Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Δύο ζαρκάδια έκαναν βόλτα στο Σέιχ Σου


Οι περαστικοί τα απαθανάτισαν με τα κινητά τους.

Δύο νεαρά ζαρκάδια εντοπίστηκαν στην Εξοχή, στις παρυφές του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας έκπληξη σε οδηγούς και περιπατητές. Τα ζώα τα οποία κινούνταν αμέριμνα στο δρόμο προς το «Φιλίππειον» έδειχναν ιδιαίτερα φιλικά και εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

Αρκετοί μάλιστα από τους περαστικούς πρόλαβαν να αποθανατίσουν τα ζαρκάδια με τα κινητά τους τηλέφωνα και τις φωτογραφικές τους μηχανές, ενώ το ιδιαίτερο αυτό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου σύμφωνα με σημερινό δελτίο Τύπου του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτόπων και το Υπουργείο Γεωργίας, αποτελεί «Καταφύγιο Άγριας ζωής» βάση της απόφασης της Διεύθυνσης Δασών.

Στο δάσος εκτός από ζαρκάδια συναντώνται και αρκετά άλλα είδη θηλαστικών, δεκάδες είδη πτηνών, αμφίβια και ερπετά, όλα προστατευόμενα είδη από την Σύμβαση της Βέρνης «για την διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης».

(Τις φωτογραφίες απέστειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη. Είναι του Αργύρη Θεοδοσίου, προϊσταμένου του ΚΕΠ Χορτιάτη).

Ζαρκάδια1


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχειρηματίας δεν είχε εκδώσει αποδείξεις αξίας 207.177 ευρώ


Πραγματοποίησε 4.392 πωλήσεις ειδών, μέσω ιστοσελίδας.

Έλεγχο της εμπορικής δραστηριότητας ενός 41χρονου ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης και διαχειριστή - ομόρρυθμου εταίρου σε άλλες τέσσερις εταιρείες πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Όπως προέκυψε, ο επιχειρηματίας πραγματοποιούσε πωλήσεις προϊόντων (ενδυμάτων, υποδημάτων, γυαλιών ηλίου κλπ), μέσω πλατφόρμας πραγματοποίησης ηλεκτρονικών συναλλαγών στο διαδίκτυο, χωρίς να εκδίδει τα ανάλογα παραστατικά.

Από τον έλεγχο στα ηλεκτρονικά αρχεία και στο ιστορικό πωλήσεων της ιστοσελίδας, διαπιστώθηκε ότι για τα έτη 2012, 2013 και 2014 έχει πραγματοποιήσει 4.392 πωλήσεις για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 207.177 ευρώ. Ο ΦΠΑ που αναλογεί και δεν έχει καταβληθεί ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 38.740 ευρώ.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφική καταγραφή της καθημερινότητας ενός γκέι ζευγαριού


Ο γάμος του Evans και του Peter.

Ο John Paul Evans, από το Devon του Ηνωμένου Βασιλείου, γνώρισε τον έρωτα της ζωής του Peter το 1989 όταν η νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων, ήταν κάτι αδιανόητο. Εκείνη την εποχή μάλιστα, απαγορεύονταν και η δημοσιοποίηση υλικού που παρουσίαζε ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάτι που σήμερα δεν ισχύει. Ως νέοι άντρες, οι Evans και Peter δεν είχαν φωτογραφίες τους από την καθημερινότητά τους.

Το φωτογραφικό πρότζεκτ «Till Death Do Us Part», αποτελεί για το ζευγάρι ένα, κατά μια έννοια, φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου τους που ποτέ δεν είχαν. Αποτίουν με αυτό τον τρόπο, ένα φόρο τιμής στον νομικά αναγνωρισμένο γάμο τους.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο


Στο 1.065.337 άτομα έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο, εμφανίζοντας αύξηση κατά 17.676 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Ιανουάριο 2016, ανήλθε σε 876.752 άτομα.

Από αυτά 449.269 (ποσοστό 51,24%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 427.483 (ποσοστό 48,76%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 347.810 (ποσοστό 39,67%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 528.942 (ποσοστό 60,33%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), για το ίδιο διάστημα, ανήλθε σε 188.585 άτομα. Από αυτά 61.378 (ποσοστό 32,55%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 127.207 (ποσοστό 67,45%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανέρχονται σε 73.620 (ποσοστό 39,04%) και οι γυναίκες σε 114.965 (ποσοστό 60,96%).

Σε ότι αφορά το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, για τον μήνα Ιανουάριο 2016 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 175.278 άτομα, από τα οποία οι 95.753 (ποσοστό 54,63%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 79.525 (ποσοστό 45,37%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Εξ αυτών, οι άνδρες ανέρχονται σε 78.280 (ποσοστό 44,66%) και οι γυναίκες σε 96.998 (ποσοστό 55,34%).

Από το σύνολο των επιδοτουμένων ανέργων 74.988 (ποσοστό 42,78%) είναι κοινοί, 3.084 (ποσοστό 1,76%) είναι οικοδόμοι, 79.525 (ποσοστό 45,37%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 17.163 (ποσοστό 9,79%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 468 (ποσοστό 0,27%) είναι εκπαιδευτικοί, και 50 (ποσοστό 0,03%) είναι λοιποί.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Στα 35 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα από το ΕΣΡ


Στα 35.471.000 ανέρχονται τα πρόστιμα που έχει επιβάλει το ΕΣΡ σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από το ΤΑΧΙS, προκύπτει ότι για τα έτη 2009-2015 έχουν καταλογιστεί:

Για φόρο προστιθέμενης αξίας πρόστιμα ύψους 11.693.000 ευρώ, για εισοδήματα Νομικών Προσώπων 2.267.000 ευρώ, για φόρο μισθωτών υπηρεσιών 6.241.000 χιλιάδες και στο χώρο των διαφημίσεων 15.270.000 ευρώ.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα εσόδων, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να στοχοποιηθεί καμία επιχείρηση Ενημέρωσης, ενώ τόνισε ότι δεν αφορούν τα χρέη αυτά μόνο τους περιφερειακούς σταθμούς, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, αλλά και της Αθήνας.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η δημοσιοποίηση και η κατάθεση των στοιχείων δεν σημαίνει ταυτόχρονα και ότι δεν έχουν εξοφληθεί ή είναι αρρύθμιστα τα χρέη αυτά.

«Εμείς δεν λέμε ούτε ότι όλα είναι αρρύθμιστα ούτε ότι δεν εξυπηρετούνται. Ελπίζουμε να μην δούμε ανακοινώσεις ότι αφορούν μόνο κάποιες περιπτώσεις στην Ελλάδα, γιατί τα χρέη των Μέσων Ενημέρωσης αφορούν και την Αθήνα και την περιφέρεια» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Πρέπει τα Μέσα Ενημέρωσης να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι» σημείωσε από την πλευρά του ο κ Καμμένος, καταλογίζοντάς τους «τεράστια ευθύνη για την πολιτική και οικονομική κρίση» της χώρας. Πρόσθεσε δε, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι, μόνο από πέντε ΔΟΥ της Αθήνας έχουν διαγραφεί συνολικά 4.200.000 ευρώ ενώ από την υπόλοιπη Ελλάδα διεγράφησαν 2.000.000 ευρώ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος, τα πρόστιμα του ΕΣΡ προς τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά, στα 13.981.000 ευρώ.

