Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων σε όργιο με κοκαΐνη και ιερόδουλες - Παραιτήθηκε μετά τη δημοσίευση του βίντεο


Σοκ στη Βρετανία από την αποκάλυψη της Sun - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Τεράστιο σκάνδαλο σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο συγκλονίζει τη Βρετανία, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Sun ότι ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων, 69χρονος βαρώνος Τζον Σιούελ λαμβάνει μέρος σε όργια με κοκαΐνη και ιερόδουλες.

Στο πρωτοσέλιδό της η βρετανική εφημερίδα εμφανίζει τον Σιούελ να κάνει χρήση κοκαΐνης με ένα χαρτονόμισμα των πέντε λιρών. Σύμφωνα με την Sun το όργιο έλαβε χώρα στο διαμέρισμα του αναπληρωτή εκπροσώπου της Βουλής των Λόρδων στο Λονδίνο, ενώ τις ιερόδουλες είχε «νοικιάσει» ο πολιτικός έναντι 200 λιρών έκαστη.









-------------

Θα διενεργηθεί αστυνομική έρευνα για τις αποκαλύψεις.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων, Τζον Μπάτιφαντ Σιούελ, παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του και θα βρεθεί στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου απεικονίζεται ημίγυμνος να εισπνέει μια λευκή σκόνη από τη μύτη χρησιμοποιώντας ένα χαρτονόμισμα και ενώ διασκεδάζει με δύο γυναίκες.

Ο Σιούελ, 69 ετών, που είναι παντρεμένος, δεν έχει προς το παρόν προβεί σε κανένα σχόλιο. Η βαρόνη Φράνσις Ντ΄Σούζα, πρόεδρος της άνω Βουλής, δήλωσε ότι Σιούελ αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας αστυνομικής έρευνας. Η ίδια δε διευκρίνισε εάν εκείνος αποδέχεται ή απορρίπτει τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

Το σκάνδαλο βλέπει το φως της δημοσιότητας ενώ οι βρετανοί πολιτικοί προσπαθούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων έπειτα από το σκάνδαλο του 2009 με επίκεντρο τις δαπάνες τους.

Αποτελεί άλλωστε ειρωνεία το γεγονός ότι το βασικό καθήκον του Σιούελ στη Βουλή των Λόρδων ήταν να διασφαλίζει ότι οι συνάδελφοί του υιοθετούν την προσήκουσα συμπεριφορά.

Η συμπεριφορά του Σιούελ είναι «σοκαριστική και απαράδεκτη» επισήμανε η Ντ΄Σούζα σε μία ανακοίνωση.

«Ο Λόρδος Σιούελ παραιτήθηκε σήμερα το πρωί από την θέση του προέδρου των επιτροπών. Η Βουλή των Λόρδων θα συνεχίσει να υπεραμύνεται των υψηλών προτύπων συμπεριφοράς στη δημόσια ζωή και δεν θα ανεκτεί οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά τα πρότυπα», τόνισε η ίδια.

Η κυριακάτικη Sun έγραψε ότι ο Σιούελ ντρόπιασε τον εαυτό του και το κοινοβούλιο υπογραμμίζοντας ότι το Ουέστμινστερ, η έδρα του κοινοβουλίου, μοιάζει μερικές φορές να είναι «ένας τεράστιος βόθρος ηθικής, οικονομικής και σεξουαλικής διαφθοράς».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσωπικότητες που καταβυθίστηκαν στον μυστικισμό


Όταν το απόκρυφο καλεί την τάξη των διασήμων!

Για πολλούς, ο αποκρυφισμός μοιάζει με αστείο, αν και είναι ένα αστείο βαθιά ριζωμένο στην Ιστορία και με γερά κλαδιά στις κοινωνίες.

Την ίδια ώρα, για τους μυημένους είναι κάτι ανατριχιαστικά αληθινό που όλοι πρέπει να νιώθουν δέος μπροστά του.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια για τη φύση και τη δράση του σκοτεινού και απόκρυφου, ένα είναι σίγουρο: πολλοί έχουν εντρυφήσει στον πνευματισμό και τις μυστικιστικές σέχτες και ακόμα περισσότεροι ήπιαν νερό στο όνομά τους.

Ακόμα και προβεβλημένες προσωπικότητες όπως ο…


Ντέιβιντ Μπάουι



Ένας από τους μεγαλύτερους αναμφίβολα μουσικούς της γενιάς του και διανοούμενος καλλιτέχνης πειραματίστηκε στη δεκαετία του 1970 με τον αποκρυφισμό. Η σχεδόν εξώκοσμη μάλιστα φιγούρα του εντός συναυλιακής σκηνής είχε πολύ να κάνει με τις εξωμουσικές του αναζητήσεις εκείνη την εποχή, μπλέκοντας αποκρυφισμό και κοκαΐνη σε ένα εκρηκτικό μείγμα που θα τον έφερνε στα πρόθυρα της ψύχωσης. Ο κόσμος των πνευμάτων τον καλούσε και ο Μπάουι φοβόταν ολοένα και περισσότερο ότι θα δεχτεί επίθεση από τα δαιμονικά πνεύματα που είχε προσκαλέσει σε μυστικιστικές τελετές.

Με την κοκαΐνη να τροφοδοτεί συνεχώς την εμμονή του με τη μαγεία και τον πνευματισμό, ο Μπάουι άρχισε να φοβάται ότι οι μάγισσες θα του έκλεβαν το σπέρμα και θα έκαναν ένα παιδί με σκοπό να το θυσιάσουν! Στη δουλειά του μάλιστα της περιόδου, όπως το άλμπουμ «Station to Station», συναντάμε συχνές αποκρυφιστικές αναφορές, αν και ο ίδιος δήλωσε αργότερα ότι δεν έχει καμία ανάμνηση από την ηχογράφησή του. Φίλος ανήσυχος για την κατάστασή του τον έπεισε τελικά να δεχτεί τον εξορκισμό μιας γυναίκας που επιδιδόταν σε λευκή μαγεία. Ο εξορκισμός δούλεψε, είπε αργότερα ο Μπάουι, αν και χρονικά συνέπεσε με το κόψιμο-μαχαίρι της κοκαΐνης…

Έλβις Πρίσλεϊ



Ακόμα και ο «Βασιλιάς» ήταν εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες, αν και εδώ ήταν βαρβιτουρικά και ηρεμιστικά. Σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του Πρισίλα Πρίσλεϊ, ο Έλβις ήταν παθιασμένος με τον πνευματισμό, κάτι που ερχόταν σε τραγική βέβαια αντίθεση με τη δημόσια εικόνα του ροκά που λάτρευε τα γκόσπελ και περνούσε ως θεοσεβούμενος χριστιανός και άνθρωπος που εκτιμούσε τις παραδοσιακές αξίες. Η Πρισίλα σκιαγράφησε ωστόσο ένα σαφώς διαφορετικό πορτρέτο του, ισχυριζόμενη ότι ο Έλβις αναζητούσε συνεχώς νέους τρόπους ώστε να φτάσει σε «υψηλότερα επίπεδα συνείδησης», με τη βοήθεια των ναρκωτικών πάντα, που ενδέχεται να πυροδοτούσαν ακόμα περισσότερο την τρέλα του με το μεταφυσικό.

