Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: 9 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους


Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στη Σιβηρία με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο εννέα άνθρωποι, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και δήλωσαν στελέχη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Το αεροσκάφος Αντόνοφ An-12, σοβιετικής κατασκευής, το οποίο ανήκε σε ένα εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών στο Νοβοσιμπίρσκ, συνετρίβη κατά την διάρκεια μιας πτήσης με προορισμό ένα άλλο εργοστάσιο, στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, και σε αυτό επέβαιναν έξι μέλη πληρώματος και τρία ακόμη πρόσωπα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των αρχών που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Το τετρακινητήριο αεροσκάφος έπεσε πάνω σε δύο αποθήκες μιας μονάδας του στρατού έξω από το Ιρκούτσκ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, αλλά δεν αναφέρθηκαν απώλειες στο έδαφος μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των τοπικών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Το υπουργείο Άμυνας επίσης ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός στο έδαφος.

Στο αεροσκάφος «επέβαιναν εννέα άνθρωποι, είναι όλοι νεκροί», σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, οι αρχές είχαν κάνει λόγο για έξι νεκρούς.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι ανάμεσα στα πιθανά αίτια του δυστυχήματος προβάλλουν ως τα επικρατέστερα η μηχανική βλάβη ή ένα σφάλμα του πιλότου.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους είχε αναπτυχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1950 για τις ανάγκες του σοβιετικού στρατού και χαρακτηρίζεται συγκρίσιμος με το αμερικανικό C-130. Μπορεί να μεταφέρει έως και 60 άνδρες ή 20 τόνους υλικού και έχουν παραχθεί πάνω από 1.200 αεροσκάφη διαφόρων παραλλαγών του. Το αεροπλάνο συνεχίζει να βρίσκεται σε υπηρεσία σε διάφορες χώρες, ιδίως σε χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης. Ένα τέτοιο αεροσκάφος είχε συντριβεί τον Αύγουστο του 2011 με 11 επιβαίνοντες στη ρωσική Άπω Ανατολή, και μετά από εκείνο το δυστύχημα όλα τα An-12 είχαν καθηλωθεί στο έδαφος για μια περίοδο.

Η Ρωσία μαζί με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έχουν ένα από τα χειρότερα ιστορικά όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων, και το 2010 ο συνολικός αριθμός των δυστυχημάτων ήταν τριπλάσιος από τον διεθνή μέσο όρο, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο


Χριστουγεννιάτικη κλοπή στο Λονδίνο. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή που μία γυναίκα μπαίνει σε οίκο ευγηρίας, προσποιούμενη ότι επισκέπτεται κάποιον συγγενή της και κλέβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η γυναίκα έγινε άφαντη και οι ένοικοι αναγκάστηκαν να στολίσουν άλλο δέντρο.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραδοσιακά Ελληνικά Χριστούγεννα στον Καναδά


Με λαμπρότητα γιόρτασε η ομογένεια.

Η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης γιορτάσθηκε με λαμπρότητα, από την ομογένεια στον Καναδά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων και των έντονων χιονοπτώσεων,σε περιοχές του Οντάριο, όπου ο ηλεκτρισμός δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Σε ορισμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε την παραμονή, νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λετουργία, κατά το πατροπαράδοτο ορθόδοξο έθιμο. Σε άλλες πάλι ενορίες, η χριστουγεννιάτικη λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης έλκοντας τους Ορθοδόξους Έλληνες.Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καναδά,Σωτήριος, στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του αναφέρεται στο βαθύτερο μήνυμα της Γέννησης του Σωτήρος: «Όλοι μας ζητούμε την ειρήνη, την ευτυχία, την ευδαιμονία, αλλά δεν την βρίσκουμε, γιατί πήραμε λάθος δρόμο. Ο δρόμος της ευτυχίας, της ειρήνης, της ευδαιμονίας είναι ένας και μοναδικός. Ο δρόμος του Χριστού. Ο ίδιος σαν Θεός μας είπε «Εγώ είμαι η αλήθεια και η οδός και η ζωή». Ήταν, είναι και θα είναι πάντα και αλήθεια και οδός και ζωή.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα οι Έλληνες ομογενείς, συγκεντρώθηκαν στα σπίτια γιορτάζοντας την μεγάλη στιγμή της Χριστιανοσύνης με τον ελληνικό τρόπο. Οι Βορειοελλαδίτες έψησαν γουρουνόπουλο στο φούρνο,ενώ οι Πελοπονήσιοι και οι νησιώτες σέρβιραν γαλοπούλα και ζεστή σούπα αυγολέμονο. Πάντως, τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι στην ελληνική γειτονιά του Παρκ Εξτένσιον κατακλύσθηκαν απο πολύ κόσμο, που αγόραζε μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες όλη την εβδομάδα. Η Ελληνική παράδοση βρισκόταν για μια ακόμη χρονιά στο απόγειό της.Η Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ παρέθεσε Χριστουγεννιάτικο γεύμα για τους άπορους και τους μοναχικούς της τρίτης ηλικίας, δίνοντας στην ημέρα με το πνεύμα της αλληλεγγύης.



Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτητικές προσφορές στην κινητή τηλεφωνία


Ισχύουν για νέες εγγραφές έως 23 Ιανουαρίου.

