Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Απαλλαγείτε από το κότσι σε 20 λεπτά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόνο το χειρουργείο δίνει οριστική λύση.

Το κότσι είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις του ποδιού. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, υγείας κυριότερα και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά.

Πρόκειται για μία σύνθετη παραμόρφωση της πρώτης άρθρωσης (μεταταρσοφαλαγγικής) του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η παραμόρφωση αυτή δημιουργεί βλαισότητα (παρέκκλιση προς τα έξω) και στροφή του μεγάλου δακτύλου, ως προς τον άξονά του. Συγκεκριμένα στο έσωτερικό τμήμα της άρθρωσης αυτής, δημιουργείται μία προπέτεια (κάλος). Η φυσική εξέλιξη της νόσου είναι η παρέκκλιση του μεγάλου δακτύλου προς το δεύτερο ή και τρίτο δάχτυλο, τα οποία παραμορφώνονται με σφυροδακτυλία, γαμψοδακτυλία ή εφίππευση πάνω στο μεγάλο δάχτυλο. Επίσης δημιουργούνται κάλοι στα δάχτυλα αυτά.

Μόνο το χειρουργείο δίνει οριστική λύση

Ο μοναδικός τρόπος για να εξαφανιστεί το κότσι είναι η χειρουργική επέμβαση. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών!

Πρόκειται για μία επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός η οποία εφαρμόζεται με ευκολία, στο πλαίσιο της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, στο κότσι και σε όλες τις παραμορφώσεις του ποδιού.

Στη χειρουργική πρακτική, υπάρχουν περισσότερες από 120 διαφορετικές τεχνικές που όλες έχουν στόχο να επαναφέρουν τον άξονα της άρθρωσης, να απομακρύνουν την εξόστωση, και να ανακουφίσουν από τον πόνο. Μέχρι σήμερα τα κότσια αντιμετωπίζονταν με περίπλοκες και επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις και ο μετεγχειρητικός χρόνος αποκατάστασης ήταν πολύ μεγάλος.

Μια 20λεπτη επέμβαση λύνει το πρόβλημα

Σε ελάχιστο χρόνο πλέον πετυχαίνουμε οριστική λύση, χωρίς πόνο, στα προβλήματα των δακτύλων του ποδιού και συγκεκριμένα στο κότσι.

Με τη νέα αυτή τεχνική δε χρειάζεται καν να γίνει εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο (ODC). Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, με αποκλεισμό των νεύρων του ποδιού (ankle block-υπερσφύριος αναισθησία), χωρίς ίσχαιμη περίδεση,όπου η χρήση της αυξάνει την πιθανότητα θρομβοεμβολικής νόσου και με τομές(οπές) που δεν ξεπερνούν τα 2-3 χιλιοστά.

Μέσω των οπών αυτών, οδηγούνται μικρά εργαλεία, με τα οποία γίνονται διορθωτικές οστεοτομίες, αφαιρέσεις εξοστώσεων, διατομές τενόντων (καμπτήρων – εκτεινόντων), θυλακοτομές, αρθροτομές κ.α.) υπό ακτινοσκόπηση (C-ARM).

Στην όλη διαδικασία χρησιμοποιούμε ειδικό μηχάνημα και ειδικά μικρά εργαλεία, τα οποία δεν κακοποιούν τους μαλακούς ιστούς, τα ευγενή αγγεία και νεύρα.

Η εφαρμογή αυτής της ελάχιστα επμβατικής μεθόδου επιβάλλεται να γίνεται από εξειδικευμένους χειρουργούς καλά εξοικειωμένους με αυτή την χειρουργική τεχνική.

Η χειρουργική αποκατάσταση με τη χρήση της διαδερμικής μικροχειρουργικής τεχνικής, εξασφαλίζει μεγάλη επιτυχία και μια σειρά από πλεονεκτήματα:

Γίνεται με τοπική αναισθησία (block).
Διαρκεί 20 λεπτά. Είναι ανώδυνη μέθοδος.
Δεν μένουν ουλές. Η νοσηλεία διαρκεί λίγες ώρες.
Δεν τοποθετείται γυψονάρθηκας.
Ο ασθενής επιστρέφει πολύ πιο γρήγορα στις δραστηριότητές του.
Η μετεγχειρητική περίοδος είναι ανώδυνη.
Η φόρτιση του χειρουργημένου ποδιού είναι πλήρης και άμεση.
Και τέλος στις περισσότερες περιπτώσεις, μέσα σε τρεις εβδομάδες, ο ασθενής μπορεί να φορέσει αθλητικό παπούτσι και να επανέλθει σταδιακά στις συνηθισμένες του δραστηριότητες.
Το κότσι είναι μια πολυπαραγοντική νόσος

Παρόλο που η κληρονομική προδιάθεση αποτελεί μία σημαντική παράμετρο του προβλήματος, με το 70% των ασθενών που χειρουργούνται από κότσι να έχουν οικογενειακό ιστορικό, η νόσος που προκαλεί το κότσι θεωρείται επίκτητη και όχι συγγενής.

Η ασθένεια είναι μάλλον «γυναικεία υπόθεση» αφού τα κομψά, ψηλοτάκουνα παπούτσια ενοχοποιούνται ως αιτία πρόκλησης κι επιδείνωσης της συγκεκριμένης παραμόρφωσης. Τα ποσοστά άλλωστε μιλούν από μόνα τους αφού η αναλογία γυναικών- ανδρών είναι 9 προς 1!

Τέλος, άλλες αιτίες της νόσου είναι οι αυτοάνοσες παθήσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα), οι νευρογενείς διαταραχές, η ανισορροπία της εμβιομηχανικής του ποδιού κ.ά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.