Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Μολυσμένο το 1/5 του κινεζικού εδάφους


Τεράστιες οι επιπτώσεις της εκβιομηχάνισης στο περιβάλλον.

Μολυσμένο είναι το 1/5 περίπου του κινεζικού εδάφους, σύμφωνα με μια νέα επίσημη έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2005-2013 από το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, αποκαλύπτει πως το 16,1% του κινεζικού εδάφους έχει μολυνθεί. Κάδμιο, αρσενικό και νικέλιο κατηγορούνται ως οι βασικοί υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση του εδάφους.

Κυβέρνηση και κοινή γνώμη εκφράζουν την ανησυχία τους για τα αποτελέσματα της ταχύτατης εκβιομηχάνισης της χώρας και τις συνέπειές τους στο περιβάλλον.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από μια περιοχή 6,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, τα δύο τρίτα δηλαδή της κινεζικής επικράτειας.

«Η έρευνα έδειξε ότι δύσκολα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την ποιότητα του εδάφους σε εθνικό επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος.



Διαβάστε περισσότερα...

Κινδυνεύει με έμφραγμα η Miley Cyrus


Στο νοσοκομείο για τέταρτη ημέρα παραμένει η Miley Cyrus, με τις πληροφορίες για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει να προκαλούν σοκ: αν και μόλις 21 ετών, οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι δεν αποκλείεται να υποστεί έμφραγμα!

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η νεαρή τραγουδίστρια νοσηλεύεται από την Τρίτη, κάτι που την ανάγκασε να ακυρώσει τη συναυλία της στο Κάνσας. Αφορμή για την μεταφορά της στο νοσοκομείο στάθηκε μία αλλεργική αντίδραση στο φάρμακο «Keflex», με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα στον λαιμό και εξανθήματα σε όλο της σώμα, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να μείνει στο νοσοκομείο για 27 ημέρες.

Η αλλεργία, πάντως, είναι… πταίσμα μπροστά στον κώδωνα του κινδύνου που έκρουσαν στην Miley οι γιατροί: σύμφωνα με δημοσίευμα, της επισήμαναν ότι πάσχει από ταχυκαρδία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έμφραγμα, αν η Miley συνεχίσει να ακολουθεί τον ίδιο, ξέφρενο τρόπο ζωής! «Θα μπορούσε να αποκτήσει μυϊκά καρδιακά προβλήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε καρδιακή ανεπάρκεια», δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της 21χρονης.

Πάντως, στο παρελθόν, η ίδια η νεαρή star έχει αποκαλύψει το πρόβλημά της: «οι σφυγμοί της καρδιάς μου αυξάνονται πολύ, ακόμα και όταν απλώς ανεβαίνω τις σκάλες. Όταν βρίσκομαι on stage δεν υπάρχει στιγμή που να μην σκέφτομαι την καρδιά μου», έγραψε το 2009, στην αυτοβιογραφία της.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πονόκοιλος οφειλόταν σε... 12 ράβδους χρυσού!


Ινδός επιχειρηματίας κατάπιε τα πολύτιμα μέταλλα για να γλιτώσει τους δασμούς στα σύνορα!

Ένας 63χρονος επιχειρηματίας από το Νέο Δελχί, χειρουργήθηκε λόγω των πόνων που ένοιωθε στο στομάχι του και οι έκπληκτοι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε καταπιεί, 12 ράβδους χρυσού!



Ο άνδρας σκέφτηκε αυτό τον τρόπο για να κρύψει τα πολύτιμα μέταλλα, συνολικού βάρους 396 γραμμαρίων και αξίας ανώτερης των 14.000 ευρώ, για να αποφύγει να πληρώσει τους φόρους στα σύνορα μετά από ένα ταξίδι του στην Σιγκαπούρη.

Όπως αναφέρουν οι «The Times of India», πλέον ο επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπόριο και μη απόδοση δασμών.

Στους γιατρούς που τον εγχείρησαν, είχε δηλώσει πως κατάπιε κατά λάθος ένα καπάκι από μπουκάλι νερού...



Διαβάστε περισσότερα...

Βγήκε από τα ρούχα της για να πληρώσει τις σπουδές της!


Η ευρηματική ιδέα της 25χρονης Vanessa Knowles που κερδίζει 50.000 ευρώ το χρόνο.

Η 25χρονη Βρετανίδα Vanessa Knowles, βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να καταφέρει να μαζέψει τα απαιτούμενα χρήματα για να σπουδάσει στη νομική.

Η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να βγάλει τα ρούχα της και να δημοσιεύσει τις γυμνές της φωτογραφίες, στον προσωπικό της λογαριασμό σε twitter και instagram, ζητώντας από τους θαυμαστές της να της καταθέτουν όποιο ποσό θέλουν στον τραπεζικό της λογαριασμό!

Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν μεγαλύτερη κάθε προσδοκίας, αφού η Vanessa, όχι μόνο κατάφερε να πληρώσει την εγγραφή της στο Πανεπιστήμιο, αλλά να αποκτήσει και το δικό της σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου, αφού μάζεψε περισσότερα από 17.000 ευρώ σε λίγους μήνες...

Πλέον η φοιτήτρια με την εμπορική επιτυχία της έμπνευσής της, δεν χρειάζεται να δουλέψει αφού κερδίζει περισσότερα από 50.000 ευρώ το χρόνο!








Διαβάστε περισσότερα...