«Είναι σαφές ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αντιγράψει τακτικές του παρελθόντος που κάποιοι ασκούσαν πιέσεις, είτε για να κατευθύνουν το κράτος είτε για να χτυπήσουν αντιπάλους τους» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, ενώ έκανε λόγο για «σαφέστατο πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης που γίνεται σήμερα».

«Εμείς δεν έχουμε στοιχεία ως πολιτική ηγεσία και δεν πρέπει να έχουμε. Έχουμε όμως γενικά μια εικόνα για να ξέρουμε τι γίνεται σε κάθε εταιρία. Ας μην βιαστούν κάποιοι να βγάζουν ανακοινώσεις ότι έχουμε ρυθμίσει τα χρέη μας. Εμείς δεν λέμε ότι δεν τα έχουν ρυθμίσει τα χρέη της εταιρίας. Γιατί ακούμε κριτική για διάφορα πράγματα. Αυτοί που είναι εισαγγελείς των πάντων, έχουμε εξηγήσει ότι δεν ισχύει το επιχείρημα ότι αφορά περιφερειακούς σταθμούς μόνο» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τα έσοδα.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει έγγραφο σε όλες τις εφορίες της χώρας με το οποίο ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων σε ότι αφορά την είσπραξη εσόδων.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα να χρησιμοποιήσει κανένα παραθυράκι ή μέσον για να μην πληρώνει» κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος στην άσφαλτο από τα τροχαία δυστυχήματα


Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, αφού από την αρχή του 2014 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε 1.075 δυστυχήματα που έγιναν σε όλη την Ελλάδα έχασαν τη ζωή τους συνολικά 1.158 άτομα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης, το 2014 σε 747 δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους 801 άτομα, εκ των οποίων το 67,5% ήταν οδηγοί, το 16,4% επιβάτες και το 16,1% πεζοί.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (9,4%), η παραβίαση της προτεραιότητας (7%), η απόσπαση της προσοχής του οδηγού (5,8%) και η υπερβολική ταχύτητα (5,5%).

Παράλληλα, ένα ποσοστό 27,7% των τροχαίων δυστυχημάτων του 2014 οφείλεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης, σε «λοιπά αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς». Τα αίτια αυτά είναι, μεταξύ άλλων, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης, μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μη καλά συντηρημένα αυτοκίνητα.

Παρότι πολλοί φαίνεται να πιστεύουν ότι τα περισσότερα άτομα χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία που γίνονται σε εθνικές οδούς, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Το 2014 η πλειονότητα των δυστυχημάτων (32,7%) σημειώθηκε σε κατοικημένες περιοχές. Τα θανατηφόρα τροχαία που έγιναν στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης αποτελούν το 2,5% του συνόλου, ενώ στην Εγνατία οδό το 2,5% και στην Αττική οδό το 0,5%.

Ακόμα, στο 46,1% των τροχαίων του 2014 ενεπλάκησαν Ι.Χ αυτοκίνητα και στο 40,6% δίκυκλα. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι ώρες που σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία. Στο διάστημα από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ συνέβη το 22,6% των δυστυχημάτων ενώ το 20,4% μεταξύ τη μια μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Σε ότι αφορά, στο πρώτο εξάμηνο του 2015, σε 328 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 357 άτομα. Από τους θανόντες το 67,5% ήταν οδηγοί, το 16,5% επιβάτες και το 16% πεζοί. Τα "λοιπά αίτια" που προαναφέρθηκαν ευθύνονται για το 28,7% των δυστυχημάτων, ενώ διερευνάται το 38,7%. Τα κυριότερα άλλα αίτια είναι η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 9,5%, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού 6,1%, η υπερβολική ταχύτητα 4,6% και η παραβίαση της προτεραιότητας. Το 48,2% που ενεπλάκησαν σε τροχαία ήταν Ι.Χ αυτοκίνητα και το 36,9% δίκυκλα.

Το χρονικό διάστημα στο οποίο συνέβησαν τα περισσότερα δυστυχήματα ήταν μεταξύ 5 το απόγευμα και 9 το βράδυ (74%), ενώ ακολουθούν με 20,4% τα δυστυχήματα μεταξύ τη μια μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τα θλιβερά πρωτεία και στο πρώτο εξάμηνο του 2015 κρατούν οι κατοικημένες περιοχές όπου έγινε το 36,6% των δυστυχημάτων, ενώ στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης συνέβησαν το 3,4% και στην Αθηνών - Πατρών το 1,2%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπίτια προς ενοικίαση αναζητούν ΜΚΟ για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες


Διαμερίσματα άδεια, συγκεκριμένων προδιαγραφών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες, αναζητούν Μη Κυβερνητικές Οργανωσεις.

Χαρακτηριστή η περίπτωση της ΜΚΟ PRAKSIS (www.praksis.gr) η οποία δημοσιοποίησε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν τέτοια σπίτια. Βάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενώ την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, δίνει συμβουλές για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι μισθώσεις και τι πρέπει να προσέχουν.

Αναλυτικά, η πρόσκληση της ΜΚΟ έχει ως εξής:

«Το Σωματείο PR.A.K.S.I.S στα πλαίσια του Προγράμματος «RELOCATION SCHEME AND EMERGENCY REPORT» αναζητά προς μίσθωση διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε όλη την Αττική με προδιαγραφές φιλοξενίας από 4 έως 6 άτομα. Να είναι άνω των 60 τ.μ, σε καλή κατάσταση, άμεσα διαθέσιμα, χωρίς οφειλές σε ΔΕΚΟ και κληρονομικές εκκρεμότητες.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ιδιωτών - ιδιοκτητών, επαγγελματιών και εταιρειών διαμεσολάβησης θα υπάρξει επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση από ειδικευμένη ομάδα της PR.A.K.S.I.S. προκειμένου να εισηγηθούν την μίσθωση των ακινήτων.

Περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο ανεύρεσης ακινήτων Σταματονικολό Γεώργιο στο τηλ.210 5205200 και g.stamatonikolos@praksis.gr».



Οι συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ

Επειδή το πρόγραμμα αυτό που αφορά την προσωρινή στέγαση προσφύγων για το διάστημα που παραμένουν στη χώρα μας έως ότου μετακινηθούν προς άλλες χώρες, μπορεί πιθανώς να ενδιαφέρει ιδιοκτήτες κατοικιών που είναι μέλη της οργάνωσής μας, ιδίως κατά την περίοδο αυτή που η μισθωτική αγορά έχει τα γνωστά προβλήματα, η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε από τους υπεύθυνους της οργάνωσης περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, από τις οποίες προκύπτουν τα εξής:
-Χρηματοδότης του προγράμματος είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

-Οι μισθώσεις θα είναι διάρκειας κατ’ αρχάς έως 31/12/2016 και τα μισθώματα προκαταβάλλονται. Το μισθωτήριο συμφωνητικό έχει ως βάση του το πρότυπο μισθωτήριο κατοικίας της ΠΟΜΙΔΑ.
-Η Οργάνωση θα μισθώνει κατά κανόνα ένα διαμέρισμα σε κάθε πολυκατοικία.