Με νέα φοιτητικά πακέτα, το «WHATS’ UP» προσφέρει οικονομική επικοινωνία στους φοιτητές που θα το επιλέξουν. Τα φοιτητικά πακέτα καθώς και οι τιμές τους παρουσιάζονται πιο κάτω και ισχύουν για νέες εγγραφές έως και 23/01/2014.

- 1.000' προς όλα τα δίκτυα για ένα μήνα, μόνο με 5 ευρώ!

- 1.200' και 100 SMS προς όλα τα δίκτυα για ένα μήνα, μόνο με 7 ευρώ!

- 300 SMS προς όλο τον κόσμο του WHAT'S UP για ένα μήνα, μόνο με 1 ευρώ!

Επιπλέον, με την ανανεωμένη φοιτητική προσφορά του WHAT’S UP προσφέρονται κάθε μήνα δώρο:

- 600΄προς όλο τον κόσμο του WHAT’S UP και 600 ΜΒ κάθε μήνα, με προϋπόθεση ανανέωσης 10 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

- διπλάσιο χρόνο ομιλίας στα πακέτα CALL THEM ALL 600 & CALL THEM ALL PLUS με κάθε ενεργοποίηση πακέτου.

- 600MB Internet για 1 μήνα με κάθε ανανέωση 10 ευρώ.

Τα φοιτητικά πακέτα όπως προαναφέρθηκε ισχύουν για εγγραφές στη φοιτητική προσφορά έως 23/01/2014. Η φοιτητική προσφορά ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2014 και εφόσον ο συνδρομητής WHAT’S UP παραμένει στα βασικά χρόνια φοίτησης.



Διαβάστε περισσότερα...

«Η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»


Νέα ανακοίνωση από Coca-Cola light και Nestea.

«Η ασφάλεια των καταναλωτών μας, αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία, ενώ ήδη υλοποιούμε τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Coca-Cola, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής της, σχετικά με πιθανή δολιοφθορά κατά συγκεκριμένων προϊόντων της και της σημερινής ανακοίνωσης του ΕΦΕΤ.

Η Coca-Cola επισημαίνει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση για τη διαλεύκανσή της. Η προληπτική απομάκρυνση πραγματοποιείται, σε συνέχεια προειδοποίησης που εστάλη σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και που αφορούσε σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα προϊόντα Coca - Cola light και Nestea συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες. Η προληπτική απομάκρυνση αφορά στις συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Η Coca-Cola θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση, ενώ, ταυτόχρονα, παραμένουμε στη διάθεση των αρχών για άμεση συνεργασία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης».


Διαβάστε περισσότερα...

Στους δρόμους χιλιάδες... Άγιοι Βασίληδες


Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, κάνοντας την πόλη των Χανίων περισσότερο γιορτινή και ζωντανή, έστειλαν απόψε οι περίπου 3.000 Άγιοι Βασίληδες που συμμετείχαν -παρά την καταρρακτώδη βροχή- στο 3ο Santa Run που οργάνωσε και φέτος ο ομώνυμος σύλλογος με τη συνδρομή της περιφερειακής ενότητας και του δήμου Χανίων.

Οι περίπου 3.000 Άγιοι Βασίληδες, κρατώντας οι περισσότεροι ομπρέλες για να προστατευθούν από τη συνεχή βροχή, κάλυψαν μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων, με αφετηρία το 1ο γυμνάσιο και μέσω του ενετικού λιμανιού θα καταλήξουν σε υπόγειο χώρο, στη οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου οργανώνεται και το πάρτι της εκδήλωσης.

Άτομα κάθε ηλικίας και φύλλου, φορώντας τη στολή του Άι Βασίλη, με σφυρίχτρες στο στόμα, τραγουδώντας, χορεύοντας και μοιράζοντας γλυκά και καραμέλες σε όσους τους παρακολουθούσαν, διέσχισαν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, ενώ σε κάθε γωνιά υπήρχαν παραδοσιακά κεράσματα, άφθονη τσικουδιά, μπύρα και αναψυκτικά.

Το ρυθμό έδιναν μουσικοί παραγωγοί που συνόδευαν με τους ήχους της μουσικής τους συμμετέχοντες.

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου, κάθε Δεκέμβρη, έναν αγώνα περπατήματος μέσα στις πόλεις με στολές Άη Βασίλη. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπήρχαν, ωστόσο αυτό που κυριαρχεί είναι η διάθεση, το κέφι και ο χορός.

Από τη διοργάνωση του 2012 στα Χανιά, στην οποία είχαν πάρει μέρος 1.500 Άι Βασίληδες, είχαν συγκεντρωθεί και δοθεί σε ιδρύματα της πόλης 27.000 ευρώ, ενώ φέτος τα έσοδα αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή χρονιάς στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου


Από το μεσημέρι αρχίζουν οι εκδηλώσεις.