Ξέχασες την κάρτα σου στο ΑΤΜ;


Η καλή διάθεση λύνει μερικές φορές τα μικρά προβλήματα.

«Ξέχασες την κάρτα σου; Έλα στο Calcedonia». Η καλή διάθεση των ημερών φαίνεται πως είναι με το μέρος των πολιτών.

Σήμερα το πρωί, ένας πολίτης πήγε σε ATM τράπεζας και κατά την απομάκρυνσή του, φαίνεται πως ξέχασε την κάρτα ανάληψης στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Κάποιος άλλος λοιπόν που τον διαδεχόταν στη σειρά, τη βρήκε και την παρέδωσε σε κατάστημα που βρίσκεται δίπλα από το υποκατάστημα της τράπεζας σε περίπτωση που ο καταναλωτής, αναζητώντας τη, επιστρέψει. Με το σημείωμα λοιπόν, θα του είναι πολύ πιο εύκολο να τη βρει, αρκεί φυσικά να γυρίσει…






Διαβάστε περισσότερα...

Παιδική χαρά για το θλιμμένο πάντα


Η μοναξιά έφερε στεναχώρια - Δείτε το βίντεο.

Τον περασμένο μήνα η Sijia έμεινε μόνη στο Yunnan Safari Park στην Κίνα. Το πάντα που ήταν η συντροφιά της μεταφέρθηκε σε άλλο ζωολογικό κήπο με αποτέλεσμα η Sijia να πέσει σε κατάθλιψη.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για να φέρουν και πάλι τη χαρά στη ζωή της Sijia και για το λόγο αυτό της έφτιαξαν μία… παιδική χαρά!

Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του πάρκο τοποθέτησαν στο χώρο όπου ζει το γιγάντιο πάντα παιχνίδια μέχρι και μία… τηλεόραση ελπίζοντας η Sijia να νιώθει λιγότερη μοναξιά βλέποντας άλλα πάντα στην οθόνη.

Σύμφωνα με κινεζικό πρακτορείο, τοποθέτησαν και έναν ψεύτικο γιγάντιο πάντα στον ίδιο χώρο «για να της κρατά συντροφιά»!

Η Sijia ζούσε με τη Meixi από το 2008 μέχρι που εκείνη μεταφέρθηκε σε άλλο πάρκο στα τέλη Μαρτίου. Αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια θλίψης έκαναν την εμφάνισή τους…

Τα πρώτα αποτελέσματα, από την τοποθέτηση της παιδικής χαράς τουλάχιστον, είναι μάλλον θετικά καθώς η Sijia φαίνεται πιο χαρούμενη και πιο δραστήρια.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σκοπεύουν σύντομα να της φέρουν άλλη συντροφιά.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε χρυσό δαχτυλίδι χαμένο εδώ και 400 χρόνια


Ανήκε σε έναν πλούσιο γαιοκτήμονα, που κατείχε τη γη όπου χτίστηκε το Μπάκιγχαμ.

Ένας κυνηγός θησαυρών βρήκε ένα χρυσό δαχτυλίδι 24 καρατίων, το οποίο ανήκε σε έναν πάμπλουτο δανειστή χρημάτων και ο οποίος κατείχε τη γη στην οποία βρίσκεται τώρα το παλάτι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο.

Το πανάκριβο και πολύτιμο αυτό κόσμημα ήταν ένα «δαχτυλίδι θρήνου» που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν του Hugh Audley, πλούσιο γαιοκτήμονα της ιακωβινικής περιόδου.

Ανακαλύφθηκε κοντά στο Tibenham στην περιοχή Norfolk της Μ. Βρετανίας, από τον κυνηγό θησαυρών John Reed, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Ο Hugh Audley ήταν ένας από τους πιο διάσημους και περίφημους δανειστές χρημάτων του 17ου αιώνα, η περιουσία του οποίου όταν πέθανε έφτανε τα 30 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.



Κατείχε εκτάσεις γης στην περιοχή Mayfair του Λονδίνου, η οποία τότε θεωρούνταν «προάστιο» της πόλης, καθώς επίσης και τμήματα γης όπου αργότερα χτίστηκε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η οδός Audley Street στο Mayfair, όπου σήμερα υπάρχουν μερικά από τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου και πανάκριβες γκαλερί με έργα τέχνης, πήρε το όνομά της από τον ίδιο.

Μετά το θάνατό του το 1662 άφησε την περιουσία του σε έναν ανιψιό του και τελικά κληρονομήθηκε από την οικογένεια Grosvenor, η οποία εξακολουθεί να κατέχει μεγάλες εκτάσεις στο κεντρικό Λονδίνο.

Ο Hugh Audley άφησε επίσης μια σειρά από δαχτυλίδια θρήνου στα μέλη της οικογενείας του, σαν αυτό που βρήκε ο John Reed, γράφει η Daily Mail.



«Σύμφωνα με τη διαθήκη του Audley, είχε φτιάξει 11 δαχτυλίδια σε δύο διαφορετικά μεγέθη. Το ένα ήταν για άντρες και το άλλο για γυναίκες. Δεν έχω ακούσει να έχει διασωθεί κάποιο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Βρήκα ακόμη κάτι δαχτυλήθρες του 13ου αιώνα, όμως όχι κάτι τόσο σπουδαίο που να μπορεί να συνδεθεί με κάποιον χαρακτήρα σαν τον Audley» είπε ο ίδιος.