-Θα μισθώνονται κενές κατοικίες, για τις οποίες η οργάνωση αναλαμβάνει να εγκαταστήσει την απαιτούμενη οικοσκευή. Στις επιπλωμένες κατοικίες θα καταγράφονται τα υπάρχοντα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη μετά τη λήξη της μίσθωσης.

-Το μίσθωμα θα ανέρχεται κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως για κατοικίες μεγάλου εμβαδού, το οποίο θα κλιμακώνεται προς τα κάτω ανάλογα με την επιφάνεια, την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά κάθε προσφερόμενης κατοικίας.

-Με το συμφωνητικό η PRAKSIS αναλαμβάνει πέραν του ενοικίου και τις δαπάνες κοινοχρήστων και ΔΕΚΟ καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν.

-Η μίσθωση θα δηλώνεται στο TAXISNET. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ενεργειακό πιστοποιητικό και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου σε ισχύ.

Πέραν αυτών, διευκρινίστηκαν και τα εξής:

-Κατά τη διάρκεια της μίσθωσης μπορεί να υπάρξει εναλλαγή των ενοίκων καθώς οι πρώτοι θα προωθούνται σε άλλες χώρες και θα αντικαθίστανται από νέους που εισέρχονται στην Ελλάδα.

-Στην περίπτωση στέγασης περισσότερων από μιας οικογενειών, λαμβάνονται υπόψη τα θρησκευτικά κλπ. χαρακτηριστικά τους ώστε να μην υπάρχουν εστίες προστριβών μεταξύ τους.

-Σε κάθε μίσθωση ορίζεται υπεύθυνος ελεγκτής από το Σωματείο PRAKSIS με τον οποίο ο κάθε εκμισθωτής μπορεί να επικοινωνεί ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε ζήτημα.

- Στελέχη και εθελοντές της οργάνωσης θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις μισθωμένες κατοικίες για τυχόν στέγαση ξένων ή άγνωστων ατόμων, οι δε τυχόν παραβάτες θα αποβάλλονται από αυτές.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για φωτιές στην Κρήτη


Εκδηλώθηκαν σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τριών ατόμων που κρίθηκαν μετά από την προανάκριση ως υπαίτιοι για την πρόκληση τριών πυρκαγιών σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, στην περιοχή «Άναβος» του δήμου Κανδάνου-Σελίνου, για την οποία σύμφωνα με την δικογραφία ευθύνεται άνδρας 80 ετών. Η φωτιά έκαψε γεωργική έκταση.

Η δεύτερη πυρκαγιά, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκδηλώθηκε στης 16 Φεβρουαρίου, στην περιοχή «Κάμποι» του δήμου Κίσσαμου, για την οποία ευθύνεται γυναίκα 48 ετών και η οποία κατηγορείται για εμπρησμό σε έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή «Τοπόλια» του δήμου Κισσάμου στης 16 Φεβρουαρίου, για την οποία ευθύνεται άνδρας 45 χρόνων που αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού γεωργικής έκτασης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία το τελευταίο διάστημα, παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα καύσης γεωργικών υπολειμμάτων κάτι που εγκυμονεί κινδύνους δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυστύχημα με όνομα και επώνυμο


Ο Νίκος Τσάδαρης αρθρογραφεί για τα ΜΜΕ, τον θάνατο του Παντελίδη και τα τροχαία στην Ελλάδα.

Και ξαφνικά ξημερώνοντας η 18η Φεβρουαρίου 2016, η Ελληνική κοινωνία ανακάλυψε πως χάνονται ζωές από τροχαία δυστυχήματα.

Ένας νεαρός, ραγδαία ανερχόμενος καλλιτέχνης, σκοτώθηκε σε τροχαίο, σε κάποιο δρόμο του λεκανοπεδίου και βούηξαν για τον χαμό του όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Μεγάλοι-μικροί, μοντέρνοι-κλασσικοί, θαυμαστές του και μη, άκουροι και κουρεμένοι, ανατρίχιασαν επειδή χάθηκε μια ζωή, θυσία στη θεότητα της αυτοκίνησης που τα τελευταία 130 χρόνια υπηρετεί την ανθρωπότητα, παίρνοντας σαν ανταμοιβή ζωές και αρτιμέλειες.

Είναι κρίμα και άδικο να χάνεται ένας νέος στα χρόνια του Χριστού και του Μέγα Αλέξανδρου (ήταν 33 χρονών ο άτυχος Παντελής), αλλά είναι τουλάχιστον επικίνδυνη υποκρισία αυτό που κάνουν εδώ και λίγες ώρες τα ΜΜΕ, που «συγκινήθηκαν» από τον άδικο χαμό και μας βομβαρδίζουν με ειδήσεις για το συμβάν.

Ειδήσεις που περιορίζονται στην κουτσομπολίστικη σκοπιά και όχι στην ουσία, που αν δημοσιοποιούνταν ίσως να γλύτωνε την κοινωνία μας από τον επόμενο χαμό νέου ή την παραπληγία νέας (η μια συνοδός του θανόντα, ακρωτηριάστηκε).

Αντί –έστω και αποσπασματικά- οι δημοσιογράφοι να δώσουν την πλήρη εικόνα, περιορίζονται στο πόσο δυστυχισμένοι έγιναν οι δικοί του άνθρωποι (πως αλλιώς δηλαδή θα ήταν;), σε ποιόν ανήκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε, πότε θα έκανε πρεμιέρα στο παλκοσένικο και διάφορες ανοησίες, που ούτε κατ’ ελάχιστον ωφελούν την κοινωνία που –πολύ σωστά- αντέδρασε στον θάνατο του νεαρού καλλιτέχνη.

Για να καταλάβουμε το πόσο ανούσια και αβαθή είναι τα ΜΜΕ (που θεσμικά έχουν καθήκον να ενημερώνουν και εκπαιδεύουν την κοινωνία), δυο ώρες πριν, στην Καλαμάτα μια νέα κοπέλα έχασε την ζωή της από τροχαίο, αλλά σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε γι’ αυτήν την εξίσου τραγική απώλεια.

Το ίδιο συνέβη και με τους 801 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία το 2014 (για το 2015 έχουμε αποτελέσματα μόνο του α’ εξαμήνου ακόμα…) εκ των οποίων 488 ανήκαν στο ενεργό δυναμικό της χώρας (ηλικίες 18-55 ετών). Πέρασαν απαρατήρητοι, ή το πολύ στα ψιλά των ειδήσεων. Ανάλογη και η τύχη των 1068 βαριά τραυματισμένων (2014), πολλοί των οποίων είναι ήδη δια βίου ανάπηροι.