Με σειρά εκδηλώσεων, που αρχίζουν από τις δύο μετά το μεσημέρι στις 31 Δεκεμβρίου, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ξεκινά το γλέντι για την έλευση του νέου έτους.Παρέες μουσικών και θεατρίνων, σε κοινή πορεία, συγκλίνουν στη δημιουργία ενός εορταστικού ιστού, με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Πρόγραμμα Δράσεων

Πλατεία Βαρβακείου

14.00 Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος - Μπάντα με 7 κλαρίνα

Κυψέλη- Φωκίωνος Νέγρη

15.00 Diminuita Swing trio πλαισιωμένο με χορευτές του Swing

Πλατεία Κολωνακίου

15.00 Κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima (Κλασσικό)

ΜΕΤΡΟ Νέου Κόσμου

16.00 Dorόs (ανατολίτικα-παραδοσιακά)

Πετράλωνα- Πλατεία Μερκούρη

16.00 Φλαμένγκο –μουσική και χορός από τη «Symmetria»

ΜΕΤΡΟ Κεραμικού

17.00 Felino Tango

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ερμού (Μοναστηράκι- Σύνταγμα)

18:00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Πλατεία Συντάγματος

20.00 Χορωδία Δήμου Αθηναίων

21.00 Stringless (φωνητικό σχήμα- a capella)

Πεζόδρομος Ερμού (Θησείο)

20.00 Big Band Δήμου Αθηναίων & ο Μίμης Πλέσσας

21.00 Mode Plagal (Jazz-Fusion)

Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου

20.00 Encardia

21.00 Muchatrela

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

22:00 Σύνολο κρουστών «Ηχόδραση» Νίκου Τουλιάτου σε μουσική πορεία από την Δ. Αρεοπαγίτου προς την Κεντρική Σκηνή

22.00 Σύνολο κρουστών Batuca σε μουσική πορεία από την Ερμού μέχρι την Κεντρική Σκηνή

Κεντρική Σκηνή Θησείο

22.20 Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Σολίστ: Μ. Ψύρρας, Λ. Μεσσήνη, Ελένη Πέτα και Βασίλης Λέκκας

Εντυπωσιακές διασκευές από Stringless

Υποδοχή του Νέου Έτους με πυροτεχνήματα, υπό τους ήχους των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων και των υπόλοιπων ομάδων κρουστών, ταυτόχρονα με τα κάλαντα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

00.05 Νίκος Πορτοκάλογλου

01.00 Γιώτα Νέγκα και Γεράσιμος Ανδρεάτος

Σκηνοθετημένα happenings με την μορφή μικρών αναπάντεχων συμβάντων από τη Θεατρική ομάδα Άντωση



Διαβάστε περισσότερα...

«Εδώ και ενάμιση μήνα δεν μπορούμε να δούμε τηλεόραση»


Καταγγελία κατοίκου από χωριό της Αιτωλοακαρνανίας όπου δεν λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα.

Κάτοικος από το χωριό Βασιλόπουλο στο Δήμο Ξηρομέρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει στο newsbeast.gr πως δύο χωριά του δήμου είναι αποκλεισμένα από την ενημέρωση μέσω τηλεόρασης.

Ο Ν. Τ. σημειώνει πως εδώ και ενάμιση μήνα πολλοί κάτοικοι των χωριών Βασιλόπουλο και Καραϊσκάκη, δεν μπορούν να δουν τηλεόραση. «Κάνουμε παράπονα στο δήμο και ο δήμος μας λέει ότι δεν μπορεί να χορηγήσει χρήματα για να φτιάξει τον σταθμό που έχει χαλάσει. Πληρώνουμε τα τέλη για τη δημόσια τηλεόραση και ο δήμος δεν μπορεί να φτιάξει το πρόβλημα».

Ο καταγγέλλων δηλώνει πως οι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα δεν μπορούν να δουν κανένα κανάλι, ούτε καν τα κρατικά για τα οποία πληρώνουν τέλη.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζωή σε έξι ανθρώπους έδωσε ο θάνατος 45χρονης


Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανά της.

Μια νέα ζωή ζουν από σήμερα έξι άνθρωποι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταμόσχευσης οργάνων, μετά τον θάνατο μιας 45χρονης στην Αλεξανδρούπολη και την απόφαση των οικείων της να δωρίσουν τα όργανά της.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Λαζόπουλος, ο εγκεφαλικός θάνατος της 45χρονης διαπιστώθηκε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ η ίδια νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

«Μετά την κινητοποίηση του ιατρικού προσωπικού και τη συναίνεση της οικογένειας της 45χρονης για τη δωρεά των οργάνων της άρχισε να στήνεται μια γέφυρα ζωής για τη μεταφορά των οργάνων» αναφέρει ο κ. Λαζόπουλος.

Συγκεκριμένα, η καρδιά μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία σε μια 53χρονη γυναίκα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα, οι νεφροί σε δύο 55χρονους ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το ήπαρ σε μια 45χρονη, επίσης στο Ιπποκράτειο, και οι πνεύμονες σε δύο ανθρώπους στην Ιταλία, έναν 59χρονο στο Παλέρομο και μια 58χρονη στην Πάδοβα.

Επιπλέον αφαιρέθηκαν οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών της 45χρονης που παραμένουν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και φυλάσσονται για μεταμόσχευση.

«Το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου μετουσιώθηκε σε θεραπεία και ελπίδα για έξι συνανθρώπους μας. Η πράξη αυτή τιμά τη μνήμη της εκλιπούσας, την οικογένειά της που συναίνεσε στη δωρεά αλλά και το επιστημονικό προσωπικό των μεταμοσχευτικών ομάδων, των νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων που συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος» προσθέτει ο κ. Λαζόπουλος.



