Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Φωτογραφία… εξωγήινου αναστατώνει το Διαδίκτυο


Μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Reddit κάνει το γύρο του Διαδικτύου ξεσηκώνοντας, για άλλη μία φορά, τις θεωρίες περί εξωγήινων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας χρήστης του Reddit ανέβασε αυτή τη φωτογραφία που απεικονίζει τον «εξωγήινο», σημειώνοντας κάτω από αυτή, «Η αδερφή του φίλου μου βρήκε αυτό το πλάσμα στην αυλή της... Υπάρχει κάποιος που έχει ιδέα τι μπορεί να είναι; San Jose CA».



Με το που ανέβηκε η φωτογραφία ξεκίνησε ένας "χορός" απαντήσεων στο τι μπορεί να είναι αυτό το παράξενο πλάσμα.

Σύμφωνα με τη Mirror, κάποιος ανέφερε ότι πρόκειται για έναν εξωγήινο, ενώ ο χρήστης Oxdeadf001, που δήλωσε ότι είναι βιολόγος, απάντησε ότι δεν μπορεί να δώσει καμία σαφή απάντηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον δάγκωσε και του έκοψε το δάχτυλο για… δύο ευρώ


Διαβάστε την απίστευτη ιστορία που έγινε στην Κάρπαθο.

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε ένας κάτοικος της Καρπάθου,που πριν από 6 χρόνια, δάγκωσε και έκοψε τον δείκτη του αριστερού χεριού ενός 60χρονου συμπατριώτη του μετά από διαφωνία που είχαν για 2 ευρώ.

hf

Σύμφωνα με την «Ροδιακή», το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω καταδίκασε χθες σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή τον κατηγορούμενο.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε ο 60χρονος και είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, μετέτρεψε την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος και επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επεισόδιο που κόστισε το δάκτυλο στον 60χρονο, σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2009 στα γραφεία του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Καρπάθου, μέλη του οποίου ήταν κατηγορούμενος και παθών.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση σε δίκη, ο 60χρονος είχε καταγγείλει στον πρόεδρο του Σωματείου πως κατά διαστήματα έλειπαν χρήματα από το κοινό ταμείο φιλοδωρημάτων που διέθεταν και ανέφερε ως υπεύθυνο για αυτό τον κατηγορούμενο.

Ο πρόεδρος του σωματείου κάλεσε στο τηλέφωνο τον κατηγορούμενο προκειμένου να του κάνει συστάσεις και μετά από λίγη ώρα ο τελευταίος πήγε στα γραφεία όπου και αφού έριξε μία καρέκλα προς τον 60χρονο, του έπιασε το αριστερό χέρι και του δάγκωσε τον δείκτη με αποτέλεσμα να του το κόψει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η «διαφορά» των χρημάτων που αποτέλεσε και την αφορμή για το όλο επεισόδιο ήταν μόλις δύο ευρώ!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Αν το παιδί δεν γράφει κάθε μέρα μία σελίδα, μην περιμένετε ποτέ να γράψει»


Ο Ιωάννης Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ζητά στροφή στις παραδοσιακές δεξιότητες της γραφής.

«Αν το παιδί δεν γράφει κάθε μέρα μία σελίδα, μην περιμένετε ποτέ να γράψει. Αν γράφει πέντε εκθέσεις ή δέκα τον χρόνο, τι έγινε; Δεν έγινε τίποτε… Το παιδί πρέπει να γράφει κάθε μέρα'».

Ο Ιωάννης Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), οµότιµος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, μιλά για την επίκαιρη, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη στροφής του ελληνικού σχολείου στις παραδοσιακές δεξιότητες της γραφής και ανάγνωσης ακριβείας, ως απάντηση στην αποσυγκέντρωση, που συνεπάγεται η έκθεση των μαθητών στα νέα ψηφιακά μέσα.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας -εποπτευόμενο από το υπουργείο Παιδείας Εθνικό Ίδρυμα για τη Γλώσσα- ο καθηγητής επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας μίας κουλτούρας γραφής, με έμφαση στη μεσαία κλίμακα, ήτοι ο μαθητής να μπορεί να συνοψίζει κάποιο θέμα σε μία σελίδα, με συνοχή και γλωσσική ακρίβεια και εξηγεί, πώς '«η ψηφιακότητα με εκπαιδευτικό νου και παιδευτική αξία'» δύναται να ενσωματώσει, με τρόπο δημιουργικό, τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Προτείνει δε να εφαρμοστούν στο ελληνικό σχολείο τα '«national standards for language'» και εκτιμά πως οι φωτισμένοι δάσκαλοι μπορούν να απαλλάξουν τους μαθητές τους από την «καταδίκη της παπαγαλίας», ενώ υποστηρίζει ότι ένα μέτριο ή κακό σχολικό βιβλίο δε συνιστά απροσπέλαστο εμπόδιο σε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο με στόχους και αρχές.

Σκοπός του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, που υπηρετείται μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις του, είναι η εισαγωγή μίας νέας κουλτούρας γραφής στα προγράμματα διδασκαλίας των Ελληνικών. «Το σημαντικό είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής. Ένας εργοδότης θέλει τον υπάλληλο ή το στέλεχος, που θα μπορεί να συνοψίσει αυτό, το οποίο θέλει να πει, μέσα σε μία σελίδα, π.χ. να γράψει το executive summary, ή να διαβάσει ένα νομοθέτημα, να σταχυολογήσει τα στοιχεία, που ενδιαφέρουν, και σε μία - δύο σελίδες να προτείνει, τι πρέπει να γίνει, με μεγάλη σαφήνεια. Αυτό όλοι διαμαρτύρονται ότι οι δικοί τους άνθρωποι δε μπορούν να το κάνουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να γράψουν αυτό που λέμε, στη μεσαία κλίμακα της σύνθεσης'», λέει ο κ. Καζάζης.

Όπως διευκρινίζει, αυτό συμβαίνει, διότι «'έκθεση στο σχολείο μαθαίνουμε να γράφουμε σε 3-4 σελίδες, εδώ και 20 χρόνια ο Χρήστος Τσολάκης έβαλε τη δημιουργία της παραγράφου, το κύτταρο του λόγου- έχουμε δηλαδή τη μικρή κλίμακα και τη μεγάλη, όμως μας λείπει η μεσαία κλίμακα, να μπορούμε, σε 250 ή 300 λέξεις, να συνοψίσουμε τα πράγματα, με συνοχή και με γλωσσική ακρίβεια'».