Κανείς απολύτως από τους θεσμικούς φορείς της χώρας δεν ασχολείται -συστηματικά ή όχι- με την μάστιγα των τροχαίων που τα τελευταία –τουλάχιστον- 60 χρόνια έχει κοστίσει στην χώρα σχεδόν 150.000 νεκρούς και πάνω από 250.000 παραπληγικούς, στραγγίζοντας τα δημόσια ταμεία και εκτοξεύοντας το δημογραφικό πρόβλημα.

Ειδικά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι πολιτικοί μας ως δια μαγείας ξέχασαν το οξύ πρόβλημα των τροχαίων. Στις πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν από το 2009 μέχρι σήμερα, ούτε ένα κόμμα (ή …απόκομμα) δεν είχε στο πρόγραμμά του την οδική ασφάλεια, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα, που η οικονομική κρίση έχει περιορίσει την κυκλοφορία κατά σχεδόν 40% και τα αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο ασφαλή, να χάνουμε κάθε χρόνο στους δρόμους περισσότερους από 1000 συνανθρώπους μας (κανείς δεν προσμετρά στα στατιστικά όσους καταλήγουν στα νοσοκομεία λίγες ημέρες έως μήνες μετά το δυστύχημα).

Ακόμα χειρότερα, κανείς δεν αναδεικνύει το ότι στα σοβαρά δυστυχήματα «παράγονται» σχεδόν 2000 παραπληγικοί τον χρόνο, που –λογικά- απομυζούν οικονομικά τα ταμεία πρόνοιας, ενώ -έτσι πως είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία- δεσμεύουν και ένα αρτιμελές μέλος της κοινωνίας μας, για να τους εξυπηρετεί.

Ήρθε λοιπόν αυτό το τραγικό γεγονός, έπεσαν όλοι πάνω του, «ξύπνησε» η κοινωνία, ανατρίχιασε, ενεργοποιήθηκε, συνειδητοποίησε ότι τα τροχαία είναι ακόμα εδώ, αλλά σε δυο τρεις ημέρες, θα κοιμηθεί και πάλι τον ύπνο του «επικίνδυνου βλάκα», καθώς από όλη αυτή την «αναστάτωση» δεν θα μείνει τίποτε άλλο, από τα τραγούδια του συγχωρεμένου, το ότι δεν θα ξεκινήσει τη σεζόν το καλλιτεχνικό σχήμα που συμμετείχε και το τι δήλωσαν πραγματικά ή πλασματικά συντετριμμένοι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί/’αγνωστοι.

Κανείς δεν θα μάθει ποια ήταν τα πραγματικά αίτια που συντέλεσαν ώστε να χαθεί μια ζωή και να καταδικαστεί τουλάχιστον άλλη μια.

Πως ήταν ο δρόμος; Αρκούσαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα; Ποια η κατάσταση του αυτοκινήτου; Με τι ταχύτητα έγινε η εκτροπή; Σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός; Τι έκανε τις προηγούμενες του δυστυχήματος ώρες; Είχε την εμπειρία να οδηγεί ένα ισχυρό και βαρύ όχημα; Ήταν δεμένος; Οι κοπέλες ήταν δεμένες;

Και πολλά ακόμη ερωτήματα, οι απαντήσεις των οποίων δεν θα καταδίκαζαν κάποιον, ούτε βέβαια τους παθόντες, θα εκπαίδευαν όμως την αποσπασματικά ευαισθητοποιημένη (λόγω του επώνυμου του δυστυχήματος) κοινωνία, ή έστω μέρος αυτής, ώστε να μείνει κάτι από αυτή την τραγική απώλεια, μήπως και γλυτώσουμε έστω μια ζωή, έστω ένα μελλοντικά ανάπηρο.

Αλλά δυστυχώς δεν. Μια ευκαιρία πολύτιμης εκπαίδευσης, πληρωμένη με ζωή και αναπηρία, χάθηκε και πάλι για όλους μας. Ένας ακόμα θάνατος στο βωμό της αυτοκίνησης, έμεινε ανεκμετάλλευτος για το κοινωνικό σύνολο. Όλοι εμείς σε δυο τρεις ημέρες θα ξεχάσουμε πλήρως το γεγονός, μέχρις ότου ο «Μολώχ της ασφάλτου» θα χτυπήσει τη δική μας πόρτα και θα πάμε άκλαυτοι «σαν τα σκυλιά στο αμπέλι». Η ευκαιρία που μας έδωσε ο Παντελής να μείνει και κάτι εκτός από τα τραγούδια του, χάνεται.

Η επόμενη θα χαθεί μαζί με τον επόμενο επώνυμο, που νομοτελειακά αργά ή γρήγορα θα είναι το επόμενο θύμα της αυτοκίνησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο πείραμα «βασανισμού» για τη λειτουργία του εγκεφάλου


Οι άνθρωποι νιώθουν λιγότερο υπεύθυνοι, όταν ακολουθούν εντολές.

«Ακολουθούσα απλώς εντολές!» είναι η συνήθης δικαιολογία όσων έκαναν κάτι κακό, από μία υποκλοπή έως μία γενοκτονία. Μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποστασιοποιείται από τις πράξεις του -και έτσι ο άνθρωπος νιώθει μικρότερη υπευθυνότητα- όταν υπακούει σε εντολές. Συνεπώς, κατά τους επιστήμονες, όσοι εκδίδουν τις σχετικές εντολές, φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα.

Αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί οι άνθρωποι κατευθύνονται σχετικά εύκολα σε ανήθικες πράξεις. Επιβεβαιώνει επίσης το διασημότερο πείραμα «βασανισμού» στην ιστορία της ψυχολογίας, που είχε κάνει ο Στάνλεϊ Μίλερ στο Πανεπιστήμιο Γέιλ το 1963 και αργότερα έγινε φιλμ, όταν είχε ωθήσει εθελοντές να υποβάλουν σε ηλεκτροσόκ άλλους εθελοντές (στην πραγματικότητα ήταν ηθοποιοί που προσποιούνταν ότι πονούσαν, χωρίς όμως να το ξέρουν οι «βασανιστές» τους).

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γνωσιακής νευροεπιστήμης Πάτρικ Χάγκαρντ του University College του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας Current Biology, σύμφωνα με το BBC, το New Scientist και το Νature, έδειξαν πειραματικά ότι οι άνθρωποι αποστασιοποιούνται από ό,τι κάνουν, όταν έχουν δεχθεί εντολές.

Το πείραμα βασίστηκε στην ανακάλυψη ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν κάτι με τη θέλησή τους, τότε αισθάνονται να μεσολαβεί μικρότερη χρονική καθυστέρηση ανάμεσα στην απόφαση για την πράξη τους και στην έκβασή της. Αν όμως η πράξη τους δεν είναι υπό τον έλεγχό τους, τότε η χρονική υστέρηση είναι μεγαλύτερη.

