Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η NASA αποκτά νέο «μάτι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην υπηρεσία του διαστήματος ο πρώην κατασκοπευτικός δορυφόρος WFIRST - Δείτε βίντεο.

Το νέο «μάτι» της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας στο σύμπαν είναι ένας πρώην κατασκοπευτικός δορυφόρος των ΗΠΑ που θα επιστρατευτεί στη διαλεύκανση των μυστηρίων της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας. Πρόκειται για το ευρέος πεδίου υπέρυθρο τηλεσκόπιο WFIRST (Wide Field Infrared Survey Telescope).

Μετά την αναμενόμενη εκτόξευση του διαδόχου του «Χαμπλ», του διαστημικού τηλεσκοπίου «Τζέημς Γουέμπ» το 2018, το WFIRST θα είναι το επόμενο μεγάλο αστροφυσικό παρατηρητήριο των ΗΠΑ, που θα «πιάσει δουλειά» στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Θα τοποθετηθεί στο σημείο «Λαγκράνζ 2» μεταξύ Γης και Ήλιου και, με διάμετρο 2,4 μέτρων, θα έχει ένα οπτικό πεδίο 100 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Hubble.

Το WFIRST θα χρησιμοποιηθεί, επίσης, για την αναζήτηση εξωπλανητών, κυρίως όσων δείχνουν δυνητικά κατάλληλοι για φιλοξενία ζωής. Θα «σαρώνει» μεγάλες περιοχές του ουρανού στο υπέρυθρο φάσμα, διαθέτοντας κατάλληλα όργανα για να αναλύει την χημική σύνθεση της ατμόσφαιρας εξωπλανητών, άρα θα μπορεί να εντοπίσει τυχόν ίχνη ζωής, επεκτείνοντας το έργο του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ».

Την αποστολή του νέου τηλεσκοπίου θα υλοποιήσουν και θα διευθύνουν το Κέντρο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA και το Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech).




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.