Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Η φόρμουλα για προστασία των μισών «κόκκινων» δανειοληπτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νέα πρόταση της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Μέσα στην εβδομάδα κλείνει το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και η διαχείριση των κόκκινων δανείων συνολικά.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε χθες η ελληνική πλευρά, ασυλία από τον πλειστηριασμό θα έχουν οι μισοί περίπου κόκκινοι δανειολήπτες.

Το ποσοστό των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας που προστατεύονται από τον πλειστηριασμό θα πέσει περίπου στο 55% μεσοσταθμικά.

Η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει ότι των πλειστηριασμών εξαιρούνται όσοι έχουν:

-Κατοικία αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ για άγαμο. Το ποσό αυξάνεται για έγγαμους κατά 50.000 ευρώ και για κάθε παιδί –έως τρία το ανώτατο– κατά 25.000 ευρώ. Για 5μελή οικογένεια το ποσό ανέρχεται στα 305.000 ευρώ.

-Εισόδημα το οποίο είναι λίγο πάνω από τις 20.000 ευρώ, έτσι ώστε τελικώς να προστατευτούν -υπό την προϋπόθεση της μηνιαίας καταβολής του ελάχιστου ποσού- τουλάχιστον το 50%-55% των «κόκκινων» δανειοληπτών.

Σημειώνεται ότι ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά το Eurogroup, τόνισε ότι χρειάζεται μια λύση που να προστατεύει τους ευάλωτους και να επιτρέπει στις τράπεζες να αρχίσουν να δανείζουν και πάλι, είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη εξέφρασε την ανάγκη να θωρακιστεί ο τραπεζικός τομέας και δεσμεύτηκε ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι κοινώς αποδεκτή. Αναφερόμενος στις κατασχέσεις κατοικιών είπε ότι «θα πρέπει να προστατευτούν οι αδύναμοι, αλλά ταυτόχρονα να εμποδιστούν όσοι επιδιώκουν να κάνουν κατάχρηση του συστήματος».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.