Διαβάστε περισσότερα...

Παραβάσεις σε Κολωνάκι και Γαλάτσι εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία


Στοχευμένοι έλεγχοι παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε καταστήματα και επιχειρήσεις του Κέντρου της Αθήνας και του Γαλατσίου

Ελέγχθηκαν συνολικά 12 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας και στο Γαλάτσι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 4 από αυτά.

Σε εστιάτοριο - μπαρ του Κολωνακίου συνελήφθη ο ετερόρρυθμος εταίρος και υγειονομικά υπεύθυνος της επιχείρησης

Ειδικότερα:

Στο Γαλάτσι

Το απόγευμα της 24-12-2013, διενεργήθηκαν έλεγχοι από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και προέκυψαν οι εξής παραβάσεις της εργασιακής-ασφαλιστικής νομοθεσίας:

· Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψητοπωλείο και καφετέρια), τα οποία στερούνταν της προβλεπόμενης από το νόμο άδειας λειτουργίας.

· Σε δύο καταστήματα (ψητοπωλείο και καφετέρια) εντοπίστηκαν 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), ενώ στα ίδια καταστήματα διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

· Σε μία καφετέρια, δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Στο Κολωνάκι

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-12-2013, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εστιατόριο – μπαρ και:

· Δαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 1.917 ευρώ, κατά την πώληση ή διακίνηση αγαθών και συγκεκριμένα ποτών, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών.

· Επίσης διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εργαζόταν ένα άτομο, χωρίς να είναι καταχωρημένο στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Για τις παραπάνω παραβάσεις συνελήφθη ο ετερόρρυθμος εταίρος και υγειονομικά υπεύθυνος της επιχείρησης, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι σχετικές εκθέσεις που συντάχθηκαν για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, θα αποσταλούν στα αρμόδια υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ και το Σ.ΕΠ.Ε. για τη βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε κώμα επειδή έφαγαν λαγοκέφαλο


Σε κώμα έπεσε ένας καπετάνιος και πέντε ναυτικοί λίγη ώρα αφού έφαγαν λαγοκέφαλο που είχαν ψαρέψει ενώ ταξίδευαν νότια της Ιεράπετρας.

Ο Ουκρανός καπετάνιος και οι ναυτικοί μόλις τελείωσαν το γεύμα τους ένιωσαν έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, με τον καπετάνιο να νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση επειδή έφαγε και τα εντόσθια του ψαριού.

Φαίνεται πως οι ναυτικοί δεν γνώριζαν τον κίνδυνο που ενέχει η κατανάλωση λαγοκέφαλων, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τοξικό ψάρι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινήσεις για τις αμοιβαίες μετατάξεις στα ΚΕΠ


Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστική εγκύκλιο για τις αμοιβαίες μετατάξεις στα ΚΕΠ.

Μόνο εκούσιες αμοιβαίες μετατάξεις επιτρέπονται για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στα ΚΕΠ και έχουν εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα με τη συμπλήρωση πενταετούς παραμονής σε αυτά, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, επιτρέπεται μόνο η διενέργεια εκούσιων αμοιβαίων μετατάξεων- μεταφορών ή αμοιβαίων αποσπάσεων και με υπαλλήλους άλλων κλάδων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Για τις προαναφερόμενες αμοιβαίες μετατάξεις- μεταφορές ή αμοιβαίες αποσπάσεις, απαιτείται, σε κάθε περίπτωση, προηγούμενη έγκριση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, σημειώνεται ότι για τη διενέργεια μετατάξεων- μεταφορών ή αποσπάσεων σε άλλο ΚΕΠ της επιλογής τους, χωρίς την προϋπόθεση της αμοιβαιότητας, εφόσον, πλέον των προβλεπόμενων στις κείμενες διατάξεις προϋποθέσεων, το αρμόδιο προς διορισμό όργανο της υπηρεσίας διορισμού βεβαιώνει ότι είναι επαρκής η απομένουσα στελέχωση του οικείου ΚΕΠ και το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του ΚΕΠ προορισμού βεβαιώνει ότι υφίσταται ανάγκη στελέχωσης του ΚΕΠ προορισμού. Η μετάταξη ή μεταφορά ή απόσπαση γίνεται με την ίδια σχέση εργασίας σε κενή θέση της ίδιας κατηγορίας ή με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο μετατασσόμενος- μεταφερόμενος- αποσπασμένος, με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις εφαρμόζονται μετά τη λήξη της υποχρέωσης ελάχιστης πενταετούς παραμονής στα οικεία ΚΕΠ, ενώ για την προβλεπόμενη έγκριση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαιτείται η υποβολή αιτήματος από τους φορείς, στους οποίους υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην ουρά για μία ώρα λόγω έλλειψης προσωπικού


Ρεπορτάζ του newsbeast.gr στην Ι.Γ.-Ι.Θ.-Κ.Γ. Εφορία στην Αθήνα.

Μία ώρα τουλάχιστον περιμένουν στην αναμονή οι Έλληνες φορολογούμενοι που βρίσκονται στην Ι.Γ.-Ι.Θ.-Κ.Γ. Εφορία, επί των οδών Ευελπίδων και Λευκάδος στην πρωτεύουσα και θέλουν να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη φορολογία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbeast.gr, μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετεί από το πρωί τους πολίτες που θέλουν να απαλλαγούν από το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν χρήματα.