Στο νέο πείραμα ήπιου «βασανισμού», οι ψυχολόγοι, αφού χώρισαν τις εθελόντριες (συμμετείχαν μόνο γυναίκες) σε δύο ομάδες, στους «δρώντες» και στα «θύματα», έβαλαν τις πρώτες να κάνουν μικρής έντασης ηλεκτροσόκ στα χέρια των δεύτερων. Στις μισές περιπτώσεις οι «δρώντες» έπαιρναν μόνοι τους την απόφαση για το αν θα κάνουν το ηλεκτροσόκ που συνοδευόταν από έναν ήχο και στις άλλες μισές το έκαναν μετά από εντολή των ερευνητών. Παράλληλα, γινόταν παρακολούθηση του εγκεφάλου των εθελοντριών μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος.

Διαπιστώθηκε ότι, όταν οι ίδιες έπαιρναν την απόφαση «βασανισμού», ένιωθαν υποκειμενικά να μεσολαβεί μικρότερο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει το ηλεκτροσόκ (και να ακουστεί ο αντίστοιχος ήχος), από ό,τι όταν έπαιρναν σχετική εντολή. Αυτό, κατά τους επιστήμονες, αποδεικνύει τη μειωμένη αίσθηση ευθύνης όσων διαπράττουν εγκληματικές και ανήθικες πράξεις μετά από εντολές.

«Ο εξαναγκασμός παράγει την υποκειμενική εμπειρία της αποστασιοποίησης. Οι εντολές πράγματι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που νιώθουμε για ό,τι κάνουμε» δήλωσε ο Χάγκαρντ «Αν οι άνθρωποι που δρουν κάτω από εντολές, μπορούν πραγματικά να νιώθουν μικρότερη υπευθυνότητα, τότε η κοινωνία είναι ανάγκη να ζητά πιο αποφασιστικά, λογοδοσία και υπευθυνότητα από όσους δίνουν εντολές» πρόσθεσε.

Από την άλλη, τόνισε ότι «συχνά οι άνθρωποι λένε πως δεν φταίνε οι ίδιοι για κάτι που έκαναν, απλώς υπάκουαν σε εντολές, θέλοντας έτσι να αποφύγουν την τιμωρία, όπως έκαναν και οι Ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης. Όμως επειδή κάποιος δεν νιώθει υπεύθυνος για κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπεύθυνος. Η κοινωνία πάλι μπορεί να τον αντιμετωπίσει ως υπεύθυνο», επισήμανε ο βρετανός επιστήμονας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαγευτικό θέαμα με κύματα… πάγου σε λίμνη των ΗΠΑ


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε στη λίμνη Superior στα σύνορα ΗΠΑ- Καναδά η φωτογράφος Dawn LaPointe, που αψήφησε θερμοκρασίες υπό το μηδέν για να το πετύχει.

Οι νιφάδες μοιάζουν- και ακούγονται- σαν σπασμένα γυαλιά με τον κυματισμό.

Το υλικό καταγράφηκε στην ακτή Brighton στις 13 Φεβρουαρίου με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν μεταξύ -22 και -16 βαθμών Κελσίου.

«Το θέαμα και ο ήχος ήταν εκπληκτικά», έγραψε η LaPointe που βιντεοσκοπούσε για περίπου δύο ώρες αλλά συμπύκνωσε τα πλάνα της στο παρακάτω βίντεο.

Η λίμνη Superior είναι η μεγαλύτερη από τις πέντε Μεγάλες Λίμνες, στα σύνορα ΗΠΑ- Καναδά. Μεγάλα κομμάτια της παγώνουν συχνά στο διάστημα του χειμώνα, παρά το τεράστιο μέγεθός της. Το 2014 πάγωσε σχεδόν ολόκληρη.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροδιακομιδή 3χρονου πρόσφυγα από τη Λέσβο


Ένα αγοράκι 3 ετών, που λίγο έλειψε να πνιγεί όταν νέα ομάδα προσφύγων-μεταναστών έφθασε στη Λέσβο, μετέφερε στην Αθήνα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο παιδάκι είχαν δοθεί οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το μεσημέρι και ο τρίχρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαλαν δελφίνι στην ακτή για να βγάλουν selfie και το άφησαν να πεθάνει


Λουόμενοι έβγαλαν δελφίνι στην ακτή, προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια τους.

Ένα μωρό δελφίνι πέθανε σε τουριστικό θέρετρο στην Αργεντινή, όταν παραθεριστές σε μια παραλία αποφάσισαν να το βγάλουν από το νερό προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του.



Οι φωτογραφίες, που δείχνουν το δελφίνι λίγο πριν αφήσει την πνοή του στα χέρια των παραθεριστών που το έβγαλαν από τη θάλασσα, έδωσε στη δημοσιότητα ο Hernan Coria, που αναφέρει πως το δελφίνι περιφερόταν σαν τρόπαιο.



Λίγο αργότερα, το θηλαστικό άφησε εξαντλημένο την τελευταία του πνοή με το πλήθος να το εγκαταλείπει στην παραλία. Το περιστατικό συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας που έσπευσαν να το καταδικάσουν.





Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Άγριας Ζωής, απευθύνει έκκληση στους λουόμενους που εντοπίζουν κάποιο δελφίνι ή άλλο πλάσμα να μην το αιχμαλωτίζουν για να το βγάλουν στην ακτή, αλλά να το αφήσουν στο φυσικό του περιβάλλον, το οποίο οφείλουν να σεβαστούν.


Πηγή: http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ντόπινγκ η Χαλκιά!


Αθώα για κάθε κατηγορία χρήσης απαγορευμένων ουσιών έκρινε τη Φανή Χαλκιά ομόφωνα το Εφετείο.

Μια ιστορία πολλών ετών έλαβε αίσιο τέλος για τη Φανή Χαλκιά. Η χρυσή ολυμπιονίκης του 2004 στα 400μ. εμπόδια απαλλάχθηκε ομόφωνα από κάθε κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ντόπινγκ η Χαλκιά!

Το Εφετείο έκρινε πως η 37χρονη (σήμερα) πρώην πρωταθλήτρια είχε πέσει θύμα κυκλώματος νοθευμένων σκευασμάτων, όπως και τον προπονητή της (κι άλλοτε πρωταθλητή των 200μ.) Γιώργο Παναγιωτόπουλο, που αντιμετώπιζε την κατηγορία τα ης προμήθειας των συγκεκριμένων ουσιών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά στα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ (WADA) το 2008. Η Φανή Χαλκιά είχε βρεθεί λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου θετική στην ουσία μεθυλτριενολόνη, αλλά έκανε αγώνα με το δικηγόρο της, Γιάννη Μαρακάκη, να αποδείξει πως είναι αθώα.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

10χρονη μετανάστρια έβαλε τα κλάματα μπροστά στην Χίλαρι


Ένα 10χρονο κοριτσάκι συγκίνησε την Χίλαρι Κλίντον όταν ξέσπασε σε κλάματα επειδή έμαθε ότι οι αρχές θα απελάσουν την ίδια και την οικογένεια της.

Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ, τα έχασε με την αντίδραση της μικρής και προσπαθώντας να την καθησυχάσει της έλεγε χαρακτηριστικά: «Έλα εδώ μωρό μου, μην κλαις, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, άσε να ανησυχούμε εμείς για αυτά».

«Είσαι πολύ γενναία και έτσι πρέπει να παραμείνεις και για να σταθείς στους γονείς σου. Άσε με να ανησυχώ εγώ για αυτά τα πράγματα, σύμφωνοι;», προσέθεσε η κ. Κλίντον, κρατώντας αγκαλιά την μικρή μετανάστρια.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες τροπολογίες περιλαμβάνονται στο παράλληλο πρόγραμμα


Στην κατάθεση 16 τροπολογιών έχει προχωρήσει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, που συζητά η Ολομέλεια της Βουλής.

Οι τροπολογίες αφορούν :

τους οδηγούς ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας

το Ηλεκτρονικό Αρχείο Υπηρεσιών Υγείας

την προαγωγή του μητρικού θηλασμού

θέματα διά βίου μάθησης

θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

τη συνεργασία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) με επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα καθώς και με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

την εκλογή Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων-Αντικυθήρων.
τον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας και διάφορες εξουσιοδοτικές διατάξεις

τον επανακαθορισμό της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφαλάλων

την κάλυψη έκτακτων λειτουργικών αναγκών των Δημόσιων Δομών Υγείας από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και Νομικών Προσώπων τους

τη συμπλήρωση - τροποποίηση του άρθρου 17 του ν. 3329/2005 σχετικά με την δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

ρυθμίσεις σχετικά με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ρυθμίσεις για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

ρυθμίσεις θεμάτων μονάδων αποτέφρωσης οστών νεκρών και διαχείρισης της τέφρας.

την παράταση ισχύος του Μέρους Β΄ του ν. 4281/2014 σχετικά με τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών έως 30/4/2016.

την αντικατάσταση του κειμένου της Συμφωνίας Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε η αμερικανίδα συγγραφέας Χάρπερ Λι


Έγινε γνωστή για το μυθιστόρημά της «To Kill A Mockingbird» το οποίο μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, η αμερικανίδα συγγραφέας Χάρπερ Λι, βραβευμένη με Πούλιτζερ.

Πέθανε η αμερικανίδα συγγραφέας Χάρπερ Λι

Η Λι έγινε γνωστή για το μυθιστόρημά της «To Kill A Mockingbird» (Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια), ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το «Βάλε έναν Φύλακα».

Γεννημένη στις 28 Απριλίου του 1926, στο Μονρόεβιλ της Αλαμπάμα, η Χάρπερ Λι εγκαταστάθηκε το 1950 στη Νέα Υόρκη και τελικά το 1960, εξέδωσε το γνωστό μυθιστόρημα, το οποίο μεταφέρθηκε και στο σινεμά το 1962 με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ.

Το βιβλίο πραγματεύεται τη φυλετική αδικία, σε μια μικρή πόλη της Αλαμπάμα. Πάνω από 10 εκατ. αντίτυπα πουλήθηκαν.

Επί δεκαετίες όλοι πίστευαν ότι η Λι δεν θα έγραφε ποτέ ένα δεύτερο μυθιστόρημα, μετά τη συγκλονιστική ιστορία της μικρής Σκάουτ που βιώνει τις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις στον αμερικανικό Νότο τη δεκαετία του 1930.

Τον Ιούλιο του 2015 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της, το «Βάλε έναν φύλακα» που αποτέλεσε λογοτεχνικό γεγονός, αλλά και σοκ για πολλούς από τους θαυμαστές της Λι και του έργου της.

Στο πρώτο βιβλίο ο δικηγόρος Άτικους Φιντς, ο πατέρας της μικρής Σκάουτ που περιγράφει τα γεγονότα μέσα από την παιδική ματιά της, υπερασπίζεται ανεπιτυχώς έναν μαύρο που κατηγορείται αδίκως ότι βίασε μια λευκή. Όμως στον «Φύλακα», ο ηλικιωμένος πλέον Άτικους εμφανίζεται να έχει ρατσιστικές απόψεις, απογοητεύοντας την ενήλικη πλέον Σκάουτ.

Η Χάρπερ Λι φέρεται ότι έγραψε πρώτα το «Βάλε ένα φύλακα» αλλά, καθ' υπόδειξη ενός εκδότη, το άφησε στην άκρη για να αφηγηθεί την ιστορία των φυλετικών διακρίσεων στο Νότο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Για πολλά χρόνια η Λι έζησε ήσυχα μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Μονρόεβιλ, όπου συγκατοικούσε με την αδελφή της, τη δικηγόρο Άλις Λι, αποφεύγοντας να δίνει συνεντεύξεις. Σε μεγάλη ηλικία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και, με μειωμένη πλέον όραση και ακοή, έμεινε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε έναν οίκο ευγηρίας στη γενέτειρά της.

Η διανοητική κατάστασή της αμφισβητήθηκε από ορισμένους όταν ανακοινώθηκε πέρσι ότι σκόπευε να εκδώσει ένα δεύτερο μυθιστόρημα. Κάποιοι φίλοι της μάλιστα υποστήριξαν ότι μετά το θάνατο της αδελφής της, της Άλις, η οποία χειριζόταν τις υποθέσεις της, η Χάρπερ παραπλανήθηκε από μια άλλη δικηγόρο, την Τόνια Κάρτερ, για να δώσει την έγκρισή της για την έκδοση.

Η Κάρτερ είχε δηλώσει ότι εντόπισε τυχαία το χειρόγραφο του «Φύλακα» το 2014, ενώ ασχολιόταν με νομικές υποθέσεις της Λι. Οι πολιτειακές αρχές της Αλαμπάμας διεξήγαγαν έρευνα για την υπόθεση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε εξαναγκασμός από την δικηγόρο σε βάρος της Χάρπερ Λι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένοπλοι σκότωσαν και διαμέλισαν 5χρονο κοριτσάκι στο Μπουρουντί


Έπασχε από αλφισμό και η δολοφονία συνδέεται με τελετή μαγείας.

Ένα κοριτσάκι 5 ετών που έπασχε από αλφισμό δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στην επαρχία του Κιρούντο, στο βορειοανατολικό Μπουρούντι. Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια που διαπράττεται στη χώρα ένα τέτοιο έγκλημα που συνήθως συνδέεται με τελετές «μαγείας».

«Μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε την Τετάρτη, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, στο σπίτι του κοριτσιού. Χτύπησαν τους γονείς και απήγαγαν το παιδί», είπε η Μαρί-Κλοντίν Χασαζίνκα, η επικεφαλής της κοινότητας Μπουσόνι.