«Δημιουργούμε, λοιπόν, μία κουλτούρα γραφής στη μεσαία κλίμακα, ώστε το project του παιδιού να μην είναι μεγάλο, να είναι ένας σύντομος, ακριβής και συνεκτικός λόγος. Αυτό γίνεται με την προσήλωση και την καθημερινή γραφή. Αν το παιδί δε γράφει κάθε μέρα μία σελίδα, μην περιμένετε ποτέ να γράψει. Αν γράφει πέντε εκθέσεις ή δέκα τον χρόνο τι έγινε; Δεν έγινε τίποτε… Το παιδί πρέπει να γράφει κάθε μέρα, σε οποιοδήποτε μάθημα, θρησκευτικά, αρχαία, λατινικά, γεωγραφία ή οτιδήποτε…», προσθέτει ο καθηγητής.

Γράφουμε μία σελίδα την ημέρα… Συνιστά η προτροπή αυτή επιστροφή σε εκπαιδευτικές μεθόδους του παρελθόντος; '«Θα σας έλεγα ότι δεν είναι καθόλου του παρελθόντος, ίσα- ίσα είναι πολύ επίκαιρα τώρα, ανάγνωση και γραφή αυτού του είδους'», απαντά ο κ.Καζάζης, εξηγώντας ότι '«σήμερα στο διαδίκτυο ο μαθητής βρίσκει τα πάντα και έχει όλες τις ευκολίες, όμως εκεί, στην ανάγνωση, η τεράστια δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης χάνεται, καθώς η οθόνη του έχει το κομμάτι που ζήτησε, τις πληροφορίες, που είναι 3-4 αράδες και παραδίπλα έχει οδηγίες πλοήγησης, φωτάκια που ανάβουν, διαφημίσεις και αυτό αμέσως αποσυγκεντρώνει το παιδί, με αποτέλεσμα η γραφή πολλές φορές να είναι cut and paste'».

«Ο κριτικός αναγνώστης του σχολείου δεν είναι το παιδί, που παίρνει τη σελίδα, την αποστηθίζει και σαν το φωτοτυπικό μηχάνημα την αναπαράγει, αλλά το παιδί, το οποίο του δίνεις ένα πρόβλημα, ξέρει να πλοηγηθεί, να μαζέψει από τους ψηφιακούς πόρους αυτά που του χρειάζονται, με τους κανόνες της λογικής, κάνει το ξεκαθάρισμα, μετά συνθέτει γράφοντας πραγματικά ένα καλό ελληνικό κείμενο και με τους κανόνες της ρητορικής το παρουσιάζει, για να πείσει. Αυτό πρέπει να κάνει το σχολείο και αυτό βοηθάμε εμείς τα παιδιά να κάνουν» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΕΓ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Selfie υπό… περιορισμό ο Πιστόριους


Σάλος έχει προκληθεί από μια selfie που έβγαλε ο παίκτης του ράγκμπι και φίλος του Όσκαρ Πιστόριους με τον καταδικασμένο σε κατ’ οίκον περιορισμό παραολυμπιονίκη.

Δεν φτάνουν οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην κοινή γνώμη από τη μετατροπή της ποινής φυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από μόλις ένα χρόνο πίσω από τα κάγκελα, ήρθε και ένα άλλο περιστατικό να ενοχλήσει την κοινή γνώμη.

Ο επιστήθιος φίλος του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη και αθλητής του Ράγκμπι, Μπρετ Σάρμαν, έβγαλε μια selfie από την έπαυλη όπου διαμένει πλέον υπό κράτηση ο Πιστόριους και τη δημοσίευσε στο Twitter. Λίγη ώρα μετά και λόγω του σάλου που προκλήθηκε στα social media την απέσυρε και δικαιολογήθηκε λέγοντας πως η φωτογραφία είναι παλιά, χωρίς όμως να πείσει κανέναν.

inner

Ο Πιστόριους ήταν κουμπάρος του Σάρμαν, όταν εκείνος παντρεύτηκε τον Οκτώβριο του 2014, ένα μήνα πριν καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Και τότε είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες από το γαμήλιο πάρτι με τον Πιστόριους να δείχνει ευδιάθετος και ξέγνοιαστος, προκαλώντας ξανά την κοινή γνώμη και την οικογένεια του θύματος.

Ο Σάρμαν είναι συνηθισμένος σε προκλητικές συμπεριφορές, καθώς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 είχε αποβληθεί από την ομάδα ράγκμπι Νορθάμπτον Σέιντς, όταν πριν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μο Φάρα ειρωνεύτηκε την καταγωγή του γράφοντας στο Twitter «Καλή τύχη Μοχάμεντ που θα τρέξεις για το Πακι… Ε, εννοώ τη Μεγάλη Βρετανία».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποβλήθηκε στην Κομισιόν το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης


Προβλέπονται 4,7 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η οριστική έγκριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, το οποίο υποβλήθηκε στην Κομισιόν στην τελική του μορφή, αφού προηγουμένως πραγματοποιήθηκε συστηματική διαβούλευση με τους εταίρους και διαπραγμάτευση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ, προκειμένου να ενσωματωθούν σχόλια και παρατηρήσεις της Επιτροπής επί του αρχικά υποβληθέντος Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα προβλέπει 4,7 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή αναμένεται να κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης άνω των 6 δισ. ευρώ, και διαρθρώνεται γύρω από τους δύο στόχους: Πρώτον, στη μετάβαση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας σε ένα ισχυρό και βιώσιμο αγρoδιατροφικό μοντέλο και δεύτερον, στη συνολικότερη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της χώρας ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της ελληνικής υπαίθρου. «Παραλάβαμε ένα σχέδιο Προγράμματος», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, «που είχε επιστρέψει από την Κομισιόν κυριολεκτικά διάστικτο από παρατηρήσεις και σχόλια. Το αναμορφώσαμε ριζικά και το επανυποβάλλαμε, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της ίδιας της υπαίθρου τα επόμενα χρόνια». Μέσα από το πρόγραμμα, συμπλήρωσε, φιλοδοξία είναι να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας ύφεσης και να επιταχυνθεί η αειφόρος ανασυγκρότηση των αγροτικών περιοχών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή αρκούδα από τροχαίο στα Σιάτιστα


Ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες του οχήματος δεν τραυματίστηκαν.

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα σημειώθηκε στον κάθετο άξονα Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή, όπου παρά το γεγονός ότι έχει τοποθετηθεί υπερ-υψηλή ενισχυμένη περίφραξη νέου τύπου, η αρκούδα κατάφερε να εισέλθει από κόμβο που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων.

ΑΡΚΟΥΔΑ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» βρέθηκε άμεσα στο σημείο του ατυχήματος μαζί με την τροχαία Καστοριάς, αλλά η αρκούδα ήταν ήδη νεκρή.

Έφερε πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και πιθανότατα πέθανε ακαριαία, ενώ ο οδηγός και οι υπόλοιποι επιβάτες του οχήματος δεν τραυματίστηκαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορφανοτροφείο καλείται να πληρώσει φόρους 39.000 ευρώ!


