Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αυστραλία: Θανατηφόρο παυσίπονο


Σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Εθνικού Κέντρου Έρευνας για τα Ναρκωτικά και το Αλκοόλ, κατά τα τελευταία 12 χρόνια το ιδιαίτερα ισχυρό παυσίπονο Fentanyl, που χρησιμοποιείται κυρίως σε πάσχοντες από καρκίνο και χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού, έχει σκοτώσει 136 ανθρώπους.

Μάλιστα στα δύο τρίτα των περιπτώσεων το παυσίπονο δεν χορηγήθηκε από γιατρό. Το άλλο ανησυχητικό στοιχείο που αποκαλύπτει η έρευνα του Κέντρου είναι ότι το 50% των θυμάτων που βρήκαν το Fentanyl, με παράνομο τρόπο, ήταν χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.



Το Fentanyl, μπήκε στον κατάλογο φαρμάκων της Αυστραλίας το 1997 ως παυσίπονο για την ανακούφιση πόνου σε καρκινοπαθείς. Το 2006 όμως, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας επέτρεψε τη χορηγία του και σε άτομα που έπασχαν από χρόνιο πόνο λόγω άλλων ασθενειών. Από τότε αυξήθηκε και η χορηγία του φαρμάκου κυρίως σε άτομα άνω των 80 ετών.

Το Κέντρο Έρευνας για τα Ναρκωτικά και το Αλκοόλ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ιδιαίτερα λόγω του γεγονότος ότι ενώ η πλειοψηφία των συνταγών για το Fentanyl έχουν εκδοθεί για ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, τα περισσότερα «θύματα» είναι σαραντάρηδες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζουν τέλος 70 ευρώ το μήνα στις συντάξεις


Η τρόικα με την κάθοδό της στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες "απειλεί" για νέα μέτρα. Ήδη στην κυβέρνηση έχει προκληθεί πανικός, καθώς κατατίθενται σενάρια για νέα μέτρα, με βασικό ένα νέο "κούρεμα" των συντάξεων κατά 70 ευρώ το μήνα ανά συνταξιούχο.

Κι αυτό, ενώ το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει σχεδόν σε 6 δισ. το πρόσθετο ταμειακό πρόβλημα μόνο για το τρέχων έτος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι κίνδυνοι για την εμφάνιση οστεοπόρωσης


Μπορεί να προληφθεί με σωστή διατροφή από την παιδική και εφηβική ηλικία.
Ένα οστεοπορωτικό κάταγμα κάθε 3 δευτερόλεπτα καταγράφεται παγκοσμίως, ενώ η πιθανότητα να ακολουθήσει και δεύτερο κάταγμα μέσα σε έναν χρόνο από το πρώτο, ανέρχεται στο 20%. Ο κίνδυνος, μάλιστα, είναι ακόμη πιο αυξημένος στις γυναίκες μετά τα 50. Σύμφωνα με τη στατιστική, 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες μέσης ηλικίας και άνω δεν θα γλιτώσουν, τελικά, κάποιο οστεοπορωτικό κάταγμα.

Αιτία, φυσικά, για τα συγκεκριμένα κατάγματα, η οστεοπόρωση, η οποία ορίζεται ως μείωση της πυκνότητας και της ποιότητας του οστού. Αποτέλεσμα; Η μείωση της οστικής αντοχής του, που οδηγεί σε κατάγματα ευθραυστότητας, δηλαδή στη δημιουργία καταγμάτων χωρίς να προηγηθεί σοβαρός τραυματισμός.

Τα συχνότερα κατάγματα που σχετίζονται με την οστεοπόρωση είναι εκείνα της σπονδυλικής στήλης, του ισχίου και του αντιβραχίου. Η συχνότητα τους αυξάνεται με την ηλικία, (κυρίως εκείνα της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου), ενώ σε όλες τις ηλικίες έχουν δυσμενή επακόλουθα. Τα κατάγματα της σπονδυλικής στήλης συνοδεύονται από απώλεια ύψους, πόνο στην πλάτη, παραμόρφωση (κύφωση), προβλήματα στο αναπνευστικό κ.α. Τα κατάγματα του ισχίου συχνά απαιτούν επέμβαση και μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια της ανεξαρτησίας κινήσεων ή θάνατο, κυρίως στους άνδρες.

Οι παράγοντες κινδύνου

Οι αμετάβλητοι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση οστεοπόρωσης είναι η ηλικία, το φύλο, προηγούμενο κάταγμα ή ιστορικό καταγμάτων στην οικογένεια, θεραπεία με κορτικοειδή, πρώιμη εμμηνόπαυση, υστερεκτομή, υπογοναδισμός στους άνδρες, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α. Οι δυνητικά τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το αλκοόλ, το κάπνισμα, την κακή διατροφή, την έλλειψη βιταμίνης D, την ελλιπή σωματική άσκηση, τη χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου και τις συχνές πτώσεις.

Η διάγνωση της οστεοπόρωσης τίθεται, συνήθως, με τη μέθοδο DXA, η οποία διενεργείται κυρίως σε γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών και άνδρες άνω των 70 ετών. Μια μέτρηση μπορεί να είναι-δείχνει: 1. Φυσιολογική, 2. Ελαττωμένη οστική πυκνότητα (Οστεοπενία), 3. Οστεοπόρωση και 4. Εγκατεστημένη Οστεοπόρωση. Θεραπεία χορηγείται στις περιπτώσεις 3 και 4. Όταν έχουμε οστεοπενία ο/η ασθενής θα λάβει θεραπεία όταν ο κίνδυνος κατάγματος είναι αυξημένος.

Η θεραπεία

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης διαιρούνται σε αντιοστεοαπορροφητικά και σε αναβολικά. Τα αντιοστεοαπορροφητικά εμποδίζουν την απορρόφηση του οστού και ενισχύουν το ήδη υπάρχον, αναστέλλουν, δηλαδή, την εξασθένηση του οστού και τη μείωση της αντοχής του, ενισχύοντας τα δομικά συστατικά του, τις δοκίδες, δηλαδή την ήδη υπάρχουσα ύφανση του οστού.

Τα αναβολικά κάνουν νέο και δυνατό οστό, δημιουργούν νέες δοκίδες, μπορούν να ξαναενώνουν τις σπασμένες και να δημιουργούν οστά με πυκνή ύφανση που δε σπάνε εύκολα. Με κάθε θεραπεία θα πρέπει να συνχορηγούνται και συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D, ενώ υπάρχουν και αντιοστεοαπορροφητικά που έχουν και βιταμίνη D (δύο σε ένα).

Η οστεοπόρωση μπορεί να προληφθεί με τη σωστή διατροφή από τη παιδική και εφηβική ηλικία, με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη D, με την άσκηση και την αποφυγή των τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ρόδι κόβει την όρεξη


Καταπολεμά τις λιγούρες και αυξάνει τον κορεσμό.

Το ρόδι έχει τη δύναμη να καταπολεμά τις λιγούρες, να αυξάνει τον κορεσμό και να μειώνει την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Queen Margaret του Εδιμβούργου.

Οι πολλαπλά ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού έχουν ήδη συζητηθεί πολλές φορές, ενώ του έχει αποδοθεί ο τίτλος του «superfood». Ωστόσο οι βρετανοί ερευνητές πειραματίστηκαν με το εκχύλισμα, καθώς και με το χυμό ροδιού σε σχέση με την όρεξη και τον κορεσμό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τα αισθήματα πείνας, ενώ αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού.

Οι 29 εθελοντές στην έρευνα χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Τα άτομα της πρώτης ομάδας έπαιρναν καθημερινά επί τρεις εβδομάδες συμπλήρωμα ροδιού, ενώ της δεύτερης έπαιρναν μια εικονική ταμπλέτα.

Μετά από τρεις εβδομάδες ο κάθε εθελοντής έπινε ένα ποτήρι χυμό ρόδι πριν το γεύμα το οποίο περιελάμβανε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα.

Οι ερευνητές κατέγραφαν το αίσθημα πείνας έκαστου συμμετέχοντα, την επιθυμία του να φάει, τον κορεσμό και την ικανοποίηση από το φαγητό.



Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που λάμβαναν το εκχύλισμα (συμπλήρωμα) ροδιού ένιωθαν λιγότερη πείνα κατά 12%, είχαν μικρότερη όρεξη κατά 21%, ένιωθαν πιο χορτάτοι μετά το γεύμα κατά 16% και ήταν πιο ικανοποιημένοι κατά 15% συγκριτικά με όσους λάμβαναν το εικονικό χάπι.


Επίσης, έφαγαν κατά 22% μικρότερη ποσότητα φαγητού, ενώ αξιολόγησαν το φαγητό τους ως πιο νόστιμο συγκριτικά με την ομάδα του εικονικού συμπληρώματος.

Μια από τις πιθανές εξηγήσεις των ερευνητών είναι ότι οι πολυφαινόλες του ροδιού έχουν ανορεξιογόνο δράση.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Δημοσιεύθηκε επιτέλους η κατανομή του 50% των επιτυχόντων του Ν. 2643/1998


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29.03.2013
Μετά από τους μεγάλους αγώνες και την πίεση που άσκησε η ΕΣΑμεΑ, στις 19 Μαρτίου 2013 δημοσιεύθηκε επιτέλους το ΦΕΚ με την κατανομή του δεύτερου 50% των επιτυχόντων του Ν. 2643/1998, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το αναπηρικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τον διορισμό και του τελευταίου επιτυχόντα, και μέχρι να καθοριστούν οι θέσεις αυτών που έχουν διοριστεί στους ΟΤΑ Α και Β βαθμού.

Η απόφαση επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)
φεκ σε ηλεκτρονική μορφή (application/pdf, 96 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών στον Κορυδαλλό


Αύριο η τρίτη φάση του προγράμματος.

Τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες στηρίζει ο δήμος Κορυδαλλού, καθώς συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού ανασφάλιστων παιδιών, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει μεγάλη ανταπόκριση, ενώ αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στα δημοτικά ιατρεία, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, η τρίτη φάση εμβολιασμών, στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 58 παιδιά.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, από εθελοντή παιδοδοντίατρο, έλεγχος και καταγραφή προβλημάτων αναφορικά με τη στοματική υγιεινή των παιδιών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μωρά ενοχλούνται από τους τσακωμούς ακόμη και στον ύπνο τους


Ο εγκέφαλος τους ανταποκρίνεται στον οργισμένο τόνο της φωνής.
Ο εγκέφαλος των μωρών ανταποκρίνεται στον οργισμένο τόνο της φωνής που ακούγεται στο χώρο, ακόμη και όταν το μωρό κοιμάται, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Οι ειδικοί θέλησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο μια κοινή πηγή πρώιμου στρες στην ζωή των παιδιών – οι τσακωμοί των γονιών – σχετίζεται με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός τους.

Για να εξετάσουν την υπόθεσή τους παρακολούθησαν με μαγνητικές τομογραφίες 20 μωρά ενώ κοιμούνταν. Κατά τη διάρκεια του ύπνου εξέθεσαν τα μωρά σε συζητήσεις που γίνονταν σε θυμωμένο, σχετικά έντονο, χαρούμενο ή ουδέτερο τόνο.

Παρατήρησαν ότι ακόμη και όταν κοιμούνται τα παιδιά παρουσιάζουν διαφορετικό μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας ανάλογα με τον τόνο της φωνής που ακούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αποδεικνύεται ότι τα παιδιά δεν «προσπερνούν» τις συναισθηματικές εντάσεις που εκτυλίσσονται ακόμη και όταν αυτά κοιμούνται όπως π.χ. οι συγκρούσεις των γονιών και η έκθεση σε αυτές μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που το εγκέφαλός τους ανταποκρίνεται στα συναισθηματικά ερεθίσματα και το στρες.

Πηγή: vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι επιπτώσεις του στρες στο σώμα


Συμβουλές για την αντιμετώπισή τους.
Τα ανεβασµένα επίπεδα του στρες σε συνδυασµό µε κάποιες λανθασµένες συνήθειες είναι συνήθως οι βασικοί υπεύθυνοι για κάποια συµπτώµατα που µας ταλαιπωρούν συχνά. Μάθετε ποια είναι και πώς θα τα αντιµετωπίσετε.

Στομάχι ή έντερο

Το στοµάχι µας δεν «χωνεύει» µόνο το φαγητό αλλά και φόβους, ανησυχίες, ενοχές και πάσης φύσεως άγχη. Γι' αυτό είναι αρκετά συνηθισµένο το στρες όταν σωµατοποιείται να χτυπάει το γαστρεντερικό σύστηµα µε συµπτώµατα όπως ναυτία, εµετοί, δυσπεψία, καούρες και πόνο στο στοµάχι, ενώ είναι δεδοµένο ότι επιδεινώνει ήδη υπάρχοντα γαστρεντερικά προβλήµατα.

Το κέντρο των συναισθηµάτων στον εγκέφαλο επικοινωνεί άµεσα µε το στοµάχι αυξάνοντας τα γαστρικά υγρά και τα οξέα του στοµάχου σε υπερβολικό βαθµό, γεγονός που αποτελεί αιτία για πολλά προβλήµατα όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση και έλκος.

Το στρες επίσης επηρεάζει την κινητικότητα του εντέρου προκαλώντας διάρροια ή, αντίθετα, δυσκοιλιότητα.

Τι µπορείτε να κάνετε

1. Μην µένετε ποτέ νηστικοί ή µε άδειο στοµάχι για πολλές ώρες. Μικρά και συχνά γεύµατα καθώς επίσης και η συνήθεια να τρώτε αργά και να µασάτε καλά βοηθούν τόσο το ευαίσθητο στοµάχι όσο και το ευερέθιστο έντερο.

2. Αν υποφέρετε από δυσπεψία ή καούρες, αποφύγετε να πηγαίνετε κατευθείαν από το τραπέζι στο κρεβάτι. Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον δύο ώρες µετά το τελευταίο σας γεύµα πριν πάτε για ύπνο.

3. Αποφύγετε το αλκοόλ, το κάπνισµα, τα καρυκεύµατα, τα λιπαρά και τα τηγανητά.

4. Αν έχετε δυσκοιλιότητα, αυξήστε την πρόσληψη νερού και φυτικών ινών και εντάξτε στο πρόγραµµά σας την καθηµερινή άσκηση.

Κεφάλι

Ζαλάδα, ίλιγγος, ηµικρανία, πονοκέφαλος είναι τα συνηθισµένα «καµπανάκια» που χτυπάει ο οργανισµός µας όταν το στρες αγγίζει υψηλά επίπεδα. Η ένταση ύστερα από µια δύσκολη ηµέρα συνήθως χτυπά στα πιο ευαίσθητα σηµεία όπως είναι τα αιµοφόρα αγγεία στο κεφάλι.

Το στρες επίσης διαταράσσει το ενδοκρινολογικό µας σύστηµα, γεγονός που µπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζαλάδα ή ηµικρανία υποστηρίζουν οι νευρολόγοι.

Τι µπορείτε να κάνετε

1. Για την ηµικρανία αποφύγετε το τυρί, τη σοκολάτα, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, την υπερκατανάλωση καφέ και τη χρήση µη συνταγογραφηµένων φαρµάκων.

2. Για τον πονοκέφαλο δοκιµάστε να κάνετε ένα χλιαρό µπάνιο, όχι καυτό ή ζεστό όπως συνηθίζουν αρκετοί.

3. Κατά τη διάρκεια της ηµέρας µην µένετε πολλές ώρες νηστικοί γιατί είναι πιο πιθανό να πάθετε πονοκέφαλο.

4. Η αρωµατοθεραπεία µε λεβάντα µπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το βράδυ ώστε να κοιµηθείτε καλύτερα.

Δέρμα

Το άγχος µπορεί να επιδεινώσει την ακµή, καθώς και πολλές ακόµα δερµατικές διαταραχές όπως η ψωρίαση, το έκζεµα, η ξηροδερµία και οι αλλεργίες.

Επίσης ρίχνει το ανοσοποιητικό σύστηµα, κάτι που µπορεί να ευθύνεται για την εκδήλωση αυτοάνοσων νοσηµάτων, ενώ ενεργοποιεί την παραγωγή ισταµίνης, που µε τη σειρά της επιδεινώνει τις αλλεργίες.

Τι µπορείτε να κάνετε

1. Πίνετε πολύ νερό, ειδικά αν πάσχετε από ακµή ή ατοπική δερµατίτιδα.

2. Τηρείτε αυστηρά τις συνθήκες υγιεινής κρατώντας µακριά τα χέρια σας από την προβληµατική περιοχή (µην σπάτε σπυράκια, µην τρίβετε ή ξύνετε το δέρµα) φροντίζοντας να χρησιµοποιείτε τα κατάλληλα για την περίπτωσή σας καθαριστικά και ενυδατικά προϊόντα.

3. Μην χρησιµοποιείτε καλλυντικά του εµπορίου γιατί µπορεί να επιδεινώσουν το πρόβληµα. Απευθυνθείτε στο δερµατολόγο, ο οποίος µπορεί να σας συστήσει ειδικά φαρµακευτικά καλλυντικά.

Για κάθε σύµπτωµα που επιµένει θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό, ο οποίος, ανάλογα µε τη διάγνωση, θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες ή α συστήσει την έναρξη θεραπείας για την αντιµετώπιση του προβλήµατος.

Αυχένας

Το πρώτο σηµάδι σωµατοποίησης του στρες είναι οι µυικοί πόνοι που µπορεί να ευθύνονται στην κακή στάση του σώµατος.

Επιπλέον, όταν έχουµε άγχος, ο εγκέφαλος απελευθερώνει µηνύµατα που απαιτούν να είµαστε σε ετοιµότητα, ενώ εκκρίνει χηµικά που σφίγγουν τους µυς, ειδικά εκείνους που ενώνονται µε την ωµοπλάτη. Έτσι, ιδιαίτερα όταν είναι χρόνιο, το στρες προκαλεί µυϊκό σπασµό και πόνο σε διάφορα σηµεία στο σώµα µας, και κυρίως στην πλάτη και στον αυχένα.

Τι µπορείτε να κάνετε

1. Αποφύγετε να κουβαλάτε βαριές τσάντες όταν ψωνίζετε. Φροντίστε επίσης η τσάντα που κρατάτε καθηµερινά να έχει µακρύ λουρί ώστε να την περνάτε σταυρωτά στο στήθος αντί να την κρεµάτε από τη µία µεριά ή προτιµήστε ένα σακίδιο.

2. Μην κρατάτε το ακουστικό του τηλεφώνου ανάµεσα στο αφτί και τον ώµο. Κρατήστε το µε το χέρι κάνοντας συχνές εναλλαγές από το ένα αφτί στο άλλο ή πάρτε µια συσκευή µε ανοιχτή ακρόαση.

3. Αν δουλεύετε µπροστά σε υπολογιστή, φροντίστε να κάθεστε ίσια, κοιτάζοντας ευθεία µπροστά στην οθόνη κι όχι πλαγίως. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση.

4. Επενδύστε σε ένα ορθοπαιδικό µαξιλάρι. Όταν κοιµάστε, το µαξιλάρι πρέπει να καλύπτει το κενό µεταξύ των ώµων και του λαιµού. Δηλαδή το κεφάλι σας δεν πρέπει να είναι ούτε πιο χαµηλά αλλά ούτε και πιο ψηλά από το λαιµό.

5. Εξασκήστε τους κοιλιακούς σας. Όσο πιο δυνατοί είναι τόσο πιο ίσια θα κρατάτε την πλάτη σας και η στάση σας θα είναι καλύτερη.

6. Μην κάθεστε πολλή ώρα στην καρέκλα όταν δουλεύετε. Αποκτήστε τη συνήθεια να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήµατα για να περπατήσετε.

7. Θυµηθείτε να διατηρείτε σωστή στάση σώµατος, δηλαδή η κοιλιά µέσα, η πλάτη ίσια και το κεφάλι ψηλά.