Οι γονείς φώναξαν τους γείτονές τους και όλοι μαζί κυνήγησαν τους δράστες όμως το μόνο που βρήκαν ήταν το διαμελισμένο πτώμα της 5χρονης. Οι δράστες, σύμφωνα με τη Χασαζίνκα, είχαν πάρει το ένα από τα χέρια του παιδιού.

Το κοριτσάκι ήταν ο 19ος ασθενής με αλφισμό που δολοφονείται στο Μπουρούντι από τον Αύγουστο του 2008. Τον Μάιο του 2012 άγνωστοι απήγαγαν και σκότωσαν μια έφηβη σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα.

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας είχαν βάλει τέλος σε μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των αλφικών μετά τη σύλληψη, το 2009, δέκα προσώπων που καταδικάστηκαν για δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Όλοι τους όμως απέδρασαν τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα άκρα των αλφικών πωλούνται κυρίως στη γειτονική Τανζανία για να γίνουν φυλαχτά που υποτίθεται ότι φέρνουν πλούτη ή εκλογική επιτυχία στους κατόχους τους.

Οι πάσχοντες από αλφισμό φέρουν μια γενετική μετάλλαξη που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια. Λόγω της ασθένειάς τους πέφτουν θύματα διακρίσεων σε πολλές περιοχές της Αφρικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «σούπερ-μωρό» που γεννήθηκε με βάρος πάνω 6 κιλά


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.

Αυτή η απίστευτη εικόνα δείχνει ένα νεογέννητο μωρό βάρους 6 κιλών και 300 γραμμάριων προκαλώντας έκπληξη στη μαμά και τους γιατρούς μόλις ήρθε στη ζωή.

Η Ολίβια, η οποία γεννήθηκε με καισαρική τομή, έχει πάρει το παρατσούκλι το «σούπερ μωρό» από τους γιατρούς και τους οικείους και μετρά 54 εκατοστά σε ύψος λίγες ώρες μετά τη γέννησή της.

Το βάρος του μωρού είναι τρεις φορές όσο το βάρος ενός Τσιουάουα σύμφωνα με την βρετανική Mirror και αποτελεί ένα νέο ρεκόρ στην κλινική Cipolletti στη νότια Αργεντινή στην επαρχία του Rio Negro.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ολίβια είναι υπό «επιτήρηση» στην κλινική λόγω του βάρους της αλλά είναι ένα υγιές μωρό. Η μητέρα της, Maria Fernanda Basl, είναι επίσης καλά στην υγεία της και είπε ότι το μόνο που θέλει τώρα είναι φυσικά να φύγει από την κλινική με την «βαρέων-βαρών» άφιξη της και να επιστρέψει στο σπίτι της.



Παρά το γεγονός ότι η γέννηση του συγκεκριμένου μωρού αποτελεί ένα ρεκόρ στην περιοχή, ωστόσο το παγκόσμιο ρεκόρ είναι πολύ μεγαλύτερο και… μοιρασμένο σε δύο μωρά. Μια γυναίκα με ύψος 2,43 μέτρα από τον Καναδά, η Anna Haining Bates είχε γεννήσει ένα αγοράκι το οποίο ζύγιζε σχεδόν δέκα κιλά.

Το μωρό εκτός από πολύ βαρύ ήταν επίσης και πολύ ψηλό, όπως και η μαμά του, και έφτανε τα 71,12 εκατοστά. Βέβαια, το μωράκι δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή μόλις 11 ώρες αργότερα. Το άλλο βρέφος που μοιράζεται το ρεκόρ θεωρείται ότι είναι το βαρύτερο μωρό που γεννήθηκε από μια μητέρα με φυσιολογικό βάρος και ύψος. Με βάρος 10 κιλά γεννήθηκε το εν λόγω μωράκι στην Ιταλία το 1955.

Δείτε το βίντεο με την μητέρα που ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι της και το μεγάλο μωράκι που χαίρει άκρας υγείας:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι


Αποφάσισαν συμβολική κατάληψη-παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά τους, έως και την Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 αποφάσισαν οι δικηγόροι.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος " διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου και χορήγηση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς". Έτσι, αποφάσισε:

- Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, έως και την Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016.

- Αποκλεισμό-παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 π.μ

- Νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, την ίδια ημέρα, Πέμπτη, 25/2/2016, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα αναβάθμιση για το Skype σε iOS και Android


Η δυνατότητα ομαδικών κλήσεων επεκτάθηκε και στην εφαρμογή για smartphones.

Οι ομαδικές κλήσεις με πολλά άτομα στο Skype επεκτάθηκαν και στο κινητό για όσους θέλουν να μιλούν με την παρέα τους από το smartphone τους.

Η εταιρεία «ξεδίπλωσε» την πολυαναμενόμενη ενημέρωση που προσθέτει τη δυνατότητα στην εφαρμογή του Skype σε iOS και Android. Οι ομαδικές βιντεοκλήσεις είναι διαθέσιμες στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη πλέον και θα είναι διαθέσιμη κανονικά σε όλο τον κόσμο το Μάρτιο.

Η ενημέρωση επιτρέπει σε ομάδες μέχρι 25 ατόμων να συνομιλούν με βιντεοκλήσεις μέσω της εφαρμογής Skype. Σημειώνεται πως η λειτουργία ήταν διαθέσιμη και πριν σε ορισμένους χρήστες αλλά επέτρεπε μόνο ομάδες πέντε ατόμων ή λιγότερων.

Προκειμένου να «φιλοξενήσει» τις συνομιλίες από τις μεγαλύτερες ομάδες, που θα είναι δύσκολο να «συνυπάρξουν» στην μικρή οθόνη του κινητού, το Skype φέρνει διαφορετικούς τρόπους για την προβολή των συμμετεχόντων στις ομαδικές κλήσεις.

Υπάρχει μια προβολή πλέγματος που σας επιτρέπει να δείτε όλους τους τρέχοντες συμμετέχοντες, καθώς και μια «άποψη εστίασης», η οποία θα προσαρμόζεται έτσι ώστε ο τρέχων ομιλητής να είναι πάντα στο επίκεντρο. Επιπλέον, μπορείτε να βρίσκεται στο κέντρο ένας συγκεκριμένος ομιλητής.

Επίσης οι νέες ομαδικές βιντεοκλήσεις δεν απαιτούν λογαριασμό Skype, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτές όλοι.

Οι χρήστες του Skype μπορούν να καλέσουν τους συμμετέχοντες να απαντήσουν στις κλήσεις ανταλλάσσοντας διευθύνσεις URL, πράγμα που καθιερώθηκε τον Οκτώβριο.

Αυτή η αναβάθμιση δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο Skype έναντι των ανταγωνιστών καθώς ακόμη και το FaceTime της Apple υποστηρίζει-ακόμα- μόνο έναν-προς-ένα βιντεοκλήσεις, όπως κάνει και το Facebook Messenger.

Το Google Hangouts υποστηρίζει δωρεάν ομαδικές βιντεοκλήσεις αν και περιορίζεται σε 10 συμμετέχοντες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο παιδιά πνίγονται κατά μέσο όρο κάθε μέρα στη Μεσόγειο


«Το κομμάτι ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα από τις πιο θανατηφόρες διαδρομές».