Αυτή τη στιγμή, στην ουρά βρίσκονται 20 άτομα, τα οποία είναι αναγκασμένα να περιμένουν μέχρι και μία ώρα επειδή δεν υπάρχει προσωπικό, λένε όσοι βρίσκονται στη συγκεκριμένη εφορία.






Διαβάστε περισσότερα...

Βούτηξαν στον πάγο για να σώσουν τον σκύλο


O Crosby ζει στην Μασαχουσέτη. Το 5χρονο, πανέμορφο Golden Retriever έκανε βόλτα επάνω στην παγωμένη λίμνη Charles, όταν ξαφνικά ο πάγος υποχώρησε και ο Crosby έπεσε μέσα στα παγωμένα νερά της λίμνης και παγιδεύτηκε μέσα στους πάγους.
Αμέσως, κινητοποιήθηκε ολόκληρη ομάδα πυροσβεστών οι οποίοι έτρεξαν στο σημείο και τράβηξαν τον Crosby στην ακτή της λίμνης.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΑΣΕΠ ο τελικός πίνακας διαθεσιμότητας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας


Τα ονόματα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το ΑΣΕΠ, με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι παρέλαβε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας, τον τελικό πίνακα κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα προσωπικού, σε ορθή επανάληψη, η οποία απαιτήθηκε ύστερα από την εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων θεραπείας, προκειμένου να τον αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο τελικός πίνακας κατάταξης, όπως εκδόθηκε από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ως άνω φορέα, αναρτάται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του φορέα.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα λιμενικός που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση


Διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και απόφαση του αρχηγού του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναυάρχου ΛΣ, Δημήτριου Μπαντιά, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό παρενόχλησης συναδέλφου του, με χρήση σωματικής βίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε, επιπρόσθετα, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές του περιστατικού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χθες το βράδυ, γυναίκα βαθμοφόρος του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, κατήγγειλε στην υπηρεσία της ότι την ημέρα των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση με τη χρήση σωματικής βίας από συνάδελφό της, βαθμοφόρο του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., εντός του λιμενικού καταστήματος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για το συμβάν, ήδη διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ ενημερώθηκε και εισαγγελέας Ναυτοδικείου Χανίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή


Θα λειτουργήσουν μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή προτάσεις που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα για λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 29 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η θέση του υπουργείου για το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι γνωστή και έχει καταγραφεί κατ’ επανάληψη: ελεύθερη λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων για 7 Κυριακές το χρόνο και πλήρης απελευθέρωση, δηλαδή 52 Κυριακές, πάντα σε προαιρετική βάση, μόνο για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Ο νόμος 4177/2013 (άρθρο 16), που ψηφίστηκε μετά από διαβούλευση με την αγορά και τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, προβλέπει ότι οι Κυριακές κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, πέραν των 7 που προβλέπει ο νόμος, θα προσδιορίζονται με αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών.

Οι επίσημες θέσεις των οργανώσεων του εμπορίου (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΙΥΕ), όπως διατυπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου της «Συμμαχίας για την Κυριακή αργία» στις 15 Ιουλίου ανέφεραν τα εξής: «Οι οργανώσεις καλούν τους βουλευτές να μη ψηφίσουν το άρθρο 16 και προανήγγειλαν μεγάλες και συνεχόμενες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Κυριακής – Αργίας».

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ με επιστολή προς τους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες στις 7 Αυγούστου ζήτησε να επιτραπεί η λειτουργία τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές και κατά προτεραιότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Κατόπιν αυτών, το πλαίσιο είναι σαφές: στις 29 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο –μόνο στη Χερσόνησο και το Μαλεβύζι- Ιωάννινα κ.α). Κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αντιλαμβάνεται το εύλογο του αιτήματος να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Γι’ αυτό άλλωστε προτείναμε να δοθεί αυτή η δυνατότητα στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αποκτούσαν έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των εμπορικών κέντρων και αλυσίδων.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις του εμπορικού κόσμου στην κατεύθυνση της περαιτέρω απελευθέρωσης της λειτουργίας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Εφόσον υπάρξουν τέτοια αιτήματα, το υπουργείο θα εξετάσει τροποποίηση του νόμου 4177, ούτως ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το 2014, αντί του 2015 που προβλέπεται με το ισχύον πλαίσιο ότι μπορεί να εκδοθούν νέες αποφάσεις από τους αντιπεριφερειάρχες.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέα επέμβαση για τον «άνθρωπο-ελέφαντα» της Κίνας


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες - Δύσκολη μάχη δίνει ο 37χρονος.

Για ακόμα μία φορά ο 37χρονος Huang Chuncai από την Κίνα ξάπλωσε στο χειρουργικό κρεβάτι προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου βάρους ενάμιση κιλού από το πρόσωπό του.

Ο άνδρας έχει χαρακτηριστεί «ο άνθρωπος- ελέφαντας» της Κίνας. Πάσχει από μια βαριά μορφή νευροϊνωμάτωσης η οποία προκαλεί τη δημιουργία μεγάλων όγκων στο πρόσωπό του με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται πλήρως τα χαρακτηριστικά του.

