Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

«Ο Κένεντι ήταν δίγαμος ή δεν παντρεύτηκε ποτέ την Τζάκι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκλάλυψη βόμβα στο νέο βιβλίο του Σέιμουρ Χερς για τη ζωή του προέδρου.

Ήταν 12 Σεπτεμβρίου 1953 όταν ο τότε όμορφος μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ παντρεύτηκε τη Ζακλίν Μπουβιέ, κάνοντας τη την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Βέβαια ήδη από τότε μέχρι και σήμερα, λίγο πριν την 28η Ιουλίου (η Τζάκι Κένεντι Ωνάση θα έκλεινε τα 86 χρόνια αν δεν είχε φύγει από τη ζωή το Μάιο του 1994) ένα μυστήριο εξακολουθεί να πλανάται για το αν ήταν η πρώτη ή η δεύτερη σύζυγος του δολοφονηθέντος προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, καθώς και αν τελικά τον παντρεύτηκε.

Είναι πολλές οι ιστορίες που εδώ και χρόνια θέλουν τον αγαπητό πρόεδρο των ΗΠΑ που παντρεύτηκε τη Ζακλίν Μπουβιέ, να έχει ήδη παντρευτεί την πανέμορφη ξανθιά Ντούρι Μάλκολμ. Κάτι αντίστοιχο υποστηρίζει και ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Σέιμουρ Χερς, δημοσιογράφος των ΝΥΤ και συγγραφέας του βιβλίου για τη ζωή του JFK, «The dark side of Camelot». Για την ακρίβεια ο βραβευμένος δημοσιογράφος αμφιταλλαντεύεται ανάμεσα σε δύο εκδοχές, εκείνη που θέλει την Τζάκι Κένεντι να μην είναι η πρώτη σύζυγος του Τζον Κένεντι ή αυτή που υποστηρίζει πως το ζευγάρι δεν είχε παντρευτεί ποτέ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πηγές του Χερς το 1947 ο νεαρός τότε Τζον Κένεντι που είχε ήδη βάλει ως στόχο την υποψηφιότητα για την προεδρία, παρευρέθηκε σε ένα πάρτι στο Παλμ Μπιτς, όπου μέθυσε και έφυγε τα ξημερώματα συνοδευόμενος από την γνωστή κοσμική Ντιούρι Μάλκομ, με την οποία τελικά παντρεύτηκε σε ειρηνοδικείο της Φλόριντα.

Ο Χερς υπογράμμισε στην βρετανική Daily Mail, ότι παρά τις διαψεύσεις πηγές του ανέφεραν ότι υπήρξε αυτός ο γάμος. Βασιζόμενος σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του Κένεντι, μεταξύ των οποίων και ένας άνδρας ονόματι Τσαρλς Σπάλντινγκ.



Συμπληρώνει μάλιστα πως μόλις ο Τζόζεφ Κένεντι για τον γάμο αυτό πανικοβλήθηκε, εφόσον η Ντιούρι Μάλκομ, μία γυναίκα που είχε ήδη στο ενεργητικό της δυο γάμους, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τον γεμάτο φιλοδοξία γιο του. Ο πατέρας Κένεντι έκανε τα πάντα ώστε αυτός ο γάμος να μην διαρρεύσει και έριξε στο παιχνίδι τους δυο γιους του, αδελφούς του Τζον, Τζακ και Ρόμπερτ, ώστε να επιβληθούν στον Τύπο για να μην περάσει ποτέ η είδηση του γάμου.

Έξι χρόνια αργότερα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953, μετά βαΐων και κλάδων, ο Τζον Κένεντι παντρεύτηκε την Τζάκι. Ο δημοσιογράφος των New York Times, επιμένει ότι αυτός ο γάμος δεν είναι κανονικός, αφού ποτέ δεν υπήρξαν στοιχεία που να δηλώνουν ότι ο πρώτος του γάμος είχε τελειώσει με ένα διαζύγιο. Από την άλλη υπογραμμίζει την μαρτυρία-που αποτελεί και δημόσια έκθεση- ενός σχεδιαστή γενεαλογικών δέντρων, ερασιτέχνη μεν γνώστη δε, ότι πράγματι υπήρξε γάμος του Κένεντι με την Μάλκομ.

Σύμφωνα με τον Χερς, δεν αποκλείεται ο Τζον Κένεντι και η Ντιούρι Μάλκομ, να μην πήραν ποτέ διαζύγιο, άρα ήταν και οι δυο τους δίγαμοι! Μάλιστα, ο Χερς αναφέρει ότι υπάρχει μία γυναίκα, στενή φίλη του Τζον Κένεντι, που του είχε πιστοποιήσει τον γάμο του με την Μάλκομ και του είχε ζητήσει να μην αναφερθεί σε αυτόν, επιβεβαιώνοντάς του ταυτόχρονα ότι ο Τζον Κένεντι δεν είχε κάνει νόμιμο γάμο με τη Τζάκι.

Το 1996, η πέτρα του σκανδάλου Ντιούρι Μάλκομ -12 χρόνια πριν πεθάνει- έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με το φημολογούμενο μυστικό γάμο της με τον Τζον Κένεντι, λέγοντας: «Δεν θα παντρευόμουν ποτέ τον Τζον Κένεντι για όλο το τσάι της Κίνας. Αν θέλεις να ξέρεις την αλήθεια, δεν έδινα δεκάρα για αυτούς τους Ιρλανδούς. Αυτός ο γέρος ο Τζο ήταν ένας απαίσιος άνθρωπος».

Ο Χερς, εκτός των ισχυρισμών του. έχει δώσει στη δημοσιότητα και τα παρακάτω ντοκουμέντα, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το πρώτο αντανακλά την ύπαρξη του γάμου, μέσα από όσα γράφονται σε αναφορά των αρχείων του FBI, την πρώτη χρονιά του JFK στον Λευκό Οίκο...



Στην περίπτωση του δεύτερου όμως πρόκειται για ιδιωτικό έγγραφο του σχεδιαστή γενεαλογικών δέντρων, που δείχνει ότι στην 11η γενιά, υπάρχει γάμος της Ντιούρι Μάλκομ (τρίτος στη σειρά) με τον Τζον Φ.Κένεντι,γιο του Τζόζεφ Π. Κένεντι, που υπήρξε πρέσβης στην Αγγλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.