Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η ιστορία πίσω από την τήρηση του ενός λεπτού σιγή


Ποιοι εμπνεύστηκαν την κίνηση και οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις ασέβειας.

Σίγουρα είναι κάτι τόσο βαθιά ανθρώπινο - με τα μάτια κλειστά, το σώμα στέκεται ακίνητο «βυθισμένο» στη σιωπή, επιτρέποντας τη θλίψη να διαποτίσει την ύπαρξη. Έχει μια τέτοια πράξη ιστορία, αφετηρία ή απλά η «ιστορία» του είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στο συναισθηματικό μας DNA;

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την 13η Νοεμβρίου και ενώ η Γαλλία μετρούσε ακόμα τις πληγές της από τα τρομοκρατικά χτυπήματα, περίπου 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα προς τιμήν των θυμάτων των επιθέσεων.

Αλλά και σε όλη τη γαλλική επικράτεια, αλλά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων. Αυτά τα πρόσφατα και χαρακτηριστικά παραδείγματα, ήταν απλώς οι τελευταίες από μια μακρά σειρά από επίσημες στιγμές σιωπής. Σε περιπτώσεις ακραίας και σοκαριστικής βίας, η αλήθεια είναι απλή: πολλές φορές δεν υπάρχουν λόγια να ειπωθούν.

Η ιδέα της τήρησης μιας πανεθνικής σιγής διάρκειας ενός λεπτού, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον Αυστραλό δημοσιογράφο Edward George Honey. Τον Μάιο του 1919 έγραψε μια επιστολή προς την London Evening News (ζούσε στο Λονδίνο εκείνη την εποχή), όπου και πρότεινε στον εορτασμό της πρώτης επετείου από την Ημέρα Ανακωχής (ή Ημέρα Εκεχειρίας - ονομάζεται η επέτειος της λήξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου η οποία γιορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου, 11-11-1918, στη Γαλλία και το Βέλγιο με το όνομα «L'Armistice»), να τηρηθεί μια στιγμή σιγής. «Πέντε λεπτά μόνο», έγραψε «πέντε σιωπηλά λεπτά εθνικής μνήμης».

Ο Honey, ο οποίος υπηρέτησε για λίγο χρονικό διάστημα στον Βρετανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πριν απολυθεί λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι, παρακολουθούσε τους Λονδρέζους καθώς θορυβωδώς γιόρταζαν το τέλος του πολέμου και σκέφτηκε ότι, αντίθετα, μια σιωπηλή στιγμή αφιερωμένη στη μνήμη των ζωών που χάθηκαν θα ήταν ένας πιο εύστοχος τρόπος που θα σηματοδοτούσε τις επετείους, για το τέλος του πολέμου, τα επόμενα χρόνια.

Αν και η πρόταση του Honey δεν είχε άμεση ανταπόκριση, ένα παρόμοιο «αίτημα» είχε υποβάλει και ο Sir Percy Fitzpatrick ο οποίος κατάφερε και κέρδισε την προσοχή του Βασιλιά Γεώργιο Ε’, ο οποίος και το επισημοποίησε στις 17 Νοεμβρίου του 1919. Στην επίσημη διακήρυξή του, ο μονάρχης είπε: «Περί την 11η ώρα, στην 11η ημέρα του 11ου μήνα, μπορεί να υπάρχει για μικρό διάστημα δύο λεπτών η πλήρης αναστολή όλων των κανονικών μας δραστηριοτήτων... Έτσι ώστε σε τέλεια ακινησία, οι σκέψεις του καθενός να μπορούν να επικεντρωθούν στην ευλαβική ανάμνηση των ένδοξων νεκρών».



Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, ζητά να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κατά τη Διεθνή Διάσκεψη του Παρισιού για το Κλίμα (COP21), η οποία ξεκίνησε μέσα στη βαριά ατμόσφαιρα που δημιούργησαν το σοκ των τρομοκρατικών επιθέσεων και η επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία.



Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, τηρούν μαζί με πλήθος κόσμου στον Λευκό Οίκο, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της 9/11, κατά τη μαύρη επέτειο των επιθέσεων το 2015.



Φοιτητές του LSE στο Λονδίνο, κρατούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Παρίσι

Περιπτώσεις ασέβειας κατά τη διάρκεια τήρησης ενός λεπτού σιγής...



Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ διακόπτει τη σιγή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα



Μερίδα οπαδών της Βοσνίας, δεν τήρησαν το ενός λεπτού σιγής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, πριν από τον επαναληπτικό με την Ιρλανδία για τα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2016



Αρκετοί οπαδοί της Τσέλσι, πριν την έναρξη του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τότεναμ ανήμερα του Πάσχα στο «Γουέμπλεϊ», δεν σεβάστηκαν την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του «Χίλσμπορο»



Μερίδα τούρκων οπαδών άρχισαν τις αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια ενός λεπτού σιγής για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, στο γήπεδο της Κωνσταντινούπολης στον φιλικό αγώνα με την Ελλάδα που παρακολούθησε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου



Ασέβεια στον αείμνηστο Ρον Κλαρκ, έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών στις αποστάσεις που απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, δείχνουν αυστραλοί οπαδοί σε γήπεδο της Μελβούρνης



Ο Λούις Χάμιλτον απολογήθηκε μέσω Twitter μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την ασέβεια, όπως τον κατηγόρησαν, που έδειξε κατά την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον χαμό του οδηγού της Formula 1, Τζάστιν Γουίλσον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, δεν έβγαλε το καπέλο του τη στιγμή της σιγής, στη Monza της Ιταλίας, τον Σεπτέμβριο του 2015. «Ειλικρινά, δεν συνειδητοποίησα ότι κρατούσαν ενός λεπτού σιγή. Ήμουν τόσο προσηλωμένος στη μουσική που άκουγα, που θεώρησα πως βγάζαμε φωτογραφία», απολογήθηκε αργότερα...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χίτλερ είχε μόνο έναν όρχι!


Ιατρικό έγγραφο του 1923 αποδεικνύει ότι ο επικεφαλής των ναζί δεν ήταν τόσο τέλειος όσο ήθελε.

Μία από τις αμέτρητες φήμες γύρω από τον Αδόλφο Χίτλερ είναι ότι ο επικεφαλής της ναζιστικής Γερμανίας ήταν μονόρχις, είχε δηλαδή μόνο έναν όρχι – άλλοι υποστήριζαν πως έχασε τον άλλο σε μία μάχη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και άλλοι πως γεννήθηκε έτσι.