Η Πρισίλα ανέφερε επίσης στην αυτοβιογραφία της για την κοινή της ζωή με τον «Βασιλιά» ότι ο Έλβις διάβαζε ό,τι αποκρυφιστικό σύγγραμμα έπεφτε στα χέρια του και με τη βοήθεια των ναρκωτικών προσπαθούσε να κάνει πράξη τις τελετές υπέρβασης της πραγματικότητας. Στο τέλος το έκοψε το θέμα με τον πνευματισμό, επιστρέφοντας στην επικράτεια του χριστιανισμού και βάζοντάς τη να κάψει όλα του τα βιβλία, αν και δεν έκανε το ίδιο και με τα ναρκωτικά…

Τζίμι Πέιτζ



Δεν είναι μυστικό ότι οι γονείς πάμπολλων παιδιών κατηγορούσαν άλλοτε τους Led Zeppelin για μαγεία και αποκρυφισμό, αν και εν αγνοία τους αυτό ήταν τελικά αληθές! Εν μέρει τουλάχιστον, μιας και ο κιθαρίστας της μπάντας Τζίμι Πέιτζ ήταν ευσεβής πιστός των αποκρυφιστικών διδαγμάτων του ίδιου του σατανικού εωσφοριστή Άλιστερ Κρόουλι! Ο Πέιτζ δεν το έκρυψε μάλιστα ποτέ και αναφορές (αλλά και σύμβολα) στον πνευματισμό και τα μυστικιστικά τάγματα συναντάμε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Στη δεκαετία του 1970 μάλιστα το ενδιαφέρον του μουσικού με το υπερφυσικό τον οδήγησε στην απόκτηση του λονδρέζικου εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείου Equinox, που ήταν ταγμένο στην έρευνα του αποκρυφισμού. Ο θαυμασμός του Πέιτζ για τον Κρόουλι τον ώθησε να αγοράσει το σπίτι του μύστη στη Σκοτία, ενώ μέσω του εκδοτικού του κυκλοφόρησε κι ένα δικό του πόνημα, που οι κακεντρεχείς ήθελαν απλό αντίγραφο του φοβερού βιβλίου με ξόρκια του Άλιστερ «The Goetia» (1904). Η συλλογή του Πέιτζ με τα αυθεντικά γραπτά του Κρόουλι ήταν άλλοτε η πιο εκτεταμένη στον κόσμο…

Γουίλιαμ Μπάροουζ



Ένας από τους ηγέτες της μπίτνικ γενιάς των λογοτεχνών, ο συγγραφέας του «Γυμνού Γεύματος», έπαιρνε ανέκαθεν τη ζωή όπως ερχόταν, είτε επρόκειτο για το επόμενο μεγάλο βιβλίο του, είτε για γυροβολιά στον κόσμο, είτε για κατά λάθος φόνο της συζύγου του είτε τέλος για αποκρυφιστικά διδάγματα! Ο Μπάροουζ μυήθηκε στον μυστικισμό όταν περιηγήθηκε στη Νότια Αμερική για να πειραματιστεί με τα παραισθησιογόνα φυτά που φύτρωναν εκεί και έδιναν λέει μαγικές δυνάμεις.

Στις «Επιστολές του Γιαχέ», ο συγγραφέας εξομολογείται τις εκεί περιπέτειές του στον ποιητή του κινήματος των Μπιτ, Άλεν Γκίνσμπεργκ, κάνοντας ρητά λόγο για το νέο ενδιαφέρον του για τη μαύρη μαγεία και τις κατάρες. Η εμπλοκή του με τον αποκρυφισμό δεν σταμάτησε φυσικά εκεί, καθώς αργότερα άρχισε να τον ενδιαφέρει η πνευματική δύναμη της φωτογραφίας, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογράφοι έβγαζαν το θέμα τους από το συγκεκριμένο χρονικό και χωρικό πλαίσιο που ζούσε, με τη μοίρα του να είναι πια στα χέρια του φωτογράφου! Αργότερα μυήθηκε κανονικά σε μυστικιστικό τάγμα και ενταφιάστηκε με το δαχτυλίδι της μύησής του…

Χάινριχ Χίμλερ



Μπορεί η ιδέα που μας προσφέρει ο «Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» με τους Ναζί που αναζητούσαν την Κιβωτό της Διαθήκης να είναι εντελώς φανταστική, ο Χίμλερ ωστόσο και τα SS είχαν το θέμα τους με τον αποκρυφισμό. Ο Χίμλερ ίδρυσε μάλιστα το δικό του τάγμα, που είπε «Ahnenerbe», το οποίο χρησιμοποίησε φυσικά για τη γνώριμη προπαγάνδα της γερμανικής φυλετικής ανωτερότητας, αν και λειτούργησε παράλληλα ως όχημα για την καταβύθιση στον μυστικισμό. Δεν δίστασε μάλιστα να σκαρώσει αποστολή για το Θιβέτ ώστε να ερευνηθούν μια σειρά από αποκρυφιστικές ανατολικές φιλοσοφίες της περιοχής.

Τους Ναζί τους ενδιέφερε ιδιαίτερα η μυθολογική γη της Θούλης, απ’ όπου άντλησαν φυσικά και την απαραίτητη έμπνευση για τη δημιουργία της ακροδεξιάς μυστικιστικής οργάνωσης «Εταιρεία της Θούλης». Καθώς όμως ο Χίτλερ είχε αποκηρύξει τον μυστικισμό από την ανώτερη φυλή του, ο Χίμλερ ήταν υποχρεωμένος να κρατά τα πειράματα και τις αναζητήσεις του μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των ναζιστών αξιωματούχων. Είχε όμως το δικό το μέντιουμ, κάποιον Καρλ Μαρία Βίλιγκατ, που μπορούσε να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο ώστε να κομίσει αρχαία μυστικά, ο οποίος έγινε τόσο απαραίτητος στον Χίμλερ που έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει λίγο ακόμα στη ζωή, καθώς το μέντιουμ ήταν βαριά άρρωστο. Κι όλα αυτά κάτω από τη μύτη του στυγνού δικτάτορα…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να αποφύγεις το σιδέρωμα


Τρικ για ατσαλάκωτα ρούχα.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κύμα ομίχλης


Εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κακομεταχείριση παιδιών στο Ισραήλ - Κάθειρξη έως και 20 ετών αν είσαι Παλαιστίνιος και πετάς πέτρες


Υπογράφουν ομολογίες υπό το καθεστώς βίας, σε γλώσσες που δεν καταλαβαίνουν.

Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατηγορεί το Ισραήλ ότι καταφεύγει σε «μη δικαιολογημένη χρήση βίας» εναντίον παιδιών Παλαιστινίων, τα οποία εξαναγκάζει να υπογράφουν ομολογίες υπό απειλή και σε γλώσσα την οποία δεν καταλαβαίνουν.

Οι κακομεταχειρίσεις αυτές «αντιβαίνουν στους ισχυρισμούς των ισραηλινών δυνάμεων ότι σέβονται τα δικαιώματα του παιδιού», αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία υπογραμμίζει πως, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ καταγγέλλεται «εδώ και χρόνια», οι παραβιάσεις αυτές συνεχίζονται, «ενώ δεν θα ήταν περίπλοκο να διορθωθούν, αν η ισραηλινή κυβέρνηση το επεδίωκε πραγματικά».

Η HRW βασίζεται σε μαρτυρίες -και φωτογραφίες- τεσσάρων αγοριών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία το Ισραήλ έχει προσαρτήσει, ηλικίας 11, 12 και 15 ετών, καθώς και ενός 14χρονου κοριτσιού και ενός 15χρονου αγοριού που κατοικούν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες και αξιωματικούς από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Όταν ενημερώθηκαν γι' αυτές τις μαρτυρίες, ο στρατός και η αστυνομία του Ισραήλ αρνήθηκαν να εξετάσουν συγκεκριμένα καθεμιά από τις περιπτώσεις αυτές, διαβεβαιώνει η ΜΚΟ που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη. Αρκέσθηκαν να υποστηρίξουν πως σέβονται τις διαδικασίες κατά τις συλλήψεις, καθώς «ενημερώνουν τα παιδιά για τα δικαιώματά τους».

Η HRW συνάντησε τον Ρασίντ Σ., 11 ετών, ο οποίος είπε ότι δέχθηκε «γροθιές και κλωτσιές» για να εξαναγκασθεί να υπογράψει ομολογίες στην εβραϊκή γλώσσα, την οποία δεν καταλαβαίνει. Κατά τη σύλληψή του, τον Νοέμβριο, οι ισραηλινοί αστυνομικοί έριξαν εναντίον του μια χειροβομβίδα κρότου και στη συνέχεια του κάλυψαν το κεφάλι μ' έναν αδιαφανή κουκούλα. Μετά τον υποχρέωσαν να παραμείνει επί μία ώρα στο ύπαιθρο, γυμνός σε χειμωνιάτικες θερμοκρασίες. Η ΜΚΟ διευκρινίζει πως έχει φωτογραφίες από τη σύλληψη και από μώλωπες στα πόδια του αγοριού που επιβεβαιώνουν την αφήγησή του.