Φόρους ύψους 39.000 ευρώ καλείται να πληρώσει στο κράτος το Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς .

Συγκεκριμένα καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 32.673 ευρώ και φόρο εισοδήματος 6.172 ευρώ.

Γράφει η ιστοσελίδα inkefalonia.gr:

"Το Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ» που, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, δεν επιδοτείται από κανένα κρατικό φορέα, π.ου στηρίζεται μόνο στις δωρεές και οικονομικές ενισχύσεις των συνανθρώπων μας,


Καλείται να πληρώσει στο κράτος:
ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ             € 32673,93
ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ                                   € 6172,16
                                                                 --------------
ΣΥΝΟΛΟ                                                       € 38946,09"

Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη 40 χρόνια μετά για τη «Ματωμένη Κυριακή»


Στα χέρια της αστυνομίας ένας πρώην στρατιώτης για τους φόνους στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ένας 66χρονος πρώην στρατιώτης συνελήφθη σήμερα σε σχέση με το φόνο από βρετανούς στρατιώτες 13 καθολικών διαδηλωτών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Ιρλανδία πριν από 40 και πλέον χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας.

ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η σύλληψη είναι η πρώτη που γίνεται στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας που ξεκίνησε η αστυνομία το 2012 σχετικά με τους φόνους της "Ματωμένης Κυριακής" στο Λόντοντερι, ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια στη διάρκεια 30 χρόνων θρησκευτικής βίας στη βρετανική επαρχία.

Η σύλληψη «σηματοδοτεί μια νέα φάση στην έρευνα η οποία θα μπορούσε να συνεχιστεί για κάποιο χρόνο», ανέφερε σήμερα ο αξιωματικός που ηγείται της έρευνας, ο ντετέκτιβ αρχιεπιθεωρητής Ίαν Χάρισον.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως είναι ενήμερο ότι ένας πρώην στρατιώτης συνελήφθη και ότι θα ήταν ανάρμοστο να σχολιάσει περαιτέρω.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 1972 βρετανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ στη διάρκεια μιας πορείας που δεν είχε λάβει άδεια στο Μπόγκσαΐντ, μια περιοχή στο Λόντοντερι υπό τον έλεγχο των εθνικιστών. Σκότωσαν 13 ανθρώπους και τραυμάτισαν 14, ένας από τους οποίους υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του. Τα θύματα ήταν όλα άοπλοι καθολικοί.

Μια έρευνα το 2010 –η πιο μακρά και πιο ακριβή στη νομική ιστορία της Βρετανίας– κατέληξε στο συμπέρασμα πως η δολοφονία των αμάχων ήταν αδικαιολόγητη καθώς δεν αποτελούσαν απειλή, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να ζητήσει συγγνώμη.

Οι στρατιώτες που κατέθεσαν στην έρευνα για την εμπλοκή τους το έκαναν πίσω από παραβάν και με εγγύηση ανωνυμίας.

Οι δολοφονίες άλλαξαν την πορεία της βίαιης περιόδου των "Ταραχών" (Troubles) στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ενισχύοντας τη βίαιη εκστρατεία του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) για την απόσχιση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ένταξή της στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Η ειρηνευτική συμφωνία του 1998, η οποία επιτεύχθηκε μετά τον θάνατο 3.600 και πλέον ανθρώπων, έθεσε κατά το μεγαλύτερο μέρος τέλος στη σύγκρουση ανάμεσα στους καθολικούς, υπέρμαχους της ενωμένης Ιρλανδίας, και στους Ενωτικούς, κυρίως προτεστάντες που ήθελαν να παραμείνουν μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρωταθλήτριες της κολύμβησης που ξεγέλασαν τον θάνατο


Πριν περίπου δύο μήνες δύο νεαρά κορίτσια από την Συρία, κόντεψαν να πνιγούν όταν ο δουλέμπορος που είχαν πληρώσει τις πέταξε στη θάλασσα για να ελαφρύνει το βάρος του σκάφους.

Τα κορίτσια έμειναν τρεις ώρες στο νερό αλλά το γεγονός ότι στην πατρίδα τους ήταν πρωταθλήτριες κολύμβησης, ήταν το μυστικό για να μείνουν στη ζωή. Συγκλονιστική είναι η περιγραφή τους για το πώς κατάφεραν τελικά και επιβίωσαν. «Λέγαμε η μία στην άλλη, ότι θα τα καταφέρουμε. Όταν φτάσαμε στην στεριά νιώσαμε να έχει πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μας όνειρο» είπε χαρακτηριστικά η Σάρα Μαρντίνι.

Δείτε το βίντεο από τον Αlpha




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ληξιπρόθεσμες οφειλές και κόκκινα δάνεια


Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών βρίσκεται και το θέμα των δόσεων για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς την εφορία.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου αναφέρουν σε ότι αφορά τις 100 δόσεις, ότι οι δανειστές ζητούν να χάνεται η ρύθμιση για κάποιον που έστω και για μία φορά ήταν ασυνεπής στην καταβολή δόσης της ρύθμισης, από την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής της. Η κυβέρνηση από τη πλευρά της εξακολουθεί να θέτει ως σημείο απώλειας της ρύθμισης τις 30 μέρες από την στιγμή που μια οφειλή της ρύθμισης καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφόρησε το προηγούμενο Σάββατο υπό τον τίτλο «Τινάζουν στον αέρα τις 100 δόσεις» αποκάλυψε ότι «με τις νέες αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές ακυρώνεται στην πράξη η ρύθμιση-ανάσα για τους οφειλέτες, καθώς θα μένουν εκτός ακόμη και όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ή τέλη κυκλοφορίας».

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγών στο επιτόκιο της ρύθμισης των 12 δόσεων. Ωστόσο άλλες πηγές διευκρινίζουν ότι οι δανειστές θέτουν θέμα αυστηροποίησης των κριτηρίων υπαγωγής στη ρύθμιση.

Επίσης, από την πλευρά των δανειστών προτείνεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ρύθμισης σε δώδεκα δόσεις και για οφειλές που δεν είναι ληξιπρόθεσμες.

Με βάση το ισχύον καθεστώς, ένας φορολογούμενος μπορεί να ρυθμίσει ηλεκτρονικά τις οφειλές του σε 12 δόσεις εφόσον αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή όταν μία δόση της τρέχουσας οφειλής είναι ληξιπρόθεσμη. Βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ρυθμίζονται σε δώδεκα δόσεις μόνο στην εφορία του υπόχρεου.

Τυχόν υιοθέτηση της πρότασης αυτής θα απλοποιήσει σημαντικά την όλη διαδικασία. Ωστόσο, επισημαίνεται ο κίνδυνος να ρυθμισθούν μαζικά τρέχουσες οφειλές των φορολογούμενων και αρνητικές συνέπειες στην είσπραξη των εσόδων του δημοσίου τους δύο τελευταίους μήνες του έτους.