8. Το µασάζ έχει ευεργετικές επιδράσεις όχι µόνο στην καταπολέµηση του στρες αλλά κυρίως στην ανακούφιση από τον πόνο, αφού δίνει την ευκαιρία στο νευρικό σύστηµα να χαλαρώσει.

To στρες, ειδικά όταν συσσωρεύεται, σωµατοποιείται, µε αποτέλεσµα οι περισσότεροι από εµάς να έχουµε ένα ή και περισσότερα ευαίσθητα σηµεία που... αναστατώνονται κάθε φορά που τα επίπεδά του ανεβαίνουν.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η υγεία χτυπάει στην καρδιά της Αθήνας


Φεστιβάλ υγείας στις 8 και 9 Απριλίου.

Δωρεάν υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και συμβουλές διατροφής και υγείας θα προσφέρουν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες καθηγητές, αλλά και οι σπουδαστές των επαγγελμάτων υγείας του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στο διήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνει το Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ στις 8 & 9 Απριλίου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ που βρίσκεται επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 24 στο κέντρο της Αθήνας, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα κατόπιν ραντεβού, για μισή ώρα, να απολαύσουν υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, (Κλινική αξιολόγηση Περιστατικών, Συνεδρίες φυσικοθεραπείας Ηλεκτροθεραπεία/Υπέρηχοι/Tens, Μυοχαλαρωτικό Μασάζ, Taping), αλλά και εναλλακτικών θεραπειών (Λεμφική Μάλαξη, Business stress release massage, Hot Stone Massage, Μασάζ με πουγκιά).




Εκτός αυτών όμως, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες, καθηγητές του Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, θα είναι εκεί για να τους συμβουλέψουν σε διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία.
• Συμβουλές για τον ρόλο των χημικών μετάλλων στην Υγεία
• Συμβουλές σχετικά με το αλκοόλ
• Συμβουλές για τα εναλλακτικά φυτικά βοηθήματα
• Ενημέρωση για τις γονιδιακές θεραπείες
• Συμβουλές για την χρήση των καλλυντικών
• Παρακολούθηση εργαστηρίου Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
• Συμβουλές διατροφής

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην αγκαλιά του «Ιπποκράτη» 4.800 παιδιά στην Κρήτη


Ολοκληρώθηκε η δράση προληπτικής ιατρικής του Χαμόγελου του Παιδιού.
Το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής εξετάζοντας 4.800 παιδιά.

«Αποτελεί μεγάλη χαρά η ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής στο νησί της Κρήτης όπου εξετάστηκαν 4.800 παιδιά, σε 20 δήμους της Περιφέρειας του νησιού. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά της και υποστήριξη την εταιρεία Johnson & Johnson (που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα για το 2013), την ΑΝΕΚ Lines, την Hertz, τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω καθώς και όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους ιδιώτες, τις εταιρίες αλλά και τους συλλόγους που αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.

«Με στόχο να εξετάσουμε 18.000 παιδιά μέσα στο 2013 συνεχίζεται το ταξίδι του «Ιπποκράτη» με επόμενους σταθμούς την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα Κύθηρα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει Προληπτική Ιατρική από το 2002, σήμερα όμως σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας, η Προληπτική Ιατρική για τα παιδιά είναι επιβεβλημένη και αναγκαία. Αυτό αποδεικνύεται και από τα δεκάδες αιτήματα που δεχόμαστε καθημερινά από όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Η ΑΝΕΚ Lines μετά την ίδρυσή της χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης, διατηρώντας το κύρος και την αξιοπιστία που διαθέτει με τα υπερσύγχρονα πλοία της. Στο πλαίσιο της ΕΚΕ με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, και πολύ περισσότερο τα παιδιά, συμμετέχει στο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής». Επισήμανε επίσης ότι: «η συμμετοχή όλων σε αυτή τη ξεχωριστή ενέργεια είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ευαισθησία να φέρουμε το χαμόγελο και τη ζεστασιά στις καρδιές όλων των παιδιών. Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Τέλος πρόσθεσε ότι: «Η ΑΝΕΚ Lines ταξιδεύει αλληλέγγυα αυτό το πλατύ χαμόγελο, το χαμόγελο των παιδιών και κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή» είπε ο ο σύμβουλος Διοίκησης της ΑΝΕΚ Χαράλαμπος Σαλβαράκης.

Το παρόν, χαιρετίζοντας την εκδήλωση έδωσαν και όλοι οι εθελοντές και οι γιατροί που εξέτασαν τα παιδιά, εκπρόσωποι των Σαμαριτών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο ταξίδι του Ιπποκράτη.

Από την 1η Απριλίου 2013 το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και η κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής θα βρίσκονται στην Εύβοια, με πρώτο σταθμό την Χαλκίδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ντοματοχυμός καλύτερος από τα ενεργειακά ποτά


Βοηθά το σώμα να επανέλθει μετά από έντονη άσκηση.

Αν είστε από αυτούς που ιδρώνουν πολύ τη φανέλα τους στο γυμναστήριο και στη συνέχεια αναπληρώνετε τις δυνάμεις σας με τα ενεργειακά ποτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε κάτι πιο φυσικό. Τον ντοματοχυμό!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι ντομάτες παρέχουν στον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες και συστατικά που βοηθούν τους μυς να επανέλθουν και διατηρούν τα επίπεδα του αίματος σταθερά, μετά από έντονη και επίπονη άσκηση.



Οι ερευνητές διεξήγαγαν τεστ στα ζωτικά όργανα 15 αθλητών σε διάστημα δύο μηνών, πριν και μετά την άσκηση. Οι εννέα από αυτούς έπιναν ντοματοχυμό μετά την άσκηση και οι υπόλοιποι τα συνήθη ενεργειακά ποτά που βρίσκει κανείς στο εμπόριο.

Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι η πρώτη ομάδα επανερχόταν πιο γρήγορα και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους επέστρεφαν σε φυσιολογικά επίπεδα πιο σύντομα μετά από έντονη άσκηση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Food and Chemical Toxicology.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αμπιντάλ ξανά σε αποστολή


Ο Ερίκ Αμπιντάλ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά από την ημέρα που ανακοινώθηκε πως έχει πρόβλημα με την υγεία του.

Την είδηση ανακοίνωσε ουσιαστικά ο Χαβιέ Μασεράνο, μέσω του προφίλ του στο «Twitter», γράφοντας: «Νιώθω μία απέραντη χαρά. Ο Άμπι είναι στην αποστολή. Συγχαρητήρια. Το αξίζεις!!!!».

Λόγια που συνοδεύτηκαν από φωτογραφία του, μέσα στα αποδυτήρια, μαζί με τον Αμπιντάλ. Ο διεθνής άσος είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Μπαρτσελόνα στο Βίγκο με τη Θέλτα.



Ο Γάλλος αριστερός μπακ είχε κάνει μεταμόσχευση ήπατος τον περασμένο Απρίλιο γεγονός που τον είχε κρατήσει μακριά από τα γήπεδα, όλο αυτό το διάστημα. Εδώ και καιρό έπαιρνε μέρος σε προπονήσεις, πάντα υπό την παρακολούθηση των ιατρών, οι οποίοι πριν από μερικές εβδομάδες του έδωσαν το «ΟΚ» να παίξει κανονικά σε παιχνίδι.




Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε επιχειρήσεις


Ήδη εκατοντάδες εταιρείες έχουν προστρέξει στην ΓΣΕΒΕΕ για βοήθεια.

Από την έναρξη του Δικτύου Επιχειρηματικότητας για δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες προς μικρές επιχειρήσεις, που εκτελεί η ΓΣΕΒΕΕ, 250 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτηση για την λήψη υποστήριξης και σε 160 και πλέον επιχειρήσεις η συμβουλευτική έχει ολοκληρωθεί, ενώ στις υπόλοιπες η υποστήριξη τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας είναι μια πανελλαδική δομή παροχής δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις μικρές επιχειρήσεις και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας να βρεθεί δίπλα στην μικρή επιχείρηση παρέχοντάς υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον που βιώνει καθημερινά.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»), και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους. Οι δράσεις του έργου σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Τα πεδία στα οποία παρέχεται η συμβουλευτική υποστήριξη εστιάζουν στα σημαντικότερα θέματα λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων (π.χ. οργάνωση, χρηματοδότηση, μάρκετινγκ κ.α.). Οι υπηρεσίες παρέχονται από έμπειρους και εξειδικευμένους επιχειρηματικούς συμβούλους, μέλη του Μητρώου συμβούλων του Δικτύου, το οποίο εκτείνεται σε όλη την επικράτεια.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους μικρούς επιχειρηματίες να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στο Δίκτυο, απολαμβάνοντας, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, υψηλού επιπέδου συμβουλευτική υποστήριξη σε σημαντικά πεδία της επιχειρηματικής τους καθημερινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 8837188 (κ.κ. Ηλίας Γεωργόπουλος και Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης) ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δικτύου (www.diktyo.imegsevee.gr).


Διαβάστε περισσότερα...

Μεταφορά ασθενών με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος



Έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 45χρονου, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-74χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Διαβάστε περισσότερα...

Κι όμως δεν ήταν κράμπες στο στομάχι


Ήταν έγκυος χωρίς να το γνωρίζει!
Η 22χρονη Hannah Froud από το Derbyshire γέννησε επτά ώρες αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιά!

Η νεαρή γυναίκα δε γνώριζε καν ότι ήταν έγκυος!

Η Hannah πίστευε ότι ήταν κράμπες, όμως επειδή κάποια στιγμή οι πόνοι έγιναν αφόρητοι, οι συνάδελφοί της στη δουλειά την έπεισαν να πάει στο νοσοκομείο να τη δουν οι γιατροί. Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν όχι μόνο ότι ήταν έγκυος, αλλά ότι είχε έρθει και η ώρα του τοκετού!