Το δαχτυλίδι βρίσκεται προς το παρόν στο Βρετανικό Μουσείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο σκηνοθέτης των «X-Men» κατηγορείται για το βιασμό ενός αγοριού


Ο Bryan Singer έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση.

Ο διάσημος σκηνοθέτης Bryan Singer, που έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων, τις δημοφιλείς ταινίες «X-Men» κατηγορείται πως βίασε ένα ανήλικο αγόρι!

Ο σκηνοθέτης αντικρούει τις κατηγορίες, δηλώνοντας πως πρόκειται για ανυπόστατες ύβρεις εναντίον του, που μόνο σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως επίκειται η προβολή στους κινηματογράφους της επόμενης ταινίας X-men, αλλά το κατηγορητήριο είναι πολύ επιβαρυντικό.

Το θύμα που ονομάζεται Michael Egan, κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο της Χαβάης, δηλώνοντας πως στα τέλη της δεκαετίας του '90 εποχή που εργαζόταν σαν μοντέλο και ηθοποιός, ήταν 17 ετών, δηλαδή ανήλικος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Singer είχε δώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών στον νεαρό, που έκτοτε έχει ψυχολογικά προβλήματα, ώστε να πετύχει τον σκοπό του, εκμεταλλευόμενος και τη θέση του στην βιομηχανία του θεάματος.

Συγκατηγορούμενος με τον σκηνοθέτη είναι ακόμα ένα μέλος της κινηματογραφικής εταιρίας για την οποία εργάζεται, ο Marc Collins-Rector, που όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του θύματος, είναι εκείνος που ξεκίνησε την σεξουαλική παρενόχληση στον Egan, σημαδεύοντάς τον με ένα πιστόλι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Singer βρίσκεται κατηγορούμενος για παρόμοια συμπεριφορά, αφού το 1997 ένα αγόρι τον είχε καταγγείλει πως τον είχε εξαναγκάσει μαζί με δυο φίλους του να γδυθούν και να κάνουν ντους μπροστά στην κάμερα που κατέγραφε το περιστατικό...

Ο Bryan Singer


Διαβάστε περισσότερα...

Συσσώρευση ασθενών κρατούμενων στον Άγιο Παύλο Κορυδαλλού


Τι αναφέρει στην καταγγελία του το Σωματείο Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού.

Το Σωματείο Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού καταγγέλλει την αλόγιστη συσσώρευση ασθενών κρατούμενων από διάφορα Καταστήματα Κράτησης της χώρας προς το νοσοκομείο κρατούμενων Άγιος Παύλος του Κορυδαλλού καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν στην εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος από την ανάληψη φρούρησης πληθώρας ασθενών κρατούμενων από τους υπάλληλους της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού.

Παραθέτουμε αναλυτικά την καταγγελία του Σωματείου Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «αλληλέγγυο πασχαλινό δώρο» του πάπα Φραγκίσκου


Έστειλε διακόσια δέματα με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες.

Ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να δώσει για μια ακόμη φορά ουσιαστική σημασία στη λέξη αλληλεγγύη, κατά τη σημερινή ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής.

Σήμερα το βράδυ στις 9 ώρα Ιταλίας, ο ποντίφικας πρόκειται να μεταβεί στο Κολοσσαίο για τις δεκατέσσερις «στάσεις» της Καθολικής «Βία Κρούτσις», οι οποίες συμβολίζουν το μαρτύριο του Εσταυρωμένου.

Την όλη τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν στη Ρώμη δεκάδες χιλιάδες πιστοί, ενώ παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, προβλέπεται και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, πρόκειται να γίνει ειδική αναφορά στην οικονομική κρίση που συνεχίζει να μαστίζει τη Γηραιά Ήπειρο, και στις τόσες κοινωνικές συνέπειές της.

Ο Φραγκίσκος, όμως, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα το μεσημέρι, διαμέσου του αρμόδιου υψηλόβαθμού κληρικού του Βατικανού για τις αγαθοεργίες, Κόνραντ Κραγιέβσκι, έστειλε διακόσια δέματα με τρόφιμα σε άλλες τόσες άπορες οικογένειες- Ιταλών και αλλοδαπών- οι οποίες σιτίζονται και θεραπεύονται από το «Κέντρο Αλληλέγγυας Ιατρικής» στη συνοικία Τορ Μπέλα Μόνακα της Ρώμης.

Τα δέματα περιείχαν, μεταξύ των άλλων, φρούτα, μακαρόνια, σοκολατένια αυγά και το ιταλικό παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό «Κολόμπα».

«Θέλουμε να εκφράσουμε στον ποντίφικα όλη μας την ευγνωμοσύνη. Εκλαμβάνουμε την πράξη αυτή ως μια ειδική ευχή, για όλους όσους προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που υποφέρουν», δήλωσαν στους δημοσιογράφους οι υπεύθυνοι του Kέντρου Aλληλέγγυας Iατρικής.

Πρόσφατα, η Λουτσία Έρκολι, επικεφαλής του συνδέσμου που διαχειρίζεται το κέντρο αυτό, είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή προς τον Αργεντινό ποντίφικα ζητώντας του «να επισκεφθεί τους ανθρώπους που ζητούν καθημερινά βοήθεια από τους εθελοντές με τους οποίους εργάζεται, για να τους δωρίσει, με το χάδι του, καινούρια ελπίδα».



Διαβάστε περισσότερα...

Design Lab στην «Τεχνόπολις»


Από τις 26 έως τις 28 Απριλίου.