----------------

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους


Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε αναλυτικά το θέμα των «κόκκινων» δανείων καθώς το νομοσχέδιο πρέπει να έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα όρια της αντικειμενικής αξίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας «πέφτουν» στις 180.000 από τις 300.000 που είναι σήμερα.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τον Δεκέμβρη οι αιτήσεις των συνταξιούχων που ζουν στο εξωτερικό για την αποφυγή διπλής φορολογίας


Διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αίτηση για την αποφυγή διπλής φορολογίας απευθείας στο φορέα που του καταβάλλει τη σύνταξη, μέχρι το τέλος του έτους, θα μπορούν να καταθέτουν οι κάτοικοι εξωτερικού που λαμβάνουν συντάξεις και από την Ελλάδα.

Αυτό, όπως διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αφορά τις περιπτώσεις που προβλέπεται αποκλειστικό δικαίωμα φορολόγησης του εισοδήματος στο κράτος κατοικίας. Η αίτηση ισχύει συνολικά για διάστημα τριών φορολογικών ετών, για τα οποία ο συνταξιοδοτικός φορέας δεν θα διενεργεί παρακράτηση φόρου. Ειδικά, για εφέτος, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί έως 31 Μαρτίου 2016, προκειμένου να μην διενεργηθεί παρακράτηση για τα φορολογικά έτη 2016-2018.

Με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογικών κατοίκων εξωτερικού, εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εγκύκλιος σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση του εισοδήματός τους από συντάξεις, παροχές και παρόμοιες αμοιβές, το οποίο προκύπτει στην Ελλάδα, με βάση τις διατάξεις των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ - Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ


Συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), καθώς οι συνέλευση του συλλόγου τους αποφάσισε σήμερα, 24ωρη απεργία για αύριο, ενώ μεθαύριο θα συμμετέχουν στη 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση.

Της σημερινής γενικής συνέλευσης, προηγήθηκε συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο ταμείο, με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, η οποία απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν τη συνέχιση της απεργίας τους.

Παράλληλα, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και τα λεωφορεία θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί. Θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ θα κρίνει τη συνταγματικότητα της συμφωνίας συμβιβασμού Δημοσίου και Siemens


Το Δ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της «συμφωνίας συμβιβασμού» που ολοκληρώθηκε το 2012 μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemens.

Το Δ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια για οριστική κρίση λόγω «της μείζονος σπουδαιότητας των ζητημάτων που ανακύπτουν» καθώς από την επίμαχη συμφωνία ρυθμίστηκαν διαφορές και εκκρεμότητες από κάθε είδους αξιώσεις που συνδέονται με τη διαφθορά, πληρωμές και υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων που διερευνήθηκαν από τις αρχές της Ελλάδος, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, κ.λπ.

Με την απόφαση του το Δ΄ Τμήμα δέχτηκε ότι οι φορολογούμενοι και το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη αμφισβητώντας την συνταγματικότητα και την νομιμότητα της συμφωνίας. Επιπλέον, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι το ΣτΕ είναι το αρμόδιο δικαστήριο για να κρίνει την συμφωνία υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι από τις δεσμεύσεις που αποδέχθηκε η Siemens με την υπογραφή της «συμφωνίας συμβιβασμού», δεν έχει ακόμη υλοποιήσει τους όρους που αφορούν τις επενδύσεις της Γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα και την παροχή 90 εκ. ευρώ για «υποστήριξη φορέων και δραστηριοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι την «συμφωνία συμβιβασμού» (νόμος 4072/2012) υπέγραψαν για το Ελληνικό δημόσιο ο τότε υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, για την Ελληνική Siemens Α.Ε. ο διευθύνων σύμβουλος Π. Ξύνης και ο γενικός νομικός σύμβουλος Robert Sikellis ενώ για την Siemens AG οι γενικοί νομικοί σύμβουλοι Peter Solmssen και Dr Sebastian Brachert.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» για 801 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε ΑΕΙ,ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ


Τις ενέκρινε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έπειτα από αίτημα Φίλη.

Την απόφαση πρόσληψης 647 έκτακτων εκπαιδευτικών στα ΤΕΙ και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ύστερα από αίτημα του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη.

Εξάλλου, ο κ. Βερναρδάκης, επίσης έπειτα από αίτημα του κ. Φίλη, υπέγραψε και την απόφαση πρόσληψης 154 εκπαιδευτικών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διδασκόντων του Π.Δ. 407/80 και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του Π.Δ. 163/2002) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Οι αποφάσεις πρόκειται να δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο θρύλος της R&B Άλεν Τουσέν


Υπέστη έμφραγμα κατά τη διάρκεια περιοδείας.

Σε ηλικία 77 ετών απεβίωσε ο διάσημος πιανίστας της Νέας Ορλεάνης, και θρύλος της rhythm'n blues, Άλεν Τουσέν, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο WWL.

Άλεν Τουσέν

Ο μουσικός απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας στη Μαδρίτη, δήλωσε η οικογένειά του στο παραπάνω τηλεοπτικό δίκτυο της Νέας Ορλεάνης. Ο Άλεν Τουσέν εμφανίσθηκε χθες το βράδυ στο Τεάτρο Λάρα, ένα θέατρο στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας πριν χάσει τη ζωή του από έμφραγμα. Οι οργανωτές της συναυλίας είχαν ανεβάσει στο Twitter ένα σύντομο βίντεο που τον έδειχνε στο πιάνο να τραγουδάει συνοδευόμενος από τρεις άλλους μουσικούς.

Ο πιανίστας και συνθέτης ήταν γνωστός επειδή τη δεκαετία του 1960 εισήγαγε τις αρμονίες της ποπ μουσικής, τον ρυθμό της φανκ και την ενέργεια του rock'n roll στην τζαζ και την R&B της Λουιζιάνας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργία και στην υγεία την Πέμπτη


ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 26.000 οι κενές οργανικές θέσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Επίσης στήριξη στην απεργία δηλώνουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Επιπλέον η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), εκτός από τη συμμετοχή της στην απεργία, καλεί τους γιατρούς των Πρωτοβάθμιων Εθνικών Δικτύων Υγείας-Κέντρων Υγείας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. μέχρι το πέρας του ωραρίου και παράσταση στο υπουργείο Υγείας στη 1.00 μ.μ., με αιτήματα, την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και τη διαμόρφωση άμεσα χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν σε συνθήκες black aout. Τα ταμεία τους είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1,3 δισ. ευρώ. Ο ένας μετά τον άλλο οι προμηθευτές διακόπτουν τις προμήθειες με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι το προσωπικό έπεσε κάτω από τις 50.000, όταν πριν από τα μνημόνια ήταν 67.000. Περίπου 3.000 αποχώρησαν εφέτος και το κύμα φυγής εκτιμά ότι θα αυξηθεί, εξαιτίας των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν τις 26.347 και στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού είναι μόλις 3,6 ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπερδιπλάσιος (8 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους).