Μάλιστα, ένα δημοφιλές λαϊκό τραγούδι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη Μεγάλη Βρετανία, σε μία παραλλαγή του, είχε τους εξής στίχους: Ο Χίτλερ έχει μόνο ένα μπαλάκι / Ο Γκέρινγκ έχει δύο, αλλά πολύ μικρά / ο Χίμλερ έχει κάτι παρόμοιο / αλλά ο κακομοίρης ο Γκέμπελς δεν έχει καθόλου μπαλάκια

Τώρα φαίνεται πως αυτή η φήμη επιβεβαιώνεται, καθώς ένα ιατρικό έγγραφο που έρχεται στο φως αποκαλύπτει πως πράγματι ο Χίτλερ ήταν μονόρχις.

Το εν λόγω έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται σήμερα γερμανικά ΜΜΕ, προέρχεται από το 1923, όταν ο Χίτλερ συνελήφθη για το αποτυχημένο “πραξικόπημα της μπυραρίας” και οδηγήθηκε στη φυλακή, και αποκαλύπτει πως ο Χίτλερ είχε «κρυπτορχιδία δεξιάς πλευράς» μία ιατρική κατάσταση όπου ο όρχις δεν πέφτει μέσα στον «σάκο» του όσχεου.

Το ιατρικό έγγραφο αυτό θεωρείτο χαμένο για χρόνια, μέχρι που επανεμφανίστηκε σε έναν πλειστηριασμό το 2010, και κατασχέθηκε από τις αρχές.

«Ο έμπειρος ιατρικός αξιωματούχος αναγνώρισε αμέσως την κατάσταση», φέρεται να είπε ο ιστορικός Πέτερ Φλάισμαν, ο οποίος έχει μελετήσει το έγγραφο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια ιδιαίτερα βόλτα στις εντυπωσιακές Δρακόλιμνες


Οι λίμνες των «δράκων» της Ελλάδας.

Μοναδικό φυσικό τοπίο, σπάνια χλωρίδα και πανίδα στα βουνά της Ηπείρου. Ο λόγος για της Δρακόλιμνες στην Γκαμήλα και το Σμόλικα που «πιάνει» το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων, δύο από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα.

Η Δρακόλιμνη της Γκαμήλας, που αποτελεί την ψηλότερη κορυφή της Τύμφης, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μέτρων βορειοανατολικά της κορυφής της Αστράκας και νότια της μονής Στομίου. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ορειβατών και των αθλητών του ορειβατικού μαραθωνίου λόγω της σπάνιας και της ιδιαίτερης μορφολογίας.



Γιατί όμως λέγεται δρακόλιμνη; Στα νερά αυτής της λίμνης όπως και σε λίγες ακόμη της Ελλάδας ζουν οι γνωστοί αλπικοί Τρίτωνες. Είναι τα μικρά αμφίβια μεγέθους περίπου 10 εκατοστών που μοιάζουν με δράκους και δεν συναντώνται συχνά. Έχουν καστανόμαυρη ράχη και είναι από τα προστατευόμενα είδη άγριας ζωής στην Ελλάδα. Εκτιμάται μάλιστα πως προέρχονται από την εποχή των Δεινοσαύρων.




Η συγκεκριμένη εντυπωσιακή δρακόλιμνη απέχει μία ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο της Αστράκας και περίπου 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μια μέτρια έως καλή φυσική κατάσταση για να κάνετε τη διαδρομή. Το τοπίο και οι εικόνες θα σας ανταμείψουν σίγουρα και θα θέλετε να επιστρέψετε ξανά στην περιοχή.

Η δεύτερη Δρακόλιμνη, αυτή στην κορυφή του Σμόλικα βρίσκεται σε υψόμετρο 2.150 μέτρων στο δεύτερο μεγαλύτερο σε ύψος βουνό της Ελλάδας. Αλπικοί τρίτωνες συναντώνται και σε αυτή τη Δρακόλιμνη σε ένα όμορφο και γαλήνιο τοπίο. Το θλιβερό βέβαια είναι ότι κατά καιρούς βρίσκονται νεκρά αμφίβια, συμβάν το οποίο δεν έχει αναφερθεί σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης με υποαλπικές λίμνες.



Έχει επίσης εκπληκτική θέα, ιδιαίτερα αν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα. Κοντά βρίσκονται επίσης δύο καταφύγια για τους λάτρεις της ορειβασίας, ένα ξύλινο και ένα πετρόχτιστο. Ο Σμόλικας προσεγγίζεται από πολλές πλευρές της περιοχής με όμορφες διαδρομές κυρίως από το Παλαιοσέλι, τους Πάδες και την Αγία Παρασκευή.

Ο αλπικός τρίτωνας συγκαταλέγεται στις απειλούμενες με εξαφάνιση μορφές ζώων και γι' αυτό προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία αυστηρά.
Πού θα μείνετε;

Κάνοντας μια εκδρομή στις δρακόλιμνες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως ορμητήριο το Πάπιγκο που είναι και το πιο κοντινό στη Δρακόλιμνη της Γκαμήλας ή τα κοντινά χωριά της Κόνιτσας για τη Δρακόλιμνη του Σμόλικα. Θα χρειαστείτε απλό ορειβατικό εξοπλισμό και οπωσδήποτε φωτογραφική μηχανή!






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τίτλοι τέλους για τις αντικειμενικές αξίες το 2016 - Το νέο σύστημα για τον υπολογισμό φόρων


Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή τους το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει εντός του 2016 να προχωρήσει στην κατάργηση των αντικειμενικών αξιών και να καθιερώσει ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων. Το σύστημα αυτό θα βασίζεται στις πραγματικές εμπορικές τιμές.

Με βάση το νέο αυτό σύστημα θα υπολογίζονται τόσοι οι φόροι στις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές και τις δωρεές ακινήτων όσο και ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει εντός του επομένου έτους τον ΕΝΦΙΑ. Το νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών θα ακολουθεί την πορεία των εμπορικών τιμών και θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμών με βάση τις οποίες φορολογούνται τα ακίνητα. Ωστόσο μέχρι να εφαρμοστεί το νέο αυτό σύστημα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο για ένα χρονικό διάστημα μερικών μηνών να εφαρμόσει νέες αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα είναι μειωμένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας ώστε το Δημόσιο να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Βέβαια η μείωση που θα γίνει στις φορολογητέες αξίες των ακινήτων μέσω της αντικατάστασής τους από τις πραγματικές τιμές της αγοράς δεν θα σημάνει και τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων όλων των ιδιοκτητών ακινήτων.

Κι αυτό γιατί παραμένει και για το 2016 ο μνημονιακός στόχος που προβλέπει την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ από τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Διαφορετική δομή
Ο στόχος μπορεί να μην αλλάζει αλλά αυτό που θα αλλάξει σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης είναι ότι ο νέος φόρος ακίνητης περιουσίας, που σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση το επόμενο έτος.

