Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Οργή για τη μαζική εξόντωση ζώων στην Πρέβεζα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άγνωστοι έριξαν δηλητηριασμένα δολώματα.

Η μαζική θανάτωση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων αποκαλύφθηκε το πρωί στον οικισμό Παντοκράτορα Πρέβεζας, έχει προκαλέσει σοκ κα οργή στην τοπική κοινωνία. Τα άτυχα ζώα, 4 σκυλιά και 7 γάτες, διαπιστώθηκε ότι είχαν δηλητηριαστεί, και το γεγονός ξεσήκωσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι απαιτούν να βρεθεί ο ένοχος.

Η μαρτυρία της Δώρας Τσάτση, μέλους της Φιλοζωικής Παρέμβασης για τα ζώα στην Πρέβεζα, η οποία κλήθηκε από κατοίκους να βοηθήσει, είναι αποκαλυπτική:

«Πρόκειται για ένα έγκλημα που έγινε σήμερα το πρωί στον Παντοκράτορα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τσάτση. «Μου τηλεφώνησαν στις 10 η ώρα το πρωί, για ένα σκυλί που πέθαινε, πιθανόν από φόλα. Έφτασα πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγα λεπτά, όμως δεν πρόλαβα να προσφέρω βοήθεια και το σκυλί ξεψύχησε. Δεν ήταν το μοναδικό. Κάποιοι γείτονες σε απόγνωση μας φώναξαν στο δρόμο. Δεν περιγράφεται η εικόνα που αντίκρισα. Ήταν μία φρίκη. Νεκρά ζώα έξω από τα σπίτια, 4 σκυλιά και 7 γάτες. Ο κόσμος έτρεχε με τα νεκρά ζώα στα χέρια. Γρήγορα προσπαθήσαμε να απομακρύνουμε τα 3 ζωντανά ζώα που υπήρχαν ακόμη την περιοχή». Αμέσως μετά, κλήθηκε η αστυνομία και για την υπόθεση επιλήφθηκε η Ασφάλεια Πρέβεζας.

Η κ. Τάτση απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει η είδε κάτι ύποπτο στην περιοχή, να το καταθέσει στην αστυνομία.



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντοκράτορα, με ανακοίνωση του καταδικάζει την θανάτωση των κατοικίδιων ζώων, και επισημαίνει: «Εμείς σαν Σύλλογος θα συνδράμουμε στο έργο για τον εντοπισμό των «δολοφόνων», οι οποίοι, εκτός των άλλων, έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή παιδιών, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν καταναλώσει τα δηλητηριασμένα δολώματα που βρήκαν στις αυλές τους».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παύλος Σαραμπασίνας, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την άνανδρη και εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε στην περιοχή του Παντοκράτορα, με την ρίψη δηλητηριασμένου φαγητού, σε αυλές κατοικιών σε κοινόχρηστους χώρους, και η οποία, έγινε αφορμή να θανατωθεί ένας μεγάλος αριθμός κατοικίδιων. Ο σεβασμός στην ζωή, είναι προϋπόθεση κάθε κοινωνίας που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Εμείς δηλώνουμε ότι, θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εντοπίσουμε τον δράστη ή τους δράστες της πρωτοφανούς αυτής ενέργειας και να τους παραπέμψουμε στην δικαιοσύνη».






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.