Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

«Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στη γνώση στα παιδιά με αναπηρία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τις προτεραιότητες στην Παιδεία μίλησε ο υφυπουργός.

Για τα θέματα που βάζει προτεραιότητα το υπουργείο Παιδείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Παιδείας Σιμεών Κεδίκογλου.

«Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στα παιδιά με αναπηρία στη γνώση. Έρχεται νομοσχέδιο για την τεχνολογία. Μας ενδιαφέρει η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες αλλά και η επαναξιολόγηση διδακτέας ύλης», συμπλήρωσε.

Ο αρμόδιος για την Παιδεία, υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό παρατηρητήριο βίας. «Μπαίνουμε πάνω στο μαθητή για να σπάσουμε τη σιωπή», είπε τονίζοντας ότι 13 συντονιστές λειτουργούν ανά την Ελλάδα.

Στάθηκε και στο θέμα διερεύνησης των εκπαιδευτικών λέγοντας: «Όταν ένας εκπαιδευτικός παίρνει επιπλέον άδεια και πληρώνεται παραπάνω για το μεταπτυχιακό, κανείς δεν διερευνούσε. Τώρα πια θα φέρνει χαρτί», είπε συμπληρώνοντας: «Όταν κάποιος έχει δικαστεί, δεν θα μπορεί να λαμβάνει θέσεις ευθύνης». Αναφέρθηκε και στο θέμα του εξαμήνου λέγοντας ότι αν βρεθεί ο χρόνος για τη διδακτέα ύλη, μπορεί να μην χαθεί. Ξεκαθάρισε όμως ότι το ζήτημα δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.