Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Λύση στη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29.03.2013

Νέα εγκύκλιος εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, με την οποία συμπληρώνονται τα κενά και οι ασάφειες της εγκυκλίου Π3Α/φ.32/γπ.ΟΙΚ.141770/22-12-2011 που αφορούσε στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 46 του ν. 4025/2011 για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων και τα οποία είχαν οδηγήσει στην αναιτιολόγητη διακοπή επιδομάτων πρόνοιας από προνοιακά τμήματα Δήμων της χώρας. Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είχε ήδη επισημάνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. με σχετική επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας τον Νοέμβριο του 2012.

Για το εν λόγω ζήτημα που άρχισε τον τελευταίο καιρό να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε δήμους όπως της Πάτρας, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας κλπ., η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς - μέλη της άσκησαν έντονες πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, δεδομένου ότι πολλά τμήματα Πρόνοιας της χώρας διέκοπταν τη χορήγηση επιδόματος ακόμα και σε δικαιούχους των οποίων οι αποφάσεις χορήγησης ήταν σε ισχύ, ενώ άλλα εντελώς αυθαίρετα δεν δέχονταν αίτηση από δικαιούχους με παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ή τυφλότητα ακόμα και εάν διέθεταν Γνωμάτευση ΚΕΠΑ. Αιτιολογικό αυτής της άρνησης ήταν ότι δεν έχει εκδοθεί το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο χορήγησης επιδομάτων, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα αναδρομικής χορήγησης αυτών.

Η νέα εγκύκλιος που εστάλη από τη Γ.Γ. Πρόνοιας προς όλα τα τμήματα Πρόνοιας των Δήμων, αρμόδια για τη χορήγηση των επιδομάτων, επιλύει τα ανωτέρω προβλήματα ενώ η τελική λύση θα δοθεί με την έκδοση του νέου Κανονιστικού Πλαισίου για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στα Προγράμματα Οικονομικής Ενίσχυσης.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά μάχες για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και την ελαχιστοποίηση των αυθαίρετων ενεργειών, μέσω των οποίων θίγονται τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η εγκύκλιος επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Εγκύκλιος σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 79 KB)




Δείτε επίσης: 

Τι γίνεται με τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.