό, ηλιακή ενέργεια, θερμοηλεκτρικό σταθμό με βιοκαύσιμα κι ένα οικολογικό σταθμό για την έρευνα και την εκπαίδευση σχετικά με το νησί. Το πολυτελές θέρετρο χτίστηκε στο νησί 5 χρόνια πριν από το θάνατο του το 2004 και το 2014 μετατράπηκε σε ένα πολυτελές οικολογικό ξενοδοχείο και σπα, το «The Brando».

Η πλούσια ατόλλη με τις αμμώδεις παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά έχει προσελκύσει μια σειρά ζευγάρια που θέλησαν να περάσουν το μήνα του μέλιτος και παραθεριστές που έψαχναν για μια ονειρική απόδραση. Λέγεται ότι έχουν επισκεφθεί και άλλοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ το νησί, όπως ο Di Caprio. Αυτή τη στιγμή στο νησί υπάρχουν 35 βίλες με θέα στη θάλασσα, αχυρένιες σκεπές και τοίχους από κορμούς δέντρων. Το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο ή με ιδιωτικό αεροπλάνο.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.