Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στο «κόκκινο» το Ακτινολογικό Τμήμα του «Θριάσιου» Νοσοκομείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για σημαντική έλλειψη προσωπικού κάνουν λόγο οι ειδικευμένοι γιατροί.

Σε οριακό σημείο η λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, καταγγέλλουν οι ειδικευμένοι γιατροί, οι οποίοι γνωστοποίησαν το πρόβλημα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών, καθώς και των ειδικευόμενων είναι ανεπαρκής και παρά τις προσπάθειες τους, παραμένει μια γενική εφημερία του Νοεμβρίου εντελώς ακάλυπτη και δέκα εσωτερικές εφημερίες που καλύπτονται με εφημερία ετοιμότητας από ειδικευμένο, χωρίς την παρουσία ειδικευόμενου στο Τμήμα. Επιπλέον, η κάλυψη των Γενικών Εφημεριών το μήνα Νοέμβριο θα γίνεται, όπως αναφέρουν, με τέσσερις ειδικευμένους γιατρούς (επιμελητές και διευθυντές), «αριθμός που αποτελεί το ελάχιστο όριο για ασφαλή κάλυψη της εφημερίας».

Η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με την έλλειψη της απαιτούμενης τεχνολογικής υποστήριξης για την ταχεία και έγκαιρη γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών, αλλά και την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης, έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών και την αδυναμία πλήρους και ασφαλούς κάλυψης των εφημεριών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.