Μια νοσοκόμα κάλεσε το σύντροφό της ζητώντας του να πάει στο νοσοκομείο. Δεν του είπε από το τηλέφωνο τι συνέβαινε. «Θυμάμαι ότι χρειάστηκε να καθίσει κάτω όταν του είπαν τα νέα» είπε η νεαρή Hannah και συνέχισε: «Είναι τόσο περίεργο όλο αυτό που συνέβη. Το ένα λεπτό είχα πόνους στο στομάχι, και το επόμενο… ένα μωρό!».








Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη σε 2.000 οικογένειες μαθητών


Τουλάχιστον 2.000 οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ανέλαβε να στηρίξει η εκκλησία. Χθες, υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, και του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Τα δέματα, ως προς το περιεχόμενό τους, θα είναι ίδια και η μόνη διαφοροποίηση θα έχει να κάνει με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Οι σχολικές μονάδες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα επιλεχθούν από το υπουργείο Παιδείας, ενώ θα διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση τα προσωπικά δεδομένα των δικαιούχων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μηνιαία κατάσταση υλοποίησης του προγράμματος δεν θα υπάρχουν ονοματεπώνυμα των οικογενειών ή των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα Έλληνες γιατροί συμβουλεύουν: «Τι δεν θα έκανα ποτέ»


Για ποιον λόγο ένας καθηγητής Δερματολογίας δεν θα έκανε ποτέ σολάριουμ, ένας καθηγητής Φαρμακολογίας δεν θα εμβολιαζόταν κατά της γρίπης και ένας καθηγητής Λοιμωξιολογίας δεν θα έδινε στο παιδί του αντιβίωση με τα πρώτα συμπτώματα; Δέκα επιστήμονες από τον χώρο της υγείας εξηγούν γιατί δεν θα έκαναν τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι Έλληνες όσον αφορά την υγεία τους.

Ανδρέας Κατσάμπας - Επίτιμος καθηγητής Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Δεν θα έκανα ποτέ σολάριουμ»

Όλες οι μελέτες των ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιστημονικών οργανώσεων που αφορούν τον καρκίνο του δέρματος συμβουλεύουν εναντίον του σολάριουμ, διότι είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι μπορεί να προωθήσει την εκδήλωση καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα, σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου ο ήλιος είναι άφθονος, η χρήση του σολάριουμ είναι περιττή. Συμπερασματικά, όχι απλώς δεν θα έκανα ποτέ σολάριουμ, αλλά δεν το συνιστώ επ' ουδενί για αισθητικούς λόγους. Όταν χρησιμοποιούμε ακτινοβολίες παρόμοιες με αυτές που εκπέμπει το σολάριουμ, το κάνουμε μόνο για θεραπευτικούς λόγους σε διάφορα νοσήματα, όπως είναι η ψωρίαση. Πέραν αυτού, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν στην Ελλάδα τα μηχανήματα έχουν περάσει τις μελέτες δοσομέτρησης για τις λυχνίες και το μήκος κύματος, που αφορούν την ασφάλειά τους.

Νίκος Μπατάκης - Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, συντονιστής - διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός

«Δεν θα έκανα ακτινογραφίες χωρίς σοβαρό λόγο»

Κατ' αρχάς η ακτινογραφία γίνεται με ιοντίζουσες ακτινοβολίες, που μεταφέρουν ενέργεια ικανή να εισχωρήσει στο σώμα μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι ανεξέλεγκτες ακτινογραφίες είναι βλαπτικός για την υγεία παράγοντας και παράγοντας πρόκλησης καρκίνου (καρκινογένεσης). Άρα η έκθεση σε αυτές τις ακτινοβολίες πρέπει να γίνεται με φειδώ και βάσει των κλινικών ενδείξεων. Αυτό ισχύει για την αξονική τομογραφία και την απλή, όχι όμως για τη μαγνητική, η οποία ανήκει στα μαγνητικά πεδία. Αυτή η τεχνολογία βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν περιγραφεί οι επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, η ακτινοβολία είναι αθροιστική, δηλαδή δεν έχει σημασία εάν κάνουμε μία ακτινογραφία σήμερα και μία έπειτα από τρία χρόνια. Για αυτούς τους λόγους και η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία έχει συντάξει ειδικά πρωτόκολλα, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι γιατροί ώστε να αποφεύγονται ακτινοδιαγνώσεις χωρίς λόγο.

Δημήτρης Κουβέλας - Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Δεν θα έκανα το εμβόλιο της γρίπης»

Ούτε το έχω κάνει ούτε θα το έκανα το εμβόλιο της γρίπης. Και αυτό διότι δεν έχει ένδειξη για εμένα. Είμαι νεότερος από 65 ετών, δεν έχω χρόνιες παθήσεις του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος, ούτε και κάποια άλλη ενεργό νόσο, η οποία θα αποτελούσε παράγοντα σημαντικής επιβάρυνσης του οργανισμού μου σε περίπτωση νόσησης από γρίπη. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης ότι δεν υπάρχει φάρμακο που να στερείται ανεπιθύμητων δράσεων, επομένως ο λόγος κόστους - ωφέλειας είναι αρνητικός. Δεν είναι λοιπόν μόνο το άμεσο κόστος που επιβαρύνει τα Ταμεία, έχει σχέση και με την ουσία της άσκησης καλής ιατρικής πρακτικής. Επίσης, δεν έχει σημασία αν είναι ή δεν είναι καινούργιο το εμβόλιο. Κατά τεκμήριο τα εμβόλια που βγαίνουν στην αγορά είναι δοκιμασμένα.

Κωνσταντίνος Νάτσης - Πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, ορθοπεδικός χειρουργός, αναπληρωτής καθηγητής Ανατομίας στο ΑΠΘ Θεσσαλονίκης

«Δεν θα έπαιρνα ποτέ αναβολικά»

Ακόμη και όταν έκανα πρωταθλητισμό - ήμουν στους δρόμους αντοχής του σκι (cross - country skiing), το οποίο είναι ολυμπιακό άθλημα - ποτέ δεν πήρα αναβολικά. Και αυτό διότι γνωρίζω πολύ καλά τα δεκάδες πράγματα που μπορεί να πάθει κάποιος. Τα πιο συχνά είναι ατροφία στους όρχεις και μείωση του όγκου του σπέρματος, αλλαγές οι οποίες δεν είναι ανατάξιμες. Προκαλούν επίσης χημικό ευνουχισμό (καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, σεξουαλική ανικανότητα, γυναικομαστία και στείρωση). Επιπλέον, υπερβολική αύξηση ασβεστίου, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αδυναμία, εύκολη κόπωση, αλλά και σχηματισμός λίθων στους νεφρούς. Εναπόθεση ασβεστίου στις αρθρώσεις, στα μάτια και στο δέρμα, πεπτικό έλκος και αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως επιθετικότητα. Επίσης, υπάρχουν ακόμη χειρότερα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν πολυκυτταραιμία διότι διεγείρουν τον μυελό των οστών να παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια και σοβαρές ηπατικές βλάβες, όπως κίρρωση και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα. Και όλα αυτά αποδεδειγμένα σε κανονικές ποσότητες, όχι σε εκατονταπλάσιες που λαμβάνουν κάποιοι αθλητές.

Ηρακλής Πούλιας - Συντονιστής διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Ερυθρού Σταυρού

«Δεν θα εμπιστευόμουν μόνο το PSA για τον καρκίνο του προστάτη»

Ποτέ δεν θα εμπιστευόμουν αποκλειστικά το PSA (προστατικό αντιγόνο), διότι δεν είναι ένας απλώς δείκτης, είναι ένα σημαντικό νούμερο σε μια «συνάρτηση» διαγνωστικών παραγόντων που χρήζουν επεξεργασίας και αξιολόγησης μόνο από τον ουρολόγο. Για να γίνει πιο ξεκάθαρο, αρκεί να σας πω ότι μόνο ένας στους τέσσερις άνδρες με παθολογικό PSA έχει τελικά καρκίνο του προστάτη. Γεγονός που σημαίνει ότι οι τρεις έκαναν την αιματολογική εξέταση χωρίς να υπάρχει λόγος και επιπλέον νομίζουν ότι κάτι τους συμβαίνει και υποβάλλονται σε εξετάσεις επίπονες και κάποιες φορές και σε θεραπείες. Κάτι άλλο, εκτός από κακοήθεια, που μπορεί να αποκαλύψει το PSA είναι ο καρκίνος του προστάτη ο οποίος είναι μακράς και καλής πορείας (μη επιθετικός). Αυτή η κατηγορία των αρρώστων με μη επιθετικό καρκίνο υποβάλλεται σε θεραπείες και σε χειρουργεία μη απαραίτητα, τα οποία πιθανόν να έχουν παρενέργειες, όπως στυτική δυσλειτουργία και, σπανιότερα, ακράτεια ούρων. Εν κατακλείδι, την ένδειξη αυτή πρέπει να τη θέτει μόνο ο ουρολόγος, αλλά δυστυχώς γίνεται κατάχρηση της εξέτασης από διάφορους γιατρούς (παθολόγους, γενικούς γιατρούς κ.ά.).

Λιάνα Μαΐλη - Υπεύθυνη εμβολιασμού παιδιών στους Γιατρούς του Κόσμου

«Δεν θα παρέλειπα εμβόλιο του παιδιού μου»

Σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα το παιδί μου ανεμβολίαστο στα βασικά εμβόλια. Τα βασικά είναι για διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη, πολιομυελίτιδα, μηνιγγίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, ηπατίτιδα Β και παρωτίτιδα. Αυτά είναι τα εμβόλια που γίνονται στους πρώτους 15 μήνες της ζωής. Δεν έχουν όμως όλα τα παιδιά τη δυνατότητα σήμερα να είναι ασφαλισμένα για να εμβολιάζονται. Ετσι, ολοένα περισσότερα παιδιά στη χώρα μας είναι ανεμβολίαστα ακόμη και στα βασικά. Αν αυτό συνεχίσει και επεκταθεί, τότε υπάρχει κίνδυνος σε μερικά χρόνια στην Ελλάδα να δούμε ασθένειες για τις οποίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρχουν στο μέλλον. Σημαντικός αριθμός παιδιών στην Ελλάδα κινδυνεύει. Για αυτούς τους λόγους προσπαθούμε να εμβολιάζουμε καθημερινά όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε δωρεάν.