Λέγεται πως αποτελεί την πιο βαριά περίπτωση της νόσου που έχει ποτέ καταγραφεί.



Την Τετάρτη υποβλήθηκε σε ακόμα ένα γύρο χειρουργικών επεμβάσεων για να αφαιρεθεί ο όγκος από το αριστερό μάγουλό του.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και πλέον ο 37χρονος θα πρέπει να υποβληθεί σε άλλες δύο για να έχει υπό έλεγχο τη νόσο.



Οι όγκοι του Huang, που πριν από πέντε χρόνια έφταναν τα 15 κιλά (!) πίεζαν τόσο το σώμα του που παραμόρφωσαν τη σπονδυλική του στήλη, επηρέασαν την ανάπτυξή του και τον άφησαν σε μόνιμο πόνο.

Ο πρώτος όγκος έγινε εμφανής όταν ήταν τεσσάρων χρονών και μεγάλωνε καθώς μεγάλωνε και το αγόρι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, άφησε το σχολείο στα δέκα του λόγω του χλευασμού και της απομόνωσης που εισέπραττε από τους συμμαθητές του λόγω της όψης του.



Στα 25 του έπεσαν όλα τα δόντια του και στη συνέχεια του ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσει ή να φάει.

Λέγεται μάλιστα πως πριν από κάποια χρόνια ένα τσίρκο (!) πλησίασε τον πατέρα του ζητώντας να τον «αγοράσει» (!), αλλά εκείνος αρνήθηκε.




Διαβάστε περισσότερα...

Οι αμοιβές των εκπαιδευτών ενηλίκων στο Δημόσιο


Η ωριαία αποζημίωση των καθηγητών σε ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Από 12 έως 27 ευρώ ανέρχονται οι αμοιβές των εκπαιδευτών ενηλίκων Δημοσίων φορέων γενικής τυπικής εκπαίδευσης και μη τυπικής εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ), Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ).

Πιο αναλυτικά το ύψος της ωριαίας αμοιβής εκπαιδευτών ενηλίκων έχει εξής:

α) Μέλη ΔΕΠ:
Ι. Τακτικοί Καθηγητές σε Α.Ε.Ι 27 ευρώ.
II. Αναπληρωτές Καθηγητές σε Α.Ε.Ι 25 ευρώ.
III. Επίκουροι Καθηγητές σε Α.Ε.Ι και λοιπά μέλη ΔΕΠ 23 ευρώ.

β) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, 20 ευρώ.

γ) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος, 18 ευρώ.

δ) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 15 ευρώ.

ε) Μη πτυχιούχοι, 12 ευρώ.

στ) Εμπειροτέχνες.
Ι. 13 ευρώ.
II. 14 ευρώ.
III. 16 ευρώ.

2. Η διαβάθμιση των αμοιβών των εμπειροτεχνών εκπαιδευτών ενηλίκων σε τρεις κατηγορίες ωρομισθίων αμοιβών τελεί σε συνάρτηση με:

α) τη φύση και την ιδιαιτερότητα του αντικειμένου ενασχόλησης (συντελεστής δυσκολίας),
β) της εξειδίκευσης στο αντικείμενο,
γ) τα συνολικά χρόνια απασχόλησης στο αντικείμενο του επαγγέλματος.

Η ανωτέρω διαβάθμιση αμοιβών γίνεται ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση της διεύθυνσης του ΙΕΚ και έγκριση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Η παρούσα απόφαση αφορά τους εκπαιδευτές ενηλίκων, σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός κινδύνου 16χρονος με μηνιγγίτιδα


Είχε εισαχθεί στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παίδων Ηρακλείου.

Ξεπέρασε τον κίνδυνο ο 16χρονος μαθητής που είχε εισαχθεί με μηνιγγίτιδα στην Εντατική Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο μαθητής βγήκε από τη Μονάδα και η υγεία του έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς ο 16χρονος είχε αρχικά εισαχθεί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, σε πολύ άσχημη κατάσταση και μεταφέρθηκε κατεπειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθυστερημένη διάγνωση καταγγέλλει ο γιος καρκινοπαθούς


Η μητέρα του «έφυγε» τρεις μήνες μετά.

Για οκτώ μήνες η Diane Howell υπέφερε από έντονους πόνους στην πλάτη και την κοιλιά. Οι γιατροί της έλεγαν πως χρειάζεται φυσικοθεραπεία επειδή είχε κακή στάση σώματος.

Έπειτα από 15 επισκέψεις κι ενώ ο πόνος επιδεινωνόταν, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ειδικό.

Αλλά τότε ο πόνος στην πλάτη έγινε αβάσταχτος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Πέθανε τρεις μήνες μετά.

Τώρα η οικογένειά της, γράφει η Daily Mail, λέει πως είχε κλασικά συμπτώματα της νόσου και πως η διάγνωση θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα.

Ο γιος της Luke O’Reilly υπέβαλε επισήμως αναφορά παραπόνων στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε.

Οι πόνοι της Howell άρχισαν τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τον ιατρικό φάκελό της επισκέφθηκε κλινική στο Newark, Nottinghamshire τουλάχιστον 15 φορές μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου, όπου την είδαν πέντε διαφορετικοί γιατροί.