Εξάλλου ο ΠΙΣ ζητά από την πλευρά του, την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των γιατρών, την κατάργηση της υψηλής φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, την αντιμετώπιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης και την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας, με αύξηση των δαπανών και προσλήψεις προσωπικού.

Τους 52 Οδοντιατρικούς Συλλόγους και τους 13.500 Οδοντιάτρους που είναι μέλη τους, καλεί να συμμετέχουν στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), αντιδρώντας στο νόμο για το ασφαλιστικό. Όπως αναφέρει η ΕΟΟ, η παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια τραγική οπισθοδρόμηση με τους περισσότερους δείκτες στοματικής υγείας να κατατάσσουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Το ποσοστό των 16χρονων ή μεγαλύτερων που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες στοματικής υγιεινής ήταν το 2013 στο 10,6%- σε σύγκριση με το 7,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. «Η παντελής έλλειψη στοιχειώδους οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αλλά και την υπέρμετρη φορολόγηση των επιστημόνων οδοντιάτρων, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής ασφυξίας», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ


Είχε υποβληθεί τον Σεπτέμβριο σε επέμβαση για την αντιμετώπιση θρόμβου στο πόδι.

Απεβίωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, μεταδίδουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η κατάσταση της υγείας του είχε σημειώσει δραματική επιδείνωση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο 96χρονος πρώην καγκελάριος δεν ήταν πλέον σε θέση να επικοινωνήσει. «Πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι για όλα», είχε δηλώσει λίγες ώρες πριν ο γιατρός του, ο Χάινερ Γκρέτεν. «Ούτε θέλει ούτε μπορεί πλέον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καρδιολόγος του, ο Καρλ-Χάιντς Κουκ, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Χέλμουτ Σμιτ υπεβλήθη τον Σεπτέμβριο σε επέμβαση για την αντιμετώπιση θρόμβου στο πόδι. Επέστρεψε με δική του επιθυμία στο σπίτι του στο Αμβούργο έπειτα από νοσηλεία δύο εβδομάδων.

------------

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ

Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο πρώην καγκελάριος.

Σε ηλικία 96 ετών απεβίωσε σήμερα ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ. Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει για την επιδείνωση της υγείας του νωρίτερα την Τρίτη, τονίζοντας ότι «πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Αμετανόητος καπνιστής, ο πρώην καγκελάριος, αναγκάστηκε να κόψει την αγαπημένη του συνήθεια μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για την αντιμετώπιση θρόμβου στο πόδι. Ο Σμιτ «δεν έχει πιάσει τσιγάρο», έλεγε χαρακτηριστικά ο γιατρός του τότε.
Η ζωή του Χέλμουτ Σμιτ

Γιος δύο δασκάλων, ο Χέλμουτ Σμιτ γεννήθηκε στο Αμβούργο. Ο πατέρας του ήταν γιος ενός Εβραίου επιχειρηματία, αν και αυτό κρατήθηκε μυστικό στην οικογένεια και επιβεβαιώθηκε δημόσια από τον Σμιτ το 1984.



Στις 27 Ιουνίου 1942 παντρεύτηκε την Hannelore «Loki» Glaser με την οποία απέκτησε δύο παιδιά: τον Helmut Walter (26 Ιουνίου 1944 - Φεβρουάριος 1945, πέθανε σε βρεφική ηλικία από μηνιγγίτιδα), και την Susanne (1947), η οποία εργάζεται στο Λονδίνο. Προς το τέλος του πολέμου, από τον Δεκέμβριο του 1944 και μετά, υπηρέτησε ως υπαξιωματικός πυροβολικού στο δυτικό μέτωπο. Συνελήφθη από τους Βρετανούς τον Απρίλιο του 1945 στο Λύνεμπουργκ και ήταν αιχμάλωτος πολέμου μέχρι τον Αύγουστο.

Ανέλαβε καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας στις 16 Μαΐου 1974 μετά την παραίτηση του Μπραντ. Δραστηριοποιήθηκε επίσης στη βελτίωση των σχέσεων με τη Γαλλία και τον τότε πρόεδρό της Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εσταίν. Το 1975 υπογράφτηκε στο Ελσίνκι η τελική πράξη, με την οποία δημιουργήθηκε η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασίας στην Ευρώπη (γνωστή και ως ΔΑΣΕ), η οποία εξελίχθηκε στον ΟΑΣΕ. Παρέμεινε καγκελάριος μετά από τις εκλογές του 1976 σε κυβέρνηση συνασπισμού με το FDP.

Η πολιτική εναντίον της «Φράξιας Κόκκινος Στρατός» ήταν αντίσταση με καμία γραμμή συμβιβασμού. Συγκεκριμένα, επέτρεψε στην αντιτρομοκρατική μονάδα GSG 9 να τελειώσει την πειρατεία του αεροσκάφους Landshut της Lufthansa το φθινόπωρο του 1977. Συνέδεσε το πολιτικό μέλλον του έντονα με την επέκταση του ΝΑΤΟ μετά από τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν.



Ήταν ο σημαντικότερος υποστηρικτής τις ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε τελικά το 1981. Τον συνέδεε στενή φιλία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τον Φεβρουάριο του 1982 κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, εντούτοις τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τέσσερις υπουργοί της FDP απομακρύνθηκαν από τον συνασπισμό. Μετά από άκαρπες προσπάθειες να παραμείνει με μια κυβέρνηση μειοψηφίας (που αποτελούνταν μόνο από τα μέλη της SPD), αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν την 1η Οκτωβρίου, μετά από ψηφοφορία, δεν ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη της Βουλής. Αποσύρθηκε από την Ομοσπονδιακή Βουλή το 1986 αλλά παρέμεινε πολιτικά ενεργός. Τον Δεκέμβριο του 1986 ήταν ένας από τους ιδρυτές της επιτροπής που υποστηρίζει την ΟΝΕ και τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σχεδίαζαν την απαγωγή του

Το 2007, πρώην στέλεχος της Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF) αποκάλυπτε σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ πως η οργάνωση σχεδίαζε ην απαγωγή του καγκελαρίου Χέλμουτ Σμιτ το 1977. Οι ηγέτες της RAF «Αντρέας Μπάαντερ και Γκουντρούν Ένσλιν ήθελαν να πιάσουμε όμηρο τον Χέλμουτ Σμιτ», σημείωνε ο Πέτερ Γιούργκεν Μπόοκ στο ντοκιμαντέρ του ARD.