Το Design Lab, η γιορτή της Αρχιτεκτονικής και του Design, επανέρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων, το διάστημα 26, 27 και 28 Απριλίου, φιλοδοξώντας να αποτελέσει για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς, συνάντησης και ενημέρωσης για όσους αγαπούν το σύγχρονο design.

Το Design Lab Athens 2014 θα παρουσιάσει όλες τις νέες προτάσεις σε καινοτόμα υλικά, έπιπλα και αντικείμενα design, ενώ με αφετηρία τη φετινή εκδήλωση περνάει στη νέα του εποχή, τοποθετώντας τον ίδιο τον Αρχιτέκτονα και το Σχεδιαστή (αλλά και τα έργα τους) στο επίκεντρο της διοργάνωσης.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548,

Ώρες λειτουργίας :
Σάββατο 26 Απριλίου 11:00 – 22:00
Κυριακή 27 Απριλίου 11:00 – 22:00
Δευτέρα 28 Απριλίου 16:00 – 22:00

Είσοδος Ελεύθερη



Διαβάστε περισσότερα...

Σουβλίζοντας με την κίνηση... ενός δαχτύλου!


Φοιτητές ανέπτυξαν πρωτοποριακό σύστημα και το «συνόδευσαν» με ένα κοινωνικό σχόλιο - Δείτε το βίντεο.

Με πηγή έμπνευσης το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία το Πάσχα, μια ομάδα φοιτητών, δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου της σούβλας με την κίνηση ενός δαχτύλου!

Παράλληλα, οι φοιτητές «συνόδευσαν» το σύστημα τους με το ανάλογο υποστηρικτικό βίντεο που παρουσιάζει το gadget, κάνοντας παράλληλα και ένα κοινωνικό σχόλιο για τη χώρα μας.

Το σύστημα ονομάζεται SouvLEAP και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό project που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο παράρτημα της Λευκάδας (πρώην Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκησης και την Οικονομία).

Το SouvLEAP ξεκίνησε από το Σταμάτη Δραγουμάνο, ακαδημαϊκό υπότροφο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο παράρτημα Λευκάδας σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Δραγουμάνος ξεκίνησε την ανάπτυξη του υλικού και του λογισμικού και σε κάθε επιμέρους πρόβλημα ζητούσε τη λύση από τα μέλη του φοιτητικού τμήματος τα οποία έτσι ανακάλυπταν γνώση ή εμβάθυναν περισσότερο ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Πέρα από την ανάπτυξη του υλικού και του λογισμικού, έπρεπε να γίνουν και τα παρακάτω:

- Ταχεία πρωτοτυποποίηση
- Εκτίμηση του κόστους του τελικού προϊόντος
- Βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης ανθρώπου/μηχανής
- Δημιουργία του πλάνου προώθησης
- Γυρίσματα του βίντεο

«Στο τέλος καταλήξαμε με ένα εμπορεύσιμο gadget και κυρίως καταλάβαμε την ψεύτικη εικόνα που θέλουν τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν για την Ελλάδα», σημειώνουν οι φοιτητές. «Το μήνυμα που μεταφέρουμε ως Έλληνες είναι: "Δεν τεμπελιάζουμε όπως πολλοί πιστεύουν ότι κάνουμε, απλά σκεφτόμαστε τις επόμενες κινήσεις μας"», υπογραμμίζουν.

Δείτε το βίντεο με το πρωτότυπο σύστημα SouvLEAP εν δράσει…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κηδεύεται τη Δευτέρα η Peaches Geldof


Στην ίδια εκκλησία που είχε κηδευτεί πριν 14 χρόνια η μητέρα της...

Στην εκκλησία St Mary Magdalene and St Lawrence στο Κεντ θα κηδευτεί τη Δευτέρα η Peaches Geldof, κόρη του διάσημου τραγουδιστή Bob Geldof, εκεί όπου το 2000 είχε κηδευτεί και η μητέρα της…

Δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται το σπίτι του Bob Geldof και η οικογένεια θα συγκεντρωθεί εκεί πριν αποχαιρετίσει την 25χρονη Peaches, περνώντας από μια ενδιάμεση πόρτα κατευθείαν στην εκκλησία και αποφεύγοντας μέσα ενημέρωσης και άλλους.

Η 25χρονη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Κεντ στις 7 Απριλίου. Η νεκροψία δεν αποκάλυψε την αιτία θανάτου της ενώ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ακόμα αναμένονται.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο σύζυγός της Thomas Cohen και οι δύο μικροί γιοι τους μένουν στο πατρικό του Cohen στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Η μητέρα της Peaches, Paula Yates, είχε βρεθεί νεκρή σε παρόμοιες συνθήκες, στο σπίτι της στο Notting Hill.
Στην ίδια εκκλησία που θα αποχαιρετίσει ο Geldof την κόρη του είχε περάσει και ευτυχισμένες στιγμές πριν από 26 χρόνια, όταν παντρεύτηκε.

Η Peaches ήταν 11 χρονών όταν η μητέρα της άφησε την τελευταία της πνοή από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Δείτε τις φωτογραφίες












Διαβάστε περισσότερα...

Κακοποιούσε σεξουαλικά 9χρονο ένας 15χρονος στη Λάρνακα


Σοκάρει η υπόθεση που εξετάζει η Αστυνομία.