Ο ΟΗΕ και οι ΜΚΟ καταγγέλλουν τακτικά τις κακομεταχειρίσεις που ο ισραηλινός στρατός επιφυλάσσει στα παιδιά των Παλαιστινίων, ενώ κάθε χρόνο 500 έως 700 απ' αυτά εμφανίζονται ενώπιον των ισραηλινών στρατοδικείων, σύμφωνα με την οργάνωση Defence for Children International. Σύμφωνα με τη UNICEF, η ισραηλινή νομοθεσία είναι η μόνη στον κόσμο που επιτρέπει να δικάζεται ένα παιδί από στρατοδικείο από την ηλικία των 12 ετών.

---------------

«Απάνθρωπη η ποινή» λένε οι Παλαιστίνιοι – «Δίκαιη» την χαρακτηρίζουν οι Ισραηλινοί.
Το κοινοβούλιο του Ισραήλ επέβαλε σήμερα αυστηρότερες ποινές που φθάνουν έως και τα 20 χρόνια κάθειρξης για όσους εκτοξεύουν πέτρες σε οχήματα ή στους δρόμους, μία κίνηση την οποία ένας παλαιστίνιος αξιωματούχος χαρακτήρισε ρατσιστική και υπερβολική.

Με ψήφους 69-17 οι βουλευτές αποφάσισαν να αυξήσουν τις ποινές αργά χθες, εγκρίνοντας μία νομοθεσία που προτάθηκε έπειτα από το κύμα των παλαιστινιακών διαδηλώσεων που σημειώθηκε πέρυσι στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Η ανοχή προς τους τρομοκράτες τερματίζεται σήμερα. Όποιος εκσφενδονίζει πέτρες είναι τρομοκράτης και μόνο μία κατάλληλη ποινή μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο και δίκαιη τιμωρία», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αγελέτ Σακέντ, του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Εστία.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστινίους και στην ισραηλινή αστυνομία εκφυλίζονται συχνά σε βίαιες συγκρούσεις και το να εκσφενδονίζουν πέτρες έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης των Παλαιστινίων από την εποχή της πρώτης παλαιστινιακής εξέγερσης (Ιντιφάντα) εναντίον της ισραηλινής κατοχής στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Από το 2011, τρεις Ισραηλινοί, ανάμεσά τους ένα μωρό και ένα κορίτσι, έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από πέτρες που εκτοξεύθηκαν εναντίον των οχημάτων στα οποία επέβαιναν.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί υπερβολική βία, περιλαμβανομένων και πραγματικών πυρών, κατά την καταστολή παλαιστινιακών διαδηλώσεων, προκαλώντας δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς.

Ο νέος νόμος προβλέπει έως και 20ετή κάθειρξη για όποιον εκσφενδονίζει πέτρες εναντίον ενός οχήματος με πρόθεση να προκαλέσει σωματική βλάβη και δεκαετή κάθειρξη αν η πρόθεση δεν έχει αποδειχθεί.

Οι εισαγγελείς σε τέτοιες περιπτώσεις ζητούν συνήθως ποινές όχι πάνω από τρία χρόνια όταν το αδίκημα δεν έχει ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό.

Ο Καντούρα Φάρες, επικεφαλής του Συλλόγου Παλαιστινίων Κρατουμένων, μίας οργάνωσης που αναλαμβάνει την υπεράσπιση Παλαιστινίων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, χαρακτήρισε τον νέο νόμο «ρατσιστικό».

«Ο νόμος είναι απαίσιος και αντιβαίνει στον βασικό κανόνα ότι η ποινή πρέπει να αντιστοιχεί στο αδίκημα», είπε.

Ο νόμος θα καλύπτει μία περιοχή που περιλαμβάνει την Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά όχι και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τη δικαιοδοσία του ισραηλινού στρατού.

Το Ισραήλ καταθέτει 1.000 μηνύσεις τον χρόνο για εκτόξευση πετρών, σύμφωνα με την ισραηλινή Κνεσέτ.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντιμετωπίζει έναν αυξανόμενο αριθμό εκκλήσεων να αναλάβει δράση μετά τις παλαιστινιακές διαδηλώσεις το 2014 εναντίον του πολέμου στη Γάζα και την επίθεση εναντίον ενός έφηβου Παλαιστίνιου που Ισρααηλινοί έκαψαν ζωντανό σε αντίποινα για τη δολοφονία τριών έφηβων Ισραηλινών από παλαιστίνιους μαχητές.

Τη νέα νομοθεσία είχε προτείνει η προκάτοχος του Σακέντ, η κεντρώα Τζίπι Λίβνι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Oι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων


Κλιματιζόμενες αίθουσες ανοιχτές για τους κατοίκους, διαθέτει από αύριο ο δήμος Αθηναίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην Αθήνα τα επόμενα 24ωρα.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οκτώ Λέσχες Φιλίας από τις10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ,όσο το επιβάλλουν οι υψηλές θερμοκρασίες:

1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη & Δύμης, τηλ. 2108223946

2. Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044, 2109200269

3. Λέσχη Φιλίας “Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου: Χελντράιχ 15, τηλ. 2109240403

4. Λέσχη Φιλίας Κάτω Πετραλώνων: Αθηνοδώρου 61, τηλ. 2103425513

5. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμονος 9, τηλ. 2105140877,

6. Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου: Αχαρνών 37, τηλ. 2102012334

7. Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900

8. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 2106459890


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες του υπ. Οικονομικών προς τις τράπεζες για τη διευκόλυνση επιχειρήσεων


Τα αιτήματα που πρέπει να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Αναλυτικές οδηγίες στις ειδικές επιτροπές που λειτουργούν στις τράπεζες, σχετικά με το ποια αιτήματα επιχειρήσεων πρέπει να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα και ποια δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ορίζεται η σύσταση ειδικών υποεπιτροπών, ανά πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, για την έγκριση συναλλαγών.

Ειδικότερα:

Οι αρμοδιότητες των ανωτέρω υποεπιτροπών συνίστανται στην εξέταση και αξιολόγηση αιτημάτων πελατών νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών, οι οποίοι αιτούνται:

-εκτέλεση πληρωμών έναντι παραστατικών (π.χ. τιμολόγια, προτιμολόγια, φορτωτικές, κ.λπ.),

-άνοιγμα νέων ενέγγυων πιστώσεων και πιστώσεων σε αναμονή και

-έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών, προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, το ημερήσιο εγκριτικό όριο των Ειδικών Υποεπιτροπών για κάθε τράπεζα ανά εργάσιμη ημέρα ορίζεται:

Από 0 έως 100.000 ευρώ ανά πελάτη (με μια ή περισσότερες ημερήσιες συναλλαγές) και
εντός του ορίου ποσού που καθορίζεται και ανακοινώνεται από την Επιτροπή σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά.
Οι ως άνω συναλλαγές περιλαμβάνονται στο αναλυτικό αρχείο με τα αιτήματα που διαχειρίζεται η τράπεζα και προσμετρώνται στο ημερήσιο συνολικό εγκριτικό όριο.

Το μηνιαίο εγκριτικό όριο των Ειδικών Υποεπιτροπών ανά πελάτη για κάθε τράπεζα δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μέση μηνιαία αξία των εισαγόμενων εμπορευμάτων και πρώτων και βοηθητικών υλών κατά την προηγούμενη χρήση, μέσω του συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος.

Ο έλεγχος για τη συνδρομή της ως άνω προϋπόθεσης γίνεται από την τράπεζα, η οποία ζητεί κάθε αναγκαίο παραστατικό και έγγραφο από τον πελάτη.

Τα αιτήματα που αφορούν νέες ενέγγυες πιστώσεις, πιστώσεις σε αναμονή και εγγυητικές επιστολές θα υποβάλλεται κατά το άνοιγμα ή έκδοση στην Υποεπιτροπή του πιστωτικού ιδρύματος ή στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, μέσω της τράπεζας, ανάλογα με το ύψος της συναλλαγής και θα καλύπτουν όλες τις παρεπόμενες με την συναλλαγή πράξεις (τροποποίηση, εκτέλεση, πληρωμή) εφόσον δεν αλλάζει το ύψος της συναλλαγής.