Ο νέος φόρος θα έχει τελείως διαφορετική δομή από τον ΕΝΦΙΑ. Οι συντελεστές με τους οποίους θα υπολογίζεται θα είναι σημαντικά αυξημένοι για τα ακίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας, αφού η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει τα φορολογικά βάρη από τους ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία χαμηλής αξίας στους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας «μεγάλης και πολύ μεγάλης αξίας».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από τη μείωση των φορολογητέων αξιών στα επίπεδα των πραγματικών εμπορικών τιμών των ακινήτων και οι τελικές επιβαρύνσεις των ιδιοκτητών ακινήτων μεγάλης αξίας να είναι σημαντικά αυξημένες, ώστε να δημιουργηθούν τα περιθώρια για ελαφρύνσεις στη φορολογία των ακινήτων χαμηλής και μεσαίας αξίας. Κι αυτό γιατί στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να θεσπίσουν ένα μικρό αφορολόγητο όριο της τάξης των 20.000 ? 50.000 ευρώ.

Παρόμοια λογική θα διέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις αλλαγές στις κλίμακες και τους συντελεστές των φόρων στις κληρονομιές, τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων, οι οποίες θα αποφασιστούν αναπόφευκτα από το υπουργείο Οικονομικών για να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα από τις μεγάλες μειώσεις στις φορολογητέες αξίες.

Σε γενικές γραμμές, η προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στις εμπορικές αναμένεται να επιφέρει:

Μείωση 30% κατά μέσο όρο που σε ορισμένες περιοχές ξεπερνούν και το 50% (Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Μαρούσι, Γλυφάδα κ.ά.).
Αύξηση των τιμών 20%-30% στις λεγόμενες φθηνές περιοχές. Πρόκειται κυρίως για περιοχές του Λεκανοπεδίου όπως το Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη κ.ά., μεγάλα αστικά κέντρα της επαρχίας, νησιά και παραθαλάσσιους οικισμούς με μεγάλη τουριστική κίνηση.
Αυτόματη προσαρμογή
Οι αυξομειώσεις στις τιμές θα επιφέρουν αυτόματα ανάλογες προσαρμογές:

  • Στον φόρο για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής τιμής για την αγορά πρώτης κατοικίας, οικοπέδων η αγροτεμαχίων και γενικά τις κατοικίες με άδεια οικοδομής πριν από το 2006.
  • Στις κληρονομιές, γονικές παροχές και δωρεές όπου ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστές 1%-20% επί της αντικειμενικής τιμής και ανάλογα με τον βαθμό συγγένειας και την αξία του ακινήτου.
  • Στα τεκμήρια διαβίωσης που ισχύουν για τις κατοικίες και που υπολογίζονται ανάλογε μα την τιμή ζώνης και το εμβαδόν του ακινήτου.
  • Στο ελάχιστο ποσό ενοικίου που θα πρέπει να δηλώσει στην εφορία ο εκμισθωτής και που υπολογίζεται με συντελεστή 3,5% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου επί τα τετραγωνικά της κατοικίας.
  • Στον ΦΠΑ για αγορά νεόδμητων ακινήτων -πλην της πρώτης κατοικίας- με άδεια κατασκευής από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά που υπολογίζεται με συντελεστή 23% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
  • Στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττουν οι δήμοι.

Αυτόματες κατασχέσεις για οφειλές άνω των 70.000 ευρώ
Αρχίζουν οι αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου. Η εφορία μέσα σε επτά ημέρες θα «σηκώνει» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών τα ποσά που χρωστούν στο Δημόσιο. Η αρχή γίνεται με όσους έχουν χρέη άνω των 70.000 ευρώ και σε επόμενη φάση το μέτρο θα επεκταθεί σε φορολογούμενους με μικρότερα ποσά.

Με δεδομένο ότι τα capital controls παραμένουν σε ισχύ, όσοι χρωστούν στην εφορία πάνω από 70.000 ευρώ και έχουν καταθέσεις στις τράπεζες, το μόνο που μπορούν να κάνουν για να γλιτώσουν την κατάσχεση είναι να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Η δέσμευση των καταθέσεων θα γίνεται εντός δύο ημερών από τις τράπεζες και η κατάσχεση θα ολοκληρώνεται μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την αποστολή του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με απόφαση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Ι. Μπάκα, ενεργοποιείται το μέτρο των αυτόματων ηλεκτρονικών κατασχέσεων που προβλέπεται στο τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε τρία στάδια:

1. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ δημιουργεί ηλεκτρονική λίστα στην οποία αποτυπώνονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες (εκτός ρύθμισης) οφειλές άνω των 70.000 ευρώ και την αποστέλλει μαζικά σε όλες τις τράπεζες.

Στον κατάλογο δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο, με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνου.

2. Οι τράπεζες διασταυρώνουν τα στοιχεία των πελατών τους και μέσα σε δύο ημέρες επιστρέφουν τη λίστα στη ΔΗΛΕΔ έχοντας δεσμεύσει ήδη τα ποσά των καταθέσεων (εξαιρουμένων ακατάσχετων λογαριασμών και με βάση τους περιορισμούς που ισχύουν) των πελατών τους.

Η δέσμευση δεν εφαρμόζεται:

α) για χρηματικά ποσά που εμπίπτουν στα ακατάσχετα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

β) για ποσά που καταβάλλονται με χρέωση των τηρούμενων, από τον οφειλέτη, λογαριασμών σε αντίστοιχη πίστωση λογαριασμών του Δημοσίου για την εκπλήρωση φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεών του προς αυτό,

γ) για ποσά που προορίζονται για την έκδοση τραπεζικών επιταγών σε διαταγή Ελληνικού Δημοσίου.

3. Η ΔΗΛΕΔ δημιουργεί ηλεκτρονική κατάσταση την ίδια μέρα, με τα στοιχεία των φορολογουμένων οι οποίοι έχουν ταυτόχρονα μεγάλες οφειλές και καταθέσεις με βάση τις απαντήσεις των τραπεζών, στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Τaxis στο οποίο έχουν πρόσβαση τα τμήματα δικαστικού κάθε μηχανισμού της ΓΓΔΕ με αρμοδιότητα είσπραξης (ΔΟΥ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΚΕΜΕΕΠ κ.λπ.), ώστε η δέσμευση να μετουσιωθεί σε κατάσχεση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

27 αγνοούμενοι από κατάρρευση κτιρίων στην Κίνα


Είκοσι δύο κτίρια κατέρρευσαν εξαιτίας κατολίσθησης σε βιομηχανικό πάρκο στην πόλη Σεντζέν στα νότια της Κίνας.