Υπόθεση σοβαρού σεξουαλικής φύσεως αδικήματος από 15χρονο εναντίον 9χρονου, εξετάζει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες οι γονείς του 9χρονου μετέβησαν στο ΤΑΕ όπου κατήγγειλαν ότι τα τελευταία 1 με 2 χρόνια ο γιος τους κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον 15χρονο.

Οι δύο νεαροί εξετάστηκαν από ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν τη σεξουαλική κακοποίηση του 9χρονου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 15χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση και παραδέχθηκε την αποτρόπαια πράξη του. Συνελήφθη και τέθηκε σε κράτηση και αναμένεται να αφεθεί αργότερα μέσα στην ημέρα ελεύθερος.

Με την ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης,αυτός θα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία για τα περαιτέρω.
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πάσχα με σκουπίδια στον Πύργο


Μερική αποκομιδή και μεταφορά σε κοντέινερ από την αγορά και το κέντρο της πόλης.

Πάσχα αγκαλιά με τα σκουπίδια θα κάνουν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότερες γειτονιές και τα χωριά του Πύργου, αφού το αδιέξοδο συνεχίζει να υφίσταται και ως μοναδική πλέον λύση φαντάζει ο ΧΥΤΑ Φυλής για τον οποίο έχει υποβάλει στον φορέα αίτημα η δημοτική Αρχή και περιμένει να δρομολογηθεί η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία.

Η πρόταση που είχε ακουστεί στη σύσκεψη για τη διανομή και μεταφορά σκουπιδιών σε γειτονικούς ΧΑΔΑ, μάλλον δεν είναι εφικτή, αφού μπορεί οι δήμαρχοι και οι τοπικοί φορείς να θέλουν να βοηθήσουν το δήμο Πύργου σε αυτή τη φάση, ωστόσο αντικειμενικά έχει μεγάλες δυσκολίες.

Μικρή ανάσα ωστόσο, αναμένεται να δοθεί σήμερα μόνο για το κέντρο του Πύργου, αφού σύμφωνα με το ilialive.gr γίνεται μια προσπάθεια μερικής αποκομιδής και μεταφοράς των σκουπιδιών σε κοντέινερ, όπως ακριβώς είχε γίνει και την προηγούμενη φορά όταν τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στην Φυλή, για να μπορέσουν τουλάχιστον να περάσουν οι Επιτάφιοι από τους κεντρικούς δρόμους.

Οι πιέσεις που ασκούνται στην δημοτική Αρχή κυρίως από τους καταστηματάρχες είναι μεγάλη, αφού ζητούν επιτακτικά να απομακρυνθούν τα σκουπίδια δίπλα από τα καταστήματά τους, όπου οι σωροί των απορριμμάτων πληθαίνουν και η δυσοσμία έχει γίνει πλέον ανυπόφορη.

Η αγανάκτηση και των δημοτών και των επαγγελματιών είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού η αγορά έχει πλέον πάρα πολύ κόσμο που ψωνίζει, που πίνει τον καφέ του, που κινείται γενικώς έξω, αλλά και ετεροδημότες και επισκέπτες που αντικρίζουν μια πόλη βρώμικη.

Το αδιέξοδο λοιπόν συνεχίζεται για το δήμο Πύργου που βρίσκει «πόρτες» κλειστές στην όποια προσπάθεια έστω και εντελώς προσωρινής λύσης.

Σε αυτή τη φάση, μόνη επομένως ελπίδα, είναι η απομάκρυνση ορισμένων μόνο όγκων περιμετρικά της αγοράς και από το κέντρο της πόλης και από Δευτέρα, το πρόβλημα που καθημερινά διογκώνεται, θα μπει ξανά στο τραπέζι…


Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων σε 70 οικογένειες που έχουν ανάγκη


Κίνηση ανθρωπιάς από την τοπική κοινότητα Καλλιθέας του δήμου Ηρακλείου.

Τρόφιμα και κηπευτικά παρέλαβαν χθες το απόγευμα, Μ. Πέμπτη, 70 ευπαθείς κοινωνικά οικογένειες από την τοπική κοινότητα Καλλιθέας του δήμου Ηρακλείου, μετά από μέριμνα της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Για τη διανομή των τροφίμων και των κηπευτικών σε πολύτεκνες, τρίτεκνες οικογένειες, άνεργους, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλλιθέας Σοφία Χατζηθωμά-Σινάνη ευχαρίστησε θερμά την κ. Βρέντζου για την πρωτοβουλία της αυτή, να βοηθήσει τις ευπαθείς κοινωνικά οικογένειες της περιοχής, ώστε να περάσουν και αυτές το δυνατόν καλύτερα τις ημέρες του Άγιου Πάσχα.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Βρέντζου, που είχε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα τρόφιμα και τα κηπευτικά, που δόθηκαν σε οικογένειες με βιοποριστικές αδυναμίες λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι άνθρωποι αυτοί που ενισχύθηκαν με τα αγαθά, σίγουρα θα περάσουν ένα καλό Πάσχα» ανέφερε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλλιθέας Σοφία Χατζηθωμά.

Επίσης, χθες Μ. Πέμπτη, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου επισκέφθηκε το Γηροκομείο Χρυσοβαλάντου μαζί με την διοίκηση του συλλόγου Φίλων Ιατρείων Αρχανών, όπου ενίσχυσε με τρόφιμα άλλες 20 οικογένειες.


Πηγή: http://www.flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδίκηση της σαρανταποδαρούσας… εκ των έσω!


Απελευθερώθηκε τρώγοντας το φίδι που την κατάπιε - Δείτε τις φωτογραφίες.