Για την εξυπηρέτηση πελατών φυσικών προσώπων, οι οποίοι αιτούνται εκτέλεση πληρωμών προς το εξωτερικό ή αναλήψεις μετρητών, επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση ικανοποίηση των αιτημάτων α) πασχόντων από σοβαρά προβλήματα υγείας και β) για εξαιρετικούς κοινωνικούς λόγους, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων.

Το μηνιαίο όριο διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο (με μία ή περισσότερες συναλλαγές). Το εν λόγω μηνιαίο όριο για φυσικά πρόσωπα δεν συμπεριλαμβάνεται στο ημερήσιο εγκριτικό όριο κάθε τράπεζας. Οι πληρωμές που αφορούν στην κάλυψη ίδιων λειτουργικών εξόδων των τραπεζών. εμπίπτουν ομοίως στα ανωτέρω όρια και ως εκ τούτου προσμετρώνται στο ημερήσιο συνολικό εγκριτικό όριο του εκάστοτε πιστωτικού ιδρύματος.

Οι μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό, οι οποίες εμπίπτουν στα στοιχεία ε), στ), ζ), η), θ), ιβ), ιγ), και ιδ) της παραγράφου 11 του άρθρου πρώτου της από 18.7.2015 ΠΝΠ δεν προσμετρώνται στο ημερήσιο συνολικό εγκριτικό όριο της εκάστοτε τράπεζας. Επίσης, δεν προσμετρώνται:

-ενέγγυες πιστώσεις εισαγωγών, πιστώσεις σε αναμονή, εγγυητικές εξωτερικού έκδοσης τράπεζας που λειτουργούν στην Ελλάδα,

-ενέγγυες πιστώσεις στις οποίες προστέθηκε βεβαίωση από τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα,

-τριτεγγυημένα και λοιπά χρηματόγραφα που συνδέονται με εισαγωγές,

-προθεσμιακές υποχρεώσεις από διακανονισμό αξιών προς είσπραξη που συνδέονται με εισαγωγές, εφόσον η πράξη έκδοσης, βεβαίωσης και τριτεγγύησης ολοκληρώθηκε πριν την τραπεζική αργία, δηλαδή, πριν την 28η Ιουνίου 2015, δεδομένου ότι οι εν λόγω πράξεις συνδέονται με ανέκκλητες ανειλημμένες υποχρεώσεις των τραπεζών που δημιουργήθηκαν πριν την τραπεζική αργία έναντι αντισυμβαλλομένων μερών, σύμφωνα με τους οικείους Ομοιομόρφους Κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και τις διεθνείς πρακτικές. Για την αξιολόγηση των αιτημάτων που εμπίπτουν στις εγκριτικές αρμοδιότητες των Ειδικών Υποεπιτροπών, απαιτείται να ικανοποιούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

-τα αιτήματα των πελατών πρέπει να συνοδεύονται από παραστατικά (πχ. τιμολόγια, φορτωτικές κ.λπ.), επαρκή για την τεκμηρίωση της φύσης των συναλλαγών και της αναγκαιότητας εκτέλεσής τους, καθώς και από υπεύθυνη δήλωση του πελάτη στην οποία θα δηλώνει ότι τα εν λόγω παραστατικά δεν έχουν προηγουμένως υποβληθεί προς έγκριση μέσω άλλης τράπεζας.

-η τράπεζα τηρεί πλήρες και αναλυτικό αρχείο του συνόλου των αιτημάτων που λαμβάνει και πρέπει να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να παρέχει στοιχεία/αναφορές για την πορεία τους, σε περίπτωση που ζητηθεί από την Επιτροπή.

-η Ειδική Υποεπιτροπή θα θεσπίσει διαδικασίες διαχείρισης και προτεραιοποίησης των αιτημάτων πελατών, λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό περιθώριο πληρωμής, π.χ. ληξιπρόθεσμα τιμολόγια, pro forma, cash on delivery (COD), κ.λπ. και, στις περιπτώσεις εισαγωγής, τη φύση του εισαγόμενου προϊόντος και την αναγκαιότητά του για τη διαφύλαξη του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος.

Προς διευκόλυνση των τραπεζών, επισυνάπτεται ενδεικτικός πίνακας με την ανά κατηγορία προτεραιοποίηση πληρωμών για εισαγόμενα αγαθά και υπηρεσίες:

- Πρώτη Προτεραιότητα

Φάρμακα
Καύσιμα, Ενέργεια
Τρόφιμα, Ευπαθή προϊόντα
Πρώτες ύλες για παρασκευή βασικών τροφίμων
Υλικά Συσκευασίας για όλα τα αγαθά της κατηγορίας προτεραιοποίησης
- Δεύτερη Προτεραιότητα

Πρώτες ύλες για παρασκευή κατεργασμένων προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή
Προϊόντα ή υλικά- μηχανήματα για τη δημιουργία ή παρασκευή προϊόντων ή υποδομών που αποσκοπούν στη δημόσια υγεία, ασφάλεια και κοινωνική πρόνοια
Είδη που συνδέονται άμεσα με την λειτουργία και ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού
Εποχικά είδη που αποσκοπούν στη διαφύλαξη του κοινωνικού συμφέροντος όπως, ενδεικτικά, σχολικά είδη
- Τρίτη Προτεραιότητα

Λοιπά είδη μέσης αναγκαιότητας για τη καθημερινή διαβίωση (ένδυση, υπόδηση, κ.λπ.).
Είδη που προάγουν το βιοτικό επίπεδο (ψυχαγωγία, διασκέδαση, κ.λπ.).
Λοιπά είδη (είδη πολυτελείας μη απαραίτητα για κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, κ.λπ.).
Πληρωμή τιμολογίων παροχής υπηρεσιών νομικών, οικονομοτεχνικών συμβούλων, κ.λπ.
Μέσω της ως άνω διαδικασίας, η Ειδική Υποεπιτροπή διασφαλίζει την κατανομή του συνολικού εγκριτικού ορίου σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες της τράπεζας, προς ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

Η Ειδική Υποεπιτροπή εξετάζει τα αιτήματα των πελατών νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών, λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό/συναλλακτικό προφίλ των πελατών, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής τους σχέσης με την τράπεζα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς ξεκίνησαν οι πρώτοι άνθρωποι να ψήνουν το κρέας


Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έτσι απέφευγαν τις τροφικές δηλητηριάσεις.

Οι πρώτοι άνθρωποι μπορεί να ξεκίνησαν να μαγειρεύουν την τροφή τους, έτσι ώστε να κάνουν το κρέας από τα ψοφίμια πιο ασφαλές για την υγεία τους, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Ανθρωπολόγοι από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναφέρουν, ότι οι πρόγονοί μας που αναζητούσαν κρέας ανάμεσα σε ψοφίμια ζώων, κινδύνευαν από την έκθεσή τους σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα βακτηρίων.

Ισχυρίζονται, ότι το ψήσιμο του κρέατος σε αναμμένα κάρβουνα μπορεί να σκοτώσει την πλειοψηφία των βακτηρίων που αναπτύσσονται στα ψοφίμια, κάνοντάς το πιο ασφαλές για κατανάλωση από τους ανθρώπους.

Όπως αναφέρουν, η πρακτική αυτή βοήθησε στη αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των πρώτων ανθρώπων, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση σε μια πλούσια πηγή κρέατος, πριν από την ανάπτυξη όπλων που έκανε το κυνήγι πιο αποτελεσματικό.