Περίπου 900 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και τέσσερα άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια με ελάχιστα τραύματα. Τουλάχιστον 27 άτομα αγνοούνται και η πυροσβεστική εργάζεται για τον απεγκλωβισμό και άλλων ατόμων.

Τοπικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι τα περισσότερα άτομα είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή πριν καταρρεύσουν τα κτίρια.


Δείτε το βίντεο εδώ:



Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και το όνομα αυτού..."ποπ κορν"


Ένα τρίχρονο αγοράκι αποφάσισε να μετονομαστεί σε ποπ κορν, εφόσον όπως αποκαλύπτουν οι γονείς τους ο μικρός αρνούνταν να υπακούσει σε οποιοδήποτε άλλο όνομα.

Όπως επίσης ανέφεραν οι γονείς του πρώην Ντίζελ Ρόμπερτ, το παιδάκι τους είναι αρκετά ζωηρό και δύσκολα καταφέρνουν να το συμμορφώσουν, οπότε το « ποπ κορν» τους φάνηκε απόλυτα ταιριαστό όνομα για τον μικρό τους.

Το ζευγάρι μάλιστα σχεδιάζει μέσα στον επόμενο χρόνο να ξαναβαπτίσει τον μικρό προκειμένου να αποκτήσει και επίσημα το όνομα του αγαπημένου του σνακ.

Δείτε τις φώτο εδώ:








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το «Ταμείο εθνικού πλούτου» για ενίσχυση του Ασφαλιστικού και στήριξη των συντάξεων


Το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο εξετάζει με μεγάλη προσοχή η κυβέρνηση, αναμένεται να εγκριθεί εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου να δημιουργήσει μια σταθερή και σίγουρη αποθεματική βάση που θα εγγυάται τη σύνταξη στις μελλοντικές γενιές ασφαλισμένων.

Η σύνταξη αυτού του σχεδίου, προέκυψε μετά από τα μηνύματα που έφτασαν στην κυβέρνηση, από τους νεαρούς εργαζόμενους ότι αναζητούν τρόπους φυγής στο εξωτερικό ή στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην ιδιωτική ασφάλιση.

Από το σχέδιο αυτό, που περιλαμβάνει την δημιουργία Ταμείου, το οποίο το υπουργείο Εργασίας ονομάζει «Ταμείο εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης» η κυβέρνηση προσδοκά μελλοντικά ετήσια έσοδα ύψους 380 – 400 εκατ. ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του Ασφαλιστικού, από επιπρόσθετες πηγές, από τις οποίες θα εισρέουν έσοδα στο σύστημα, σε βάθος χρόνου ως το 2050.

Ένα μεγάλο μέρος από τους νέους πόρους θα προέρχεται από τις εξής πηγές:

1. Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας - Συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων.

2. Μελλοντική αξιοποίηση των υδρογονανθράκων.

3. Κρατικές προμήθειες (υπουργεία Ανάπτυξης, Υγείας, Εθνικής Αμυνας).

4. Έσοδά του Δημοσίου από αυτοκινητοδρόμους.

5. Φορολογικά και μη φορολογικά πρόστιμα.

6. Κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Τα επιπλέον έσοδα υπολογίζονται κατά μέσο στο 0,6% του ΑΕΠ (380 εκατ. ευρώ) ετησίως και εκτιμάται ότι θα καλύπτουν γύρω στο 16% του ετήσιου ελλείμματος της κύριας και επικουρικής ασφάλισης του συστήματος, που προκύπτει μετά την τριμερή χρηματοδότηση και την κρατική επιχορήγηση.

Το νέο επενδυτικό ταμείο θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων, η οποία, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη στις 31 Μαρτίου 2015, υπολογιζόταν σε 16,3 δισ. ευρώ.

Στο μεσοδιάστημα καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες στις αξίες που αντιπροσωπεύουν οι μετοχές των ταμείων, αλλά και αύξηση (κατά 18%) της αξίας των ομολόγων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Τροχαία επιστρέφει πινακίδες, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας


Επιστρέφονται από χθες Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (18 Δεκεμβρίου 2015). Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.

Από την απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

- Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

- Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

- Η επιστροφή των στοιχείων αφορά στο χρονικό διάστημα μετά το τέλος της προηγούμενης σχετικής απόφασης. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα ισχύει από τη νέα χρονιά με τον "νόμο Κατσέλη"


Με βάση τη νέα νομοθεσία, από 1.1.206 όσοι υποβάλλουν αίτηση σε Ειρηνοδικείο για την προστασία της α' κατοικίας τους θα υπόκεινται στο νέο πιο αυστηρό πλαίσιο.

1) ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Φυσικά πρόσωπα, δηλαδή μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, πρώην έμποροι, εφόσον η διακοπή δραστηριότητας προηγήθηκε της παύσης πληρωμών, επαγγελματίες.

2) Ποιες οφειλές υπάγονται στη ρύθμιση

Το σύνολο των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των χρεών προς το δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ εκτός αυτών που συνιστούν και ποινικό αδίκημα (ΦΠΑ, πρόστιμα κλπ). Δεν εντάσσονται οφειλές που αναλήφθηκαν το τελευταίο έτος από την υποβολή της αίτησης ή που προέκυψαν λόγω δόλου ή βαριάς αμέλειας.

3) Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη διάσωση της κύριας κατοικίας

α)Το προ φόρων εισόδημα να μην υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, προσαυξημένες κατά 70%. Τα όρια είναι τα εξής: άγαμος 13.906 ευρώ, έγγαμος 23.659 ευρώ, έγγαμος με ένα τέκνο 29.373 ευρώ, έγγαμος με δύο τέκνα 35.086 ευρώ.

β) Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην υπερβαίνει για τον άγαμο τα 180.000 ευρώ, για τον έγγαμο τα 220.000 ευρώ , για τον έγγαμο με ένα τέκνο τα 240.000 ευρώ και για τον έγγαμο με δύο τέκνα τα 260.000 ευρώ.

γ) ο οφειλέτες να είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης κατά τον κώδικα δεοντολογίας τραπεζών.

4) ποιες θεωρούνται ευπαθείς ομάδες και με ποιον τρόπο στηρίζονται

Για να ανήκει κάποιος στην κατηγορία των ευπαθών νοικοκυριών θα πρέπει να πληροί εκτός των παραπάνω, συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

Προ φόρων εισόδημα: Άγαμος 8.180 ευρώ, έγγαμος 13.917 ευρώ, έγγαμος με ένα τέκνο 17.278 ευρώ, έγγαμος με δύο τέκνα 20.639 ευρώ.