Δημήτρης Δικαίος - Αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνος της Μονάδας Μελέτης Υπνου στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο

«Δεν θα έπαιρνα συστηματικά χάπια για να κοιμάμαι»

Δεν θα έπαιρνα συστηματικά χάπια για τον ύπνο. Διότι αυτή η κατηγορία έχει το πρόβλημα ότι, αν τα παίρνει κάποιος συστηματικά, ο οργανισμός τα συνηθίζει και με τον καιρό σταματά η δράση τους, αλλά δεν μπορεί να τα κόψει και να κοιμηθεί δίχως αυτά. Μάλιστα, στη φάση της διακοπής ο ύπνος είναι χειρότερος από τη φάση πριν από τη λήψη τους. Ο δεύτερος λόγος που δεν θα τα έπαιρνα είναι πως πιστεύω ότι οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και οι διάφορες τεχνικές της υγιεινής του ύπνου έχουν πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη μακροχρόνια αντιμετώπιση της αϋπνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπαιρνα ένα χάπι για τον ύπνο σε ειδικές καταστάσεις, όπως ένα αεροπορικό ταξίδι μεγάλης διάρκειας ή εάν υπάρχει κάποιος λόγος έντονου στρες για δύο ή τρεις ημέρες. Πάντως, θα φρόντιζα να τα διακόψω αμέσως, αν αισθανόμουν ότι τα είχα ανάγκη έπειτα από χρήση μερικών ημερών για να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να παραγνωρίσω, πάντως, ότι για κάποιους ανθρώπους η συνεχής χρήση σε μικρή δόση (όχι σε μεγάλη, ποτέ) οποιουδήποτε υπνωτικού έχει γίνει συνήθεια που θα δυσκολεύονταν να αποχωριστούν.

Σωτήρης Τσιόδρας - Λοιμωξιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

«Δεν θα έδινα αντιβίωση στο παιδί μου για τον πυρετό»

Για έναν υψηλό πυρετό μπορεί να ευθύνεται μια λοίμωξη τόσο από μικρόβιο όσο και από κάποιον ιό. Στην Ελλάδα είναι πολύ γνωστό ότι οι περισσότεροι αγοράζουν μόνοι τους για θεραπεία αντιβιοτικά χωρίς να χρειάζεται και χωρίς να ρωτούν τον γιατρό. Αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο να κάνει τα μικρόβια ανθεκτικά και όταν πραγματικά αρρωστήσει από βακτήριο να μην έχουμε επιλογή φαρμάκου που θα το καταπολεμήσει. Επίσης, αυξάνει την πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών. Αν το παιδί ή ο ενήλικος έχει συνάχι, πόνο στα κόκαλα, αίσθημα κούρασης και πυρετό, δεν χρειάζεται αντιβίωση διότι πρόκειται για συμπτώματα κρυολογήματος. Ο οργανισμός μας έχει όπλα κατά των ιών και αντιμετωπίζει το κρυολόγημα χωρίς την αντιβίωση. Εξάλλου, ένα υγιές παιδί έχει όλα τα εφόδια να αντεπεξέλθει στις ιώσεις. Προτιμώ να του δίνω υγρά, να το ξεκουράζω, να καταπολεμώ τον πυρετό με τα συνήθη αναλγητικά και τις μύξες με φυσικό ορό, και μόνον αν επιμείνουν τα συμπτώματα να ζητήσω τη γνώμη ειδικού.

Αναστασία Αμφιλοχίου - Υπεύθυνη της Μονάδας Μελέτης Υπνου στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο

«Δεν θα απέρριπτα την εναλλακτική ιατρική»
Προτιμώ τις μη χημικές θεραπευτικές θεραπείες όπου αυτό είναι εφικτό, διότι τα χημικά φάρμακα έχουν πάντα παρενέργειες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει χημικό φάρμακο χωρίς παρενέργεια - ακόμη και τα απλά αναλγητικά ή τα αποσυμφορητικά της μύτης. Το κακό με τις χημικές φαρμακευτικές θεραπείες, όταν παρουσιαστούν παρενέργειες, είναι ότι μετά πρέπει να χορηγηθεί νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση της παρενέργειας, και αυτό γίνεται επειδή η θεραπεία είναι συμπτωματική και όχι ολιστική. Ο βελονισμός, για παράδειγμα, είναι μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος, εφαρμόζεται εδώ και 4.000 χρόνια χωρίς διακοπή, και σήμερα υπάρχουν νοσοκομεία στην Κίνα που αντιμετωπίζουν ακόμη και πολύ σοβαρές παθήσεις με παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως συμπληρωματική θεραπεία στη δυτική ιατρική. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, ούτε δογματισμοί. Βεβαίως, η επιλογή και η εφαρμογή γίνεται πάντα και μόνο από γιατρούς.

Περμανθία Πανανή - Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Αθήνας

«Δεν θα απέκλεια ποτέ τον τοκετό στο σπίτι»

Εγώ ως έγκυος και μελλοντική μητέρα θα επέλεγα να γεννήσω στο σπίτι, αν υπήρχαν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις: ο τοκετός να διεκπεραιωνόταν από επαγγελματία υγείας εντεταλμένο και νομοθετικά κατοχυρωμένο - δύο μαίες ή γιατρός και μαία. Και βέβαια θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος που να μη με κατατάσσει στην κατηγορία του υψηλού περιγεννητικού κινδύνου (όπως π.χ. να μην έχω υπέρταση και διαβήτη). Θα το έκανα γιατί ο τοκετός στο σπίτι είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να έρθει ένα παιδί με ηρεμία στην οικογένεια και δεν είναι τόσο τραυματικός όσο ένας παρεμβατικός τοκετός. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη μητέρα και το παιδί, γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση στο σπίτι. Ως μαία θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να διεκπεραιώνω τοκετούς στο σπίτι. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ολλανδία το 24,3% των τοκετών γίνεται στο σπίτι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια απίστευτη "οδύσσεια" ενός ΑμεΑ με τα ΚΕΠΑ


«Δεν με βρίσκουν στο σύστημα».
O Βενιζέλος Χωραφίτης από τη Ρόδο κατέθεσε τα χαρτιά του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για να περάσει από επιτροπή και να πιστοποιηθεί η αναπηρία του (παραπληγία) στις 21 Φεβρουαρίου του 2012. Χρειάστηκε όμως να περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο.

«Τελικά πέρασα από την επιτροπή του ΚΕΠΑ στις 13 του περασμένου Φλεβάρη», λέει στα «ΝΕΑ». Όμως η ταλαιπωρία του δεν έχει τελειώσει.


Έχει συμπληρωθεί πάνω από ένας μήνας από τότε που πέρασε από την επιτροπή και ακόμη δεν του έχουν δώσει απάντηση. «Τηλεφωνώ καθημερινά, εδώ στη Ρόδο, και μου απαντούν ότι δεν με βρίσκουν στο σύστημα. Παίρνω τηλέφωνο στα κεντρικά της Αθήνας. Κανείς δεν το σηκώνει. Το ίδιο μου λένε οι υπεύθυνοι του ΚΕΠΑ Ρόδου. Δεν μπορούν να βρουν κανέναν στην Αθήνα. Είμαι σε απόγνωση», λέει ο 45χρονος.

Παρόμοιες «Οδύσσειες» βιώνουν καθημερινά 60.000 άνθρωποι με αναπηρία στην Ελλάδα. Τόσοι εκτιμάται ότι είναι «όμηροι» των ΚΕΠΑ. Περιμένουν κατά μέσο όρο 10 μήνες, ακόμη και περισσότερο από έναν χρόνο, είτε για να περάσουν από την επιτροπή που θα τους πιστοποιήσει την αναπηρία τους είτε απλώς για να πάρουν το χαρτί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην περιφέρεια. Εκεί η αναμονή σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνάει το ένα έτος.

«Το σύστημα των ΚΕΠΑ απέτυχε παταγωδώς. Έτσι όπως έχει στηθεί είναι σήμερα μια δημοσιονομική κοινωνική γκιλοτίνα. Δυστυχώς το έχουν εντάξει στη λογική του Μνημονίου με στόχο τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων. Εμείς επιθυμούμε την αντικειμενική πιστοποίηση της αναπηρίας. Όμως είναι άλλο πράγμα η πιστοποίηση της αναπηρίας και άλλο πράγμα οι παροχές.

Τώρα τα έχουν μπλέξει όλα μαζί. Έχουν μπλέξει την πιστοποίηση με τα ποσοστά και τα ασφαλιστικά», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης. Το σύστημα έχει γίνει πλέον πιο αυστηρό ως προς τα ποσοστά, αναφέρει.

Όμως το πιο οδυνηρό για τους πολίτες, σημειώνει, είναι πως διακόπτονται τα επιδόματα και οι συντάξεις τους μέχρι να βγει η απόφαση της επιτροπής. Μάλιστα, ακόμη κι όταν πιστοποιείται η αναπηρία τους και ξαναπαίρνουν το επίδομά τους, δεν λαμβάνουν αναδρομικά. «Μα είναι δυνατόν; Έχει διάλειμμα η αναπηρία;» διαμαρτύρεται ο κ. Βαρδακαστάνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρης απελευθέρωση των γραμμών των ΚΤΕΛ


Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες.

Την απελευθέρωση των υπεραστικών δρομολογίων τα οποία θα ανατίθενται σε αναδόχους που θα διαμορφώνουν ελεύθερα την τιμολογιακή τους πολιτική προβλέπει το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ από το 2015.