Δεν είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό. Μπορεί να φίδια να καταπίνουν τις περισσότερες φορές ζωντανά τα θηράματά τους αλλά δεν έχουμε δει πολλές φορές τα θηράματα να… ανταποδίδουν, τρώγοντας το φίδι για να απελευθερωθούν

Αυτό φαίνεται πως συνέβη με τη σαρανταποδαρούσα της φωτογραφίας, που αποτέλεσε θήραμα για ένα φίδι. Στην τελευταία προσπάθειά της να διασωθεί η σαρανταποδαρούσα φαίνεται πως άνοιξε δρόμο τρώγοντας το φίδι από μέσα!

Ερευνητές βρήκαν την οχιά της φωτογραφίας με τη σαρανταποδαρούσα να βγαίνει από μέσα της, τον περασμένο Μάιο στην ΠΓΔΜ.

Και οι δύο ήταν νεκρές.

Πιστεύεται πως το νεαρό φίδι, με μήκος 20 εκατοστά, πιθανώς υποεκτίμησε το μέγεθος του θηράματός του και το πλήρωσε με τη ζωή του.

Το περιστατικό περιγράφηκε στο περιοδικό Ecologica Montenegrina από την ερπετολόγο Ljiljana Tomovic τον περασμένο μήνα.

Δείτε τις φωτογραφίες








Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πάπας έπλυνε και φίλησε τα πόδια ανθρώπων με αναπηρίες


«Ακολουθία του Νιπτήρος» για τον Φραγκίσκο- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Τα πόδια δώδεκα ανθρώπων με αναπηρίες που φιλοξενούνται σε ίδρυμα της Ρώμης έπλυνε ο πάπας Φραγκίσκος, στο πλαίσιο της Ακολουθίας του Νιπτήρος. Πρόκειται για εννέα Ιταλούς και τρεις αλλοδαπούς- εκ των οποίων ένας είναι μουσουλμάνος- ηλικίας από 16 έως 86 ετών.

Πάσχουν όλοι τους από σοβαρά νοσήματα νευρολογικού, ορθοπεδικού και ογκολογικού χαρακτήρα. Ανάμεσά τους είναι ένας 19χρονος, ο Μάρκο, από την κωμόπολη Σαμπάουντια, νότια της Ρώμης, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική νεοπλασία και η 86χρονη Αντζέλικα, η οποία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κατά την φυσιοθεραπεία, μετά από επεμβάσεις για τοποθέτηση τεχνητής πρόθεσης ισχίου.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώην εκατομμυριούχος θέλει πίσω τη δουλειά του στην υπηρεσία καθαριότητας


Είχε κερδίσει στα 19 του σχεδόν 10 εκατομμύρια λίρες.

Το 2002 ο 19χρονος τότε Michael Carroll είχε κερδίσει το πρώτο δελτίο στην Εθνική Λοτταρία του Norfolk. Το ποσό ήταν 9,7 εκατομμύρια λίρες.

Σήμερα, ο Carroll θέλει πίσω την παλιά του δουλειά στα απορριμματοφόρα.



Ο ίδιος δηλώνει στο BBC πως χρειάζεται χρήματα. Η εταιρεία που τον απασχολούσε παλιά δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται προσωπικό.

Ο Carroll λέει: «θα με επαναφέρει στην πραγματικότητα και θα με βγάλει από το rollercoaster με το οποίο έτρεχα τα τελευταία 8 χρόνια».

Ο πρώην εκατομμυριούχος έχει 2 παιδιά. Το 2006 φυλακίστηκε καθώς τον βάρυναν 42 κατηγορίες, οι περισσότερες σχετίζονταν με ναρκωτικά.

Όσο για το αν θεωρεί ότι η ζωή του θα ήταν καλύτερη αν δεν είχε κερδίσει, ο ίδιος παραδέχεται: «όταν δίνεις σε έναν 19χρονο 10 εκατομμύρια, τι περιμένατε να συμβεί;».



Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook Nearby Friends σε φέρνει πιο κοντά στους... φίλους


To Facebook ανακοίνωσε επίσημα άλλη μία νέα λειτουργία για τη mobile εφαρμογή του, το Nearby Friends, με την οποία θα μπορείτε να βρίσκετε ποιοι φίλοι σας βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία σας, αρκεί φυσικά να έχετε και να έχουν ενεργοποιημένο τόσο το GPS της συσκευής τους, όσο και την αντίστοιχη λειτουργία στο Facebook.



Στην περίπτωση που έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Nearby Friends, θα μπορείτε να διαλέξετε σε ποιους φίλους θα εμφανίζεστε (και το ανάποδο), ενώ ανά πάσα στιγμή θα είναι εφικτή η απενεργοποίηση της λειτουργίας για να βγαίνετε από τον χάρτη.

Τι λέτε;




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Reload Greece" η ιδέα για την ανανέωση της Ελλάδας


Το "Reload Greece" είναι μια ελληνική οργάνωση στο Λονδίνο η οποία εκπαιδεύει και υποστηρίζει τις επιχειρηματικές προσπάθειες που έχουν στόχο να τονώσουν και να ανανεώσουν την ελληνική αγορά.

Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν νέοι άνθρωποι και σπουδαστές που έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και επιδίδονται σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και κυρίως θεωρούν ότι μπορούν να επιφέρουν αλλαγές στην Ελλάδα.