Τα ευρήματα αυτά παρέχουν ισχυρή στήριξη στις θεωρίες, που υποστηρίζουν ότι μεγάλο μέρος από την ποσότητα του κρέατος στο οποίο είχαν πρόσβαση οι πρώτοι άνθρωποι ήταν από το «καθάρισμα» των ψοφιμιών που άφηναν άλλοι θηρευτές.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ήταν ο καθηγητής Richard Wrangham από το τμήμα Ανθρώπινης Εξελικτικής Βιολογίας του περίφημου αμερικανικού πανεπιστημίου.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες τους γράφουν στην έρευνά τους -που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Human Evolution- το εξής: «Το κρέας από ψοφίμια ζώων συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας διατροφής των πρώτων Homo. Δεν είναι γνωστός όμως ο χρόνος που ξεκίνησαν για πρώτη φορά να μαγειρεύουν την τροφή τους. Μία πιθανότητα είναι, ότι η πρακτική αυτή ξεκίνησε από τους πρώτους Homo, όπως προβλέπουν τα βιολογικά αποδεικτικά στοιχεία. Το μαγείρεμα αυξάνει την αποτελεσματική ενεργειακή αξία του κρέατος και το μαγειρεμένο κρέας έγινε περισσότερο προτιμητέο από το ωμό. Επομένως, τα ανθρωποειδή που συνέλλεγαν κρέας από ψοφίμια είχαν αυξημένο ενεργειακό κέρδος, αυξάνοντας την πρόσβασή τους σε μία ακόμη υψηλής ποιότητας πηγή τροφής».

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ακόμη, ότι τα ευρήματά τους υποστηρίζουν την άποψη ότι η κατανάλωση κρέατος από ψοφίμια οδήγησε τους πρώτους ανθρώπους στην έκθεση σε μεγαλύτερους πληθυσμούς βακτηρίων και πως το ψήσιμο της τροφής μείωσε σημαντικά την έκθεσή τους σε αυτούς.

Ανάμεσα στους κόλπους των ανθρωπολόγων υπάρχει μια σύγκρουση απόψεων, ως προς το αν και κατά πόσο οι πρώτοι άνθρωποι ξεκίνησαν να τρέφονται με κρέας μέσα από το κυνήγι, ή την πρακτική της «εκκαθάρισης» ψοφιμιών.

Ο καθηγητής Wrangham και οι συνεργάτες του αναφέρουν, ότι υπάρχει ένας ολοένα αυξανόμενος όγκος αποδείξεων, ότι οι πρώτοι άνθρωποι έτειναν να εκμεταλλεύονται οποιαδήποτε μορφή κρέατος ήταν διαθέσιμη και πως το μαγείρεμα της τροφής προέκυψε ως αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι, μαζί με τους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες και τους χιμπατζήδες, τα πρώτα μέλη του ανθρώπινου γένους πρέπει να αντιμετώπισαν προβλήματα με τους παθογόνους μικροοργανισμούς από το ωμό κρέας που συγκέντρωναν από ψοφίμια. Το πώς έλυσαν αυτό το πρόβλημα είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα».

ancestors


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε 10 μέρες θα επανεξεταστούν τα όρια ανάληψης από τις τράπεζες


Πληροφορίες για πλεόνασμα από το μηχανισμό του ELA μετέφερε ο Στουρνάρας στην ΕΣΕΕ.

Σε 10 ημέρες θα επανεξεταστούν τα όρια ανάληψης από τις τράπεζες, δήλωσε σήμερα η ΕΣΕΕ με βάση ενημέρωση από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία υπάρχει πλεόνασμα από τον μηχανισμό του ELA. Ήδη, η ΕΣΕΕ ζήτησε την αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών από τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα 1.250 ευρώ εβδομαδιαίως ή 5.000 ευρώ το μήνα.

Σε ενημερωτικό σχετικά με τα μέτρα για την εξομάλυνση των εισαγωγών που ελήφθησαν την Παρασκευή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, η ΕΣΕΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

-Η σημαντικότερη χαλάρωση των capital controls είναι η αύξηση του ορίου της αξίας των εμβασμάτων που θα εγκρίνονται από κάθε τράπεζα για εισαγωγές έως 100.000 ευρώ ημερησίως ανά πελάτη, ενώ πάνω από το όριο των 100.000 ευρώ τα αιτήματα θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου. Μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση των περιορισμών διακίνησης κεφαλαίων, καθώς θα πλησιάσουμε περισσότερο, στο μέσο όρο των μηνιαίων αναγκών του εξωτερικού εμπορίου. Τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν τη τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

-Εξετάζεται λύση και στο πρόβλημα των επιταγών που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν και δεν μπορούν να πληρωθούν λόγω έλλειψης ρευστότητας. Η πρόταση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για δυνατότητα εξόφλησης των ακάλυπτων επιταγών ως το τέλος Σεπτεμβρίου, χωρίς να ενεργοποιηθεί ο «Τειρεσίας», φαίνεται να έχει γίνει δεκτή από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και αναμένεται η έκδοση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα στοχεύει στη διευκόλυνση όλων όσων έχουν εκδώσει επιταγές και δεν έχουν πληρώσει λόγω της επιβολής των capital controls. Μετά τη τραπεζική αργία, περίπου το 30%, δηλαδή σχεδόν μία στις τρεις επιταγές δεν έχουν αντίκρυσμα και απαιτείται αλλαγή του νόμου της προθεσμίας των οκτώ ημερών πριν σφραγιστούν, γιατί πολλοί κινδυνεύουν να μπουν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία, χωρίς να έχουν ευθύνη, καθώς περιμένουν να εισπράξουν για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

-Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 24 Ιουλίου, γίνονται διευκολύνσεις για τη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στις επιχειρήσεις, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων. Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται, το ανώτατο όριο ανάληψης μετρητών ανέρχεται στις 50.000 ευρώ ημερησίως για τις ναυτιλιακές εταιρείες και κατά περίπτωση για άλλους κλάδους της οικονομίας που τεκμηριώνουν εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό. Η υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1561-24/7/15 δίνει παράλληλα την δυνατότητα σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό να έχουν μαζί τους χαρτονομίσματα -σε ευρώ ή άλλο νόμισμα- μέχρι του ορίου των 2.000 ευρώ.

- Η ΕΣΕΕ ζήτησε από τις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος να ενημερώσει εγκαίρως με εγκυκλίους τα 2.500 υποκαταστήματα για τις τραπεζικές εργασίες που είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν στις επιχειρήσεις-πελάτες τους. Επίσης αναμένει τις νέες υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες θα επιλύονται τα πρακτικά προβλήματα που βεβαίως συνεχίζουν να υπάρχουν καθημερινά, στις τραπεζικές συναλλαγές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για οικονομική κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ


Θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της προσωρινής διαχειρίστριας της παλαιάς ΕΡΤ.

Να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμυρίων ευρώ της προσωρινής διαχειρίστριας της παλαιάς ΕΡΤ, Αφροδίτης Γουγά, αλλά και συνεργατών της, ζητεί με απόφαση του το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο, μετά από προσφυγή της προσωρινής διοίκησης της ΕΡΤ, αντικατέστησε την κ. Γουγά και τοποθέτησε στη θέση της ως νέο διαχειριστή τον παλαιό διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα, όμως, διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με στόχο να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας Αφροδίτης Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.

Η δικαστική απόφαση (αρίθμ. 6457/2015) πιθανολογεί ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στην διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ η οποία έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρουαζιερόπλοιο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στη Χίο


Στην περιοχή υπήρχε πυκνή ομίχλη.
Με ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, που μετέφερε 25 παράτυπους μετανάστες, συγκρούσθηκε το πρωί της Κυριακής το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», στα ανατολικά του λιμανιού της Χίου.

Η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Τσεσμέ και δεν επέτρεπε ορατότητα πάνω από 10 μέτρα.

Σοβαρές ζημιές φαίνεται πως υπέστη το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου, ευτυχώς όμως, δίχως να τραυματιστεί κανένας άνδρας του Λιμενικού που επέβαιναν στο ναυαγοσωστικό, αλλά και κανένας από τους 25 μετανάστες που βρίσκονταν στο σκάφος και οι οποίο είχαν περισυλλεγεί από τη θάλασσα λίγη ώρα πριν από το ατύχημα.

Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου, ενώ το σκάφος του λιμενικού ήδη ανελκύστηκε προκειμένου να επιθεωρηθεί από τεχνικό κλιμάκιο. Το κρουαζιερόπλοιο αφού επιθεωρηθεί στο λιμάνι από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα αναμένεται να συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του.

delphin_voyager_0


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαλαρίνες εκτός σκηνής


Κάνουν δουλειές του σπιτιού με τις πουέντ και στις μύτες.

Συνήθως τις βλέπουμε με κοστούμια και πάνω στη σκηνή και σπάνια έως καθόλου στους δικούς τους χώρους, στα σπίτια τους. Ο φωτογράφος David Perkins αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για τις μπαλαρίνες και να δείξει χορευτές και χορεύτριες έτσι όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.

Ο Perkins δημιούργησε μια σειρά από πορτραίτα, που παρουσιάζουν την άλλη πλευρά της ζωής των χορευτών. Υπό τον τίτλο Home Stage, η σειρά παρουσιάζει εύκαμπτα σώματα χωρίς όμως κοστούμια, όμορφα πρόσωπα χωρίς μακιγιάζ, απλά μπαλαρίνες που απλά είναι ο εαυτός τους.

Οι χορεύτριες, μαγειρεύουν στην κουζίνα όντας στις μύτες, φορούν πουεντ, κάνουν ασκήσεις, τεντώματα, ακούνε μουσική, στρώνουν το κρεβάτι τους…




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο κέντρο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο


Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε κοντέινερ με απορρίμματα στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου, σβήστηκε από 12 άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο με 5 οχήματα και με την έγκαιρη επέμβαση τους κατόρθωσαν να αποτρέψουν την επέκταση της στον εσωτερικό του χώρο του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικος εκβίαζε 17χρονη με γυμνές φωτογραφίες της


Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων με θύμα 17χρονη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, στην οποία εμπλέκεται 17χρονος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία της μητέρας της 17χρονης, σύμφωνα με την οποία, η ανήλικη συνομιλούσε με άγνωστο άτομο μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και του απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Η ανήλικη δέχτηκε στη συνέχεια προσωπικό μήνυμα από άλλο προφίλ, που την ενημέρωνε ότι κατέχει φωτογραφίες της και την απείλησε ότι αν δεν του αποστείλει άλλες δύο φωτογραφίες της, θα μοιράσει αυτές που έχει ήδη στην κατοχή του και σε άλλα άτομα.

Η 17χρονη αρνήθηκε και το άτομο αυτό απέστειλε κάποιες από τις φωτογραφίες της σε διαδικτυακούς της φίλους, ενώ προσέγγισε και άλλα ανήλικες για να του δώσουν αντίστοιχες φωτογραφίες, ζητώντας από μία να συνευρεθεί μαζί του, με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.

Ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 17χρονου, σε περιοχή της Αττικής και ταυτοποιήθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής των δύο επίμαχων προφίλ και ότι είχε διαγράψει τις προαναφερθείσες φωτογραφίες της ανήλικης. Βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τάμπλετ, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τέλος, η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλη Αυγούστου η πιθανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Παιδείας


Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Αριστείδη Μπαλτά με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αφού πρώτα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως». Τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ώστε να ξεκινήσει η συζήτησή του.

Μπορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις ενστάσεις τους για το πολυνομοσχέδιο αλλά όπως δήλωσε στενός συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στο news.gr το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα και υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα ψηφιστεί από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ως προς τον πιθανό χρόνο ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αυτό τοποθετείται χρονικά στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου της ΔΟΕ.

Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων επιβεβαιώνεται και από τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για τη συνάντησή της με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και συνεργατικό κλίμα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε εκτενώς το δραματικό φαινόμενο των μαζικών απολύσεων σε πολλά ιδιωτικά σχολεία τις τελευταίες εβδομάδες. Σε αυτήν, παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε η πρόσφατα απολυμένη εκπαιδευτικός κ. Χριστοφορίδου Σοφία που υπηρετούσε επί 20 χρόνια στην Ελληνογερμανική Αγωγή Παναγέα-Σάββα.

Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε στον Υπουργό αναλυτικά στοιχεία για περίπου 150 καταγγελίες σύμβασης που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα. «Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολύσεις αυτές είναι τμήμα μόνο του κύματος διώξεων που έχουν εξαπολύσει ορισμένοι ιδιοκτήτες, καθώς πλέον οι περισσότερες διοικήσεις ιδιωτικών σχολείων δεν αποστέλλουν στοιχεία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους. Η απολυμένη εκπαιδευτικός κ. Χριστοφορίδου μίλησε για την άδικη, αναιτιολόγητη απόλυσή της μετά από πολύχρονη και επιτυχή υπηρεσία στο σχολείο που υπηρετούσε και για το γεγονός ότι με την ισχύουσα νομοθεσία οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία είναι αναλώσιμοι» τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Επίσης συζητήθηκε αναλυτικά το ζήτημα των δράσεων που μπορούν να κάνουν τα ιδιωτικά σχολεία. Η ΟΙΕΛΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς με τη σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου «χτυπιέται» η γραφειοκρατία των παρεκκλίσεων, ενώ παράλληλα δίδεται η δυνατότητα στα ιδιωτικά σχολεία να πραγματοποιήσουν όσες δράσεις επιθυμούν, πέραν των 40 ωρών του διευρυμένου ωρολόγιου προγράμματος υπό δύο προϋποθέσεις: 1. Τον έλεγχο των δράσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και 2. Τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (έκδοση διοριστηρίων) των εκπαιδευτικών που εργάζονται στις δράσεις αυτές.

Μεταξύ των άλλων αναφέρονται στο δελτίο τύπου τα ακόλουθα:

Διατυπώθηκε και από τις δύο πλευρές η άποψη ότι η φορολόγηση με 23% ΦΠΑ των φροντιστηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των κέντρων ξένων γλωσσών είναι παράλογη και πλήττει ευθέως τη λαϊκή οικογένεια που είναι υποχρεωμένη να στέλνει τα παιδιά της σε αυτές τις δομές εκπαίδευσης, καθώς και τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα «πληρώσουν» το κόστος με νέες περικοπές μισθών ή απολύσεις.

Περιγράφηκε από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ το σοβαρό ζήτημα της εκτεταμένης ανομίας στην πιστοποίηση προσόντων που παρέχουν ιδιωτικοί φορείς της εκπαίδευσης. Τονίστηκε η ανάγκη για συστηματικό δημόσιο έλεγχο σε κάθε τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, έτσι ώστε να επικρατούν συνθήκες ισονομίας στην απονομή τίτλων σπουδών και επαγγελματικών προσόντων και να αρθεί έτσι το «πάγωμα» που η Κομισιόν έχει επιβάλει στην αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Συμφωνήθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα διεξαχθεί αναλυτικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα.

Για τα προαναφερθέντα ζητήματα, όπως και για τα υπόλοιπα φλέγοντα θέματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση (υπηρεσιακή κατάσταση εκπαιδευτικών, αναπληρωτές, έλεγχος ιδιωτικών σχολείων, παραβιάσεις της εργατικής και της εκπαιδευτικής νομοθεσίας) ο Υπουργός Παιδείας κάλεσε την Ομοσπονδία να καταθέσει το επόμενο διάστημα σύντομο υπόμνημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πύρινη λαίλαπα σαρώνει τη νότια Γαλλία


Σχεδόν 700 πυροσβέστες επιχειρούν αλλά η έντασή της δεν μειώνεται.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται κοντά στο Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία, η οποία έχει καταστρέψει περίπου 6.000 στρέμματα μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ ενισχύσεις με δυνάμεις πυροσβεστών καταφθάνουν από όλη τη Γαλλία για να μετάσχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Από χθες βράδυ και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, περίπου 300 πυροσβέστες εστάλησαν ως ενισχύσεις από διάφορες περιοχές για να συνδράμουν στο έργο των 380 συναδέλφων τους από τo νομό Ζιρόντ και τους γύρω νομούς.