Αντικειμενική αξία κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης: Να μην υπερβαίνει για τον άγαμο τα 120.000 ευρώ, τον έγγαμο τα 160.000 ευρώ, τον έγγαμο με ένα τέκνο τα 180.000 ευρώ και τον εγγαμο με δύο τέκνα τις 200.000 ευρώ.

Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία θα επιδοτούνται οι για τρία χρόνια από το δημόσιο για το μέρος της δόσης που δεν μπορούν να καταβάλλουν.

5) Με ποιον τρόπο θα ρυθμίζονται οι οφειλές όσων εντάσσονται στο νόμο

Η ρύθμιση περιλαμβάνει δύο στάδια:

Tην πρώτη τριετία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δανειολήπτης καταβάλλει στην τράπεζα ό,τι περισσεύει από το εισόδημα του αφαιρουμένων των ευλόγων δαπανών διαβίωσης.

Μετά την πρώτη τριετία, έτσι όπως έχει διατυπωθεί η διάταξη του νόμου, ο δανειολήπτης αναλαμβάνει να αποπληρώσει τουλάχιστον την εμπορική αξία του ακινήτου στην τράπεζα , σε βάθος 20ετίας και με ετήσιο κόστος ίσο με το μέσο επιτόκιο ενήμερης οφειλής από στεγαστικό δάνειο (σήμερα 2% περίπου). Εάν δεν είναι δυνατή η καταβολή της ελάχιστης αυτής δόσης, η τράπεζα έχει το δικαίωμα κατάσχεσης του ακινήτου.

6) Υπάρχει κάποιο ελάχιστο επίπεδο δόσης

Εάν οι οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη το επιτρέπουν , θα καταβληθεί και μεγαλύτερο ποσό από την εμπορική αξία. Σε κάθε περίπτωση, ο δανειολήπτης υποχρεούται στην καταβολή ελάχιστης συνεισφοράς, η οποία ανέρχεται σε 5% επί του εισοδήματος του εάν αυτό είναι μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ. Αν υπερβαίνει τα 8.000 ευρώ, προστίθεται στην παραπάνω δόση επιπλέον 10% επί του υπερβάλλοντος ποσού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

αρχική σελίδα > Οικονομία Οι διαγωνισμοί για 2.390 μόνιμες θέσεις που ξεκινούν μετά τις γιορτές


Στην αφετηρία βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι, καθώς η άφιξη του νέου έτους φέρνει μαζί του νέο κύκλο διαγωνισμών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 1Δ/2015, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 121 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δήμους της χώρας, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο γραπτός διαγωνισμός του υπουργείου Εξωτερικών για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία 15 υποψήφιων Ακολούθων Πρεσβείας.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της γραπτής εξέτασης για τους 32 Ελεγκτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το «Εθνος» στα τέλη του μήνα θα βγει και το ΦΕΚ για τους 151 μόνιμους επιστήμονες Πληροφορικής στα δικαστήρια και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στην πρόσληψη 1.209 ημερήσιων φυλάκων και 134 νυχτοφυλάκων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, θα καταθέσει αίτημα προς το ΑΣΕΠ για τακτικό φυλακτικό προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του με επαγγελματίες φύλακες.

Τέλος, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα επαναπροκηρυχθούν 728 θέσεις φύλαξης αρχαιοτήτων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «σιβυλλική απάντηση»


Οι μάντισσες της αρχαιότητας με τις διφορούμενες απαντήσεις.

Ως «σιβυλλική» χαρακτηρίζεται κάθε είδους αινιγματικής και διφορούμενης απάντησης για ένα θέμα.

Στην αρχαιότητα, Σίβυλλα χαρακτηριζόταν η οποιαδήποτε γυναίκα με μαντικές ικανότητες που προφήτευε δίχως να ερωτηθεί, όπως αντίθετα γινόταν με την Πυθία στους Δελφούς.

Η Σίβυλλα περιερχόταν σε έκσταση, καθώς -όπως πίστευαν- δεχόταν την επίσκεψη ενός θεϊκού πνεύματος

Οι Σίβυλλες δεν είχαν σχέση εργασίας με κάποιο μαντείο.

Επειδή οι απαντήσεις που έδιναν δεν ήταν ξεκάθαρες, προέκυψε και η έκφραση «σιβυλλική απάντηση».3


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύμβουλος Επικρατείας προσέφυγε στο ΣτΕ για να ακυρωθεί προαγωγή συναδέλφου


Υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το άρθρο 90 του Συντάγματος.

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα των πρόσφατων προαγωγών των αντιπροέδρων που έγιναν από το υπουργικό συμβούλιο και οι καταγγελίες για «βουτιά» στην επετηρίδα.

Ο σύμβουλος Επικρατείας, Γεώργιος Ποταμιάς (15ος στην επετηρίδα), προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η προαγωγή του νεότερου αντιπροέδρου, Ιωάννη Γράβαρη (18ος στην επετηρίδα), υποστηρίζοντας ότι με την προαγωγή του παραβιάστηκαν οι όροι του άρθρου 90 του Συντάγματος που καθορίζει ζητήματα προαγωγών δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα στην προσφυγή του ο κ. Ποταμιάς υποστηρίζει ότι παραβιάστηκαν οι εξής όροι:

  1. Της απαγόρευσης της αδικαιολόγητης επέμβασης στην επετηρίδα των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών που έχουν τα νόμιμα προσόντα για την επιλογή σε κενές θέσεις αντιπροέδρων, γιατί αυτό προσβάλλει τον πυρήνα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης,
  2. της ουσιώδους διαδικασίας, καθώς δεν ζητήθηκε η γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, όπως προβλέπει ο «νόμος Καστανίδη» (3841/2010) και
  3. του «νόμου Καστανίδη» σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούσε να πληρώσει κενή θέση αντιπροέδρου ο 18ος στην επετηρίδα σύμβουλος Επικρατείας, κ. Γράβαρης.

Επιπλέον, αναφέρει ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 απαγορεύεται η αδικαιολόγητη ανατροπή της σειράς αρχαιότητας των δικαστικών λειτουργών που διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα προς προαγωγή στον βαθμό του αντιπροέδρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν ήταν βόμβα το ύποπτο πακέτο στο αεροσκάφος της Air France


Για «εσφαλμένο συναγερμό» μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, ήταν εσφαλμένος συναγερμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος, ούτε για τους επιβάτες του.

«Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντικείμενο δεν μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη», εξήγησε ο ίδιος.

«Επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό», τόνισε.

Επισήμανε ότι η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

Η πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μομπάσα της Κένυας μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος σε τουαλέτα του αεροσκάφους.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti οι αρχές του διεθνούς αεροδρόμιου της Κένυας απέσυραν τη λέξη «βόμβα» από την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος της Air France.

