Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Βρήκε χρυσό δαχτυλίδι χαμένο εδώ και 400 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανήκε σε έναν πλούσιο γαιοκτήμονα, που κατείχε τη γη όπου χτίστηκε το Μπάκιγχαμ.

Ένας κυνηγός θησαυρών βρήκε ένα χρυσό δαχτυλίδι 24 καρατίων, το οποίο ανήκε σε έναν πάμπλουτο δανειστή χρημάτων και ο οποίος κατείχε τη γη στην οποία βρίσκεται τώρα το παλάτι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο.

Το πανάκριβο και πολύτιμο αυτό κόσμημα ήταν ένα «δαχτυλίδι θρήνου» που είχε κατασκευαστεί προς τιμήν του Hugh Audley, πλούσιο γαιοκτήμονα της ιακωβινικής περιόδου.

Ανακαλύφθηκε κοντά στο Tibenham στην περιοχή Norfolk της Μ. Βρετανίας, από τον κυνηγό θησαυρών John Reed, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν ανιχνευτή μετάλλων.

Ο Hugh Audley ήταν ένας από τους πιο διάσημους και περίφημους δανειστές χρημάτων του 17ου αιώνα, η περιουσία του οποίου όταν πέθανε έφτανε τα 30 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.



Κατείχε εκτάσεις γης στην περιοχή Mayfair του Λονδίνου, η οποία τότε θεωρούνταν «προάστιο» της πόλης, καθώς επίσης και τμήματα γης όπου αργότερα χτίστηκε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η οδός Audley Street στο Mayfair, όπου σήμερα υπάρχουν μερικά από τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου και πανάκριβες γκαλερί με έργα τέχνης, πήρε το όνομά της από τον ίδιο.

Μετά το θάνατό του το 1662 άφησε την περιουσία του σε έναν ανιψιό του και τελικά κληρονομήθηκε από την οικογένεια Grosvenor, η οποία εξακολουθεί να κατέχει μεγάλες εκτάσεις στο κεντρικό Λονδίνο.

Ο Hugh Audley άφησε επίσης μια σειρά από δαχτυλίδια θρήνου στα μέλη της οικογενείας του, σαν αυτό που βρήκε ο John Reed, γράφει η Daily Mail.



«Σύμφωνα με τη διαθήκη του Audley, είχε φτιάξει 11 δαχτυλίδια σε δύο διαφορετικά μεγέθη. Το ένα ήταν για άντρες και το άλλο για γυναίκες. Δεν έχω ακούσει να έχει διασωθεί κάποιο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Βρήκα ακόμη κάτι δαχτυλήθρες του 13ου αιώνα, όμως όχι κάτι τόσο σπουδαίο που να μπορεί να συνδεθεί με κάποιον χαρακτήρα σαν τον Audley» είπε ο ίδιος.

Το δαχτυλίδι βρίσκεται προς το παρόν στο Βρετανικό Μουσείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.