Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Μπορείτε να φανταστείτε τη γέννηση ενός παιδιού στον πόλεμο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της UNICEF.

Περισσότερα από 16 εκατομμύρια βρέφη γεννήθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες το 2015, δηλαδή ένα στα οκτώ μωρά που ήρθαν φέτος στον κόσμο, τονίζει η UNICEF και δίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο για να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της ζωής σε συνθήκες σύγκρουσης.

Μια γυναίκα ετοιμάζεται να γεννήσει κι ενώ όλα αρχικά μοιάζουν απολύτως φυσιολογικά, ξεκινά το περιπετειώδες ταξίδι του ζευγαριού για να φτάσει στο νοσοκομείο. «Μπορείτε να φανταστείτε τη γέννηση ενός παιδιού στην εμπόλεμη ζώνη;», διερωτάται η UNICEF.



Σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις όπως το Αφγανιστάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Συρία, ή σε ένα επικίνδυνο ταξίδι για να ξεφύγουν, τα νεογέννητα παιδιά και οι μητέρες τους αντιμετωπίζουν τεράστιους κινδύνους. Οι έγκυες μητέρες διατρέχουν τον κίνδυνο να γεννήσουν χωρίς ιατρική βοήθεια και σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Πέρα από τις συγκρούσεις, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη ευκαιριών καθιστά τα παιδιά όλο και πιο ευάλωτα, ωθώντας τα σε επικίνδυνα ταξίδια μακριά από τα σπίτια τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.