Νωρίτερα σήμερα, η αεροπορική αρχή είχε ανακοινώσει ότι οι ειδικοί των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της Κένυας είχαν ανακαλύψει έναν εκρηκτικό μηχανισμό εντός του Boeing 777 που είχε απογειωθεί από το Μαυρίκιο με προορισμό το Παρίσι με 473 επιβαίνοντες.

«Επιβεβαιώνουμε ότι αεροσκάφος της Air France από το Μαυρίκιο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Moi έπειτα από πληροφορίες σχετικά με ένα ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους» επισήμαναν οι αρχές του αεροδρομίου σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο τελικό στάδιο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών


Ολοκληρώθηκε η κοινωνική διαβούλευση.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινωνική διαβούλευση για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο του προγραμματισμού.

Μετά από τον πρώτο κύκλο των σχεδίων αναδιάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν νέες παρουσιάσεις κατά το χρονικό διάστημα από 25 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και 8 Δεκεμβρίου 2015, σε Τρίπολη, Πάτρα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Αττική, με την παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη. Στις παρουσιάσεις αυτές παραβρέθηκαν τοπικοί βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Παράλληλα, παρέστησαν ο προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, οι γενικοί επιθεωρητές Αστυνομίας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και Δημήτριος Σοφιός, καθώς επίσης ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, οι γενικοί περιφερειακοί αστυνομικοί διευθυντές, καθώς και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας των νομών, κατά περίπτωση.

Η κοινωνική διαβούλευση, όπως σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική και συνέβαλε σημαντικά στην όλη διαδικασία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν απόψεις, να καταθέσουν προτάσεις και να εισάγουν χρήσιμες παρατηρήσεις και επισημάνσεις, σε σχέση με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Έτσι, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, που αξιοποιούνται στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, με τους θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, Σωματείο και Ενώσεις Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας). Στις συναντήσεις αυτές αναλύθηκαν τα ειδικότερα ζητήματα της αναδιάρθρωσης, σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, τους διαθέσιμους πόρους και γενικότερα το εργασιακό περιβάλλον.

Οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο του προγραμματισμού. Οι αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επεξεργάζονται ήδη τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις, προκειμένου να βελτιωθούν ή και να τροποποιηθούν επιμέρους παράμετροι, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού σχεδίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση πάνω από 70% στην παρακολούθηση βίντεο μέσω smartphone


Ένας στους 10 χρήστες βλέπει YouTube για πάνω από 3 ώρες την ημέρα.

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας έκδοσης του ετήσιου «Ericsson ConsumerLab TV & Media Report», σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές ξοδεύουν πλέον 6 ώρες την εβδομάδα, παρακολουθώντας on-demand τηλεοπτικές σειρές, προγράμματα και ταινίες streaming.

Ένα σημαντικό, επίσης, εύρημα είναι ότι αυξάνεται σημαντικά η παρακολούθηση, μέσω smartphones. Η μελέτη αποκαλύπτει αύξηση κατά 71% στην παρακολούθηση βίντεο, μέσω smartphones, σε σχέση με το 2012. Σχεδόν τα δύο τρίτα του συνολικού χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης και βίντεο των εφήβων γίνεται πλέον μέσω φορητών συσκευών. Η παρακολούθηση περιεχομένου που προέρχεται από χρήστες βρίσκεται, επίσης, σε αύξηση. Σχεδόν 1 στους 10 παρακολουθούν YouTube για πάνω από 3 ώρες την ημέρα.

Συγκεκριμένα, η Ericsson παρουσίασε το «Ericsson ConsumerLab TV & Media Report», που αποτυπώνει τις συνήθειες παρακολούθησης τηλεόρασης και βίντεο 680 εκατομμυρίων καταναλωτών ανά τον κόσμο. Μάλιστα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εν λόγω μελέτη περιείχε και συγκεκριμένα ευρήματα για την ελληνική αγορά.

Μια γενική βασική διαπίστωση της μελέτης είναι πως οι υπηρεσίες Video-on-Demand (VOD) ικανοποιούν πλέον τις ανάγκες των καταναλωτών, ωθώντας τους να αλλάξουν τις συνήθειες παρακολούθησής τους. Ειδικά, η χρήση του streaming έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2011. Με περιεχόμενο που εγγράφεται και λαμβάνεται online να προστίθεται στην εξίσωση, το 35% όλης της παρακολούθησης τηλεόρασης και βίντεο δαπανάται σήμερα στο Video On Demand-VOD, ενώ αυξάνεται σημαντικά η παρακολούθηση, μέσω έξυπνων τηλεφώνων. Το Ericsson ConsumerLab TV & Media Report 2015 δείχνει πως οι καταναλωτές αγκαλιάζουν τις υπηρεσίες video on-demand, όσο ποτέ άλλοτε. Κάθε τρίτη ώρα θέασης καταναλώνεται πλέον on-demand είτε στην τηλεόραση, είτε σε βίντεο.

Τα κυριότερα ευρήματα σε σχέση με την ελληνική αγορά έχουν, ως εξής:

- Το περιεχόμενο on-demand και, ειδικά, μέσω streaming, καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χρόνο στις συνήθειες παρακολούθησης των καταναλωτών, με μέσο όρο παρακολούθησης 5,8 ώρες ανά εβδομάδα.

- Οι υπηρεσίες Subscription-VoD (S-VOD) επιτείνουν τη θέαση «μαραθώνιων» επεισοδίων: Το 89% των χρηστών S-VOD στην Ελλάδα παρακολουθούν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα όλα τα επεισόδια μιας σειράς, ενώ το 57% καθημερινά.

- Αύξηση της παρακολούθησης τηλεόρασης σε άλλες συσκευές (PC, laptop, smartphone, tablet). Το 70% των ωρών τηλεθέασης από εφήβους γίνεται μέσα από φορητές συσκευές.

- Οι Millennials παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση. Το 79% των εφήβων στην Ελλάδα παρακολουθεί τηλεόραση ή/και βίντεο, πριν κοιμηθούν, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ το 35%, ενώ μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ericsson Mobility Report

Η μελέτη, η οποία αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόβλεψη για τις τάσεις στην κινητή τηλεφωνία μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στην παρακολούθηση βίντεο από κινητές συσκευές, η οποία οδηγεί σε περίπου 6 φορές υψηλότερο όγκο μεταφοράς δεδομένων ανά smartphone στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη (2015 έως 2021). Η κίνηση δεδομένων στη Βόρεια Αμερική ανά ενεργό smartphone θα αυξηθεί από 3,8 GB το μήνα σήμερα σε 22 GB το μήνα έως το 2021, ενώ στη Δυτική Ευρώπη, η αύξηση αναμένεται να είναι από τα 2 GB το μήνα σήμερα σε 18 GB το μήνα έως το 2021.

