Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Σύμβουλος Επικρατείας προσέφυγε στο ΣτΕ για να ακυρωθεί προαγωγή συναδέλφου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το άρθρο 90 του Συντάγματος.

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα των πρόσφατων προαγωγών των αντιπροέδρων που έγιναν από το υπουργικό συμβούλιο και οι καταγγελίες για «βουτιά» στην επετηρίδα.

Ο σύμβουλος Επικρατείας, Γεώργιος Ποταμιάς (15ος στην επετηρίδα), προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η προαγωγή του νεότερου αντιπροέδρου, Ιωάννη Γράβαρη (18ος στην επετηρίδα), υποστηρίζοντας ότι με την προαγωγή του παραβιάστηκαν οι όροι του άρθρου 90 του Συντάγματος που καθορίζει ζητήματα προαγωγών δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα στην προσφυγή του ο κ. Ποταμιάς υποστηρίζει ότι παραβιάστηκαν οι εξής όροι:

  1. Της απαγόρευσης της αδικαιολόγητης επέμβασης στην επετηρίδα των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών που έχουν τα νόμιμα προσόντα για την επιλογή σε κενές θέσεις αντιπροέδρων, γιατί αυτό προσβάλλει τον πυρήνα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης,
  2. της ουσιώδους διαδικασίας, καθώς δεν ζητήθηκε η γνώμη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, όπως προβλέπει ο «νόμος Καστανίδη» (3841/2010) και
  3. του «νόμου Καστανίδη» σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούσε να πληρώσει κενή θέση αντιπροέδρου ο 18ος στην επετηρίδα σύμβουλος Επικρατείας, κ. Γράβαρης.

Επιπλέον, αναφέρει ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 απαγορεύεται η αδικαιολόγητη ανατροπή της σειράς αρχαιότητας των δικαστικών λειτουργών που διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα προς προαγωγή στον βαθμό του αντιπροέδρου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.