Παράλληλα, το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει σε συνολικό ανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου που αφορά το έργο της ΟΣΥ Α.Ε. (μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ) όσον αφορά την Αττική. Μέσω του σχεδίου νόμου αποφασίζεται επίσης η ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής Συγκοινωνιών, η οποία θα αποτελέσει τον μετασχηματισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Η νέα Αρχή θα διενεργεί τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τις γραμμές των ΚΤΕΛ στις περιφέρειες και στις αντιπεριφέρειες των νησιωτικών περιοχών, αναθέτοντας το έργο και καθορίζοντας και τις ΥΓΟΣ (Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος), δηλαδή την επιδότηση των άγονων γραμμών.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο Κόσμος του Επενδυτή θα υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των κερδοφόρων και «άγονων» γραμμών. Επισημαίνεται ότι οι περιφέρειες θα εισηγούνται το έργο υπεραστικών γραμμών στη νέα αρχή προκειμένου να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί, ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Συγκοινωνιών δεν θα ασχολείται με αναθέσεις έργου για τις διεθνείς γραμμές.

Το συγκοινωνιακό έργο θα ανατίθεται σε όποιους διαθέτουν τις τεχνικές και οικονομικές προϋποθέσεις βάσει των διαγωνισμών, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο και στα τουριστικά λεωφορεία που θα πληρούν τα σχετικά κριτήρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Ενεργειακοί λαμπτήρες στο δήμο Χερσονήσου



Θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος κατά 68,51%.

Στη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 68,51% στοχεύει ο δήμος Χερσονήσου με την αντικατάσταση λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας που υπάρχουν σήμερα στο αστικό - οδικό δίκτυο φωτισμού της περιοχής, από ενεργειακούς λαμπτήρες LED.

Το σύνολο του έργου ανέρχεται σε 335.745,72 ευρώ, και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο του Υ.ΠΕ.ΚΑ., ενώ η σχετική υπογραφή της σύμβασης έγινε μεταξύ του δήμου Χερσονήσου και της αναδόχου εταιρίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η παράδοση της προμήθειας θα γίνει μέσα σε έξι εβδομάδες στα σημεία που θα υποδειχθούν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και θα τοποθετηθούν από την ανάδοχο εταιρεία.

«Το όραμα του δήμου, όπως αυτό καταγράφεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμά του για το 2011-2014, είναι η ανάδειξή του σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό πόλο ανάπτυξης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης», ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

Αφού τόνισε ότι, ο δήμος ενεργεί με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, επεσήμανε ότι «ο δήμος είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και φιλοξενεί το 1/3 των τουριστικών κλινών της Κρήτης και το 6,9% των τουριστικών κλινών της Ελλάδας», υπογραμμίζοντας ότι η μαζική εισροή τουριστών και επαγγελματιών στην περιοχή του δήμου Χερσονήσου, επιφέρει μεγάλη αύξηση στην ενεργειακή ζήτηση και κατανάλωση και αυτό έχει σαν συνέπεια την υπέρμετρη αύξηση των εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα».

Ο ίδιος πρόσθεσε, πως στρατηγικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει «πράσινο» τον δήμο Χερσονήσου και η προτεινόμενη πράξη είναι σε πλήρη συμφωνία με τους στόχους που έχει θέσει ως μέλος του «Συμφώνου των Δημάρχων» οι οποίοι προσβλέπουν σε ένα περιβάλλον με μειωμένους ρύπους αερίων του θερμοκηπίου.


Διαβάστε περισσότερα...

«Λίστα αναμονής» στα προγράμματα Κοινωνικής Πρόνοιας


Δραματική αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια, καταγράφει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Δραματική αύξηση των ατόμων που ζητούν βοήθεια από τις υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Πειραιά, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της κοινωνικής πρόνοιας του πειραϊκού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το δίμηνο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου ο αριθμός των νέων εξυπηρετουμένων έχει αυξηθεί σημαντικά και μάλιστα σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% σε σχέση με τα τρία τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2010 ήταν καταχωρημένα στα μητρώα της υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας 340 άτομα, το 2011 σημειώθηκε αύξηση των περιστατικών σχεδόν κατά 50% φθάνοντας στα 480 άτομα. Αντίστοιχα πέρυσι τα άτομα που εξυπηρετούνταν από την υπηρεσία ήταν 663 και ήδη μέσα στο Α' δίμηνο του 2013, ζήτησαν βοήθεια επιπλέον 71 άτομα, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους έχει καταρτισθεί και σχετική «λίστα αναμονής» για τουλάχιστον 60 περιστατικά που ζητούν την ένταξη τους στα προγράμματα της κοινωνικής πρόνοιας.

Συνολικά εξυπηρετούνται σε μόνιμη βάση περίπου 700 περιστατικά, ενώ κάθε μέρα επισκέπτονται τα γραφεία του τμήματος 10 νέα άτομα με κύρια αιτήματά τους, αφενός την υλική βοήθεια (τρόφιμα - ιματισμό) και αφετέρου βοήθεια στην εύρεση εργασίας.

«Οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι εξαιρετικά αυξανόμενες και έχει υπολογιστεί ότι για τη μερική μόνο κάλυψη των εξυπηρετούμενων ατόμων σε ετήσια βάση χρειάζονται τρόφιμα συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Φόροι με βάση τις δαπάνες και τις καταθέσεις



Νέου τύπου "τεκμήρια" για τον προσδιορισμό των πραγματικών εισοδημάτων 8,2 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων θα μπορούν να χρησιμοποιούν σύντομα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Οι δαπάνες για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων, η καταβολή ποσών για την εξόφληση δόσεων δανείων και πιστωτικών καρτών, τα έξοδα που πραγματοποιούνται, με την καταβολή μετρητών ή μέσω χρεωστικών καρτών, για την αποπληρωμή ασφαλιστικών συμβολαίων, διδάκτρων και νοσηλείων, όλες οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες και οι λοιπές αποταμιεύσεις των φορολογουμένων θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον επαναπροσδιορισμό των εισοδημάτων τους.

Σε όσες περιπτώσεις τα τεκμαρτά εισοδήματα που θα προσδιορίζονται με τις μεθόδους αυτές είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οικοδομικές άδειες και απαλλοτριώσεις - εξπρές


Fast track διαδικασίες για την αδειοδότηση έργων ιδιαίτερης περιβαλλοντικής και οικιστικής σημασίας - και κτιρίων άνω των 3.000 τ.μ .- αλλά και απαλλοτριώσεων προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα.

Ετσι, για τα προαναφερόμενα έργα που «άπτονται ειδικού ελέγχου ως προς τους όρους δόμησης», τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει πλέον η Κεντρική Υπηρεσία Διεύθυνσης Οικοδομικών και Κτιριακών Κανονισμών του ΥΠΕΚΑ, ενώ περιορίζεται ο ρόλος των περιφερειών. Κι αυτό γίνεται, προκειμένου να περιοριστεί ο χρόνος για την έκδοση και την έγκριση της άδειας δόμησης.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος από τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων προβλέπεται πριν από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης να γίνεται δημόσια πρόσκληση του Δημοσίου προς τον ιδιοκτήτη προκειμένου να συναινέσει στην εξαγορά του ακινήτου του από το Δημόσιο. Στόχος αυτής της ρύθμισης είναι επιτάχυνση της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων.

Αυτά, μεταξύ άλλων, προβλέπονται σε τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης. Στο μεταξύ, ορίζεται στο 0,15 ο συντελεστής δόμησης για «τη χερσονησίδα Λαγονησίου Αττικής έτσι ώστε να επιτρέπεται η υλοποίηση του συμφωνηθέντος μεταξύ του επενδυτή και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ επενδυτικού σχεδίου στο πλαίσιο και σχετικών διοικητικών αποφάσεων».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λιποθύμησε από την πείνα


Πήγε να ζητήσει δουλειά από τον γενικό γραμματέα του δήμου και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του από την πείνα.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαράς, φανερά συγκλονισμένος από την εμπειρία που είχε, περιέγραψε ότι μία άνεργη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών με επίσης άνεργο σύζυγο πήγε προ ημερών στο γραφείο του στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να του ζητήσει εργασία. Όπως του εξομολογήθηκε η γυναίκα, "η ΔΕΗ είχε κομμένο το ρεύμα στο σπίτι τους τουλάχιστον έναν μήνα, αφού δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, λόγω της ανεργίας του ζευγαριού. Μάλιστα, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είχε δυσκολέψει τόσο πολύ που δεν μπορούσαν ούτε γάλα για τα παιδιά τους να αγοράσουν".

Την ώρα που γινόταν αυτή η συζήτηση στο δημαρχείο, η άνεργη μητέρα λιποθύμησε μπροστά στον γενικό γραμματέα, ο οποίος κάλεσε γιατρό για τις πρώτες βοήθειες.

"Η γνωμάτευση του γιατρού ήταν συγκλονιστική. Η γυναίκα είχε να φάει τουλάχιστον τρεις ημέρες!".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητούνται 5.000 υπάλληλοι για άμεση έξοδο


Σε τρία μέτωπα κινείται το σχέδιο Μανιτάκη για το Δημόσιο, που έχει σταλεί προς έγκριση στην τρόικα: πειθαρχικές διαδικασίες, μείωση δομών, αξιολόγηση και διαθεσιμότητα προσωπικού.

Ο σχεδιασμός μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει γίνει στη βάση υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 30.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, προκειμένου να είναι βέβαιοι πως θα καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 σε διαθεσιμότητα.

Στόχος είναι να δοθεί δείγμα γραφής με την άμεση απομάκρυνση περίπου 5.000 υπαλλήλων, ώστε να βεβαιωθεί η τρόικα πως προχωρούν οι διαδικασίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα γίνουν οι επιστροφές φόρων



Ανάσα ρευστότητας στην αγορά αναμένεται να δώσει άμεσα το Δημόσιο, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την επιστροφή φόρων σε πάνω από 330.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης δίνει εντολή στις εφορίες να «ξεπαγώσουν» τις επιστροφές φόρων που συνολικά αγγίζουν τα 3,2 δισ. ευρώ αφού πρώτα προχωρήσουν αυτεπάγγελτα στο συμψηφισμό οφειλών προς και από το Δημόσιο. Με την εγκύκλιο καθιερώνονται διαδικασίες εξπρές για την επιστροφή των φόρων στους δικαιούχους.