Στόχος της επιχειρηματικής αυτής ιδέας είναι «δημιουργήσουν» μια Ελλάδα που θα την εμπιστευτούν νέοι επενδυτές ώστε να έρθει η κοινωνική και οικονομική ευημερία.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγές για αντικειμενικές και νέους φόρους


Άρχισε ο «χορός» των προσφυγών στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κριθούν αντισυνταγματικές οι «φουσκωμένες» αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όλη τη χώρα, αλλά και για να καταπέσει ως αντισυνταγματική και η νέα φορολόγηση για την υπεραξία των ακινήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι οι προσφυγές αυτές είναι πολύ πιθανόν να γίνουν δεκτές, εφόσον αποδεικνύουν με στοιχεία τη δυσαναλογία αυτή.

Χαρακτηριστική είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας 106 κατοίκων του Ν. Βουτζά, που επισημαίνουν ότι οι αντικειμενικές αξίες έχουν προσδιοριστεί προ 7ετίας σε τιμές υπερδιπλάσιες από τις ισχύουσες στην αγορά ακινήτων.

Οι κάτοικοι υπέβαλαν τον περασμένο Δεκέμβριο αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών με αναλυτικά στοιχεία για την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας τους, αλλά και για την υπερφορολόγηση και οικονομική επιβάρυνση, αφού «φουσκώνονται» οι φορολογίες μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεών, γονικών παροχών, το τέλος ακίνητης περιουσίας, το «χαράτσι» της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, κλπ).

Στην αίτηση επισυνάπτονται στοιχεία (μελέτες εταιρειών, συμβόλαια, αγγελίες, κλπ), που δείχνουν ότι οι αγοραίες αξίες το διάστημα 2011 - 13 εμφανίζουν πτώση από 10% έως 54% και υπογραμμίζεται ότι οι αγοραίες τιμές διαμορφώνονται σήμερα κατά μέσο όρο από 950 έως 1.350 €/τ.μ., που σημαίνει ότι βρίσκονται κάτω από τη μισή τιμή της αντικειμενικής στην περιοχή αυτή που έχει προσδιοριστεί σε 2.500 € από το 2007. Το 2012, η μέση τιμή ήταν περίπου 1.650 € (μείον 34% από την αντικειμενική) και το 2011 ήταν 2.250 € (μείον 10% της αντικειμενικής).

Στην απάντηση που έστειλε το Φεβρουάριο το Δημόσιο τονίζει ότι αναπροσαρμογή δεν γίνεται μεμονωμένα, αλλά για το σύνολο της χώρας και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο της μελλοντικής αναπροσαρμογής, όποτε αυτή αποφασιστεί, θα επανεξετασθούν οι αντικειμενικές αξίες, για να προσαρμοστούν στις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά ακινήτων τη δεδομένη στιγμή».

Ακολούθησε η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, όπου τονίζεται ότι είναι παράνομη η άρνηση της πολιτείας για μείωση των αντικειμενικών αξιών, παρά την πάροδο 7ετίας και τη ραγδαία πτώση των εμπορικών αξιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το σχέδιο εξαγοράς καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου


Σε χαμηλή τιμή μπορούν να εξαγοράσουν το ακίνητο που έχουν καταπατήσει αυθαίρετα αρκετοί καταπατητές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και το οποίο αφορά 28.000 ακίνητα, το τίμημα για την εξαγορά ενός καταπατημένου ακινήτου ανέρχεται στη χαμηλότερη αντικειμενική αξία του δημοτικού διαμερίσματος που βρίσκεται το ακίνητο. Δηλαδή στην περίπτωση που η τιμή ζώνης για κάποιο καταπατημένο ακίνητο ανέρχεται στα 4.000 ευρώ το τ.μ. και η κατώτατη τιμή ζώνης του διαμερίσματος είναι 700 ευρώ το τ.μ., η εξαγορά θα γίνει στη δεύτερη και χαμηλότερη τιμή.

Εάν η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 4.000 ευρώ ανά τ.μ. και η κατώτατη του διαμερίσματος είναι 700 ευρώ ανά τ.μ., η εξαγορά θα γίνει στη δεύτερη χαμηλότερη τιμή.

Όσοι επιθυμούν να εξαγοράσουν το ακίνητο που κατέχουν αυθαίρετα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μέσα σε ένα έτος από την ψήφιση του νόμου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι καταπατητές να έχουν στην κατοχή τους το ακίνητο τουλάχιστον 20 χρόνια χωρίς διακοπή και μέχρι την 31-12-2013.

Επίσης, προκειμένου οι αυθαίρετοι κάτοχοι των ακινήτων να γίνουν κύριοι αυτών, θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ ή σε διμηνιαίες δόσεις ελάχιστου ποσού 800 ευρώ το σχετικό ποσό που προκύπτει.

Όσοι δεν υποβάλουν αίτηση εξαγοράς, θα εκδίδεται από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, καθώς και πρωτόκολλο καταβολής αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

Προθεσμία ενός έτους

1. Οποιος κατέχει αυθαίρετα, με ή χωρίς τίτλους, δημόσιο ή ανταλλάξιμο ακίνητο που ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, καταγεγραμμένο ή μη, με ή χωρίς κτίσματα, δικαιούται να ζητήσει από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, την εξαγορά αυτού, μέσα σε προθεσμία ενός έτους από την έναρξη ισχύος του νόμου, εφόσον κατέχει το ακίνητο επί τουλάχιστον μία 20, χωρίς διακοπή και μέχρι την 3112-2013 και εφόσον η κατοχή συνεχίζεται μέχρι και την έναρξη του νόμου.