Με 20 νέες συνδρομές κινητών επικοινωνιών να ενεργοποιούνται κάθε δευτερόλεπτο, η παγκόσμια αύξηση των συνδρομών κινητών επικοινωνιών αποτελεί ακόμα μια σαφή ένδειξη της αύξησης της μεταφοράς δεδομένων. Αυτήν τη στιγμή, ο αριθμός των συνδρομών κινητών επικοινωνιών ισούται με τον αριθμό ανθρώπων στον πλανήτη. Το 2016, αναμένεται να φτάσουμε τις 4 δις συνδρομές μόνο στις έξυπνες συσκευές.

Η μελέτη παρέχει στοιχεία για το μέλλον των δικτύων 5G, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης των 150 εκατομμυρίων συνδρομών κινητών επικοινωνιών 5G, μέχρι το 2021. Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα και ΗΠΑ προβλέπεται να ηγούνται των συνδρομών στα εμπορικά δίκτυα 5G. Η 5η γενιά κινητών επικοινωνιών-5G αναμένεται να συνδέσει νέους τύπους συσκευών, καθιστώντας δυνατές ολοκληρωτικά νέες χρήσεις της τεχνολογίας που δεν μπορούμε καν να τις φανταστούμε σήμερα και οι οποίες σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Αντικειμένων-Internet of Things (IoT). Μάλιστα, η μετάβαση προς το 5G πρόκειται να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων κλάδων και νέων κάθετων αγορών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας καυγάς στο δρόμο παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία


Οι καυγάδες στους δρόμους αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Κάποιες φορές, όμως, τα πράγματα ξεφεύγουν, όπως συνέβη και σε αυτό το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο Τορίνο δύο οδηγοί λογομάχησαν για μια προσπέραση και όπως θα διαπιστώσετε λίγο έλειψε ο καυγάς να μετατραπεί σε τραγωδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος της περιοχής. Έτσι στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικοί και συνέλαβαν τον νευρικό οδηγό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή η αράχνη είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχετε δει


Ένας Αυστραλός είχε μια δυσάρεστη έκπληξη, όταν ανακάλυψε ότι στην πόρτα του διαμερίσματός του, τον περίμενε μια γιγαντιαία – αράχνη.

Οι κάτοικοι του διαμερίσματος, φανερά αηδιασμένοι από τη θέα του εντόμου, έσπευσαν να το φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν τη φωτογραφία του «τέρατος» στο διαδίκτυο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τεράστια αράχνη αποτέλεσε ένα χτύπημα στην καρδιά του ίντερνετ με ολοένα και περισσότερους χρήστες να σχολιάζουν τρομοκρατημένοι το παράξενο πλάσμα. Κάποιοι μάλιστα δε δίστασαν να προτρέψουν τον άνδρα να μαζέψει τα πράγματά του και να εγκαταλείψει το σπίτι του που πλέον ανήκει στην αράχνη – γίγαντα. Ενώ κάποιοι άλλοι πιο τολμηροί εκθείασαν το έντομο λέγοντας πως είναι πανέμορφο.

Δείτε τη φωτογραφία εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

8 χρήσεις της πούδρας που δεν φαντάζεστε


Μπορεί το μωρό σας να μεγάλωσε και να κοντεύει να πάει πανεπιστήμιο, αλλά η πούδρα για μωρά δεν πρέπει ποτέ να λείψει από το σπίτι σας. Δείτε πόσα προβλήματα λύνει.

Ρίξτε πούδρα στο κρεβάτι Βάλτε πούδρα ανάμεσα στα σεντόνια σας το καλοκαίρι, ώστε να απορροφηθεί ο ιδρώτας που βγάζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ξεμπλέξτε τα κοσμήματά σας
Αν έχετε πολλές αλυσίδες και κοσμήματα που έχουν μπλεχτεί μεταξύ τους, ρίξτε λίγη πούδρα και στη συνέχεια τραβήξτε με μία καρφίτσα τους κόμπους που έχουν σχηματιστεί στα κοσμήματά σας.

Ρίξτε πούδρα σε λαδιές
Η πούδρα απορροφά τις λιπαρές ουσίες. Όταν λοιπόν πέσει λάδι επάνω σας, και πριν πλύνετε το ρούχο, ρίξτε πρώτα λίγη πούδρα για να τραβήξει τη λαδιά.

Διατηρήστε τα παλιά έπιπλα μυρωδάτα
Τα παλιά έπιπλα συνήθως βγάζουν μία μυρωδιά υγρασίας και μούχλας. Για να την αποφύγετε, βάλτε λίγη πούδρα στον πάτο των συρταριών της ντουλάπας σας και από πάνω τοποθετήστε χαρτί ή ύφασμα για να μην λερώσετε τα ρούχα σας.

Διώξτε το λάδι από τα μαλλιά
Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά τότε βάλτε λίγη πούδρα στα χέρια σας και τρίψτε με αυτήν το κεφάλι σας για λίγα λεπτά.

Εμποδίστε τα μυρμήγκια
Αν θέλετε να εμποδίσετε τα μυρμήγκια να εισβάλλουν στο σπίτι σας, βάλτε πούδρα σε όλες τις πόρτες.

Βάλτε πούδρα στα γάντια που πλένετε πιάτα
Αν θέλετε να διατηρείτε τα γάντια σας φρέσκα για πιο πολύ καιρό, τότε βάλτε πούδρα στο εσωτερικό και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Μειώστε τον θόρυβο του ξύλινου πατώματος
Αν έχετε βαρεθεί να ακούτε το τρίξιμο σε κάποια σημεία του ξύλινου πατώματός σας, βάλτε λίγη πούδρα στα κενά και θα δείτε πως ο θόρυβος θα μειωθεί αισθητά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μωρό με το "διαβολικό" χαμόγελο που έγινε viral


Το μωράκι βρισκόταν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε το κατάστημα του πατέρα του και ήταν υπό την επίβλεψη μιας υπαλλήλου όταν ξαφνικά γύρισε, κοίταξε την κοπέλα και μετά «έσκασε» ένα ιδιαίτερα καυστικό χαμόγελο.



Στη συνέχεια, κοίταξε την κάμερα με ένα πονηρό βλέμμα και έκανε τους χρήστες του διαδικτύου να τον λατρέψουν όταν είδαν το στιγμιότυπο, που αναρτήθηκε στο Τwitter από την υπάλληλο του πατέρα του.

Το βίντεο να σημειωθεί πως έχει αποσπάσει περισσότερα από 43.00 και έχει πετύχει πάνω από 32.000 αναδημοσιεύσεις στο Twitter.