Ποσά φόρων (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) έως 300.000 ευρώ που έχουν εκκαθαριστεί και έχει εκδοθεί ΑΦΕΚ (Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης) επιστρέφονται εντός 10 ημερών, ενώ για μεγαλύτερα ποσά η επιστροφή πραγματοποιείται εντός δυο μηνών.

Για 255.000 φυσικά πρόσωπα

Έτσι, εντός των προσεχών ημερών περίπου 255.000 φυσικά πρόσωπα θα εισπράξουν επιστροφές φόρων εισοδήματος συνολικού ποσού 94,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 78.000 επιχειρήσεις θα πάρουν πίσω φόρους εισοδήματος ύψους 1,33 δισ. ευρώ, εντός των επομένων τριών μηνών. Επιπλέον, το αργότερο σε 3 μήνες αναμένεται να έχουν καταβληθεί επιστροφές ΦΠΑ συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ σε 11.700 επιχειρήσεις.

Η εξόφληση των εκκρεμών επιστροφών, γίνεται κατά σειρά απόλυτης χρονικής προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εκκαθάρισης του ΑΦΕΚ, με όσα έχουν εκκαθαριστεί παλαιότερα να προηγούνται. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου οι «εκκρεμείς» επιστροφές φόρων διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

1. Επιστροφές για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ. Στην κατηγορία αυτή θα περιλαμβάνονται ποσά που αφορούν δηλώσεις ή αιτήσεις επιστροφής, κατά περίπτωση, για τις οποίες έχει εκδοθεί ΑΦΕΚ και έχει εκκαθαριστεί η απαίτηση.

Για τις συγκεκριμένες επιστροφές θα ακολουθείται η εξής διαδικασία:

- Εφόσον ο δικαιούχος της επιστροφής έχει οφειλές προς το Δημόσιο, το ΑΦΕΚ εξοφλείται συμψηφιστικά αυτεπαγγέλτως από τη ΔΟΥ

- Εφόσον ο δικαιούχος δεν έχει οφειλές προς το Δημόσιο, ή υπολείπεται ποσό προς επιστροφή μετά τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό των οφειλών του, τότε:

α) Προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής κάτω των 300.000 ευρώ, αποστέλλεται σε αυτόν εντός 10 ημερών από την εκκαθάριση του ΑΦΕΚ σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να προσέλθει στη εφορία για την είσπραξη του ποσού προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά πληρωμής. Τα ποσά θα επιστρέφονται άμεσα από τη ΔΟΥ μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών. Εναλλακτικά σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει γνωστοποιήσει στη ΔΟΥ τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού τότε το ποσό θα πιστώνεται στο λογαριασμό του, εντός πέντε ημερών από την ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών.

β) Προκειμένου για ΑΦΕΚ επιστροφής άνω των 300.000 ευρώ, για την πληρωμή των οποίων απαιτείται έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών (ή το εκάστοτε εξουσιοδοτούμενο από αυτόν όργανο), η αποπληρωμή στους δικαιούχους των προς επιστροφή ποσών πραγματοποιείται εντός το πολύ 2 μηνών από την ημερομηνία εκκαθάρισης του ΑΦΕΚ.

2. Επιστροφές για τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί εκκαθάριση των σχετικών αιτήσεων, δεν έχει εκδοθεί ΑΦΕΚ ή αυτό που έχει εκδοθεί δεν έχει εκκαθαριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ θα ακολουθείται διαφορετική διαδικασία.

Επιστροφή ΦΠΑ

Οι εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ θα αξιολογούνται άμεσα από τη ΓΓΠΣ, και αυτομάτως θα εξαιρούνται οι υποθέσεις για τις οποίες η επιστροφή πραγματοποιείται κατόπιν ελέγχου.

- Για αιτήσεις των οποίων η επιστροφή διενεργείται άμεσα χωρίς έλεγχο το ΑΦΕΚ εκδίδεται από τις ΔΟΥ εντός 15 ημερών.

- Για τις περιπτώσεις που απαιτείται έλεγχος αυτός ολοκληρώνεται εντός 2 μηνών, ενώ το ΑΦΕΚ εκδίδεται εντός 30 ημερών από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Επιστροφή Φόρου Εισοδήματος

Η ΓΓΠΣ για όσες περιπτώσεις δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών προβαίνει κατόπιν των προβλεπόμενων ελέγχων στους απαραίτητους συμψηφισμούς και επιστρέφει στους δικαιούχος το τυχόν εναπομένον ποσό εντός 15 ημερών από την εκκαθάριση.

Για όσες περιπτώσεις απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, η ΓΓΠΣ εκδίδει και αποστέλλει σε κάθε ΔΟΥ κατάσταση επιστροφών για επεξεργασία και έλεγχο του επιστρεπτέου ποσού. Ο έλεγχος της κάθε κατάστασης επιστροφών για επεξεργασία πρέπει να τελειώνει το αργότερο μέσα σε δέκα ημέρες από την παραλαβή της.

Μετά τους σχετικούς ελέγχους, για όσους φορολογούμενους έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η ΔΟΥ ο φόρος επιστρέφεται στους δικαιούχους εντός 15 ημερών.

ΦΠΑ

Το αργότερο σε 3 - 4 μήνες αναμένεται να έχουν καταβληθεί επιστροφές ΦΠΑ συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ σε 11.700 επιχειρήσεις. Η εξόφληση των εκκρεμών επιστροφών, γίνεται κατά σειρά απόλυτης χρονικής προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εκκαθάρισης του ΑΦΕΚ, με όσα έχουν εκκαθαριστεί παλαιότερα να προηγούνται.

Ποσά

Για ΑΦΕΚ επιστροφής κάτω των 300.000 ευρώ, αποστέλλεται στον δικαιούχο εντός 10 ημερών από την εκκαθάριση του ΑΦΕΚ σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να προσέλθει στη εφορία για την είσπραξη του ποσού προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά πληρωμής. Τα ποσά θα επιστρέφονται άμεσα από τη ΔΟΥ μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

Πώς θα γίνουν οι επιστροφές φόρων

1. Εξόφληση εκκρεμών επιστροφών, με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

2. Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός οφειλών από την εφορία για όσους χρωστούν στο Δημόσιο.

3. Επιστροφές για τις οποίες έχει γίνει εκκαθάριση από την εφορία. Έως 300.000 ευρώ, αποδίδονται εντός δέκα ημερών στους δικαιούχους χωρίς έλεγχο. Άνω των 300.000 ευρώ, η αποπληρωμή θα γίνεται εντός δύο μηνών.

4. Μη εκκαθαρισμένες επιστροφές ΦΠΑ: Εντός 15 ημερών θα επιστρέφεται το ποσό στους δικαιούχους χωρίς έλεγχο. Για τις περιπτώσεις που απαιτείται έλεγχος η επιστροφή θα γίνεται εντός τριών μηνών.

5. Μη εκκαθαρισμένες επιστροφές φόρου εισοδήματος: Μετά τους συμψηφισμούς θα επιστρέφεται το ποσό στον δικαιούχο εντός 15 ημερών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαζύγιο από το... επίδομα γάμου


Χάνεται το επίδομα γάμου από τη Δευτέρα για όσους αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση, με αποτέλεσμα νέα μείωση στους κατώτατους μισθούς των έγγαμων κατά 10%.

Η καταβολή του επιδόματος από τους εργοδότες θα είναι πλέον... προαιρετική, ενώ δεν δικαιούνται επίδομα γάμου και όσοι αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις των οποίων η μετενέργεια έχει λήξει (εκτός αν προβλέπεται σε νέα σύμβαση).

Η αγοραστική δύναμη των μισθωτών που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση κατρακυλά στα επίπεδα που ήταν στο τέλος της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, Σάββα Ρομπόλη.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση της ΝΙΚΑΣ για το DNA αλόγου



Μετά τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου σε δυο προϊόντα της ΝΙΚΑΣ, η εταιρεία προχώρησε σε ανακοίνωση τονίζοντας ότι έπειτα από δικούς της ελέγχους τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΝΙΚΑΣ με αφορμή τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ, αναφορικά με τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου σε δύο (2) προϊόντα της σειράς “ΝΙΚΑΣ MΟΣΧΑΡΙ” προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση του συνόλου των ελέγχων που διενήργησε η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία, σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα τους ήταν αρνητικά.

H ΝΙΚΑΣ αναγνωρίζει την αναστάτωση που δημιούργησε στο καταναλωτικό κοινό η συγκεκριμένη είδηση. Με δεδομένο ότι το πρόβλημα αφορά πλέον συνολικά τις διαδικασίες ελέγχου της διατροφικής αλυσίδας πανευρωπαϊκά και με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων ΝΙΚΑΣ, η εταιρεία προχώρησε:

• Στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNA, ώστε μέσα από εσωτερικούς ελέγχους να διασφαλίσει περαιτέρω στους καταναλωτές την υψηλών προδιαγραφών υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της.

• Στην προληπτική διακοπή της παραγωγής των προϊόντων ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ, μέχρι την ολοκλήρωση των νέων διαδικασιών ελέγχου.

Εμείς στη ΝΙΚΑΣ θέλουμε να είστε σίγουροι για την ποιότητά μας. Για το λόγο αυτό επενδύουμε με ευθύνη όλη μας την προσπάθεια σε αυτό».



Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε σπίτι του το αυτοκίνητό του


Το δράμα ενός 57χρονου από τα Χανιά.
Συγκλονίζει η ιστορία ενός άστεγου που έχει μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε σπίτι. Πρόκειται, όπως αναφέρει η Νέα Τηλεόραση, για έναν 57χρονο ο οποίος εδώ και δύο μήνες μένει στο αυτοκίνητο του στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου Χανίων.

Όλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια όταν ο Γιώργος έμεινε χωρίς δουλειά. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να κάνει κρεβάτι του το κάθισμα του αυτοκινήτου του.