2. Μπορούν να εξαγορασθούν: α) Αστικά ακίνητα.

- Για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, έκταση μέχρι πέντε στρέμματα.

- Για περιοχές που βρίσκονται μέσα σε σχέδιο πόλης ή για οικισμούς που προϋφίστανται του έτους 1923, έκταση ίση με το ελάχιστο εμβαδόν αρτίου, κατά κανόνα ή παρέκκλιση και οικοδομήσιμου οικοπέδου κατά το οικείο σχέδιο πόλεως. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η εξαγορά συνεχόμενης έκτασης, εφόσον αυτή καλύπτεται από μόνιμα κτίσματα.

β) Επί αγροτικών ακινήτων, ενιαία έκταση μέχρι δέκα στρέμματα και μέχρι είκοσι στρέμματα συνολικά.

3. Είναι δυνατή η εξαγορά περισσότερων του ενός ακινήτου από τον ίδιο κάτοχο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, υπό την προϋπόθεση ότι το σύνολο των εξαγοραζομένων εκτάσεων δεν υπερβαίνει τα είκοσι στρέμματα.

4. Η εξαγορά ακινήτου επί του οποίου έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα κτίσματα, δεν νομιμοποιεί τα κτίσματα αυτά. Εντός προθεσμίας 12 μηνών από την έκδοση της απόφασης εξαγοράς, ο αιτών οφείλει να υποβάλει αίτηση νομιμοποίησης ή τακτοποίησης των κτισμάτων, επί ποινή ανάκλησης της απόφασης εξαγοράς.

Το τίμημα

5. Ως τίμημα εξαγοράς ορίζεται για τις εκτός σχεδίου περιοχές, η αντικειμενική αξία που έχει το ακίνητο κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης εξαγοράς. Για τις εντός σχεδίου περιοχές λαμβάνεται υπόψη η χαμηλότερη αντικειμενική αξία του οικείου Διαμερίσματος. Εφόσον στα ακίνητα υπάρχει κτίσμα, η αντικειμενική αξία που προκύπτει προσαυξάνεται κατά ποσοστό 20%. Βέβαια, οι καταπατητές εν συνεχεία θα πρέπει να νομιμοποιήσουν και το αυθαίρετο κτίσμα.

Εκπτωση 10% μέχρι 100.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι επί του τιμήματος εξαγοράς και μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ παρέχεται έκπτωση 10%, εφόσον:

α) Υφίσταται κτίσμα έως 120 τ.μ., ή 140 τ.μ., σε περίπτωση πολυτέκνου, το οποίο αποτελεί την πρώτη και μόνη κατοικία του αιτούντος.

β) Ο ίδιος ο αιτών ή προστατευόμενο μέλος της οικογενείας του είναι ανάπηρος σε ποσοστό 80% και άνω.

Η ανωτέρω έκπτωση παρέχεται αυτοτελώς για κάθε μία των ανωτέρω περιπτώσεων και εφόσον ο αιτών κατά τα 5 προηγούμενα της υποβολής της αιτήσεως οικονομικά έτη δεν δήλωσε εισόδημα μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ. Το πέραν του ποσού των 100.000 ευρώ τμήμα του τιμήματος εξαγοράς καταβάλλεται χωρίς τις ανωτέρω εκπτώσεις.

6. Σε περίπτωση μεταβίβασης του εξαγορασθέντος ακινήτου, πριν από την παρέλευση πέντε ετών από την ημερομηνία της εξαγοράς, ανακαλούνται αυτοδικαίως οι παρασχεθείσες κατά τα ανωτέρω εκπτώσεις και ο αιτών υποχρεούται να καταβάλει το ποσό της έκπτωσης σε μία δόση.

7. Το τίμημα εξαγοράς καταβάλλεται είτε εφάπαξ είτε σε διμηνιαίες δόσεις, ελάχιστου ποσού 800 ευρώ η κάθε μία. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, παρέχεται έκπτωση 5%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση βάζει “φρένο” στα διαζύγια


Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, εκτός από την ανεργία και την οικονομική ανασφάλεια, εγκλώβισε μια μεγάλη μερίδα σε γάμους που είχαν φθάσει σε …ημερομηνία λήξης.

Για την ακρίβεια, στο διάστημα του 18μήνου που μεσολάβησε ανάμεσα στην κατάρρευση της Τράπεζαν Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 και την έξοδο των ΗΠΑ από την ύφεση τον Ιούνιο του 2009, τα διαζύγια έπεσαν σε ιστορικό χαμηλό 40 ετών, αφου είχαν υπερδιπλασιαστεί την περίοδο 1940-1981.

Με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομία, ωστόσο, τα διαζύγια έχουν πάρει εκ νέου την ανιούσα, καταγράφοντας διαρκή αύξηση την τελευταία τριετία. Μόνον το 2012 ανήλθαν σε 2,4 εκατομμύρια.

Και παρά το γεγονός ότι από κοινωνιολογικής άποψης μια τέτοια εξέλιξη μοιάζει θετική , ο αποκαλούμενος «δείκτης των διαζυγίων» θεωρείται ένας από τους πλέον αξιόπιστους και επιβεβαιώνεται με κάθε νέα οικονομική κρίση: οι παντρεμένοι χωρίζουν σε περιόδους αφθονίας, γιατί τότε νιώθουν πιο ασφαλείς οικονομικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...