Την άμεση ενίσχυση της ασφάλειας των προσφύγων και των μεταναστών ζητούν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η UNICEF, καθώς καθημερινά πνίγονται κατά μέσο όρο δύο παιδιά στην προσπάθεια των οικογενειών τους να διασχίσουν την ανατολική Μεσόγειο.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον τραγικό θάνατο του Αϊλάν, περισσότερα από 340 παιδιά έχουν πνιγεί στην ανατολική Μεσόγειο. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, λένε οι οργανώσεις, καθώς τα κορμιά τους χάνονται στη θάλασσα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το κομμάτι του Αιγαίου ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ελλάδα είναι πλέον από τις πιο θανατηφόρες διαδρομές στον κόσμο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μηνυτήρια αναφορά από δικηγόρο για τα αγροτικά μπλόκα


Ζητά να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Μηνυτήρια αναφορά για τα αγροτικά μπλόκα κατέθεσε δικηγόρος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ζητά να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και επικεφαλής των αγροτικών μπλόκων για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφει δικηγόρος Αθηνών, ζητώντας την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου που «διακωλύει την ελευθεροεπικοινωνία οχημάτων κλπ. από μηνός». Ζητά δε να ληφθούν και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των υπευθύνων και επικεφαλής αγροτικών και κτηνοτροφικών μπλόκων.

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς γίνεται ονομαστική αναφορά σε πέντε μπλόκα και ειδικότερα σ' αυτά των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, του Προμαχώνα Σερρών, των Τεμπών, των Κερδυλλίων Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Εκτός, όμως, από τη δίωξη των υπευθύνων των παραπάνω μπλόκων, ο μηνυτής ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη και «κατά των 68 πανελλαδικών μπλόκων που διήρεσαν την Ελλάδα σε πλείστα όσα μέρη, ανεπίτρεπτα, ετσιθελικά και δόλια».

Όπως εξηγεί ο υπογράφων τη μηνυτήρια αναφορά, αφορμή για την κατάθεσή της αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος έπρεπε να μεταβεί στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να παραστεί με τη δικηγορική του ιδιότητα σε δικαστήρια της Καβάλας και του Έβρου κάτι που δεν κατάφερε οδικώς, αλλά αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τις αερογραμμές.

Όπως έγινε γνωστό, η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί τις επόμενες μέρες στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς


Ανοίγει η πόρτα της φυλακής λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Γιώργο Ρουπακιά, δυόμισι χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ελληνική δικαιοσύνη δεν κατάφερε, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εκδώσει την απόφαση της πριν λήξει το ανώτατο όριο προφυλάκισης για τον κατηγορούμενο. Έτσι, διαρκούσης της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στις 18 Μαρτίου, ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι οποίοι του επιβλήθηκαν μέχρι και την ολοκλήρωση της ακροαματική διαδικασία.

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς

Η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά διατάσσεται με το υπ´ αριθμόν 260/16 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών «λόγω παρέλευσης, στις 18/3/2016, του ανώτατου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης». Οι περιοριστικοί όροι είναι αυστηροί και συγκεκριμένα:

Α) Κατ´ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό όπου γίνεται η δίκη του, τις ημέρες που θα ορίζει το δικαστήριο με αστυνομική συνοδεία και μόνον.

Β) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος έχει προφυλακιστεί για δυο περιπτώσεις:

Η πρώτη αφορά στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα για την οποία το ανώτατο όριο προφυλάκισης είναι οι 18 μήνες.

Η δεύτερη περίπτωση είναι για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης τους 12 μήνες.

Σύνολο ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, και για τις δυο περιπτώσεις, είναι οι 30 μήνες. Αυτό ήταν και το ανώτατο χρονικό διάστημα, με βάση τους νόμους, που ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να έχει κριθεί από το δικαστήριο. Ωστόσο, ο όγκος της δικογραφίας αλλά και άλλοι παράγοντες οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους δικαστές εμπόδισαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας με αποτέλεσμα ο Γ. Ρουπακιάς να αποφυλακιστεί σε λίγες ημέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό της Apple τάσσονται Facebook και Twitter στη διαμάχη με το FBI


Η εταιρεία από το Cupertino αρνήθηκε να βοηθήσει τις αρχές να ξεκλειδώσουν iPhone.

Φουντώνει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του FBI και της Apple για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, με το Facebook και το Twitter να δηλώνουν ότι συμμερίζονται τη θέση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τόσο το Facebook όσο και το Twitter ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι «στέκονται στο πλευρό» της Apple και ότι θα «πολεμήσουν με σθένος» κάθε απόπειρα για παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ διέταξε την Apple να συνεργαστεί με τις αρχές προκειμένου να παρακαμφθεί η ηλεκτρονική προστασία ενός iPhone, το οποίο ανήκε στον Σιέντ Ριζουάν Φαρούκ, δράστη της μαζικής δολοφονίας σε νοσοκομείο του Σαν Μπερναντίνο τον Δεκέμβριο του 2015. Με το αίτημά του το FBI επιδίωκε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής του Φαρούκ.

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και εκφράζουμε την πλήρη συμπόνοια μας στα θύματα της τρομοκρατίας», αναφέρει το Facebook σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. «Εκείνοι που επιδιώκουν να επαινέσουν, να προωθήσουν ή σχεδιάζουν τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις υπηρεσίες που παρέχουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να πολεμούμε με σθένος ενάντια στις απαιτήσεις που ζητούν από τις εταιρείες να αποδυναμώσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους. Αυτές οι απαιτήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ανατριχιαστικό δεδικασμένο, ενώ παράλληλα θα παρεμποδίζει τις προσπάθειες των εταιρειών να παρέχουν ασφάλεια στα προϊόντα τους».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της η εφημερίδα The Guardian, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ανάρτησε πριν λίγη ώρα το εξής:

«Στεκόμαστε στο πλάι του Τιμ Κουκ και της Apple (και τον ευχαριστούμε για την ηγεσία του)».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό που φαίνεται να φοβίζει περισσότερο τις τεχνολογικές εταιρείες είναι ότι εάν υποχωρήσουν σε αυτή την απαίτηση του FBI, τι θα σταματούσε τότε τις αρχές από το να αναγκάσουν την Apple ή την Google να «εμφυτέψει» spyware στη συσκευή κινητής τηλεφωνίας κάποιου υπόπτου, υποστηρίζουν οι δικηγόροι.

Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, τόσο το FBI όσο και ο Λευκός Οίκος δήλωσαν ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση οι ερευνητές ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το κινητό τηλέφωνο του Φαρούκ.

Η κίνηση αυτή του Facebook και του Twitter επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες μοιράζονται μια κοινή άποψη όσον αφορά την επιτήρηση και δείχνει συσπείρωση για τη συγκεκριμένη διαμάχη με την αμερικανική κυβέρνηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...