Ντουλάπα του είναι πλέον το πορτμπαγκάζ όπου σε ένα βαλιτσάκι έχει μερικά ρούχα αλλά και τα φάρμακα του. Το ζεστό νερό για εκείνον είναι πολυτέλεια. Όλο αυτό το διάστημα πλένεται με κρύο νερό από μια βρύση στις εγκαταστάσεις του πλυντηρίου αυτοκινήτου του ΚΟΙΣΠΕ στο παρκινγκ του νοσοκομείου Χανίων.

Όσο για το φαγητό, υπάρχουν και μέρες που μένει νηστικός αν και τις περισσότερες φορές όλο και κάποιος θα του δώσει ένα πιάτο φαί. Μόνη του συντροφιά δύο αδέσποτα σκυλιά.

Οι σκέψεις του συγκλονίζουν και δηλώνουν σε τι απελπιστικό σημείο έχει φτάσει. Ζητάει δουλειά. Από μικρό παιδί εργαζόταν ως ξυλουργός και όπως λέει τα χέρια του πιάνουν ακόμη.

Κάνει έκκληση στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου αλλά και στην πρόνοια να περάσει το συντομότερο δυνατόν από επιτροπή για να λαμβάνει και πάλι το επίδομα που θα καλύψει όπως ο ίδιος λέει τις πολύ βασικές του ανάγκες.


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σημεία θηλασμού σε όλο το Ηράκλειο


Πρωτοβουλία από το δήμο της πόλης για τις μαμάδες.

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την υποστήριξη των νέων μαμάδων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προαγωγής της δημόσιας υγείας, τη φροντίδα της οικογένειας και ιδιαίτερα των παιδιών.

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει το μητρικό θηλασμό ο δήμος Ηρακλείου αγκαλιάζει την πρωτοβουλία του Κέντρου Πληροφόρησης Θηλασμού Κρήτης (ΚΠΘ), του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece) και της Ομάδας ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας προσφέροντας χώρους εντός των υπηρεσιών του, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις θηλάζουσες μητέρες.

Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις θηλάζουσες μητέρες και οι οποίοι θα φέρουν το διακριτικό αυτοκόλλητο ότι είναι φιλικοί προς το θηλασμό βρίσκονται σε κτίρια, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και αποκεντρωμένα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Οι παρακάτω χώροι θα είναι διαθέσιμοι για τις θηλάζουσες μητέρες από Δευτέρα ως Παρασκευή (ώρες 08.30 ως και 14.30).


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νοσήματα που απειλούν μια γυναίκα


Ανακοίνωση για τους κινδύνους από τον ΠΟΥ.

Πίνακα εξέδωσε πρόσφατα η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για να πάρετε μια ιδέα των κινδύνων για νοσήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της.

Συγκεκριμένα:

- Οστεοπόρωση: 1 στις 2 γυναίκες

- Στεφανιαία νόσος: 1 στις 3 γυναίκες

- Ημικρανίες: 1 στις 3 γυναίκες

- Άσθμα: 1 στις 7 γυναίκες

- Καρκίνος Μαστού: 1 στις 8 γυναίκες

- Διαβήτης: 1 στις 12 γυναίκες

- Καρπιαίος Σωλήνας: 1 στις 14 γυναίκες

- Καρκίνος πνευμόνων: 1 στις 14 γυναίκες

- Καρκίνος Ωοθηκών: 1 στις 69 γυναίκες

- Ανορεξία: 1 στις 11 γυναίκες

Εάν σε γενικές γραμμές είστε υγιής, ο κίνδυνος να αναπτύξετε κάποιο σοβαρό νόσημα μέχρι το τέλος του χρόνου είναι σχετικά περιορισμένος. Βεβαίως, με το πέρασμα της ηλικίας, οι απειλές πολλαπλασιάζονται και ο κίνδυνος αυξάνει.


Πηγή: http://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να νικήσετε την ιγμορίτιδα


Πώς αντιμετωπίζεται η φλεγμονή.

Η ιγμορίτιδα παρουσιάζεται έπειτα από ένα βαρύ κρυολόγημα ή μια βουτιά στη θάλασσα. Γι' αυτό μάθετε να την αναγνωρίζετε, διαβάστε για τα αίτια που την προκαλούν και για τους τρόπους θεραπείας της.

Περάσατε ένα βαρύ κρυολόγημα και τώρα υποφέρετε από πονοκέφαλο, ενώ νιώθετε κι ένα βάρος στο πρόσωπο; Αναζητήστε την αιτία σε μια πιθανή ιγμορίτιδα.

Μια συχνή, δηλαδή, φλεγμονή του βλεννογόνου των παραρρινίων κόλπων (των κοιλοτήτων που περιβάλλουν τη μύτη) που προκαλείται από μικρόβια, ιούς αλλά και αλλεργικούς παράγοντες και οδοντικά προβλήματα.

Πού εμφανίζεται

Η φλεγμονή ξεκινά από τους παραρρίνιους κόλπους και προσβάλλει:

- Τους μετωπιαίους κόλπους (ακριβώς στο μέτωπο, πάνω από τα μάτια), οπότε η νόσος ονομάζεται μετωπιαία κολπίτιδα, ή

- Τα ιγμόρεια (στα μάγουλα), οπότε η νόσος ονομάζεται ιγμορίτιδα.

Κινδυνεύετε περισσότερο όσοι:

- Πάσχετε από αλλεργική ρινίτιδα.
- Έχετε ανατομικές ανωμαλίες, όπως σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, πολύποδες κ.ά.
- Εκτίθεστε συχνά σε λοιμώξεις, π.χ. δάσκαλοι, ιατρικό προσωπικό.
- Καπνίζετε.

Θεραπεία

- Η οξεία ιγμορίτιδα αντιμετωπίζεται συνήθως με φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση και αποσυμφορητικά).

- Η χρόνια μορφή της αντιμετωπίζεται με φάρμακα ή με χειρουργική επέμβαση ή με συνδυασμό και των δύο.

- Αν οφείλεται σε αλλεργίες ή ανατομικές ανωμαλίες της μύτης τότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και το πρωταρχικό αίτιο.

Μορφές

Η ιγμορίτιδα διακρίνεται σε:

- Οξεία: Συνήθως συνοδεύει κάποια από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

- Χρόνια: Πρόκειται για την εξέλιξη μιας οξείας ιγμορίτιδας αν δεν αντιμετωπιστεί καθόλου ή αν αντιμετωπιστεί με λάθος τρόπο.

Προσοχή!

Όποιον τύπο ιγμορίτιδας κι αν αντιμετωπίζετε, μην αμελήσετε να τη θεραπεύσετε γιατί αν η φλεγμονή παραμείνει μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους βρόγχους και τους πνεύμονες.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα στα χείλη δημιουργεί το κάπνισμα


Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του.
Η επιδερμίδα γύρω από τα χείλη είναι αρκετά ευαίσθητη. Η κακή συνήθεια του καπνίσματος εντείνει το πρόβλημα και δεν βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

Πέρα από τις εσωτερικές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό, η εμμονή με το τσιγάρο δημιουργεί με τα χρόνια τις χαρακτηριστικές γραμμές στην επιδερμίδα του άνω χείλους.

Η σωστή ενυδάτωση της περιοχής είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να παραλείπεται από το καθημερινό μας πρόγραμμα. Αποφεύγετε επίσης να σουρώνετε πολύ τα χείλη όταν καπνίζετε για να μειώνετε όσο το δυνατόν τις πιθανότητες εμφάνισης των μικρών ρυτίδων.

Η καλύτερη λύση φυσικά είναι να κόψετε ή τουλάχιστον να μειώσετε το τσιγάρο, αλλά, αν σας είναι δύσκολο, φροντίστε να περιορίζετε τις επιπτώσεις του στο ελάχιστο με πρόληψη.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητείται υπάλληλος για… ύπνο


Υποχρέωσή του να κοιμάται και να κάνει βόλτες!
Πάνω από 800 ήταν οι αιτήσεις για την αγγελία που έβαλε ένας Φινλανδός ξενοδόχος, ο οποίος ζητά έναν υπάλληλο για εργασία 35 ημερών. Ο υποψήφιος καλούνταν να... κοιμάται κάθε βράδυ σε διαφορετικό δωμάτιο του ξενοδοχείου και να γράφει τις εμπειρίες του σε ένα μπλογκ.

«Πίστευα ότι θα είχα καμία εκατοστή υποψήφιους αλλά ήδη έχουν φτάσει τους 800 απ' όλο τον κόσμο και η προθεσμία υποβολής βιογραφικών λήγει σε ένα μήνα», εξήγησε ο ξενοδόχος Τίο Τίκα.

Η ιδέα του επιχειρηματία ήταν απλή. Επί 35 ημέρες θα πληρώνει έναν άνθρωπο για να δοκιμάζει κάθε βράδυ και διαφορετικό δωμάτιο του ξενοδοχείου Finn, στο κέντρο του Ελσίνκι. Την ημέρα ο υπάλληλος θα κάνει βόλτες στην πόλη και η μοναδική υποχρέωσή του θα είναι να γράφει καθημερινά τις εμπειρίες του στο ιστολόγιο του ξενοδοχείου.

«Αναζητούμε κάποιον που να εκφράζεται ωραία, ώστε τα κείμενα να είναι ενδιαφέροντα. Αν έχει εμπειρία στον τουριστικό τομέα, θα θεωρηθεί προσόν», είπε ο Τίκα, που αγόρασε το ξενοδοχείο πριν από δυόμισι χρόνια.

«Μόλις τελειώσαμε τις εργασίες ανακαίνισης. Ήταν πολύ κουραστικό και ήθελα να κάνουμε κάτι πιο διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

Ο ιδανικός υποψήφιος για τη θέση θα πρέπει να γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, δεν είναι όμως υποχρεωτικό να ξέρει και φινλανδικά. Ο μισθός που θα του καταβληθεί δεν έχει ακόμη καθοριστεί.


Διαβάστε περισσότερα...