«Παρακολουθούσαμε στενά την κατοικία του Σμιτ στο Αμβούργο από μια πολυκατοικία που βρισκόταν εκεί κοντά», ανέφερε ο Μπόοκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχεδιασμός προέβλεπε η απαγωγή να γίνει το φθινόπωρο του 1977, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε, καθώς η ηγεσία της RAF θεώρησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «πολύ επικίνδυνο».
Υπέρ της διαγραφής χρέους της Ελλάδας

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην καγκελάριος δήλωνε πεπεισμένος ότι χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα προς όφελος της Ελλάδος και ταυτόχρονα μια συμφωνία για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της, που δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσει να αποπληρώσει.

Μάλιστα σημείωνε ότι στην πραγματικότητα πολλά από τα δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκονται μόνο στα βιβλία. Χαρακτήριζε δε απολύτως ανεπιθύμητη οποιαδήποτε συζήτηση για Grexit, ενώ εξέφραζε φόβους για το μέλλον της Ευρώπης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

SOS για τους επιβάτες: Επικίνδυνα λεωφορεία στο δρόμο


Τραγική είναι η κατάσταση πολλών λεωφορείων που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας. Με φθαρμένα ελαστικά και σάπια αμαξώματα μεταφέρουν τον κόσμο, ενώ οι εργαζόμενοι στα αμαξοστάσια καταγγέλλουν την έλλειψη ανταλλακτικών.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάθημα ζωής από 18χρονο καρκινοπαθή


Ένας 18χρονος μαθητής στη Νέα Ζηλανδία δίνει μάθημα ζωής σε ομιλία του στο σχολείο. Ο νεαρός πριν από μερικές εβδομάδες έμαθε ότι πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου και μίλησε για τη σημασία να ζούμε την κάθε στιγμή. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» ο σπουδαίος Κρητικός βιολάτορας Γιώργος Αβυσσινός


«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 84 χρονών, ένας από τους κορυφαίους βιολάτορες της Κρήτης, ο Γιώργος Αβυσσινός. Το πραγματικό όνομά του ήταν Γιώργος Σφακιανάκης, και έγινε γνωστός ως «Αβυσσινός», από παρατσούκλι που του είχε δώσει ο δάσκαλός του επειδή ήταν μελαχρινός.



Ο Γιώργος Αβυσσινός γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1931 και ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρός - ενώ σε ηλικία 15 ετών έπαιζε στο καφενείο του πατέρα του στο Σκαλάνι του Ηρακλείου. Μετά το στρατό άνοιξε κρητικό κέντρο στο Σκαλάνι το 1970 και το 1974 στα Σπήλια Ηρακλείου, ενώ ως Κρητικός καλλιτέχνης, εκτός από τις εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις και πανηγύρια στο νησί αλλά και την υπόλοιπη χώρα, έκανε και περιοδείες στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.

Υπηρέτησε με πάθος την κρητική μουσική για μισό περίπου αιώνα, καταγράφοντας μοναδικές επιτυχίες. Παράλληλα, ηχογράφησε αρκετούς δίσκους μεταξύ των οποίων είναι οι: "Νυχτοξημερώματα", "Κοντυλιές και τραγούδια της Κρήτης με τον Αβυσσινό» κ.ά.. Τιμήθηκε για την προσφορά του στην κρητική μουσική από τους δήμους Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνης, από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και από πολλούς συλλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Σκαλάνι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πέμπτη


Ακινητοποιημένοι θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινούνται από τις 5:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Παγώνει» η Β. Ελλάδα, ενώ περιμένει ακόμη το περσινό επίδομα θέρμανσης


«Παγώνει» η Βόρεια Ελλάδα, περιμένοντας (ακόμη) τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το εφετινό επίδομα θέρμανσης.

«Εδώ δεν έχει καταβληθεί το περσινό επίδομα θέρμανσης. Μόνο την πρώτη δόση έχουν λάβει οι δικαιούχοι, για το νέο επίδομα θα μιλάμε;» υποστηρίζει η πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ξάνθης στο enikonomia.gr, Μαρία Μπούκουρα.

Σύμφωνα με την ίδια, σε μια περιοχή όπως η Ξάνθη με βαρύ χειμώνα και χαμηλές θερμοκρασίες από νωρίς, σε μια περιοχή όπου πολλά εργοστάσια έχουν κλείσει, με την ανεργία να έχει αυξηθεί και με τους μισθούς και τις συντάξεις να έχουν μειωθεί κατά 50%, το πρόβλημα της θέρμανσης είναι μεγάλο.

Το 30%- 40% των οικογενειών έχουν στραφεί σε άλλα μέσα, όπως τα ξύλα και τις σόμπες για να ζεσταθούν, όπως υποστηρίζει η κα Μπούκουρα, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν αντέχουν τα οικονομικά τους ούτε γι’ αυτά.

Πλήγμα και για τους επαγγελματίες: Με το σταγονόμετρο οι παραγγελίες

Πλήγμα από τις καθυστερήσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης υφίστανται και οι επαγγελματίες. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Ημαθίας, Ευστάθιου Αθανασιάδη, ο οποίος υποστηρίζει πως «μέχρι τώρα οι παραγγελίες πετρελαίου είναι ελάχιστες, παρά και τη μείωση της τιμής του πετρελαίου. Γίνονται με το σταγονόμετρο και κυρίως αφορούν σε μόλις 200 - 300 λίτρα σε πολλές περιπτώσεις, ίσα- ίσα για τις πολύ κρύες ημέρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια πτώση στις παραγγελίες της τάξεως του 20% ετησίως, ενώ εφέτος δεν αποκλείει να είναι και μεγαλύτερη.

Σημειώνεται πως βάσει των σχεδιασμών της κυβέρνησης το ποσό της επιδότησης θα μειωθεί στα 25 λεπτά το λίτρο έναντι 35 λεπτών πέρυσι, ενώ τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αναμένεται να είναι αυστηρότερα τη φετινή χρονιά.

Με τις αλλαγές η ετήσια δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης προβλέπεται πως θα περιορισθεί στα 105 εκατ. ευρώ εφέτος από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα


Ένα μεγάλο μέρος από τον βασικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι!

Η σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Realnews, μπορεί να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού, καθώς ήδη οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για τον «θρόνο του Αγαμέμνονα».

Το τμήμα του βασικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Είναι αρκετά ογκώδες, με το βάρος του να ξεπερνά τα 50 κιλά, ενώ θεωρείται ότι αποτελούσε μέρος της τελευταίας ιστορικής φάσης του ανακτόρου των Μυκηνών, δηλαδή χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη, καθώς αποτελεί τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ενημερωθεί επισήμως για την ανακάλυψη του μυκηναϊκού θρόνου και εξετάζει το αίτημα για περαιτέρω έρευνες στο σημείο του εντοπισμού του.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Realnews




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ώριμο αίτημα» η αποτέφρωση των νεκρών


Τη δημιουργία χώρου καύσης ζητά ο πρόεδρος της σχετικής επιτροπής.