Δείτε τη φωτογραφία εδώ:



Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο αστυνομικός έδωσε κλήση και ο οδηγός... μπουνιές


Με γροθιές και κλωτσιές επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό, οδηγός που είχε παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητο του.

Ο οδηγός όταν διαπίστωσε πως ο ένστολος του είχε κόψει κλήση για παράνομο παρκάρισμα τον χτύπησε ενώ ο αστυνόμος χρησιμοποίησε το γκλοπ για να απωθήσει τον άνδρα.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Περού.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μετάτρεψε το smartphone σου σε φωτόσπαθο


Παίξε το νέο παιχνίδι της Google για τους οπαδούς του Star Wars.

Λίγες μέρες έχουν μείνει για την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου «Star Wars: The Force Awakens» και η Google μαζί με τους παραγωγούς της ταινίας μας προετοιμάζουν μέσω του παιχνιδιού Lightsaber Escape, χάρη στο οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως φωτόσπαθο!

Μετάτρεψε το smartphone σου σε φωτόσπαθο

Για να παίξετε το παιχνίδι κάντε κλικ εδώ. Αφού θα σας δοθεί ένα μοναδικό URL, θα πρέπει να το αντιγράψετε στην αναζήτηση του browser που χρησιμοποιείτε στο κινητό σας. Ακολουθώντας τις οδηγίες για την βαθμονόμηση, θα μπορείτε να μετακινείτε το κινητό σας σαν φωτόσπαθο στην οθόνη του υπολογιστή.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκινητική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία γάμου που έγινε viral


Η μαμά-νύφη με τη νεκρή κόρη της.

Αυτή η φωτογραφία γάμου έχει γίνει πολύ γρήγορα viral απ' όταν η φωτογράφος Ashley Frantz τη δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook. Εξηγεί ότι η γυναίκα στο νυφικό είναι η υπέροχη φίλη της Αμάντα. Στα δεξιά της φωτογραφίας είναι μια διαφανής εικόνα της κόρης της, Azalee, στην αγκαλιά της. Η Azalee είναι διαφανής γιατί πέθανε το 2013, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Δεν ήταν καν σε θέση να γνωρίσει τον Chip, τον άνθρωπο που εκείνη την ημέρα έγινε ο νέος σύζυγος της μητέρας της Amanda. Ήταν μόλις έξι ετών όταν έφυγε από τη ζωή.

Η συγκινητική ιστορία πίσω από τη φωτογραφία γάμου που έγινε viral

Η Amanda ήταν πολύ πληγωμένη επειδή το κοριτσάκι της δεν θα ήταν εκεί για αυτή την ειδική περίσταση σύμφωνα με τη φωτογράφο.

Έτσι η Ashley έκανε κάτι απίστευτο. Κατάφερε να ενσωματώσει μια φωτογραφία της μικρής Azalee σε μερικές από τις φωτογραφίες του γάμου της μαμάς της. Η φωτογράφος έγραψε επίσης ότι το ζευγάρι απελευθέρωσε πεταλούδες κατά τη διάρκεια της τελετής στη μνήμη της μικρής Azalee, και δάκρυσαν όλοι. Είπε μάλιστα : «Όπως οι πεταλούδες πέταξαν επάνω και έφυγαν μακριά, μια όμορφη μικρή αποφάσισε ότι ήθελε να μείνει για λίγο εδώ. Προσγειώθηκε ακριβώς πάνω στην Amanda (πιο κοντά στην καρδιά της) και έμεινε για λίγο και μια συγκινητική κραυγή βγήκε από τη νύφη και το γαμπρό. Γνωρίζουμε όλοι ότι ήταν η Azalee, ένας μικρός ψίθυρος από αυτήν».

Η νύφη έβαλε την φωτογραφία ως εικόνα προφίλ της στο Facebook και έγραψε: «Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο χαρούμενη είμαι με την φωτογραφία της Frantz. Αυτή η όμορφη ψυχή ήταν σε θέση να συλλάβει μια απολύτως ανεκτίμητη στιγμή για την ημέρα του γάμου μου με το γλυκό κορίτσι μου που έφυγε δυο χρόνια πριν... Βρήκε έναν τρόπο να την συμπεριλάβει στο γάμο μου και το έκανε τόσο καλά. Ο Θεός να έχει καλά την ταλαντούχα Ashley».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς φτιάχτηκε πριν από μισό αιώνα η μεγαλύτερη γέφυρα του Ηνωμένου Βασιλείου


Χρησιμοποιήθηκαν 40.000 τόνοι ατσάλι και 125.000 κυβικά μέτρα τσιμέντο - Δείτε φωτογραφίες.

Όταν πρωτολειτούργησε ήταν η μεγαλύτερη γέφυρα του Ηνωμένου Βασιλείου, η μακρύτερη εκτός ΗΠΑ και η τέταρτη στον κόσμο. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται πώς κατασκευάστηκε η Forth Road Bridge πριν από μισό αιώνα, στη Σκωτία.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για την κατασκευαστική εταιρεία Sir William Arrol & Co που κατασκεύασε και εγκατέστησε τα μεταλλικά μέρη της γέφυρας Forth Road Bridge.

Η ανάγκη για την κατασκευή της ήρθε στο προσκήνιο το 1920 όταν άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Οι πρώτες προτάσεις κατατέθηκαν το 1923 και η ιδέα στηρίχτηκε από το υπουργείο Μεταφορών το 1924. Μεσολάβησαν το Κραχ και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κι έτσι οι εργασίες έπαυσαν έως το 1947.

Τον Σεπτέμβριο του 1958 η Forth Road Bridge Joint Board επόπτευσε την κατασκευή ενώ η Freeman Fox & Partners, Messrs Mott και Hay & Anderson επέβλεπαν τον σχεδιασμό.

Οι τρεις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στη Βρετανία την εποχή εκείνη ήταν η Sir William Arrol & Company, The Cleveland Bridge & Engineering Company και Dorman Long (Bridge & Engineering) Ltd που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν την κοινοπραξία ΑCD Bridge Company Ltd.

Οι πρώτοι πυλώνες και από τις δύο πλευρές ολοκληρώθηκαν το 1961 ενώ έως τον Αύγουστο του 1962 48.000 χιλιόμετρα χαλύβδινων συρμάτων είχαν χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν τα βασικά «καλώδια» της γέφυρας. Σχεδόν 40.000 τόνοι ατσαλιού και 125.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου χρησιμοποιήθηκαν για τη κατασκευή της γέφυρας.

Tο συνολικό κόστος πλησίασε τα 27 εκατομμύρια ευρώ και η γέφυρα άνοιξε παρουσία της βασίλισσας στις 4 Σεπτεμβρίου του 1964.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...