Η φωτιά «προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς δεν σταματά να εντείνεται» δήλωσε ο Σιμόν Μπερτού, τοπικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος είπε ότι η φωτιά έχει κάψει από την Παρασκευή που ξέσπασε στις 14.30' τοπική ώρα, περίπου 6.000 στρέμματα, εκτός των 2.000 στρεμμάτων που κάηκαν μέσα σε λίγες ώρες χθες στο Σεν-Ζαν-ντ΄Ιλάκ, μόλις 20 χλμ. από το Μπορντό.

Περίπου 150 σπίτια εκκενώθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή Πεσάκ, ενώ ήδη είχαν εκκενωθεί άλλα 120 νοικοκυριά στο Σεν-Ζαν-ντ΄Ιλάκ το βράδυ της Παρασκευής.

Τέσσερα Canadair και ένα βομβαρδιστικό νερού Dash που είχαν σταματήσει τις επιχειρήσεις τη νύχτα, άρχισαν ξανά σήμερα το πρωί το έργο της κατάσβεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ αναμένεται σήμερα στο Σεν-Ζαν-ντ΄Ιλάκ για να επισκεφθεί το κέντρο επιχειρήσεων, να συναντήσει πυροσβέστες και κατοίκους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινήσεις Τσακαλώτου για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων


Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες του για την προσέλκυση επενδύσεων 315 δις ευρώ.

Το φθινόπωρο του 2015 έχει τεθεί ως χρονικός στόχος για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Το Ταμείο που θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο για την υλοποίηση του «Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη», θα χρησιμοποιεί μεγάλο φάσμα χρηματοδοτικών εργαλείων και στόχος είναι να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην κινητοποίηση κεφαλαίων για επενδύσεις. Έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που διαβιβάστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, ενημερώνει για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος.

Όπως ειδικότερα υπενθυμίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, το «Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη» (σχέδιο Γιούνκερ) σκοπεύει να κινητοποιήσει πρόσθετες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις τουλάχιστον 315 δις ευρώ για την επόμενη τριετία 2015-2017. Το σχέδιο αυτό αποτελείται από τρεις πυλώνες:

1. Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων - (EFSI), το κύριο εργαλείο του Σχεδίου.

2. Κατάλογο επενδυτικών έργων στην ΕΕ (προβλέπεται να σχεδιαστεί ευρωπαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα επενδυτικών σχεδίων, ενώ ο υπάρχων «Διαύλος» που συνέταξε η Κοινή Ομάδα Δράσης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Κρατών - Μελών, δεν ισχύει πλέον και δεν συνδέεται με το σχέδιο Γιούνκερ).

3. Βελτίωση επενδυτικού περιβάλλοντος στην ΕΕ.

Όπως εξάλλου επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) αποτελεί στην ουσία μια εγγύηση που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τον όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων ή ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων), όχι προς ιδιώτες, προκειμένου:

-να αναλάβει περισσότερο κίνδυνο στις επενδυτικές του δραστηριότητες και

-να χρησιμοποιήσει μεγάλο φάσμα χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως δάνεια, εγγυήσεις, αντεγγυήσεις, ενδιάμεση χρηματοδότηση, πιστωτική ενίσχυση, συμμετοχή στο κεφάλαιο με ίδια ή οιωνεί ίδια κεφάλαια, μεταξύ άλλων,μέσω εθνικών αναπτυξιακών τραπεζών ή οργανισμών, επενδυτικών πλατφορμών ή ταμείων.

«Στόχος», όπως τονίζει ο κ. Τσακαλώτος είναι «η κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για επενδύσεις και στήριξη ΜΜΕ και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι οι πρόσθετες επενδύσεις ύψους 315 δις ευρώ, προβλέπεται να προκύψουν ως εξής:

Στο νέο Ταμείο θα διατεθούν 16 δις ευρώ σε εγγυήσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 5 δις ευρώ από την ΕΤΕπ (σύνολο 21 δις ευρώ). Από αυτά ο όμιλος ΕΤΕπ, με τα εργαλεία που διαθέτει, προβλέπεται να υπογράψει συμβάσεις έργων ύψους περί τα 60 δις ευρώ (μόχλευση από τον όμιλο ΕΤΕπ). Το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 315 δις ευρώ προβλέπεται να καλυφθεί από άλλες πηγές, κυρίως ιδιώτες επενδυτές.

Το ΕΤΣΕ θα συσταθεί εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με Εταιρική Συμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και της ΕΤΕπ.

Το Ταμείο:

-θα επικεντρώνεται σε οικονομικά και τεχνικά βιώσιμα έργα, χωρίς τομεακή ή γεωγραφική κατανομή κονδυλίων. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει προκαθορισμένο ποσό για την Ελλάδα όπως για κανένα-κράτος μέλος.

-Θα συμπληρώνει και θα εμπλουτίζει τα εν εξελίξει προγράμματα της ΕΕ και τις παραδοσιακές δραστηριότητες της ΕΤΕπ («προσθετικότητα»)

Οι τομείς στους οποίους θα δραστηριοποιείται το Ταμείο δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, καθώς ο Κανονισμός για το ΕΤΣΕ βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Συμβουλίου και Ε. Κοινοβουλίου. Απώτερος στόχος είναι να ιδρυθεί το Ταμείο έως το Σεπτέμβριο του 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών για το ΦΠΑ οι φροντιστηριούχοι


Διαδοχικές συναντήσεις ΟΕΦΕ με θεσμικούς παράγοντες και βουλευτές.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας συνεχίζει τον αγώνα της για την εξαίρεση των Φροντιστηρίων από το ΦΠΑ και συνακόλουθα την ελάφρυνση των οικογενειών από την επιβάρυνση των διδάκτρων. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν , όπως προκύπτει από δελτίο τύπου της, συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, το Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών και τους βουλευτές κκ Φορτσάκη και Λοβέρδο. Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση προ ολίγων ημερών και με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Κατανόηση από τον Κουράκη στο δίκαιο αίτημα της ΟΕΦΕ

Αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Φ.Ε. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, τον Ά Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Κετζετζή και το Γενικό Γραμματέα, κ. Άρη Τεμεκενίδη συνάντησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Α. Κουράκη και του εξέθεσε το ζήτημα της υπαγωγής των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23%.Επίσης έγινε αναλυτική συζήτηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπ. Παιδείας κ. Γεώργιο Μπουγελέκα για τα ζητήματα του κλάδου καθώς επίσης και του Πολυνομοσχεδίου. Ο κ.Κουράκης εκφράστηκε με συμπάθεια και κατανόηση απέναντι στο δίκαιο αίτημα της Ο.Ε.Φ.Ε. να εξαιρεθούν τα φροντιστήρια από την επιβάρυνση του Φ.Π.Α.

Γ.Γ Υπουργείου Οικονομικών: Προσπάθεια αναστολής του μέτρου

Το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7, αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Φ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, τον Ά Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Κετζετζή και το Γενικό Γραμματέα, κ. Άρη Τεμεκενίδη συνάντησε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Σ.Παπακωνσταντίνου και εξέθεσε την αντίθεση της για την υπαγωγή των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. 23%.Το αίτημα της Ο.Ε.Φ.Ε. αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλευρά του Υπουργείου και σημειώθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να ανασταλεί το μέτρο και να επιλυθεί το πρόβλημα στα πλαίσια του διαλόγου.

Φορτσάκης: Συνδρομή στην υπεράσπιση των απόψεων της ΟΕΦΕ

Την Πέμπτη 23/7 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ.Γιάννη Βαφειαδάκη και τον Α΄ Αντιπρόεδρο, κ. Σπύρο Κετζετζή συνάντησε τον κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και συζήτησε το ζήτημα της υπαγωγής των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α 23%.Ο κ. Φορτσάκης δήλωσε ότι θα συνδράμει στην υπεράσπιση των απόψεων της Ο.Ε.Φ.Ε. εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο αυτό.

