Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Οκτώ οι νεκροί από την έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών στην Ιταλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα για ανθρωποκτονία εκ αμελείας.

Η έκρηξη την Παρασκευή σε εργοστάσιο βεγγαλικών, κοντά Μπάρι της νοτιοανατολικής Ιταλίας, έχει προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, μετά τον θάνατο χθες ενός βαρύτατα τραυματισμένου, ανακοίνωσαν σήμερα νοσοκομειακές πηγές.

Η εισαγγελία του Μπάρι διενεργεί έρευνα για ανθρωποκτονία εκ αμελείας, ώστε να διαλευκάνει τα αίτια του δυστυχήματος, ο απολογισμός του οποίου ενδέχεται να αυξηθεί. Ένας επίσης βαριά τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα φορτηγάκι φέρεται να εξερράγη αρχικά, προκαλώντας στη συνέχεια σειρά εκρήξεων στο εσωτερικό του εργοστασίου, το οποίο παράγει βεγγαλικά για τις τοπικές γιορτές.

Οι εκρήξεις διήρκεσαν περίπου μία ώρα και ήταν αιτία να ξεσπάσει φωτιά. Οι διασώστες, ανάμεσά τους και πυροσβέστες, χρειάστηκε να επέμβουν με δύο αεροσκάφη Canadair για να μην εξαπλωθεί η φωτιά σε δάσος κοντά στο εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τις εικόνες της ιταλικής τηλεόρασης, και οι εγκαταστάσεις έχουν αποκλειστεί για τη διενέργεια έρευνας.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας "το συντομότερο δυνατό".

Εκρήξεις τέτοιου είδους συμβαίνουν συχνά στην Ιταλία και κάθε χρόνο αρκετοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε ανάλογα περιστατικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.