Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα μεγάλο μέρος από τον βασικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι!

Η σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Realnews, μπορεί να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού, καθώς ήδη οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για τον «θρόνο του Αγαμέμνονα».

Το τμήμα του βασικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Είναι αρκετά ογκώδες, με το βάρος του να ξεπερνά τα 50 κιλά, ενώ θεωρείται ότι αποτελούσε μέρος της τελευταίας ιστορικής φάσης του ανακτόρου των Μυκηνών, δηλαδή χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη, καθώς αποτελεί τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ενημερωθεί επισήμως για την ανακάλυψη του μυκηναϊκού θρόνου και εξετάζει το αίτημα για περαιτέρω έρευνες στο σημείο του εντοπισμού του.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Realnews




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.