Εντωμεταξύ η κατάστασή της χειροτέρευε.

Μετά την τελευταία επίσκεψη παραπέμφθηκε σε γαστρεντερολόγο αλλά ο πόνος έγινε εντωμεταξύ τόσο έντονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν το ραντεβού της.

Εισήχθη στο νοσοκομείο και έξι μέρες μετά οι γιατροί την ενημέρωσαν πως έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος.

Μετά τη διάγνωση ο 28χρονος Luke άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο πληροφορίες για την ασθένεια της μητέρας του. «Δεν λέω πως γίνεται διάγνωση μέσω του διαδικτύου, αλλά τα συμπτώματα ήταν ίδια», αναφέρει.

Τελικά ο καρκίνος έκανε μετάσταση στο συκώτι, τους πνεύμονες και τη σπλήνα της άτυχης γυναίκας η οποία πέθανε τελικά το Νοέμβριο.

Ο Luke λέει πως αν τουλάχιστον η διάγνωση είχε γίνει νωρίτερα η μητέρα του θα μπορούσε να είχε περάσει τους τελευταίους μήνες της ζωής της ικανοποιώντας τις τελευταίες της επιθυμίες και ίσως να τα κατάφερνε να μοιραστεί με την οικογένειά της και αυτά τα Χριστούγεννα.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πράγματα που ήθελε», λέει ο 28χρονος, «μπορεί να είχαμε καταφέρει να είμαστε τα Χριστούγεννα μαζί. Είναι τα πρώτα μας Χριστούγεννα χωριστά».




Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα στο «Αγλαΐα Κυριακού»


Γενικεύεται ο έλεγχος στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», με παρέμβαση του κ. Ρακιτζή.

Στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» μπαίνουν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, όπου θα ελέγξουν όλες τις συμβάσεις, που έχει υπογράψει ο κ. Τομπούλογλου, από το 2012 που ανέλαβε πρόεδρος, μέχρι σήμερα.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σκληρή πραγματικότητα μέσα από μια φωτογραφία-γροθιά στο στομάχι


Χριστούγεννα στην Ελλάδα του 2013.

Την ώρα που όλοι μας γιορτάζαμε μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους τα Χριστούγεννα γευματίζοντας στο σπίτι μας, ένας συνάνθρωπός μας προσπαθούσε να βρει τα προς το ζην στον κάδο σκουπιδιών...

Μεσημέρι Χριστουγέννων κάπου στα Κάτω Πατήσια και ο άνθρωπος της φωτογραφίας δεν ασχολείται με θετικά πλεονάσματα, που σίγουρα δεν θα λύσουν κανένα του πρόβλημα...

Δεν τον απασχολεί το ότι η αιθαλομίχλη μας έχει σκεπάσει, ίσως μάλιστα και ο ίδιος στο κατάλυμά του, αν έχει και δεν ζει στο δρόμο, να καίει ακατάλληλα ξύλα για να ζεσταθεί...

Ίσως δεν θα γνωρίζει πως η χώρα στην οποία ζει, θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε λίγες μέρες...

Αυτό που ξέρει και αυτό που τον κρατάει ζωντανό είναι η πείνα του...

Ψάχνει στον κάδο των απορριμμάτων (ακόμα και αυτός είναι μισοάδειος) να βρει κάτι να την ξεγελάσει, ίσως να έχει να ταΐσει και άλλα στόματα εκτός από τον ίδιο...

Ψάχνει ίσως να βρει κάτι χρήσιμο να το κουβαλήσει με το αυτοσχέδιο καροτσάκι του (που δεν έχει πινακίδες αλλά προφανώς δεν θα ξέρει για τον πρώην υπουργό που κυκλοφορούσε στην πρωτεύουσά μας με υπερπολυτελές αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και αυτοτιμωρήθηκε με διακοπές στη Μαλαισία) και να το μεταπουλήσει για να μπορέσει να ζήσει με τα χρήματα μερικές μέρες και ώρες ακόμα...

Η σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας που όλο και περισσότερο μοιάζει να πισωγυρίζει και να ζει τις μέρες του '41 και δεν αρκεί να το αντιστρέψουμε για να γίνει '14 και ούτε να κλείσουμε τα μάτια μας για να φαίνεται καλύτερη...

Χριστούγεννα σε μια Ελλάδα που βαδίζει σκυφτή για το 2014, ψάχνοντας στα σκουπίδια την ελπίδα.




Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στο άνοιγμα των καταστημάτων αύριο μέχρι τις 23:00


Ρεπορτάζ του newsbeast.gr στην Αθήνα.

Μόνο ευχάριστα δεν θα μπορούσαν να είναι τα νέα για τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους των εμπορικών που αύριο θα εργαστούν μέχρι τις 23.00.