Συνάντηση με τον πρώην υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο

Το απόγευμα της Πέμπτης 23/7 αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Φ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, τον Ά Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Κετζετζή, τον Β΄ Αντιπρόεδρο, κ. Νίκο Ρουσάκη καθώς και τον Δ΄ Αντιπρόεδρο, κ. Κώστα Αθανασιάδη, συναντήθηκε με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τέως Υπουργό Παιδείας. Συζήτησε το θέμα της ένταξης των φροντιστηρίων σε καθεστώς Φ.Π.Α. με συντελεστή 23% και εξέθεσε αναλυτικά τις απόψεις της Ο.Ε.Φ.Ε. για το μέτρο αυτό το οποίο πλήττει καίρια την οικονομία της μέσης ελληνικής οικογένειας, η οποία αδυνατεί ν΄ ανταπεξέλθει εξαιτίας της επιβάρυνσης των διδάκτρων με Φ.Π.Α. 23%.

Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες της Πολιτείας αλλά και με εκπροσώπους των κομμάτων για να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα του κλάδου ώστε να εξαιρεθούν τα φροντιστήρια και να ελαφρυνθεί η ελληνική οικογένεια από την επιβάρυνση των διδάκτρων με Φ.Π.Α.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβολισμοί στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας


Συναγερμός στις Αρχές που αναζητούν τους δράστες.

Ανθωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον δράστη ή τους δράστες που προσπάθησαν το πρωί να σπάσουν με ένα αυτοκίνητο τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί στην πλατεία Κονκόρντ, για τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας.

Αμέσως, Γάλλοι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ αλλά το όχημα - ένα Renault Twingo σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες - διέφυγε. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι δύο επιβαίνοντες στο όχημα διέφυγαν, προφανώς δίχως να τραυματιστούν.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί και μόλις οι αστυνομικοί είχαν ολοκληρώσει την τοποθέτηση των οδοφραγμάτων για την κούρσα, στο σημείο όπου οι ποδηλάτες θα περάσουν για την ολοκλήρωση του αγώνα αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Φυσικά, αμέσως σήμανε συναγερμός. Η περιοχή πλέον έχει κατακλυστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση του οχήματος


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών στην Ιταλία


Έρευνα για ανθρωποκτονία εκ αμελείας.

Η έκρηξη την Παρασκευή σε εργοστάσιο βεγγαλικών, κοντά Μπάρι της νοτιοανατολικής Ιταλίας, έχει προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, μετά τον θάνατο χθες ενός βαρύτατα τραυματισμένου, ανακοίνωσαν σήμερα νοσοκομειακές πηγές.

Η εισαγγελία του Μπάρι διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονία εκ αμελείας, ώστε να διαλευκάνει τα αίτια του δυστυχήματος, ο απολογισμός του οποίου ενδέχεται να αυξηθεί. Ένας επίσης βαριά τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα φορτηγάκι φέρεται να εξερράγη αρχικά, προκαλώντας στη συνέχεια σειρά εκρήξεων στο εσωτερικό του εργοστασίου, το οποίο παράγει βεγγαλικά για τις τοπικές γιορτές.

Οι εκρήξεις διήρκεσαν περίπου μία ώρα και ήταν αιτία να ξεσπάσει φωτιά. Οι διασώστες, ανάμεσά τους και πυροσβέστες, χρειάστηκε να επέμβουν με δύο αεροσκάφη Canadair για να μην εξαπλωθεί η φωτιά σε δάσος κοντά στο εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τις εικόνες της ιταλικής τηλεόρασης, και οι εγκαταστάσεις έχουν αποκλειστεί για τη διενέργεια έρευνας.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας "το συντομότερο δυνατό".

Εκρήξεις τέτοιου είδους συμβαίνουν συχνά στην Ιταλία και κάθε χρόνο αρκετοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε ανάλογα περιστατικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ινδία… με τα πόδια!


Μια απίστευτη περιπέτεια 511 ημερών - Δείτε φωτογραφίες.

Ακόμα και στις διακοπές μας οι περισσότεροι δεν απέχουμε από την τεχνολογία. Η εξάρτησή μας παραμένει και απλώς εκδηλώνεται με άλλο τρόπο: βγάζουμε διαρκώς φωτογραφίες με τα κινητά μας, τις ανεβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούμε smartphone για να πάμε από ένα μέρος σε ένα άλλο.

Ένα νεαρό ζευγάρι ωστόσο επέλεξε να τα κάνει όλα με τον… πατροπαράδοτο τρόπο. Άφησαν πίσω τα κινητά τους στο σπίτι τους στη Βουλγαρία και πήγαν με τα πόδια μέχρι την Ινδία- χωρίς καν να ανέβουν σε αεροπλάνο!

Ο 25χρονος Boris Kanev από τη Βουλγαρία, η 31χρονη Marta Martinez Samalea από την Ισπανία και η... γάτα τους μοιράστηκαν μια απίστευτη περιπέτεια 511 ημερών κάνοντας οτοστόπ, μεταξύ άλλων, στην Τουρκία, τον Καύκασο, το Ιράκ και το Ιράν, την κεντρική Ασία, την Κίνα και τη Μιανμάρ για να καταλήξουν στην Ινδία.

«Αυτό που θέλαμε πραγματικά να κάνουμε ήταν ένα ταξίδι χωρίς αεροπλάνο. Σκεφτόμαστε να μετακινηθούμε με βαν ή με ποδήλατα αλλά μας αρέσει πολύ και το οτοστόπ και μας φάνηκε ωραίος τρόπος να γευτούμε την καθημερινή ζωή σε πολλά μέρη, να γνωρίσουμε ανθρώπους και ιστορίες που δεν θα βλέπαμε αλλιώς», λέει η Marta στη Daily Mail.

«Είχαμε ως στόχο να φτάσουμε στην Ινδία μετακινούμενοι μόνο στο έδαφος. Ήταν μια καλή αφορμή να δούμε τι υπάρχει μέχρι να φτάσουμε εκεί. Αρχικά ήταν όλα πολύ αβέβαια αν και είχαμε μια ιδέα για τις δυσκολίες και τη γραφειοκρατία που θα αντιμετωπίζαμε», συνεχίζει.

«Αφήσαμε το σπίτι μας στη Σόφια τον Οκτώβρη και μέσω Τουρκίας φτάσαμε στον Καύκασο όπου περάσαμε τον χειμώνα. Με την άνοιξη μετακινηθήκαμε στη Μέση Ανατολή, διασχίσαμε έρημο, στέπα και βουνά μέχρι την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία. Εκεί πιστέψαμε πως το ταξίδι μας τελείωνε και πως για την Ινδία θα έπρεπε να πάρουμε αεροπλάνο. Όμως περάσαμε τελικά από τη Μιανμάρ και μπήκαμε στην Ινδία από τα βορειοανατολικά. Έκτοτε ταξιδεύουμε μέσα στην Ινδία γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας κάθε κρατίδιο που διασχίζουμε».

Το ζευγάρι ζει προφανώς λιτά και βασίζεται στο οτοστόπ και τους χάρτινους χάρτες- αφού δεν έχει spartphone- αλλά και την καλοσύνη των αγνώστων.

«Η εμπιστοσύνη που δείξαμε σε αγνώστους σίγουρα αξίζει τον κόπο. Έτσι ήρθαμε κοντά σε τόσα σπίτια, αυλές, κήπους, συναντήσεις και συζητήσεις. Αποκτήσαμε καλούς φίλους που ελπίζουμε να ξαναδούμε. Τώρα όταν ανοίγουμε έναν χάρτη της Ασίας δεν βλέπουμε μόνο τοπία και μνημεία αλλά ένα ολόκληρο βιβλίο με καθημερινές ιστορίες», προσθέτει η Marta.

Υπήρξαν βέβαια και κάποια απρόοπτα στο ταξίδι τους και οι δύο ταξιδιώτες αντιμετώπισαν και δυσκολίες. Αλλά η συνολική εμπειρία είναι εκπληκτική.

«Για την Ινδία δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε, πέντε μήνες μοιάζουν τίποτα σε αυτό το αχανές σύμπαν. Με λίγη τύχη θα είμαστε σπίτι πριν τα Χριστούγεννα και θα κάνουμε πεζοπορία και βόλτες στη βουλγαρική ύπαιθρο», καταλήγουν.




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...