Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε: Πώς θα ήταν η ζωή σου αν σκεφτόσουν θετικά;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αλλαγή του τρόπου σκέψης από αρνητικό σε πιο θετικό μπορεί να φέρει αλλαγή διάθεσης και αλλαγή ζωής.

Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει μεγάλες απογοητεύσεις στη ζωή σου, πολλές φορές υιοθετεί έναν αρνητικό τρόπο σκέψης, που του προκαλεί ακόμα πιο αρνητική στάση ζωής. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε συχνά στη ψυχολογία : «Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε! » Οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να απογοητεύονται από τις δυσκολίες, που στις μέρες μας είναι και πολλές και έντονες, αλλά να κατανοούν ότι και είναι και αυτές μέρος της ζωής

Πρέπει να καταλάβουν ότι όταν βλέπουν τα πράγματα πολύ αρνητικά και έχουν υιοθετήσει τόσο αρνητικό τρόπο σκέψης, «πέφτουν» ψυχολογικά σε κατάθλιψη και άρνηση ζωής. Πρέπει να μάθουν να βλέπουν τα πράγματα πιο θετικά και να προσπαθούν να βλέπουν τα μαθήματα πίσω από τα προβλήματα, να βρίσκουν λύσεις σε πρακτικό & συναισθηματικό επίπεδο.

Η αρνητικότητα δεν σε οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε μεγαλύτερη παραίτηση και κατάθλιψη. Ότι και να έχουν βιώσει στο παρελθόν, όσες δυσκολίες και προβλήματα, με σωστή υποστήριξη από έναν έμπειρο & πεπειραμένο Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν και ξεπεράσουν και γενικά να δουν τη ζωή πιο αισιόδοξα! Αρκεί να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν δικαίωμα στη ζωή και να δουλέψουν με πίστη για αυτό!

Οι νέοι άνθρωποι πρέπει ΑΜΕΣΑ να βοηθηθούν από κάποιο ειδικό για να εξετάσουν μαζί τα τραυματικά σου βιώματα που τους έχουν στιγματίσει, να τα κατανοήσουν, να βγουν από το φαύλο κύκλο των αρνητικών σκέψεων και της κατάθλιψης, και να τοποθετήσουν τη ζωή τους σε άλλη, πιο αισιόδοξη βάση & να υιοθετήσουν άμεσα ένα πιο θετικό, ισορροπημένο & αισιόδοξο σκέψης!

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η Γνωσιακή Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία και η συνεργασία με έναν Γνωσιακό Ψυχοθεραπευτή, που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις αρνητικές σκέψεις και να τις αντικαταστήσουν με θετικές και πιο λειτουργικές. Το χρωστούν στον εαυτό τους καταρχήν και μετά στην οικογένεια τους & στη κοινωνία γενικότερα.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.