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στην πρωτεύουσα μέχρι μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα δεν έχει χαροποιήσει καθόλου τον εμπορικό κόσμο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbeast.gr.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι υπεύθυνοι των μικρών καταστημάτων δεν έχουν αποφασίσει για την ώρα αν θα λειτουργήσουν ή όχι ενώ οι εργαζόμενοι και οι επικεφαλής στα πολυκαταστήματα είναι φανερά δυσαρεστημένοι από την εν λόγω απόφαση. Τονίζουν μάλιστα ότι παρά τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο κέντρο της Αθήνας, οι καταναλωτές δεν θα κατεβούν στους δρόμους και λόγω του κρύου αλλά και επειδή προτιμούν εκείνη την ώρα να ξεκουραστούν. Φέρνουν μάλιστα το παράδειγμα της σημερινής εικόνας της πρωτεύουσας. Κι αυτό επειδή ούτε σήμερα οι πολίτες επέλεξαν να βγουν στα μαγαζιά λόγω των καιρικών φαινομένων. «Το ίδιο θα κάνουν και αύριο οι καταναλωτές. Αν βρέχει, ποιος νομίζετε ότι θα βγει στους δρόμους; Αφήστε που προτιμούν εκείνη την ώρα να ξεκουραστούν», λέει καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι τις 23.00 και τα αποτελέσματα της κίνησης αναμένει το υπουργείο Ανάπτυξης και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση.








Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε γιατρός ενώ εφημέρευε στο νοσοκομείο Νεάπολης


Υπέστη καρδιακό επεισόδιο και οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, γιατρός του νοσοκομείου Νεαπόλεως, ο οποίος σήμερα το πρωί και ενώ εφημέρευε υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Ο γιατρός διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αλλά παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του, δεν έγινε δυνατό να κρατηθεί στην ζωή.


Πηγή: http://www.flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυσκολεύουν οι μεταθέσεις δασκάλων, νηπιαγωγών, φιλολόγων


Αρκετές θέσεις δίνονται σε εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα με δεύτερο πτυχίο.

Συνολικά 233 εκπαιδευτικοί κάτοχοι δεύτερου πτυχίου άλλης ειδικότητας θα τοποθετηθούν σε σχολεία των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να περιορίσει τις θέσεις που θα δοθούν για τη μετάθεση των εκπαιδευτικών και συνακόλουθα πιθανόν να αυξηθούν και τα απαιτούμενα μόρια.

Ακολούθως παρουσιάζονται οι θέσεις των εκπαιδευτικών με δεύτερο πτυχίο και η κατανομή τους ανά περιοχή στις πολυάριθμες ειδικότητες των δασκάλων, νηπιαγωγών και φιλολόγων.

Συγκεκριμένα μέσα από την ανάλυση των στοιχείων διαπιστώνει κανείς ότι οι περισσότερες θέσεις προσφέρονται κατά σειρά σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και φιλολόγους.

Στους νηπιαγωγούς θα δοθούν 110 θέσεις, στους δασκάλους 70 και στους φιλολόγους 31. Όσον αφορά τις περιοχές όπου θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί αυτές είναι οι ακόλουθες:



ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΕ60
Περιοχή
Αριθμός θέσεων με δεύτερο πτυχίο
Αρκαδία
1
Α Πειραιά
2
Α Αθήνα
8
Αν.Αττική
3
Β Αθήνας
7
Γ Αθήνας
10
Δ Αθήνας
7
Δυτική Αττική
3
Αχαϊα
3
Βοιωτία
1
Γρεβενά
1
Δράμα
3
Δωδεκάνησα
3
Έβρος
2
Α Εύβοιας
2
Β Εύβοιας
1
Ζάκυνθος
1
Ηλεία
3
Ηράκλειο
1
Α Θεσσαλονίκης
11
Β Θεσσαλονίκης
6
Καβάλα
3
Καρδίτσα
1
Κοζάνη
3
Κόρινθος
2
Λακωνία
1
Λάρισα
4
Μαγνησία
2
Μεσσηνία
2
Πέλλα
1
Πιερία
2
Ροδόπη
2
Σέρρες
3
Τρίκαλα
1
Χαλκιδική
1
Χανιά
3


ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΕ70
Περιοχή
Αριθμός θέσεων με δεύτερο πτυχίο
Άρτα
1
Α Πειραιά
4
Α Αθήνα
3
Αν.Αττική
2
Β Αθήνας
4
Γ Αθήνας
4
Δ Αθήνας
4
Δυτική Αττική
3
Αχαϊα
2
Δωδεκάνησα
1
Έβρος
2
Ευρυτανία
1
Ηλεία
2
Ημαθία
1
Ηράκλειο
3
Θεσπρωτία
1
Α Θεσσαλονίκης
4
Β Θεσσαλονίκης
2
Ιωάννινα
4
Κοζάνη
1
Λάρισα
1
Μαγνησία
5
Ξάνθη
1
Πιερία
2
Ροδόπη
4
Σέρρες
1
Τρίκαλα
2
Φλώρινα
5


ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΠΕ02
Περιοχή
Αριθμός θέσεων με δεύτερο πτυχίο
Αιτωλοακαρνανία
1
Άρτα
1
Α Πειραιά
3
Α Αθήνα
2
Αν.Αττική
1
Β Αθήνας
1
Γ Αθήνας
3
Δ Αθήνας
3
Δυτική Αττική
1
Ηλεία
2
Ηράκλειο
1
Β Θεσσαλονίκης
2
Ιωάννινα
1
Κιλκίς
1
Α Κυκλάδες
1
Δ Κυκλάδες
1
Λάρισα
2
Μαγνησία
1
Πέλλα
1
Πρέβεζα
1
Τρίκαλα
1

Διαβάστε περισσότερα...