Την ανάγκη δημιουργίας χώρου καύσης νεκρών, ως «μια πρακτική που τυγχάνει μεγάλης προτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα», επισήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής για το δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα, Αντώνης Αλακιώτης στον αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καραμέρος άκουσε με προσοχή το χρονικό των προσπαθειών της επιτροπής, συναινώντας στην ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που προστατεύουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής όλων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Καραμέρο, αρκετοί από τους δήμους του βόρειου τομέα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία σχετικής εγκατάστασης, δεδομένου μάλιστα ότι αφενός το νομικό πλαίσιο έχει ξεκαθαριστεί πλήρως και αφετέρου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας έχει αποσαφηνίσει τις διαδικασίες με σχετική εγκύκλιό της.

Ειδικότερα για το θέμα αυτό ο Γ. Καραμέρος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σε κάθε γραφείο τελετών διαφημίζεται η αποτέφρωση. Τρεις Έλληνες την ημέρα αποτεφρώνονται στη Βουλγαρία. Για μας βέβαια το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ελεύθερης επιλογής και σεβασμού των δικαιωμάτων.

Με ολοκληρωμένο το νομικό πλαίσιο που αποσυνδέει την κατασκευή αποτεφρωτηρίων από τα κοιμητήρια και την ελληνική εκκλησία να αντιμετωπίζει το θέμα χωρίς την αίσθηση απειλής, οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει. Αυτή την ώρα έχουμε καταλήξει στην περιοχή, έχουμε βρει τους πόρους και μόνος αντίπαλος είναι ο χρόνος».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους


Αντιδράσεις για το νόμο που καταργεί την επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγουν ίσως και μέσα στην εβδομάδα μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της ρύθμισης που υποστηρίζουν ότι έδινε σημαντική ανάσα στους ίδιους και το ταμείο τους. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση έδινε τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους (μετά την 1η Ιανουαρίου 1993) του Ενιαίου Ταμείου Αυτοτελώς Απασχολούμενων να επιλέγουν χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, η ρύθμιση αφορά περίπου 6000 δικηγόρους, 20.000 μηχανικούς και 7.000 γιατρούς.

«Με την κατάργηση αυτή, περίπου 20.000 μηχανικοί που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση βγαίνουν ξανά εκτός επαγγέλματος. Καταλαβαίνετε επίσης ότι αυτό ήταν μέτρο που έφερε και αύξηση στην εισπραξιμότητα του Ταμείου, μία αύξηση που υπολογίζεται περίπου στο 15% και έφερε στο Ταμείο 9,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η κατάργηση της εκτός από όλα αυτά, τα οποία θεωρούμε παράλογα, βγάζει ξανά εκτός επαγγέλματος 20.000 ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς. Θα κάνουμε άμεσα ενέργειες προσφυγής με όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός.

«Σκοτώνουν τους νέους επιστήμονες στη χώρα μας. Οι νέοι γιατροί έχουν φύγει ήδη στο εξωτερικό και το 25% είναι άνεργοι. Ζητούμε από αυτούς να πληρώσουν χρήματα, που δεν έχουν για την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θεωρούμε ότι είναι ένα ατόπημα, εναντίον του οποίου ενωμένη η επιστημονική κοινότητα της χώρας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, μέσα από τις δικαστικές αρχές, καταρχήν της χώρας και κατά δεύτερον, όπου αλλού. Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για ακόμα ένα χτύπημα στη νέα γενιά των επιστημόνων που εμείς ως φορείς δεν θα αφήσει να συμβεί» τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, το νέο καθεστώς έχει και αναδρομικότητα. «Συναποφασίσαμε και επιλέξαμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αντιδράσουμε σε ένα διπλό νομοθετικό παραλογισμό. Οι δικηγόροι που μπορούσαν να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές σύμφωνα με την εισφοροδοτική τους δυνατότητα, δεν έχουν πλέον αυτό το δικαίωμα και αναδρομικά οδηγούνται σε οικονομικό καταναγκασμό, τον οποίο δεν θα μπορέσουν να αντέξουν και θα ενταχθούν μοιραίως, αφού χάνουν την επαγγελματική τους ιδιότητα, στην γκρίζα ζώνη της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, επιτυγχάνεται ένα ακόμα θαύμα: καταστρέφεται η βιωσιμότητα του Ταμείου» τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.

Κύκλοι του υπ. Εργασίας πάντως αναφέρουν ότι το ζήτημα εξετάζεται ενόψει του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί εντός Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προειδοποιητικά «πυρά» από τους αγρότες της Λάρισας


Συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της πόλης - Ποια είναι τα αιτήματά τους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό συμμετείχαν σήμερα σε συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τη «συμβολική» παρουσία και μερικών τρακτέρ, καθώς οι διοργανωτές δεν ήθελαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν, η επιτροπή αγώνα αγροτών, κτηνοτρόφων, νέων αγροτών και επιστημονικών φορέων του νομού και, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο όσον αφορά στο θέμα της ρευστότητας, την παύση πληρωμών από την πολιτεία αλλά τη μη ανακοίνωση της αγροτικής ανάπτυξης από το αρμόδιο υπουργείο. Ωστόσο, όπως επεσήμαναν, αυτό που πλέον είναι η «ταφόπλακα» του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού, είναι τα μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει και αφορούν στην αύξηση του κόστους παραγωγής, στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει, όπως υποστηρίζουν, το 2016 και το 2017, με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου δύο δισ. ευρω. Θεωρούμε, τονίζουν, ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή και συνεχίζουν: «Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταρρεύσει ο πρωτογενής τομέας, ούτε ο δευτερογενής που αφορά στη μεταποίηση όπως και τις εξαγωγές, προϊόντων που κερδήθηκαν με πολλούς κόπους και δυσκολίες στις αγορές του εξωτερικού. Θεωρούμε, ότι αυτή η στιγμή είναι κρίσιμη γιατί η αλλαγή στρατηγικής της κυβέρνησης, στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, θα είναι καταστροφική για την χώρα μας, για την ύπαιθρο στην οποία ζούμε όλοι εμείς. Το αποτέλεσμα θα είναι να χαθεί περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρω τα επόμενα χρόνια από τη Θεσσαλία , 30 χιλιάδες θέσεις εργασίας και ακαλλιέργητη γη πολλών χιλιάδων στρεμμάτων». Προειδοποιούν δε ότι «αν περάσουν αυτά τα μέτρα δεν υπάρχει επιστροφή».

Σημειώνεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο της Λάρισας, βρίσκονται με το βλέμμα στραμμένο και στο πανελλήνιο συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Σύνταγμα, διότι «εκεί θα μετρηθούν» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματα

  • Το πλαίσιο των αιτημάτων που θέτουν οι αγρότες έχει ως ακολούθως:
  • Να θεσπιστεί ατομικό αφορολόγητο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρω, για όλες τις επαγγελματικές αγροτικές κατηγορίες προσαυξημένο με 3.000 ευρω για κάθε παιδί.
  • Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή 13%, προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις που ισχύουν στα ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και πάγιου κεφαλαίου, τα τεκμαρτα ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων).
  • Η συμμετοχή της οικογενειακής εργασίας στα έξοδα της εκμετάλλευσης.
  • Άμεση εξόφληση εκκρεμοτήτων ενισχύσεων και αποζημιώσεων παλαιότερων ετών.
  • Καμία αλλαγή στις εισφορές του ΟΓΑ.
  • Ο ΦΠΑ στα εφόδια να κατέβει στο 6% και ο ΦΠΑ στα προϊόντα των εκμεταλλεύσεων να παραμείνει στο 13%.
  • Αφορολόγητο ατομικών επιδοτήσεων και αφορολόγητες όλες οι στοχευμένες ενισχύσεις (Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης, Βιολογικών, Αυτόχθονων φυλών, Συνδεδεμένων, Εξισωτικών Αποζημιώσεων κλπ.).
  • Οι αποζημιώσεις από όπου και αν προέρχονται να παραμείνουν αφορολόγητες.
  • Καθορισμός των βοσκοτόπων και οριοθέτηση τους για να λυθούν τα προβλήματα στην πληρωμή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων.
  • Ορισμός της χρήσης γης για να υπάρχει προστασία της καλλιεργητικής γης.
  • Άμεση εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας για αγορά αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, ανάλογα το είδος και το μέγεθος της εκμετάλλευσης.
  • Κατοχύρωση του επαγγέλματος του αγρότη ανά κατηγορία (γεωργός, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος, αλιέας) με εκπαίδευση και πιστοποίηση.

Η νομοθετική ρύθμιση της εργασίας των αλλοδαπών ποιμένων και εργατών γης με ένα καθεστώς νόμιμης εργασιακής παραμονής με ευθύνη του εργοδότη και αμοιβή που να φορολογείται και να ασφαλίζει τον εργαζόμενο, έτσι ώστε να δικαιολογείται η αμοιβή του στα έξοδα εκμετάλλευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα γίνει με την απεργία σε αεροπλάνα και πλοία


Ποιες πτήσεις ακυρώνονται Τετάρτη και Πέμπτη

Τετράωρη στάση εργασίας αύριο, 24ωρη την Πέμπτη.

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο και μεθαύριο όσους είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ θα κάνει αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 08:00 έως 12:00, ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα η Olympic Air να αναγκαστεί να ακυρώσει 36 σκέλη πτήσεων και να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 1 σκέλος.

Στις 11 Νοεμβρίου ακυρώνονται:

· OA 034 Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία

· ΟΑ 035 Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος – Ρόδος

· ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα

· ΟΑ 004 Αθήνα – Νάξος

· ΟΑ 005 Νάξος – Αθήνα

· ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος

· ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα

· ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος

· ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα

Στις 12 Νοεμβρίου ακυρώνονται:

· ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα

· ΟΑ 066 Αθήνα – Πάρος

· ΟΑ 067 Πάρος – Αθήνα

· ΟΑ 006 Αθήνα – Νάξος

· ΟΑ 007 Νάξος – Αθήνα

· ΟΑ 040 Αθήνα – Μήλος

· ΟΑ 041 Μήλος – Αθήνα

· ΟΑ 098 Αθήνα – Κάρπαθος

· ΟΑ 099 Κάρπαθος – Αθήνα

· ΟΑ 092 – 093 Ρόδος – Κάρπαθος

· ΟΑ 093 Κάρπαθος – Ρόδος

· ΟΑ 070 Αθήνα – Σύρος

· ΟΑ 071 Σύρος – Αθήνα

· ΟΑ 054 Αθήνα – Κύθηρα

· ΟΑ 055 Κύθηρα – Αθήνα

· ΟΑ 036 Κως – Κάλυμνος – Λέρος

· ΟΑ 037 Λέρος – Κάλυμνος – Κως

· ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα

· ΟΑ 020 Αθήνα – Αστυπάλαια

· ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος

· ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα

· ΟΑ 016 Αθήνα – Ικαρία

· ΟΑ 017 Ικαρία – Αθήνα

· ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος

· ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα

Αλλαγή ώρας αναχώρησης στις 12 Νοεμβρίου:

· ΟΑ 037 Κως – Ρόδος, Αναχώρηση από Κω στις 09:00 αντί στις 15:50

----------

Στη γενική απεργία και οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια ολόκληρη η χώρα την Πέμπτη.

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα μείνουν την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 12:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 12:00 της ίδιας ημέρας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΠΝΟ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει με τη συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ». «Οι Έλληνες ναυτικοί βιώνουν μία άνευ προηγουμένου κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση και αυτών των ελάχιστων, που έχουν απομείνει, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων», προσθέτει η ΠΝΟ.

Σημειώνεται, ότι από την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να τηρήσουν την υλοποίηση των όσων δεσμεύτηκαν εγγράφως, αλλιώς προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται, μετά τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, να προχωρήσει άμεσα σε πιο δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, η ΠΝΟ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε εφαρμογή της μνημονιακής απαίτησης για επάνδρωση των πλοίων της ακτοπλοΐας στα ίδια επίπεδα με εκείνη των διεθνών γραμμών, με μείωση του ποσοστού στο ξενοδοχειακό πλήρωμα κατά περίπου 10%, καθώς κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτικούς στον δρόμο της ανεργίας. Επίσης, έχει ζητήσει να εξαιρεθεί το ΝΑΤ από την ενοποίηση των ταμείων, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις ζητά ο υπολογισμός τους να γίνεται ανάλογα με τον μισθό και τις εισφορές.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ). «Η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τελευταία χρόνια μία βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν και συνεχίζουν να ακολουθούνται από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και την Τρόϊκα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) όχι μόνο δεν θεράπευσαν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά οδήγησαν σε κατάρρευση την οικονομία και την κοινωνία» τονίζει η ΟΜΥΛΕ σε ανακοίνωσή της. «Ο δημόσιος πλούτος της χώρας έχει βγει στο σφυρί και η σημερινή κυβέρνηση, διαψεύδοντας τις προγραμματικές της θέσεις, επιταχύνει την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική, ξεπουλώντας λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, ενέργεια κ.ά.», συμπληρώνει.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ θα συμμετέχουν στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στα άλλα λιμάνια θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...